Get Adobe Flash player


11-05-2014
Marvilde 1 - Haarsteeg 1

Marvilde wint in Tiel ruim van Theole

Vorige week had Marvilde zich veilig gespeeld, dus de wedstrijd van vandaag in Tiel had voor Marvilde weinig meer om het lijf. Voor tegenstander Theole was een overwinning noodzakelijk om eventueel de nacompetitie te ontlopen. Achteraf bleek dat een overwinning voldoende was geweest voor Theole, aangezien naaste concurrent Helvoirt verloor. Marvilde kon met een overwinning zorgen dat RKVVO nog de mogelijkheid open hield om Rood Wit V in de nacompetitie te ontlopen. Dan moest RKVVO wel zelf winnen van kampioen Gestel. Op die manier zouden de drie Veldhovense clubs volgend seizoen mogelijk weer allemaal in de 2e klasse kunnen spelen. RKVVO verloor helaas, waardoor nu de eerste nacompetitie wedstrijd RKVVO – Rood Wit is en dus zal één van deze ploegen in de 3e klasse terecht komen. De winnaar zal nog een ronde moeten overleven om in de 2e klasse te blijven/komen.

De wedstrijd van Marvilde ging in het begin gelijk op. Marvilde had in de eerste helft een harde wind tegen en had aanvankelijk moeite om tot een aanval te komen. In de 23e minuut lukte dat een eerste keer heel goed. Max van Kollenburg gaf vanaf de linkerkant een lage voorzet op Danny Das. Vanaf de rand van het strafschopgebied schoot hij de bal ineens in de lange hoek, 0-1. Twee minuten later kreeg Theole een vrije trap iets aan de linkerkant op 20 meter van het doel. Francis Nijhof schoot de bal hard in en door de wind gedragen moest Menno Kuulkers met een goede redding komen om de bal tot corner te verwerken. Het laatste kwartier van de eerste helft was Marvilde de regie over de wedstrijd even kwijt. Net na het half uur werd Ibo Kaya aan de linkerkant diep gestuurd en hij plaatste de bal voorbij Menno in het Marvilde-doel, 1-1. Net voor de rust kwam Theole zelfs op voorsprong. Een vrije trap aan de linkerkant werd bij de tweede paal door Niels van de Koppel weer voor het doel gekopt. Hier kopte laatste man Dennis de Koning de 2-1 in.

Na de rust ging het snel de goede kant uit voor Marvilde. Theole probeerde aan te vallen, maar Marvilde wist die aanvallen meestal al rond de middenlijn te onderscheppen. In de 50e minuut gaf Tommy Boogers de bal vanaf de rechterkant op Ties Bazelmans. Ties schoot net buiten het strafschopgebied de bal via de binnenkant van de paal in het doel, 2-2. Drie minuten later onderschepte Danny Das een bal rond de middenlijn. Hij snelde door de verdediging van Theole en gaf de bal uiteindelijk op Rick van den Bogaard. Rick schoot, vanaf 16 meter, helemaal vrij voor de keeper van Theole de 2-3 in het doel. Een kwartier voor het einde zette Danny Das weer een keer goed door en uiteindelijk schoot hij iets aan de rechterkant in het strafschopgebied de bal diagonaal via de paal in het doel, 2-4. Twee minuten later snelde Rick van den Bogaard zijn tegenstander aan de linkerkant voorbij. Zijn voorzet kon eenvoudig door A-junior Nigel Bruining ingeschoten worden, 2-5. Weer twee minuten later mocht spits Van de Koppel de bal rustig meenemen het strafschopgebied in en rustig de bal in de korte hoek leggen, 3-5. In de 83e minuut viel het laatste doelpunt in deze doelpuntrijke wedstrijd. Vincent Bartholomeus gaf de bal voor vanaf de rechterkant en Danny Das kopte de bal bij de eerste paal in het doel, 3-6.

Na een lastig begin van de competitie, een hele goede tweede periode die bijna winnend afgesloten werd en een moeizame laatste periode heeft Marvilde uiteindelijk met twee goede overwinningen de competitie afgesloten. Hierdoor eindigt het de competitie op een 7e plaats. Volgend seizoen mag Marvilde voor het vierde jaar op rij in de tweede klasse zijn opwachting maken.

=====================================

04-05-2014
Marvilde 1 - Haarsteeg 1

Marvilde ook volgend jaar in de 2e Klasse

Na een moeizame competitie is Marvilde er door een overwinning tegen het gedegradeerde Haarsteeg in geslaagd om ook volgend jaar in de tweede klasse te spelen. Volgende week speelt het de laatste competitiewedstrijd uit bij Theole in Tiel. Theole kan de nacompetitie voor degradatie bijna niet meer ontlopen.

De wedstrijd tegen Haarsteeg begon zeer gezapig en de eerste 30 minuten leverden slechts twee kansen op. In de 9e minuut gaf Ties Bazelmans een prima steekbal op Vincent Bartholomeus aan de rechterkant. Vincent gaf de bal voor en Rick van den Bogaard had de bal in principe voor het intikken op 5 meter van het doel. De bal kwam echter op een lastige hoogte waardoor de bal hoog over het doel verdween. In de 20e minuut was er een vrije trap voor Kevin van Esch van Haarsteeg op 18 meter van het doel iets aan de linkerkant. Zijn inzet ging net voor het doel langs. Op het half uur kwam Marvilde op voorsprong. Een diepe bal aan de linkerkant leek te hard, maar toch was Rick van den Bogaard net iets eerder bij de bal dan de keeper van Haarsteeg. Hij was hiermee meteen de keeper van Haarsteeg voorbij en ondanks de lastige hoek wist hij toch de 1-0 in te schieten. Vijf minuten voor de rust ging Max van Kollenburg aan de rechterkant alleen op de keeper af. Hij schoot de bal in de korte hoek, maar de keeper wist redding te brengen. De rust werd bereikt met deze 1-0 voorsprong.

Na de thee leek de wedstrijd snel beslist. Al in de eerste minuut gaf Rick van den Bogaard de bal voor vanaf de linkerkant en Max van Kollenburg draaide zich prima vrij, waarna hij de bal geplaatst in het doel schoot voor de 2-0. Meteen hierna ging Danny Das vanaf rechts op keeper Frank Vlamings af, maar de keeper van Haarsteeg wist te redden met de benen. Hierna gebeurde er niets meer tot de laatste paar minuten en leek Marvilde nog even in de problemen te komen. Ondanks meerdere kansen in de tussentijd bleef de score op 2-0 steken en toen Dilan van Son de bal vanaf de rand van het strafschopgebied inschoot voor de 2-1 werd het toch nog even spannend. Uiteindelijk scoorde Rick van den Bogaard in de 5e minuut van de blessuretijd de 3-1. Op aangeven van Rob de Vries plaatste hij de bal vanaf de rechterkant in het doel.

Marvilde is veilig en mag volgende week nog naar Theole toe. Theole heeft nog een minieme kans op handhaving, maar in de praktijk zal dit vrijwel onmogelijk blijken te zijn.

Fotoverslag: Theo van Sambeek/Kempen Pers
Raadpleegbaar op: Trompettercup

=====================================

21-04-2014
Beerse Boys 1 - Marvilde 1

Marvilde en Beerse Boys naar verdiend gelijkspel

De competitie loopt op z´n einde, maar elke wedstrijd is nog erg spannend. De kampioen en de twee degradanten zijn weliswaar bekend, maar plek twee t/m vier spelen voor de nacompetitie voor promotie en vanaf plek vijf spelen de ploegen voor nacompetitie voor degradatie. Marvilde zit in de laatste categorie en dus was de (uit)wedstrijd van vandaag tegen Beerse Boys ook weer erg belangrijk. Na een 2-0 achterstand wist Marvilde gelukkig toch nog met een gelijkspel terug te gaan naar Veldhoven.

In de eerste 20 minuten waren er over en weer een paar kansen, maar verder dan schoten van afstand of moeilijke schoten kwamen de spelers niet. Van de 22e tot de 32e minuut vielen de doelpunten ineens snel achter elkaar. In de 22e minuut werd een vrije trap vanaf de linkerkant van Beerse Boys genomen door Rob van Bijsterveldt. De bal werd gemist door de verdediging van Marvilde en eenvoudig ingetikt door Ronnie Pijnenburg, 1-0. Na een half uur wist Menno Kuulkers een afstandschot niet vast te houden en deze keer kon Dennis Schapendonk van dichtbij intikken, 2-0. Marvilde leek weer (thuis werd met 0-4 verloren) een moeilijke middag tegemoet te gaan tegen Beerse Boys, maar gelukkig werd al snel de aansluiting tot stand gebracht. In de 32e minuut zette Tayfun Yilmaz prima door met een verdediger in zijn nek. In het strafschopgebied werd hij uiteindelijk neergelegd door Ruud Willems en de toegekende penalty werd binnen geschoten door Danny Das, 2-1.

De tweede helft begon vergelijkbaar als de eerste. Kansjes over en weer zonder doelpunten. In de 66e minuut viel dan de gelijkmaker. Tayfun Yilmaz werd aan de linkerkant weg gestuurd en zijn voorzet werd met een boogje perfect over keeper Koen van Kollenburg gekopt door Marc Senders, 2-2. Twee minuten later ging Dennis Schapendonk alleen op Menno Kuulkers af, maar Menno wist zijn inzet te keren. In de laatste tien minuten waren er nog rode kaarten voor de assistent trainer van Marvilde en voor de verzorger van Beerse Boys. Beide voor aanmerkingen op de leiding.

Marvilde mag zich nu voor gaan bereiden op de laatste twee wedstrijden. Op 4 mei speelt het thuis tegen Haarsteeg (sinds vandaag gedegradeerd) en op 11 mei uit tegen Theole (sinds vandaag op een nacompetitie plaats). In beide wedstrijden zal dus nog veel op het spel staan, al is te hopen dat de laatste wedstrijd vooral van belang zal zijn voor Theole.

Fotoverslag: Ruud Bertels

=====================================

13-04-2014

SBC 1 - Marvilde 1

Marvilde zonder kansen naar gelijkspel

Vorige week leek Marvilde tegen topploeg RKJVV met een gelijkspel de verbetering ingezet te hebben. Vandaag tegen SBC speelde het echter de slechtste wedstrijd van deze competitie. Er werd geen enkele kans gecreëerd en met 0-0 behaalde het dan ook het hoogst haalbare en hiermee hield het in ieder geval SBC op 2 punten achterstand.

De eerste helft was slecht van beide kanten en er vielen geen kansen te noteren. In de tweede helft was het niet veel beter, maar Marvilde was nog steeds niet in staat om een kans te versieren. SBC kon dat wel, maar 2x strandde de inzet op Menno Kuulkers in het doel van Marvilde. Één keer (69e minuut) was het een diagonaal schot iets aan de rechterkant in het strafschopgebied. Dit schot tikte Menno over de lat tot corner. Een paar minuten later kwam een aanvaller met Tommy van de Wiel in z´n nek op Menno af, maar deze inzet werd door Menno geblokt.

Hiermee was de wedstrijd gespeeld en het zal aan het belang van de wedstrijd gelegen hebben, maar het spel was bedroevend. Volgende week speelt Marvilde uit bij Beerse Boys en moet er iets goed gemaakt worden van de 0-4 nederlaag die het thuis te slikken kreeg tegen deze tegenstander.

Fotoverslag: Ruud Bertels

=====================================

06-04-2014

Marvilde 1 - RKJVV/Van Dalsen 1

Marvilde en RKJVV kunnen niet overtuigen

Na twee dikke nederlagen heeft Marvilde vandaag tegen RKJVV (nummer 4) het herstel ingezet. Het spel was absoluut niet sprankelend, maar het punt wat behaald werd zou op het einde van de competitie wel eens heel belangrijk kunnen zijn. Belangrijk, omdat de nacompetitie nog altijd heel dicht bij is.

