Get Adobe Flash player


Competitie: Brabantia 1 - Marvilde 1
Datum: 14-05-2017
Uitslag:  4 - 0

Doek valt voor Marvilde

Het eerste jaar ooit in de eerste klasse in het jaar van het 90-jarig bestaan van Marvilde blijft vooralsnog ook het enige jaar op dit niveau. Marvilde is er niet in geslaagd om degradatie af te wenden. Vandaag werd verloren bij Brabantia, maar deze uitslag was niet van belang, omdat concurrent voor de nacompetitie, Moerse Boys, won bij Beerse Boys. Marvilde had uiteraard al eerder deze competitie de nodige punten laten liggen en daarom stond het al langere tijd op de laatste plaats. Gezien de 26 gespeelde wedstrijden is Marvilde zeker niet de slechtste ploeg in de 1e klasse C, maar door de vele (zware) blessures heeft Marvilde maar weinig in de sterkste opstelling kunnen spelen. Door meerdere redenen speelde Marvilde vandaag niet haar beste wedstrijd, maar Brabantia is gewoon een sterke ploeg die door de overwinning van vandaag mag proberen in de nacompetitie te promoveren naar de hoofklasse. Voorafgaand aan de wedstrijd had Brabantia een mooie geste voor de moeders die op bezoek kwamen door deze een roos te geven.

Na deze vriendelijkheden was vooral Brabantia de baas op het veld. Marvilde probeerde wel, maar kreeg nooit uitzicht op een overwinning. In de 8e minuut kwam een corner van Ties Bazelmans vanaf rechts bij de tweede paal bij Tommy van de Wiel terecht, die de bal opnieuw in het doelgebied bracht, waarna Danny Das deze op de lat schoot. Tommy van de Wiel is deze competitie de meest stabiele waarde geweest in het team van Marvilde en mag dus terugkijken op een goed seizoen. Eén minuut later mocht Patrick Kraker alleen richting Richard Prinsen met Stijn Louwers in zijn nek. Een klein duwtje van Stijn leverde een matig schot van Kraker op wat dus naast het doel ging. In de 21e minuut kwam een vrije trap vanaf de linkerkant bij de geheel vrijstaande Joshua Tan terecht. Hij had niet in de gaten dat hij heel veel vrijheid had en kopte slecht op doel, ver naast. Op het half uur een vrije trap aan de rechterkant van het strafschopgebied op 23 meter. Na een kort tikje van Danny Das schoot Rick van den Bogaard de bal op de bovenkant van de lat. Twee minuten later schoot Luc Martens vanaf rechts voor het doel langs vanaf 25 meter. Tien minuten voor de rust nam Florian Ross een vrije trap tegen de zijlijn aan op 35 meter van de cornervlag. De slechte vrije trap werd door de wind gedragen en vloog zomaar over Richard Prinsen in het doel, 1-0.

Na zeven minuten in de 2e helft was de wedstrijd gespeeld. Alex Haas schoot net binnen het strafschopgebied de bal in de verre hoek, 2-0. Twintig minuten voor het einde kreeg Tommy Boogers nog een grote mogelijkheid om Marvilde terug in de wedstrijd te schieten. Een voorzet van Michael Maessen vanaf links kwam op 6 meter bij Tommy terecht. Hij wilde de bal eerst aannemen, maar daardoor kreeg doelman Jesse Renders de kans om de bal te pakken. In de eerstvolgende aanval van Brabantia schoot Ferry Aerts op doel. Richard Prinsen liet het schot los, waarna Patrick Kraker de bal intikte, 3-0. Tien minuten voor het einde leverde balverlies van Marvilde op het middenveld een diepe bal op Mitchel Smits op. De oud speler van Marvilde ging alleen richting Richard Prinsen, omspeelde de doelman en schoot de bal in het lege doel, 4-0. Twee minuten voor het einde mocht Tommy Boogers nog zorgen voor de eretreffer, maar alleen op weg richting doelman Renders wist de doelman van Brabantia de inzet van Tommy te keren. Ook dit was Marvilde dus niet gegund.

Volgende jaar mag Marvilde zich proberen te herstellen in de tweede klasse. Na het kampioenschap in de tweede klasse vorig jaar was dit jaar al snel duidelijk dat het een uitdaging zou worden om voor handhaving te zorgen. Het was mooi om tegen topploegen als Baronie en Goes te spelen, maar deze teams zijn echt een maatje te groot. De overige ploegen in de 1e klasse waren niet veel beter, maar uiteindelijk kwam Marvilde toch net tekort.

 

=========================================

Competitie: Marvilde 1 - AWC 1
Datum: 07-05-2017
Uitslag:  3 - 4

Marvilde geeft voor de derde keer voorsprong weg in de laatste 10 minuten

Hoe gemakkelijk had Marvilde het zich deze competitie kunnen maken. Al voor de derde keer deze competitie heeft Marvilde vandaag een voorsprong van twee doelpunten weggegeven. Thuis tegen MOC werd een 2-0 voorsprong uiteindelijk 2-3. Uit tegen HVCH werd 3-1 uiteindelijk 3-3 en vandaag werd 3-1 uiteindelijk 3-4. Met die 8 verloren punten in deze drie wedstrijden was handhaving nagenoeg zeker. Nu moet Marvilde op de laatste speeldag uit bij Brabantia winnen om nog de nacompetitie te halen (als Moerse Boys tenminste niet wint bij Beerse Boys en MOC’17 niet wint van NEC). Winst van Marvilde en MOC en gelijkspel van Moerse Boys zou zelfs nog betekenen dat drie ploegen op 25 punten komen. Dan zou nog een halve competitie moeten bepalen wie degraderen en wie de nacompetitie gaat spelen. Doelsaldo telt niet bij rechtstreekse degradatie.

De eerste helft was Marvilde beter dan de bezoekers uit Wijchen. In de 11e minuut was er een vierdubbele kans. Ties Bazelmans zorgde ervoor dat Michael Maessen op de achterlijn aan de linkerkant terecht kwam. Zijn bal werd tegen de keeper geschoten door Jasper Jakobs, de rebound werd gemist door Luc Martens. De volgende rebound van Rick van den Bogaard werd geblokt en de rebound hierna werd door Ties Bazelmans over geschoten. Tien minuten laten kwam een voorzet vanaf rechts bij de tweede paal bij Ties Bazelmans terecht. Ties gaf een tikje op Danny Das die met binnenkant voet van dichtbij in de hoek schoot. Helaas kon doelman Mark ter Haar de bal nog uit zijn rechter beneden hoek tikken tot corner. Die corner werd door Danny Das bij de eerste paal voorlangs gekopt. In de 34e minuut schoot Rick van den bogaard net over het doel vanaf 23 meter. Eén minuut later viel dan uiteindelijk de openingstreffer. Wouter van Vark gaf de bal op Rick van den Bogaard die de bal over de uitkomende doelman lobde, 1-0. Vijf minuten later kwam AWC op een gelukkige manier aan de gelijkmaker. Fren Stevens schoot vanaf 18 meter, waarna Vincent Bartholomeus de bal van richting veranderde en deze met een boog in de kruising viel, 1-1. Marvilde had het antwoord snel klaar door een schitterende knal net buiten het strafschopgebied van Danny Das. Hij schoot de bal diagonaal in de kruising, 2-1.

Vijf minuten na de rust leek de wedstrijd helemaal in het slot te gaan. Rick van den Bogaard ging de laatste verdediger voorbij in het strafschopgebied aan de linkerkant. Zijn inzet ging tegen de paal, maar de terugspringende bal kon niet meer ontweken worden door Tim Toonen, 3-1. AWC was rijp voor de genadestoot en Marvilde kreeg meerdere kansen om die uit te delen. In de 54e minuut ging Rick van den Bogaard aan de linkerkant richting achterlijn. Hij gaf de bal terug op Danny Das die de bal weer verder gaf op Ties Bazelmans. Zijn inzet werd gestopt door de doelman. Acht minuten later kwam Jasper Jakobs vanaf rechts naar de doelman. Ook deze inzet werd gestopt door de keeper. In de 78e minuut kwam de eerste waarschuwing. Jaap Jansen stond alleen voor Richard Prinsen midden voor het doel op een paar meter. Richard wist knap te redden. Tien minuten voor het einde stond Jorrit Giesbers op diezelfde plek en schoot de aansluitingstreffer in het doel, 2-3. In de 86e minuut kwam Jaap Jansen vanaf de linkerkant naar binnen en plaatste de gelijkmaker achter Richard Prinsen, 3-3. Uiteindelijk viel dan in de blessuretijd ook nog 3-4 in het doel. Fren Stevens mocht aan de linkerkant over de achterlijn oprukken en schoot de bal uit een moeilijke hoek in het doel, 3-4.

