Get Adobe Flash player


18-11-2018
Marvilde 1 - Wilhelmina'08 1
Competitie
Uitslag: 5-0

Marvilde effectief naar ruime overwinning tegen Wilhelmina’08

De tweede klasse F was op voorhand een klasse waarin de verschillen klein zouden zijn. Eindhoven lijkt de beste te zijn en zelfs een nederlaag van deze topploeg brengt de tegenstanders niet dichterbij. Voor vandaag stonden twee ploegen op de tweede plaats, maar zowel Hilvaria (5-1 bij Mierlo Hout) als Wilhelmina’08 (5-0 bij Marvilde) verloren royaal, zodat de 1-0 nederlaag van koploper Eindhoven bij EFC zonder gevolgen bleef.

Marvilde zat al snel op rozen tegen de bezoekers uit Weert. In de tweede minuut mocht Marvilde ingooien aan de linkerkant. Deze kwam al snel bij Tayfun Yilmaz terecht. Zijn kaats werd door Sander Bertels diep gegeven op Max van den Akker. Alleen voor doelman Magdi Mohamed maakte Max geen fout, 1-0. Zes minuten later kwam Max van den Akker alleen in de punt van het strafschopgebied aan de rechterkant, maar zijn schot werd gered door de doelman. Na een kwartier onderschepte Jelle Born een lange bal van Wilhelmina prima en gaf de bal aan de rechterkant mee aan Max van den Akker. Zijn voorzet werd knap binnengetikt door verdediger Thomas Witjes. Tayfun Yilmaz, die in zijn rug zat, had het niet beter kunnen doen, 2-0. In de 20e minuut had de wedstrijd zomaar een andere wending kunnen nemen. Niels Roijakkers gaf voor vanaf links en vrij voor een leeg doel schoot Yassine Farah over. Later in de wedstrijd zou Tayfun Yilmaz hetzelfde doen, maar toen was de wedstrijd al lang beslist. Op het half uur nam Robbert Born op rechts een vrije trap en broer Jelle mocht bij de tweede paal de 3-0 inkoppen. Vier minuten later was het alweer raak. Max van den Akker gaf voor vanaf rechts, waarna Danny Das helemaal vrij op zeven meter de doelman op zijn pad vond. De rebound was echter voor Ties Bazelmans en die kon de bal eenvoudig in het doel schieten, 4-0. Wilhelmina’08 had in de voorgaande 7 wedstrijden maar 8 doelpunten tegen, dus dit was een aparte ervaring.

De tweede helft leek dus weinig meer om het lijf te hebben en dat bleek ook. In de 48e (Muhamet Gashi) en de 50e (Wessel Adriaens) minuut kwamen twee spelers van de bezoeker alleen voor Sam van Rooij uit, maar beide keren was de doelman van Marvilde de winnaar. Ook in de 62e minuut tikte Sam van Rooij een vrije trap vanaf links onder de lat vandaan tot corner. Twintig minuten voor het einde leverde een goede onderschepping op het middenveld uiteindelijk een schietkans op voor Danny Das. Op 23 meter schoot hij de bal snoeihard over de doelman en net onder de lat in het doel, 5-0. Tien minuten voor het einde vond Muhamet Gashi nog dat hij gescoord had. Een voorzet vanaf links werd door Gashi ingetikt, maar via onderkant lat kwam de bal terug het veld in. Scheidsrechter en assistent scheidsrechter zagen dat de bal niet over de lijn waren, dus protesten leverden niets op. Vijf minuten voor het einde kreeg Tayfun Yilmaz nog, zoals gezegd, nog een grote kans om de score te verhogen. Dennis van de Weijer ging prima door op links en zijn voorzet werd geheel vrijstaand op 4 meter voor een leeg doel overgetikt door de aanvaller van Marvilde. Gelukkig worden er ook nog doelpunten bewaard voor volgende week. Na 90 minuten had Marvilde dus eindelijk weer een overwinning op zak, na drie achtereenvolgende nederlagen.

Volgende week komt Beerse Boys op bezoek in Veldhoven. Beerse Boys is nooit gemakkelijk voor Marvilde (ondanks de overwinning met 1-4 in de openingswedstrijd van het afgelopen seizoen). Door de overwinning van vandaag is Marvilde niet veel opgeschoten in de stand (van 11 naar 10), maar het verschil tot nummer twee is slechts drie punten. Als volgende week ook weer de drie punten in eigen huis gehouden worden dan zal dit zeker een grotere stijging te zien geven.

Fotoverslag: Ruud Bertels (klik op de foto voor de grote weergave ervan)

 

===========================================

04-11-2018
RKVVO 1 - Marvilde 1
Competitie
Uitslag: 3-0

Marvilde geeft wedstrijd tegen RKVVO in vier minuten uit handen

In de 53e, 56e en 57e minuut kreeg Marvilde de doelpunten tegen. Voor die tijd was Marvilde de bovenliggende partij en na de doelpunten gebeurde er weinig meer. Alleen de scheidsrechter vond het nog nodig om onnodig te strooien met gele kaarten waardoor RKVVO uiteindelijk ook die statistiek  won (5-1).

De eerste helft voetbalde Marvilde gemakkelijk en probeerde RKVVO gevaarlijk te worden met snelle uitvallen.
In de 13e minuut mocht Marvilde aan de rechterkant een corner nemen maar deed dat niet goed. Binnen een paar tellen stond Martijn van Dijk aan de andere kant op de achterlijn maar gelukkig kon Tom Vroomen de voorzet verwerken tot corner.
Vier minuten later kwam een ingooi aan de rechterkant bij Jelle Born in het strafschopgebied terecht. Hij gaf de bal terug op Danny Das, die iets buiten het strafschopgebied de korte hoek zocht,maar doelman Sven van den Oever bracht redding.
Op het half uur weer een corner van Muti Nawabi vanaf rechts, deze werd weg gekopt bij de eerste paal en kwam zo weer bij Muti terecht. Zijn voorzet werd deze keer door Ties Bazelmans bij de eerste paal op de punt van het vijf meter gebied al vallend over het doel gekopt. De grootste kans van de eerste helft was voor Max van den Akker. Tien minuten voor rust werd hij op links diep gestuurd door Michael Maessen en hij probeerde op de rand van het strafschopgebied de bal met een lob over de uitgekomen doelman van RKVVO te spelen. Dat laatste lukte ook maar helaas zit het Max de laatste weken niet mee en eindigde deze bal op de lat.
In de laatste minuut voor rust stuurde Ties Bazelmans diezelfde Max weer diep maar nu aan de rechterkant. Zijn voorzet kwam tegen de arm van een verdediger maar de scheidsrechter (en de onpartijdige assistent die er nog beter voor stond) kende de overduidelijke strafschop niet toe.