Marvilde begon goed aan de wedstrijd en had een veldoverwicht en enkele kansjes. De eerste echt grote kans, na een half uur, was echter voor RKJVV en dat was ook meteen een doelpunt. RKJVV combineerde door de verdediging van Marvilde, die niet ingreep, en uiteindelijk mocht Moeshin Hamria het laatste tikje geven, 0-1. Marvilde was van slag en RKJVV kreeg een paar grotere kansen, waarbij Crisstoffel de Rouw dicht bij een doelpunt was. Hij schoot van dichtbij de bal diagonaal voor het doel langs. Hierna kwam de wedstrijd tot tien minuten voor tijd op een bedenkelijk niveau terecht. Slechte passes en weinig overleg van beide kansen zorgde voor heel weinig opwinding. Marvilde had het beste van het spel, maar de uitvallen van RKJVV hadden meer dreiging. Zonder dat het allemaal tot kansen leidde. In de 79e minuut zette Tommy Boogers goed door aan de linker kant. Bij de achterlijn gaf hij de bal breed op Sander Bertels, die geheel vrijstaand de bal rustig in het doel kon lopen, 1-1. Meteen hierna schoot Freek Bakermans net buiten het strafschopgebeid op doel. Keeper Arthur Hoyer stopte de bal met enig fortuin met zijn voeten. Vijf minuten voor het einde schoot Moeshin Hamria nog gevaarlijk op het doel, maar de bal ging 10 cm langs de verste paal. In de 90e minuut kwam er nog een grote kans voor Marvilde, maar de inzet van Ties Bazelmans op de rand van het strafschopgebeid werd geblokt door een verdediger net voor de doellijn. Hierna kreeg RKJVV nog de grootste kans. Een misser in de verdediging van Marvilde leverde een vrije doorgang op voor De Rouw. Menno Kuulkers kwam uit zijn doel en de aanvaller van RKJVV probeerde met een lobje te scoren. Gelukkig was dat lobje niet hoog genoeg en kwam de bal bij Menno in de handen.

RKJVV zit al sinds de winterstop in een grote dip en Marvilde had een aantal klappen gehad in de laatste wedstrijden. Deze wedstrijd liet duidelijk zien dat beide ploegen nog niet over deze tegenslagen heen zijn. Volgende week mag Marvilde bij SBC in Son en Breugel proberen om iets meer lucht te krijgen in de razend spannende strijd om degradatie/nacompetitie.

Fotoverslag: Ruud Bertels

=====================================

23-03-2014

Helvoirt 1 - Marvilde 1

Marvilde verliest onnodig ruim van concurrent Helvoirt

Tegen Helvoirt had Marvilde nog iets goed te maken. De thuiswedstrijd was verloren met 2-3 maar dat was absoluut niet nodig geweest. Vandaag ging bij Marvilde alles fout wat maar fout kon gaan. Bij Marvilde mislukte alles en alles wat Helvoirt aanraakte vloog in het doel. En eigenlijk heeft Helvoirt een heel eenvoudig speltype, lange ballen op de supersnelle rechter- en linker spits, bijsluiten en afronden. Marvilde heeft zeker kansen gehad, maar was telkens ongelukkig in de afronding en zo kan het gebeuren dat je niet zoveel slechter bent, maar wel heel dik verliest.

De eerste minuten waren voor Helvoirt, maar al snel nam Marvilde het initiatief over. In de 10e minuut mocht Tayfun Yilmaz vanuit de linksback positie een aantal mensen voorbij slalommen om vervolgens iets aan de linkerkant in het strafschopgebied de bal te slap in te schieten, waardoor de keeper van Helvoirt redding kon brengen. De tegenaanval leverde een lange val op, waar Roel Pullens net eerder bij de bal was als Menno Kuulkers. Menno tikte hem aan en de bal belandde op de stip. Rico de Laat had hier geen moeite mee, 1-0. In de 17e minuut stuurde Marc Senders Sander Bertels diep. Alleen voor de keeper wist ook Sander de trekker niet over te halen. De rekening werd snel gepresenteerd. In de 21e minuut werd Collin van den Bergh diep gestuurd aan de linkerkant. Zijn voorzet werd midden voor het doel eenvoudig binnen getikt door Rico de Laat. Tien minuten voor de rust gaf Danny Das een diepe bal aan de linkerkant op Rick van den Bogaard. Rick gaf voor, waar Danny de bal aan kon nemen, maar deze inzet ging diagonaal voor het doel langs. Ondanks de 2-0 achterstand leek er nog veel mogelijk. Alleen de kansen hoefden maar benut te worden. Na 2 minuten in de 2e helft was dit goed gevoel eigenlijk al verdwenen. Weer Collin van den Bergh ging aan de haal aan de linkerkant. Hij gaf voor, waarna Menno van Hattum de bal bij de tweede paal tegen de paal schoot. De rebound werd door Nick van der Bruggen ingeschoten, 3-0. Marvilde bleef verwoedt zoeken naar een treffer, maar gaandeweg bleek wel dat dit ‘zo’n wedstrijd’ was, waarin niets leek te gaan lukken. Na een uur kwam een vrije trap vanaf de helft van Helvoirt in het strafschopgebied van Marvilde terecht. Deze bal werd heel mooi uit de lucht gepakt door Menno van Hattum en prima in de lange hoek geschoten, 4-0. In de 70e minuut ging Van den Bergh over de knie van Stijn Louwers en weer mocht Rico de Laat de strafschop binnen schieten, 5-0. Slotakkoord was weer voor Rico de Laat, die daarmee zijn vierde doelpunt maakte. In de 81e minuut werd hij vanaf de rechterkant aangespeeld. Hij was net eerder bij de bal als Menno Kuulkers, omspeelde de Marvilde-doelman en schoot de bal in het doel, 6-0.

Het zat Marvilde vandaag totaal niet mee, maar dat kan een keer gebeuren. Volgende week is er een inhaalprogramma en hoeft Marvilde niet aan de bak. De week erna, 6 april, komt dan RKJVV uit Den Bosch op bezoek in Veldhoven. RKJVV is lange tijd de enige uitdager geweest van Gestel in de strijd om het kampioenschap, maar na de winterstop heeft deze ploeg nauwelijks iets gewonnen. Hierdoor kan Gestel over twee weken officieel het kampioenschap pakken.

Fotoverslag: Ruud Bertels

=====================================

16-03-2014

Marvilde 1 - Gestel 1

Marvilde niet opgewassen tegen Gestel

De afgelopen jaren heeft Marvilde meestel goed gepresteerd tegen Gestel. De balans begint echter om te slaan in het voordeel van Gestel. Na een paar doelpuntrijke gelijke spelen in de derde klasse (twee keer 4-4) en een paar royale overwinningen in het eerste seizoen in de tweede klasse, moet Marvilde sinds vorig seizoen toch wel duidelijk de meerdere erkennen in Gestel. Vorig seizoen was die overmacht nog niet zo duidelijk, maar vandaag was het verschil erg groot. Gestel kan dan ook volgende week (5 wedstrijden voor het einde) kampioen worden.

De eerste helft kon Marvilde de gasten nog heel aardig bijbenen en een gelijke stand bij de thee had niet misstaan. In de 7e minuut werd een corner van Jay Gibbes bij de eerste paal geheel vrijstaan over gekopt door Bas Bartels. In de 18e minuut gaf Levi Ikele een voorzet vanaf de rechterkant die bij de tweede paal ingekopt werd door Ibrahim Danisik, 0-1. Hierna kwamen er 2 grote kansen voor Marvilde. In de 23e minuut werd Tayfun Yilmaz iets aan de rechterkant weg gestuurd door Freek Bakermans. Tayfun sneed schuin naar binnen en kwam alleen voor keeper Jesse Renders terecht. Zijn inzet zat tussen een schot en een voorzet in en ging voorlangs, terwijl een schot voor eigen succes de betere optie leek. Één minuut later had weer Tayfun een grote kans. Bij de linker paal draaide hij goed weg en schoot in de korte hoek. Helaas kon Renders de bal nog net met de vingertoppen tot corner verwerken. Hierna ging het spel redelijk gelijk op, alleen in de 41e minuut liet Jay Gibbes een keer zien waar hij goed in is. De bal werd op de rand van het strafschopgebied door Danisik teruggelegd, waarna Gibbes vanaf 23 meter hard uithaalde. De bal spatte op de lat uiteen.

Meteen na de rust was de wedstrijd gespeeld. Na vijf minuten ging Thom van de Donk alleen op Menno Kuulkers af. Menno redde zijn inzet. Één minuut later mocht Ibrahim Danisik midden voor het doel op 15 meter uithalen en hij de schoot de bal in het dak van het doel voor de 0-2. Drie minuten later schoot Danisik vanaf de rechterkant in het strafschopgebied op doel. Menno Kuulkers wist de bal tegen te houden, maar de bal kwam hierbij voor de voeten van Thom van de Donk terecht die op een paar meter van het lege doel geen moeite had de bal binnen te tikken, 0-3. In de 59e minuut kwam de bal tegen de arm van een Marvilde verdediger en mocht Tim Nelemans vanaf 11 meter de 0-4 binnen schieten. Het slotakkoord kwam tien minuten voor het einde. Richard Looijmans gaf aan de rechterkant in het strafschopgebied een voorzetje op Levi Ikele. Ikele stond helemaal vrij op 10 meter van het doel en aangezien Menno Kuulkers uitgelopen was om Looijmans af te stoppen had Ikele geen moeite om de bal in het lege doel te koppen, 0-5.

Marvilde had geen schijn van kans tegen de aanstaande kampioen. Volgende week kan Gestel, als de concurrenten punten laten liggen al kampioen worden. Op dit moment is de voorsprong 15 punten met nog 6 wedstrijden te gaan. Marvilde gaat volgende week op bezoek bij Helvoirt. Hiertegen is nog iets goed te maken. Thuis werd met 2-3 verloren in een zwakke wedstrijd.

Fotoverslag: Ruud Bertels

=====================================

09-03-2014

PSV 1 - Marvilde 1

Marvilde en PSV doelpuntloos gelijk

Marvilde en PSV av zijn doorgaans aan elkaar gewaad. Vorig seizoen werd het twee keer 1-1 en de heenwedstrijd in deze competitie werd, enigszins gelukkig, een 3-2 overwinning voor Marvilde. De wedstrijd van vandaag was hierop geen uitzondering. Na een weinig boeiende wedstrijd stond de beginstand nog altijd op het scorebord.

In de eerste helft had PSV een veldoverwicht. De eerste mogelijkheid was echter voor Marvilde. In de 15e minuut was Danny Das in een gevecht om de bal verwikkeld met Geoffrey Prommayon. Uiteindelijk kwam de bal met een boogje bij Sander Bertels terecht. Vanaf 15 meter nam het de bal ineens op de schoen, maar helaas ging zijn inzet naast. De enige echt grote kans van PSV was er in de 23e minuut. Een voorzet vanaf de rechterkant kon geheel vrijstaand bij de tweede paal ingekopt worden door Ruben vd Poel. Hij schampte echter slechts de bal, zodat deze grote kans verloren ging. De eerste helft hobbelde verder naar het einde zonder veel opwinding.

De tweede helft was aanvankelijk niet veel opwindender. Marvilde zat beter in de wedstrijd en had, met iets meer geluk/scherpte op voorsprong kunnen komen. In de 72e minuut werd Danny Das aan de rechterkant weg gestuurd. Voor het doel stond Rick van den Bogaard helemaal vrij, maar de voorzet kwam in de handen van keeper Richard Prinsen terecht. Twee minuten later draaide Marc Senders een corner vanaf de rechterkant over de keeper van PSV in de verre hoek. Helaas kwam de bal op de binnenkant van de paal, waarna deze weggewerkt werd.  In de 89e minuut leek Marvilde de wedstrijd dan toch nog te gaan verliezen. Een perfect steekballetje kwam op 7 meter midden voor het doel bij Mustafa Erdogan terecht. Geheel vrijstaand schoot hij naast. In de tegenaanval kreeg Ties Bazelmans nog een grote kans om dan toch nog de overwinning mee te nemen naar Meerveldhoven. Op 11 meter mocht hij op doel schieten, maar ook hij raakte de bal niet goed, waarna deze naast het doel ging. Het paste allemaal wel in de wedstrijd. Hard werken op een slecht veld, maar het lukte allemaal net niet.

Volgende week komt de aanstaande kampioen, Gestel naar Marvilde toe. Met een voorsprong van 12 punten op nummer twee met nog 7 wedstrijden te gaan, kan deze ploeg het kampioenschap niet meer ontgaan.

Fotoverslag: Ruud Bertels

=====================================

23-02-2014

Marvilde 1 - Nemelaer 1

Marvilde tevreden met gelijkspel tegen Nemelaer

Deze wedstrijd bracht totaal geen opmerkelijke zaken aan het licht. Nemelaer is fysiek op alle posities op het veld groter/sterker dan Marvilde, maar voetballend kan Marvilde zeker tegenwicht bieden aan deze tegenstander. Nemelaer hanteert vooral de lange bal, wat niet verwonderlijk is met de lengte die zij in de ploeg hebben. Marvilde moet hier met snelheid en behendigheid tussendoor spelen. Dat lukte goed, maar meer dan een gelijkspel zat er niet in.