De vele afwezigen in de tweede helft van de competitie beginnen Marvilde op te breken. Vandaag moesten zelfs oudgedienden Rob van de Schoot en Nol van Zantvliet uit Marvilde 3 en Jeroen de Joode uit Marvilde 2 op de bank plaatsnemen. Daarnaast is er al de gehele tweede seizoenshelft een keepersprobleem door de zware knieblessure van Sten Otter. Vandaag zat de 15-jarige Jesper van de Meulengraaf als reservekeeper op de bank. Volgende week heeft Marvilde dus nog één kans om de directe degradatie af te wenden.

Fotoverslag: Ruud Bertels


=========================================

Competitie: SC 't Zand 1 - Marvilde 1
Datum: 30-04-2017
Uitslag:  2 - 3

Marvilde doet weer mee!

Vorig seizoen was de competitie erg spannend in de strijd voor het kampioenschap, waarin Marvilde uiteindelijk boven kwam drijven als beste. Dit seizoen is het bovenin helemaal niet spannend, maar vanaf plek vier komt iedereen in theorie nog in aanmerking voor nacompetitie voor degradatie. Na de overwinning van vandaag van Marvilde bij SC ’t Zand heeft ook Marvilde weer de mogelijkheid om de nacompetitie te bereiken. Twee teams degraderen en twee spelen nacompetitie, Marvilde en MOC hebben ieder 22 punten en  Moerse Boys 24, dus deze drie ploegen gaan uitmaken wie rechtstreeks degradeert en wie nacompetitie mag spelen. Daar moet dus nog 1 team bijkomen en daar komen de acht ploegen die daarboven staan nog allemaal voor in aanmerking.

De eerste grote kans vandaag was voor ’t Zand. Yannick Burleson ging in de derde minuut alleen richting Richard Prinsen. Zoals de laatste weken al vaker was Richard de sterkste in deze 1 op 1. In de 9e minuut gaf Luc Martens de bal vanaf de middenlijn op de as naar rechts op Wouter van Vark. Wouter gaf de bal over de hele naar links op Rick van den Bogaard. Op 23 meter kwam Rick naar binnen en schoot de bal in de verre hoek, 0-1. Twee minuten later speelde Rick van den Bogaard midden voor het doel twee tegenspelers uit en kwam net binnen het strafschopgebied voor de doelman uit. Hij schoot hard, keeper Wouter Kogels stopte de bal. Hierna waren er een aantal kansen voor ’t Zand, waarna de gelijkmaker in de 19e minuut eigenlijk geen verrassing meer was. Een corner vanaf links bleef uiteindelijk midden voor het doel op vijf meter liggen. Serhan Eyupoglu was er als eerste bij en tikte de 1-1 in het doel. Op het half uur schoot Danny Das de bal voor het doel langs vanaf de rechterkant. Twee minuten later mocht Muti Nawabi een vrije trap nemen iets links van de as van het veld op 20 meter. Hij schoot de bal op de onderkant van de linker kruising, waarna Rick van den Bogaard de bal voor het doel langs schoot. De directe uitval van ’t Zand kwam bij Daan van Hal aan de linkerkant terecht die de bal voor gaf, waarna Kevin van Assouw bij de tweede paal geen moeite had om de bal in het lege doel te tikken, 2-1. De kans van Marvilde was groot, maar een paar tellen later stond het op achterstand. Tien minuten voor de rust gaf Marvilde nog een grote kans aan ’t Zand. Een vrije trap vanaf de linkerkant van Daan van Hal zette drie spelers van de thuisploeg helemaal vrij voor Richard Prinsen. Eyupoglu probeerde te scoren met de borst, maar de bal viel in de handen van Richard Prinsen.

Twee minuten na de rust mocht Tresor Mbiavanga vanaf de linkerkant naar binnen snijden. Alleen voor Richard Prinsen schoot hij de bal in het zijnet. Eén minuut later gaf Ties Bazelmans de bal vanaf links mee met Danny Das. Op 23 meter midden voor het doel schoot Danny op doel. Doelman Kogels kon er nog net bij met de vingertoppen. Tien minuten na de rust gebeurde er veel. Marvilde nam een aanval van ’t Zand over, maar Stijn Louwers vond dat er een overtreding gemaakt werd. Hij zei hier iets van, maar de scheidsrechter dacht hier anders over en gaf ’t Zand een indirecte vrije trap net binnen het strafschopgebied. Die werd in de muur geschoten, nadat deze eerst opnieuw genomen moest worden na te vroeg uitlopen van Rick van den Bogaard (gele kaart). De eerste actie hierna werd er al dan niet een overtreding gemaakt door Muti Nawabi. Muti reageerde hierop en kreeg geel. Volgens de scheidsrechter klapte Muti hierna, waarna hij meteen zijn tweede gele kaart en dus rood kreeg. Marvilde moest dus nog iets meer dan een half uur met 10 man verder. Het vertrouwen in een goede afloop van deze wedstrijd leek ver weg, maar een kwartier voor het einde draaide dit ineens om. In de 75e minuut gaf Ties Bazelmans de bal aan de linkerkant langs de lijn op Rick van den Bogaard. Rick gaf voor op Tommy Boogers die op zijn beurt de bal weer aan Ties gaf. Op 7 meter tikte Ties de bal in de korte hoek, 2-2. Twee minuten later gaf Luc Martens zijn zoveelste knappe lange bal. Deze viel over de verdediging bij Tommy Boogers, maar een verdediger was hem te vlug af. Op een paar meter van het doel dacht deze verdediger rustig uit te kunnen verdedigen, maar Tommy pakte hem de bal af en gaf deze op Danny Das, die ook weer op 7 meter de bal onder de doelman door schoot, 2-3. Vijf minuten voor het einde schoot Rudy Pelhan vanaf de rechterkant richting de verre kruising, maar Richard Prinsen redde prachtig, waarna Stijn Louwers de bal weg kon werken. In blessuretijd mochten Danny Das en Rick van den Bogaard nog alleen voor de doelman van ’t Zand opduiken, maar beide konden niet tot scoren komen. De doelman redde de inzet van Danny en Rick schoot hoog over.

Marvilde hield dus stand en heeft nu weer goede kansen om de rechtstreekse degradatie te ontlopen. Volgende week komt AWC uit Wijchen naar Meerveldhoven. AWC staat zes punten boven Marvilde op een nacompetitie plaats, maar staat ook hoog in de stand van de derde periode. Marvilde zal dus niets gratis krijgen.

Fotoverslag: Ronald Otter

 

=========================================

Competitie: Marvilde 1 - GOES 1
Datum: 23-04-2017
Uitslag:  2 - 4

Marvilde verliest van sterk GOES.

De situatie van Marvilde begint nijpend te worden. Met nog 4 wedstrijden te gaan is er een achterstand van 3 punten op een nacompetitie plaats. Een wedstrijd tegen de onbetwiste nummer twee is dan niet echt waar je op zit te wachten. In de heenwedstrijd was Goes beter, maar wist Marvilde toch met een gelijkspel terug te komen. Vandaag eenzelfde verhaal. Goes heeft veel snelheid en voetballend vermogen en Marvilde moet proberen om met hard werken tot een resultaat te komen. Lange tijd leek ook nu een punt mogelijk, maar uiteindelijk won Goes verdiend met 2-4.

