Get Adobe Flash player


16-09-2018
EHC/Heuts 1 - Marvilde 1
KNVB-Districtsbeker
Uitslag: 2-2

Marvilde uitgeschakeld in de beker

Na drie wedstrijden in de poule heeft Marvilde 4 punten, maar toch is het niet voldoende om de volgende ronde te bereiken. Na de dikke 6-0 overwinning op Hoensbroek, werd vorige week onnodig verloren van Oirschot Vooruit (1-0) en ook vandaag was er meer mogelijk tegen EHC dan de uiteindelijke 2-2. Oirschot wint vandaag weer met 1-0, nu tegen Hoensbroek en daardoor heeft EHC 7 punten, Oirschot 6 en Marvilde dus 4. De bovenste 2 gaan door en daar hoort Marvilde voor het eerst sinds jaren dus niet bij.

EHC, vorig jaar nog hoofdklasser, begon sterk en Marvilde had in het eerste kwart van de wedstrijd niet zoveel in te brengen. In de 18e minuut mocht Michelle Zotti voorzetten vanaf links en bij de eerste paal aaide spits Tim Maassen de bal met het hoofd. Hierdoor was Sam van Rooij uitgespeeld en was de 1-0 een feit. Marvilde reageerde snel. Een vrije trap vanaf de rechterkant van Dennis van de Weijer werd bij de tweede paal vogeltje vrij ingekopt door Ties Bazelmans, 1-1. In de tussentijd had Marvilde de bal al een keer over de zijlijn gespeeld voor een hoofdblessure bij een speler van EHC, maar in de 28e minuut deed EHC dat niet toen Steven Cools een bloedende neus had na een stoot van een speler van EHC. Het zal wel onder de noemer van slimmigheid vallen bij EHC, maar voor Marvilde valt dit onder de noemer onsportief gedrag. Gevolg was uiteindelijk een overtreding van Tommy van de Wiel en een penalty voor EHC. De scheidsrechter had natuurlijk, ook als EHC de bal niet over de zijlijn speelt, allang af moeten fluiten voor een hoofdwond. Daarnaast zou een gele kaart voor provocerend gedrag van Robbie Terwint ook niet meer dan terecht geweest zijn. Hij vond het nodig om al klappend en hard roepend langs de spelers van Marvilde te lopen. Na vier minuten kon de strafschop uiteindelijk genomen worden en Steven Cools moest gewisseld worden. Zotti had geen probleem om de 2-1 in te schieten. Gelukkig kon Marvilde ook nu weer snel gelijk komen. Dennis van de Weijer speelde de bal diep aan de linkerkant op Max van den Akker. Max speelde de bal door de benen van een tegenstander en ging vanuit een moeilijke hoek richting doelman Bjorn Vlieger. Zijn inzet was de doelman van EHC te machtig en dus stond Marvilde weer gelijk, 2-2. Ondanks de vier minuten blessurebehandeling telde de scheidsrechter slechts 1 minuut bij de eerste helft.

De tweede helft kreeg EHC geen kansen meer en had Marvilde meerdere mogelijkheden om toch nog met een overwinning weg te gaan uit Hoensbroek. Helaas lukte dit uiteindelijk toch niet meer en kan Marvilde zich storten op de competitie.

Volgende week begint die competitie en speelt Marvilde uit bij Someren. Someren werd vorig seizoen, achter kampioen Heeze en EFC, derde in de tweede klasse bij Marvilde. Het belooft op voorhand een spannende competitie te worden met veel ploegen uit de regio Eindhoven.

Opstelling Marvilde: Sam van Rooij, Michael Maessen, Robbert Born, Tommy van de Wiel, Steven Cools (46 Tom Vroomen), Gijs Kiebert (Sander Bertels), Dennis van de Weijer (70 Tayfun Yilmaz), Ties Bazelmans, Danny Das, Muti Nawabi, Max van den Akker

===========================================

09-09-2018
Oirschot Vooruit 1 - Marvilde 1
KNVB-Districtsbeker
Uitslag: 1-0

Marvilde verliest onnodig van Oirschot Vooruit

Na de royale overwinning vorige week thuis tegen FC Hoensbroek (6-0) stond vandaag de tweede wedstrijd in de poule van de districtsbeker op het programma. Hoensbroek was een tweede klasser maar de twee resterende tegenstanders zijn eerste klassers, waarbij de tegenstander van volgende week (EHC) eigenlijk sinds jaar en dag hoofdklasser is. Om de volgende ronde te halen was een goed resultaat vandaag bij Oirschot Vooruit dus zeer welkom. Uiteindelijk lukte dit dus niet. Voetballend was Marvilde beter maar qua kansen was er niet zo veel verschil tussen de beide ploegen. Uiteindelijk won de gelukkigste, Oirschot dus, na een doelpunt 10 minuten voor het einde.