Marvilde moest het van de uitvallen hebben en daar was het in de eerste helft sterk in. Al in de 11e minuut leverde dat een voorsprong op. Danny Das gaf de bal voor vanaf de rechterkant en bij de tweede paal schoot Rick van den Bogaard de bal in het dak van het doel. Grote kansen waren er hierna niet, maar de eerste kans was weer meteen een doelpunt. Een vrije trap van Nemelaer vanaf de linkerkant werd bij de tweede paal voor het doel gekopt en daar van dichtbij over de doellijn gewerkt door Maikel Diepens, 1-1. Tien minuten later kwam Marvilde weer op voorsprong met het mooiste doelpunt van deze middag. Rick van den Bogaard werd op 20 meter midden voor het doel aangespeeld. Met een hakje door de benen van de verdediger die achter hem stond wist hij Danny Das te bereiken. Danny schoot vanaf 15 meter de bal via de onderkant van de lat in de kruising, 2-1. Met deze stand leken de teams de rust in te gaan, maar een schot vanaf 18 meter van Luuk Vermeer van Nemelaer in de blessuretijd bracht hier nog verandering in, 2-2.

De tweede helft was er een overwicht van Nemelaer, maar grote kansen leverde dit nauwelijks op. In de 48e minuut was er een gevaarlijke kopbal van Kevin van Kempen die voor het doel van Menno Kuulkers langs ging en in de 70e minuut kwam Wesley Diepens vanaf de rechterkant richting het doel van Marvilde. Menno redde de inzet knap tot corner.

Door dit gelijkspel blijft Marvilde op 3 punten van de derde plaats wat na een dramatisch begin van deze competitie een knappe prestatie is. Volgende week is het carnaval en wordt er dus niet gevoetbald. De week daarna (9 maart) gaat Marvilde op bezoek bij PSV.

Fotoverslag: Ruud Bertels

=====================================

16-02-2014

RKVVO 1 - Marvilde 1

Marvilde en RKVVO delen de punten

In een meer spannende dan goede wedstrijd kwamen Marvilde en RKVVO tot een gelijkspel. Net als de heenwedstrijd eindigde deze wedstrijd in 1-1 en hier werd vooral RKVVO niet veel wijzer van. Het degradatiespook blijft rondwaren in Oers. Voor uw verslaggever van de laatste jaren (en al jaren bestuurslid van Marvilde) was net voor de aftrap al het hoogtepunt van deze middag. Zoon Rick (lid van de opvanggroep van RKVVO) was door RKVVO verkozen tot “pupil van de week”. Hij mocht dan ook de aftrap nemen en de bal, na een sprint vanaf de middenlijn, in het doel van Marvilde schieten. In de wedstrijd had trainer Bram Louwers voor de grootste verrassing gezorgd. Hij posteerde, als vervanging van de geschorste topscoorder Danny Das, Marc Senders in de spits. Naast Danny Das miste Louwers ook vaste voorstopper Tommy van de Wiel door een forse blessure.

De wedstrijd was vooral rommelig en geen van de teams kon echt een stempel op de wedstrijd drukken. De meeste aanspraak op een voorsprong mocht RKVVO in de eerste helft maken. Na een aantal afstandschoten van Mark Vruggink (2e minuut net naast) en Sam Heinemans (9e minuut, redding Menno Kuulkers) kwam de enige echt grote kans in de 18e minuut. Kay van Diessen draaide goed weg in het strafschopgebied en op de punt van het 5-meter gebied aan de linkerkant schoot hij de bal diagonaal in. Via de binnenkant van de paal kwam de bal in de handen van Menno Kuulkers terecht. In de 32e minuut moest Menno een schot van de rand van het strafschopgebied van Sam Heinemans nog tot corner verwerken. Verder waren de hoogtepunten in de eerste helft schaars.

Na de thee was Marvilde de iets betere ploeg en had het zomaar de overwinning mee kunnen nemen naar Meerveldhoven. Eerst benutte RKVVO nog de enige kans die het in de tweede helft kreeg. Weer was Kay van Diessen de man die zich vrij draaide aan de linkerkant van het veld. Zijn voorzet kon helemaal vrijstaand midden voor het doel in het lege doel getikt worden door Sam Heinemans, 1-0. Al binnen vijf minuten was de stand weer gelijk. Tayfun Yilmaz gaf vanaf de middenlijn een diepe bal op gelegenheidsspits Marc Senders. Hij was als eerste bij de bal, maar schoot tegen keeper Robbert Koek aan. De rebound was voor Sander Bertels die de bal vanaf 23 meter in het lege doel schoot, 1-1. Een kwartier voor het einde maakte Freek Bakermans een overtreding, waarvoor hij zijn tweede gele, en dus rode, kaart kreeg. Omdat Teun Joppen van RKVVO hier overdreven op reageerde kreeg hij de directe rode kaart. Waar coach Eric van der Palen dus gehoopt had op een numerieke meerderheid op het veld werd dat meteen weer teniet gedaan. Hierna bleef de wedstrijd vooral spannend en twee minuten voor het einde had Tommy Boogers voor de overwinning kunnen zorgen. Hij mocht vanaf de middenlijn alleen op keeper Koek af gaan, maar helaas slaagde hij er niet in om de keeper in het doel van RKVVO te verslaan.

Marvilde had de mogelijkheid om via een overwinning vandaag de tweede periode te winnen, maar door de overwinning van Nemelaer op SBC was die mogelijkheid sowieso al vervlogen. Voor RKVVO is dit ene punt te weinig in de strijd tegen degradatie. Volgende week mag RKVVO tegen nummer laatst Haarsteeg proberen wel een goede stap richting klassebehoud te zetten. Marvilde speelt dan thuis tegen, tweede periode winnaar, Nemelaer.

Fotoverslag: Ruud Bertels

Verslag ED.nl

=====================================

02-02-2014

Marvilde 1 - Nulandia 1

Marvilde walst over rode lantaarndrager Nulandia


Marvilde is lekker op dreef. De laatste vier wedstrijden werden gewonnen met doelcijfers 13-2. Vandaag tegen Nulandia kwam daar een 7-1 bij. Van die twintig gescoorde doelpunten kwamen er negen op naam van Danny Das. Die is dus lekker op dreef. Marvilde kan over twee weken de tweede periode pakken. Dan mag Nemelaer niet winnen thuis tegen SBC en moet Marvilde winnen tegen, uitgerekend, RKVVO. Daar komt nog bij dat Danny Das in die wedstrijd geschorst is.

Al in de vierde minuut kwam Marvilde op voorsprong. Op 23 meter iets links van het doel werd een overtreding gemaakt op Tayfun Yilmaz. De vrije trap werd genomen door Danny Das en hoog in het doel geschoten voor de 1-0. Nulandia was in de 8e minuut op dezelfde manier gevaarlijk. De vrije trap die Jeroen Korsten nam werd van richting veranderd, maar Menno Kuulkers reageerde hierop prima en pakte de bal. Iets na het half uur werd Danny Das aangespeeld op de middenlijn. Hij draaide perfect weg van zijn tegenstander en kon alleen op keeper Szymon Mlodak af gaan. Eenvoudig plaatste hij de bal in het verlaten doel, 2-0. Tien minuten voor de rust moest Menno opnieuw handelend optreden. Luuk vd Doelen werd vanaf de rechterkant aangespeeld. Hij stond bij de eerste paal en uit de draai schoot hij vanaf vijf meter op doel. Menno redde goed met de voeten. De grootste redding van de wedstrijd van Menno Kuulkers viel net voor de rust te noteren. Joris Razenberg kopte vanaf 5 meter hard in de hoek, maar Menno tikte de bal miraculeus weg.

In het begin van de tweede helft werd de wedstrijd snel beslist. Na vijf minuten gaf Freek Bakermans de bal diep op Ties Bazelmans. Ties gaf de bal breed en Danny Das schoot de bal in het doel, 3-0. Één minuut later ging Rick van den Bogaard op pad aan de linkerkant. Hij kapte zijn tegenstander uit en gaf de bal breed op Ties Bazelmans. Die schoot de bal vanaf de rand van het strafschopgebied in het doel, 4-0. Hierna veerde Nulandia in de 56e minuut even op. Na een afstandsknal op de lat, mocht Jeroen Korsten in de rebound de 4-1 inkoppen.
De vreugde om deze eretreffer was van niet al te lange duur. Al acht minuten later mocht Danny Das allen op de keeper a f gaan. Hij tikte de bal voorbij de keeper en net voor de doellijn gaf hij het laatste tikje voor zijn vierde doelpunt, 5-1. In de laatste vijf minuten voerde Marvilde de score verder op. In de 87e minuut gaf Danny Das de bal diep op Max van Kollenburg. Max gaf op de rand van het strafschopgebied de bal breed op Rick van den Bogaard, die geen moeite had om de bal in het verlaten doel te schieten voor de 6-1. In de laatste minuut was het slotakkoord voor Max van Kollenburg. Vanaf de middenlijn gaf Marc Senders de bal diep op Danny Das. Danny gaf de bal vanaf de achterlijn voor en Max tikte de 7-1 in het doel.

In de algehele stand is Marvilde tot op 2 punten genaderd van de derde plek en in de tweede periode heeft Nemelaer nog één punt voorsprong. Volgende week is er een inhaalronde, waarin Marvilde niet hoeft te spelen en de week daarna, op 16 februari, speelt Marvilde uit bij RKVVO (Nemelaer speelt dan thuis tegen SBC).


=====================================

25-01-2014

CHC/Orka 1 - Marvilde 1

Marvilde wint overtuigend van CHC

De tweede wedstrijd van de competitie was CHC/Orka een te groot obstakel voor Marvilde. In Meerveldhoven werd het 1-2 en hierna bleek dat voor de Bossche ploeg geen eenmalige actie te zijn geweest. Na 14 wedstrijden stonden ze nog altijd knap op de derde plaats. In de wedstrijd bleek van deze topklassering niet zo veel. CHC kreeg geen enkele uitgespeelde kans en uiteindelijk won Marvilde ruim.

In de eerste helft speelde de wedstrijd zich in z’n geheel af op het middenveld. In de beide strafschopgebieden gebeurde hoegenaamd niets. De enige keer dat er wel een ploeg door wist te dringen in het vijandelijk gebied was het ook meteen raak. In de 12e minuut nam Tayfun Yilmaz net over de middenlijn vanaf de linkerkant een vrije trap. Hij gaf de bal op Danny Das achter de verdediging van CHC. Danny kapte zijn tegenstander uit en schoot de bal in de korte hoek, 0-1.

De tweede helft gaf lange tijd eenzelfde spelbeeld te zien. CHC probeerde wel aan te vallen, maar kreeg ook in deze geen enkele kans. In de 71e minuut zette Danny Das prima door op de middenlijn. Hij gaf de bal diep op Sander Bertels die richting het doel van CHC ging. Op de rand van het strafschopgebied kapte hij de laatste verdediger uit, die daarna weggleed. Sander plaatste de bal via de handen van de keeper in het doel, 0-2. Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd maakte doelman Arnold Hofmans een onbegrijpelijke overtreding op Danny Das. Een lange bal werd eenvoudig gevangen door de doelman, maar hierna vond hij het nodig om zijn voet in de rug van Danny te plaatsen. De scheidsrechter gaf hem terecht de rode kaart, waarna de keeper de bal hard tegen de scheidsrechter aan schoot. De straf zal onvermijdelijk via de KNVB gaan volgen, maar de straf in deze wedstrijd kwam er meteen, strafschop. Danny Das schoot de bal, tegen een veldspeler, onberispelijk in het doel, 0-3. CHC had al drie keer gewisseld, dus speler Mohammed Abdi Anbuhi moest in het doel staan. Hij was dus kansloos op de penalty en een paar minuten later gaf hij de bal in de voeten van Danny Das. Die geen moeite had om de 0-4 in het doel te schieten.

Een prima overwinning van Marvilde in een wedstrijd die zich grotendeels op het middenveld afspeelde en waarbij de tegenstander geen enkele kans kreeg. Volgende week komt rode lantaarn drager Nulandia op bezoek, die vandaag wisten te winnen van SBC. Die laatste plek zegt dus niet zo veel.

