Get Adobe Flash player


12 mei 2013

Marvilde speelt inspiratieloos tegen Valkenswaard

De competitie was afgelopen week, na de thuisnederlaag ten Gestel, voorbij voor Marvilde. Een overwinning in die wedstrijd had de laatste wedstrijd nog interessant gemaakt, maar nu was die alleen belangrijk voor tegenstander Valkenswaard. Zij stonden één punt voor op Zwaluw en een overwinning zou dus heel welkom zijn.

Gedurende de gehele wedstrijd was Marvilde erg slordig in de passing. Vaak (meestal) ging de laatste bal de mist in en dus speelde Marvilde zich weinig kansen uit. In de eerste helft deed Valkenswaard dat wel twee keer. In de 18e minuut ging Ron Bakermans alleen op Menno Kuulkers af, maar hij schoot de bal naast het doel. Twee minuten later was het Roy Lavrijssen die vanaf de rechterkant op het doel afging. Hij probeerde de bal over de uitgekomen doelman van Marvilde te spelen, maar deed dit niet hoog genoeg. In de 26e minuut was Marc Senders er helemaal door, maar de hoek (hij stond bijna op de achterlijn aan de linkerkant) was zo scherp dat zijn inzet wel voorlangs moest gaan. Op het half uur draaide Hans Regeling nog prima weg in het strafschopgebied, maar hij schoot de bal over het doel.

In de eerste vijf minuten na de rust werd de wedstrijd beslist. In de eerste minuut gaf Jordi van Meurs de bal voor vanaf de linkerkant en schoot Thom van de bal bij de tweede paal in het doel, 1-0. Vier minuten later ging de bal de omgekeerde weg en schoot Jordi van Meurs de 2-0 binnen. In de 64e minuut kreeg Marvilde haar grootste kans. Rick van den Bogaard was helemaal vrijgespeeld aan de linkerkant, maar zijn schot werd met de benen gered door keeper Jeffrey Kleine-Deters. De laatste minuut leverde nog bijna de 3-0 op, maar na een schot op de paal van Thom van de Donk redde Menno Kuulkers de rebound, die ingeschoten werd door Jordi van Meurs, met een prima reflex.

Al bij al heeft Marvilde een goed seizoen gespeel. Er waren veel goede teams en één grote verrassing (Beerse Boys). Hier en daar zijn een paar onnodige punten verspeeld, maar de uiteindelijke zesde plaats is een goede afspiegeling van de prestaties. TEC was vanaf het begin kampioenskandidaat nummer één en heeft hieraan voldaan. Nieuw Woensel, Gestel en Beerse Boys mogen proberen om via de nacompetitie promotie af te dwingen. Bladella en Zwaluw uit Vught zijn gedegradeerd en Valkenswaard en Rood Wit gaan via de nacompetitie proberen om in de tweede klasse te blijven. Het volgende seizoen mag Marvilde voor het derde jaar aantreden in de tweede klasse.

==================================

5 mei 2013

Marvilde krijgt te weinig tegen Gestel

Marvilde tegen Gestel was een zeer belangrijke wedstrijd voor beide teams. De winnaar maakte een goede kans om de 3e periode te winnen. Gestel stond al twee punten voor in die periode en een overwinning van Gestel zou ongeveer de nacompetitie betekenen. En helaas voor Marvilde gebeurde dat ook. Marvilde is klaar en kan in de laatste competitie ronde niets meer halen.

De eerste helft had Gestel een veldoverwicht maar de tegenstoten van Marvilde waren beter en leverden dus ook betere kansen op. Al in de zesde minuut schoot Marco van Zantvoort uit de rebound vanaf 25 meter op de vuisten van Toon van Veen in het doel van Gestel. In de 17e minuut nam Danny Das vanaf de linkerkant een vrije trap die bij de tweede paal door Tayfun Yilmaz op de paal gekopt werd. Twee minuten later had Marvilde een overtal aanval beter uit moeten spelen. Marvilde kwam met drie tegen één verdediger, maar de voorzet kwam niet bij een medespeler terecht. Tien minuten voor de rust schoot Tommie van de Wiel vanaf 20 meter en moest Van Veen de bal over de lat tikken. Zoals gezegd was tussendoor het meeste balbezit voor Gestel, maar buiten een schot voorlangs kwamen de aanvallers niet.

De tweede helft waren de kansen meer aan de Eindhovense kant. Na tien minuten kwam Robin alleen voor Menno Kuulkers. Menno redde knap met de voeten. Maar één minuut later ging het dan toch fout. Een vrije trap op 20 meter werd binnen geschoten door Johan van der Laak, 0-1. Marvilde probeerde het hierna nog wel maar de counters van Gestel waren veel dreigender. Ondanks dat kreeg Marvilde nog een paar kansjes. Een kwartier voor tijd gaf Nol van Zantvliet de bal voor en schoot Danny Das met rechts buitenkant de bal op 11 meter over het doel. En twee minuten later gaf Tayfun Yilmaz de bal vanaf de achterlijn aan de linkerkant voor. Op de rand van het strafschopgebied schoot Danny Das in, maar Van Veen bracht redding. Uiteindelijk mocht Levi Ikele de wedstrijd in het slot gooien in de 92e minuut. Hij ging alleen op Menno Kuulkers af, maar toen hij Menno voorbij leek te gaan, pakte Menno de bal voor zijn voeten weg.

Gestel heeft bijna zeker de derde periodetitel op zak. Alleen op doelsaldo kan Beerse Boys nog voorbij komen. Maar het verschil is 9 doelpunten, dus dat zal niet meer fout gaan voor Gestel. Maar de wedstrijden zijn wel Gestel tegen kampioen TEC en RKVVO tegen Beerse Boys (eerste wedstrijd 6-1 voor Beerse Boys), dus wie weet. Marvilde is klaar, maar voor de tegenstander van Marvilde in de laatste wedstrijd staat nog wel veel op het spel. Een overwinning van Valkenswaard in die laatste wedstrijd betekent nacompetitie voor de Bosuilen, een nederlaag kan degradatie betekenen.

==================================

21 april 2013

Marvilde boekt belangrijke overwinning op RKVVO


De voortekenen waren niet al te goed voor Marvilde. Vorig seizoen had Marvilde voor de beker verloren en in de competitie één keer verloren en één keer gelijk gespeeld (met een helft een man meer). Dit seizoen was Marvilde in de thuiswedstrijd een maatje te klein voor de dorpsgenoot en ook de eerste 70 minuten van deze editie leek er geen goed resultaat in te zitten. Maar hoe snel kan het veranderen.

De eerste 5 minuten ging Marvilde fel van start In de tweede minuut leverde dit een goede aanval over de rechterkant op. Max van Kollenburg had de bal en voor het doel stonden vier aanvallers tegen evenzoveel verdedigers. De voorzet van Max was echter niet goed genoeg, waardoor de kans verloren ging. In de 5e minuut kwam de bal na een kluts voor de voeten van Rob van Breugel terecht. Rob ging alleen op de keeper af, maar Menno Kuulkers in het doel van Marvilde redde met de benen. De rest van de eerste helft had RKVVO het beste van het spel, zonder heel grote kansen uit te spelen. Helaas zorgde een verkeerd getimede kopbal van Stijn Louwers de inleiding voor de 1-0 van RKVVO. Stijn ging onder de bal door, waardoor deze voor de voeten van Sam Heinemans viel. Vanaf 18 meter knalde Sam de bal langs Menno Kuulkers, 1-0. Met deze stand werd de rust bereikt.

In eerste instantie veranderde er in de tweede helft niet zo veel totdat na een twintigtal minuten Marvilde langzaamaan sterker werd. Toch kreeg RKVVO eerst nog de grootste kans om de wedstrijd te beslissen. Rob van Breugel werd vrij gezet voor Menno Kuulkers en tikte de bal bekwaam langs de keeper van Marvilde. Op de lijn bracht Tommy van de Wiel echter knap redding met een sliding, waarna de bal via de binnenkant van de paal in de handen van Menno kwam. Drie minuten later draaide de wedstrijd dan definitief. Marc Senders schoot op dat moment vanaf 23 meter de bal in het doel, 1-1. In de 77e minuut werd Hans Regeling diep gestuurd en leek alleen op het doel af te kunnen gaan. Met een uiterste krachtsinspanning wist Pieter Jansbeken de bal echter nog met de punt van de schoen terug te spelen op keeper Robbert Koek. Tien minuten voor het einde kwam Marvilde zelfs nog op voorsprong. Een perfecte aanval, snel uitgevoerd en over veel schijven ging via de linkerkant op de eigen helft naar de rechterkant op de helft van RKVVO. Hier gaf Tayfun Yilmaz de bal voor op Marco van Zantvoort, die de bal vanaf de middenlijn ook al op Tayfun gegeven had. Marco kon de bal bij de tweede paal binnen glijden, 1-2. Vier minuten later was het keeper Robbert Koek die de fout in ging. Een corner van Hans Regeling vanaf de linkerkant werd niet goed verwerkt door de keeper en Stefan Grassere tikte van dichtbij de 1-3 binnen.

Door deze overwinning heeft Marvilde weer enig zicht op de nacompetitie. De volgende wedstrijd, die op 5 mei a.s. thuis gespeeld zal worden tegen Gestel, is daardoor op slag weer heel belangrijk geworden. Want bij een overwinning in die wedstrijd heeft Marvilde het bereiken van dat toetje weer in eigen handen.

==================================

14 april 2013

Marvilde wint ruim van Theole

Een aantal maanden geleden speelde Marvilde de uitwedstrijd tegen Theole en was het een klasse beter dan de tegenstander uit Tiel. De doelman van Theole was toen echter niet te passeren, waardoor de wedstrijd met 3-1 werd verloren. Vandaag nam Marvilde ruim revanche voor die nederlaag en won ruim.

De eerste twintig minuten viel er weinig te beleven en waren er ook geen grote kansen. Hierna werd een eerste gat geslagen door Marvilde. In de 21e minuut kwam de bal vanaf de linkerkant via Rick van den Bogaard bij Nol van Zantvliet en van Nol weer voor de voeten van Danny Das. Danny schoot de bal perfect over de keeper in de verre hoek, 1-0. Vijf minuten later werd er op 23 meter iets aan de rechterkant in het strafschopgebied een overtreding gemaakt op Hans Regeling. De vrije trap werd knap door Danny Das in de korte hoek geschoten, 2-0. De eerste helft was Marvilde verder de bovenliggende partij, maar grote kansen leverde dat niet meer op.

De tweede helft had al snel de beslissing op kunnen leveren. Een korte corner aan de rechterkant in de 1e minuut na de rust werd kort genomen, waarna Nol van Zantvliet de bal voor gaf. Midden voor het doel op 7 meter viel de bal voor de voeten van Stefan Grassere die de bal net naast het doel schoot. In de 53e minuut kwam de bal van de voet van Nol van Zantvliet vanaf de linkerkant voor. Hans Regeling werd dusdanig gehinderd bij de eerste paal dat hij geen kans zag de bal in het doel te werken. Het doel was leeg en voorbij de tweede paal schoot Tayfun nog hard op doel. Deze ging echter net voor het doel langs. Twee minuten later moest Menno Kuulkers in het doel van Marvilde voor het eerst handelend optreden en hij deed dat bekwaam. Precies op het uur kreeg Theole een vrije trap aan de linkerkant van het strafschopgebied op 25 meter. Imand Benbouker mikte de bal in de verre hoek, 2-1. De wedstrijd leek hierdoor weer spannend te worden, maar gelukkig was deze spanning van korte duur. Een combinatie aan de rechterkant van het veld leek op niets uit te lopen, maar toen een verdediger van Theole rustig afwachtte tot de bal bij hem kwam zat sneltrein Tayfun Yilmaz hier knap tussen. Hij mocht vanaf de rechterkant richting keeper Dennis Vinken lopen en schoot de bal eenvoudig in het doel, 3-1. Twintig minuten voor het einde kopte Anas Lahnine de bal van dichtbij hard op doel. Weer mocht Menno Kuulkers met de knappe redding de spanning uit de wedstrijd houden. In de laatste 10 minuten liep Marvilde uiteindelijk verder weg van de Tielse tegenstander. In de 81e minuut gaf Nol van Zantvliet de bal voor vanaf de linkerkant en kon Max van Kollenburg de bal eenvoudig op vijf meter midden voor het doel intikken, 4-1. Vijf minuten voor het einde schoot Max van Kollenburg de bal nog vanaf de rand van het strafschopgebied midden in het doel voor de 5-1.

Door deze zege is er nog altijd iets mogelijk voor Marvilde in deze competitie. Daarvoor is een goed resultaat in de Veldhovense burenstrijd met RKVVO van volgende week in Oerle wel van groot belang. Als Marvilde niet wint is de kans op de nacompetitie verkeken.

==================================

7 april 2013

Marvilde op strijdlust verslagen door Rood Wit V

Marvilde won de heenwedstrijd in deze competitie met gemak van plaatsgenoot Rood Wit V met 5-1. Hoe anders was het vandaag. Zowel Marvilde als Rood Wit miste veel spelers door uiteenlopende redenen. De achterban van Rood Wit is dusdanig veel groter, waardoor Rood Wit het verlies van een aantal spelers gemakkelijker op kon vangen. Qua veldspel was Marvilde nog niet zozeer de mindere, maar Rood Wit was qua strijd sterker en dus uiteindelijk qua kansen en doelpunten.