In de tweede helft gaf Marvilde heel snel het goede gevoel van de eerste helft uit handen. Na acht minuten mocht Martijn van Dijk zomaar doorlopen vanaf rechts en alleen voor Sam van Rooij had hij geen moeite om de 1-0 in het doel te schieten. Drie minuten later mocht Ben Soetens ongehinderd een corner vanaf rechts inkoppen, 2-0. Weer één minuut later ging Bas van Doormalen vanaf rechts richting het doel van Marvilde en zijn lobje verdween in het lege doel, 3-0. De wedstrijd was gespeeld en buiten de vele gele kaarten hobbelde de wedstrijd naar het einde.

Door de drie opeenvolgende nederlagen komt Marvilde in de buurt van de nacompetitie plaatsen (11e) met nog slechts 1 punt boven RKVVO. Volgende week heeft Marvilde geen competitiewedstrijd en de week daarna komt Wilhelmina’08 naar Meerveldhoven. De ploeg uit Weert is afgelopen seizoen gedegradeerd uit de 1e klasse en staat momenteel op de tweede plaats.

Opstelling Marvilde: Sam van Rooij, Michael Maessen (62 Tayfun Yilmaz), Tommie van de Wiel, Tom Vroomen, Wouter van Vark, Jelle Born, Sander Bertels, Ties Bazelmans, Danny Das (79 Dennis van de Weijer), Max van den Akker, Muti Nawabi

Fotoverslag: Ruud Bertels

===========================================

28-10-2018
Marvilde 1 - RPC 1
Competitie
Uitslag: 2-3

Marvilde weet ook niet te winnen van RPC

Na de onverdiende nederlaag tegen Hilvaria van vorige week, kwam vandaag RPC naar Meerveldhoven. RPC is erg slecht begonnen aan deze competitie, maar wist vorige week te winnen van EFC (2-1). Voor Marvilde is RPC altijd een lastige tegenstander en vandaag zou dat niet anders zijn. Marvilde liep constant achter de feiten aan en moest uiteindelijk een 2-3 nederlaag slikken.

In de 10e minuut gaf Rick Wijnen de bal aan Guy Merrienboer die diagonaal inschoot voor de 0-1. Drie minuten later schoot Wouter van Vark vanaf rechts voorlangs. In de 19e minuut gaf Michael Maessen de bal voor vanaf links. Max van den Akker miste waarna de bal niet ver genoeg weggewerkt werd. Hierdoor kon Tayfun Yilmaz inschieten op 13 meter, helaas over het doel. Eén minuut later nam Muti Nawabi een corner vanaf rechts. Deze ging over de verdediging maar werd terug voorgegeven. Uiteindelijk kopte Tommie van de Wiel de bal op 7 meter richting Wouter van Vark. Op 5 meter schoot hij in, maar helaas recht op doelman Sten Otter. In de 26e minuut zette RPC een aanval op over de linkerkant. Uiteindelijk werd de bal breed gegeven naar rechts op Solomon Gebre Dingil en hij plaatste de bal rustig in het doel van Marvilde 0-2. In de 33e minuut plaatste Ties Bazelmans de bal op Tayfun Yilmaz die deze meteen kaatste op Danny Das. Danny raakte de bal niet goed, waardoor die niet op het doel ging. Twee minuten later een voorzet van Michael Maessen vanaf links die bij de 1e paal doorgelaten werd door Muti Nawabi. Hierdoor kon Tayfun Yilmaz met een sliding inschieten, maar de controle was er niet en dus ging de bal over het doel. In de 37e minuut leek de wedstrijd beslist te worden. Een voorzet vanaf links werd van dichtbij ingekopt door Guy Merrienboer. Sam van Rooij kon redden met een fantastische reflex. Vijf minuten voor de rust kwam Marvilde dan toch terug in de wedstrijd. Plots viel de bal voor de voeten van Tayfun Yilmaz, die vanaf links in het strafschopgebied richting Sten Otter ging. Via de verre paal verdween de bal in het doel, 1-2.

In de tweede helft leek Marvilde weer alle kans te hebben om de wedstrijd om te draaien, maar na 5 minuten was die gedachte weer verdwenen. Een corner van Bart Sonntag vanaf links werd ingekopt en van dichtbij ingetikt door Joris van der Steen, 1-3. In de 58e minuut een vergelijkbare corner, maar nu vergat Solomon van dichtbij in te schieten. De tegenaanval leverde een voorzet vanaf links op van Tayfun Yilmaz welke door Ties Bazelmans ineens ingeschoten werd door, over. Iets na het uur hielp de oud doelman van Marvilde die nu in het doel staat van RPC de thuisclub. Een voorzet van Tayfun Yilmaz vanaf links werd gevangen en meteen weer losgelaten. Danny Das had toen geen moeite om de 2-3 in het verlaten doel te schieten. Twee minuten later pakte Rik Strijbosch de bal af van de laatste verdediger van Marvilde en liep alleen op Sam van Rooij af. Sam wist in de een-op-een redding te brengen. Tien minuten voor het einde kreeg Noud Ackermans zijn 2e gele en dus rode kaart. Marvilde bleef met een man meer wel aandringen, maar kon de gelijkmaker niet meer forceren.

Volgende week gaat Marvilde op bezoek bij buurman RKVVO. Ook RKVVO is niet sterk begonnen aan de competitie. Marvilde heeft 7 punten (plek 9) en RKVVO 3 (plek 13). Deze wedstrijd staat altijd op zich, dus de stand op de ranglijst zegt niets over het verloop van deze wedstrijd.

Fotoverslag: Ruud Bertels

 

===========================================

21-10-2018
Hilvaria 1 - Marvilde 1
Competitie
Uitslag: 3-0

Marvilde loopt in de val van Hilvaria en vergeet zelf te scoren

Hilvaria werd afgelopen seizoen ongeslagen kampioen in de derde klasse (2x gelijk) en had een doelsaldo dat meer dan 100 doelpunten positief was. Na vandaag weet Marvilde hoe die uitzonderlijke score tot stand is gekomen. Hilvaria kan goed verdedigen en is in de omschakeling dodelijk. Marvilde was zeker niet de mindere, de tweede helft speelde zich nagenoeg in z’n geheel op de helft van de thuisclub af, maar wist zelf niet te scoren en dat is toch het belangrijkste in het voetbalspel.