Fotoverslag: Ruud Bertels

=====================================

19-01-2014

Marvilde 1 - Uno Anonimo 1

Marvilde wint na spectaculair wedstrijdverloop van Uno Animo

Vooraf stond er, naar aanleiding van de eerdere uitwedstrijd van Marvilde bij Uno Animo, veel spanning op deze wedstrijd. De wedstrijd gaf totaal het tegenovergestelde te zien. De spelers knuffelden elkaar nog net niet, maar iedereen was heel lief voor elkaar. En misschien was dit ook maar goed. Uiteindelijk kon de wedstrijd alle kanten uit en trok Marvilde aan het langste eind. De aansluiting met de nummer drie is hiermee weer tot stand gebracht en die ploeg is volgende week de tegenstander.

De eerste kans van deze wedstrijd was voor Danny Das (Man of the Match). Hij werd aangespeeld door Max van Kollenburg en iets aan de rechterkant van het doel stopte keeper Rob Roovers zijn inzet. Tussen de 20e en 30e minuut waren de kansen vooral voor de bezoekers. In de 23e minuut kwam een voorzet van Rick Vermeulen vanaf de linkerkant bij de geheel vrijstaande Toby Verlouw terecht. Zijn inzet, midden voor het doel, op 5 meter ging over. Vier minuten later gaf Dennis Douadi de bal vanaf de rechterkant voor. Deze kwam bij de eerste paal bij Rick van Loon terecht. Hij draaide weg en schoot de bal via Menno Kuulkers tegen de paal. Toch kwam Marvilde hierna op voorsprong. Danny Das werd diep gestuurd door Marc Senders en was eerder bij de bal dan de keeper. Danny schoot de bal over de uitkomende keeper in het verlaten doel, 1-0. De eerste helft verliep hierna gelijk opgaand zonder grote kansen en dus ging Marvilde rusten met een kleine voorsprong.

Na de rust werd de stand snel gelijk getrokken door Uno Animo. Thomas Mertens ging alleen op Menno Kuulkers af. Zijn schot vanaf 20 meter werd in eerste instantie gestopt door de Marvilde keeper, maar in de rebound toch in het lege doel geschoten, 1-1. In de 62e minuut schoot Wouter Smeets vanaf de rand van het strafschopgebied uit de draai op doel. Menno Kuulkers stopte de bal prima. De rebound werd weer terug gebracht en bij de tweede paal mocht Rick Vermeulen vrij inschieten. Op de lijn kopte Stijn Louwers de bal weg tot corner. Die corner werd uitverdedigd en vanaf 23 meter weer hard op doel geschoten door Martijn Damen. Ook nu redde Menno weer knap. In de 68e minuut kreeg Marvilde een vrije trap iets aan de linkerkant net buiten het strafschop gebied. Danny Das stond achter de bal en schoot de bal in de korte hoek. Keeper Roovers waas kansloos en Marvilde stond op een 2-1 voorsprong. Ondanks de liefde tussen de twee teams vond Toby Verlouw het in de tweede helft toch nodig om, nog op de helft van Uno Animo, Sander Bertels onbeschoft van achter op de enkels te trappen. De sanctie was uiteraard een directe rode kaart. Dat leek de wedstrijd te beslissen, maar niets was minder waar. Vier minuten later mocht Wouter Smeets rustig opdribbelen en de bal inschieten. De bal verdween net naast de paal in het doel, 2-2. In de 82e minuut gaf Danny Das de bal vanaf eigen helft vanaf rechts diagonaal op Rick van den Bogaard. Hij kon alleen op de keeper af gaan, maar de bal wilde niet lekker meekomen. Uiteindelijk waren er twee verdedigers terug gekomen, maar die vielen elkaar meer lastig dan dat ze Rick aanvielen. Na enige klutsballen stond hij plotseling helemaal alleen op de rand van het strafschopgebied voor de vijandige keeper. Simpel schoot hij de bal in het doel voor de 3-2. Zo gemakkelijk als hij de voorsprong op het scorebord schoot, zo onbenullig miste hij het de blessuretijd een grote kans. Danny Das zette de aanval op vanaf eigen helft. Hij gaf de bal breed op Tayfun Yilmaz aan de rechterkant. Tayfun gaf de bal op zin beurt voor en bij de tweede paal had Rick de bal voor het intikken. De bal ging echter over en Rick lag in het lege doel.

Uiteindelijk wint Marvilde deze wedstrijd en over twee wedstrijd tegen Uno Animo is de stand gelijk. Dat is ook wel verdiend, want er zit weinig verschil tussen deze twee teams. Volgende week volgt de uitwedstrijd tegen CHC/Orka in Den Bosch.

Fotoverslag: Ruud Bertels

=====================================

15-12-2013
Marvilde 1 - Theole 1

Marvilde sluit de 1e helft van de competitie prima af

Dat Marvilde niet erg lekker in de competitie zit is al langer duidelijk, maar de laatste twee wedstrijden geven zeker hoop op meer. Na twee overwinningen is de aansluiting met de grote middenmoot gerealiseerd. De wedstrijd tegen Theole werd uiteindelijk een prima 4-0 overwinning. Theole heeft de nodige problemen in de selectie, maar ook in de voorgaande twee seizoenen wist Marvilde thuis al ruim (3-1 en 5-1) afstand te nemen van deze ploeg uit Tiel. En vandaag was dit dus niet anders.

Het eerste half uur was Marvilde heer en meester op het veld. Het duurde wel tot de 18e minuut voordat er een echt grote kans uit dit overwicht kwam. Max van Kollenburg sneed van rechts naar binnen en de bal kwam uiteindelijk, via een tussenstation, bij Sander Bertels aan de linkerkant in het strafschopgebied terecht. Zijn schot was echter te slap, waardoor de keeper de bal eenvoudig tegen kon houden. Twee minuten later was het dan wel raak. Rick van den Bogaard gaf de bal vanaf de linkerkant voor en midden voor het doel schoot Max van Kollenburg de bal via de onderkant van de lat in het doel, 1-0. In de 28e minuut gaf Freek Bakermans de bal diep op Danny Das, die alleen op keeper Mark Boon af mocht gaan. Zijn inzet was wel hard, maar ook recht op de keeper af. Één minuut later was er weer een grote kans voor Marvilde. Bij een goed opgezette aanval kon de keeper eerst nog (moeizaam) redding brengen, maar de rebound van Tommy van de Wiel was hem te machtig. Helaas voor Marvilde kwam deze bal boven op de lat terecht. In de 31e minuut was er de eerste grote kans voor Theole en dat was ook meteen een grote. Laatste man Dennis de Koning was mee naar voren gegaan en wist een voorzet net voor de graaiende handen van Menno Kuulkers in te koppen. Stijn Louwers moest de bal op de doellijn over het doel koppen om een tegendoelpunt te voorkomen. In de blessuretijd van de eerste helft verdubbelde Marvilde dan toch nog de score. Max van Kollenburg werd diep gestuurd aan de rechterkant. Hij gaf de bal breed op Rick van den Bogaard die geen moeite had om de bal in een leeg doel te plaatsen, 2-0.

Meteen in de tweede helft werd de wedstrijd beslist. Max van Kollenburg werd diep gestuurd en aan de rechterkant in het strafschopgebied plaatste hij de bal eenvoudig (zo lijkt het altijd als de bal in het doel gaat) langs de uitkomende keeper, 3-0. De wedstrijd zakte een beetje in wat wel verklaarbaar is als je zoveel beter bent dan je tegenstander. In de 65e minuut kreeg Marvilde nog een grote kans. Alweer Max ging diep aan de rechterkant. Hij gaf de bal vanaf de achterlijn voor en uiteindelijk schoot Sander Bertels de bal in vanaf vijf meter. In een uiterste poging wist een speler van Theole de bal op de doellijn tegen te houden. Uiteindelijk werd in de 88e minuut de eindstand bereikt. Keeper Boon gaf een bal door het midden op een van zijn verdedigers, maar hier zat Danny Das tussen. Alleen voor de keeper maakte Danny geen fout, 4-0.

Een goede overwinning voor Marvilde die doet vermoeden dat er in de tweede seizoenshelft nog het een en ander mogelijk is. Die tweede helft begint voor Marvilde op 19 januari 2014 met een thuiswedstrijd tegen Uno Animo.

Fotoverslag Ruud Bertels

=====================================

08-12-2013
Haarsteeg 1 - Marvilde 1

Marvilde met veel inzet langs Haarsteeg

Voor de winterstop speelt Marvilde nog twee wedstrijden, die  liefst beide gewonnen dienen te worden om onderin enige ruimte te krijgen.  Vandaag de wedstrijd tegen Haarsteeg dat de laatste weken niet echt in grootse vorm steekt, maar datzelfde geldt het hele seizoen al voor Marvilde. Naar aanleiding van afgelopen seizoen zou Marvilde een goed gevoel moeten hebben over een goede afloop in deze belangrijke wedstrijd. Haarsteeg is zeker geen hoogvlieger in deze klasse, maar moet het vooral van hard werken hebben. Haarsteeg stond vóór deze wedstrijd 1 punt voor op Marvilde.

Het eerste kwartier leverde voor beide teams een mogelijkheid op. Al in de 4e minuut schoot Sander vd Berg een vrije trap vanaf 23 meter op doel. Menno Kuulkers tikte deze bal goed uit zijn rechter beneden hoek tot corner. Vier minuten later nam Danny Das een beginnende aanval van Haarsteeg goed over rond de middenlijn. Na een aantal spelers omspeeld te hebben gaf hij de bal op Rick van den Bogaard die op zijn beurt met een tikje de bal op Tommy Boogers gaf. Tommy schoot vanaf 18 meter met buitenkant rechts op doel. De keeper redde tot corner. In de 16e minuut kwam Marvilde op voorsprong. Danny Das mocht aan de rechterkant van het veld op een paar meter van de achterlijn in de buurt van de cornervlag een vrije trap nemen. Deze voorzet werd uitverdedigd, maar kwam op 18 met voor de voeten van Sander Bertels terecht. Sander schoot de bal via de binnenkant van de paal in het doel, 0-1. Na een half uur gaf Rick van den Bogaard een voorzet vanaf de linkerkant. Op 6 meter van het doel bij de tweede paal stond Tommy van de Wiel en hij kopte, al vallend, de bal op doel. Helaas net naast. Vijf minuten later weer een goede aanval van Marvilde. Deze keer kwam de bal bij Danny Das terecht die vanaf 20 meter op het doel schoot. Via de vuisten van keeper Frank Vlamings werd dit een hoekschop. De voorsprong van Marvilde was verdiend en het werd vijf minuten voor de rust geholpen door de scheidsrechter. Op de middenlijn maakte Dilan van Son een pittige overtreding op Sander Bertels. Voor iedereen leek dit een gele kaart, maar de scheidsrechter dat het een rode kaart was.

De tweede helft zou Marvilde dus wel een overwicht moeten kunnen hebben tegen 10 tegenspelers, maar daar was het eerste kwart van die tweede helft weinig van te zien. Zonder dat Haarsteeg gevaarlijk werd was er wel een overwicht voor de thuisploeg. Rond de 70ste minuut kwam Marvilde beter in de wedstrijd en waren er diverse kansen/kansjes voor de mannen van Bram Louwers. Helaas was de afwerking telkens niet goed genoeg, waardoor de wedstrijd spannend bleef. Tien minuten voor het einde kwam Haarsteeg ineens weer opzetten. Marvilde moest een aantal keren handelend optreden. Steven Cools maakte een uiterste sliding om Stan Dorgelo van een doelpunt af te houden en Sander Bertels redde een inzet van de lijn. Marvilde hield stand en na een wedstrijd hard werken op een zeer slecht en erg glad veld, kwam in de 90e minuut de verlossende 0-2. Max van Kollenburg gaf vanaf het middenveld de bal op Rick van den Bogaard aan de linkerkant. Aan de andere kant kwam loopwonder Danny Das mee op. Rick gaf de bal prima over de breedte en Danny tikte de 0-2 binnen.

Marvilde heeft hard gewerkt en daar gelukkig, zeker gezien de overige uitslagen, drie punten aan over gehouden. Volgende week volgt de laatste wedstrijd voor de winterstop en van de heenronde, thuis tegen Theole.