De eerste minuten ging het spel gelijk op, maar al na 7 minuten kwam Rood Wit op voorsprong. Uit een corner van Stef Schellekens kon Dennis Buiting bij de tweede paal de bal in het doel werken, 1-0. Al na twintig minuten wist Rood Wit deze score te verdubbelen. Jan van Hout pakte de bal af van Marc Senders aan de rechterkant van het veld. Jan sneed via de rechterkant naar binnen en plaatste de bal eenvoudig langs Menno Kuulkers in het doel, 2-0. De grootste kans voor Marvilde ontstond in de 25e minuut. Nol van Zantvliet ging aan de rechterkant aan de haal met de bal en gaf de bal uiteindelijk voor. Deze voorzet werd weggewerkt, waarna Marco van Zantvoort de bal op 16 meter ineens op het doel kon schieten. Keeper Richard van der Zande redde met de voeten. De eerste helft was verder niet hartverwarmend. De scheidsrechter vond zich zelf erg belangrijk, maar gelukkig was hij niet aanwezig toen Marvilde een decennium geleden de strijd uitvocht met Rood Wit. Hij zou zeker overspannen naar huis zijn gegaan. Deze editie was redelijk behoudend, maar de gele kaarten vlogen aan alle kanten om de oren.

In de tweede helft was de wedstrijd na 10 minuten beslist. Jan van Hout was aan de rechterkant veel sneller dan de verdedigers van Marvilde en gaf de bal uiteindelijk voor op Stef Fasen. Stef had geen moeite om de 3-0 binnen te tikken. Tien minuten later werd Stef Fasen vanaf de eigen helft, tenminste dat vond de scheidsrechter, weggestuurd. Op de rand van het strafschopgebied gaf hij de bal breed op de mee opgekomen Jan van Hout. Deze breedtebal was niet perfect, waardoor de inzet van Jan van Hout gered kon worden door Menno Kuulkers. Twintig minuten voor het einde schoot Tommy van de Wiel vanaf de rechterkant van het strafschopgebied ineens op het doel van Rood Wit. Keeper van der Zande redde knap tot corner op deze bal die in de kruising dreigde te verdwijnen. In de 78e minuut leek Marvilde terug te komen in de wedstrijd. Nol van Zantvliet nam aan de rechterkant een corner die bij de tweede paal door Stefan Grassere ingekopt werd, 3-1. De overdreven drang van de scheidsrechter tot het geven van gele kaarten kwam Marvilde hierna duur te staan. Marc Sanders kreeg voor een lichte overtreding zijn tweede kaart en dus rood. Met tien man bleef Marvilde wel aanvallen, maar de tegenaanvallen van Rood Wit waren veel gevaarlijker.
Vijf minuten voor het einde mocht invaller Remco van Etten eerst vrij aanleggen op Menno Kuulkers en nadat Menno gered had nog een keer in de rebound. Deze keer wist Stijn Louwers met een sliding te redden. Drie minuten later pakte Van Etten de bal af van Louwers, maar op het moment dat Remco van Etten schoot zette Stijn Louwers de sliding in. Via het been van Stijn was doelman Menno Kuulkers van Marvilde uitgespeeld, maar Marvilde had het geluk dat de bal tegen de paal kwam. In de 90e minuut zette Stef Fasen prima door tegen de laatste verdediger van Marvilde en schoot uiteindelijk de bal hard in het doel voor de eindstand van 4-1.

Marvilde is afgetroefd door een sterk Rood Wit. Dat is voor Marvilde niet zo erg, aangezien de competitie toch al gelopen is. Voor Rood Wit is dit wel belangrijk, aangezien de nacompetitie (tegen degradatie) nog steeds zwaar op de loer ligt. Hopelijk kan Rood Wit in het restant van de competitie nog voldoende punten verzamelen om Heeswijk voor te blijven. De kans is groot dat de drie Veldhovense verenigingen dan ook het volgende seizoen tegen elkaar mogen strijden.

==================================

1 april 2013

Marvilde op de valreep naar gelijkspel tegen Haarsteeg

Na de dikke nederlaag tegen TEC op paaszaterdag mocht Marvilde op paasmaandag aantreden in Haarsteeg. Haarsteeg staat niet hoog op de ranglijst en was in het begin van de competitie met een 4-1 nederlaag naar huis gestuurd, maar de laatste weken loopt het goed bij de plaatselijke trots. Vandaag was het spel in de eerste helft niet bijster goed en in de tweede helft was Marvilde duidelijk beter, maar het aantal kansen was beperkt. De gelijke stand bij het eindsignaal was een terechte afspiegeling.

De eerste helft was heel pover, waarbij het veld en de harde wind niet bepaald gunstig waren. Het enige hoogtepunt was een afstandsschot van Kevin van Esch van Haarsteeg. Dat schot vanaf 20 meter verdween in de kruising en was dus ook meteen goed voor de 1-0 ruststand.

In de tweede helft was er eerst weer een grote kans voor Haarsteeg, maar de uiteindelijke inzet werd nog goed geblokt. Hierna was het veel betere veldspel voor Marvilde, maar wist het nauwelijks kansen te creëren. Hans Regeling schoot in de 55e minuut op goed geluk vanaf 30 meter een lekker stuitende bal ineens op doel. De bal ging een paar centimeter naast het doel. Twee minuten later moest Menno Kuulkers bij een counter handelend optreden toen spits Jorg van Ooijen in mocht schieten. Tien minuten voor het einde gaf Rick van den Bogaard een vrije trap op 20 meter breed op Stijn Louwers. Zijn schot ging via de lat over. Twee minuten later werd Stefan Grassere in het strafschopgebied aangespeeld vanaf links door Tayfun Yilmaz. Stefan kaatste de bal prima terug op de inkomende Rick van den Bogaard. Zijn schot ging helaas naast. Toen iedereen de moed al zo’n beetje opgegeven had kwam er dan toch de gelijkmaker drie minuten voor het einde. Stefan Grassere draaide weg in het strafschopgebied en schoot op doel. De doelman tikte de bal naar de rechterzijkant, waarna Jasper Jakobs heel attent was en de bal in het lege doel schoot, 1-1.

Marvilde mist in deze eindefase van het seizoen veel spelers door blessures en zal het daardoor moeilijk krijgen om nog een prijs in de wacht te slepen. Volgende week volgt de uitwedstrijd tegen Rood Wit Veldhoven, ongeacht de stand op de ranglijst een interessante wedstrijd.

==================================

30 maart 2013

Marvilde kansloos tegen aanstaand kampioen TEC

Het eerste half uur bood Marvilde goed tegenstand aan het Tielse TEC en kreeg het enkele kansen. Die werden niet benut en daarna was het snel gedaan. Omdat naaste concurrent Nieuw Woensel thuis verloor van Heeswijk is de kans groot dat TEC aan de haal gaat met het kampioenschap in de 2e klasse F.

Marvilde begon sterk aan de wedstrijd en al in de derde minuut was Rick van den Bogaard er door. Vanaf de achterlijn aan de linkerkant van het doel schoot hij op doel, maar keeper Schimmel redde met zijn hand tot corner. In de 8e minuut was Kurtley de Windt door de verdediging van Marvilde en hij omspeelde Menno Kuulkers. Op het moment van inschieten redde Stijn Louwers de gelijke stand met een prima sliding. Vier minuten later kwam Hans Regeling alleen voor de doelman van TEC, maar zijn slappe inzet met rechts was een gemakkelijke prooi voor de sluitpost. In de 25e minuut was er nog een sterke actie van Rick van den Bogaard die uiteindelijk vanaf 18 meter uithaalde. Weer stond de keeper een treffer in de weg door de bal nog net met de vingertoppen tot corner te tikken. Hierna ging het snel, maar dan wel aan de verkeerde kant. Tien minuten voor de rust werd er niet al te best verdedigd en schoot Joel Sanaky vanaf de punt van het strafschopgebied aan de linkerkant de bal met gevoel over de ver voor zijn doel staande Menno Kuulkers, 0-1. In de 40e minuut werd Hans Regeling diep gestuurd door Stefan Grassere. Het schot aan de rechterkant van het strafschopgebied ging over. De laatste minuut van de eerste helft leverde de beslissing op in deze wedstrijd. In de 44e minuut schoot Ibrahim Aliskan de bal ineens uit een corner vanaf links via de tweede paal in het doel, 0-2. Één minuut later kopte Beyhan Konak een voorzet vanaf rechts bij de tweede paal binnen, 0-3.

De tweede helft begon met een grote kans voor Danny Das die alleen op de doelman af mocht gaan. Hij wist echter niet te scoren, waarna Joel Sanaky van dichtbij in de 52e minuut voor de 0-4 zorgde. Buiten een paar kleine kansen voor Marvilde was het toch vooral TEC wat veel gemakkelijker speelde. In de 62e minuut wist weer Joel Sanaky van dichtbij de 0-5 in te tikken, waarna een kwartier voor tijd Albert van Velsen op aangeven van Patrick Ax (voorzet vanaf links) de 0-6 inkopte.

Een zware afstraffing voor Marvilde die gauw vergeten moet worden, want a.s. maandag (paasmaandag) staat alweer de volgende lastige wedstrijd op het programma. Tegenstander (uit) is dan Haarsteeg dat de laatste weken in goede vorm steekt.

==================================

24 maart 2013

Marvilde in 4 minuten klaar met Bladella

Hoe raar kan een wedstrijd verlopen. Bladella was niet minder dan Marvilde en stond met 1-0 voor, maar binnen vier minuten was dat omgeslagen in een 4-1 voorsprong voor Marvilde. Hierna had Marvilde geen moeite om de wedstrijd uit te spelen en won uiteindelijk ruim.

De eerste kans was voor Rick van den Bogaard. Hij kreeg de bal diep gespeeld aan de linkerkant, kapte naar binnen en schoot in de korte hoek. Peter Bons in het doel bij Bladella redde tot corner. Voor het overige had Marvilde geen kansen en in de 17e minuut kwam Bladella op voorsprong. Nicky Buis kreeg de bal aangespeeld aan de rechterkant, hij dribbelde het strafschopgebied in en schoot de bal diagonaal in de verre hoek, 0-1. Tot aan de rust leek er niets aan de hand voor Bladella, maar in de laatste 3 minuten voor de rust sloeg de hele wedstrijd om. In de 42e minuut had Rick van den Bogaard aan de linkerkant de bal en hij gaf deze mee in het midden met Danny Das. Danny stond volledig vrij voor Bons en schoot de 1-1 binnen. Meteen na de aftrap onderschepte Jasper Jakobs de bal aan de rechterkant. Jasper gaf de bal mee met Danny Das en diagonaal met de 16-meter gaf hij de bal op Rick van den Bogaard. Rick plaatste de bal rustig langs Bons in het doel, 2-1. Één minuut later gaf Marc Senders de bal vanaf het middenveld op Rick van den Bogaard. Rick mocht helemaal alleen op het doel van Bladella af gaan en in de kluts kwam hij voorbij de keeper. De bal viel voor zijn voeten voor een leeg doel, 3-1. In de 45e minuut ging de bal aan de linkerkant via Hans Regeling naar Nol van Zantvliet en kwam zo midden voor het doel bij Tayfun Yilmaz terecht. Vanaf 18 meter schoot hij de bal in het doel voor de 4-1, waarbij de keeper niet helemaal vrijuit ging.

Na de rust ging het nog even snel, maar verschil bracht dat niet. In de 53e minuut kreeg Ruud Leermakers de bal midden voor het doel aangespeeld en ondanks hevig verdedigen van Vincent Bartholomeus kon hij de bal toch in het doel van Marvilde schieten, 4-2. Even leek de wedstrijd nog te kunnen keren, maar binnen de minuut was dat weer over. Jasper Jakobs (Man of the Match) gaf de bal voor vanaf de rechterkant en Danny Das schoot de 5-2 binnen. Hierna waren de kansen schaars en de kansen die ontstonden werden gered door een verdediger (Bladella) of door een goed keepende Menno Kuulkers (Marvilde). Uiteindelijk mocht Rick van den Bogaard in de 90e minuut nog op het doel van Bladella af gaan en had geen moeite om de bal in het doel te plaatsen, 6-2.

Volgende week, tijdens het paasweekeinde, speelt Marvilde thuis tegen TEC (zaterdag 17:00 uur) en uit tegen Haarsteeg (maandag). Na dit weekend zal duidelijk zijn of Marvilde nog iets kan bereiken in deze competitie.

==================================

17 maart 2013

Marvilde in harde wedstrijd naar gelijkspel tegen PSV

Negen keer geel en één keer rood was de balans na 90 minuten voetbal tussen de amateurs van PSV en die van Marvilde. PSV kreeg 4 keer geel en één keer rood (Sergey Temryukov) en Marvilde kreeg 5 keer geel. De wedstrijd was dan ook af en toe te hard om leuk te kunnen zijn. De wedstrijd had alle kanten op kunnen gaan, dus de 1-1 eindstand was uiteindelijk wel een terechte afspiegeling van hetgeen zich afgespeeld had op de Hertgang.

PSV begon overrompelend en Marvilde moest in de eerste minuten ver terug. Dit leverde al snel een voorsprong op voor PSV. In de derde minuut werd Mike Hovestadt diep gestuurd aan de linkerkant. Hij ging Menno Kuulkers voorbij, maar was toen te ver aan de linkerkant belandt. Hij kapte weer terug naar binnen, ging Menno weer voorbij en schoot de bal hard in het doel. Marc Senders wilde nog met de handen redding brengen, maar de bal was te hard, 1-0. Na tien minuten kwam Marvilde meer aan voetballen toe en kreeg in de 18e minuut een eerste mogelijkheid. Rick van den Bogaard werd aan de linkerkant weggestuurd. Zijn voorzet was net iets te scherp voor Nol van Zantvliet bij de 2e paal. Een paar minuten voor de rust had Marvilde zo maar op gelijke hoogte kunnen komen. Nol van Zantvliet schoot vanaf 15 meter op de binnenkant van de paal, waarna de bal aan de andere kant van het doel over de achterlijn ging.

In de 53e minuut werd Colin Williamson diep gestuurd aan de rechterkant. Zijn inzet kwam uiteindelijk bij de tweede paal bij Abdessamad Belhaj terecht, die voor een leeg doel de bal naast wist te prikken. In de 66e minuut ging Mike Hovestadt Menno Kuulkers voorbij, maar voordat hij in kon schieten wist Marc Senders de bal met een sliding tot corner te verwerken. Een kwartier voor het einde draaide de ingevallen Hans Regeling goed weg van zijn tegenstander net over de middenlijn. Hans gaf de bal over de as mee met Marco van Zantvoort die de bal op zijn beurt weer aan Tayfun Yilmaz gaf aan de linkerkant van het strafschopgebied. Tayfun stond helemaal vrij en schoof de bal in de korte hoek, 1-1. Vijf minuten voor het einde ging Sergey Temryukov in het duel op de ribben van Tayfun Yilmaz staan. De scheidsrechter gaf hiervoor de directe rode kaart. Hierna had Marvilde nog de mogelijkheid om te winnen, maar echt verdiend zou dat niet meer geweest zijn.