Vanaf het begin gaf Goes vol druk. Marvilde moest verdedigen en deed dit goed, mede door goed keeperswerk van Richard Prinsen en slechts uitspelen van de kansen door Goes. Al in de eerste vijf minuten waren er twee kansen voor Goes, maar die leverden niets op. In de 9e minuut was Marvilde voor het eerst gevaarlijk. Rick van den Bogaard gaf de bal voor vanaf rechts en bij de eerste paal kopte Muti op doel. Helaas ging de bal voorlangs. Na 26 minuten gaf Jelle Klap de bal aan de rechterkant over de verdediging van Marvilde. Hier pikte Erwin Franse de bal op en ging vanaf rechts richting het doel. Hier aangekomen gooide Richard Prinsen zich goed voor de bal. Drie minuten later was het weer Jelle Klap die alleen richting Marvilde-doel ging. Net voor Richard Prinsen legde hij de bal breed, maar voordat deze ingeschoten kon worden wist Stijn Louwers de bal weg te werken. Twaalf minuten voor de rust werd Steve Schalkwijk neergelegd door Stijn Louwers en de scheidsrechter besloot dat dit een strafschop was. De neergelegde Schalkwijk schoot zelf, maar raakte de binnenkant van de paal, waarna de bal weer terug het veld in kwam.

Marvilde begon sterk aan de tweede helft. Al in de eerste minuut gaf Michael Maessen een voorzet vanaf links en midden voor het doel kopte Danny Das naast. Eén minuut later kapte Luc Martens zich goed vrij aan de linkerkant. Hij schoot vanaf 23 meter op doel en de doelman stond aan de grond genageld, waardoor de bal mooi in het doel vloog, 1-0. De voorsprong was van korte duur, want in de 54e minuut omspeelde Erwin Franse een paar tegenstanders aan de rechterkant. Vanaf de achterlijn in het strafschopgebied koos hij voor een pass naar Steve Schalkwijk, die geen moeite had de bal in het lege doel te tikken, 1-1. Vier minuten later gaf Danny Das de bal voor vanaf rechts. Bij de eerste paal nam Ties Bazelmans de bal aan en draaide weg bij zijn tegenstander. Op de punt van het vijfmeter gebied schoot hij op doel, helaas in de handen van de doelman. In de 68e minuut ging Steve Schalkwijk er als een sneltrein vandoor aan de linkerkant. Hij was te snel voor alle verdedigers en gaf de bal voor. Ondanks tussenkomst van Michael Maessen wist toch Erwin Franse de bal in het doel te tikken, 1-2. Vier minuten later kwam Francis Kabwe Manengela vanaf rechts alleen richt Richard Prinsen. Richard redde met de voeten. Tien minuten voor het einde leek de beslissing te vallen. Via Manengela en Mart de Kroo kwam de bal voor een leeg doel bij Steve Schalkwijk terecht. Hij had dan ook geen moeite om zijn tweede doelpunt te maken en zo zijn gemiste strafschop ruimschoots goed te maken, 1-3. Twee minuten later kwam Manengela, na twee op elkaar botsende verdedigers van Marvilde, vrij voor doel. Ook nu wist Richard Prinsen te redden en meteen hierna kwam Marvilde weer terug in de wedstrijd. Een lange bal op Rick van den Bogaard aan de rechterkant leek op niets uit te lopen, omdat Rick helemaal alleen was tegen een aantal verdedigers. Rick zag dat ook en schoot dus uit een moeilijke hoek op doel. Deze schitterende poging ging diagonaal precies aan de goed kant van de paal in het zijnet, 2-3. Drie minuten later leek Marvilde zelfs weer langszij te komen toen Danny Das diep ging en alleen voor de doelman met een lob probeerde te scoren. Helaas ging de bal over het doel. Marvilde bleef proberen, maar uiteindelijk viel in de blessuretijd de definitieve beslissing. Een diepe bal vanuit de verdediging van Goes leek bij een buitenspel staande speler terecht te komen. De scheidsrechter besloot echter dat dit niet het geval was, maar Richard Prinsen was net eerder bij de bal. Hij werkte deze weg tot net over de middenlijn. Hier pakte Manengela de bal op en schoot de bal met een streep over Richard Prinsen in het verlaten doel, 2-4.

Marvilde heeft met veel inzet gespeeld tegen deze sterke tegenstander, maar kwam uiteindelijk toch te kort. Door de overwinningen van de andere ploegen onderin wordt de situatie nu wel erg problematisch. Volgende week, in Tilburg tegen ’t Zand, zullen punten gepakt moeten worden om nog kans op de nacompetitie te hebben.

Opstelling Marvilde:

Richard Prinsen, Michael Maessen, Stijn Louwers, Tommy vd Wiel, Wouter van Vark, Gijs Kiebert, Luc Martens (57 Max Brans, na blessure 75 Jac Verhoef), Ties Bazelmans, Danny Das, Muti Nawabi, Rick vd Bogaard

Fotoverslag: Ruud Bertels

Vidoeverslag: met o.a. de medewerking van Angelique van Schalkwijk van VV GOES voor de wedstrijdbeelden.

=========================================

Competitie: TOP 1 - Marvilde 1
Datum: 09-04-2017
Uitslag:  3 - 4

Zwaar gehavend Marvilde wint dik verdient in Oss tegen TOP

Al in de thuiswedstrijd was Marvilde beter dan TOP uit Oss. Toen werd onterecht met 1-2 verloren en de week daarna won TOP zelfs van de aanstaande kampioen Baronie. Dat is verder nog geen team gelukt in deze competitie. Wat ook nog niemand gelukt was deze competitie was winnen bij TOP op de nieuwe kunstgras mat. Marvilde moest dus echt wel tegen een sterke tegenstander, maar had daar blijkbaar niet zoveel last van. Ondanks alle afwezigen en met oud gediende Erwin van de Meerakker (45) in het doel, speelde Marvilde een puike partij en won verdient van TOP. Gezien de vele kansen was ook een uitslag van 5-8 of iets dergelijks mogelijk geweest.

Al in de 5e minuut kwam de thuisploeg op voorsprong. Thomas van Mossel kwam aan de rechterkant alleen voor Erwin van de Meerakker uit. Zijn schot ging diagonaal in de verre hoek, 1-0. Drie minuten later was er een voorzet van de linkerkant naar diezelfde Van Mossel. Hij dacht de bal binnen te tikken bij de tweede paal, maar had niet op de perfecte reflex van Erwin van de Meerakker gerekend. Erwin tikte de bal van 5 meter uit de hoek. Na deze twee grote kansen werd Marvilde steeds beter. In de 10e minuut werd een corner vanaf rechts over gekopt door Tommy van de Wiel. Na een kwartier een prima aanval over de linkerkant. Via Danny Das in de verdediging bij Marvilde ging de bal naar Rick van den Bogaard. Hij gaf de bal op Ties Bazelmans en Ties op zijn beurt weer naar Tommy Boogers. Op de rand van het strafschopgebied, iets rechts, schoot hij de bal tegen de paal. In de 22e minuut viel dan de verdiende gelijkmaker. Muti Nawabi speelde zich goed vrij op de middenlijn aan de linkerkant. Zijn voorzet werd weggewerkt en kwam bij Rick van den Bogaard terecht. Hij omspeelde een tegenstander en ging vanaf links het strafschopgebied in. Hier schoot hij vanaf 15 meter richting de verre kruising. Keeper Jeffrey Vendrig kon zijn hand nog knap achter die bal krijgen, maar de rebound werd ingetikt door Danny Das, 1-1. Tien minuten voor de rust kreeg TOP een vrije trap op 23 meter midden voor het doel. Die vrije trap kwam op de binnenkant van de paal aan de rechterkant van Erwin van de Meerakker. De terugspringende bal kwam bij de ander paal terecht waar Pepijn van Geenen geen moeite had om de 2-1 in het lege doel te schieten. Eén minuut later had Tommy Boogers de stand al weer gelijk moeten trekken. Een lange bal zette hem helemaal vrij voor de doelman. Op 8 meter koos hij voor een lob, een schot uit de draai was ook mogelijk geweest. De lob ging net naast het doel. In de laatste vijf minuten voor de rust kreeg Marvilde 2 identieke vrije trappen. Beide ter hoogte van de kop van de cirkel bij het strafschopgebied. De eerste iets aan de linkerkant werd door Ties Bazelmans in de muur geschoten, de speler voelt het nu nog. Rick van den Bogaard schoot de rebound over. De tweede vrije trap was op dezelfde hoogte aan de rechterkant. Deze werd door Muti Nawabi tegen de paal geschoten. In de blessuretijd kwam Marvilde toch nog op gelijke hoogte. De inleiding was een voorzet van Tommy Boogers vanaf rechts. Bij de tweede paal nam Muti Nawabi de bal aan en terug op Wouter van Vark die mee opgekomen was. Zijn schot vanaf 15 meter werd van richting veranderd en leverde een corner op. Die werd genomen door Tommy Boogers en op 15 meter ineens ingeschoten door Ties Bazelmans, 2-2.