Fotoverslag Ruud Bertels

=====================================

01-12-2013
Marvilde 1 - Beerse Boys 1

Marvilde is duidelijk de mindere tegen Beerse Boys

Afgelopen seizoen speelde Marvilde twee keer gelijk tegen Beerse Boys (3-3 en 0-0), maar er was in beide wedstrijden zeker meer mogelijk geweest. Dit seizoen loopt het allemaal iets moeizamer voor Marvilde en ook de (thuis)wedstrijd tegen Beerse Boys ging redelijk kansloos verloren. Natuurlijk, als Marvilde op het juiste moment scoort, was er meer mogelijk geweest, maar het grootste deel van de wedstrijd was Beers de betere.

De eerste helft had Beerse Boys een overwicht op het veld. Het eerste half uur leverde dat nog niet echt uitgespeelde kansen op. Toch had Niels van Heerbeek een aantal kansjes in dat eerste half uur, maar zijn tijd kwam op het einde van de wedstrijd nog wel. Het enige opvallende in het eerste half uur was het wegsturen van de grensrechter van Beerse Boys. Volgens de scheidsrechter vlagde hij dusdanig slecht en liet hij op diverse manieren blijken dat hij het er niet mee eens was, dat er geen andere mogelijk was dan wegsturen. Een reservespeler nam zijn taak over en vanaf dat moment was er geen probleem meer. In de 33e minuut kwam Beerse Boys verdiend op voorsprong. Een corner vanaf de linkerkant werd uit de lucht ineens op de pantoffel genomen door Ruud Willems. Ondanks een poging om de bal op de lijn uit het doel te houden, ging de bal tegen de touwen, 0-1. Dit was ook de ruststand en Marvilde moest de tweede helft wel anders ingaan, anders was het helemaal kansloos.

Dat gebeurde dan ook in de tweede helft. De eerste tien minuten waren helemaal voor Marvilde en er waren zeker kansen. In de 49e minuut schoot Tayfun Yilmaz een voorzet vanaf de linkerkant in. Keeper Twan Louwers bracht redding en dat deed hij ook op de rebound van Ties Bazelmans. De volgende rebound, vanaf 16 meter, was voor Tommy van de Wiel, maar die ging over het doel. Twee minuten later mocht Max van Kollenburg inkoppen, maar ook deze inzet trof geen doel. Hierna was Marvilde wel veel in de aanval, maar de counters van Beerse Boys waren veel gevaarlijker. Uiteindelijk leverde dit in de 61e minuut de 0-2 op. Pim Vingerhoets gaf de bal vanaf de rechterkant voor en bij de tweede paal tikte Dennis Schapendonk de bal in het doel. De wedstrijd was gespeeld en de grootste kansen bleven voor Beerse Boys. Uiteindelijk maakte Niels van Heerbeek in de 89e minuut en in blessuretijd nog twee doelpunten die zorgden voor een 0-4 eindstand.

Volgende week speelt Marvilde een uitwedstrijd bij Haarsteeg. Deze ploeg staat één punt boven Marvilde en een overwinning moet zeker mogelijk zijn.

Fotoverslag Ruud Bertels

Fotoverslag De Kempen Pers

=====================================

24-11-2013
Uno Animo 1 - Marvilde 1

Marvilde niet bij machte om het tij te doen keren tegen Uno Animo

Tijdens de 1e ontmoeting tussen Uno Animo en Marvilde, wat tevens ook de 1e wedstrijd van het huidige seizoen was, werd de wedstrijd 2 minuten voor de rust gestaakt. Het restant van die wedstrijd werd vandaag afgewerkt bij een stand van 2-1 voor de thuisploeg.

In dit restant was Marvilde niet bij machte om het tij te doen keren alhoewel Marvilde wel een overwicht had. De counters van de thuisploeg bleven gevaarlijk. In een redelijk harde wedstrijd en met een aantal grove overtredingen op de spelers van Marvilde, probeerde de thuisploeg het spel van Marvilde te ontregelen. Na 2 grote kansen van Danny Das en een buitenspeldoelpunt van Uno Animo bleef het uiteindelijk 2-1 waardoor Marvilde op een teleurstellende 11e plaats op de ranglijst blijft staan.

Volgende week komt Beerse Boys op bezoek en het team van Bram Louwers zal dan wederom vol voor de overwinning moeten gaan.

auteur: Laurens Creemers

=====================================

10-11-2013
RKJVV 1 - Marvilde 1

Marvilde pakt belangrijke overwinning tegen SBC

Tegen SBC moest Marvilde de drie punten in eigen huis houden. De stand is dusdanig dat de punten op dit moment erg belangrijk zijn. SBC is gepromoveerd en doet het tot nog toe erg goed in de 2e klasse.

Al in de tweede minuut kreeg Marvilde een grote kans. Een voorzet vanaf de rechterkant werd met een sliding ingeschoten door Steven Cools. Met meer geluk dan wijsheid wist keeper Peter Smulders redding te brengen. Daarna gebeurde er niet veel in deze wedstrijd. SBC kwam er in de 22e minuut snel uit en via René de Vries kwam het tot een gevaarlijk schot. Vanaf 18 meter schoot hij gevaarlijk op doel, maar Menno Kuulkers tikte de bal over de lat. In de 26e minuut werd Rob Kapteijns diep gestuurd, iets aan de rechterkant. Hij plaatste de bal perfect in de verre hoek over Menno, 0-1. Hierna had Marvilde iets meer van het spel, zonder tot grote kansen te komen. In de blessuretijd van de 1e helft gebeurde het dan toch nog. Een corner van de linkerkant werd ingekopt door Sander Bertels. Deze kopbal werd nog gekeerd, maar de rebound was voor Ties Bazelmans die van dichtbij de bal over de lijn kopte, 1-1.

In de tweede helft leek Marvilde in korte tijd de overwinning binnen te halen. Na vijf minuten had Rick van den Bogaard de bal aan de linkerkant in het strafschopgebied. Na enig kappen en draaien had hij de bal vrij en gaf hem terug op Freek Bakermans. Freek schoot de pal knap in de korte hoek, 2-1. Drie minuten later schoot Freek vanaf 18 meter op doel. De bal smoorde in de verdediging, waarbij de keeper in de ene hoek lag en de bal de ander hoek uit ging. Tayfun Yilmaz mocht het laatste tikje geven, 3-1. Wedstrijd beslist zou je denken, maar dat is Marvilde dit seizoen nog niet gegeven. In de 62e minuut schoot Marc vd Zanden op de paal en in de 69e minuut mocht René de Vries de bal midden voor het doel, na een voorzet vanaf rechts, intikken voor de 3-2. Na een aantal goede aanvallen van Marvilde leek een grotere voorsprong in de maak, maar in de 77e minuut kwam een blinde bal naar voren bij Rob Kapteijns terecht. Hij schoot de bal van grote afstand over de ver voor zijn doel staande Menno Kuulkers, 3-3.  Na de geruststellende voorsprong mocht Marvilde dus weer opnieuw beginnen. Gelukkig was, man of the match, Tayfun Yilmaz in de 80e minuut alweer ter plaatse om Marvilde op voorsprong te zetten. Vanaf 16 meter schoot hij de bal tegendraads in het doel, 4-3. Uiteindelijk gaf weer Tayfun in de blessuretijd een steekbal op Danny Das, die van dichtbij de bal langs de SBC-keeper plaatste, 5-3.

Een belangrijke overwinning die Marvilde op de gedeelde 8e plaats brengt, maar die plaats moet het delen met nog vier ander teams.  Volgende week volgt het restant van de uitwedstrijd tegen Uno Animo die op de eerste speeldag gestaakt werd na 43 minuten bij een 2-1 achterstand.

Fotoverslag Ruud Bertels

Fotoverslag Theo van Sambeek / Kempen Pers

=====================================

10-11-2013
RKJVV 1 - Marvilde 1

Marvilde krijgt te weinig tegen koploper RKJVV

Na de totaal onnodige nederlaag tegen Helvoirt afgelopen week, mocht Marvilde op bezoek bij medekoploper RKJVV uit Den Bosch. Zij staan samen met Gestel aan kop in de competitie en dus leek deze wedstrijd niet gewonnen te kunnen worden door Marvilde. De wedstrijd bewees echter dat dit zeker wel had kunnen gebeuren, maar ja, als je onderin bivakkeert dan vallen de uitslagen vaak net aan de verkeerde kant van de streep.

De beginfase van de wedstrijd was meest voor RKJVV, waarbij Marvilde zich beperkte tot verdedigen en gevaarlijk counteren. In de 14e minuut mocht RKJVV een corner nemen aan de rechterkant. Deze werd ingekopt en bij de tweede paal van de lijn gehaald door Sander Bertels. Helaas stond Crisstoffel Rouw dichtbij en tikte eenvoudig de 1-0 binnen. In de 26e minuut kopte Johan Eerhart de bal bij de tweede paal terug voor het doel. Hier stond Joey van Gorp op 4 meter van het doel vogeltje vrij. Gelukkig wist hij de bal over het doel te werken. Weer acht minuten later Werd de sterke spits Rouw ingespeeld. Hij schermde de bal goed af en gaf uiteindelijk de bal breed op Eerhart. Deze schoot de bal diagonaal voor het doel langs. Drie minuten voor de rust schoot Younes Hadouir, één van de twee broers van de gelijknamige NAC-speler, de bal vanaf 18 meter op de lat. In de tegenaanval leek Tayfun Yilmaz in het strafschopgebied weggeduwd te worden, maar de scheidsrechter liet doorspelen. Uiteindelijk werd dit een corner die door Danny Das kort genomen werd op Sander Bertels. Sander gaf de bal voor vanaf rechts en uiteindelijk viel de bal op 7 meter voor de voeten van Stijn Louwers. Stijn schoot de bal in de uiterste hoek, 1-1.

Op dat moment was dit een gelukkige ruststand, maar in het begin van de tweede helft werd Marvilde steeds beter en kwam in de 62e minuut verdiend op voorsprong. Sander Bertels gaf, iets links van de as op 40 met van het doel een prima steekbal op Rick van den Bogaard. Rick kwam voor de keeper en plaatste de bal perfect in de lange hoek, 1-2. Niets leek een overwinning van Marvilde in de weg te staan, maar het mocht uiteindelijk toch niet zo zijn. Een kwartier voor het einde gaf Ramzi Haddadi een ongevaarlijke voorzet vanaf de rechterkant. Helaas viel deze bal tussen de handen van Menno Kuulkers bij de tweede paal in het doel, 2-2. Tien minuten voor het einde werd spits Rouw aangespeeld op de 16 meter lijn. Hij kaatste de bal op Nicky van Bijsterveld die de bal heel nauwkeurig langs de paal plaatste, 3-2.

Op voorhand leek Marvilde kansloos te zijn in Den Bosch, maar met iets meer fortuin was het met de overwinning naar huis gegaan. Door deze nederlaag resteert op dit moment de op één na laatste plaats voor de ploeg van Bram Louwers. Volgende week de thuiswedstrijd tegen promovendus SBC uit Son en Breugel.

Fotoverslag

=====================================

03-11-2013
Marvilde 1 - Helvoirt 1

Marvilde is te laat wakker tegen Helvoirt

Zoals alle wedstrijden deze competitie speelde Marvilde ook vandaag weer een belangrijke wedstrijd, thuis tegen Helvoirt. Helvoirt is afgelopen seizoen gepromoveerd via de nacompetitie en had tot dusver vijf punten vergaard. Dat zijn er twee minder dan Marvilde op zijn conto heeft, bij aanvang van de wedstrijd.