Volgende week komt Bladella naar Veldhoven en moet Marvilde proberen om de winst in eigen huis te houden. Helaas moet dat gebeuren zonder een aantal geschorsten na de kaartenregen van vandaag.

==================================

10 maart 2013

Marvilde wint uiteindelijk ruim van pover Heeswijk

Marvilde mocht vandaag aantreden tegen Heeswijk, waartegen het de uitwedstrijd met 6-1 gewonnen had. Ook vandaag was Heeswijk niet bijzonder sterk, maar Marvilde moest wel beducht zijn voor de uitvallen van deze tegenstander. Uiteindelijk waren een paar sterke minuten in de tweede helft goed voor een ruime overwinning.

Marvilde begon sterk aan de wedstrijd en al in de 9e minuut kwam het op voorsprong. Steven Cools stuurde Max van Kollenburg weg aan de rechterkant. Max gaf hard voor, waarna bij de eerste paal de keeper en een aantal spelers op de bal vlogen. Uiteindelijk bleef die bal voor de voeten liggen van Rick van den Bogaard die geen moeite had om de bal in een leef doel te tikken, 1-0. Marvilde leek een gemakkelijke middag te krijgen, maar het spel zakte in het verloop van de 1e helft naar een bedenkelijk peil. Dat resulteerde uiteindelijk in de 44e minuut in de gelijkmaker van Heeswijk. Frank Dobbelsteen werd door het hart van de defensie aangespeeld. Zijn schot werd uiteindelijk gekraakt door een uiterste sliding van Marc Senders, waardoor de bal over de uitgekomen Menno Kuulkers in het doel verdween, 1-1.

Meteen na de rust moest Menno handelend optreden bij een schot van dezelfde Dobbelsteen. Hierna speelde er nog slechts één ploeg, Marvilde, en probeerde Heeswijk met counters gevaarlijk te worden. Net voor het uur was er een prima combinatie aan de linkerkant. Rick van den Bogaard gaf de bal op Nol van Zantvliet die op zijn beurt de bal midden voor het doel op Max van Kollenburg gaf. Op 14 meter schoot Max de bal in de hoek, 2-1. Tien minuten voor het einde was er een snelle aanval van Marvilde, waarbij uiteindelijk Rick van den Bogaard de bal op Danny Das gaf. Op 17 meter van het doel dacht Danny de bal in de uiterste hoek te plaatsen, maar de bal verdween recht in de handen van keeper Patrick Lunenburg. Één minuut later werd er dan toch wel gescoord door Marvilde. Freek Bakermans onderschepte de bal op het middenveld en stuurde Rick van den Bogaard alleen richting vijandelijke doel. Rick maakte geen fout en schoot de 3-1 binnen. Weer één minuut later kwam Rick vanaf de linkerkant naar binnen en schoot vanaf 17 meter op doel. Via de rug van een verdediger ging de bal naast, waarna de corner door Tommy van de Wiel over gekopt werd. In de 84e minuut werd Marco van Zantvoort aan de linkerkant in het strafschopgebied aangespeeld. Hij draaide prima weg van zijn tegenstander en gaf de bal vanaf de achterlijn terug op Danny Das. Op vijf meter van het doel tikte Danny de 4-1 in.

De wedstrijd was gespeeld en Marvilde bleef de aanval zoeken, maar doelpunten leverde dit niet meer op.

Volgende week volgt de uitwedstrijd tegen PSV av.

==================================

3 maart 2013

Marvilde speelt gelijk tegen fysiek sterk Beerse Boys

De 2e seizoenshelft lijkt nu echt begonnen te zijn. De sneeuw is weg en de temperaturen gaan gelukkig weer de hoogte in. Voor Marvilde betekende dit een uitwedstrijd tegen het fysiek sterke Beerse Boys. In de thuiswedstrijd had Marvilde ternauwernood een 3-3 gelijkspel uit het vuur gesleept, dus lastig zou het zeker worden.

In de eerste twintig minuten had Marvilde de wedstrijd tot een formaliteit kunnen maken, wanneer het de kansen benut had. Al in de eerste 30 seconden mocht Danny Das alleen op keeper Koen van Kollenburg afgaan. De keeper redde echter met de benen. In de 21e minuut stuurde Danny Das Rick van den Bogaard diep. Ook Rick mocht het alleen voor Van Kolenburg proberen, maar ook nu redde de keeper met de benen. Tussendoor had Menno Kuulkers in de 9e minuut een prima redding in huis bij een kopbal van Pepijn van Spreuwel.

Op dit moment had Marvilde overtuigend het beste spel, maar daarna ging de wedstrijd tot het einde gelijk op. Grote kansen leverde dit aan beide zijden niet meer op. Marvilde hield tot een uur het beste van het spel, maar hierna kwam Beerse Boys steeds meer dreigend opzetten. Gelukkig kon het technische sterkere Marvilde het opbrengen om de nodige strijdlust aan de dag te leggen, anders zou het overlopen zijn door de sterke spelers van Beerse Boys.

Door het gelijke spel klimt Marvilde twee plaatsen in de stand en staat nu op de 5e plaats. Volgende week volgt een thuiswedstrijd tegen Heeswijk. Gezien de plaatst op de ranglijst zou deze wedstrijd gewonnen moeten kunnen worden. Maar een wedstrijd duurt 90 minuten en de bal is rond, dus we zullen het volgende week weer zien.

==================================

17 februari 2013

Marvilde zonder durf kansloos tegen Nieuw Woensel

De eerste competitiewedstrijd won Marvilde bij Nieuw Woensel met 1-2, maar vandaag was Marvilde totaal kansloos. Vanaf de eerste minuut toonde Marvilde heel veel ontzag voor de sterke tegenstander uit Eindhoven en had dus ook weinig in te brengen.

Het eerste kwartier kwam Marvilde niet aan voetballen toe en had Nieuw Woensel een groot veldoverwicht. Uiteindelijk resulteerde dit in de 10e minuut in de 0-1. Een corner vanaf de rechterkant werd door Ali Emad kort gegeven op Sergio Kawarmala en zijn voorzet werd eenvoudig in een leeg doel gekopt. Het doel was leeg, omdat Menno Kuulkers de voorzet weg wilde boksen, maar in de mêlee van spelers kwam hij niet aan de bal. Hierna kwam Marvilde wel beter in het spel, maar de kansen die er kwamen werden niet goed uitgespeeld. Vooral via Danny Das werd Marvilde een paar keer gevaarlijk, maar de eindpass was telkens niet goed of werd niet begrepen door de medespelers. Na de rust ging Marvilde voorvarend van start, maar dat leverde geen grote kansen op. Net voor het uur werd aan de andere kant Murtaza Nawabi diep gestuurd. Tommy van de Wiel ging in de achtervolging en in het strafschopgebied ging Nawabi naar de grond. Gevolg was een rode kaart voor Tommy van de Wiel en een penalty voor Nieuw Woensel die door Nawabi onhoudbaar in werd geschoten door dezelfde speler, 0-2. Tien minuten voor tijd werd Robbie van Hoof diep gestuurd, maar zijn inzet alleen voor Menno werd gestopt door de Marvilde keeper. In de 90e minuut werd Hans Regeling nog diep gestuurd. Het vlagsignaal voor buitenspel werd genegeerd door de scheidsrechter, waarna Hans aan zijn arm werd getrokken door Gerald van Veen. Van Veen kreeg hiervoor de rode kaart, maar voor de wedstrijd maakte dat niets meer uit.

Volgende week komt de koploper, TEC uit Tiel, naar Meerveldhoven. Marvilde zal vanaf de eerste seconde meer durf moeten tonen om kans te maken tegen de koploper. Vorig seizoen heeft Marvilde laten zien dat het mogelijk is tegen deze tegenstander, door in Tiel met 2-3 te winnen.

 

==================================

3 februari 2013

Marvilde laat 2 punten liggen bij hekkensluiter

Na een lange winterstop met veel afgelastingen mocht Marvilde dan uiteindelijk toch beginnen aan de tweede helft van de competitie. De opdracht was op papier niet moeilijk, aangezien het op bezoek mocht bij de laagst geklasseerde ploeg in de rangschikking, Zwaluw uit Vught. Zwaluw heeft een erg jonge ploeg, speelt technisch verzorgt en is snel in de aanval. Vandaag gaven echter de verdedigingen aan beide kanten niet thuis en de wedstrijd eindigde dan ook in een 4-4 gelijkspel.

Marvilde zette meteen vol druk en al in de eerste minuut leverde dit een voorsprong op. Vincent Bartholomeus onderschepte de bal op de middenlijn en gaf de bal mee met Marco van Zantvoort aan de rechterkant. Marco gaf de bal naar het midden aan Danny Das. Danny op zijn beurt speelde Rick van den Bogaard aan op de punt van het strafschopgebied aan de linkerkant.  Rick schoot de bal ineens in de verre hoek, 0-1. Marvilde leek al meteen een eenvoudige middag te gaan beleven, maar hoe anders kan het lopen. In de 12e minuut moest Tommy van de Wiel een inzet van Robert Janssen van de lijn halen. Menno Kuulkers was al uitgespeeld, maar gelukkig stond Tommy op de goede plek. Zes minuten later stuurde Hans Regeling (knap met buitenkant rechts) Danny Das alleen naar de keeper. Helaas schoot hij de bal op de benen van keeper Remco Kivit (18 jaar). In de 24e minuut haalde Zwaluw waar het op dat moment recht op had. Roberto Janssen ging aan de linkerkant naar voren en gaf de bal uiteindelijk voor. Hier stond Bart Dammers die de 1-1 binnen schoot. Net nar het half uur kreeg Rick van den Bogaard de bal aan de linkerkant aangespeeld. Hij kwam naar binnen en vanaf 25 meter schoot hij de bal in de kruising, 1-2. Vijf minuten voor de rust kwam Zwaluw toch weer op gelijke hoogte en alweer door toedoen van Bart Dammers, 2-2.

De ruststand was terecht, maar in de tweede helft nam Marvilde duidelijk het heft in handen. Zwaluw moest het hebben van vlijmscherpe counters. In de vierde minuut na de rust werd de verdediging van Zwaluw volledig uit elkaar gespeeld. Uiteindelijk gaf Marco van Zantvoort aan de rechterkant in het strafschopgebied de bal breed op Danny Das die eenvoudig de 2-3 in kon tikken. Twee minuten later was het echter alweer gelijk. Een lange bal van Zwaluw werd niet goed verwerkt in de verdediging van Marvilde, waarna Dammers de bal voor kon zetten. Bij de tweede paal tikte Robert Janssen de 3-3 in. Na 60 minuten schoot Danny Das hard vanaf 7 meter op doel, maar deze keer werd de bal van de lijn gehaald door een Zwaluw verdediger. In de 68e minuut kwam Marvilde dan toch voor de 4e keer op voorsprong. In ingooi van Zwaluw werd onderschept door Hans Regeling. Hij gaf de bal een de rechterkant mee met Danny Das. Danny sneed naar binnen en schoot de bal in de lange hoek, 3-4. Hierna bleef Marvilde de betere ploeg, maar in de 90e minuut kreeg Zwaluw nog een vrije trap op 5 meter 20 van het doel. Een slap schot van Zwaluw werd op die plek met de handen gestopt door Menno Kuulkers. Menno liet de bal voor zijn voeten liggen en toen er een tegenstander kwam, raapte hij de bal op. De scheidrechter vond dit een vrije trap. Bart Dammers schoot deze vrije trap over de grond in het doel, 4-4. En de wedstrijd was hierna meteen afgelopen.

Hiermee heeft Marvilde dé kans laten liggen om op de tweede plaats te komen. Nu rest een vierde plaats en de volgende tegenstanders na de carnaval staan op de 3e (Nieuw Woensel), 1e (TEC)en 6e (Beerse Boys) plaats. Van onderschatting zal dan ook geen sprake zijn in deze reeks lastige wedstrijden. Wil Marvilde nog meedoen voor welke prijs dan ook, dan zullen er toch ook in deze 3 wedstrijden punten gepakt moeten worden.

==================================

16 december 2012

Marvilde wint overtuigend van Valkenswaard

Het viel een aantal wedstrijden niet mee wat Marvilde liet zien. Twee nederlagen in de competitie, uitgeschakeld in de competitie en daarna een gelijkspel bij Gestel. Daarna kwam Valkenswaard op bezoek, wat ook geen eenvoudige opgave is, aangezien Valkenwaard de laatste weken redelijk op dreef lijkt te zijn. Ze hebben pas 8 punten verzameld, maar de betere resultaten kwamen in de laatste weken.

Het eerste kwartier was Marvilde de aanvallende ploeg. Freek Bakermans mocht in de 2e minuut aanleggen vanaf 18 meter, maar schoot over. Twee minuten later schoot Marco van Zantvoort vanaf de 16-meter lijn op de vuisten van Jeffrey Kleine-Deters in het doel van Valkenswaard. Op het kwartier was er de eerste kans voor Valkenswaard. Een voorzet vanaf de rechterkant werd door Rob van Poppel over het doel gekopt. Na 25 minuten werd Nol van Zantvliet prima weggestuurd aan de linkerkant. Zijn voorzet vanaf de achterlijn werd door de instormende Danny Das ingeschoten. Tenminste dat dacht Danny, de bal viel dood op zijn hak. Tien minuten voor de rust kwam Thom van de Donk vrij aan de rechterkant in het strafschopgebied. Zijn harde schot in de korte hoek werd tot corner verwerkt door Menno Kuulkers. In de 42e minuut kwam Marvilde op een verdiende voorsprong. Danny Das stuurde aan de rechterkant Marco van Zantvoort diep. Marco gaf de bal breed op de midden voor het doel vrijstaande Hans Regeling. Hans schoot de bal midden in het doel voor de 1-0.