Het begin van de tweede helft ging gelijk op. Iets na het uur mocht Gijs Kiebert een vrije trap van Rick van den Bogaard vanaf links bij de tweede paal inkoppen. Een zetje in zijn rug zorgde ervoor dat hij te weinig richting aan de bal kon geven, dus die ging over het doel. Twee minuten later kwam Marvilde op voorsprong. Rick van den Bogaard ging diep aan de rechterkant. Na goed doorzetten had hij de bal eindelijk echt in bezit en gaf deze terug op Ties Bazelmans. Ties schoot op 20 meter helemaal niet zo hard en midden door. De normaal sterke keeper Vendrig stond helemaal verkeert en kon het schot niet keren, 2-3. In de 69e minuut een diepe bal op Danny Das. Op de punt van de vijf meter aan de linkerkant wilde hij de doelman verschalken met een lobje buitenkant rechts. Vendrig wist de bal met de vingertoppen tegen te houden. Drie minuten later gaf Michael Maessen een perfecte voorzet vanaf de linker zijlijn. Bij de tweede paal kopte Gijs Kiebert deze bal diagonaal in het zijnet, 2-4. Niets leek een ruime overwinning voor Marvilde in de weg te staan, maar de laatste weken is Marvilde niet gelukkig met een twee doelpunten voorsprong in laatste 10 minuten. Tien minuten voor het einde nam TOP een vrije trap iets aan de rechterkant buiten het strafschopgebied. De inzet werd door Erwin van de Meerakker uit de bovenhoek gebokst. Twee minuten later tikte Wouter van Vark Aram Pusters aan in het strafschopgebied. De strafschop werd door Armin Alibasic ingeschoten, 3-4. Hierna kwam Marvilde nog behoorlijk onder druk te staan, maar het hield deze keer stand. Vijf minuten voor het einde kreeg TOP nog een kans op 7 meter, maar met Michael Maessen en Tommy van de Wiel in zijn nek wist de aanvaller met zijn tikje het doel net niet te vinden. In de laatste minuut gaf Danny Das nog een steekbal op Luc Martens. Zijn schot vanaf links werd door Jeffrey Vendrig gestopt.

Al bij al een prima overwinning van Marvilde en door de andere uitslagen onder in de stand zijn er opeens weer mogelijkheden om de directe degradatie te ontlopen. Volgende week is een inhaalprogramma (Pasen), daarna speelt Marvilde thuis tegen nummer twee G.O.E.S. uit GOES. Goes zal deze competitie op de tweede plaats eindigen en dan via de nacompetitie proberen om de hoofdklasse te bereiken.

Fotoverslag: Ronald Otter

=========================================

Competitie: Marvilde 1 - RKTVV 1
Datum: 02-04-2017
Uitslag:  1 - 4

Marvilde verliest duidelijk van RKTVV

De wedstrijd tegen RKTVV begon met één minuut stilte vanwege het overlijden van Bram Bogers, trainer van Marvilde in de jaren 90. Hierna kon Marvilde het, ondanks een vroege voorsprong niet bolwerken tegen het sterke RKTVV uit Tilburg. In de tweede helft had Marvilde een paar mogelijkheden om het tij te keren, maar het geluk ontbrak op die momenten.

Al in de 5e minuut kwam Marvilde op voorsprong. Een corner vanaf de linkerkant van Muti Nawabi werd bij de tweede paal ingekopt door Tommy van de Wiel. Die bal werd weggewerkt, maar kwam weer bij Muti Nawabi terecht. Met een schijntrap op de rand van het strafschopgebied speelde hij een tegenstander uit om vervolgens de bal in het doel te schieten, 1-0. Tien minuten later was het aan de andere kant Miquel ten Brink die op de punt van het 5-meter gebied alleen voor Richard Prinsen uit kwam. Zijn inzet werd door Richard gestopt en de rebound, op de achterlijn, was te moeilijk, waardoor de bal voor het doel langs ging. In de 17e minuut nam Thomas Horvers een vrije trap midden voor het doel op 23 meter. Richard Prinsen dook de bal uit zijn linker beneden hoek. Op het half uur mocht Samir Medic drie man voorbij lopen. Zijn schot op de rand van het strafschopgebied kwam buiten bereik van Richard Prinsen op de paal terecht. Het was wachten op de gelijkmaker en die kwam dan ook in de 38e minuut, al was de aanleiding helemaal in handen van de scheidsrechter. De onpartijdige assistent scheidsrechter had goed gezien dat de ingooi voor Marvilde was, maar de scheidsrechter gaf de bal aan de bezoekers. Bob Vroom kwam vrij voor Richard Prinsen en maakte geen fout, 1-1. Vier minuten later omspeelde Bob Vroom de doelman van Marvilde. Hij scoorde niet zelf, wat iedereen verwacht had, maar gaf de bal voor. Hier stond Samir Medic er nog beter voor en had dus geen moeite om de bal in een leeg doel te schieten, 1-2.

Na de rust moest Marvilde komen en dat deed het ook. Ronde de 70e minuut waren er een paar kansen. Muti Nawabi gaf de bal vanaf de linkerkant naar de rechterkant. Hier gaf Tommy Boogers de bal voor. De keeper werkte de bal bij de eerste paal weg, maar die kwam ideaal voor de voeten van Danny Das. Danny schoot met binnenkant voet hard op de paal. In de volgende aanval kwam de bal van Danny Das aan de rechterkant van het veld bij Tommy Boogers midden voor het doel terecht. Doelman Jeffrey van Gestel was uit zijn doel, maar nu ging de bal tegen de andere paal. Een kwartier voor het einde kwam de bal na een combinatie tussen Danny Das en Tommy Boogers voor het doel waar Jasper Jakobs een teenlengte tekort kwam om de bal bij de eerste paal binnen te tikken. In de laatste 10 minuten maakte RKTVV dan uiteindelijk duidelijk het verschil. Miquel ten Brink schoot vanaf 16 meter in het doel voor de 1-3 (79e) en drie minuten voor het einde mocht Samir Medic zijn tweede van de middag maken in een leeg doel, 1-4.

Door deze nederlaag is de achterstand van Marvilde op de nacompetitie plaatsen nu opgelopen tot 6 punten. Alleen een wonder lijkt Marvilde in de laatste vijf wedstrijden nog te kunnen redden. Dat zou dan volgende week een begin moeten krijgen in de uitwedstrijd in Oss tegen TOP, de huidige nummer drie.

Opstelling Marvilde: Richard Prinsen, Wouter van Vark, Stijn Louwers, Tommy van de Wiel, Steven Cools, Danny Das, Ties Bazelmans, Muti Nawabi (74 Jasper Jakobs, 85 na blessure Luc Martens, Vincent Bartholomeus, Tommy Boogers, Rick van den Bogaard


Fotoverslag: Ruud Bertels

 

Fotoverslag: Ronald Otter

=========================================

Competitie: Nemelaer 1 - Marvilde 1
Datum: 26-03-2017
Uitslag:  2 - 0

Gretig Marvilde mist vernuft

Na de grote domper van vorige week mocht Marvilde vandaag aantreden tegen de “grote mannen” van Nemelaer. In de thuiswedstrijd was Marvilde al na één helft kansloos tegen de mannen uit Haaren en verloor het met 0-3. Vandaag ging de wedstrijd meer gelijk op, maar kreeg de thuisploeg de grote kansen, waardoor Marvilde de punten uiteindelijk toch af moest geven.

De eerste helft had Marvilde het grootste spelaandeel. Toch grote kansen leidde dit echter niet en aangezien Nemelaer naar voren ook weinig te bieden had leverde dit een kansenloze eerste helft op, die dan ook gedoemd was om scoreloos te eindigen. En dat gebeurde dan ook.