De eerste helft ging redelijk gelijk op. Hilvaria kreeg kansen en Marvilde kreeg kansen, maar alleen Hilvaria wist te scoren, zodat zij met een 2-0 voorspong de rust in gingen. In de 17e minuut mocht Marvilde een hoekschop nemen. Deze kwam in de handen van doelman Sjors van Laarhoven terecht. Zijn uittrap kwam aan de linkerkant in de voeten bij Coen van Oirschot en zijn rush eindigde op 25 meter van het doel van Marvilde. De uithaal die hierna volgde kwam perfect in de kruising terecht en dus was Sam van Rooij kansloos, 1-0. Zes minuten later nam Robbert Born een vrije trap aan de rechterkant. Nog voordat de bal in de verdediging kwam werd deze achterover gekopt door Muti Nawabi. De bal ging omhoog en vloog over alles en iedereen heen en ook de doelman had het nakijken. Helaas eindigde het speeltuig op de lat. Iets na het half mocht Muti Nawabi een vrije trap nemen iets links van de as op 23 meter. Zijn inzet werd in de muur van richting veranderd en ging zo over de achterlijn tot corner. Twee minuten later was er een slechte lange bal vanuit de verdediging van Marvilde. Hilvaria kwam er snel uit en stond even met 3 tegen 2 spelers. Gelukkig speelde de thuisclub deze aanval slecht uit en kwamen de verdedigers van Marvilde snel terug, zodat dit geen doelpunt opleverde. Tien minuten voor de rust stuurde Wouter van Vark Max van den Akker diep aan de rechterkant. Hij kon alleen op het doel afgaan, maar koos ervoor om de bal breed te geven aan de mee opgekomen Muti Nawabi. Dat is een keuze, maar helaas kwam de bal niet perfect bij Muti terecht en dus kon deze aanval gestopt worden. En dit was uiteraard weer een uitgelezen mogelijkheid voor Hilvaria om Marvilde in de omschakeling pijn te doen. Over links schoot Joerie van Rijswijk de bal voor het doel langs. Deze kwam uiteindelijk bij Daan van de Wiel terecht. Vanaf rechts schoot ook hij voor het doel langs. Twee minuten later was er een voorzet vanaf links van Hilvaria en volgens de scheidsrechter was er een duwfout van een speler van Marvilde en dus gaf hij een strafschop. Of hij dit goed getaxeerd had blijft te bezien, aangezien hij de verkeerde speler een gele kaart gaf. De strafschop werd ingeschoten door Coen van Oirschot, 2-0. Een paar minuten later moest deze gevaarlijke aanvaller van Hilvaria het veld verlaten met een hamstring blessure.

De tweede helft ging, zoals gezegd, maar één kant op nml. richting het doel van Hilvaria. In de 51e minuut schoot Robbert Born vanaf 35 meter, maar doelman Van Laarhoven bokste de bal uit de kruising tot corner. Vier minuten later ging Danny Das diep iets rechts in het strafschopgebied. Zijn voorzet had bij Muti Nawabi terecht moeten komen. Muti stond helemaal vrij bij de tweede paal, maar de voorzet was niet goed en ging voor het doel langs. Het overwicht bleef onverminderd groot en leverde meerdere grote en kleine kansen op. Een kwartier voor het einde maakte Robbert Born op de middenlijn een overtreding en volgens de leidsman was deze goed voor een directe rode kaart. Ook de man-minder situatie gaf geen ander beeld. Marvilde bleef aanvallen. In de 85e minuut kon Ties Bazelmans van dichtbij inkoppen, waarna Max van den Akker nog dichterbij kwam, maar beide kansen leverde niet het gewenste resultaat op. Eén minuut later gaf Ties Bazelmans de bal voor vanaf rechts en kopte Max van den Akker hard op de onderkant van de lat. De rebound van Max werd gestopt door de doelman. De counter hierna leverde een vrije doorgang voor Max de Kort op. Aangezien Marvilde alles op de aanval gooide moest dit er een keer van komen. De Kort omspeelde Richard Prinsen, net voor de rust in het doel gekomen voor de geblesseerde Sam van Rooij, en schoot de bal in het lege doel, 3-0. Hiermee was de wedstrijd definitief beslist en werd de bal plichtsmatig rondgespeeld in de laatste minuten.

Vorige week was Marvilde erg sterk tegen Mierlo Hout en had het meer kunnen scoren. Vandaag was Hilvaria veel effectiever en dus kreeg Marvilde te weinig. Volgende week komt RPC naar Meerveldhoven. RPC heeft nog weinig positieve gevoelens gehad in de huidige competitie, maar wint vandaag wel met 2-1 van een van de kampioenskandidaten, EFC. Hierdoor heeft RPC nu slechts 3 punten minder dan Marvilde, dus ook dit wordt weer een wedstrijd die met volle inzet gestreden moet worden.

Opstelling Marvilde: Sam van Rooij (40 Richard Prinsen), Michael Maessen, Robbert Born, Tom Vroomen (81 Dennis van de Weijer), Wouter van Vark, Sander Bertels, Luc Martens (46 Tommy van de Wiel), Ties Bazelmans, Danny Das, Muti Nawabi, Max van den Akker


Fotoverslag: Ruud Bertels

===========================================

14-10-2018
Marvilde 1 - Mierlo Hout 1
Competitie
Uitslag: 4-1

Marvilde wint overtuigend van Mierlo Hout

Na drie wedstrijden in deze competitie heeft Marvilde alles al meegemaakt. Gewonnen van Someren, verloren van Eindhoven en gelijk tegen Rood Wit V. Om de aansluiting met de top te behouden moest vandaag gewonnen worden van Mierlo Hout. Mierlo Hout is al 18 maanden ongeslagen en in deze competitie hebben ze drie keer gelijk gespeeld, dus eenvoudig zou het op voorhand niet worden. Uiteindelijk was Marvilde beduidend beter en bij iets meer effectiviteit had de uitslag veel hoger uit kunnen vallen.