De tweede helft was nog nauwelijks begonnen of Valkenswaard had de stand al gelijk getrokken. Francois Stokmans gaf de bal voor vanaf de linkerkant en bij de tweede paal op vijf meter van het doel schoot Rob van Poppel de bal schitterend ineens in de kruising, 1-1. Tien minuten in de tweede helft werd een combinatie tussen Hans Regeling, Marco van Zantvoort en Danny Das ruw verstoord door een verdediger van Valkenswaard. Gevolg was een penalty die ingeschoten werd door Marc Senders, 2-1. Één minuut later had de wedstrijd helemaal beslist moeten zijn. Via dezelfde aanvallers was de verdediging van Valkenswaard helemaal uitgespeeld en kwam de bal bij Nol van Zantvliet terecht. Zijn inzet werd echter nog in een laatste krachtsinspanning geblokt door een verdediger. In de 64e minuut stuurde Danny Das Hans Regeling diep. Hans plaatste een lobje over de keeper, maar de bal ging net voorlangs. In de laatste tien minuten ging het nog even snel. In de 81e minuut ging stylist Freek Bakermans zomaar een aantal verdedigers voorbij en aan de linkerkant in het strafschopgebied schoot hij de bal fantastisch in de verre kruising, 3-1. Vier minuten later sneed Rick van den Bogaard vanaf de linkerkant over de 16-meter lijn naar binnen. Zijn schot ging via de binnenkant van de paal in het doel, 4-1. Twee minuten voor het einde ging Tayfun Yilmaz aan de rechterkant zijn tegenstander voorbij, waarna zijn voorzet aan alles en iedereen voorbij ging. Maar voorbij de tweede paal kon Nol van Zantvliet de bal toch nog rustig in de verre hoek plaatsen voor de 5-1. Hierna schoot Tayfun nog een keer midden voor het doel ineens op doel naar een voorzet van Rick van den Bogaard vanaf de rechterkant, maar deze inzet strandde op de benen van Kleine-Deters.

Marvilde boekte een prima overwinning en sluit de eerste seizoenshelft af op een prima 3e plaats. Nieuw Woensel heeft wel minder verliespunten, maar toch. En toevallig komt deze ploeg in de eerste wedstrijd na de winterstop op bezoek in Meerveldhoven op 20 januari.

------------------------------------------------

 

==================================

2 december 2012

Marvilde enigszins gelukkig naar gelijkspel tegen Gestel

------------------------------------------------

Gestel tegen Marvilde is de afgelopen jaren een zekerheid geweest voor veel doelpunten. Afgelopen seizoen 11 (in 2 wedstrijden) en het jaar ervoor zelfs 16. Maar deze zondag viel er weinig te beleven en mocht Marvilde uiteindelijk blij zijn met de brilscore. Marvilde schiet daar niet zoveel mee op, maar na drie nederlagen op rij is dit punt toch een mooi resultaat.

De eerste helft ging het spel redelijk op en neer en had Marvilde qua kansen het beste van het spel. De kansen waren echter niet heel erg groot. Twee kansen sprongen er wel uit, waarvan de eerste in de 20e minuut. Een voorzet van Rick van den Bogaard vanaf de linkerkant werd midden voor het doel door Tayfun Yilmaz met hoofd/schouder ingekopt. Richard Prinsen in het doel van Gestel kon de bal nog net onder de lat weg tikken tot corner. Tegen het einde van de eerste helft was Max van Kollenburg helemaal door de verdediging aan de rechterkant. Hij gaf de bal terug richting de strafschopstip, maar niemand raakte de bal. Op 18 meter van het doel kwam Nol van Zantvliet aangesneld, maar zijn geplaatste inzet werd door een verdediger op 11 meter geblokt.

De tweede helft had binnen vijf minuten de voorsprong voor Marvilde op moeten leveren. Een lange bal werd door verdediger Pascal van de Kamp gemist, waardoor Rick van den Bogaard op 20 meter vrij voor de keeper van Gestel kwam. Rick dacht de bal rustig over de uitgekomen doelman te tikken, maar terwijl hij dat deed wist een verdediger nog net een teen tegen de lob te zetten. Er resteerde niet meer dan een hoekschop. Vanaf dat moment was Gestel de betere ploeg en groeide Menno Kuulkers in het doel van Marvilde ongewild uit tot Man of the Match. In de 64e minuut gaf Jay Gibbes een bal breed op Bas Bartels. Bas schoot vanaf 10 meter goed in, maar Menno redde knap, waarna Tommy van de Wiel de bal nog voor een corner weg moest werken. Een kwartier voor het einde draaide Jay Gibbes op zeven meter van de achterlijn zijn imposante lichaam voorbij Tommy van de Wiel. Zijn diagonale schot belandde op de verste paal, waarna de rebound weer heel goed gered werd door Menno.

Marvilde heeft het herstel ingezet na drie nederlagen en heeft voor de winterstop nog één wedstrijd om een overwinning te halen. Volgende week thuis tegen nummer 12 Valkenswaard. Ondanks die lage klassering van Valkenswaard zal ook dat geen gemakkelijke wedstrijd worden. Zij hebben de punten vooral in de laatste wedstrijden gehaald.

==================================

27 november 2012

Marvilde komt niet door de verdediging van SCI en vliegt uit de beker

------------------------------------------------

Na enkele mindere resultaten in de competitie leek Marvilde in de beker een gemakkelijk rondje te gaan krijgen tegen een laagvlieger uit de vierde klasse, SCI. Deze veronderstelling leek uiteindelijk niet uit te komen. SCI verdedigde goed, kwam er geregeld gevaarlijk uit en hield Marvilde daarmee van scoren af. Het ene doelpunt van de mannen uit St. Michielsgestel was beslissend in deze wedstrijd.

Vanaf het begin probeerde Marvilde met veel druk en snel spel de tegenstander te overrompelen. Het leek dan ook slechts een kwestie van tijd voordat het eerste doelpunt zou vallen. In de 18e minuut was er de grootste kans toen Stijn Louwers een voorzet van de linkerkant tegen de onderkant van de lat werkte. Vijf minuten later viel het enige doelpunt van deze wedstrijd. Na enkele klutsballen schoot de 16-jarige Lars van Tilburg net binnen het strafschopgebied op doel. Via de binnenkant van de paal viel de bal in het doel, 0-1. Marvilde bleef de aanval zoeken en SCI kwam er geregeld gevaarlijk uit.

Ook in de tweede helft was het spelbeeld zo, maar tot heel grote kansen kwam Marvilde niet. De grootste kans in de tweede helft kwam pas in de 90e minuut, toen Hans Regeling een voorzet prima in de hoek kopte, maar zoals het dan in zo’n wedstrijd hoort pakte de keeper die perfect uit zijn rechter beneden hoek.

Het bekeravontuur is voorbij voor Marvilde. A.s. zondag wacht weer de volgende lastige opgave in de competitie als Marvilde op bezoek gaat bij Gestel.

==================================

18 november 2012

Marvilde teleurstellend tegen sterk RKVVO

------------------------------------------------

Zowel Marvilde als RKVVO hadden een sterke start van deze competitie. Dat resulteerde uiteindelijk in een gedeelde derde plaats tot zondag. Marvilde heeft het traditioneel moeilijk tegen RKVVO en vandaag was dat niet anders. RKVVO heeft een sterke ploeg met twee heel efficiënte spitsen en lijkt de enige ploeg die het (toekomstig) kampioen TEC lastig kan maken. Dat mag het dan overigens over twee weken bewijzen als de ploeg uit Tiel naar Oers komt.

De wedstrijd van vandaag ging in het begin nog gelijk op, maar het was al snel duidelijk dat RKVVO veel gemakkelijker voetbalt. Marvilde houdt van creatief, aanvallend spel, maar in deze wedstrijden is dat helemaal in de kaart van RKVVO. Het eerste half uur waren er kansjes over en weer, maar echt uitgespeeld was het allemaal niet. In de 27e minuut ging Kai van Diessen goed door aan de linkerkant. Zijn voorzet werd bij de eerste paal nog aangeraakt door een verdediger van Marvilde, waardoor keeper Menno Kuulkers uitgespeeld was en Rob van Breugel de bal bij de tweede paal eenvoudig in het doel kon tikken. In de 38e minuut kwam Marvilde ongelukkig op een 0-2 achterstand. Kai van Diessen schoot vanaf 18 meter op de paal, maar via de rug van Menno ging de bal alsnog in het doel. Drie minuten voor de rust leek Marvilde op een grote nederlaag getrakteerd te gaan worden. Een lange bal van keeper Cremers werd op 18 meter doorgekopt door Rob van Breugel, waarna Kai van Diessen de bal voorbij Menno Kuulkers tikte, 0-3. Één minuut later kwam Marvilde weer terug in de wedstrijd. Tayfun Yilmaz ging door de verdediging, omspeelde de doelman en tikte de bal in het lege doel, 1-3. In de tiende minuut na de thee werd Danny Das goed weggestuurd aan de rechterkant. Zijn voorzet kwam bij de geheel vrijstaande Tayfun Yilmaz op vijf meter terecht, maar koppen is niet zijn sterkste kant. Via zijn schouder ging de bal over het doel. Na 64 minuten onderschepte Tayfun de bal in de verdediging van RKVVO. Hij gaf de bal op Nol van Zantvliet en Nol op zijn beurt weer op Marc Senders. Marc schoot de bal diagonaal over de verre kruising. Één minuut later ging Rob van Breugel alleen op Menno af, maar schoot de bal naast. Twintig minuten voor het einde was Marvilde in de aanval, maar RKVVO schakelde snel over voor een vlijmsnelle counter. De bal kwam via de voet van Bram van Sambeek uiteindelijk voor de voeten van Joost van Doormaal en die mikte de bal perfect voorbij Menno voor de 1-4.

Marvilde speelde vandaag tegen RKVVO, maar leek bij voorbaat al verslagen door de wedstrijden uit het verleden. Dat moet niet zo zijn, maar de spelers van Marvilde zien in dat hun spel niet uit de verf komt tegen RKVVO. Volgende week mag Marvilde tegen SCI/Flynth proberen de vierde ronde van de beker te bereiken (dat kan RKVVO dan weer niet zeggen) en daarna volgt op 2 december de uitwedstrijd tegen Gestel. Weer een topper, maar Gestel ligt Marvilde beter…

==================================

11 november 2012

Marvilde verliest zeer onterecht van Theole

Hoe goed moet je voetballen om een wedstrijd te winnen. Dat moet Marvilde zondag gedacht hebben na afloop van de wedstrijd tegen Theole in Tiel. Een fantastische keeper en een oneerlijke vlagger bij Theole en totaal geen geluk, dat maakte Marvilde uiteindelijk tot de verliezer in deze topper tussen nummer drie en nummer twee.

Vanaf minuut één had Marvilde het beste veldspel en eigenlijk was het wachten op een doelpunt. De aanvallen kwamen in hoog tempo over de rechterkant en linkerkant, waar de Marvilde aanvaller eigenlijk telkens sneller waren dan hun tegenstander. In de 13e minuut kwam de eerste grote kans. Danny Das ging goed door aan de linkerkant. Zijn voorzet was net te hoog voor Marco van Zantvoort bij de eerste paal, maar na wegwerken van een verdediger, mocht Rick van den Bogaard nog een keer aanleggen vanaf 16 meter. Zijn schot werd van richting veranderd en verdween net aan de verkeerde kant van de paal over de achterlijn. In de 17e minuut mocht Danny Das een vrije trap nemen op 20 meter iets aan de linkerkant van het veld. Hij schoot buiten bereik van keeper Dennis Vinken op de onderkant van de lat. Na 26 minuten kwam Theole voor het eerst in de buurt van het doel van Marvilde. Via een identieke vrije trap als die van Danny Das schoot Francis Nijhof tegen de paal. Één minuut later was het dan raak voor Theole. Een voorzet van de rechterkant werd bij de tweede paal hard ingekopt door Tom van der Neut, 1-0. Twee minuten later leek Stijn Louwers voor de gelijkmaker te zorgen, maar zijn vrije trap van 30 meter ging net naast. Vijf minuten voor de rust ging Tayfun Yilmaz goed door aan de linkerkant. In het strafschopgebied aangekomen gaf hij de bal voor en na enig gekluts midden voor het doel op vijf meter, lag de bal voor een leeg doel. Danny Das dacht de bal binnen te tikken, maar werd neergelegd. De scheidsrechter zag er niets in. In de laatste minuut voor de rust mocht Rick van den Bogaard nog een keer aanleggen vanaf 18 meter, maar kwelgeest Vinken in het doel van Theole tikte de bal uit de kruising.

In de tweede helft was het beeld hetzelfde, Marvilde voetbalde en Theole kon niet meer doen dan af en toe uitvallen. In de 50e minuut schoot weer Rick van 20 meter, maar dit keer tikte de keeper de bal uit zijn rechter beneden hoek. Vier minuten later was het weer het houtwerk wat een doelpunt in de weg stond. Rick van den Bogaard slalomde langs drie tegenstanders en kwam zo aan de rechterkant in het strafschopgebied. Zijn schot ging op de verre paal. Nog een keer vier minuten later werd Max van Kollenburg aan de linkerkant weggestuurd. Hij sneed goed naar binnen, maar ook deze keer wist de keeper zijn inzet te pareren. Bij zo’n overwicht, zonder te scoren, is het wachten op de fatale tegenstoot. Die kwam in de 65e minuut. De spits van Theole (in buitenspel positie) schoot op doel. Menno Kuulkers kon nog prima redden, maar de rebound van Nick Burasoba was hierdoor te gemakkelijk, 2-0. Twee minuten later kwam Marvilde terug in de wedstrijd. Danny Das werd diep gestuurd aan de rechterkant en gaf de bal voor op Tayfun Yilmaz. Met enig fortuin zorgde Tayfun voor de 2-1. Helaas duurde de hoop slechts drie minuten. Francis Nijhof schoot vanaf de linkerkant in het strafschopgebied de bal diagonaal in het doel, 3-1. Tien minuten voor het einde volleerde Max van Kollenburg de bal vanaf 15 meter op doel voor een zeker doelpunt, maar helaas was het weer de keeper die de bal tot corner verwerkte. In de 87e minuut kreeg Marvilde een strafschop toen Tayfun Yilmaz neergelegd werd in het strafschopgebied. Geheel in het beeld van de wedstrijd hield keeper Vinken ook deze bal van Rick van den Bogaard tegen.