De eerste 10 minuten waren doelpuntrijk. Al in de 5e minuut speelde Sander Bertels op de rand het strafschopgebied de inkomende Danny Das in de loop aan. Danny had geen probleem om de keeper van Helvoirt te verslaan, 1-0. Niets leek een royale overwinning voor Marvilde in de weg te staan, maar vijf minuten later dachten we daar al heel anders over. In de 7e minuut werd slecht verdedigen van Marvilde door Rico de Laat afgestraft. Hij was als eerste bij de bal toen de bal op 16 meter bleef liggen. Met de punt van zijn schoen tikte hij de bal langs Menno Kuulkers in het verlaten doel, 1-1. Weer twee minuten later schoot Tommy Boogers de bal net voorlangs. Maar in de tegenaanval kwam Helvoirt op voorsprong. Collin vd Bergh kwam vanaf de linkerkant naar binnen en op 18 meter schoot hij de bal in de kruising, 1-2. Helvoirt bleef de betere ploeg en de 1-3 in de 27e minuut was dan ook niet echt een verrassing. Een voorzet vanaf de linkerkant werd bij de eerste paal strak ingeschoten door Rico de Laat. De rest van de eerste helft bleef Helvoirt beter en Bram Louwers zal zijn team in de rust hard toegesproken hebben, want na de thee was er wel het overwicht van Marvilde. Eerst was er nog een schot van Collin vd Bergh iets aan de rechterkant in het strafschopgebied alleen voor Menno Kuulkers. Zijn schot ging net voorlangs. In de 52e minuut werd Rick van den Bogaard aan de rechterkant aangespeeld. Rick gaf de bal ineens voor, waar Tayfun Yilmaz de bal binnengleed, 2-3. Marvilde had de aansluiting en leek ook de gelijkmaker, en misschien wel meer, te gaan realiseren. Zeker toen Marvilde na een uur een zeer discutabele strafschop kreeg. Danny Das zou aangetikt zijn door de keeper van Helvoirt. Rick van den Bogaard schoot de bal hard door het midden, maar de keeper, die naar de linkerkant dook, had hier nog net een voet hangen. Geen doelpunt dus. Beide teams kregen hierna legio kansen. Marvilde schoot geregeld op doel, maar alles ging net voorlangs of de keeper bracht redding. Aan de andere kant was Helvoirt erg gevaarlijk met snelle uitvallen, waarbij Rico de Laat in de 86e minuut het dichtst bij de beslissing was. Zijn schot vanaf de linkerkant kwam op de lat. In blessuretijd waren er nog een paar grote kansen voor Marvilde. Eerst was het Tommy van de Wiel die met een prima actie vrij kwam aan de rechterkant in het strafschopgebied. De keeper redde echter zijn inzet. Niet veel later mocht Danny Das nog een vrije trap nemen op 18 meter iets aan de linkerkant voor het strafschopgebied. Zijn schot eindigde op de buitenkant van de kruising.

Marvilde heeft de eerste helft verslapen en zich in de tweede helft knap herstelt, maar een verdiend gelijkspel bleef uit. Volgende week volgt de lastige wedstrijd bij medekoploper RKJVV in Den Bosch.

Fotoverslag

=====================================

27-10-2013
Gestel 1 - Marvilde 1

Menno Kuulkers redt een punt voor Marvilde tegen Gestel

Vandaag de uitwedstrijd van Marvilde bij Gestel. In deze wedstrijd is altijd veel te beleven en vaak heeft Marvilde een groot aandeel in de wedstrijd. Dit seizoen lijkt dat op voorhand niet te kunnen. Gestel heeft veel nieuwe mensen en Marvilde is redelijk gelijk gebleven. Gestel is dan ook de torenhoge favoriet voor het kampioenschap en Marvilde heeft al gemerkt dat dit seizoen niet gemakkelijk zal worden. Veel teams hebben fysieke spelers en dat zijn niet de meest gunstige tegenstanders voor Marvilde. Vandaag tegen Gestel speelt Marvilde tegen een voetballend team en dat ligt Marvilde meer.

De eerste 20 minuten gaan redelijk gelijk op. Gestel heeft iets meer veldspel, maar ook Marvilde krijgt de nodige kansen. In de 22 minuut tikt Tim Nelemans bij de eerste paal een voorzet van de rechterkant net voorlangs. Twee minuten later wordt Vincent Bartholomeus diep gestuurd. Helaas handelt Vincent niet snel genoeg en weet de 45-jarige doelman Toon van Veen redding te brengen. In de 21e minuut geeft Danny Das een voorzet vanaf de rechterkant, waar Rick van den Bogaard bij de eerste paal nog net zijn voet tegen kan zetten. Van Veen redt ook deze bal tot corner. Hierna heeft Gestel een groot veldoverwicht zonder tot grootse kansen te komen. De grootste kans van de eerste helft komt in de 38e minuut. Jay Gibbes geeft een balletje op Levi Ikele die net binnen het strafschopgebied iets aan de linkerkant de bal diagonaal in schiet. De bal belandt op de binnenkant van de paal en gaat aan de andere kant van het doel voor het doel langs.

In de tweede helft begint Marvilde ook weer sterk. Dit resulteert in 2 vrije trappen op ongeveer 20 meter afstand van het doel van Gestel. De eerste vrije trap levert nog niet op, maar de tweede, op 23 meter van het doel wordt knap ingeschoten door Danny Das. Helaas wordt deze bal evenzo knap uit de kruising gebokst door Van Veen. Het laatste half uur is nagenoeg in zijn geheel eenrichtingsverkeer richting het doel van Marvilde. In de 64e minuut is het kortstondig prijsschieten op het doel van Menno Kuulkers, maar telkens weet Menno redding te brengen. Drie minuten later combineert Tom Sheridan door de Marvilde-verdediging en komt vrij voor Menno. Ook deze inzet pareert de doelman van Marvilde. Tien minuten voor het einde pikt Danny Das de bal op 30 meter op en hij schiet vanaf 25 meter. Net als in het begin van de tweede helft tikt ook deze keer Toon van Veen de bal uit de kruising. Gestel blijft aandringen en Tim Nelemans weet vele ballen goed te kaatsen, maar uiteindelijk zijn alle pogingen van Gestel vruchteloos en weet Marvilde een punt weg te halen in Gestel, met grote dank aan Menno Kuulkers.

Volgende week speelt Marvilde thuis tegen Helvoirt. Op papier een laagvlieger, maar Marvilde (slechts 2 punten meer dan Helvoirt) heeft al gemerkt dat er in deze competitie geen slechte ploegen mee doen.

Fotoverslag

=====================================

22-10-2013
Marvilde 1 - Nuenen 1

Marvilde niet opgewassen tegen hoofdklasser Nuenen

Dinsdag 22 oktober stond de eerste knock-out wedstrijd in de beker op het programma met voor Marvilde een mooie tegenstander, hoofdklasser Nuenen. Helaas miste Marvilde een aantal spelers, waardoor het op voorhand al een lastige klus zou worden.

De eerste 20 minuten was één lange stormloop van Nuenen en Marvilde probeerde om de schade beperkt te houden. Één onachtzaamheid in de verdediging leverde een vrije kans op voor Mart van de Gevel. Geheel vrij op 11 meter van keeper Patrick Dekker had hij geen moeite om de 0-1 binnen te schieten. Na 20 minuten kreeg Marvilde haar eerste kans. Max van Kollenburg zette prima door aan de linkerkant en gaf uiteindelijk voor. Tommy Boogers tikte de bal bij de eerste paal in, maar de keeper wist redding te brengen. Hierna was de wedstrijd iets meer in evenwicht, maar de grootste dreiging bleef van Nuenen komen. In de 35e minuut schoot de doorgebroken Van de Gevel nog voorlangs en na weer een goede actie van Max van Kollenburg aan de rechterkant werd de bal breed gelegd op Tommy van de Wiel die vanaf 25 meter uithaalde. De keeper wist de bal tegen te houden.

De tweede helft was nog maar 10 minuten oud toen de wedstrijd al beslist was. Joep van de Oever in de 52e en Rick Wijnen in de 54e minuut hadden voor een 0-3 tussenstand gezorgd.

Na een uur spelen werd het onweer zo hevig dat de scheidsrechter besloot de wedstrijd te staken. De KNVB mag nu besluiten wat er met het laatste half uur moet gebeuren. A.s. zondag hervat Marvilde de competitie met een uitwedstrijd tegen koploper Gestel.

=====================================

06-10-2013
Marvilde 1 - PSV av 1

Marvilde wint belangrijke wedstrijd van PSV av

Na drie gelijke spelen en één nederlaag heeft Marvilde eindelijk het zoet van een overwinning mogen proeven. Dat was ook zeer nodig, aangezien het op de op een na laatste plaats stond en speelde tegen de nummer laatst, PSV av. Uiteindelijk was de wedstrijd niet goed, maar wel spannend en gaf de gewenste uitslag voor Marvilde.

Marvilde begon sterk aan de wedstrijd en leek gemakkelijk te gaan winnen. Gaandeweg de wedstrijd bleek wel dat het toch niet zo gemakkelijk zou worden. Marvilde kwam wel in de 12e minuut op voorsprong. Marc Senders gooide de bal op de middenlijn in op Sander Bertels. Sanders kaatste de bal en Marc gaf de bal meteen diep. Hier was Danny Das veel sneller dan de verdedigers en de uitkomende keeper werd met een mooi lobje geklopt door Danny, 1-0. In de 24e minuut was een schietkans voor Niels van de Moosdijk die gelukkig net naast ging. In de 27e minuut ging het helemaal fout in de verdediging van Marvilde. De bal werd ongelukkig door Marc Senders teruggespeeld op de keeper. Die bal was hard en een flink stuk van Menno af, waardoor hij hard moest lopen om de bal nog voor de lijn te halen. Mehmet Gurbuz van PSV stond ondertussen echter zo dicht bij dat weggeschoten bal wel tegen Gurbuz aan moest komen, 1-1. De wedstrijd gaf ondertussen steeds meer een overwicht van PSV te zien, maar toch kwam Marvilde 3 minuten voor de rust op voorsprong. Marc Senders stuurde Tommy Boogers aan de linkerkant de diepte in. Tommy was als eerste bij de bal en gaf een slim balletje op de mee opgekomen Ties Bazelmans. Ties tikte de bal bij de eerste paal bijna nonchalant over keeper Mark van Asseldonk in het doel, 2-1. Twee minuten later was het aan de andere kant weer Gurbuz die een voorzet vanaf de linkerkant bij de tweede paal ineens op de schoen nam. Deze bal ging via de buitenkant van de verste paal achter.

De tweede helft begon weer sterk van Marvilde kant. Danny Das zette goed door aan de linkerkant. Hij gaf de bal voor, maar die kwam iets achter Tommy Boogers terecht, waardoor keeper Van Asseldonk in kon grijpen. Uiteindelijk kwam deze bal bij Marc Senders terecht die vanaf 23 meter uithaalde en de keeper van PSV tot een uiterste redding dwong. Na 10 minuten in de tweede helft kwam PSV toch weer op gelijke hoogte. Erdan Guventurk gaf vanaf de rechterkant voor en vogeltje vrij mocht Mehmet Gurbuz zijn tweede treffer binnen koppen, 2-2. Één minuut later gaf Tommy Boogers een steekbal op Danny Das. Zijn inzet werd gestopt door de keeper. In de 64e minuut werd een corner van Danny Das vanaf links de beslissing van de wedstrijd. De bal kwam midden voor het doel tegen Ties Bazelmans aan en zonder dat hij het wist besliste Ties de wedstrijd, 3-2.

In de 70e minuut was er nog een sterk schot van Geoffrey Prommayon vanaf 20 meter maar, zoals de laatste weken gebruikelijk, wist Menno Kuulkers deze bal goed te pakken. In de laatste minuut had, de voor deze gelegenheid teruggehaalde spits, Hans Regeling de zenuwen weg kunnen halen. Na een voorzet van Danny Das stond hij vrij voor Mark van Asseldonk, maar de keeper bracht redding.

Uiteindelijk haalde Marvilde een zeer belangrijke overwinning in deze wedstrijden tussen de twee onderste ploegen in de stand. Hiermee staat Marvilde weer op de 9e plaats, en dat ziet er toch meteen weer heel anders uit. Volgende week dinsdag, 22 oktober, speelt Marvilde in de eerste knock-out ronde van de beker thuis tegen Nuenen (hoofdklasser). De zondag daarna volgt de uitwedstrijd tegen koploper Gestel.

Fotoverslag

=====================================

06-10-2013
Nemelaer 1 - Marvilde 1

Marvilde gelijk tegen fysiek sterk Nemelaer

Marvilde wacht nog altijd op haar eerste overwinning, maar zou de uitwedstrijd tegen Nemelaer zich daar we voor lenen? Gezien de ranglijst zeker wel, ze hebben slechts 2 punten meer en een wedstrijd meer, maar het is wel een ploeg die vorig seizoen nog een klasse hoger speelde. Daarnaast is bekend dat Nemelaer grote, fysiek sterke spelers heeft en dat is niet het type ploeg waar Marvilde lekker tegen speelt. Uiteindelijk gaf de wedstrijd precies dit beeld te zien en was Marvilde op het einde het meest tevreden met de gelijke stand.