De eerste 10 minuten kon Mierlo Hout prima weerstand bieden aan Marvilde, maar daarna werd het overwicht van Marvilde steeds groter. Uiteindelijk leverde dit in de 37e minuut de voorsprong op. Ties Bazelmans speelde de bal over de as naar Danny Das. Ties liep door en kreeg de bal terug van Danny. Iets rechts in het strafschopgebied schoot hij diagonaal via de binnenkant van de paal de 1-0 in het doel. Een paar minuten later gaf Tayfun Yilmaz de bal op Max van den Akker. Max omspeelde doelman Rob van Lieshout, maar een verdediger was goed mee teruggekomen en kon de bal voor de voeten van Max wegwerken. In de blessuretijd van de 1e helft werd de score toch nog verdubbeld. Wouter van Vark gaf de bal diep en Tayfun Yilmaz mocht alleen op de doelman af gaan. Op de rand van het strafschopgebied plaatste hij de bal rustig langs de doelman, 2-0.

In de tweede helft stuurde Ties Bazelmans (48e) Max van den Akker diep. Alleen voor de doelman, was de sluitpost de winnaar. De rebound ging nog over de achterlijn via een verdediger van Mierlo Hout. Tien minuten na de rust ging Danny Das diep, andere spelers stonden buitenspel, en kwam alleen voor de doelman. Hij probeerde een lob over de doelman te spelen, maar deze bleef staan en kon de bal dus redelijk eenvoudig tegenhouden. Eén minuut later ging Max van den Akker diep, waarna hij de bal terug gaf op Ties Bazelmans. Zijn inzet vanaf de rand van het strafschopgebied werd met de voeten gestopt door de doelman. In de 63e minuut speelde Sander Bertels de bal diep op Steven Cools aan de linkerkant. Steven kon de bal net voor de achterlijn binnen houden en gaf de bal voor. Deze werd door een verdediger omhoog gekopt, waarna Danny Das het kopduel aanging met de doelman. Danny won en de bal kwam tegen het houtwerk. Wouter van Vark was goed gevolgd en kopte de rebound in, 3-0. Twee minuten later kwam de bal via Tayfun Yilmaz bij Max van den Akker terecht en hij gaf deze op zijn beurt weer op Robbert Born. Aan de linkerkant in het strafschopgebied plaatste hij de bal in het doel, 4-0. Tien minuten later mocht Max van den Akker weer alleen richting doel gaan. Hij speelde de bal langs de doelman, maar die zat er nog net met een hand aan. Hierdoor vertraagde de bal en kon een verdediger de bal wegwerken. Na al deze kansen was de dadendrang enigszins voorbij. Mierlo Hout mocht in de 83e minuut via Chahid Mezziani de eretreffer maken, 4-1. Na 90 minuten hield de goed leidende scheidsrechter het voor gezien en had Marvilde een goede wedstrijd bekroond met een mooie uitslag.

Volgende week gaat Marvilde op bezoek bij Hilvaria in Hilvarenbeek. Ook Hilvaria is het afgelopen seizoen ongeslagen (2 gelijke spelen) kampioen geworden in de 3e klasse en heeft in deze competitie vier punten bij elkaar gespeeld.

Opstelling Marvilde: Sam van Rooij, Steven Cools, Tommy van de Wiel, Tom Vroomen, Wouter van Vark, Sander Bertels, Robbert Born, Ties Bazelmans, Danny Das (76 Luc Martens), Max van den Akker (81 Muti Nawabi), Tayfun Yilmaz (81 Jasper Jakobs)

Fotoverslag: Ruud Bertels

===========================================

07-10-2018
Rood Wit V - Marvilde 1
Competitie
Uitslag: 1-1

Marvilde krijgt te weinig bij Rood Wit

Langzaamaan weet iedereen hoe Rood Wit wil spelen. Achterover hangen en met snelle uitvallen Jan van Hout bereiken. En dus was dat vandaag niet anders. Marvilde was 90 minuten voetballend beter, maar toch moest het genoegen nemen met 1 punt.

De eerste helft had Marvilde een veldoverwicht. Verassingsback Tayfun Yilmaz gaf een aantal prima passes op Max van den Akker en Muti Nawabi, maar dit leverde geen doelpunt op. In de 21e minuut kreeg Max van den Akker de grootste kans. Een diepe bal van Danny Das kwam bij de spits van Marvilde terecht en hij was sneller bij de bal dan de keeper van Rood Wit. Met een tikje tegen de bal probeerde hij keeper Smulders te passeren, maar helaas reageerde de doelman van Rood Wit snel en pakte de bal voor de voeten van Max weg. Ondanks het overwicht van Marvilde kreeg Rood Wit 1 kans en zoals verwacht liep die via een diepe bal op Jan van Hout. Van Hout kwam diep aan de rechterkant in balbezit en zijn lage voorzet kwam uiteindelijk bij Batuhan Gunuc terecht. Batuhan schoot de bal in de kruising en dus was Sam van Rooij in het doel van Marvilde kansloos, 1-0. In de laatste minuut voor de rust was er nog een prima voorzet van Max van den Akker vanaf rechts. In de eerste wedstrijd van de beker schoot Dennis van de Weijer deze ineens hard onder de lat, maar vandaag werd deze op dezelfde manier over het doel geschoten.

In de 51e minuut werd Max van den Akker diep gestuurd en met Robert Bettgens in zijn nek kon Max inschieten. Het schot was niet hard genoeg om keeper Smulders te verschalken. Twee minuten later ging Tayfun Yilmaz alleen richting doel van Rood Wit en werd neergehaald door Robert Bettgens. De scheidsrechter vond dit slechts geel waard en de vrije trap op 20 meter werd te slap ingeschoten door Danny Das. Tot het uur was Marvilde de betere ploeg en had Rood Wit niet meer te bieden dan het ene doelpunt. Maar dat is nu eenmaal het enige dat telt in het voetbal. Het laatste half uur ging de strijd meer gelijk op en als Rood Wit koelbloediger was geweest dan was Marvilde met lege handen naar huis gegaan. In de 59e minuut nam Mitchell Slegers een vrije trap aan de linkerkant. Bij de tweede paal kopte Jan van Hout in, maar Sam van Rooij kon redding brengen. Vier minuten later had de beslissing kunnen vallen. Mitchell Slegers nam een vrije trap op 20 meter aan de rechterkant. Zijn schot raakte de grond net voor Sam van Rooij en via de handen van de doelman van Marvilde ging de bal tegen de lat. In de 67e minuut haalde Ties Bazelmans de achterlijn en zijn voorzet werd met de arm tegengehouden door een verdediger van Rood Wit. De scheidsrechter had dit niet gezien, maar gelukkig kon Robbert Born de opvolgende corner ineens bij de eerste paal binnenschieten, 1-1. In de 73e minuut schoot Tayfun Yilmaz op 20 meter op doel. Doelman Smulders kon met een uiterste duik redding brengen in zijn linkerbenedenhoek. Een kwartier voor het einde ging Rachid Chelah alleen op het doel van Marvilde af, maar zijn inzet op de rand van het strafschopgebied werd knap gered door Sam van Rooij.