Marvilde verliest, maar heeft laten zien dat het bij de beste teams in de tweede klasse hoort. Met goed, gedurfd en snel spel was het beter dan Theole. Zelfs de mensen van Theole moesten toegeven dat het niet zo vaak voor kwam dat Theole voetballend de mindere is. Volgende week mag nummer 2 Theole aantreden tegen de ongenaakbare koploper TEC, maar de wedstrijd tussen nummer 3 en 4 is voor Veldhoven veel belangrijker. Marvilde ontvangt dan namelijk als nummer vier, de nummer drie RKVVO.

 

==================================

4 november 2012

Marvilde duidelijk beter dan Rood Wit

Het was een Veldhovense derby en op voorhand zou je zeggen dat Marvilde eenvoudig zou moeten winnen van Rood Wit, Marvilde stond 4e en Rood Wit 9e. Maar in derby’s weet je het nooit, dus de wedstrijd moest dan toch maar eerst gespeeld worden. Na een redelijke gelijkopgaande eerste helft liep Marvilde in de 2e helft over Rood Wit heen. Het wilde eigenlijk nooit de kraker worden die deze wedstrijd vroeger vaak geweest is.

Al in de vierde minuut kwam Marvilde op voorsprong en dat leek de opmaat voor een grote overwinning. Nol van Zantvliet gaf de bal voor vanaf de linkerkant. Volgens de grensrechter stond Nol buitenspel, maar de scheidsrechter liet het spel doorgaan. Hierdoor kon Danny Das bij de eerste paal de 1-0 binnen tikken. Dat Marvilde eenvoudig zou winnen werd in de 10e minuut even de kop ingedrukt. Jan van Hout werd diep gestuurd en was net iets eerder bij de bal dan Menno Kuulkers. Volgens de scheidsrechter tikte Menno de spits van Rood Wit aan, dus hij gaf een strafschop aan Rood Wit en een gele kaart aan Menno. Die strafschop werd onberispelijk ingeschoten door Sander Bertels. In de 19e minuut leek Marvilde weer op voorsprong te komen toen Rick van den Bogaard alleen voor Noshi van Swieten kwam. Op 16 meter schoot hij ineens op doel, maar de Rood Wit doelman wist redding te brengen. Hierna ging de wedstrijd gelijk op en iets na het half uur was er weer een mogelijkheid voor Marvilde. Nol van Zantvliet knalde hard vanaf 20 meter, maar Van Swieten redde met de vuisten de zwabberende bal tot corner. Drie minuten later was er dan toch de voorsprong voor Marvilde. Een lange bal leek weggetrapt te kunnen worden door Noshi van Swieten, maar Marco van de Boomen had zin “los” niet gehoord. Resultaat was dat Van Swieten hard tegen Vd Boomen schoot. De bal kwam voor de voeten van Danny Das te liggen en het doel was leeg. Danny liep nog rustig door naar het doel en schoot de bal hard tegen de touwen, 2-1. Weer twee minuten later werd Rick van den Bogaard diep gestuurd door Marc Senders. Rick was eerder bij de bal dan de keeper en was hem dus voorbij, maar zijn voorzet/schot werd door een verdediger tot corner verwerkt. In de laatste minuut van de eerste helft ging Danny Das aan de rechterkant nog 2 verdedigers voorbij, maar zijn schot vanaf de rand van het strafschopgebied aan de rechterkant ging via een verdediger voorlangs. De corner leek nog gevaarlijk te worden, omdat keeper Van Swieten onder de bal door ging, maar bij de tweede paal kon de bal net niet ingeschoten worden.

In de tweede helft was het snel gedaan met Rood Wit. In de 49e minuut zette Freek Bakermans goed door op de middenlijn. Hij gaf de bal mee met Max van Kollenburg, die op zijn beurt de bal op Rick van den Bogaard gaf. Op 16 meter schoot Rick de bal hard binnen voor de 3-1. Vier minuten later ging Max van Kollenburg zijn tegenstander aan de linkerkant in het strafschopgebied op snelheid voorbij en zijn voorzet werd bij de tweede paal eenvoudig binnen getikt door Tayfun Yilmaz, 4-1. De wedstrijd was beslist en de frustratie kwam even omhoog bij Remco de Lepper. Hij zette een harde sliding in aan de zijlijn op Vincent Bartholomeus en dat leverde hem een directe rode kaart op. Met 10 man was Rood Wit helemaal kansloos en Marvilde tikte de wedstrijd rustig uit. Tien minuten voor het einde had de voorsprong nog vergroot moeten worden, maar de voorsprong van Tayfun Yilmaz vanaf de rechterkant werd midden voor het doel tegen de lat geschoten door Rick van den Bogaard. Het slotakkoord kwam dan uiteindelijk in de 83e minuut toen Marc Senders de bal diep gaf op Hans Regeling. Hans was net iets eerder bij de bal dan de keeper en met de punt van de schoen tikte hij de bal op 15 meter van het doel richting het verlaten doel. De bal had nog precies het goede effect en draaide bij de eerste paal binnen, 5-1.

Gezien de stand werd de wedstrijd zoals verwacht mocht worden. Rood Wit speelde goed mee in de eerste helft, maar werd in de tweede helft overlopen. Volgende week mag Marvilde de 2e plaats, die het verkregen heeft na de verliespartij van RKVVO en het gelijke spel van Theole, verdedigen in de uitwedstrijd bij Theole (nu nummer 3). De week daarna volgt de volgende Veldhovense derby thuis tegen RKVVO (nu nummer 4).

==================================

28 oktober 2012

Marvilde wint eenvoudig van Bladella

De wedstrijden tegen Bladella zijn traditioneel lastig voor Marvilde. Zelden komt Marvilde als overwinnaar uit de bus, maar deze keer had Bladella niet zo veel in te brengen en ging Marvilde eenvoudig met een laag uitgevallen 0-3 naar huis.

Het eerste half uur kon Bladella nog redelijk tegenstand bieden aan Marvilde. In dat half uur gebeurde er qua veldspel niet zo veel, maar er was wel veel opwinding. In de 15 minuut maakte Geert van Overbeek een heel smerige overtreding (gestrekt been) op Freek Bakermans. De scheidsrechter had hier de rode kaart moeten trekken, maar durfde dit blijkbaar niet en hield het bij geel. Twee minuten later gaf hij wel de rode kaart aan trainer Bram Louwers. Een uitbal voor de dug-out van Marvilde die overduidelijk voor Marvilde was, werd door de grensrechter van Bladella aan Bladella gegeven. Bram was het hier uiteraard niet mee eens en voor het wegwerpgebaar dat hij hierop maakte kreeg hij de rode kaart. Achteraf verklaarde de scheidsrechter dat hij dacht dat hij de gele kaart in zijn hand had, maar het kwaad was al geschied. De grootste kans van de eerste helft kwam in de 35e minuut. Rick van den Bogaard gaf de bal vanaf de rechterkant voor en op de punt van het vijfmeter gebied bij de eerste paal schoot Tayfun Yilmaz de bal voorlangs.

In de tweede helft waren er meteen een paar kansen voor Marvilde, maar het laatste zetje kon nog niet gegeven worden. In de 52e minuut was het dan eindelijk wel raak. Een afstandsschot werd geblokt in de verdediging van Bladella. De bal ging omhoog en Rick van den Bogaard nam op 7 meter de bal ineens op zijn schoen, 0-1. Zeven minuten later werd de verdediging van Bladella helemaal uit elkaar gespeeld en via veel schijven kwam de bal uiteindelijk bij Max van Kollenburg terecht. Zijn schot midden voor het doel op 16 meter was slecht, maar kwam hierdoor bij de geheel vrijstaande Tayfun Yilmaz terecht. Op 10 meter had hij geen moeite om de 0-2 binnen te schieten. De enige kans van de hele wedstrijd voor Bladella was een vrije trap. In de 67e minuut nam Bladella deze kort en op 20 meter schoot Joep van de Ven hard in. Menno pakte de bal echter prima uit zijn rechter beneden hoek. In het laatste kwartier had Marvilde de score nog flink op kunnen schroeven, maar liet het bij één doelpunt. In de 77e minuut Teun Lavrijssen, waardoor Rick van den Bogaard vanaf links vrije doorgang had. In het strafschopgebied aangekomen kapte hij naar binnen, maar schoot helaas over. In de 88e minuut maakte Max van Kollenburg de bal heel goed vrij op de middenlijn, waarna hij Faisal Ramsaransing diep stuurde. In zijn jeugdig enthousiasme schoot hij de bal op 14 meter hoog over, waar een bal in de breedte beter was geweest. Één minuut later speelde Max van Kollenburg de bal op Rick van den Bogaard. Rick gaf de bal weer op Tommy van de Wiel, maar zijn inzet was te slap.

In de laatste minuut was het uiteindelijk toch nog een keer raak. Rick van den Bogaard gaf de bal op, de weer herstelde, Danny Das. Danny legde de bal terug op Faisal Ramsaransing die midden voor het doel de 0-3 in schoot.

Bladella heeft niet meer de ploeg van weleer en zal flink aan de bak moeten om niet te degraderen. Marvilde speelde geen goede, maar wel een degelijke wedstrijd. Volgende week volgt de eerste Veldhovense derby van dit seizoen voor Marvilde, thuis tegen Rood Wit V. In die wedstrijd zal meer nodig zijn dan alleen leuk spel.

==================================

23 oktober 2012

Marvilde eenvoudig naar volgende ronde beker


De competitie loopt lekker voor Marvilde, maar deze dinsdag stond de wedstrijd in de 2e ronde van de beker tegen Woenselse Boys op het programma. Woenselse Boys is een subtopper in de vierde klasse en dus zou Marvilde hier geen probleem mee moeten hebben. Dat bleek op het veld dan ook overduidelijk, bij 7-1 stopte de teller.

Al in de 6e minuut kwam Marvilde op voorsprong. Een afgeslagen corner kwam bij Rick van den Bogaard aan de linkerkant van het veld terecht. Bij de tweede paal kopte Stijn Louwers de bal perfect in de verre hoek, 1-0. Drie minuten later werd Nol van Zantvliet diep gestuurd en hij was eerder bij de bal dan keeper Juri Koudijs. De lob van Nol was prima en de bal verdween in het verlaten doel, 2-0. In de 14e minuut was de wedstrijd, die nooit een wedstrijd werd, beslist. Tayfun werd diep gestuurd, omspeelde de keeper en tikte de bal in doel, 3-0. Marvilde freewheelde verder en kwam in de 40e minuut op een 4-0 voorsprong. Max van Kollenburg werd helemaal vrijgespeeld aan de rechterkant. Hij gaf de bal voor op de geheel vrijstaande Rick van den Bogaard. Voor een leeg doel had Rick geen moeite de bal in te tikken.

De tweede helft gaf een te verachten beeld te zien. Na een uur kwam Rick van den Bogaard naar binnen vanaf de linkerkant. Op 20 meter schoot hij de bal snoeihard in het doel, 5-0. Tien minuten voor het einde mocht Marvilde op 20 meter een vrije trap nemen. Die leek verknoeit te worden, maar Max van Kollenburg dacht daar anders over. Hij schoot de bal vanaf 20 meter in het doel, 6-0. Vijf minuten later kreeg Woenselse Boys de beloning voor het harde werken en het een wedstrijd lang achter een betere tegenstander aan rennen. Sanders Beurskens schoot van dichtbij de 6-1 binnen. In de 89e minuut viel er nog een curieus doelpunt. Een speler van Woenselse Boys bleef na een aanval op de grond liggen. Woenselse Boys riep dat de bal uitgespeeld moest worden, maar op dat moment stond Max van Kollenburg al alleen voor de keeper. De speler van Woenselse Boys, die niet geblesseerd was, stond alweer en kon zo zien hoe Max de bal op Jasper Jakobs gaf. Het doel was leeg dus de 7-1 was een feit.

Marvilde heeft duidelijk laten zien dat er een groot gat zit tussen de tweede en de vierde klasse. In de volgende ronde zal het ongetwijfeld moeilijker worden. A.s. zondag wacht eerst de uitwedstrijd in de competitie tegen Bladella.

 

==================================

13 oktober 2012

Marvilde tegen PSV komt pas los na 80 minuten

 

Marvilde tegen PSV was een topper tussen de nummer 4 (Marvilde) en de nummer 5 (PSV). Op het veld was het niet altijd duidelijk dat het een topwedstrijd was. Er was vooral veel strijd tussen twee voetballende ploegen, maar veel verder dan het middenveld kwamen de spelers vaak niet.

In de eerste helft ontstond de eerste grote kans na 26 minuten. Rick van den Bogaard kreeg de bal op 30 meter en vijf meter later besloot hij te schieten. De bal krulde perfect richting de kruising, maar keeper Mark van Asseldonk tikte de bal daar nog prima uit. Zes minuten later had PSV een mogelijkheid. Mike Hovestadt werd diep gestuurd, maar op de rand van het strafschopgebied wist Tommy van de Wiel de bal met een sliding nog net voor zijn voeten weg te spelen. Tien minuten voor de rust nam Ricardo Temmerman aan de rechterkant de bal nog in één keer op de schoen. Menno Kuulkers wist de bal knap uit de kruising te boksen.