De eerste tien minuten was Marvilde beter, maar speelde zich niet meer dan twee schoten vanaf 18 meter uit. Danny Das schoot in de 5e minuut over en één minuut later deed Tayfun Yilmaz hetzelfde. In de 14e minuut kreeg Oirschot de beste kans van de eerste helft. Een voorzet vanaf links van Daan Hagemeier kon bij de tweede paal helemaal vrij ingekopt worden door Gijs Sebregst. Sam van Rooij had echter een prima redding in huis en stopte de inzet tot corner. De beste kans van Marvilde was in de 20e minuut te noteren. Ties Bazelmans speelde de bal aan de linkerkant diep op Max van den Akker. Hij sneed vanaf links naar binnen en had de keuze, schieten op doel of de bal breed leggen. Hij koos voor het laatste, waardoor Muti Nawabi op 11 meter een leeg doel voor zich had. Helaas werd zijn inzet geblokt door een late sliding van een verdediger. Hierna gebeurde er in de eerste helft weinig meer.

In de tweede helft was de thuisclub de eerste 10 minuten gevaarlijker. In de 55e minuut leverde dat een grote kans op. Een lange bal kwam uiteindelijk bij spits Gijs Sebregts terecht, maar omdat de bal hoog opstuitte kon Sam van Rooij op 14 meter redding brengen. Hij kon de bal echter niet vasthouden, waardoor Daan Hagemeier de rebound in kon schieten. Op de lijn schoot Tommy van de Wiel de bal weg. Hierna werd Marvilde steeds sterker. In de 58e minuut haalde Max van den Akker de achterlijn aan de rechterkant. Zijn voorzet kwam nog voor de eerste paal bij Muti Nawabi die terug gaf op Tayfun Yilmaz. Op 12 meter was het schot van Tayfun te slap, waardoor keeper Menno Kuulkers (ooit keeper bij Marvilde) de bal eenvoudig op kon rapen. Een kwartier voor het einde leek Marvilde op voorsprong te komen. Danny Das gaf de bal iets links van de as mee aan Ties Bazelmans. Alleen voor de doelman van Oirschot wist de doelman te redden. Vier minuten later viel dan uiteindelijk de beslissing. Gijs Sebregst was net iets sneller bij de bal dan Tommy van de Wiel en doelman Sam van Rooij en tikte de bal in het lege doel, 1-0. Hierna ging Marvilde vol op de aanval spelen. De grootste kans kwam nog in de 88e minuut. Robbert Born nam een vrije trap net over de eigen helft en bij de tweede paal kon Tommy van de Wiel vrij inkoppen. Hij kopte helaas op de paal. Hierna was het geluk niet aan de zijde van Marvilde terwijl Oirschot Vooruit met man en macht verdedigde.

Na deze nederlaag en de winst van EHC bij Hoensbroek (1-2) staat EHC nu op 6 punten en staan Marvilde en Oirschot ieder op 3 punten. Volgende week zal Marvilde dus moeten winnen bij EHC in Hoensbroek om de volgende ronde te halen. In theorie zou een nederlaag (als Hoensbroek wint van Oirschot) ook nog soelaas kunnen bieden om verder te bekeren. Het belooft een spannende laatste wedstrijd te worden.

===========================================

02-09-2018
Marvilde 1 - FC Hoensbroek 1
KNVB-Districtsbeker
Uitslag: 6-0

Marvilde begint prima aan nieuw bekeravontuur

Vorige week verspeelde Marvilde nipt de kans om de 1e ronde van de TOTO KNVB beker te bereiken. Vandaag stond de nieuwe jaargang van de districtsbeker op de rol en speelde Marvilde een prima wedstrijd tegen FC Hoensbroek. Hoensbroek is het afgelopen seizoen als laatste geëindigd in de 1e klasse, dus speelt dit seizoen, net als Marvilde, in de 2e klasse. Na een 2-0 voorsprong bij de rust liep de thuisploeg na de rust ver weg (6-0).