Al bij al was er alles mogelijk in deze wedstrijd. Marvilde was voetballend beter en had op basis daarvan kunnen winnen, maar met een beetje pech had het ook met lege handen kunnen staan. Volgende week komt Mierlo Hout naar Meerveldhoven. Mierlo Hout is afgelopen seizoen ongeslagen kampioen geworden in de derde klasse en heeft dit seizoen drie punten gehaald. Dat is slechts één punt minder dan Marvilde, dus ook dit zal geen eenvoudige opgave worden.

Opstelling Marvilde: Sam van Rooij, Tayfun Yilmaz (88 Tom Vroomen), Tommy van de Wiel, Robbert Born, Steven Cools, Sander Bertels, Dennis van de Weijer (50 Gijs Kiebert), Ties Bazelmans, Danny Das, Muti Nawabi (46 Wouter van Vark), Max van den Akker

===========================================

30-09-2018
Marvilde 1 - FC Eindhoven AV 1
Competitie
Uitslag: 1-3

Marvilde duidelijk de mindere tegen Eindhoven

Na de overwinning van vorige week in Someren, mocht Marvilde zich één van de drie koplopers noemen, maar na vandaag weet Marvilde ook dat er beduidend betere ploegen in deze competitie zitten. Eindhoven kwam naar Meerveldhoven en bleek duidelijk een maatje te groot. Geen schande, want Eindhoven is in deze vorm de nummer één kampioenskandidaat in de tweede klasse F. Alleen eigen overschatting kan dit voorkomen.

In de 7e en 9e minuut waren er kansen voor Gino de Wijs (vanaf rechts) en Abdelauoli Azmani (na een voorzet vanaf rechts van Jordi van Meurs), maar twee keer kon Sam van Rooij redding brengen. In de 15e minuut werd een corner uitverdedigd, maar deze kwam een de linkerkant bij Gino de Wijs terecht. Vanaf 23 schoot hij een zwabberschot op doel en dit verdween achter Sam van Rooij in het doel, 0-1. Tien minuten later kwam een passje van Danny Das vanaf rechts bij Max van den Akker terecht. Zijn inzet werd tot corner verwerkt door Cas Peters. In de 27e minuut mocht Gino de Wijs aanleggen voor een vrije trap op 30 meter. Snoeihard zorgde hij voor de 0-2. Vier minuten later was het weer Danny Das die Max van den Akker aanspeelde. Nu vanaf links en weer was Cas Peters de winnaar. Vier minuten voor de rust ging Jordi van Meurs diep op rechts en zijn voorzet kon op zeven meter ingeschoten worden door Azmani. Sam van Rooij kon knap redding brengen. De tweede helft begon met een schot van Ties Bazelmans vanaf 20 meter, maar de doelman van Eindhoven had hier niet veel moeite mee. In de 57e minuut werd Ferd Pasaribu gehaakt in het strafschopgebied en de toegekende strafschop werd ingeschoten door Azmani, 0-3. Twintig minuten voor het einde was er een grote kans voor Marvilde. Max van den Akker was net eerder bij de bal dan Cas Peters, maar de doelman kon de bal tegenhouden. De rebound was op 15 meter voor Tayfun Yilmaz. Hij vond Nick van de Berk op de doellijn als tegenstander. Op zich was dat jammer, want Eindhoven geloofde het allang en met een treffer had het hardwerkende Marvilde misschien toch nog iets kunnen bereiken. Vijf minuten voor het einde scoorde Marvilde dan toch nog de eretreffer. Een schot van Ties Bazelmans op 20 meter werd van richting veranderd door Tayfun Yilmaz, waardoor de doelman van Eindhoven verslagen was, 1-3. In de laatste minuut ging Max van den Akker nog diep op rechts. Zijn voorzet werd weggewerkt, maar Danny Das mocht hierdoor op 15 meter nog uithalen. Zijn schot werd met de voeten gered door Cas Peters.

Marvilde heeft gestreden, maar dit Eindhoven was eenvoudigweg te sterk. Volgende week gaat Marvilde op bezoek bij de buurman, Rood Wit V. Na een 3-0 overwinning in de eerste wedstrijd verloor Rood Wit vandaag bij EFC in Eersel (2-0), dus Marvilde en Rood Wit staan beide op 3 punten. Het belooft weer een spannende derby te worden.

Opstelling Marvilde: San van Rooij, Wouter van Vark (46. Michael Maessen), Tommy van de Wiel, Robbert Born, Gijs Kiebert (46. Ties Bazelmans), Sander Bertels, Dennis van de Weijer, Danny Das, Tayfun Yilmaz, Max van den Akker

Fotoverslag: Ruud Bertels

===========================================

23-09-2018
Someren 1 - Marvilde 1
Competitie
Uitslag: 0-1

Marvilde meest gelukkige in Someren

Hoe goed de wedstrijden in de beker ook waren, vandaag stond de eerste wedstrijd in de competitie op het programma (uit bij Someren) en het eerste uur was van Marvilde kant erg matig. Hierna was Marvilde een paar minuten beter en dat was voldoende om met de overwinning naar huis te gaan. Someren miste meerdere kansen en bleef zo met lege handen achter.