De tweede helft was pas 7 minuten oud toen Nemelaer de score opende. Een aanval over de linkerkant leverde uiteindelijk een voorzet van Luuk Vermeer op. Joeri Vugts had geen moeite om de bal in het doel te schieten, 1-0. Twee minuten later ging Rick van den Bogaard aan de linkerkant naar voren. Hij gaf de bal voor op Danny Das die op de strafschopstip de bal aan wilde nemen en meteen weg wilde draaien van zijn tegenstander. Helaas plakte de bal niet voldoende aan zijn voet, waardoor de doelman de bal op kon rapen. Twintig minuten voor het einde was weer Rick van den Bogaard aan de linkerkant weg en gaf de bal uiteindelijk terug op Ties Bazelmans. Zijn schot vanaf 20 meter iets aan de linkerkant werd door de doelman over de lat getikt. Na 75 minuten kwam Gijs van Baast vanaf links naar binnen en schoot in het strafschopgebied op doel. Richard Prinsen kon de bal pakken en een nieuwe aanval opzetten. Vijf minuten later was de kans voor Nemelaer nog groter. Weer een aanval vanaf links werd voorgezet en door Richard Prinsen bij de eerste paal weg gebokst. Hij kon echter niet goed genoeg bij de bal, waardoor deze op 10 meter bij Kevin van Kempen terecht kwam. Het doel was grotendeels leeg, maar toch wist Van Kempen de binnenkant van de paal te raken, waarna de bal weer in de handen van de doelman van Marvilde belandde. Een paar minuten later mocht Joeri Vugts nog een keer aanleggen midden voor het doel net binnen het strafschopgebied. Ook nu wist Richard Prinsen redding te brengen. Ondertussen was Marvilde steeds opportunistischer aan het spelen en hield het nog maar beperkt spelers achterin. Dat leverde uiteindelijk, ver in blessuretijd, de 2-0 op. Weer over links werd een voorzet gegeven door Joeri Vugts die bij de helemaal vrijstaande Nick Vugts terecht kwam. Ondanks moeite in de aanname wist hij de bal toch in het doel te werken. De strijd was gestreden en dus ging Marvilde puntloos naar huis. Gezien de andere uitslagen begint rangschikking er slecht uit te zien. Volgende week thuis tegen RKTVV zullen punten gehaald moeten worden om het seizoen niet als een nachtkaars uit te laten gaan.

Opstelling Marvilde: Prinsen, Cools, Louwers, Vd Wiel, Bartholomeus (83 Jakobs), Vd Steen (33 Van Vark), Kiebert, Bazelmans, Das, Boogers, Vd Bogaard

=========================================

Competitie: Marvilde 1 - MOC'17 1
Datum: 19-03-2017
Uitslag:  2 - 3

Marvilde verliest in de laatste 10 minuten

Twee weken geleden stond Marvilde tien minuten voor het einde met twee doelpunten voor tegen HVCH en ook vandaag tegen MOC’17 uit Bergen op Zoom stond in de 80e minuut een zelfde voorsprong op het scorebord. Tegen HVCH leverde dat nog 1 punt op, vandaag was dat zelfs niet de beloning. Drie doelpunten van MOC in de laatste 10 minuten zorgden voor een grote domper bij de thuisploeg.

De eerste helft ging redelijk gelijk op. Marvilde was wel slagvaardiger voor het doel. In de 9e minuut gaf Steven Cools de bal diep aan de rechterkant op Rick van den Bogaard. Rick gaf de bal voor waar Emiel van der Steen op 10 meter de bal binnenkant voet over de grond in het doel schoot, 1-0. Na een kwartier schoot Oguzhan Kilavuz net buiten het strafschopgebied op het doel van Richard Prinsen. Via de onderkant van de lat kwam de bal terug het veld in. Zonder grote kansen, waarbij de wind een grote invloed had op het spel, leek de rust bereikt te worden met een 1-0 voorsprong voor Marvilde. Maar in de 42e minuut werd deze toch nog verdubbeld. Een vrije trap aan de linkerkant werd voor het doel gebracht door Rick van den Bogaard. Op de strafschopstip toucheerde Tommy van de Wiel de bal met het hoofd, waardoor deze over de uitgekomen doelman van MOC in het verlaten doel verdween, 2-0. In de blessuretijd schoot Tom Sanen nog, net buiten het strafschopgebied iets aan de linkerkant, richting de lange hoek. Richard Prinsen redde en de rebound kon met vereende krachten buiten het doel gehouden worden.

In de tweede helft leek Marvilde de wedstrijd te beslissen, maar de aanvallen werden meestal niet goed uitgespeeld. Alleen Rick van den Bogaard kreeg een grote kans. Hij ging in de 59e minuut alleen richting doelman Oleh Lesiv. De inzet van Rick werd echter gestopt door de doelman van MOC. Zes minuten later kon Tommy Boogers een vrije trap van Tommy van de Wiel nog net voor de doelman aantikken, maar de doelman van MOC had een prima reflex in huis, waardoor de bal niet in het doel verdween. Hierna had Marvilde niets meer te vertellen en was het alleen nog MOC dat in de aanval was. In de 75e minuut schoot Tom Sanen vanaf 20 meter. Dit schot werd van richting veranderd, waarna Richard Prinsen de bal katachtig uit de kruising moest tikken. Vanaf de 81e minuut ging het dan helemaal fout. Brian Kruf ging allen richting de doelman van Marvilde en tikt de bal uiteindelijk breed op Nishant Jagernath die geen moeite had om de bal in een leeg doel te tikken, 2-1. In de 86e en 87e minuut deden twee identieke doelpunten Marvilde de das om. Twee corners vanaf links werden bij de tweede paal ingekopt door Lars van Linker voor de 2-2 en de 2-3. Als klap op de vuurpijl pakte Michael Maessen in de 88e minuut nog een rode kaart wegens natrappen.

Door deze nederlaag is Marvilde op de laatste plaats in de 1e klasse C beland. Volgende week volgt de uitwedstrijd tegen Nemelaer en zal Marvilde weer hard moeten werken om een goed resultaat te behalen.

Opstelling Marvilde: Prinsen, Van Vark, Louwers, Vd Wiel, Cools, Das, Vd Steen (73 Maessen), Kiebert (79 Jakobs), Bazelmans, Boogers, Vd Bogaard (84 Bertels)

Fotoverslag: Ronald Otter

 

Fotoverslag: Ruud Bertels

=========================================

Competitie: NEC 1 - Marvilde 1
Datum: 12-03-2017
Uitslag: 6 - 1

Marvilde kan het niet bolwerken tegen NEC

Na drie gelijke spelen en één nederlaag in 2017 stond vandaag de uitwedstrijd tegen NEC op het programma. Weinig nederlagen, maar gelijke spelen leveren niet zoveel op, dus Marvilde is naarstig opzoek naar een driepunter. De thuiswedstrijd tegen NEC leverde in de laatste minuten een 2-1 overwinning op en vóór de wedstrijd van vandaag stond NEC drie punten voor op Marvilde. Na een voorsprong voor Marvilde in het eerste kwartier was NEC uiteindelijk de terechte winnaar door Marvilde met maar liefst 6-1 de grootste nederlaag van deze competitie te bezorgen.

Al in de vierde minuut moest Richard Prinsen handelend optreden. Een corner vanaf links van Paul la Feber werd midden voor het doel ingekopt door de sterke laatste man Clarence Hasselbaink. Lange tijd was NEC alleen gevaarlijk bij vrije trappen en corners, maar Marvilde was bij de eerste de beste kan wel meteen trefzeker. In de 13e minuut gaf Michael Maessen een perfecte voorzet vanaf de linkerzijlijn net over de middenlijn. De bal viel bij de tweede paal precies over de verdediger en Muti Nawabi liet de bal op zijn hoofd vallen. De keeper was kansloos toen de bal in de verre hoek viel. Twee minuten later nog een keer een vrije trap van NEC aan de rechterkant op 30 meter. La Feber schoot ineens op doel en Richard Prinsen kon de bal met moeite tot corner verwerken. Zeven minuten voor de rust viel de gelijkmaker. Dit doelpunt was niet bepaald goed uitgespeeld, maar Marvilde kreeg de bal niet uit het eigen strafschopgebied. Na enkele klutsballen schoot Bob Rossen vanaf de rechterkant in het strafschopgebied. Hij raakte de bal eigenlijk helemaal verkeerd, maar daardoor kwam deze bij Alex Kwieman terecht. Hij stond op 6 meter van het doel helemaal vrij en had geen moeite om de 1-1 in het doel te tikken. Hiermee was de rust bereikt, maar na de thee ging het snel helemaal fout.