Marvilde begon scherp aan de wedstrijd en al in de 2e minuut leverde dit de openingstreffer op. Robbert Born speelde de bal achter de verdediging van Hoensbroek waar Max van den Akker met een simpele voetbeweging de bal over doelman Anton Fijneman lobte, 1-0. Net voor het kwartier was er een goede actie van Tayfun Yilmaz. Zijn voorzet werd geblokt en leverde een corner op. Die werd vanaf rechts genomen door Dennis van de Weijer. In tweede instantie kon Gijs Kiebert van dichtbij de bal in de kruising koppen, 2-0. Na 23 minuten leek Bas Coenen, na een mindere aanname, waardoor de verdedigers op het verkeerde been stonden, alleen op doelman Sam van Rooij af te kunnen gaan. Over de as van het veld ging hij richting het doel, maar op de rand van het strafschopgebied tikte Gijs Kiebert de bal voor zijn voeten weg tot corner. Twee minuten later kreeg aanvoerder Dennie de Vries de grootste kans voor de bezoekers. Bas Coenen gaf de bal voor vanaf rechts en net voorbij de tweede paal schoot De Vries de bal in. Sam van Rooij was al gepasseerd, maar Tommy van de Wiel haalde de bal net voor de lijn weg. Op het half uur had Marvilde op een 3-0 voorsprong moeten komen. Dennis van de Weijer gaf de bal diep op Danny Das aan de linkerkant. Zijn voorzet over de grond, kwam bij de geheel vrijstaande Ties Bazelmans terecht op 11 meter. Ties plaatste de bal hard tegen de paal.

In de eerste 25 minuten van de tweede helft kregen beide teams kansen, maar gescoord werd er niet. Hierna ging het snel. In de 73e minuut verlengde Elko Doven bij de eerste paal een corner vanaf rechts van Dennis van de Weijer perfect in het eigen doel, 3-0. Drie minuten later kreeg Max van den Akker de bal gelukkig mee van een verdediger van Hoensbroek en kon richting het doel lopen. Van dichtbij had hij geen moeite om de 4-0 in te schieten. Tien minuten voor het einde kon Tayfun Yilmaz van vijf meter iets links van het doel inschieten, maar de doelman redde met de voeten. In de 83e minuut speelde Muti Nawabi de bal diep op Max van den Akker. Max omspeelde de doelman, maar deze wist de inzet toch nog tegen te houden. De rebound was weer voor Max en uit een moeilijke hoek schoot hij de 5-0 in het doel. Met het mooiste doelpunt van deze wedstrijd werd de wedstrijd in de 84e minuut afgesloten. Max van den Akker gaf voor vanaf rechts en op de rand van het strafschopgebied nam Dennis van de Weijer de bal ineens op de schoen. Via onderkant lat knalde de bal in het doel, 6-0.

Marvilde is dus prima begonnen aan de poulefase van de districtsbeker. In de andere wedstrijd versloeg EHC (vorig seizoen nog hoofdklasser) Oirschot Vooruit (1e klasse) met 4-2. Volgende week speelt Marvilde bij Oirschot Vooruit de 2e wedstrijd in de poule.

Opstelling Marvilde: Sam van Rooij, Michael Maessen, Tommy van de Wiel, Robbert Born, Steven Cools (62 Tom Vroomen), Gijs Kiebert, Dennis van de Weijer, Ties Bazelmans, Danny Das (46 Muti Nawabi), Tayfun Yilmaz, Max van den Akker

 

 

 

===========================================

25-08-2018
Te Werve 1 - Marvilde 1
KNVB-Beker
Uitslag: 3-1 na verlenging

Marvilde komt net te kort bij Te Werve in Rijswijk

Na de fantastische prestatie in de districtsbeker (halve finale) van het afgelopen seizoen mocht Marvilde vandaag aantreden in de tweede kwalificatie ronde van de TOTO KNVB beker in Rijswijk tegen tweede klasser Te Werve. Met deze loting had Marvilde zeker kansen om ook het hoofdtoernooi te bereiken. Te Werve was afgelopen seizoen gedegradeerd uit de eerste klasse en gaat dus dit seizoen spelen in dezelfde klasse als Marvilde. Marvilde moest dus een eindje reizen, maar de scheidsrechter van dienst was al om 11 uur uit Dokkum vertrokken.