In de zesde minuut werd een achterbal van Marvilde kort genomen, maar hierna werd deze eenvoudig aan de tegenstander gegeven. Koen de Louw werd aangespeeld en mocht alleen voor doelman Sam van Rooij de hoek uitkiezen. De bal werd nog van richting veranderd en ging zo aan de goede kant voor Marvilde langs de paal (corner). In de 33e minuut kwam een aanval van Someren via een voorzet vanaf de achterlijn voor het doel. De bal werd aangeraakt door een verdediger van Marvilde, waardoor de rest van de verdediging uitgespeeld was. Uiteindelijk kwam de bal bij de geheel vrijstaande Joost vd Velden terecht. Op 10 meter mocht hij inschieten, maar Sam van Rooij wist redding te brengen. Hiermee was de eerste helft klaar en mocht Marvilde blij zijn dat de rust bereikt werd zonder doelpunten. Iets na het uur was er een eerste kans voor Marvilde. Muti Nawabi gaf de bal voor vanaf links en op een paar meter van het doel kon Max van den Akker inkoppen. Hij raakte de bal helemaal verkeerd en dus ging deze kans verloren. Twee minuten later mocht Sander Bertels alleen op het doel van Someren afgaan, maar werd neergehaald. De verdediger mocht op het veld blijven van de scheidsrechter. In de 67e minuut werd een voorzet vanaf links van Someren voor het doel langs gekopt door Wesley vd Boomen. Drie minuten later kwam Marvilde op voorsprong. Dennis van de Weijer gaf de bal diep op Max van den Akker (iets rechts) die vanaf de achterlijn teruggaf op Danny Das. Danny schoot op de punt van de vijf meter in de korte hoek, 0-1. Hierna was het nog 20 minuten tegenhouden. De ene lange bal na de andere werd in het strafschopgebied geslingerd door Someren. Freek van Bussel kopte net over en raakte de lat. In de laatste minuten mocht hij nog een corner inkoppen. Helemaal vrijgelaten mocht hij koppen, maar ook deze keer wist Sam van Rooij redding te brengen.

De competitie is begonnen en meerdere teams in de tweede klasse F dingen mee naar de titel. Zowel Marvilde als Someren horen hier bij, dus de drie punten die Marvilde vandaag mee mocht nemen uit Someren waren zeer welkom. Het is pas de eerste wedstrijd, dus de komende weken zullen uitwijzen hoe de competitie zich verder zal vormen. Voor Marvilde te beginnen volgende week thuis tegen Eindhoven av. Marvilde 2 heeft vandaag het goede voorbeeld gegeven door in Eindhoven te winnen (2-4) tegen Eindhoven av 2.

Fotoverslag: Ruud Bertels

 

===========================================

16-09-2018
EHC/Heuts 1 - Marvilde 1
KNVB-Districtsbeker
Uitslag: 2-2

Marvilde uitgeschakeld in de beker

Na drie wedstrijden in de poule heeft Marvilde 4 punten, maar toch is het niet voldoende om de volgende ronde te bereiken. Na de dikke 6-0 overwinning op Hoensbroek, werd vorige week onnodig verloren van Oirschot Vooruit (1-0) en ook vandaag was er meer mogelijk tegen EHC dan de uiteindelijke 2-2. Oirschot wint vandaag weer met 1-0, nu tegen Hoensbroek en daardoor heeft EHC 7 punten, Oirschot 6 en Marvilde dus 4. De bovenste 2 gaan door en daar hoort Marvilde voor het eerst sinds jaren dus niet bij.

EHC, vorig jaar nog hoofdklasser, begon sterk en Marvilde had in het eerste kwart van de wedstrijd niet zoveel in te brengen. In de 18e minuut mocht Michelle Zotti voorzetten vanaf links en bij de eerste paal aaide spits Tim Maassen de bal met het hoofd. Hierdoor was Sam van Rooij uitgespeeld en was de 1-0 een feit. Marvilde reageerde snel. Een vrije trap vanaf de rechterkant van Dennis van de Weijer werd bij de tweede paal vogeltje vrij ingekopt door Ties Bazelmans, 1-1. In de tussentijd had Marvilde de bal al een keer over de zijlijn gespeeld voor een hoofdblessure bij een speler van EHC, maar in de 28e minuut deed EHC dat niet toen Steven Cools een bloedende neus had na een stoot van een speler van EHC. Het zal wel onder de noemer van slimmigheid vallen bij EHC, maar voor Marvilde valt dit onder de noemer onsportief gedrag. Gevolg was uiteindelijk een overtreding van Tommy van de Wiel en een penalty voor EHC. De scheidsrechter had natuurlijk, ook als EHC de bal niet over de zijlijn speelt, allang af moeten fluiten voor een hoofdwond. Daarnaast zou een gele kaart voor provocerend gedrag van Robbie Terwint ook niet meer dan terecht geweest zijn. Hij vond het nodig om al klappend en hard roepend langs de spelers van Marvilde te lopen. Na vier minuten kon de strafschop uiteindelijk genomen worden en Steven Cools moest gewisseld worden. Zotti had geen probleem om de 2-1 in te schieten. Gelukkig kon Marvilde ook nu weer snel gelijk komen. Dennis van de Weijer speelde de bal diep aan de linkerkant op Max van den Akker. Max speelde de bal door de benen van een tegenstander en ging vanuit een moeilijke hoek richting doelman Bjorn Vlieger. Zijn inzet was de doelman van EHC te machtig en dus stond Marvilde weer gelijk, 2-2. Ondanks de vier minuten blessurebehandeling telde de scheidsrechter slechts 1 minuut bij de eerste helft.

De tweede helft kreeg EHC geen kansen meer en had Marvilde meerdere mogelijkheden om toch nog met een overwinning weg te gaan uit Hoensbroek. Helaas lukte dit uiteindelijk toch niet meer en kan Marvilde zich storten op de competitie.

Volgende week begint die competitie en speelt Marvilde uit bij Someren. Someren werd vorig seizoen, achter kampioen Heeze en EFC, derde in de tweede klasse bij Marvilde. Het belooft op voorhand een spannende competitie te worden met veel ploegen uit de regio Eindhoven.

Opstelling Marvilde: Sam van Rooij, Michael Maessen, Robbert Born, Tommy van de Wiel, Steven Cools (46 Tom Vroomen), Gijs Kiebert (Sander Bertels), Dennis van de Weijer (70 Tayfun Yilmaz), Ties Bazelmans, Danny Das, Muti Nawabi, Max van den Akker

===========================================

09-09-2018
Oirschot Vooruit 1 - Marvilde 1
KNVB-Districtsbeker
Uitslag: 1-0

Marvilde verliest onnodig van Oirschot Vooruit

Na de royale overwinning vorige week thuis tegen FC Hoensbroek (6-0) stond vandaag de tweede wedstrijd in de poule van de districtsbeker op het programma. Hoensbroek was een tweede klasser maar de twee resterende tegenstanders zijn eerste klassers, waarbij de tegenstander van volgende week (EHC) eigenlijk sinds jaar en dag hoofdklasser is. Om de volgende ronde te halen was een goed resultaat vandaag bij Oirschot Vooruit dus zeer welkom. Uiteindelijk lukte dit dus niet. Voetballend was Marvilde beter maar qua kansen was er niet zo veel verschil tussen de beide ploegen. Uiteindelijk won de gelukkigste, Oirschot dus, na een doelpunt 10 minuten voor het einde.