In de tweede helft was de eerste kans al in de 49e minuut voor PSV. Colin Williamson schoot vanaf de linkerkant op doel en bij de tweede paal leek Mehmet Gurbuz de bal nog binnen te glijden. Hij kwam echter een voetje te kort. Een kwartier voor het einde kon Stephan Wijlaars een corner van de rechterkant helemaal vrijstaand inkoppen midden voor het doel pop 5 meter. Gelukkig voor Marvilde kopte hij recht op Menno, die de bal dan ook klemvast kon vangen. In de laatste 10 minuten kwam de wedstrijd dan toch nog los. In eerste instantie door PSV, want dat kwam op voorsprong. Colin Williamson werd diep gestuurd en wist alleen voor Menno de 0-1 in te schieten. Hierna moest Marvilde wel meer risico´s gaan nemen en dat deed het dan ook. In de 87e minuut draaide Marco van Zantvoort op de linker punt van het vijfmeter gebied goed weg van zijn tegenstander, maar keeper Van Asseldonk wist met zijn voeten redding te brengen. Twee minuten later speelde Rick van den Bogaard zijn tegenstander aan de linkerkant van het veld uit. In het strafschopgebied aangekomen was zijn voorzet veel te hard, maar bij de rechterzijlijn wist Nol van Zantvliet de bal nog net binnen te houden. Via Tayfun Yilmaz kam de bal in het strafschopgebied. De verdediging van PSV wist de bal weg te werken, maar op de rand van het strafschopgebied stond Freek Bakermans die de bal perfect naast de paal in het doel plaatste, 1-1. Hierna probeerde Marvilde nog de overwinning te pakken, maar dat zou ook niet verdiend zijn.

Volgende week is er geen competitie programma, maar mag Marvilde op dinsdag 23 oktober thuis spelen tegen Woenselse Boys in de tweede ronde van de beker (20:00 uur). Op zondag 28 oktober volgt dan de uitwedstrijd tegen Bladella

==================================

7 oktober 2012

Marvilde heel eenvoudig langs Heeswijk


Voor Marvilde was de tegenstander van vandaag een grote onbekende. Vorig seizoen speelde dit team nog voor promotie naar de 1e klasse in Zuid II. Dit jaar hebben ze de plaats ingenomen van Nulandia, die vorig seizoen nog bij ons stonden en nu naar Zuid II zijn gegaan. Heeswijk had pas 2 punten en ook pas 2 keer gescoord en tegen Marvilde kon het ook geen potten breken. Marvilde had een gemakkelijke middag en won uiteindelijk met 1-6


Marvilde begon erg slordig en Heeswijk had zomaar op voorsprong kunnen komen door misverstanden in de verdediging van Marvilde. Dat liep uiteindelijk allemaal goed af en vanaf twintig minuten nam Marvilde het heft stevig in handen. Eerst was er in de 30e minuut een vrije trap vanaf 18 meter die door Rick van den Bogaard hard ingeschoten werd, maar die goed gepakt werd door keeper Lunenburg. Één minuut later was het wel raak. Een vrije trap vanaf de rechterkant van Max van Kollenburg werd in eerste instantie uitverdedigd, maar vanaf 16 meter weer hard ingeschoten door Nol van Zantvliet. Op vijf meter midden voor het doel stond Marco van Zantvoort die de bal van richting veranderde en zo de keeper kansloos liet, 0-1. Drie minuten later stuurde Rick van den Bogaard Danny Das diep. Een verdediger tastte mis en zo kon Danny alleen naar de keeper lopen. Met een simpel tikje buitenkant rechts plaatste hij de bal langs de keeper in het doel, 0-2. Net voor rust was er de grootste kans voor Heeswijk. Een vrije trap van 30 meter werd door Camiel van Doorn hard geschoten en kwam uiteindelijk op de bovenkant van de lat (kruising) terecht.

Het eerste kwartier van de tweede helft was het spel weer slordig, mogelijk door de beperkte tegenstand van Heeswijk in de eerste helft. Dat leverde in de 57e minuut ook een grote kans op voor Hein van Nuland. Hij slalomde door de gehele verdediging van Marvilde, maar Menno Kuulkers redde zijn inzet. Op het uur stuurde Rick van den Bogaard Marco van Zantvoort diep. Alleen voor de keeper gaf hij de bal breed en kon Max van Kollenburg bij de tweede paal de 0-3 inschieten. In de 68e minuut draaide Marco van Zantvoort schitterend weg van zijn tegenstander. Hij gaf de bal op de rand van het strafschopgebied breed op Rick van den Bogaard. Rick gaf de bal weer diep bij de tweede paal waar weer Max de bal inschoot, 0-4. Hierna volgden binnen 2 minuten nog 2 grote kansen, maar Danny Das en Max van Kollenburg wisten het net niet te vinden. Het mooiste doelpunt van de wedstrijd kwam in de 80e minuut. Rob Tips van Heeswijk werd diep gestuurd. De snelheid was niet hoog en de verdedigers van Marvilde kwam en snel terug. Rob had dit ook in de gaten en plaatste de bal met een schitterende lob vanaf 20 meter over Menno, 1-4. In de 82e minuut draaide Rick van den Bogaard zijn tegenstander nog een keer helemaal dol, maar zijn schot in de korte hoek werd gered door de keeper. Drie minuten later ging het nog een keer heel hard. In de 85e minuut kwam de bal bij de ingevallen Faisal Ramsaransing terecht. Hij was de keeper al voorbij, maar maakte het zich nog even lastig. Op de achterlijn aan de rechterkant van het doel tikte hij de bal met buitenkant rechts heel mooi bij de tweede paal in het doel, 1-5. Één minuut later tikte de flipperkast er lustig op los in het strafschopgebied van Heeswijk. Uiteindelijk schoot Tommy van de Wiel de bal in het doel, 1-6.


Dit Heeswijk was geen lastige tegenstander voor een enthousiast Marvilde. Volgende week volgt de thuiswedstrijd tegen PSV av. Dat zal iets heel anders worden. PSV zal net als Marvilde in de top van de tweede klasse mee gaan strijden.

==================================

30 september 2012

Marvilde speelt gelijk tegen fysiek sterk Beerse Boys

Marvilde is de competitie heel goed begonnen. In vier wedstrijden werd alleen verloren van TEC. Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen Beerse Boys op het programma. Marvilde moet het vooral hebben van technisch verzorgd spel en Beerse Boys moet het meer van fysiek spel hebben. En dus had Marvilde een heel moeilijke wedstrijd tegen deze tegenstander.


Het eerste half uur was er weinig te beleven in deze wedstrijd, maar daarna kwam de wedstrijd los. Op dat moment gaf Rick van den Bogaard de bal mee met Nol van Zantvliet. Alleen voor keeper Koen van Kollenburg wist hij niet te scoren. Van Kollenburg tikte de bal over het doel. De corner die ontstond werd de eerste goede kans voor Beerse Boys. Razendsnel waren ze aan de overkant en uiteindelijk schoot Niels van Heerbeek vanaf 17 meter op doel. Deze bal werd door Menno Kuulkers over het doel getikt. In de 37e minuut gaf Dennis Schapendonk een diepe bal op een speler die buitenspel liep. Deze speler was zo slim om de bal te laten lopen den Dennis ging zelf door. Uiteindelijk gaf hij de bal voor vanaf de linkerkant en midden voor het doel kon Pepijn van Spreuwel de bal intikken, 0-1. Twee minuten voor de rust had Marvilde deze schade weer gerepareerd. Danny Das ging diep aan de linkerkant in het strafschopgebied. Hij gaf de bal op de geheel vrijstaande Rick van den Bogaard midden voor het doel. Rick had geen moeite om de stand gelijk te trekken, 1-1.

In de tweede helft leek Marvilde na 52 minuten de wedstrijd te beslissen. Het overwicht was er en na een diepe bal van Nol van Zantvliet op Rick van den Bogaard wist Rick de bal langs de keeper te plaatsen voor de 2-1. Helaas hielp Menno Kuulkers de gasten in de 56e minuut. Een corner van Beerse Boys vanaf de rechterkant werd losgelaten door Menno en eenvoudig ingekopt door Pepijn van Spreuwel, 2-2. Acht minuten later stond Marvilde zelfs op achterstand. Dennis Schapendonk gaf de bal van rechts naar links op Pepijn van Spreuwel. Pepijn kapte in het strafschopgebied Danny Das uit en plaatste de bal in de lange hoek, 2-3. Hierna probeerde Marvilde met man en macht de stand gelijk te trekken, maar hierdoor was er veel ruimte achter de verdediging. In de 80e minuut had Beerse Boys door deze ruimte de wedstrijd binnen moeten halen. Niels van Heerbeek werd diep gestuurd en alleen voor Menno Kuulkers plaatste hij de bal op de paal. Geluk voor Marvilde en in de 92e minuut wist Marvilde ook nog de gelijkmaker te forceren. Nol van Zantvliet gaf de bal voor vanaf rechts. Bij de tweede paal schoot Tommy van de Wiel hard in, maar keeper Van Kollenburg had een fantastische reactie in huis. De rebound was echter voor Marco van Zantvoort die de 3-3 binnen kon tikken. In de resterende 10 minuten extra tijd werd niet meer gescoord.

Marvilde was in eerste instantie teleurgesteld over het puntverlies, maar uiteindelijk ook weer tevreden over het gewonnen punt. Volgende week volgt de uitwedstrijd tegen laagvlieger Heeswijk, maar ook deze ploeg moet niet onderschat worden, anders is de goede competitiestart weer gauw vergeten.

==================================

23 september 2012

Marvilde verliest redelijk kansloos bij TEC

In de 2e klasse F is maar één ploeg die kampioen kan worden en dat is TEC. Die gedachte leefde aan het begin van het seizoen al en die is na de wedstrijd van vandaag alleen maar versterkt. Ondanks de kansjes op doelpunten voor Marvilde en zelfs een goede kans om in de tweede helft terug te komen in de wedstrijd, was Marvilde in Tiel toch wel behoorlijk kansloos.


Marvilde begon nog wel sterk aan de wedstrijd. Een combinatie tussen Hans Regeling en Rick van den Bogaard werd net de kort diep gespeeld door Rick, waardoor de laatste man van TEC de bal kon onderscheppen. Dat gebeurde in de eerste minuut en in de derde minuut stuurde Nol van Zantvliet Danny Das diep. Schuin links voor de keeper schoot hij de bal over het doel. Hierna pakte TEC stevig het initiatief. Met veel druk naar voren werd Marvilde de gehele eerste helft onder druk gezet. Toch was TEC nog vaak onzorgvuldig in de eindpass, waardoor Marvilde nog lange tijd de schade beperkt wist te houden. Een eerste kans was er in de tiende minuut, toen Kurtley de Windt (een kleine en jonge (18 jaar) uitvoering van Vitesse spits Boni) de bal in de draai voorlangs schoot. In de 37e minuut gebeurde het onvermijdelijke. Matthijs van Gessel gaf de bal voor vanaf de rechterkant en bij de tweede paal kopte Patrick Ax de bal over Menno Kuulkers, 1-0. Vijf minuten later was er de mooiste aanval van deze middag. Na een vloeiende aanval aan de linkerkant speelde Joel Sanaky zijn broer Nehemia aan in de punt van het strafschopgebied. Zijn perfecte kaatst zette Joel vrij voor Menno en hij knalde de bal dan ook eenvoudig in het doel, 2-0.


Na de rust leek Marvilde enige tijd terug te kunnen komen in de wedstrijd. Max van Kollenburg gaf de bal van rechts naar links op Rick van den Bogaard. Rick omspeelde zijn tegenstander en op de achterlijn schoot hij de bal hard voor het doel langs. Voor het doel stond niemand om de bal in te tikken. In de 54e minuut was er de grootste kans om de aansluiting te bewerkstelligen. Danny Das onderschepte de bal in de verdediging van TEC en gaf hem uiteindelijk mee aan Max van Kollenburg. Op 14 meter kon hij de bal inschieten, maar Jan Schimmel tikte de bal weg tot corner. Hiermee had Marvilde haar meeste kruid verschoten en nam TEC het initiatief weer over. In de 78e minuut schoot Joel Sanaky vanaf 23 meter hard op doel, maar Menno wist de bal nog net over de lat te tikken. Vier minuten later kwam een voorzet vanaf de rechterkant bij de geheel vrijstaande Kurtley de Windt. Op 6 meter midden voor het doel kopte hij de bal totaal verkeerd, waardoor die zelfs weer terecht kwam bij de verzender van de pass. Vijf minuten voor het einde leverde geklungel in de verdediging zelfs nog de 3-0 van Dennie van Binsbergen op. In de blessuretijd moest Menno nog een keer handelend optreden toen rechtsback Sven van Ingen gevaarlijk het strafschopgebied binnen kwam. Alleen voor Menno, kon de Marvilde doelman de inzet met de voeten redden.


TEC was te sterk, maar volgende week kan Marvilde de goede lijn van het pre-TEC tijdperk weer oppakken. Dat moet dan gebeuren in de thuiswedstrijd tegen Beerse Boys.

==================================

16 september 2012

Marvilde in tamme wedstrijd langs Zwaluw VFC

Na twee wedstrijden stond Marvilde samen met de twee Tielse verenigingen TEC en Theole boven aan de stand met het maximale van de punten. Ook in deze derde wedstrijd veranderde dat niet. Alle drie wonnen ze, alleen Theole ging over Marvilde heen door een beter doelsaldo. Volgende week zal hier verandering in komen als Marvilde op bezoek gaat bij TEC.