Nemelaer begon de eerste helft stormachtig. Marvilde had de eerste 25 minuten niets in te brengen, maar had het geluk dat de storm niet tot hele grote kansen leidde. Menno Kuulkers moest wel een paar keer goed opletten, maar vooral de voorzetten op de lange mensen in het team van Nemelaer waren telkens te hoog en dus niet gevaarlijk. Na een half uur kwam Marvilde beter in het spel en waren er de eerste aanvallen, die helaas nog tot niets resulteerden.

Na de thee leek het meteen fout te gaan. Een terugspeelbal werd door Menno, bijna op de achterlijn rechts van het doel, in de handen gepakt. De vrije trap werd hard ingeschoten, maar gelukkig stond Max van Kollenburg op de goede plek op de doellijn. Tien minuten na de rust werd het dan toch 1-0 voor Nemelaer. Een lage voorzet vanaf de rechterkant werd bij de tweede paal ingeschoten door Wesley Diepens. Één minuut later leek diezelfde speler bij de eerste paal voor de 2-0 te zorgen, maar hij raakte de bal verkeerd en de bal ging net aan de goede kant voor Marvilde naast het doel.

Hierna ging het spel redelijk gelijk op en een kwartier voor het einde viel dan toch de gelijkmaker. Een goed opgezette aanval via Danny Das naar Rick van den Bogaard kwam bij Ties Bazelmans aan de rechterkant terecht. Ties gaf de bal perfect voor tussen de keeper en een verdediger. Zij liepen elkaar in de weg en de bal kwam bij de mee opgekomen Marc Senders terecht. Marc gaf de bal terug op Max van Kollenburg. Er stonden nog 2 speler op de doellijn, maar met een diagonaal balletje schoot Max de 1-1 in de verre hoek. In de 90e minuut leek Marvilde nog met de overwinning aan de haal te gaan. Een voorzet vanaf rechts werd weggewerkt door een verdediger van Nemelaer. De rebound was uiteindelijk voor Rick van den Bogaard. Zijn snoeiharde schot vanaf 18 meter ging net naast het doel.

Het derde gelijke spel is een feit, maar de zo gewenste overwinning is er nog niet geweest dit seizoen. Marvilde staat nu op één na laatste en krijgt volgende week nummer laatst, PSV av,  op bezoek.

Fotoverslag

=====================================

29-09-2013
Marvilde 1 - RKVVO 1

Marvilde in enerverende partij gelijk tegen RKVVO

Angstgegner nummer één voor Marvilde is RKVVO. De afgelopen jaren werd er af en toe een succes(je) geboekt, maar meestal was de bovenliggende uit Oers afkomstig. Vandaag ging de strijd gelijk op en misschien had RKVVO wel de meeste mogelijkheden, maar de grote kansen waren aan beide kanten goed verdeeld. Uiteindelijk resulteerde een gelijke stand, waar iedereen wel vrede mee kon hebben.

Al in de 3e minuut mocht Rick van den Bogaard vrij aanleggen vanaf 18 meter. Hij kwam van de rechterkant naar binnen en schoot de bal naast. Na een eerste 5 sterke minuten van Marvilde nam RKVVO het veldspel in handen. In de 12e minuut gaf Stijn de Bresser een balletje op Sam Heinemans. Zijn inzet vanaf de rechterkant werd knap gered door Menno Kuulkers. De rebound was voor Steven Cools die de bal aan de andere kant over de zijlijn werkte. Hieruit kwam een voorzet die door Kai van Diessen net naast werd gewerkt. Drie minuten later mocht Bram van Sambeek nog een keer aanleggen vanaf de rechterkant en deze keer wist Marc Senders de bal nog net met een sliding te blokken. Weer vier minuten later kwam Sam Heinemans op 18 meter alleen voor Menno te staan. Hij lobte de bal gelukkig voor Marvilde over het doel van de uitkomende keeper van Marvilde. Weer één minuut later lette de verdediging van Marvilde niet goed op. De bal werd afgepakt en van dichtbij kreeg Kai van Diessen een goede mogelijkheid. Ook nu wist Menno te redden. Tien minuten voor de rust stuurde Danny Das op rechts Steven Cools diep. Zijn inzet was niet sterk, waardoor deze grote kans verloren ging. Vijf minuten voor de rust had Marvilde op voorsprong moeten komen. Stijn de Bresser gaf de bal in de laatste lijn eenvoudig aan Danny Das. Danny mocht alleen naar keeper Robbert Koek lopen, maar schoot de bal op de buitenkant van de paal. De rust werd dus, ondanks, vele kansen bereikt met een brilstand, maar de tweede helft bracht daar, meer dan op het scorebord tot uitdrukking kwam, verandering in.

Na tien minuten had Max van Kollenburg vanaf de rechterkant een prima actie in huis. Zijn voorzet kwam bij de tweede paal bij Danny Das terecht. Helaas schoot Danny hard en hoog over. Twee minuten later schoot Lester Hubenet de bal vanaf 25 meter hard op de onderkant van de lat. Uit betrouwbare bron weten we dat de bal achter de lijn terecht kwam en daarna terug in het veld. De scheidsrechter had dit niet gezien. Twintig minuten voor het einde werd een glaszuiver doelpunt van Marvilde afgekeurd. Vincent Bartholomeus gaf de bal goed voor op Danny Das die de bal intikte. De grensrechter vlagde voor buitenspel, wat het niet was, maar de scheidsrechter keurde het doelpunt niet goed. Één minuut later schoot Martijn van Dijk de bal hard diagonaal in vanaf de rechterkant. Buiten bereik van Menno Kuulkers belandde de bal op de paal. In de 80e minuut viel dan uiteindelijk het eerste doelpunt. Na een overtreding van RKVVO in de verdediging van Marvilde omspeelde Kai van Diessen de doelman van Marvilde en schoot de bal in het verlaten doel, 0-1. Vijf minuten later kwam Marvilde toch weer op gelijke hoogte. Marc Senders gaf de bal voor vanaf de linkerkant. De bal ging over alles heen, maar bij de tweede paal kon Vincent Bartholomeus de bal toch weer voorgeven. Stijn Louwers schoot van dichtbij de bal in het dak van het doel, 1-1.

Marvilde heeft tegen RKVVO een spannend gevecht uitgevochten, met een gelijke stand als resultaat. Beide teams zitten nog niet lekker in de competitie, maar deze wedstrijd staat op zich. Volgende week volgt voor Marvilde een uitwedstrijd tegen Nemelaer. Ook hier zal weer hard gewerkt moeten worden om met de punten naar huis te gaan.

 

=====================================

22-09-2013
Nulandia 1 - Marvilde 1

Marvilde moeizaam naar eerste punt in deze jaargang

Na een gestaakte wedstrijd bij Uno Animo en een onnodige nederlaag tegen CHC ging Marvilde vandaag op bezoek bij Nulandia. Twee jaar geleden was Nulandia ook tegenstander van Marvilde (2 keer gelijk) en na één jaar Zuid II zijn ze weer terug.

Al in de vierde minuut kwam Marvilde op voorsprong. Marc Senders stuurde Tommy Boogers diep. Tommy was sneller dan de verdediging, omspeelde de keeper en schoot de 0-1 binnen. Twee minuten later mocht Tommy weer doorgaan, maar werd neergehaald door de laatste man. Die kreeg een gele kaart, maar de consequenties voor Tommy en Marvilde waren groter. Een aantal minuten later moest Tommy zich namelijk geblesseerd laten vervangen.

In de 17e minuut schoot Marijn Jansen van Nulandia een vrije trap vanaf 20 meter op de lat, maar verder speelde Nulandia vooral de lange bal en kwam Marvilde niet heel erg in de problemen. Drie minuten voor de rust had Marvilde ook op 0-2 moeten komen. Rick van den Bogaard gaf een balletje op Danny Das, die vanaf de rechterkant alleen naar de keeper kon gaan. Hij plaatste de bal ook langs die keeper, maar de bal belandde op de tweede paal.

De 2e helft verliep erg moeizaam voor Marvilde. Menno moest een paar keer handelend optreden rondom de 51e minuut. Eerst op een inzet dichtbij van Stef vd Hurk en daarna mocht Joris Razenberg aan de rechterkant opstomen. Ook deze inzet werd knap gered door Menno. Op de helft van de tweede helft kreeg Nulandia waar het naar op zoek was, de gelijkmaker. Stef vd Hurk werd neergelegd in het strafschopgebied door Menno Kuulkers en naast een gele kaart voor Menno was er ook een penalty. Die werd ingeschoten door Jeroen Korsten en knap gered door Menno, maar de rebound was ook weer voor Korsten die zorgde voor de 1-1.

Hierna herstelde Marvilde zich weer en kreeg een kwartier voor het einde een goede kans. Steven Cools gaf voor vanaf de linkerkant en na een overstapje van Danny Das schoot Ties Bazelmans, net voor de eerste paal hard in. Helaas ging de bal aan de verkeerde kant van de 1e paal in het zijnet.

In de 80e minuut kopte Tijs van Nistelrooij nog op de lat en 5 minuten voor het einde kreeg Sander Bertels nog een grote kans. Na een voorzet vanaf de linkerkant van Marc Senders raakte hij de bal niet goed, maar die ging toch nog maar net voor het doel langs.

Marvilde heeft hard gewerkt en een eerste punt verdiend in deze competitie. Volgende week de enige Veldhovense derby van dit seizoen thuis tegen RKVVO.

 

=====================================

15-09-2013
Marvilde 1 - CHC/Orka 1

Marvilde verliest onnodig van CHC/Orka

Vorige week werd de wedstrijd van Marvilde afgebroken door een rare actie van een speler van Uno Animo, maar vandaag wist Marvilde wel een volledige wedstrijd te spelen. De uitkomst was niet goed en dat was vooral een gevolg van het eigen spel van Marvilde. Het eigen spel was dusdanig dat CHC eenvoudig kon profiteren met snelle uitvallen.

In de 9e minuut mocht Danny Das een vrije trap nemen aan de linkerkant van het strafschopgebied, vanaf 20 meter. Zijn inzet was goed, maar keeper Arnold Hofmans bokste de bal uit de korte hoek. Na 21 minuten kwam CHC voor de eerste keer sterk opzetten. Uiteindelijk schoot Nafis Alkan in het strafschopgebied in de handen van Menno Kuulkers. In de 25e minuut kwam de grootste kans voor Marvilde. Marc Senders zette prima door vanaf de linksback positie. Op 30 meter gaf hij een steekbal op Rick van den Bogaard. Alleen voor de keeper schoot hij de bal op de benen van de doelman. CHC bleef gevaarlijk en in de 41e minuut kwamen de bezoekers dan ook op voorsprong. Een diepe bal op Deniz Alkan leverde een sprintduel op tussen Alkan en Freek Bakermans. Helaas voor Marvilde was Alkan de snellere en hij omspeelde Menno Kuulkers, waarna hij de bal in het lege doel prikte, 0-1.

Ondanks dat Marvilde sterk aan de 2e helft begon, kwam CHC toch op een 0-2 voorsprong. Soufiane Bakkali mocht rustig aanleggen vanaf 25 meter. Hij de schoot de bal, mooi afdraaiend, richting de kruising vanaf de linkerkant. Menno Kuulkers was kansloos en de 0-2 was een feit. Drie minuten later, in de 54e minuut, had Marvilde de aansluitingstreffer moeten scoren. Danny Das gaf aan de rechterkant een mooi draaiballetje op Max van Kollenburg. Zijn voorzet vanaf de achterlijn kwam uiteindelijk op de rand van het strafschopgebied terecht bij Rick van den Bogaard. Rick schoot de bal helaas over het doel. Hierna ging het spel gelijk op, maar in de laatste minuten werd het toch nog spannend. In de 90e minuut nam Rick van den Bogaard een vrije trap iets aan de linkerkant van het strafschopgebied op 18 meter van het doel. Hij schoot de bal prima in de kruising van de korte hoek, 1-2. Door de drang van Marvilde om toch nog de 2-2 te maken kreeg CHC meteen een grote kans. Samir Johri draaide zich prima vrij en schoot in, maar Menno Kuulkers redde prima. Weer 1 minuut later schoot Rick van den Bogaard de rebound van een voorzet nog in vanaf 16 meter. De kluts net voor het doel leverde nog bijna de gelijkmaker op, maar de bal ging net naast.

Marvilde verliest deze wedstrijd, maar met meer inzet vanaf de eerste minuut was er zeker meer mogelijk geweest. Volgende week gaat Marvilde op bezoek bij Nulandia.