De eerste tien minuten was Marvilde beter, maar speelde zich niet meer dan twee schoten vanaf 18 meter uit. Danny Das schoot in de 5e minuut over en één minuut later deed Tayfun Yilmaz hetzelfde. In de 14e minuut kreeg Oirschot de beste kans van de eerste helft. Een voorzet vanaf links van Daan Hagemeier kon bij de tweede paal helemaal vrij ingekopt worden door Gijs Sebregst. Sam van Rooij had echter een prima redding in huis en stopte de inzet tot corner. De beste kans van Marvilde was in de 20e minuut te noteren. Ties Bazelmans speelde de bal aan de linkerkant diep op Max van den Akker. Hij sneed vanaf links naar binnen en had de keuze, schieten op doel of de bal breed leggen. Hij koos voor het laatste, waardoor Muti Nawabi op 11 meter een leeg doel voor zich had. Helaas werd zijn inzet geblokt door een late sliding van een verdediger. Hierna gebeurde er in de eerste helft weinig meer.

In de tweede helft was de thuisclub de eerste 10 minuten gevaarlijker. In de 55e minuut leverde dat een grote kans op. Een lange bal kwam uiteindelijk bij spits Gijs Sebregts terecht, maar omdat de bal hoog opstuitte kon Sam van Rooij op 14 meter redding brengen. Hij kon de bal echter niet vasthouden, waardoor Daan Hagemeier de rebound in kon schieten. Op de lijn schoot Tommy van de Wiel de bal weg. Hierna werd Marvilde steeds sterker. In de 58e minuut haalde Max van den Akker de achterlijn aan de rechterkant. Zijn voorzet kwam nog voor de eerste paal bij Muti Nawabi die terug gaf op Tayfun Yilmaz. Op 12 meter was het schot van Tayfun te slap, waardoor keeper Menno Kuulkers (ooit keeper bij Marvilde) de bal eenvoudig op kon rapen. Een kwartier voor het einde leek Marvilde op voorsprong te komen. Danny Das gaf de bal iets links van de as mee aan Ties Bazelmans. Alleen voor de doelman van Oirschot wist de doelman te redden. Vier minuten later viel dan uiteindelijk de beslissing. Gijs Sebregst was net iets sneller bij de bal dan Tommy van de Wiel en doelman Sam van Rooij en tikte de bal in het lege doel, 1-0. Hierna ging Marvilde vol op de aanval spelen. De grootste kans kwam nog in de 88e minuut. Robbert Born nam een vrije trap net over de eigen helft en bij de tweede paal kon Tommy van de Wiel vrij inkoppen. Hij kopte helaas op de paal. Hierna was het geluk niet aan de zijde van Marvilde terwijl Oirschot Vooruit met man en macht verdedigde.

Na deze nederlaag en de winst van EHC bij Hoensbroek (1-2) staat EHC nu op 6 punten en staan Marvilde en Oirschot ieder op 3 punten. Volgende week zal Marvilde dus moeten winnen bij EHC in Hoensbroek om de volgende ronde te halen. In theorie zou een nederlaag (als Hoensbroek wint van Oirschot) ook nog soelaas kunnen bieden om verder te bekeren. Het belooft een spannende laatste wedstrijd te worden.

===========================================

02-09-2018
Marvilde 1 - FC Hoensbroek 1
KNVB-Districtsbeker
Uitslag: 6-0

Marvilde begint prima aan nieuw bekeravontuur

Vorige week verspeelde Marvilde nipt de kans om de 1e ronde van de TOTO KNVB beker te bereiken. Vandaag stond de nieuwe jaargang van de districtsbeker op de rol en speelde Marvilde een prima wedstrijd tegen FC Hoensbroek. Hoensbroek is het afgelopen seizoen als laatste geëindigd in de 1e klasse, dus speelt dit seizoen, net als Marvilde, in de 2e klasse. Na een 2-0 voorsprong bij de rust liep de thuisploeg na de rust ver weg (6-0).

Marvilde begon scherp aan de wedstrijd en al in de 2e minuut leverde dit de openingstreffer op. Robbert Born speelde de bal achter de verdediging van Hoensbroek waar Max van den Akker met een simpele voetbeweging de bal over doelman Anton Fijneman lobte, 1-0. Net voor het kwartier was er een goede actie van Tayfun Yilmaz. Zijn voorzet werd geblokt en leverde een corner op. Die werd vanaf rechts genomen door Dennis van de Weijer. In tweede instantie kon Gijs Kiebert van dichtbij de bal in de kruising koppen, 2-0. Na 23 minuten leek Bas Coenen, na een mindere aanname, waardoor de verdedigers op het verkeerde been stonden, alleen op doelman Sam van Rooij af te kunnen gaan. Over de as van het veld ging hij richting het doel, maar op de rand van het strafschopgebied tikte Gijs Kiebert de bal voor zijn voeten weg tot corner. Twee minuten later kreeg aanvoerder Dennie de Vries de grootste kans voor de bezoekers. Bas Coenen gaf de bal voor vanaf rechts en net voorbij de tweede paal schoot De Vries de bal in. Sam van Rooij was al gepasseerd, maar Tommy van de Wiel haalde de bal net voor de lijn weg. Op het half uur had Marvilde op een 3-0 voorsprong moeten komen. Dennis van de Weijer gaf de bal diep op Danny Das aan de linkerkant. Zijn voorzet over de grond, kwam bij de geheel vrijstaande Ties Bazelmans terecht op 11 meter. Ties plaatste de bal hard tegen de paal.