In de wedstrijd tegen Zwaluw VFC uit Vught was Zwaluw in de eerste minuten dreigend, maar al snel nam Marvilde de regie over. Het spel was niet flitsend, maar dat leek ook niet nodig te zijn tegen deze tegenstander. In de 9e minuut gaf Danny Das de bal voor vanaf de linkerkant en midden voor het doel stonden Stijn Louwers en Tommy van de Wiel volledig vrij. Tommy kopte de bal hard onder de lat, 1-0. Na een kwartier gaf Marc Senders de bal op Hans Regeling. Hans liet de bal lopen voor de op snelheid liggende Nol van Zantvliet. Nol sneed vanaf de linkerkant naar binnen en besloot zijn actie met een schot op de benen van keeper Niels Mulders. Iets na het half uur werd Marvilde nog een keer gevaarlijk toen Danny Das een lange bal gaf op Rick van den Bogaard. Rick gaf de bal voor op Hans Regeling en Hans legde de bal weer breed voor Nol van Zantvliet. Zijn vrije schietkans ging echter hoog over. In de laatste minuut van de eerste helft mocht Danny Das nog een keer vrij inkoppen midden voor het doel op vijf meter. De bal ging rakelings over. Kansen voldoende, maar slechts een 1-0 voorsprong. Van Zwaluw hadden we niet veel gezien, maar dat veranderde in de tweede helft.

Het begin was nog voor Marvilde, toen Rick van den Bogaard alleen op de keeper af ging. In het strafschopgebied maakte hij geen fout en plaatste de bal langs de doelman in het verlaten doel, 2-0. De wedstrijd leek gespeeld en Marvilde zou freewheelend naar het einde kunnen gaan. Niets was minder waar en tien minuten later bracht Zwaluw de spanning terug in de wedstrijd. Een vrije trap vanaf de linkerkant van het veld werd bij de tweede paal binnengeschoten door Leroy van der Leest, 2-1. Vier minuten later was Alvin van der Heijden door de verdediging van Marvilde gegaan en leek voor de gelijkmaker te gaan zorgen. Freek Bakermans bracht echter redding met een uiterste krachtsinspanning. Weer twee minuten later leek Marvilde dan toch de rekening gepresenteerd te krijgen voor een zeer tam eerste uur. Vanaf de rechterkant kwam de bal voor en bij de tweede paal mocht Leroy van der Leest vrij uithalen. Zijn schot spatte op de lat uiteen. Hiermee was de dadendrang van Zwaluw grotendeels voorbij en Marvilde kwam weer aan aanvallen toe. Een kwartier voor het einde kwam een corner over een aantal schijven bij de vrijstaande Stijn Louwers terecht. Op elf meter van het doel was zijn inzet te zwak en kon de keeper redden. Één minuut later was de wedstrijd dan toch beslist. Rick van den Bogaard kreeg de bal aan de linkerkant in de voeten. Op snelheid ging hij een paar verdedigers voorbij en met een scherpe hoek kwam hij het strafschopgebied binnen. Alleen voor de keeper plaatste hij de bal in de lange hoek, 3-1.

De wedstrijd was binnen, maar gemakkelijk ging het zeker niet. Volgende week tegen koploper en kampioenskandidaat nummer één TEC is een andere wedstrijdinstelling noodzakelijk.

==================================

9 september 2012

Marvilde duidelijk beter dan Haarsteeg


Na de knappe overwinning bij Nieuw Woensel vorige week kwam deze week Haarsteeg op bezoek in Meerveldhoven. Zij hadden vorige week met 4-1 gewonnen en waren de competitie dus ook sterk begonnen. Deze wedstrijd had Marvilde de overhand en won uiteindelijk verdiend met 4-1


Marvilde nam meteen het initiatief en in de 13e minuut moest keeper Frank Vlaming al een eerste keer handelend optreden. Max van Kollenburg schoot vanaf 20 meter hard op doel, waarna de keeper deze nog net onder de lat uit kon tikken tot corner. Die leverde niets op. In de 24e minuut was er weer een grote kans. Nol van Zantvliet gaf een voorzet vanaf de linkerkant en ter hoogte van de eerste paal kopte (man van de wedstrijd) Danny Das de bal over. In de 27e minuut kwam dan uiteindelijk de beloning voor het krachtenvretende offensief van Marvilde. Rick van den Bogaard werd aangespeeld aan de rechterkant. Danny Das ging “er over heen” maar Rick trok naar binnen. Midden voor het doel, op 25 meter, gaf hij de bal weer aan de rechterkant in het strafschopgebied mee aan Hans Regeling. Danny trok naar binnen vanaf rechts en kreeg de bal mee van Hans. Hierna was het kunstje eenvoudig voor de 1-0. Drie minuten later gaf Hans Regeling de bal voor vanaf de rechterkant. De bal ging over de gehele verdediging en bij de tweede paal kon Rick van den Bogaard eenvoudig de 2-0 intikken. Vier minuten voor de rust werd rechtsback Tayfun Yilmaz diep gestuurd. Hij gaf de bal voor op Rick van den Bogaard die uiteindelijk op zeven meter zijn schot geblokt zag worden.

De tweede helft bleek dat de eerste helft zwaar was geweest. De vermoeidheid kwam zwaar opzetten naarmate de wedstrijd vorderde. Toch wist Marvilde betrekkelijk eenvoudig stand te houden. Met counters was het ook gevaarlijker dan Haarsteeg. In de 50e minuut onderschepte Tommy van de Wiel in de eigen verdediging de bal en ging naar voren. Op de middenlijn voerde hij een perfecte een-twee uit met Hans Regeling. Ter hoogte van het strafschopgebied gaf hij de bal voor, maar deze kon nog net met het hoofd onderschept worden door een verdediger van Haarsteeg. Twee minuten later nam Danny Das een de linkerkant een corner die in tweede instantie van dichtbij net over gekopt werd door Stijn Louwers. Iets na het uur werd Danny Das in de diepte aangespeeld en hij plaatste de bal op de rand van het strafschopgebied op de binnenkant van de paal. De bal sprong weer het veld in, dus de genadeklap van Marvilde bleef nog even uit. Tien minuten voor het einde leek deze er dan toch te komen. Max van Kollenburg ging goed door op rechts en zijn voorzet kwam bij de tweede paal bij Rick van den Bogaard terecht. Hij kon maar net bij de bal en moest in de sliding inschieten. De bal ging over het doel. Twee minuten voor het einde van de reguliere speeltijd was er dan toch de beslissing. Max van Kollenburg kreeg de bal uit een corner ter hoogte van de eerste helft aangespeeld. Hij werd teruggedrongen en wist al strompelend de bal bij Marco van Zantvoort te bezorgen. Marco plaatste de bal vanaf 18 meter perfect in de lange hoek, 3-0. In de 90e minuut kreeg Haarsteeg nog een vrije trap aan de linkerkant van het veld. Die werd genomen door Martin de Laat en bij de eerste paal ingetikt door Freek van Eembergen, 3-1. Het antwoord kwam vanaf de aftrap. Danny Das werd diep gestuurd en schoot de 4-1 in het doel. De wedstrijd was gelopen en ondanks 7 extra minuten wist Haarsteeg niet meer gevaarlijk te worden.

Volgende week volgt weer een thuiswedstrijd. Ditmaal tegen Zwaluw uit Vugt. Deze ploeg verloor in de eerste ronde met 4-1 van Haarsteeg, maar wist zich knap te revancheren tegen Rood Wit V (2-0 winst)

==================================

2 september 2012

Marvilde wint eerste wedstrijd van de competitie uit bij Nieuw Woensel

Ook met 11, of misschien wel 13, goede voetballers win je niet altijd de wedstrijd. Marvilde bewees tegen Nieuw Woensel dat een sterk collectief en een goede instelling meer waard is dan allemaal goede voetballers. Na een moeilijke wedstrijd was de overwinning voor Marvilde.

Dat Marvilde een moeilijke wedstrijd tegemoet ging was vooraf wel al duidelijk. Nieuw Woensel was vorig seizoen in de beker de eerste tegenstander (1-3 voor Marvilde) en ook toen was dit bij elkaar raapsel van hoofdklasse spelers al een goede groep. Dit seizoen zijn daar nog een aantal gelijkwaardige spelers bijgekomen en dus is Nieuw Woensel één van de ploegen waar dit jaar rekening mee moeten worden gehouden. Toch was Marvilde bij de eerste de beste aanval al dicht bij een doelpunt. Danny Das schoot de bal vanaf de rand van het strafschopgebied diagonaal voor het doel langs. In de 12e minuut had Nol van Zantvliet vanaf de linkerkant een goede actie in huis en zijn voorzet kon bijna door Hans Regeling binnengetikt worden. Helaas raakte hij de bal, op de nek gezeten door een aantal verdedigers, net niet goed genoeg. Twee minuten later schoot Murtaza Nawabi uit de rebound vanaf 17 meter ineens op doel. Stefan Grassere blokte de bal voordat Menno Kuulkers in moest grijpen. In de tussentijd en eigenlijk de gehele eerste helft had Nieuw Woensel het betere voetbal maar kwam het nauwelijks tot grote kansen. Uit het niets kwam Marvilde dan ook in de 31e minuut op voorsprong. Danny Das speelde Rick van den Bogaard in de diepte aan. Tussen een aantal verdedigers ging hij richting het doel van Nieuw Woensel. Op de rand van het strafschopgebied kapte hij de laatste man Koen Ooms uit en schoot meteen op doel. Het schot leek houdbaar, maar toch knalde de bal in het dak van het doel, 0-1.

In de tweede helft ging Nieuw Woensel furieus van start, zonder overigens weer echt gevaarlijk te worden. De eerste de beste kans van Marvilde was wel weer raak. In de 57e minuut mocht Max van Kollenburg aan de rechterkant op de rand van het strafschopgebied op 11 meter van de achterlijn een vrije trap nemen. De bal ging door de hele verdediging heen en bij de tweede paal kwam de bal tegen de hand van Chakir Oumghar. De scheidsrechter kende een penalty toe aan Marvilde en Rick van den Bogaard schoot de 0-2 keihard door het midden van het doel. Vier minuten later had Ali Emad, nog bekend bij Marvilde, dé kans om de aansluiting tot stand te brengen. Aan de rechterkant kwam hij door de verdediging van Marvilde en schoot uiteindelijk alleen voor Menno Kuulkers op doel. Menno redde knap met de voeten. In de 68e minuut had Marvilde de wedstrijd definitief moeten beslissen. Tommy van de Wiel onderschepte de bal prima in de verdediging en ging ten aanval. Uiteindelijk gaf hij de bal aan de rechterkant mee aan Rick van den Bogaard. In het strafschopgebied aangekomen gaf hij de bal breed op Hans Regeling. Voor een leeg doel leek Hans de bal eenvoudig in te kunnen tikken, maar de bal kwam iets achter hem. Zijn aanname was niet goed, waardoor de bal te ver weg sprong. In een uiterste krachtsinspanning wist hij de bal nog met een sliding voorbij keeper Roel Meyers te schieten, maar de bal werd door een verdediger van de lijn gehaald. De beloning voor Hans was een blessure waardoor hij gewisseld werd voor Marco van Zantvoort. Marvilde had haar zaakjes goed voor elkaar. Nieuwe Woensel was ondertussen loshangend zand geworden en kwam niet of nauwelijks meer tot een goede aanval. Toch werd het nog spannend. In de 90e minuut mocht Tom Franse op 17 meter een vrije trap nemen. Menno Kuulkers wist nog te redden, maar de rebound was een prooi voor Paul Voss, 1-2. In de laatste minuten hield Marvilde stand en ging met een zwaar bevochten overwinning naar huis.

Volgende week volgt een thuiswedstrijd tegen Haarsteeg. Deze ploeg begon met een thuisoverwinning tegen promovendus Zwaluw VFC (4-1).

==================================

26 augustus 2012

Marvilde wint ook de derde poulewedstrijd voor de beker

De laatste wedstrijd in de poulefase van de beker speelde Marvilde uit bij Boxtel. Boxtel had vier punten en Marvilde zes en de andere twee teams hadden geen kans meer. Marvilde mocht dus niet verliezen om de volgende ronde te halen. Boxtel was afgelopen seizoen net niet gedegradeerd uit de derde klasse, maar er zijn een aantal versterkingen gekomen en ze zullen dan ook dit seizoen bovenin mee gaan doen. Marvilde had het erg lastig tegen Boxtel, maar wist wel te winnen.

De eerste tien minuten kwam Boxtel er helemaal niet aan te pas en al in de tweede minuut gaf Max van Kollenburg een goede voorzet vanaf de rechterkant. Bij de tweede paal kon Nol van Zantvliet inkoppen, maar de keeper kon redden. Boxtel was sterker in de lucht en dat bleek voor het eerst in de tiende minuut. Farhad Noor kopte een voorzet bij de tweede paal in het zijnet. Bij de eerste corner in de 21e minuut was het wel raak. Tim Didderiens kopte die corner van de rechterkant bij de tweede paal hard in de kruising, 1-0. In de 34e minuut kwam Marvilde op gelijke hoogte. Freek Bakermans gaf voor vanaf de rechterkant. De bal ging over de gehele verdediging en hierachter pakte Nol van Zantvliet de bal ineens op de slof. Bij de eerste paal veranderde Hans Regeling de bal van richting, waardoor de keeper kansloos werd en de bal in het dak van het doel verdween, 1-1. Vijf minuten later schoot Nol vanaf 17 meter op doel, maar de bal smoorde in de verdediging. Hierdoor kwam de bal bijna stil te liggen voor de voeten van Rick van den Bogaard, die geen moeite had om de bal achter de keeper te plaatsen, 1-2. Een paar minuten voor de rust had Farhad Noor nog dé kans om van dichtbij en geheel vrijstaand de bal binnen te koppen, maar hij mikte te hoog.

De tweede helft gebeurde er niet veel meer. Boxtel kreeg in de 50e minuut nog een grote kans toen Robert van Boxtel (hoe toepasselijk) alleen op Menno Kuulkers af ging. Het schot werd knap tot corner verwerkt door Menno. Hierna was het vooral hard werken, maar kansen kwamen er nauwelijks meer.

De volgende ronde is na drie overwinningen een feit, maar volgende week begint de competitie met een uitwedstrijd tegen Nieuw Woensel en zal het een heel stuk lastiger worden.

==================================

21 augustus 2012

Marvilde wint ook de tweede bekerwedstrijd van Heeze

Na de eenvoudige overwinning tegen SSC’55 afgelopen zaterdag speelde Marvilde op dinsdag 21 augustus in Heeze tegen de plaatselijke club. In een goed gespeelde helft pakte Marvilde een beslissende voorsprong en gaat nu a.s. zondag in Boxtel uitmaken wie de volgende ronde zal halen.