Na een paar minuten kreeg Paul Frenken alle gelegenheid om de bal vanaf 23 meter in de kruising te schieten, 2-1. In de 68e minuut ging Alex Kwieman richting Richard Prinsen over de as van het veld. Vincent Bartholomeus liep langs hem en zette zijn lichaam goed in om met een schouderduw Kwieman tegen te houden. De scheidsrechter zag dit echter anders en gaf Vincent de rode kaart. De vrije trap op 20 meter werd simpel in het doel geschoten door Bob Rossen, 3-1. Twee minuten later dacht Richard Prinsen de bal op te rapen, maar Younes Corty was hem te snel af. De bal in het lege doel tikken was vervolgens geen probleem meer, 4-1. Weer vijf minuten later kwam Max Ukusare vanaf rechts op Richard Prinsen af. Hij plaatste de bal rustig langs de Marvilde-doelman, 5-1. Zeven minuten voor het einde kwam Ukusare nog een keer alleen voor Prinsen, maar deze keer pakte de doelman van Marvilde de bal voor de voeten van de aanvaller weg. In de 86e minuut werd Bob Rossen vrijgespeeld  op de rand van het strafschopgebied en hij plaatste de bal in de hoek van het doel, 6-1. In de 88e minuut stoomde Mahdi Mohammed ook nog een keer op aan de rechterkant. Zijn schot werd door Richard Prinsen over de lat gebokst.

Marvilde heeft geen enkel moment aanspraak kunnen maken op de overwinning en na de rode kaart 20 minuten voor het einde speelde NEC een heerlijke wedstrijd wat uitgedrukt werd in een dikke overwinning. Volgende week komt MOC’17 naar Veldhoven. MOC staat op de laatste plaats op drie punten van Marvilde en het is de ploeg waartegen Marvilde de eerste doelpunten maakte en de eerste overwinning pakte van deze competitie.

Opstelling Marvilde: Prinsen, Maessen, Vd Wiel, Van Vark, Bartholomeus, Kiebert (60 Boogers), Vd Steen (65 Bazelmans), Nawabi (70 Cools), Jakobs, Vd Bogaard, Das


Fotoverslag: Ronald Otter

 

Fotoverslag: Ruud Bertels

 

=========================================

Competitie: HVCH 1 - Marvilde 1
Datum: 05-03-2017
Uitslag: 3 - 3

Marvilde geeft zekere overwinning uit handen

Op de eerste competitie wedstrijd speelde Marvilde haar eerste wedstrijd ooit in de 1e klasse. Dat gebeurde op zaterdagavond en de tegenstander was HVCH. Toentertijd werd dik verloren (0-4). Marvilde heeft ondertussen 16 wedstrijden meegemaakt in de 1e klasse en ziet dat HVCH helemaal niet zoveel voor staat. Vandaag volgde de uitwedstrijd in Heesch en na een moeizaam begin had Marvilde tot 10 minuten voor het einde zicht op een royale overwinning. Uiteindelijk viel twee minuten voor het einde de gelijkmaker en moest Marvilde genoegen nemen met één punt.

De eerste 25 minuten waren helemaal voor de thuisploeg. Al in de 3e minuut mocht Lars van Lee helemaal vrij op een paar meter van het doel inschieten. Hij deed hetgeen het moeilijkste was, op de binnenkant van de paal schieten. Drie minuten later belandde een voorzet vanaf de achterlijn van Joey Vissers bovenop de lat. De stormloop van HVCH leverde uiteindelijk in de 18e minuut de voorsprong op. Joey Vissers gaf een diepe bal op Sjoerd Schobbers die de bal net voor invaller doelman Patrick Dekker (Sten Otter geblesseerd en Richard Prinsen geschorst) mee kon nemen. Daarna was het intikken in een leeg doel niet moeilijk meer, 1-0. Marvilde leek een heel zware middag tegemoet te gaan, want het was nog nauwelijks uit de verdediging geweest. Dat moeten de spelers van HVCH ook gedacht hebben, want de spelopvatting van de thuisploeg leek opeens te veranderen in onderschatting. In de 27e minuut leverde dit zowaar de gelijkmaker op. Ties Bazelmans gaf de bal op Danny Das, die de bal goed meenam op de rand van het strafschopgebied en de bal onder de doelman door in het doel schoof, 1-1. Vijf minuten later kwam Marvilde ook nog op voorsprong. Rick van den Bogaard had de bal net over de middenlijn aan de linkerkant van het veld. Hij gaf de bal diep op Tommy Boogers die alleen voor doelman Rob van Erp geen fout maakte, 1-2. In de 34e minuut had Danny Das ook voor de 1-3 kunnen zorgen. Alleen voor de doelman raakte hij de benen van de sluitpost van HVCH.

De tweede helft was het spelbeeld hetzelfde. HVCH had veelvuldig de bal, maar de grote kansen waren voor Marvilde. In de 55e minuut zette Tommy Boogers goed door aan de linkerkant, geholpen door een uitglijdende verdediger. Via Muti Nawabi kwam de bal bij Ties Bazelmans terecht. Aan de rechterkant in het strafschopgebied plaatste Ties de bal in de lange hoek, 1-3. Zes minuten later mocht Muti Nawabi alleen op de doelman afgaan. Op 20 meter lobde hij de bal over de uitkomende keeper, maar de bal kwam op de lat en de rebound kon net niet in het doel gewerkt worden door Danny Das. Een kwartier voor het einde mocht Joey Vissers op de punt van het vijfmeter gebied aan de rechterkant vrij aanleggen. Patrick Dekker redde prima. In de 79e minuut viel dan toch de aansluitingstreffer. Een schot van 20 meter kon nog gekeerd worden door Patrick Dekker, maar de rebound werd door Lars van Lee hard in het dak van het doel geschoten, 2-3. Drie minuten later mocht Joey Vissers vanaf links in het strafschopgebied aanleggen. Patrick Dekker redde met de voeten. In de 85e minuut speelde Muti Nawabi zich prima vrij en gaf de bal op Emiel van der Steen aan de rechterkant. Emiel speelde diep op Jasper Jakobs. Alleen voor de doelman wist deze redding te brengen. Hierna kreeg Rick van den Bogaard nog twee grote mogelijkheden. De eerste keer was hij de doelman al voorbij, maar hij vergat de bal uit een moeilijke hoek in het lege doel te schieten. Zijn poging om de doelman nog een keer uit te spelen leverde niets meer op. De tweede grote kans (alleen op de doelman af) werd met de benen gered door Rob van Erp. HVCH kreeg tussendoor kansen door de lucht. Met enkele lange mannen in de voorhoede was bijna elke voorzet gevaarlijk. De meeste van de kopballen gingen over het doel. In de 88e minuut was er weer een voorzet vanaf links. Deze keer kopte Lars van Lee de bal via de onderkant van de lat in het doel, 3-3. Hiermee was de wedstrijd gespeeld en had de uitslag alle kanten op kunnen gaan. Met 3-3 kregen beide teams de juiste beloning.

Volgende week gaat Marvilde op bezoek bij NEC in Nijmegen om 14:00 uur. De eerste wedstrijd tegen deze tegenstander leverde door een laat doelpunt een 2-1 overwinning op.
Fotoverslag: Ronald Otter

 

Fotoverslag: Ruud Bertels

 

=========================================

Competitie: Baronie 1 - Marvilde 1
Datum: 19-02-2017
Uitslag: 4 - 1

Marvilde speelt niet slecht maar verliest ruim van Baronie

Dat Baronie kampioen wordt in de 1e klasse C is al geruime tijd duidelijk. Vandaag ging Marvilde op bezoek in Breda en na de 0-4 in de thuiswedstrijd werd het vandaag 4-1, maar ondanks dat kreeg Marvilde vooral in de laatste 20 minuten meerdere kansen om de score draaglijker te maken.