Over 120 minuten (want het kwam uiteindelijk tot een verlenging) was het verschil tussen beide ploegen klein, maar wel in het voordeel van de thuisclub. De eerste helft speelde zich vooral af op de helft van Marvilde. Te Werve was veelal gevaarlijk over de linkerkant, maar speelde dit uiteindelijk nooit goed uit. Marvilde had twee gevaarlijke momenten. In de 13e minuut kreeg Robbert Born net over de helft de bal in de voeten en zag doelman Carlo Willemse ver voor zijn doel staan. Zijn poging over grote afstand ging net over het doel. In de 45e minuut mocht weer Robbert Born een corner nemen aan de rechterkant. Deze eindigde boven op de lat bij de tweede paal.

De thee deed Marvilde aanvankelijk geen goed. Al in de eerste minuut na de rust kwam Te Werve op voorsprong. Een vrije trap aan de linkerkant genomen door Kaz van Oostrom Soede werd in eerste instantie tegengehouden door Sam van Rooij in het doel van Marvilde, maar bij de tweede paal had Geraldo Reijntjes geen moeite om de bal in de dak van het doel te schieten, 1-0. Hierna ging de wedstrijd gelijk op, maar Marvilde kwam steeds beter in de wedstrijd. Net voor het uur kwam er een eerste kans. Robbert Born gaf de bal vanaf links naar rechts op Muti Nawabi. Muti gaf de bal over de 16-meter lijn naar links. Net voorbij de cirkel van het strafschopgebied schoot Max van den Akker op doel. Op vijf meter werd de bal nog van richting veranderd door Delano Vogel, maar keeper Willemse kon de bal toch oppakken. In de 67e minuut paste trainer Edwin Slagboom een dubbele wissel toe en kwamen Tayfun Yilmaz en Gijs Kiebert in het veld. Dit had meteen resultaat. In de 68e minuut speelde Danny Das de bal naar de linkerkant op Tayfun Yilmaz. Tayfun gaf de bal straf over de grond voor en op vijf meter voor het doel kon Max van den Akker de bal binnenlopen, 1-1. Hierna leek Marvilde de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar dat was van korte duur. In de 73e minuut mocht spits Jael Paas over de as van het veld alleen richt doelman Sam van Rooij gaan. De jeugdige nieuwe keeper van Marvilde wist prima redding te brengen. De tegenstoot ging via een verre pass van Robbert Born van links in de verdediging naar rechts. Hier ontving Max van den Akker de bal en gaf deze voor, waar Tayfun Yilmaz net te laat was om de bal in het doel te werken. In de 85e minuut kwam Delano Vogel nog redelijk vrij op een paar meter van het doel. Hij kon echter slecht bij de bal en schoot de bal met een sliding hoog over het doel.

De 90 minuten waren ten einde en de wedstrijd ging de verlenging in. In de tweede minuut was er een een-twee tussen Tayfun Yilmaz en Danny Das. Het schot van Tayfun was niet krachtig genoeg en kwam eenvoudig in de handen van de doelman van Te Werve terecht. Beide teams liepen op het tandvlees en de wedstrijd leek op strafschoppen uit te draaien. Helaas voor Marvilde liep het anders. Een verre inworp van Te Werve aan de rechterkant werd niet ver genoeg weggewerkt door de verdediging en kon ingeschoten worden door Delano Vogel. In de uiterste hoek wist hij Sam van Rooij te verschalken, 2-1. Hierna gooide Marvilde alle manschappen naar voren om toch nog de gelijkmaker te forceren, maar ondanks mogelijkheden (en handsballen van verdedigers in het strafschopgebied van Te Werve) viel deze niet. In de laatste seconde werd Farid Overman nog helemaal vrijgespeeld en bepaalde de eindstand op 3-1. De scheidsrechter liet niet meer aftrappen, dus hiermee was het KNVB beker sprookje voor Marvilde ten einde. Het zoveelste historische feit van de laatste jaren.

Volgende week begint Marvilde gewoon weer aan een nieuwe districtsbeker om ook in seizoen 2019/2020 dit mooie toetje te mogen beleven. In de poulefase speelt Marvilde tegen Hoensbroek (2e klasse thuis), Oirschot Vooruit (1e klasse uit) en EHC (1e klasse uit). De beste twee ploegen plaatsen zich voor de volgende (knock-out) ronde.


JoomlaWatch Stats 1.2.8_04-dev by Matej Koval