Het eerste kwartier tastten beide ploegen elkaar een beetje af, maar daarna volgden de doelpunten elkaar in rap tempo op. In de 15e minuut onderschepte Danny Das een bal in de verdediging van Heeze. Na een een-tweetje met Rick van den Bogaard stond hij alleen voor de keeper. Danny raakte de bal niet goed waardoor deze voorlangs ging. Één minuut later was het wel raak. Nol van Zantvliet pakte aan de linkerkant de bal af van zijn tegenstander en haalde de achterlijn. Hij gaf de bal voor en nadat Rick van den Bogaard de bal bij de eerste paal miste had Patrick Linders de bal voor het intikken in een leeg doel, 0-1. Drie minuten later werd Patrick Linders diep gestuurd aan de rechterkant. De grensrechter vlagde, maar de scheidsrechter liet doorspelen. Patrick gaf de bal voor op Max van Kollenburg die de bal ook weer in een leeg doel kon tikken, 0-2. In de 23e minuut leek de afstraffing voor Heeze grote vormen aan te gaan nemen. Stefan Grassere stuurde Max van Kollenburg aan de rechterkant weg. Hij gaf bij de achterlijn voor en Rick van den Bogaard tikte de 0-3 binnen. Één minuut later was het echter Vincent van den Groenendaal die goed doorzette in de verdediging van Marvilde en alleen voor Menno Kuulkers geen fout maakte, 1-3. Na een half uur werd de bal weer diep gestuurd en kon Patrick Linders, geholpen door een slapende back van Heeze, alleen op de keeper af gaan. De bal stuiterde voor Patrick en hij tikte de bal in een keer over de uitkomende keeper, 1-4. In de 34e minuut ging Steven van Dijk een aantal spelers voorbij aan de rechterkant van het veld. Zijn schot werd echter knap tegengehouden door Menno. Vijf minuten voor de rust profiteerde Roderick de Bruijn van niet opletten in de verdediging van Marvilde. Heeze kreeg op 30 meter een vrije trap en terwijl alles en iedereen bezig was met het formeren en goedzetten van de muur, plaatste Roderick de bal in het lege doel, 2-4. Het was een sensationele en leuke eerste helft en het smaakte naar meer.

De tweede helft was van Marvilde kant echter verschrikkelijk slecht. Er zat geen lijn meer in en vooral veel irritatie. Vandaag was dat geen probleem, maar in de 2e klasse zal dit ongetwijfeld afgestraft worden. Marvilde kreeg geen enkele kans meer en Heeze had door Max van Leeuwen (corner bij de eerste paal over gekopt in de 60e minuut) en Roderick de Bruijn ( schot voorlangs alleen voor Menno in de 76e minuut) de strijd nog spannend kunnen maken. Dat gebeurde echter niet, waardoor Marvilde de tweede overwinning op zak had.

Zoals gezegd volgt a.s. zondag de laatste wedstrijd in de bekerpoule in Boxtel.

 

==================================

18 augustus 2012

Marvilde wint de eerste bekerwedstrijd eenvoudig van SSC’55

 

Het officiële deel van de voorbereiding is weer begonnen voor Marvilde, de beker. In de eerste ronde speelt Marvilde tegen SSC’55 (Sprang-Capelle), Heeze en Boxtel. Omdat SSC’55 een zaterdag club is (3e klasse) moest Marvilde de eerste wedstrijd op zaterdag spelen. Op de velden van Marvilde werd een groot jeugdtoernooi gehouden en SSC wilde niet meewerken aan het verzetten (naar half 8) van de wedstrijd, dus werd er uitgeweken naar het veld van UNA. Hier werd om 17:00 in de hitte gespeeld en bleek al snel dat SSC geen al te best team heeft en dat Marvilde een eenvoudige wedstrijd tegemoet ging.

Ondanks het feit dat Marvilde een paar maten te groot was, kwam SSC wel op voorsprong in de 5e minuut. De eerste counter werd vanaf de rechterkant schuin diep gespeeld door Calro Riedijk op Erwin vd Hoven. In de linker punt van het strafschopgebied raakt hij de bal precies goed, waardoor de 0-1 een feit was. Na 12 minuten trapte keeper Steenbeek een achterbal slecht uit in de voeten van Marco van Zantvoort. Marco bediende Hans Regeling die vanaf 16 meter alleen naar de keeper mocht lopen. De keeper bracht redding. Twee minuten later was de stand wel weer gelijk. Een afgeslagen corner werd opnieuw voorgezet door Max van Kollenburg en bij de tweede paal ingeschoten door Tommy vd Wiel, 1-1. Weer 2 minuten later speelde een middenvelder van SSC de bal terug in de verdediging, maar hij deed dit zo dat Max van Kollenburg alleen naar de keeper kon lopen. Max omspeelde de keeper, maar kwam hierdoor te ver aan de linkerkant. Hierna kon de keeper alsnog redden. Op het half uur haalde Max aan de linkerkant de achterlijn en gaf voor op de vrijstaande Hans Regeling. Vanaf 15 meter schoot Hans de bal naast. Vijf minuten later haalde Marc Senders diezelfde achterlijn. Deze keer kwam de bal bij Max van Kollenburg die vanaf 6 meter op de onderkant van de lat schoot. Uiteindelijk ging Marvilde toch nog rusten met een voorsprong. Danny Das sneed aan de rechterkant door de verdediging en schoot uiteindelijk op de paal. De terugspringende bal kwam bij Tayfun Yilmaz terecht waardoor Marvilde met 3 tegen 2 kwam te staan. De teruggespeelde bal van Tayfun kon dan ook eenvoudig door Max in het doel geschoten worden, 2-1.

De tweede helft gaf eenzelfde beeld te zien. Marvilde viel aan en kreeg veel kansen, maar wist er slechts 2 te benutten. In de 50e minuut omspeelde Max een aantal verdedigers en werd uiteindelijk in het strafschopgebied neergelegd. Tafun Yilmaz schoot de toegekende strafschop binnen, 3-1. Vier minuten later ging Max diep aan de rechterkant. Hij gaf voor op Marco van Zantvoort die de bal nonchalant naast het doel tikte. In de 67e minuut gaf Max een steekbal op Danny Das die alleen voor de keeper eenvoudig inschoot, 4-1. Een kwartier voor het einde kwam Max nog een keer allen voor de keeper, maar deze redde met zijn benen. Vijf minuten later gaf Marcel de Jonge een perfecte steekbal op Marco van Zantvoort. Ook deze keer wist Marco alleen voor de keeper het net niet te vinden.

Marvilde heeft, zeker gezien de hitte, een prima wedstrijd gespeeld. Met veel druk op de tegenstander heeft het erg veel kansen gecreëerd, maar helaas iets te weinig gescoord.
A.s. dinsdag volgt de uitwedstrijd tegen derdeklasser Heeze om 18:45 uur.

==================================

14 augustus 2012

Marvilde speelt verdienstelijk tegen FC Eindhoven

Ter opening van het nieuwe kunstgrasveld van Marvilde kwam FC Eindhoven op dinsdag 14 augustus op bezoek. De notabelen van Veldhoven waren aanwezig om het officiële gedeelte voor hun rekening te nemen en hierna speelde Marvilde tegen meest reserve en gastspelers van Eindhoven. In de tweede helft kwam bijna de gehele eerste ploeg in het veld.

Al in de vierde minuut kwamen de gasten op voorsprong toen Jens Meeus iets aan de linkerkant in het strafschopgebied de bal diagonaal hard inschoot. Patrick Dekker in het doel van Marvilde was kansloos, 0-1. Na een goede actie van Max van Kollenburg kon Danny Das de bal vanaf de rechterkant in het strafschopgebied diagonaal en via de paal in het doel van Eindhoven schieten voor de 1-1. De vreugde was van korte duur want alweer drie minuten later kwam er een lange bal op Fries Deschilder. Alleen voor Patrick Dekker tikte hij de bal langs de uitgekomen doelman, 1-2. Iets na het kwartier kreeg Eindhoven een vrije trap midden voor het doel net buiten het strafschopgebied. Wesley Vanbelle plaatste de bal eenvoudig in de hoek, 1-3. Even leek het een grote afstraffing te worden, maar het duurde tot de 43e minuut voordat Eindhoven weer tot scoren kwam. Soufiane Dadda kapte zich door de verdediging van Marvilde en schoot uiteindelijk de bal voorbij Patrick, 1-4.

Meteen na de rust kreeg Eindhoven een penalty die door Sjors Paridaans ingeschoten werd, 1-5. Dat was ook meteen het laatste doelpunt dat Menno Kuulkers, in de tweede helft de doelman van Marvilde, om de oren kreeg. De wedstrijd kabbelde rustig naar het einde en Marvilde kreeg ook een paar kansen. Gescoord werd er niet meer, zodat Marvilde een redelijk resultaat behaalde tegen deze Jupiler ploeg.

Vrijdag volgt de Veldhoven Cup en zaterdag, op het veld van UNA, de eerste wedstrijd van de beker tegen SSC’55 om 17:00 uur.

==================================

11 augustus 2012

Marvilde kan geen potten breken tijdens toernooi Maarheeze.

Na een eerste oefenwedstrijd thuis tegen Maarheeze, volgde 4 dagen later een toernooi bij deze zelfde tegenstander. Omdat Marvilde dit toernooi vorig jaar gewonnen had, werd het nu ook verwacht aan te treden. Zonder een aantal vaste krachten en met een heel kleine groep was het resultaat heel mager. Er moesten drie wedstrijden gespeeld worden van 45 minuten.

De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen Braakhuizen (4e klasse en afgelopen jaar net niet gedegradeerd). Binnen 10 minuten stond Marvilde met 0-2 achter tegen een onplezierige tegenstander die graag hard speelde en op alles en iedereen aanmerkingen had. Dat maakt natuurlijk eigenlijk niets uit, want Marvilde hoort deze wedstrijd eenvoudig te winnen. Nu werd in de 38e minuut slechts nog de eer gered toen Rick van den Bogaard een penalty (verkregen wegens hands) binnenschoot.

De tweede wedstrijd tegen Maarheeze (4e klasse Zuid 2) was nog geen minuut oud toen een oude bekende van Marvilde, Nissandro Estanista, een slippertje in de verdediging van Marvilde afstrafte 0-1.
In de 26e minuut werd Max van Kollenburg neergelegd in het strafschopgebied en Rick schoot ook deze penalty binnen, 1-1. Drie minuten later werd het doel van Maarheeze in korte tijd een aantal keren onder vuur genomen en uiteindelijk schoot Rick vanaf 15 meter de bal hard in, 2-1. Weer drie minuten later onderschepte Nol van Zantvliet de bal aan de linkerkant. Hij gaf bij de eerste paal voor op Rick, die op zijn beurt weer teruglegde op Freek Bakermans. Freek schoot simpel de 3-1 tegen de touwen.

De laatste wedstrijd werd gespeeld tegen SV Diemen (3e klasse). Zij hadden de beide eerdere wedstrijden gewonnen en ook tegen Marvilde kwamen ze al binnen 5 minuten op voorsprong. Hierna vielen twee spelers van Marvilde geblesseerd uit en speelde het het laatste half uur met 10 man en het laatste kwartier met 9. De 0-2 na een half uur was dan ook niet verassend.

Een dergelijk toernooi en dan ook nog op zaterdagmiddag heeft niet zoveel zin voor Marvilde. Hopelijk dat de eerste bekerwedstrijd, tegen zaterdagderdeklasser SSC’55 uit Sprang Capelle, en dus op zaterdag te spelen beter verloopt. Dat zal gaan gebeuren volgende week zaterdag 18 augustus om 17:00 uur op het veld van UNA, omdat bij Marvilde een groot jeugdtoernooi plaatsvindt.
Hiervoor speelt Marvilde eerste nog op dinsdag 14 augustus om 19:00 uur tegen FC Eindhoven ter opening van het nieuwe kunstgrasveld en op vrijdag 17 augustus vanaf 19:00 uur op de velden van UNA om de Veldhoven Cup.

==================================

7 augustus 2012

Marvilde wint eerste oefenwedstrijd tegen Maarheeze


Na een prima eerste seizoen in de tweede klasse, is Marvilde begonnen aan de voorbereiding op het volgende seizoen. Na drie trainingen stond de eerste oefenwedstrijd op het programma tegen Maarheeze (4e klasse Zuid II). Zoals verwacht was het eenrichtingsverkeer naar het doel van de bezoekers uit Maarheeze op het nieuwe kunstgrasveld wat voor 70% klaar is.

De scherpte was er (uiteraard) nog niet altijd wat ervoor zorgde dat er veel kansen gemist werden. Uiteindelijk zorgde Patrick Linders iets na het half uur voor de 1-0 voorsprong. Uit een voorzet vanaf de rechterkant van Max van Kollenburg (nieuweling van UNA 2) draaide Patrick op 11 meter midden voor het doel prima weg van zijn tegenstander. Hij schoot de bal hierna onhoudbaar in. Een van de schaarse uitvallen van Maarheeze leverde in de 44e minuut de gelijkmaker op, 1-1.

Tien minuten na de rust werd Marco van Zantvoort neergelegd in het strafschopgebied waarna Rick van den Bogaard de toegekende strafschop inschoot, 2-1. Vijf minuten voor het einde pakte Patrick Linders de bal af van de treuzelende keeper van Maarheeze, waarna hij de bal in het verlaten doel plaatste, 3-1.

Het begin is weer gemaakt en in het vervolg zullen we zien waar dit toe gaat leiden. Om te beginnen volgt a.s. zaterdag een mini toernooi bij Maarheeze (vanaf 16:00 uur), waarna a.s. dinsdag (14 augustus) om 19:00 uur de wedstrijd tegen FC Eindhoven op het programma staat, ter opening van het nieuwe kunstgrasveld.


JoomlaWatch Stats 1.2.8_04-dev by Matej Koval