In de eerste 25 minuten van de tweede helft kregen beide teams kansen, maar gescoord werd er niet. Hierna ging het snel. In de 73e minuut verlengde Elko Doven bij de eerste paal een corner vanaf rechts van Dennis van de Weijer perfect in het eigen doel, 3-0. Drie minuten later kreeg Max van den Akker de bal gelukkig mee van een verdediger van Hoensbroek en kon richting het doel lopen. Van dichtbij had hij geen moeite om de 4-0 in te schieten. Tien minuten voor het einde kon Tayfun Yilmaz van vijf meter iets links van het doel inschieten, maar de doelman redde met de voeten. In de 83e minuut speelde Muti Nawabi de bal diep op Max van den Akker. Max omspeelde de doelman, maar deze wist de inzet toch nog tegen te houden. De rebound was weer voor Max en uit een moeilijke hoek schoot hij de 5-0 in het doel. Met het mooiste doelpunt van deze wedstrijd werd de wedstrijd in de 84e minuut afgesloten. Max van den Akker gaf voor vanaf rechts en op de rand van het strafschopgebied nam Dennis van de Weijer de bal ineens op de schoen. Via onderkant lat knalde de bal in het doel, 6-0.

Marvilde is dus prima begonnen aan de poulefase van de districtsbeker. In de andere wedstrijd versloeg EHC (vorig seizoen nog hoofdklasser) Oirschot Vooruit (1e klasse) met 4-2. Volgende week speelt Marvilde bij Oirschot Vooruit de 2e wedstrijd in de poule.

Opstelling Marvilde: Sam van Rooij, Michael Maessen, Tommy van de Wiel, Robbert Born, Steven Cools (62 Tom Vroomen), Gijs Kiebert, Dennis van de Weijer, Ties Bazelmans, Danny Das (46 Muti Nawabi), Tayfun Yilmaz, Max van den Akker

 

 

 

===========================================

25-08-2018
Te Werve 1 - Marvilde 1
KNVB-Beker
Uitslag: 3-1 na verlenging

Marvilde komt net te kort bij Te Werve in Rijswijk

Na de fantastische prestatie in de districtsbeker (halve finale) van het afgelopen seizoen mocht Marvilde vandaag aantreden in de tweede kwalificatie ronde van de TOTO KNVB beker in Rijswijk tegen tweede klasser Te Werve. Met deze loting had Marvilde zeker kansen om ook het hoofdtoernooi te bereiken. Te Werve was afgelopen seizoen gedegradeerd uit de eerste klasse en gaat dus dit seizoen spelen in dezelfde klasse als Marvilde. Marvilde moest dus een eindje reizen, maar de scheidsrechter van dienst was al om 11 uur uit Dokkum vertrokken.

Over 120 minuten (want het kwam uiteindelijk tot een verlenging) was het verschil tussen beide ploegen klein, maar wel in het voordeel van de thuisclub. De eerste helft speelde zich vooral af op de helft van Marvilde. Te Werve was veelal gevaarlijk over de linkerkant, maar speelde dit uiteindelijk nooit goed uit. Marvilde had twee gevaarlijke momenten. In de 13e minuut kreeg Robbert Born net over de helft de bal in de voeten en zag doelman Carlo Willemse ver voor zijn doel staan. Zijn poging over grote afstand ging net over het doel. In de 45e minuut mocht weer Robbert Born een corner nemen aan de rechterkant. Deze eindigde boven op de lat bij de tweede paal.

De thee deed Marvilde aanvankelijk geen goed. Al in de eerste minuut na de rust kwam Te Werve op voorsprong. Een vrije trap aan de linkerkant genomen door Kaz van Oostrom Soede werd in eerste instantie tegengehouden door Sam van Rooij in het doel van Marvilde, maar bij de tweede paal had Geraldo Reijntjes geen moeite om de bal in de dak van het doel te schieten, 1-0. Hierna ging de wedstrijd gelijk op, maar Marvilde kwam steeds beter in de wedstrijd. Net voor het uur kwam er een eerste kans. Robbert Born gaf de bal vanaf links naar rechts op Muti Nawabi. Muti gaf de bal over de 16-meter lijn naar links. Net voorbij de cirkel van het strafschopgebied schoot Max van den Akker op doel. Op vijf meter werd de bal nog van richting veranderd door Delano Vogel, maar keeper Willemse kon de bal toch oppakken. In de 67e minuut paste trainer Edwin Slagboom een dubbele wissel toe en kwamen Tayfun Yilmaz en Gijs Kiebert in het veld. Dit had meteen resultaat. In de 68e minuut speelde Danny Das de bal naar de linkerkant op Tayfun Yilmaz. Tayfun gaf de bal straf over de grond voor en op vijf meter voor het doel kon Max van den Akker de bal binnenlopen, 1-1. Hierna leek Marvilde de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar dat was van korte duur. In de 73e minuut mocht spits Jael Paas over de as van het veld alleen richt doelman Sam van Rooij gaan. De jeugdige nieuwe keeper van Marvilde wist prima redding te brengen. De tegenstoot ging via een verre pass van Robbert Born van links in de verdediging naar rechts. Hier ontving Max van den Akker de bal en gaf deze voor, waar Tayfun Yilmaz net te laat was om de bal in het doel te werken. In de 85e minuut kwam Delano Vogel nog redelijk vrij op een paar meter van het doel. Hij kon echter slecht bij de bal en schoot de bal met een sliding hoog over het doel.

De 90 minuten waren ten einde en de wedstrijd ging de verlenging in. In de tweede minuut was er een een-twee tussen Tayfun Yilmaz en Danny Das. Het schot van Tayfun was niet krachtig genoeg en kwam eenvoudig in de handen van de doelman van Te Werve terecht. Beide teams liepen op het tandvlees en de wedstrijd leek op strafschoppen uit te draaien. Helaas voor Marvilde liep het anders. Een verre inworp van Te Werve aan de rechterkant werd niet ver genoeg weggewerkt door de verdediging en kon ingeschoten worden door Delano Vogel. In de uiterste hoek wist hij Sam van Rooij te verschalken, 2-1. Hierna gooide Marvilde alle manschappen naar voren om toch nog de gelijkmaker te forceren, maar ondanks mogelijkheden (en handsballen van verdedigers in het strafschopgebied van Te Werve) viel deze niet. In de laatste seconde werd Farid Overman nog helemaal vrijgespeeld en bepaalde de eindstand op 3-1. De scheidsrechter liet niet meer aftrappen, dus hiermee was het KNVB beker sprookje voor Marvilde ten einde. Het zoveelste historische feit van de laatste jaren.

Volgende week begint Marvilde gewoon weer aan een nieuwe districtsbeker om ook in seizoen 2019/2020 dit mooie toetje te mogen beleven. In de poulefase speelt Marvilde tegen Hoensbroek (2e klasse thuis), Oirschot Vooruit (1e klasse uit) en EHC (1e klasse uit). De beste twee ploegen plaatsen zich voor de volgende (knock-out) ronde.