Het begin van de wedstrijd was niet slecht van Marvilde-kant. De grootste kans was voor Dennis Peragon, die in de 6e minuut vrijgespeeld werd en op de rand van het strafschopgebied op doel schoot. Hij stond daarbij alleen voor de doelman van Marvilde, vandaag Rik van den Bosch, doorgaans keeper/voetballer bij Marvilde 3, die de langdurig geblesseerde Sten Otter en de geschorste tweede keeper Richard Prinsen verving. Rik reageerde prima op de inzet en wist zo de kans onschadelijk te maken. Het veldoverwicht van Baronie was groot, maar Marvilde wist geregeld gevaarlijk in de aanval te gaan. Tot grote kansen kwam het echter niet. In de 19e minuut was Jason Tjien-Fooh aan de rechterkant te snel voor de Marvilde-verdediging. Zijn voorzet kon eenvoudig door Dennis Peragon in het doel getikt worden op vijf meter midden voor het doel, 1-0. Vijf minuten later gaf Moustafa Mohammed een lange bal op Dennis Peragon. Hij stond buitenspel, maar de onpartijdige assistent scheidsrechter had dat niet in de gaten. Rik van den Bosch was uit het doel gekomen en Peragon kopte de bal op de rand van het strafschopgebied over Rik in het verlaten doel, 2-0. Weer zes minuten later gaf Moustafa Mohammed de bal diep op Jason Tjien-Fooh, die hierdoor alleen voor Rik van den Bosch stond. Iets aan de linkerkant had hij geen moeite om de bal in het doel te werken, 3-0. In 11 minuten tijd was de wedstrijd beslist en leek Marvilde tegen een grote nederlaag aan te lopen. In de 34e minuut mocht Rik van den Bosch zijn kunnen tonen. Hij stompte een vrije trap van Tom Janssen fantastisch uit de kruising. In de blessuretijd van de eerste helft had Marvilde terug kunnen komen in de wedstrijd. Tommy Boogers ging alleen richting doelman Robbert van Oorschot, maar zijn afwerking was niet goed. Het schot ging langs en over het doel van Baronie.

Na de rust ging Baronie aanvankelijk vrolijk verder. Jonathan Paolo Constansia tikte in de 49e minuut een corner bij de eerste paal tegen diezelfde paal en in de 54e minuut werd Moustafa Mohammed helemaal vrijgespeeld aan de linkerkant in het stafschopgebied. Hij schoot de bal hoog in het doel voor de 4-0. Na een uur spelen wisselde trainer Jurriaan Poelje van Baronie 3 spelers en vanaf dat moment kreeg Marvilde de overhand. Twintig minuten voor het einde leverde dit een treffer van Marvilde op. Danny Das stuurde Rick van den Bogaard diep. Vanaf de linkerkant gaf hij de bal voor op Tommy Boogers die op vijf meter helemaal vrij voor het doel geen moeite had om de 4-1 in te tikken. Eén minuut later gaf Rick van den Bogaard de bal op Danny Das. Met een verdediger in zijn nek schoot hij op de rand van het strafschopgebied op doel. Het schot was te slap, waardoor de doelman de bal eenvoudig kon pakken. Een kwartier voor het einde mocht Tommy Boogers alleen richting doel van Baronie gaan. De stuiterende bal werd door Tommy over de uitkomende doelman gelobd, maar verdween aan de verkeerde kant van de paal over de achterlijn. Baronie stelde hier op dat moment weinig meer tegenover, maar in de laatste minuut schoot Jason Tjien-Fooh nog uit stand op de lat.

Marvilde heeft tegen een sterke tegenstander vooral tegen het einde van de wedstrijd de mogelijkheden gehad om een redelijke uitslag neer te zetten. Meer dan een nederlaag was echter niet mogelijk. Volgende week is een vrij weekend i.v.m. Carnaval en de week daarna (5 maart) gaat Marvilde op bezoek bij HVCH in Heesch.

Videoverslag: Roy Tjien-Fooh

=========================================

Competitie: Marvilde 1 - Moerse Boys 1
Datum: 12-02-2017
Uitslag: 1 - 1

Marvilde laat 2 punten liggen tegen Moerse Boys

De derde wedstrijd van deze competitie pakte Marvilde het eerste punt in de eerste klasse ooit. Dat was in de uitwedstrijd bij Moerse Boys (0-0). De kansen waren toen op één hand te tellen. Vandaag in de thuiswedstrijd tegen de ploeg uit Zundert was dat totaal anders. Marvilde kreeg vele kansen en ook Moerse Boys kreeg kansen, maar die kreeg het van Marvilde. Uiteindelijk was het resultaat hetzelfde als in de uitwedstrijd, beide één punt.

Al in de vijfde minuut kreeg Rick van den Bogaard een schietkans. Iets aan de rechterkant in het strafschopgebied mocht hij aanleggen. Rick schoot hard op de vuisten van doelman Tom Magielse, die in het verloop van de wedstrijd nog vele reddingen zou verrichten. Drie minuten later kwam Rick van den Bogaard naar binnen vanaf links. Hij gaf de bal op Ties Bazelmans en Ties gaf de bal op zijn beurt op Danny Das. Alleen voor de doelman wist deze met de benen redding te brengen. Het eerste kwartier was helemaal voor Marvilde, maar in de 18e en 19e gaf Marvilde de bezoekers de kans om op voorsprong te komen. Eerst probeerde Richard Prinsen in het doel van Marvilde de tegenstander uit te spelen. Dat lukt niet en Goossens kreeg de bal in zijn voeten. Richard kon zich toch nog op de bal werpen. Zijn uittrap naar Michael Maessen kwam meteen weer terug, maar die bal was zo zacht dat Pim Goossens hier eenvoudig tussen zat. Vanaf de rechterkant kwam Goossens richting Richard, waarna de doelman van Marvilde met de benen redding bracht. Net voor het half uur gaf Ties Bazelmans de bal diep op Rick van den Bogaard. Alleen voor de doelman wist ook Rick de benen van de doelman niet te ontwijken. In de 36e minuut kwam een corner van Muti Nawabi bij Gijs Kiebert bij de tweede paal terecht. Zijn inzet ging via de paal naast.

Na al deze kansen in de eerste helft was Marvilde de baas in de tweede helft. In de 52e minuut schoot Muti Nawabi de bal vanaf 18 meter op de kruising. Na 64 minuten viel dan toch de verdiende treffer voor Marvilde. Rick van den Bogaard ging diep aan de linkerkant. Zijn voorzet kwam bij de tweede paal bij Tommy Boogers terecht. Helemaal vrijstaand plaats hij de bal langs de doelman, 1-0. Helaas voor Marvilde maakte Richard Prinsen in de 78e minuut een verkeerde actie. Hij had de bal in zijn handen en wilde die snel naar voren schieten. Er stond een speler van Moerse Boys voor zijn neus die hij aan de kant duwde. De scheidsrechter beoordeelde dit als een rode kaart en een penalty. Die werd, met invaller doelman Rick van den Bosch in het doel, ingeschoten door Daan van den Broek, 1-1. Rick zat wel in de goede hoek, maar de bal was te goed ingeschoten. Hierna kreeg Moerse Boys nog steeds geen grote kansen, maar de druk op de verdediging werd wel groter. Marvilde kreeg nog een opdoffer toen Tommy Boogers na goed doorzetten zijn tweede gele kaart kreeg. Dat was in de 90e minuut en gezien de actie van Tommy een overdreven straf van de scheidsrechter. Zelfs met 9 spelers had Marvilde de wedstrijd nog kunnen winnen. Muti Nawabi gaf de bal op Danny Das en op de rand van het strafschopgebied, alleen voor de doelman, probeerde hij de bal langs de doelman te punteren. Weer redde de doelman met de voeten. Eindstand dus 1-1, maar de schade voor de komende wedstrijden is redelijk groot.

Volgende week gaat Marvilde op bezoek bij de aanstaande kampioen Baronie in Breda. Thuis werd van deze tegenstander met 0-4 verloren. Ondanks alle tegenslagen is ook tegen deze tegenstander een resultaat mogelijk.

Fotoverslag: Ruud Bertels

=========================================

Competitie: Marvilde 1 - Beerse Boys 1
Datum: 05-02-2017
Uitslag: 2 - 2

Marvilde op valreep gelijk tegen Beerse Boys

De winterslaap is weer voorbij en voor Marvilde betekent dat, dat er gespeeld mag worden tegen Beerse Boys. In de tweede competitiewedstrijd had Marvilde onverdiend verloren (1-0) en was een gelijkspel zeker verdiend geweest, maar vandaag was het tegenovergestelde het geval. Op basis van de eerste helft verdiende de thuisploeg helemaal niets (0-2), maar na een veel betere tweede helft stond er toch een gelijkspel op het scorebord.