Fotoverslag

=====================================

08-09-2013
Uno Animo 1 - Marvilde 1

Wedstrijd Marvilde gestaakt door dwaze actie tegenspeler

De voorbereiding op het nieuwe seizoen was eindelijk voorbij en Marvilde mocht beginnen aan de competitie. De tegenstander uit Loon op Zand, Uno Animo, was er meteen een van formaat. Helaas was de rechtsback van Uno Animo even het spoor bijster, waardoor de wedstrijd niet uitgespeeld kon worden en na 43 minuten gestaakt werd.

Al in de 2e minuut kwam Marvilde op voorsprong. Freek Bakermans kwam prima opzetten vanaf het middenveld en gaf een steekpass op Max van Kollenburg. Net voor de keeper plaatste hij de bal over de doelman, 0-1. Hierna waren de beste kansen voor Uno Animo. Al in de 4e minuut werd Thomas Mertens aan de rechterkant weggestuurd. Hij plaatste de bal langs Menno Kuulkers, maar gelukkig kwam de bal op de buitenkant van de verste paal terecht. Na 10 minuten leek Marc Senders een gevaarlijke aanval van Uno Animo onschadelijk te maken, maar na een overtreding (of niet?) van Thomas Mertens, kon deze laatste vanaf 16 meter uithalen. Menno Kuulkers redde met de vingertoppen tot corner. Een prima redding, maar vrije trappen en corners waren nu net het gevaarlijkst van de kant van Uno Animo. Qua lengte en postuur waren de spelers allemaal meer dan de spelers van Marvilde, dus vaak waren zij in het voordeel bij corners en vrije trappen. Na een half uur kwam hier dan ook de gelijkmaker uit tot stand. Een vrije trap vanaf de linkerkant van Ruben van Loon werd midden voor het doel ingekopt door Rik Vermeulen, 1-1. Vijf minuten later had Marvilde een prima aanval in huis over de linkerkant. Rick van den Bogaard omspeelde op eigen helft prima zijn tegenstander en gaf daarna een diepe bal op Max van Kollenburg. Max omspeelde eenvoudig zijn tegenstander en gaf de bal voor. Helaas belandde deze tussen een aantal aanvallers van Marvilde, waarna uiteindelijk Danny Das een schot op het doel loste. Dit schot ging naast, volgens de spelers aangeraakt, maar de scheidsrechter oordeelde achter.

In de 43e minuut eindigde helaas de wedstrijd. Een voorzet vanaf de linkerkant van Uno Animo, werd uiteindelijk bij de tweede paal weer voorgegeven door Ruben van Loon. Midden voor het doel stond laatste man Mathijs Knapen vrij om de 2-1 in te tikken. Volgens de spelers van Marvilde stond Knapen in buitenspel positie en dus liep de aanvoerder van Marvilde naar de scheidsrechter. Onderweg werd hij echter onderuit getrapt door rechtsback Renz van Son. De scheidsrechter had dit niet gezien, omdat hij naar de middenstip liep, maar voor alle toeschouwers, begeleiding en spelers was de overtreding duidelijk. De enige sanctie die hierbij hoort is een rode kaart, maar de scheidsrechter had het niet gezien. De leidsman vroeg, nadat de kruitdampen opgetrokken waren, aan de betreffende spelers wat er gebeurd was. Van Son zei (uiteraard) dat er niets gebeurd was, waarna de scheidsrechter besloot de wedstrijd te staken. Het had de trainer en het bestuur van Uno Animo gesierd als ze, in het kader van fair play, gezegd zoude hebben dat de speler een rode kaart moest krijgen, maar helaas gebeurde dat niet. Hierdoor zal de wedstrijd aan de tafels van de tuchtcommissie van de KNVB een staartje krijgen en zal het restant van de wedstrijd eventueel op een later tijdstip uitgespeeld moeten worden.

Volgende week volgt voor Marvilde 1 een thuiswedstrijd tegen het Bossche CHC/Orka. CHC is de competitie begonnen met een thuisnederlaag tegen SBC uit Son en Breugel.

Fotoverslag

=====================================

31-08-2013
BLC 1 - Marvilde 1

Marvilde plaatst zich definitief voor de volgende ronde van de beker

Na twee prima overwinningen tegen ODC (5-0) en Unitas’59 (5-2) was de volgende ronde al bijna zeker. Dat was in de laatste wedstrijd in Den Bosch tegen BLC (vorig seizoen kampioen in de vierde klasse zaterdag) goed te zien. De inspiratie was ver te zoeken en het enige aparte in deze wedstrijd was dat in het doel van de thuisploeg drie verschillende keepers hadden gestaan na negentig minuten (1e keeper rood in de 30e minuut, 2e keeper geblesseerd een kwartier voor het einde). Uiteindelijk werd het een gelijkspel wat voldoende was voor Marvilde voor het bereiken van de knock-out fase van het bekertoernooi.

Vanaf het begin was duidelijk dat Marvilde gedurende de gehele wedstrijd een veldoverwicht zou hebben. BLC zakte ver terug en Marvilde mocht proberen gaten in de verdediging te vinden. Na een kwartier blokte Rick van den Bogaard een bal van een verdediger aan de linkerkant van het veld. De bal kwam midden voor het doel op 18 meter voor de voeten van Danny Das, maar zijn schot werd door de keeper met de benen gestopt. Bij een van de spaarzame counters ontliep Frits van Mourik de buitenspelval en ging aan de rechterkant alleen door. Zijn voorzet kwam midden voor het doel bij de 42-jarige Halim Abdellaoui terecht. Die kopte eenvoudig de 1-0 in. Twee minuten later gaf Max van Kollenburg de bal vanaf de rechterkant voor op Rick van den Bogaard. Geheel vrij op 12 meter van het doel schoot ook hij op de benen van keeper Erik Poelstra. In de 29e minuut schoot Danny Das de bal vanaf 18 meter via de vingertoppen van de doelman tegen de lat. Één minuut later ontstond de grootste opwinding in deze wedstrijd. Rick van den Bogaard gaf voor vanaf de linkerkant en Danny Das dacht de bal in het doel te werken. Zijn tegenstander duwde hem echter weg en de scheidsrechter gaf hier een strafschop voor. Rick schoot deze door het midden in het doel, 1-1. De keeper was hierover zo teleurgesteld dat hij een woord riep wat niet op het veld thuishoort en werd hiervoor bestraft met een directe rode kaart. De wedstrijd kabbelde naar de rust.

De tweede helft waren 45 hele lange minuten.

Uiteindelijk is Marvilde dus door maar het spel zal volgende week, in de eerste competitiewedstrijd, vele malen beter moeten zijn want ander is Marvilde kansloos. Marvilde mag al meteen aantreden tegen één van de kampioenskandidaten namelijk Uno Animo uit Loon op Zand.

=====================================

27-08-2013
Marvilde 1 - Unitas'59 1

Marvilde na twee wedstrijden al nagenoeg zeker van de volgende bekerronde

Na een prima overwinning op ODC afgelopen zondag, was ook Unitas’59 niet sterk genoeg om Marvilde echt te bedreigen. Na een gelijk opgaand begin was het alleen nog Marvilde wat de klok sloeg. Door de overwinning van BLC is Marvilde bijna zeker van de volgende bekerronde. Alleen een dikke nederlaag tegen zaterdag vierdeklasser BLC en een dikke overwinning van ODC tegen Unitas’59 kan dat nog voorkomen.

Het eerst kwartier ging gelijk op en in de 11e kwam Marvilde op voorsprong. Freek Bakermans gaf een steekbal op Ties Bazelmans. Ties wipte de bal over de uitkomende keeper. De bal werd nog net geblokt, maar de terugspringende bal werd door Max van Kollenburg in de kruising geschoten, 1-0.

Twee minuten later was het al weer gelijk. Rik Strijbosch, de gevaarlijkste speler van Unitas’59 werd aan de linkerkant diep gestuurd. Hij gaf voor op Roeland van Meijl die geen moeite had de bal in het lege doel te schieten, 1-1. In de 25e minuut kwam Marvilde weer op voorsprong toen Danny Das op de punt van het strafschopgebied aan de linkerkant een vrije trap mocht nemen en Stijn Louwers deze bij de eerste paal in het doel frommelde, 2-1.  De wedstrijd was eigenlijk al gespeeld, aangezien Unitas’59 ondertussen nog maar sporadisch op de helft van Marvilde kwam en Marvilde de nodige kansen mistte. Twee minuten later nam Sander Bertels aan de rechterkant een corner die door Tommy van de Wiel bij de tweede paal diagonaal op de paal werd gekopt. In de 41e minuut stak Sander Bertels prima het middenveld over en bediende uiteindelijk aan de rechterkant Freek Bakermans. Hij schoot op de benen van de keeper. Dat was 25 minuten eerder Max van Kollenburg op precies dezelfde manier gebeurd. Drie minuten voor de rust schoot Unitas’59 nog een vrije trap tegen de onderkant van de lat. In de laatste minuut gaf Ties Bazelmans een diepe bal op Danny Das. Danny was net iets eerder bij de bal dan de keeper en lobte de bal prima in het verlaten doel, 3-1.

De tweede helft was het vooral af en toe hard van Unitas-zijde, maar voor het overige bleef Marvilde de aanvallende ploeg. Twintig minuten voor het einde stuurde Stijn Louwers Max van Kollenburg  diep. Op de rand van het strafschopgebied schoot Max de bal hard in de kruising, 4-1. Twee minuten later stuurde Ties Bazelmans Tommy Boogers diep. Tommy was sneller dan twee verdedigers, maar werd gestuit door de keeper. De rebound werd ingekopt door Max van Kollenburg, 5-1. In de laatste seconde ging Rik Strijbosch nog alleen op keeper Patrick Dekker af en schoot de 5-2 in het doel.

Zaterdag 31 augustus de laatste (uit)wedstrijd tegen BLC. Zoals al gezegd zou zelfs een nederlaag nog voldoende kunnen zijn voor de volgende ronde.

 

=====================================

25-08-2013
Marvilde 1 - ODC 1

Marvilde een maatje te groot voor ODC

De voorbereidingsperiode loopt op z’n einde en dus beginnen we aan het serieuze deel met de bekerwedstrijden. Voor Marvilde betekent dat spelen tegen ODC (thuis 25-8), Unitas’59 (thuis 27-8) en BLC (uit 31-8). Vandaag dus de wedstrijd tegen derdeklasser ODC uit Boxtel. Op voorhand hoor je als tweedeklasser te winnen, maar dat moet dan altijd nog maar gebeuren. Uiteindelijk had Marvilde geen moeilijke zondag middag.

De eerste minuten gingen gelijk op, met een licht veldoverwicht van Marvilde. In de 20e minuut werd dan uiteindelijk de ban gebroken en kwam Marvilde op voorsprong. Steven Cools gaf de bal aan de rechterkant diep op Max van Kollenburg. Max was sneller dan zijn tegenstander en gaf de bal bij de achterlijn terug op Tommy Boogers. Op de penaltystip plaatste Tommy de bal in de lange hoek, 1-0. Een kwartier later smoorde een inzet van Ties Bazelmans in een kluwen van op een paar meter van het doel. Tommy van de lette goed op en kon eenvoudig de 2-0 intikken. Twee minuten voor de rust werd Tommy van de Wiel op de rand van het strafschopgebied aangespeeld door Tommy Boogers. Van de Wiel schoot de 3-0 in het doel.

De wedstrijd was natuurlijk gespeeld en in de tweede helft mocht Marvilde de score rustig uitbouwen. In de 54e minuut kwam een aanval over de rechterkant na veel schijven bij Tommy Boogers terecht. Hij gaf de bal op Sander Bertels die vanaf 11 meter de 4-0 binnen schoot. Twaalf minuten voor het einde was het slotakkoord voor Rick van den Bogaard. Max van Kollenburg stuurde Danny Das aan de rechterkant van het veld alleen op de keeper van ODC af. Danny gaf op het laatst breed op Rick die geen probleem had de bal in het lege doel te leggen, 5-0.

Dinsdag volgt de wedstrijd thuis tegen Unitas’59 (3e klasse) uit Eindhoven. Unitas’59 speelde haar eerste wedstrijd gelijk tegen BLC (1-1)

Fotoverslag

=====================================


JoomlaWatch Stats 1.2.8_04-dev by Matej Koval