Al in de derde minuut kreeg Dennis Schapendonk een goede schietkans in het strafschopgebied op 7 meter iets links. Richard Prinsen, vervanger van de langdurig geblesseerde Sten Otter in het doel van Marvilde, bracht redding. In de 24e minuut was er een voorzet vanaf links van Pepijn van Spreuwel. Vincent Bartholomeus blokte de bal een beetje, waardoor de bal hoog bij de eerste paal kwam en daar probeerde Jannes Mulders de bal met een omhaal de bal in het doel te krijgen. De bal ging naast. Na een half uur maakte Richard Prinsen een overtreding op Pepijn van Spreuwel, waarna de toegekende strafschop ingeschoten werd door Jannes Mulders, 0-1. Het eerste kansje voor Marvilde kwam twee minuten later. Stijn Louwers gaf een balletje op Muti Nawabi die van dichtbij (rechts) in de korte hoek schoot. Keeper Koen van Kollenburg bracht redding met de voeten. Tien minuten voor de rust ging Daan Mulders diep, maar alleen voor Richard Prinsen plukte de doelman van Marvilde de bal van zijn voeten af. Een paar minuten later had Tommy van de Wiel zomaar de gelijkmaker kunnen maken. Een corner kwam voor zijn voeten terecht op de strafschopstip. Hij hing iets te veel naar achteren waardoor de bal over het doel ging. In de laatste minuut voor de rust stuurde Dennis Schapendonk Jannes Mulders diep aan de rechterkant. Zijn inzet werd al vallend weggewerkt door Vincent Bartholomeus, maar de bal kwam hierbij toevallig tegen het been van de mee opgekomen verdediger Ruud Willems. Hij liep alleen maar tegen de bal aan en daardoor verdween deze in het doel voor de verdiende 0-2 voorsprong. In de rust wisselde trainer Edwin Slagboom 2 keer en gaf de tweede helft een totaal ander beeld te zien. Marvilde had het overwicht en Beerse Boys beperkte zich tot verdedigen met geregeld een snelle uitval. Tien minuten na de rust leverde dit de eerste grote kans op. Muti Nawabi stuurde Rick van den Bogaard alleen op Koen van Kollenburg af. Zijn inzet werd op de rand van het strafschopgebied gekeerd door de doelman van Beerse Boys. Eén minuut later gaf Steven Cools de bal vanaf rechts op Danny Das. Op 18 meter plaatste Danny de bal nonchalant met binnenkant rechts in de kruising, 1-2. Hierna kreeg Beerse Boys vele mogelijkheden om met een goed uitgespeelde counter de wedstrijd te beslissen. Die mogelijkheden kreeg het, omdat Marvilde zo ongeveer alle manschappen naar voren stuurde om de gelijkmaker te forceren. Vijf minuten voor het einde kwam Danny Das alleen voor de doelman, maar ook nu ging de bal net naast. De wedstrijd leek met 1-2 te eindigen en Beerse Boys leek niet gestraft te worden voor het slecht uitspelen van haar kansen, maar op het mooiste moment van de wedstrijd (95e en laatste minuut) kreeg Marvilde toch nog loon naar werken. Rick van den Bogaard speelde zich knap vrij ronde de middenlijn aan de rechterkant. Hij gaf de bal diep op Danny Das die zijn lichaam goed gebruikte en zo vrij in het strafschopgebied kwam. Hij plaatste de bal langs de doelman en zorgde zo voor de niet meer verwachte 2-2.

Marvilde speelde in de eerste helft slecht en maakte veel fouten. Gelukkig wist het de wedstrijd in de tweede helft nog om te zetten in een gelijkspel. Volgende week komt Moerse Boys op bezoek in Veldhoven. De eerste wedstrijd eindigde in een 0-0 gelijkspel.
Fotoverslag: Ronald Otter

 

Fotoverslag: Ruud Bertels

=========================================

KNVB-beker: Gestel 1 - Marvilde 1
Datum: 18-12-2016
Uitslag: 1 - 1 (Gestel w.n.s.)

Marvilde uit de beker na penalty verlies tegen Gestel

De competitie zit er op voor dit kalenderjaar maar vandaag mocht Marvilde nog spelen in de vierde ronde van de beker. In de poulefase was Marvilde beter dan Caesar, Rood Wit V en De Valk. In de 2e ronde werd gewonnen van derde klasser Dommelen, waarna in de 3e ronde werd gewonnen van zaterdag eerste klasser WNC uit Waardenburg. In deze ronde was er wederom een uitwedstrijd geloot, nu tegen hoofdklasser Gestel. Vorig seizoen werd Marvilde door penalty’s uitgeschakeld door hoofdklasser Achilles Veen (na 1-1 eindstand). Ook vandaag zou dit uiteindelijk het scenario zijn, na een 1-1 gelijkspel in de reguliere speeltijd een verlies in de penaltyserie (4-2).

De eerste helft ging redelijk gelijk op en na 14 minuten leverde dit de eerste grote kans op die meteen tot doelpunt werd gepromoveerd. Ties Bazelmans speelde de bal diep op Rick van den Bogaard. Rick was net iets eerder bij de bal dan de keeper, maar in eerste instantie wist de keeper de bal nog (half) te keren. In de kluts viel de bal weer voor de voeten van Rick en vanaf links tikte hij de bal in het lege doel, 0-1. Tien minuten later kwam Gestel op gelijke hoogte. De bal werd diep gespeeld op Hennie Noijen (buitenspel?), waarna hij helemaal alleen voor Richard Prinsen stond. Zijn tikje opzij kon eenvoudig door Carsley Mathilda in het lege doel geschoten worden, 1-1. In de 36e minuut kwam Marvilde weer op voorsprong, maar door een scheidsrechterlijke dwaling ging deze treffer van Rick van den Bogaard niet door. De grensrechter vlagde voor buitenspel van Danny Das, maar Danny raakte de bal niet aan, waarna dus Rick van den Bogaard de bal in het doel schoot. Onbegrijpelijk werd het doelpunt dus afgekeurd. Helaas had het arbitrale trio vandaag niet haar beste dag, niet alleen in deze situatie. In de laatste seconde van de eerste helft kreeg Hennie Noijen nog een niet te missen kans. Noijen werd diep gestuurd over de as van het veld. Hij omspeelde de uitgekomen Richard Prinsen, waarna hij op de rand van het strafschopgebied alle tijd had om de bal in het lege doel te schieten. Alleen Michael Maessen stond nog op 10 meter in de weg, maar dat zou geen probleem mogen zijn. Toch wist Michael de bal te keren.

De tweede helft speelde zich grotendeels af op de helft van Marvilde. Heel veel uitgespeelde kansen leverde dit niet op, maar in de 68e minuut kwamen er ineens 2 kort na elkaar. In die minuut ging Carsley Mathilda alleen op Richard Prinsen af. Richard wist te redden. In de volgende aanval was er weer een redding, maar de rebound kwam op de rand van het strafschopgebied bij Youssef Koubali terecht. Hij schoot hard in, maar de bal werd gekeerd door twee verdedigers in de baan van het schot. Tien minuten voor het einde mocht Mathilda nog een keer alleen op het Marvilde doel afgaan. Hij omspeelde Richard Prinsen en liet zich toen vallen. Zijn beloning was niet de gewenste strafschop, maar een gele kaart. In de 84e minuut schoot Ties Bazelmans vanaf 18 meter, maar de doelman pakte de bal klemvast. Twee minuten voor het einde nog een goede aanval van Marvilde via Jasper Jakobs en Danny Das, waarna de bal uiteindelijk bij Tommy Boogers terecht kwam aan de rechterkant in het strafschopgebied. Zijn schot werd gered door de doelman. Na 90 minuten stond er dus een gelijke stand op het scorebord en penalty’s moesten dus de beslissing brengen. Helaas miste Marvilde 2 keer en schoot Gestel de eerste vier strafschoppen wel in het doel. Bij 4-2 voor Gestel was de wedstrijd dan ook afgelopen.

Marvilde heeft een prima wedstrijd gespeeld tegen hoofdklasser Gestel. Het vertoonde spel geeft een goed gevoel voor de rest van de competitie die op 29 januari verder zal gaan met een uitwedstrijd tegen HVCH in Heesch.

Opstelling Marvilde:
Prinsen, Cools, Van Vark, Louwers, Maessen, Bartholomeus (65 Boogers), Vd Steen, Bazelmans (87 Jakobs), Nawabi, Vd Bogaard, Das


Fotoverslag: Ronald Otter

 

Fotoverslag: Ruud Bertels

 

Videoverslag: