Get Adobe Flash player


10-05-2015

Competitie

Stormvogels'28 1 - Marvilde 1 / uitslag 3 - 4

Marvilde wint in laatste minuut van Stormvogels’28

Na een schitterend feest vorige week in de thuiswedstrijd tegen ZSV, dat bij Marvilde kampioen werd, stond vandaag de uitwedstrijd in Siebengewald tegen Stormvogels’28 op het programma. Het lijkt een traditie te worden dat Marvilde

de laatste competitiewedstrijd speelt bij de tegenstander die het verst weg gelegen is. De afgelopen twee seizoen was het telkens Theole uit Tiel waar Marvilde op bezoek mocht en vandaag dus een tegenstander op 100 meter van de Duitse grens. Voor Marvilde stond er al lang niets meer op het spel, maar Stormvogels zou nog graag een punt halen om zeker te zijn van de nacompetitie en niet rechtstreeks te degraderen. Toch wilde Marvilde graag de drie punten halen om daarmee het hoogste punten aantal in de tweede klasse ooit te halen. Dat lukte dus, ondanks dat dit tot de 90e minuut moest duren. Door de andere uitslagen bleef Stormvogels op de 12e plaats staan, waardoor het in de nacompetitie mag proberen om in de tweede klasse te blijven. Dat zal nog een hele opdracht worden.

Marvilde was in het eerste half uur, en eigenlijk in de gehele wedstrijd, de veel beter voetballende ploeg. Toch was de enige grote kans voor de thuisploeg. Thomas Creemers kwam op 18 meter iets links vrij en mocht op Sten Otter afgaan. Op het laatste moment blokte Tommy van de Wiel het schot van Creemers. De rebound van Creemers werd met de voeten gered door Sten Otter. In de 26e minuut werd Mitchel Smits aan de rechterkant diep gestuurd. Hij ging richting de achterlijn en had de ploeggenoten voor het uitkiezen voor het doel. Hij koos voor Ties Bazelmans die op vijf meter voor het doel geen moeite had om de 0-1 in te tikken. In de 30e minuut was er een schot van Danny Das dat gered werd door doelman Jeffrey Koch. In de tegenaanval gaf Bart Tissen een steekbal op Tom Huberts. Alleen voor Sten Otter maakte hij geen fout, 1-1. Vanaf de aftrap mocht Danny Das alleen op de doelman afgaan, maar het veld werkte niet mee. Het laatste balcontact zorgde ervoor dat de doelman net voor Danny bij de bal was. Vijf minuten voor de rust kwam de thuisploeg zelfs op voorsprong. Harrie Gommans ging diep aan de linkerkant. Hij ontweek de buitenspelval en gaf voor op Thomas Creemers. Hij stond helemaal vrij op vijf meter en schoot de 2-1 binnen.

In de vierde minuut na de rust mocht Harrie Gommans alleen op de doelman van Marvilde afgaan. Hij schoot de bal uiteindelijk naast het doel. Op het uur kopte Danny Das de bal door op Tayfun Yilmaz. Vanaf 30 meter mocht hij alleen op het doel afgaan. Op de rand van het strafschopgebied haalde hij uit en schoot de bal op de lat… van het vangnet. In de 73e minuut leek de wedstrijd beslist te worden toen Thomas Creemers de 3-1 inschoot, maar één minuut later was het Erwin Isbouts die op aangeven van Sander Bertels de 3-2 maakte. In de 79e minuut was het eerst Danny Das die vanaf de linkerkant van het strafschopgebied de bal op doel schoot. De keeper redde met de voeten. De bal bleef in bezit van Marvilde en via de rechterkant kwam de bal vanaf de achterlijn voor van Daan Slaats. Op zeven meter van het doel schoot Danny Das de 3-3 in. Marvilde had ondertussen een groot overwicht en in de 90e minuut leverde dat een schot vanaf de rand van het strafschopgebied op van Danny Das. Met buitenkant rechts schoot hij de bal in de verre kruising, 3-4.

Een mooie overwinning in een zeer wisselend seizoen. Tot aan de winterstop dacht Marvilde voor het kampioenschap te spelen. Daarna kwam er een diepe inzinking en de laatste vijf wedstrijden leverden weer vier overwinningen op en een nederlaag tegen kampioen ZSV. Gezien de vele ploegen in de omgeving die in de tweede klasse terecht komen in het komende seizoen is Marvilde erg benieuwd naar de indeling die de KNVB in petto heeft.

Fotograaf: Ruud Bertels

 

=====================================

03-05-2015

Competitie

MARVILDE 1 - ZSV 1 / uitslag 1 - 2

ZSV is kampioen geworden door een overwinning bij Marvilde

In een fantastische ambiance met 700 toeschouwers, veel vuurwerk en vooral veel drank, heeft ZSV met 1-2 gewonnen bij Marvilde en daarmee het kampioenschap in de 2e klasse H binnen gehaald.

De wedstrijd ging grotendeels gelijk op, maar het fysiek van ZSV gaf uiteindelijk de doorslag. De aanvallers hadden niet heel veel in te brengen tegen de bonken in de verdediging van de Zeilbergse ploeg. ZSV kwam al in de 8e minuut op voorsprong door een snelle aanval over de linkerkant. De voorzet kwam bij de geheel vrijstaande Thijs Maas terecht. Op 10 meter midden voor het doel had hij geen moeite om de 0-1 binnen te schieten. Vier minuten later ging Ron Verlijsdonk aan de linkerkant in het strafschopgebied keeper Sten Otter voorbij. De hoek werd lastig en hierdoor kon de bal nog voor de lijn weggehaald worden door Steven Cools. Na een kwartier stond Maarten Kuunders plots helemaal vrij aan de linkerkant in het strafschopgebied, maar zijn schot ging voor het doel langs. Iets voor het half uur was Marvilde voor het eerste gevaarlijk toen Erwin Isbouts een vrije trap mocht nemen op 25 meter, midden voor het doel. De poeier kon met moeite door doelman Wouter Vaneker gekeerd worden. In de 31e minuut nam Rick Wiersema een corner aan de rechterkant. Die viel voorbij de tweede paal in de voeten van Thijs Maas. Zijn inzet werd met de voeten gered door Sten Otter. Tien minuten voor de rust kwam Marvilde op gelijke hoogte. Sander Bertels zette een prima een-tweetje op, waarna hij alleen voor de doelman van ZSV kwam. Hij zorgde voor de 1-1. Drie minuten voor de rust mocht Maarten Kuunders uithalen op de rand van het strafschopgebied. Zijn schot ging naast. Gezien het veldspel kon Marvilde goed meekomen, maar de grote kansen waren duidelijk voor ZSV, dus Marvilde mocht niet ontevreden zijn met deze gelijke stand bij de rust.

In de tweede helft waren de kansen schaars en als ze er waren dan waren ze voor ZSV. In de 49e minuut krulde Rick Wiersema een vrije trap in de hoek, maar Sten Otter wist de bal tot corner te verwerken. Tien minuten later wist Ron Verlijsdonk de buitenspelval te ontlopen. Hij maakte alleen voor Sten Otter geen fout, 1-2. Twintig minuten voor het einde was er nog een goede kans voor Niek van den Berg. Hij sneed vanaf links het strafschopgebied in, maar zijn schot kwam via het lichaam van Sten Otter op het dak van het doel. Hierna was vooral Marvilde in de aanval, maar heel grote kansen leverde dit niet meer op. Het gevaarlijkst was nog een schot van keeper Sten Otter vanaf 70 meter. Dit kon nog net over de lat getikt worden door de doelman van ZSV. Na het eindesignaal was de vreugde bij ZSV begrijpelijk groot. Ze hebben het hele seizoen bovenaan gestaan dus dan en je de terechte kampioen.

Volgende week beëindigt Marvilde deze competitie met een uitwedstrijd bij Stormvogels’28 in Siebengewald. Die ploeg staat op dit moment (na een verrassende 1-5 overwinning bij Venlosche Boys) drie punten los van de directe degradatie. De nacompetitie kan niet meer ontlopen worden, maar met één punt in de laatste wedstrijd tegen Marvilde zullen ze in ieder geval niet rechtstreeks degraderen.

Fotograaf: Ruud Bertels

 

Fotograaf: Ronald Otter

=====================================

26-04-2015

Competitie

MARVILDE 1 - Sparta'18 1 / uitslag 5 - 1

Marvilde eenvoudig langs Sparta’18

De eerste wedstrijd van deze competitie speelde Marvilde bij Sparta’18 in Sevenum. Toentertijd leverde die wedstrijd een 0-4 overwinning op. Sparta’18 is daarna in de onderste regionen van de competitie beland en Marvilde dacht lange tijd mee te kunnen doen om het kampioenschap, maar moet nu genoegen nemen met maximaal een 4e plaats. Na een heel slechte  periode is Marvilde de laatste wedstrijden weer op de goede weg. Helaas kan dat dit jaar niets meer opleveren.

Marvilde begon stormachtig en scoorde al in de 6e minuut de 1-0. Na een corner kreeg Sparta de bal niet weg en na een paar ballen hoog de lucht in viel die voor de voeten van Tayfun Yilmaz. Tayfun haalde iets aan de linkerkant uit en schoot de bal diagonaal in. Hierna gebeurde er een kwartier niet heel veel. In de 21e minuut was er een redding van Sten Otter nodig om de voorsprong te behouden. Een voorzet vanaf de rechterkant werd bij de eerste paal ingeschoten door Bart Schouten. Zoals gezegd bracht Sten redding met een mooie reflex. Één minuut later schoot Danny Das aan de rechterkant in het strafschopgebied hard op doel. Keeper Yannick Vullings bracht redding door de bal weg te stompen. Tien minuten voor de rust drukte Marvilde dan toch het kwaliteitsverschil uit in de score. Danny Das werd diep gestuurd, omspeelde de keeper en tikte de bal in het lege doel, 2-0. Vijf minuten later mocht Jasper Jakobs iets vergelijkbaars doen. Een diepe bal kwam bij Jasper terecht, hij omspeelde de keeper en schoot de bal in het doel, 3-0.

In de tweede helft was er in de 48e minuut een voorzet vanaf rechts van Jasper Jakobs. Bij de eerste paal schoot Tayfun Yilmaz de bal over het doel. Drie minuten later was de kans voor Tayfun nog groter. Danny Das gaf voor vanaf rechts en het doel was leeg, maar Tayfun raakte de bal dusdanig slecht dat die aan de verkeerde kant van de paal ging. Na een uur was Tommy Boogers mee naar voren gekomen. Tommy is tegenwoordig meer verdediger dan aanvaller, maar deze keer schoot hij aan de rechterkant in het strafschopgebied hard op het doel van Sparta. De bal ging over. Rond de 75e minuut kreeg Sparta twee grote kansen, maar misschien tonen deze twee missers wel aan waarom Sparta op de plek staat waar het staat. Zij staan gelijk op de op een na laatste plaats met Stormvogels. Dat zou een beslissingswedstrijd opleveren, waarbij de verliezer degradeert en de winnaar nacompetitie gaat spelen. Eerst mocht Sten Otter een inzet van Roy Vullings helemaal vrij op vijf meter redden en een paar minuten later schoot Rob Peeters, ook helemaal vrij, vanaf 10 meter over het doel. De 3-0 leek de eindstand te worden, maar in de laatste 2 minuten werd er dan toch nog drie keer gescoord. In de 89e minuut werd Daan Slaats diep gestuurd aan de linkerkant. Hij sneed naar binnen en plaatste de bal langs de keeper in het doel, 4-0. In de 90e minuut was het Rob Peeters die deze keer weer geheel vrijstaand de keeper van Marvilde wel wist te passeren, 4-1. Vanaf de aftrap kwam de bal bij Mitchel Smits terecht die de bal vanaf rechts voor gaf en Tayfun Yilmaz voor een leeg doel plaatste, 5-1.

Het enige overgebleven doel voor Marvilde deze competitie is om alsnog vierde te worden. Met deze overwinning is de ploeg op deze plek terecht gekomen. Door de uitslagen van deze speelronde is koploper ZSV uit het Deurnese Zeilberg op vier punten voorsprong van PSV av gekomen. Toevallig komt ZSV volgende week naar Meerveldhoven om, bij een overwinning, kampioen te worden. Marvilde won de uitwedstrijd tegen deze tegenstander (1-2) en zal er alles aan doen om het kampioenschap van ZSV nog een weekje uit te stellen.

Fotograaf: Ruud Bertels

 

Fotograaf: Ronald Otter

=====================================

19-04-2015

Competitie

Nieuw Woensel 1 - MARVILDE 1 / uitslag 1 - 2

Marvilde wint dik verdiend van Nieuw Woensel

De laatste wedstrijd voor de winterstop speelde Marvilde thuis tegen Nieuw Woensel. Marvilde dacht mee te kunnen doen om de titel, maar deze wedstrijd werd het begin van het einde. Toentertijd was Nieuw Woensel beter en won verdiend in Veldhoven met 1-2. Vandaag stond er niets meer op het spel en was de situatie precies omgekeerd. Marvilde was beter en won verdiend met 1-2.

Na 1 minuut en 10 seconden kwam Marvilde op voorspong. Een bal van achteruit van Steven Cools op Danny Das werd niet goed aangenomen door Danny. De bal kwam wel voor de voeten van Jasper Jakobs terecht. Jasper was vanaf de rechterkant naar binnen gekomen en kon de bal in de loop meenemen. Hij omspeelde een speler van Nieuw Woensel en schoot de bal in de lange hoek, 0-1. Marvilde bleef beter, maar was in de eindpass niet zuiver genoeg. In de 20e minuut leek de wedstrijd te kantelen. Een afstandsschot van Nieuw Woensel kwam in het strafschopgebied tegen de arm van Tayfun Yilmaz. De toegekende penalty werd ingeschoten door Robbie van Hoof maar prima uit de linkerbenedenhoek gepakt door Sten Otter. Zeven minuten later kwam Tommy Boogers aan de rechterkant naar voren. Op 30 meter van de achterlijn gaf hij de bal diep op Danny Das en liep hier zelf achteraan. Danny gaf de bal terug op Tommy, waarna zijn schot voorlangs ging. Één minuut later ging Danny Das diep. Hij kwam in een moeilijke hoek terecht aan de rechterkant en schoot hard op de vuisten van keeper Paul Dijkmans. Tien minuten voor de rust nam Nieuw Woensel een corner aan de rechterkant. Deze werd weggewerkt, maar meteen weer terug gekopt. Deze bal viel achter de verdediging op 2 meter van het doel aan de rechterkant van de palen. Mazin Karagoli kon de bal intikken, maar schoot in het zijnet.

Na de rust waren er in de eerste vijf minuten twee identieke kansen voor Ado Peljto. Beide keren ging de bal uit een moeilijke hoek aan de linkerkant van het doel diagonaal voor het doel langs. In de 53e minuut kreeg Mitchel Smits de bal iets aan de rechterkant aangespeeld. Zijn schot spatte op de lat uiteen. In de minuut hierna kreeg Marvilde een vrije trap midden voor het doel op 20 meter. Danny Das plaatste deze vrije trap over de muur precies naast de paal, 0-2. Tien minuten later pakte Sander Bertels de bal af van een aanvallen van Nieuw Woensel in de verdediging van Marvilde. Sander gaf de bal diep op Danny Das. Vanaf rechts ging hij op het doel af, maar schoot alleen voor de doelman over. In de 69e minuut was er weer een aanval over de rechterkant. Danny Das gaf de bal voor op Jasper Jakobs. Ook hij schoot van dichtbij alleen voor de doelman over. Een kwartier voor het einde snelde Tayfun Yilmaz aan de linkerkant langs de lijn. Hij gaf de bal diep op Danny Das en kreeg de bal in het strafschopgebied weer terug. Zijn voorzet kon net onderschept worden bij de eerste paal door de doelman anders was het een zeker doelpunt geweest. In de 85e minuut blokt Danny Das aan de linkerkant een uitverdedigende bal van een verdediger van Nieuw Woensel. Hij snijdt naar binnen en geeft uiteindelijk de bal terug op Erwin Isbouts. Zijn inzet met binnenkant voet vanaf de rand van het strafschopgebied is niet hard genoeg waardoor keeper Dijkmans redding kan brengen. In de laatste minuut is er dan toch nog een slippertje in de verdediging, waardoor Tom Franse alleen naar Sten Otter mag lopen. Tom schiet de bal eenvoudig in de korte hoek, 1-2.

Marvilde komt niet meer in der problemen en neemt een prima overwinning mee naar Veldhoven. Volgende week komt Sparta’18 uit Sevenum op bezoek. De allereerste wedstrijd van deze competitie won Marvilde in Sevenum met 0-4, maar Sparta wint vandaag knap met 4-1 van topper Volharding dus zal met een goed gevoel naar Meerveldhoven komen.

Fotograaf: Ruud Bertels

=====================================

12-04-2015

Competitie

MARVILDE 1 - Rood Wit' 62 / uitslag 5 - 1

Marvilde wint overtuigend van Rood Wit’62

Langzaamaan begint Marvilde uit het heel diepe dal te kruipen waarin het sinds de winterstop zat. De vorige wedstrijd, uit bij PSV av, was het spel al beter, maar viel de score verkeerd uit. Vandaag was het spel goed, werd vergeten in de eerste helft afstand te nemen en kwam in de 2e helft een grote uitslag uit de koker. De uitwedstrijd tegen Rood Wit in Helmond was nog erg moeilijk, maar Rood Wit uit of thuis is een groot verschil.

Al in de 3e minuut had Marvilde moeten scoren. Erwin Isbouts gaf de bal vanaf links terug op Danny Das, maar Danny schoot vanaf zeven meter over het doel. Een kwartier later was er een vrije trap van Erwin Isbouts aan de linkerkant, die in de rebound voor de voeten van Tayfun Yilmaz kwam. Ook zijn inzet ging over het doel. In de 22e minuut had Tommy Boogers een prima actie in huis aan de rechterkant. Hij gaf de bal over de grond voor op Ties Bazelmans. Op 11 meter mocht Ties de bal aannemen, maar zijn schot werd door keeper Matthijs Deelen met de voeten gered. Net voor de rust ging Sander Bertels goed door. Hij sneed midden voor het doel door de verdediging, maar werd net voor de rand van het strafschopgebied getorpedeerd. Een rode kaart was mogelijk geweest, maar de goed leidende scheidsrechter Vrenken uit Haelen gaf geel. De toegekende vrije trap belandde via de muur boven op het doel. Ondanks het grote overwicht en de nodige kansen wist Marvilde in de eerste helft niet te scoren, maar dat kon niet uitblijven.

En dat bleek ook binnen 10 minuten in de tweede helft. Al in de eerste minuut na de rust schoot Danny Das de bal, op aangeven van Jasper Jakobs, in de lange hoek, 1-0. Drie minuten later had Tayfun Yilmaz een goed actie in huis aan de linkerkant. Zijn voorzet zette Jasper Jakobs helemaal vrij voor een leeg doel. De 2-0 was dan ook geen probleem voor Jasper. Één minuut later was de spanning toch weer terug in de wedstrijd. Een afgeslagen voorzet werd van buiten het strafschopgebied ineens ingeschoten door Mike van der Zanden, 2-1. Het had nog erger kunnen worden toen Robin Kemper drie minuten later een voorzet vanaf links bij de eerste paal tegen diezelfde paal schoot. In de 55e minuut nam Marvilde echter verder afstand. Steven Cools zette prima door aan de linkerkant en gaf binnen het strafschopgebied de bal voor. Dit leek op niets uit te lopen, maar de weggewerkte bal kwam bij Erwin Isbouts terecht. In de aanname van Erwin werd hij neergelegd door een verdediger van Rood Wit. De toegekende penalty werd benut door Erwin (3-1), waarmee hij een einde maakte aan een droogteperiode van ongeveer 15 wedstrijden. Marvilde had hiermee Rood Wit helemaal op de knieën en kon naar hartenlust aanvallen. In de 69e minuut pakte Danny Das op de middenlijn aan de rechterkant de bal af van zijn tegenstander. Sneltrein Tayfun Yilmaz ging diep en de perfecte voorzet van Danny kwam op 25 meter van het doel bij Tayfun in de voeten. Op de rand van het strafschopgebied had hij geen moeite om de bal in het doel te plaatsen, 4-1. Een kwartier voor het einde mocht Erwin Isbouts uithalen vanaf 23 meter, maar keeper Deelen had een goede redding in huis. Het hoogtepunt van deze wedstrijd kwam in de 90e minuut. Een klein passje van Daan Slaats kwam bij Steven Cools terecht. Hij mocht vanaf 20 meter helemaal alleen op de keeper afgaan. Steven was vier jaar geleden naar Marvilde gekomen om vele doelpunten te maken, maar dit werd zijn allereerste doelpunt. De vreugde over de 5-1 was dan ook groot.

Volgende week mag Marvilde op bezoek gaan bij Nieuw Woensel. Nieuw Woensel zit de laatste weken lekker in zijn vel, dus dit zal een hele kluif worden.

Fotograaf: Ronald Otter

=====================================

29-03-2015

Competitie

PSV av 1 - MARVILDE 1 / uitslag 5 - 2

Marvilde verliest geflatteerd van dodelijk effectief PSV.

Doelpunten maken, daar gaat het om. En dus wint PSV av dik van Marvilde. Marvilde heeft vele kansen gekregen, maar wist deze niet te verzilveren. PSV kreeg minder kansen, maar schoot ze wel bijna allemaal in het doel. Een royale nederlaag, maar het spel geeft hoop voor de komende weken. Langzaamaan komt Marvilde uit het heel diepe dal.

Het eerste kwartier van deze wedstrijd ging gelijk op. PSV voetbalt heel gemakkelijk en Marvilde moet iets harder werken. Uiteindelijk levert dit in de 15e minuut een voorsprong op voor Marvilde. Tommy Boogers geeft de bal vanaf rechts voor op Danny Das. Danny staat midden voor het doel op 11 meter verrassend vrij en kan de bal eenvoudig in het doel tikken, 0-1. De voorsprong is geen lang leven beschoren. In de 22e minuut mag Richard Looijmans in de rebound de 1-1 binnen tikken. Na een half uur wordt Wesley Plugers aangespeeld op de rand van het strafschopgebied. Hij draait zich prima vrij en schiet de bal vanaf 14 meter snoeihard in het dak van het doel, 2-1. Vier minuten later geeft Erwin Isbouts een diepe bal aan de linkerkant op Danny Das. Danny weet de bal perfect voor te zetten, waarna Mitchel Smits de bal in kan schieten. Helaas weet keeper Aydin Efekan redding te brengen. In de 38e minuut wordt Mitchel Smits alleen op de PSV-keeper afgestuurd. Vanaf links mag Mitchel de bal inschieten. Ook deze kans gaat verloren door een schot over het doel. Kansen genoeg, maar toch met een achterstand de rust in.

Marvilde komt in de tweede helft goed uit de startblokken. Erwin Isbouts schiet in de 1e minuut vanaf 25 meter op doel en doelman Efekan heeft de grootste moeite om dit schot tot corner te verwerken. Vijf minuten later wordt Jordi van Meurs diep gestuurd aan de linkerkant. Zijn voorzet komt bij Martin de Laat terecht, die ongehinderd in kan koppen. Sten Otter weet echter prima redding te brengen. Net voor het uur mag Wesley Plugers een vrije trap nemen op 23 meter iets aan de linkerkant. De bal wordt in de muur van richting veranderd, waardoor Sten Otter kansloos is, 3-1. Na een uur heeft Jasper Jakobs een prima actie in huis aan de rechterkant. Hij geeft de bal laag voor en op 8 meter voor het doel kan Steven Cools uithalen. Steven raakt de bal echter helemaal verkeerd, waardoor deze kans verloren gaat. In de 73e minuut komt Marvilde op een onoverbrugbare achterstand. Eerst geeft Plugers een voorzet vanaf de rechterkant. Deze kan nog weggewerkt worden maar op de rand van het strafschopgebied staat Richard Looijmans die de bal via de binnenkant van de paal in het doel schiet, 4-1. Één minuut later weer een voorzet vanaf rechts van Plugers. Nu mag Martin de Laat de trekker over halen, 5-1. Een grote afstraffing lijkt in de maak, maar Marvilde blijft hard werken en blijft op zoek gaan naar een verbetering van de score. Die komt er ook in de 78e minuut. Jasper Jakobs gaat aan de rechterkant drie tegenstanders voorbij en schiet de bal in lange hoek, 5-2. Verder komt Marvilde niet meer en met de wetenschap dat er meer mogelijk was geweest gaat men terug naar Veldhoven.

Volgende week, paasweekend, is er geen wedstrijd. Daarna speelt Marvilde thuis tegen Rood Wit´62. Tegen deze tegenstander heeft Marvilde in Helmond met 3-2 gewonnen en zij spelen nu vooral om de degradatie/nacompetitie te ontlopen.

Fotograaf: Ruud Bertels

 

Fotograaf: Ronald Otter

 

=====================================

22-03-2015

Competitie

MARVILDE 1 - RPC 1 / uitslag 2 - 4

Zwaar gehavend Marvilde verliest van RPC.

De afgelopen wedstrijden speelde Marvilde niet sterk. Vandaag kwam daar ook nog bij dat er, t.o.v. de selectie die er aan het begin van het seizoen stond , maar liefst 7 spelers ontbraken. Op voorhand leek dat geen hoopvol uitgangspunt maar de spelers die er vandaag stonden hebben een betere prestatie geleverd dan we de afgelopen zeven wedstrijden hebben kunnen zien. Helaas had de scheidsrechter vandaag duidelijk een mindere dag, wat de nodige onterecht goedgekeurde doelpunten/strafschoppen opleverde. Uiteindelijk won RPC verdiend en was het aan Richard Prinsen te danken dat de nederlaag niet hoger uitviel.

De eerste helft ging de wedstrijd gelijk op en ook het scoreverloop ging van de ene naar de andere kant. Als eerste was RPC aan de beurt. Een vrije trap van Sidney Gakpo leek in de veilige handen van Richard Prinsen terecht te komen, maar een beuk van een speler van RPC (in het 5-meter gebied) zorgde er voor dat de bal voor het doel kwam te liggen. Hier had Emiel vd Steen geen moeite om de 0-1 in te tikken. Twaalf minuten later kwam een voorzet vanaf de rechterkant bij de tweede paal terecht. Hier gaf Tommy van de Wiel de bal op Rob de Vries. Op 7 meter schoot Rob de bal hard in de korte hoek, 1-1. In de 22e minuut werd een vrije trap van Gakpo prima ingekopt door Guy van Merrienboer, maar de redding van Richard Prinsen was net iets beter. In de 25e minuut was er een corner vanaf de rechterkant van Ties Bazelmans. De bal werd gevangen door de doelman van RPC, maar in het vervolg duwde hij Daan Slaats hard weg. De scheidsrechter vond dit een strafschop en gaf een gele kaart aan doelman Bas Santema. De strafschop werd benut door Danny Das, 2-1. Zeven minuten voor de rust werd de discutabel gegeven strafschop voor Marvilde goedgemaakt door de scheidsrechter. Joep van Vroenhoven liet zich vallen in het strafschopgebied en de scheidsrechter maakte hier ook een strafschop van. Zelfs de spelers van RPC moesten lachen om deze beslissing, maar de penalty werd wel eenvoudig ingeschoten door Gakpo, 2-2. Net voor de rust werd een vrije trap van Gakpo vanaf links ingekopt, maar Richard Prinsen wist redding te brengen. Helaas stond Joris vd Steen op de juiste plek om de 2-3 in te tikken.

In het eerste kwartier van de tweede helft kreeg Marvilde een paar grote kansen om de gelijkmaker te maken. Na vijf minuten gaf Tommy Boogers een steekbal op Danny Das. Zijn schot vanaf 14 meter iets aan de rechterkant in het strafschopgebied was niet hard genoeg, dus kon gered worden door Santema. Zeven minuten later een voorzet vanaf links van Rob de Vries. Midden voor het doel kan deze ingekopt worden door Tommy van de Wiel, maar ook hier wist de keeper van RPC redding te brengen. Precies na een uur werd een corner vanaf rechts in eerste instantie afgeslagen door RPC, maar kon Mitchel Smits de bal opnieuw voorgeven. Bij de tweede paal mocht Tommy van de Wiel inschieten, maar al grabbelend werd deze inzet tot corner verwerkt door de doelman. Hierna was de daadkracht van Marvilde voorbij. RPC kreeg meerdere kansen. In de 67e minuut ging Emiel vd Steen alleen richting Richard Prinsen. Zijn lob verdween naast het doel. Een kwartier voor het einde viel de beslissing in deze wedstrijd. Daniel Bundel kopte de 2-4 (in buitenspel positie) in het doel. RPC kreeg nog meer kansen, vooral door Gakpo, maar telkens stond Richard Prinsen in de weg. Niet voor niets werd Richard gekozen tot Man of the Match. In de 90e minuut was er nog een goede actie van Tayfun Yilmaz. Hij legde de bal terug op Sander Bertels die op 8 meter iets rechts van het doel in mocht schieten. De bal kwam bij de tweede paal op de lat terecht.

Marvilde heeft vandaag de beste wedstrijd van 2015 gespeeld, maar dat was niet voldoende voor een overwinning. Helaas betekent dit ook niet zo veel, want de voorgaande wedstrijden waren ver beneden het normale niveau. Volgende week volgt een uitwedstrijd tegen PSV.

Fotograaf: Ruud Bertels

 

Fotograaf: Ronald Otter

=====================================

15-03-2015

Competitie

SVC 2001 1 - MARVILDE 1 / uitslag 0 - 1

Marvilde wint met veel moeite van SVC 2000

Hoe eenvoudig ging het op 14 september 2014? Marvilde had de week van tevoren met 4-0 gewonnen van Sparta in Sevenum en speelde tegen SVC 2000. Dubbele cijfers behoorden absoluut tot de mogelijkheden, maar de teller stopte bij 7. Hier wist SVC uit Roermond helemaal niets tegenover te zetten. We zijn nu een halve competitie verder en SVC heeft in de voorgaande 17 wedstrijden slechts drie punten behaald. Marvilde is erg sterk verder gegaan na de seizoen opening, maar heeft in de laatste 6 wedstrijden slechts 1 punt gehaald. Hoe zou de wedstrijd van vandaag verlopen. Op een ongelofelijke knollentuin was nauwelijks te voetballen, dus de uiteindelijke 0-1 overwinning werd met gejuich begroet, zeker gezien het spel in de voorgaande 90 minuten.

In de eerste helft had Marvilde de overhand. SVC kwam nauwelijks van de eigen helft af, maar grote kansen wist Marvilde zich niet te creëren. Er was één mogelijkheid in de 23e minuut. Ties Bazelmans kwam vanaf rechts naar binnen en gaf de bal op Tommy van de Wiel. Tommy speelde in één keer door op Danny Das. Danny kwam in een lastige hoek terecht aan de rechterkant en wilde de bal hard in de bovenhoek schieten. Via de handen van de keeper kwam de bal in het zijnet terecht. Ondanks nul uitgespeelde kansen aan beide kanten ging Marvilde toch met een voorsprong rusten. Een vrije trap vanaf rechts van Erwin Isbout kwam bij de tweede paal terecht. Hier leek Daan Slaats de bal in het doel te werken, maar uiteindelijk werd Marvilde geholpen door een speler van SVC die de bal in eigen doel schoot, 0-1.

In de tweede helft zakte het niveau van de wedstrijd naar een bedenkelijke status. De grote kansen kwamen uiteindelijk aan de kant van SVC. Twintig minuten voor het einde kwam Max Huybregts op 8 meter van het doel, iets aan de linkerkant, helemaal alleen voor een nagenoeg leeg doel te staan. Keeper Richard Prinsen was al uitgespeeld en alleen Sander Bertels stond nog op de lijn. Toch kon Sander de inzet van Max met een sliding uit het doel houden. Een kwartier later leek SVC dan toch gelijk te komen. Weer Max Huybregts kreeg een grote kans. Hij kopte de bal prima diagonaal in, maar met een uiterste krachtsinspanning wist Richard Prinsen de bal met de vingertoppen tot corner te verwerken. Deze corner werd dan weer ingekopt door Huybregts, maar die inzet ging voor het doel langs. Net voor het einde ging doelman Jeremy Caessens geblesseerd van het veld en een speler nam zijn plek in het doel in. Een reserve doelman was niet voorhanden (SVC had sowieso maar één wissel). Hierdoor leek Marvilde in de 90e minuut alsnog het 2e doelpunt te maken. Tommy Boogers werd vrijgespeeld net binnen het strafshopgebied, maar zijn inzet werd verwerkt tot hoekschop. Deze corner werd door Erwin Isbouts ineens op de tweede paal geschoten. Het gejuich na 90 minuten gaf aan hoe groot de opluchting was bij Marvilde.

Volgende week volgt, na drie uitwedstrijden op rij, eindelijk weer een thuiswedstrijd. Marvilde speelt dan tegen RPC en moet dit dan doen zonder Erwin Isbouts en Stijn Louwers die beide hun 4e gele kaart ontvangen hebben tegen SVC 2000.

Fotograaf: Ruud Bertels

=====================================

08-03-2015

Competitie

Venlosche Boys 1 - MARVILDE 1 / uitslag 2 - 0

Marvilde vergeet te scoren en verliest onnodig van Venlosche Boys

Marvilde zit in de beruchte hoek en weet daar vooralsnog niet uit te komen. Vandaag tegen Venlosche Boys had het in de eerste helft moeten scoren, maar deed dat niet. Binnen 10 minuten in de tweede helft scoorde Venlosche Boys en wist Marvilde zich niet meer te herstellen.

De eerste 20 minuten was Venlosche Boys de beter/makkelijker spelende ploeg. Zonder grote kansen uit te spelen had de thuisploeg een overwicht en Marvilde had daar niet zoveel tegen in te brengen. Hierna kwamen er binnen 10 minuten een paar grote kansen, die een voorsprong op hadden moeten leveren. Aan het begin van de competitie zou dat ook zeker het geval zijn geweest, maar nu even niet. In de 21e minuut gaf Sander Bertels een voorzet vanaf de rechterkant. Net voorbij de tweede paal nam Danny Das deze voorzet ineens op de schoen. Helaas ging de bal net voor het doel langs. Op het half uur waren er twee grote kansen. Vanaf rechts werd de aanval opgezet en uiteindelijk breed gegeven op Ties Bazelmans. Op 18 meter plaatste hij de bal in één keer door op Danny Das. Danny liep over de 16-meter lijn naar links en schoot net voorbij het midden van het veld op doel. Buiten bereik van de doelman kwam de bal op de lat van de linkerkruising terecht. Een minuut later werd Danny diep gestuurd door Sander Bertels. Danny had alle tijd en vrijheid, maar alleen voor doelman Ruud Stienen schoot hij finaal langs de bal, waardoor de bal rustig in de handen van de doelman viel. Marvilde bleef tot de rust de betere ploeg en kreeg in de 45e minuut nog een kans. Tayfun Yilmaz ging goed door aan de rechterkant van het veld. In het strafschopgebied schoot hij op doel. Via een verdediger en de vingertoppen van de doelman kwam de bal op de buitenkant van de kruising terecht. Een heel behoorlijke eerste helft met de nodige kansen was voorbij. Niets leek een goed resultaat in de weg te staan. Hoe anders liep het.

In de tweede helft was er geen enkele kans voor Marvilde en Venlosche Boys had meerdere malen kunnen scoren. In de 52e minuut werd de bal aan de rechterkant diep gegeven op Jerry Schlüter. Dicht bij Sten Otter plaatste hij de bal in de verre hoek, 1-0. Twee minuten later leek de score verdubbeld te worden. Luke van Veggel was ontsnapt aan de rechterkant en speelde de bal over de uitgekomen doelman van Marvilde. Net voor de doellijn west Tommy van de Wiel de bal met een sliding nog weg te werken. Marvilde probeerde aan te ballen, maar wist niets te creëren. Aan de andere kant waren de uitvallen levensgevaarlijk. Diverse malen kwam Venlo in scoringskans, maar de schoten gingen voorlangs of Sten Otter wist redding te brengen. In de 89e minuut mocht Jordy Vallen over de as van het veld helemaal alleen op Sten af gaan. Sten pakte de bal klemvast. Een minuut later kwam dezelfde speler weer door het midden op Sten af. Deze keer werd hij neergelegd op de rand van het strafschopgebied. Resultaat: penalty en rode kaart voor de doelman van Marvilde. Jordy Vallen voltrok zelf het vonnis, 2-0. Hierna floot de scheidsrechter meteen af.

Weer een teleurstellend resultaat wat, met nog 8 wedstrijden te gaan, dit seizoen tot een formaliteit maakt. Kampioenschap kan niet meer, 3e periode is nu al bijna onmogelijk en degraderen of nacompetitie is ook nagenoeg niet mogelijk. Volgende week speelt Marvilde uit bij SVC´2000, de hekkensluiter met slecht drie punten en bijna zeker van degradatie. Hier staan voor Marvilde niet alleen drie punten op het spel, maar ook aanzien. SVC heeft nog niet gewonnen deze competitie en kreeg in Veldhoven, aan het begin van de competitie, voetballes.

Fotograaf: Ruud Bertels

 

=====================================

01-03-2015

Competitie

Helmondia 1 - MARVILDE 1 / uitslag 2 - 2

Marvilde behaalt prima gelijkspel bij Helmondia

Marvilde behaalt prima gelijkspel bij Helmondia

Na vier verliespartijen achter elkaar moest Marvilde vandaag op bezoek bij Helmondia. De heenwedstrijd was, door 2 rode kaarten, verloren en Helmondia leek op dat moment één van de beste ploegen in deze competitie. Na die wedstrijd heeft Helmondia echter zoveel punten verloren, door schorsingen en blessures, dat ze op dit moment op moeten letten voor de nacompetitie voor degradatie. Vandaag was Helmondia voor het eerst sinds lange tijd op oorlogssterkte en dat kon vandaag niet gezegd worden voor Marvilde.

Al in de eerst minuut leek Amos Letwory voor de 1-0 te zorgen, maar een vlagsignaal van de grensrechter van Marvilde hield dat tegen. Dat was slechts uitstel, want in de 4e minuut ging Letwory alleen op Sten Otter af. Hij had geen probleem om de 1-0 in te schieten. Marvilde leek op dat moment al rijp voor de sloop, maar toch kwam het in de 8e minuut al weer op gelijke hoogte. Een combinatie tussen Danny Das en Tayfun Yilmaz werd besloten met een schot van laatstgenoemde. De bal werd van richting veranderd en de bal verdween net over de kruising tot corner. Die corner werd genomen door Erwin Isbouts en kwam midden voor het doel terecht. De bal werd ingezet door Daan Slaats, maar kwam net voor de doellijn te liggen. Hier lette Tayfun Yilmaz goed op en schoot de 1-1 over de lijn. Hierna was er weer veel dreiging van Helmondia wat in de 20e minuut een nieuwe voorsprong opleverde. Railly van de Beek stoomde op aan de linkerkant en gaf de bal voor. Bij de tweede paal kon weer Letwory de bal eenvoudig intikken, 2-1. Weer leek Marvilde in grote problemen te komen, maar ook nu weer werd de achterstand snel ongedaan gemaakt. In de 29e minuut werd Daan Slaats aan de rechterkant op 10 meter van de achterlijn neergelegd. Erwin Isbouts nam de vrije trap en Danny Das kopte de 2-2 over de keeper van Helmondia. Daarmee werd de rust bereikt.

In de tweede helft leek de storm van Helmondia een beetje te zijn gaan liggen en kon Marvilde iets meer meevoetballen. Er kwamen een paar kansjes, maar die leverden niets op. Een kwartier voor het einde kwam Helmondia toch weer sterk opzetten. In de 74e minuut schoot Letwory op 14 meter uit de draai op het Marvilde doel. Sten Otter kon zijn hand er nog tegen zetten en via de lat ging de bal over het doel. Vier minuten later werd de verdediging van Marvilde helemaal uitgespeeld en mocht uiteindelijk Yunus Cakmak vrij aanleggen op 7 meter aan de rechterkant van het doel. Ook deze keer redde Sten Otter deze gevaarlijke situatie. Helmondia bleef gevaarlijk, maar door een eigen fout had Marvilde toch nog met de overwinning aan de haal kunnen gaan. Een paar minuten voor het einde kwam er een ongevaarlijke diepe bal van Marvilde. Doelman Suad Music liep achteruit om de bal binnen het strafschopgebied op te rapen. Hij struikelde en Danny Das of Tayfun Yilmaz leken de bal te pakken. Op het laatste moment kon de keeper de bal toch nog vastpakken.

Marvilde heeft een lastige wedstrijd met een prima resultaat afgesloten en kan volgende week, bij Venlosche Boys de stijgende lijn verder doortrekken. Dit zal hoe dan ook met hard werken moeten gebeuren, want vanzelf gaat het nog altijd niet.

Fotograaf: Ruud Bertels

 

Fotograaf: Ronald Otter

 

=====================================

22-02-2015

Competitie

MARVILDE 1 - SSS'18 1/ uitslag 1 - 2

Marvilde verliest in blessuretijd van SSS'18

Wanneer zal Marvilde weer haar oude vorm terug krijgen? Vandaag tegen SSS’18 uit Overloon was er veel werklust, maar uiteindelijk behaalden de bezoekers een verdiende overwinning. Dat die pas in de 93e minuut tot stand kwam was wel erg zuur. Het grootste deel van de wedstrijd had SSS’18 een veldoverwicht, maar Marvilde wist goed stand te houden. SSS had vooral bij corners en vrije trappen een voordeel. Bijna al hun spelers waren groter dan de spelers van Marvilde en uiteindelijk zou dit ook een doelpunt opleveren.

De eerste minuten kreeg Marvilde een paar kansen. Tayfun Yilmaz mocht van dichtbij inkoppen, maar raakte de bal niet goed en in de vierde minuut was er een afstandsschot van Danny Das van 25 meter. Bram Dekkers tikte de bal onder de lat weg. In de 9e minuut werd een voorzet van SSS vanaf links weggewerkt, maar vanaf 18 meter mocht Koen Voesten de afgeslagen bal inschieten. Buiten bereik van Sten Otter raakte hij de buitenkant van de paal. Tien minuten later mocht Bas Joosten een voorzet vanaf rechts ongehinderd inkoppen midden voor het doel op 5 meter. Sten Otter tikte deze bal met een katachtige reflex onder de lat weg. Na iets meer dan een half uur leek SSS op voorsprong te komen. Koen Verlinden omspeelde aan de linkerkant van het veld de uitgekomen doelman van Marvilde en vanuit  een heel moeilijke hoek schoot hij de bal op doel. De bal ging ook over de doellijn, voordat deze weggewerkt werd, maar de scheidsrechter had het niet gezien. Er werd toch nog gescoord in de eerste helft. Een vrije trap vanaf de linkerkant van de voet van Erwin Isbouts werd midden voor het doel ingekopt door Danny Das. Hij was net eerder bij de bal dan de graaiende handen van de keeper van SSS’18, 1-0.

Hiermee ging Marvilde de rust in, maar in de tweede helft kwam Marvilde nagenoeg de volle 45 minuten onder druk te staan. Slechts sporadisch kon er een aanval opgezet worden en eigenlijk was het dan ook wachten op de tegentreffer. Rond de 70e minuut waren er aan beide kanten identieke schoten. Eerst schoot Danny Das aan de linkerkant op de rand van het strafschopgebied rakelings langs de kruising en twee minuten later schoot Koen Verlinden een vrije trap op 23 meter aan de linkerkant net over de kruising. In de 75e minuut gebeurde dan toch het onvermijdelijke. Een vrije trap net buiten het strafschopgebied aan de linkerkant werd door Roy Hendriks voor het doel gebracht. Bij de tweede paal mocht Stan Venhuizen de bal ongehinderd inkoppen, 1-1. In de tweede helft had Marvilde het geregeld aan Sten Otter te danken dat de score nog niet negatief uitviel. Helaas scoorde Bas Joosten in de 93e minuut, al dan niet na een overtreding, de 1-2. In de reactie hierop kreeg Stijn Louwers zijn tweede gele kaart.

Marvilde gaat nu drie uitwedstrijden achter elkaar spelen. Allereerst volgende week in Helmond tegen Helmondia. Wil Marvilde nog iets van het seizoen maken dan zal er snel een overwinning moeten komen.

Fotograaf: Ruud Bertels

 

Fotograaf: Ronald Otter

 

=====================================

08-02-2015

Competitie

RKSV HEEZE 1 - MARVILDE 1 / uitslag 1 - 0

Marvilde verliest nipt van Heeze

Na het verlies vorige week thuis tegen Volharding had Marvilde de lastige opdracht om vandaag van Heeze te winnen. Een overwinning zou nodig zijn om de aansluiting met de top in de 2e klasse H te behouden. Helaas slaagde Marvilde niet in die opzet en na de derde verliespartij op rij staat het nu op de 5e plaats.

Marvilde begon helemaal niet slecht en met iets meer geluk had het na 20 minuten op de 0-2 voorsprong kunnen staan. Voetballend, als dat al mogelijk was op een veld waarop je nooit wist welke kant de bal uit zou gaan, was Marvilde de betere. Er werd beter gecombineerd, alleen het laatste zetje wilde niet komen. In de 2e minuut stuurde Ties Bazelmans Danny Das diep. Vanaf rechts mocht Danny alleen op keeper Derk Faes af gaan. Het ongelijke veld zorgde voor een schot hoog over het doel. Na 20 minuten had Erwin Isbouts, ook vanaf recht een schietkans. Zijn schot ging net voor het doel langs. Twee minuten later had Heeze een vergelijkbare schietkans vanaf de linkerkant. Ook die ging voorlangs. De kansen waren hierna schaars, maar in de laatste vijf minuten voor de rust kreeg Heeze nog 2 grote kansen. De eerste kwam in de 40e minuut na een voorzet vanaf rechts door Jorg van Galen. Op 11 meter mocht Tom Derkx geheel vrij op doel plaatsen, maar zijn inzet ging over. Dertig seconden voor het einde van de eerste helft ontsnapte Jorg van Galen aan de buitenspelval. Hij was eerder bij de bal dan de uitkomende Sten Otter en ging dus eenvoudig voorbij de sluitpost van Marvilde. Het lege doel was hierna gemakkelijk te vinden, 1-0.

In de tweede helft moest Marvilde proberen de achterstand in te halen, maar dat leverde in eerste instantie grote kansen op voor Heeze. Tien minuten na de rust ging Jorg van Galen vanaf rechts alleen op Sten Otter af. Zijn schot ging naast. Vier minuten later mocht Tom Derkx alleen op Otter afgaan. Sten wist zijn inzet op de rand van de 16 meter tegen te houden. In de 67e minuut kreeg Marvilde een vrije trap op 20 meter iets rechts van het doel. Erwin Isbouts schoot richting de verre kruising, maar keeper Faes stompte de bal prima uit zijn rechterbovenhoek. Vier minuten later kwam een vrije trap vanaf de linkerkant van Erwin Isbouts bij de tweede paal terecht. Stijn Louwers kopte de bal in, maar weer stond de keeper van Heeze in de weg. Marvilde ging vol strijd verder, maar grote kansen kwamen er niet meer en aan de andere kant moest het altijd op blijven letten voor de snelle uitvallen van Heeze.

Marvilde zit even niet in de juiste flow. Wat aan het begin van de competitie allemaal goed viel, valt op dit moment net verkeerd. Nu een week rust in verband met carnaval en dan op 22 februari weer vol aan de bak in de thuiswedstrijd tegen de huidige nummer 2, SSS’18. Tegen deze tegenstander is nog iets goed te maken. Uit werd de eerste nederlaag van dit seizoen geleden (3-1).

Fotograaf: Ronald Otter

 

=====================================

01-02-2015

Competitie

MARVILDE 1 - Volharding 1 / uitslag 0 - 1

Duur punten verlies voor Marvilde tegen Volharding

De eerste wedstrijd na de winterstop was voor Marvilde een thuiswedstrijd tegen Volharding uit Vierlingsbeek. In district Zuid 1 was alles door de KNVB afgelast maar omdat Marvilde in deze voetbal jaargang in Zuid 2 is ingedeeld kon deze wedstrijd, op het kunstgras, gewoon doorgang vinden. In de heen ronde had de wedstrijd tegen deze tegenstander nog een gelukkige 1-2 overwinning opgeleverd.

De wedstrijd startte fel en in de 4de minuut leverde dit al de eerste gele kaart op voor de aanvoerder  van de bezoekers. In het eerste gedeelte van de wedstrijd waren de beste kansen voor Marvilde. De eerste kans van de wedstrijd ontstond na een diepte pass van Erwin Isbouts op Danny Das. Keeper Vullings twijfelde maar Danny Das raakte de bal totaal verkeerd. Na 16 minuten wist Danny Das zich op het middenveld te ontdoen van 2 spelers en zette hij met een steek pass Dave Hermans alleen voor de keeper. De keeper van Volharding wist met een goede redding de 1-0 te voorkomen. Kort daarna werd Reijnders van Volharding diep gestuurd en in het strafschopgebied werd er door Tommy van de Wiel een sliding ingezet. Reijnders viel gretig en waar iedereen verwachte dat de scheidsrechter gewoon een hoekschop zou geven wees hij naar de stip. De penalty werd onberispelijk ingeschoten door Reijnders waardoor Marvilde met 0-1 achter kwam. Op het veld ging het er regelmatig stevig aan toe en ook de onderlinge irritaties namen toe. In de 36ste minuut werd er voor de dug-out van Marvilde een forse overtreding gemaakt op Erwin Isbouts door de aanvoerder van Volharding. Ondanks dat deze overtreding een tweede gele kaart voor de aanvoerder waardig was, werd Verstegen gespaard door de niet altijd consequent leidende scheidsrechter Van den Heuvel. Vanaf de Marvilde bank werd fel geageerd tegen de beslissing van de scheidsrechter. Dit leidde tot een rode kaart voor trainer Bram Louwers. Vlak voor rust leek Marvilde op gelijke hoogte te komen. Tayfun Yilmaz wist op de linkerkant de achterlijn te bereiken en trok de bal voor op Danny Das. Deze wist de bal achter de keeper te schieten echter de scheidsrechter had in de voorgaande actie van Tayfun een handsbal gezien en het doelpunt werd afgekeurd.

In de tweede helft ging Marvilde op zoek naar de gelijkmaker. Dit leverde een kans op voor Mitchel Smits maar de lob werd door de keeper onderschept. Het spel van de thuisclub werd rommelig en er werd te vaak de lange bal gehanteerd. Marvilde viel aan maar de beste kansen waren in de counter voor Volharding en zij hadden verschillende kansen om de wedstrijd in het slot te gooien. Omdat zij dit verzuimde bleef de wedstrijd spannend. De tweede helft stond in het teken van veel blessure behandelingen, irritatie in het veld en stevig spel. In de toegekende blessuretijd kreeg Marvilde nog één grote kans. De bal werd voorgezet en ronde de 11 meter kwam deze voor de voeten van Stijn Louwers die net over schoot. Marvilde beëindigde de wedstrijd met 10 man omdat Tommy Boogers nog een rode kaart kreeg voor het doorlopen op de doelman van Volharding.

Zondag 8 februari speelt Marvilde een uitwedstrijd bij RKSV Heeze.

 

Fotograaf: Ronald Otter

 

Fotoverslag: Trompettercup

 

=====================================

17-01-2015

Vriendschappelijk

MARVILDE 1 - FC Oda 1 / uitslag 5 - 3

Marvilde wint ook de haar laatste oefenwedstrijd in de winterstop

Na een redelijk eenvoudige overwinning op Rood Wit V speelde Marvilde vandaag tegen FC Oda uit Weert (Boshoven). FC Oda staat in de derde klasse op de 8e plaats, dus in principe zou dit geen probleem mogen zijn voor Marvilde. Toch gaven de Weertenaren prima tegenstand en uiteindelijk won Marvilde met 5-3.

In de 8e minuut schoot Vital Schaken een vrije trap vanaf 18 meter heel eenvoudig in het doel voor de 0-1. Tien minuten later werd deze achterstand weggepoetst door een mooi doelpunt van Danny Das, 1-1. Na 26 minuten was er na een corner een scrimmage voor het doel van FC Oda, waarna uiteindelijk Stijn Louwers de bal hard tegen de touwen schoot, 2-1. Na de rust kregen de bezoekers in de 53e minuut een strafschop die door Laurens van Driel heel koeltjes ingeschoten werd, 2-2. Twee minuten later wist Dave Hermans met een prima actie aan de rechterkant, Danny Das te bereiken. Danny schoot de bal in het dak van het doel vanaf de punt van de 5-meter lijn, 3-2. Een eigen doelpunt van FC Oda leverde in de 67e minuut de 4-2 op, maar de bezoekers kwamen toch nog een keer terug in de wedstrijd toen rechtsback Luuk Aspers het veld over mocht steken, Richard Prinsen omspeelde en eenvoudig de 4-3 intikte. Het slotakkoord was in de 88e minuut voor Erwin Isbouts die in de rebound van dichtbij de bal in het doel schoot, 5-3.

Marvilde heeft twee nuttige oefenwedstrijden gespeeld en mag volgende week, bij het begin van de tweede competitiehelft, laten zien hoe het er voor staat. Dat zal dan zijn in de uitwedstrijd tegen SVC’2000 in Roermond. Thuis werd deze tegenstander helemaal zoek gespeeld (7-0), maar dat is absoluut geen garantie voor een eenvoudige overwinning volgende week.

 

=====================================

11-01-2015

Vriendschappelijk

MARVILDE 1 - Rood Wit V 1 / uitslag 2 - 0

Marvilde na een half uur klaar met Rood Wit V

In de competitie komt het er niet van, maar gelukkig is Marvilde RKVVO en Rood Wit V vriendschappelijk wel tegengekomen in dit seizoen. Een aantal weken geleden won Marvilde van RKVVO en vandaag was Rood Wit redelijk kansloos.

De eerste minuten gingen nog gelijk op, maar na een kwartier kwam Marvilde op voorsprong. Danny Das werd diep gestuurd en alleen voor doelman Mark Smulders maakte hij geen fout, 1-0. Marvilde kreeg in de rest van de eerste helft meerdere kansen om de voorsprong uit te bouwen, maar het enige doelpunt kwam in de 28e minuut. Een corner van Erwin Isbouts werd midden voor het doel ingekopt door Mitchel Smits, 2-0. Rood Wit had in de eerste helft niet veel in te brengen en mocht blij zijn dat het slecht 2-0 was bij de rust.

De tweede helft vond Marvilde het prima en had Rood Wit een veldoverwicht. Heel grote kansen kwamen daar niet uit, alleen in de 90e minuut belandde een afstandsschot op de lat.

Volgende week zaterdag speelt Marvilde nog een oefenwedstrijd (19:30) thuis tegen FC Oda uit Weert, waarna het een week later weer aan de competitie begint met een uitwedstrijd in Roermond tegen SVC’2000, de rode lantaarndrager in de 2e klasse H.

=====================================

14-12-2014
Competitie

MARVILDE 1 - Nieuw Woensel 1 / uitslag 1 - 2

Marvilde ondermaats en verliest dus terecht van Nieuw Woensel

Na vorige week gewonnen te hebben van ZSV stond Marvilde boven aan de ranglijst van de 2e klasse H. Vandaag kwam Nieuwe Woensel naar het Jongelingsveld en kon Marvilde aantonen dat het daar thuishoort. Helaas was het spel niet goed en was Nieuw Woensel grote delen van de wedstrijd de betere ploeg. In de extra tijd van de 2e helft (scheidsrechter liet terecht 15 minuten spelen na de 90 minuten) kwamen er de nodige mogelijkheden, waardoor een gelijkspel er nog zeker ingezeten had, maar of dat verdiend was geweest …

Marvilde begon nog helemaal niet zo slecht en kreeg in de 10e minuut een goede kans. Erwin Isbouts speelde Sander Bertels in de diepte aan. Sander speelde zich goed vrij en schoot vanaf de rand van de 16-meter op doel. De bal ging voor het doel langs. Na een redelijk eerste kwartier van Marvilde zijde nam Nieuw Woensel het initiatief over. In de 14e minuut leverde dit een eerste kans op. Robbie van Hoof gaf een voorzet vanaf de rechterkant. Die was slecht, maar kwam daardoor tegen de lat boven een kansloze Richard Prinsen. Bij de tweede paal werd de bal weer voor het doel gebracht, maar werd door niemand aangeraakt. De bal kwam dus weer bij Van Hoof terecht die de bal ineens hard voor het doel bracht. De bal werd bij de 1e paal ingetikt door Murtaza Nawabi, maar geblokt door een verdediger van Marvilde. Vier minuten later kwamen de gasten op voorsprong. Murtaza Nawabi nam een vrije trap op 25 meter iets aan de rechterkant van het strafschopgebied. Bij de 2e paal mocht Tom Jacobs geheel vrij de 0-1 inkoppen. Na 26 minuten viel een corner vanaf de rechterkant bij de tweede paal in de voeten van Tommy van de Wiel. Hij schoot helaas net naast het doel. Tien minuten voor de rust mocht Marvilde Richard Prinsen dankbaar zijn dat het nog 0-1 bleef. Een lange bal kwam bij Nawabi terecht die de bal over Prinsen lobte. Met de vingertoppen, op de rand van het strafschopgebied wist hij de bal net voldoende tegen te houden. Twee minuten later weer een grote kans voor Nieuw Woensel. Deze keer draaide Nawabi zich goed op de punt van het 5-meter gebied aan de linkerkant. Zijn balletje breed op Anthony de Haan had midden voor het doel en helemaal vrij een eenvoudig doelpunt op moeten leveren. De Haan schoot echter dusdanig in dat Richard Prinsen de bal tegen kon houden. De rust werd uiteindelijk bereikt met een beperkte achterstand en er was dus nog van alles mogelijk.

Binnen 5 minuten na de rust was de hoop op beter echter alweer verdwenen. Bij een corner viel de bal voor de voeten van Joey Visser. Uit de draai schoot hij de bal in de verre kruising, 0-2. Weer vijf minuten later had Tom Jacobs een harde voorzet van Anthony de Haan midden voor het doel in kunnen schieten, maar hij richtte veel te hoog. Weer één minuut later kwam Nawabi vanaf links op Richard Prinsen af. Richard kon het schot blokken, waarna een verdediger de bal weg kon werken. Een kwartier kwam een grote kans om de aansluiting te maken. Dave Hermans werd diep gestuurd en hij ging de doelman voorbij. Helaas was zijn inzet hierna te slap om de bal in een leeg doel te krijgen. Drie minuten voor de officiële speeltijd kwam de treffer er dan toch. Ties Bazelmans gaf de bal vanaf links voor en midden voor het doel kopte Stijn Louwers de 1-2 over de keeper. In de zeer lange blessuretijd werden er nog twee bal van de lijn gehaald door Nieuw Woensel. Eerst was het Danny Das die zijn schot gekeerd zag worden door Tom Jacobs en even later werd een kopbal van Daan Slaats weggehaald door Laudier Curiël.

Marvilde heeft één week mogen genieten van de koppositie, maar was die plek vandaag niet waard. De winterstop is nu aangebroken en na een paar weken rust wordt de voorbereiding voor de tweede competitiehelft op 11 januari begonnen met een oefenwedstrijd tegen Rood Wit V (13:00 uur). De competitie begint weer op 25 januari met een uitwedstrijd tegen SVC’2000 in Roermond.

Fotograaf: Ruud Bertels

 

=====================================

07-12-2014
Competitie

ZSV 1 - MARVILDE 1 / uitslag 1 - 2

Marvilde koploper na verdiende overwinning op ZSV

De eerste helft van de competitie loopt op z’n einde, dus langzaam aan wordt duidelijk wie de betere teams zijn en wie de mindere. Vandaag stond de wedstrijd van twee van die betere op het programma, nummer 1 ZSV thuis tegen nummer 2 Marvilde. In verschrikkelijk slecht weer met veel wind en regen en daardoor een troosteloze ambiance (weinig toeschouwers), was Marvilde de betere ploeg en won verdiend. Hierdoor nam het de koppositie over van ZSV maar ZSV heeft wel één wedstrijd minder gespeeld dan Marvilde (in te halen tegen RPC op 21 december).

Na 20 minuten leek Marvilde de wedstrijd al beslist te hebben. De effectiviteit in dat eerste kwart van de wedstrijd was zo groot dat de 2 kansen ook 2 doelpunten werden. Na 6 minuten werd er een overtreding op Gijs Kiebert gemaakt aan de linkerkant ter hoogte van het strafschopgebied. De vrije trap werd genomen door Erwin Isbouts en midden voor het doel ingekopt door Danny Das, 0-1. Na 18 minuten was er een aanval van Marvilde die dood leek te lopen, maar die door en misser in de verdediging van ZSV een niet te missen kans opleverde voor Gijs Kiebert. Hij hoefde op 5 meter midden voor het doel nog slechts het laatste zetje te geven, 0-2. Hierna werd ZSV wel sterker en in de 20e minuut leverde dit een vrije trap op net buiten het strafschopgebied. Mathieu van de Mortel plaatste deze net naast de voor Marvilde gunstige kant van de eerste paal. In de 25e minuut schoot Erwin Isbouts een corner vanaf links ineens boven op de lat. Tien minuten voor de rust kwam een voorzet van Maarten Kuunders vanaf de linkerkant bij de eerste paal bij Ron Verlijsdonk terecht. Op de punt van de vijf meter wist hij Richard Prinsen, vervanger van de geblesseerde Sten Otter, niet te verschalken. Vijf minuten voor de rust viel dan toch de aansluitingstreffer voor ZSV. Een lange bal viel achter de verdediging en kon van dichtbij door Ron Verlijsdonk in het doel geschoten worden, 1-2.

In de tweede helft kreeg Marvilde meteen een paar grote kansen. Na twee minuten werd Erwin Isbouts diep gestuurd aan de linkerkant, maar zijn inzet ging voor het doel langs. Tien minuten later kwam een vrije trap van Vincent Bartholomeus vanaf de middenlijn in het strafschopgebied terecht. Gijs Kiebert ging onder de bal door en de bal viel in de voeten van Danny Das. Helemaal vrij en op acht meter van het doel raakte hij de bal helemaal verkeert, waardoor die naast het doel verdween. ZSV wist zich in de gehele tweede helft niet één grote kans uit te spelen en op het einde van de wedstrijd kreeg Marvilde nog meerdere kansen om met een grote overwinning weg te gaan uit Zeilberg. Vijf minuten voor het einde werd weer Erwin Isbouts weg gestuurd aan de linkerkant. Deze keer wist keeper Glenn Althuizen redding te brengen. Één minuut later kwam een corner van ZSV bij Danny Das terecht. Linksback Tayfun Yilmaz stoomde naar voren en kreeg de bal diep aangespeeld door Danny. Tayfun gaf vóór de laatste verdediger de bal breed op Dave Hermans. Alleen voor de keeper kreeg Dave de bal niet voorbij de doelman.

Een prima overwinning van Marvilde. In slecht weer en gaandeweg een moeilijk bespeelbaar veld, wist het te winnen van een sterke tegenstander. Volgende week komt Nieuw Woensel op bezoek in Veldhoven en mag Marvilde bewijzen dat het boven aan de ranglijst thuis hoort.

 

Fotograaf: Ruud Bertels

 

Fotograaf: Ronald Otter

 

=====================================

 

30-11-2014
Competitie

MARVILDE 1 - STORMVOGELS'28 1 / uitslag 5 - 0

Marvilde wint ruim van Stormvogels'28 maar verliest doelman

Vorige week had Marvilde een lastige middag in Helmond tegen Rood Wit’62. Uiteindelijk werd gewonnen, maar vandaag zou het toch allemaal wat beter moeten. Dat gebeurde gelukkig ook en uiteindelijk mocht Stormvogels blij zijn dat het slechts 5-0 werd. Al in de warming-up werd echter een tegenslag geïncasseerd. Doelman Sten Otter verdraaide zijn knie en ging direct naar het ziekenhuis. Diagnose moet nog volgen maar het laat zich zeer ernstig aanzien.

Gedurende de gehele wedstrijd had Marvilde de overhand. Stormvogels speelde wel goed mee qua veldspel, maar voor het doel werden ze zelden gevaarlijk. Al in de 2e minuut schoot Erwin Isbouts vanaf 18 meter net over de kruising. Toch duurde het tot de 26e minuut voor Marvilde op voorsprong kwam. Een corner vanaf links werd door Erwin Isbouts kort genomen op Tayfun Yilmaz. Tayfun gaf de bal terug aan Erwin en zijn voorzet kwam wij de tweede paal terecht. Hier kon Stijn Louwers van dichtbij eenvoudig de 1-0 in koppen. Vijf minuten voor de rust viel een tweede doelpunt uit een identieke aanval. Erwin Isbouts gaf voor vanaf de linkerkant en bij de tweede paal was het deze keer Gijs Kiebert die de 2-0 in mocht koppen.

Meteen na de rust kreeg Marvilde een aantal grote kansen achter elkaar. De grootste was voor Tommy Boogers die in de 47e minuut vanaf rechts naar binnen kwam. Zijn inzet werd gestopt door keeper Jeffrey Koch.  Precies op het uur was Stormvogels gevaarlijk toen een diagonale pass bij Lloyd Kooiman aan de linkerkant terecht kwam. Zijn schot kwam vol op de zijkant van de kruising terecht. In de 68e minuut viel het 3e identieke doelpunt van deze middag. Een voorzet vanaf links van Erwin Isbouts werd ingekopt door Gijs Kiebert bij de 2e paal, 3-0. Drie minuten later kregen de gasten nog een grote kans. Een inzet vanaf de rechterkant werd langs keeper Richard Prinsen geschoten, maar voor de doellijn weggewerkt. De bal kwam niet uit het strafschopgebied en kon vrij ingeschoten worden door Kevin Peters. Hij schoot echter over, wat de machteloosheid van Stormvogels voor het doel redelijk typeerde. Tien minuten voor het einde pakte Erwin Isbouts de bal af van een pingelende Harrie Gommans in de verdediging van Stormvogels. Erwin mocht alleen op de doelman af gaan, maar zijn inzet verdween net aan de verkeerde kant van de paal naast het doel. Één minuut later was er een verkeerde terugspeelbal van een verdediger van Stormvogels en Dave Hermans kon deze eenvoudig onderscheppen. Alleen voor de keeper maakte hij geen fout, 4-0. Vijf minuten voor het einde viel, qua veldspeld, misschien wel het mooiste doelpunt. Een snelle aanval door het midden werd ingespeeld op Mitchel Smits. Hij kaatste op Danny Das die met een simpel passje Ties Bazelmans helemaal vrij voor de keeper zette.Ties omspeelde de doelman en schoot de bal in een leeg doel, 5-0.

Deze wedstrijd leverde een bijna verwachtte overwinning op maar volgende week staat een heel andere tegenstander op het programma. Koploper ZSV verwacht Marvilde in Zeilberg (Deurne). Dit wordt dus een heuse topper tussen de nummers 1 en 2.

Fotograaf: Ruud Bertels

=====================================

23-11-2014
Competitie

ROOD WIT'62 1 - MARVILDE 1 / uitslag 2 - 3

In een wedstrijd waarin Marvilde duidelijk de bovenliggende partij was, kwam Rood Wit'62 uit een spelhervatting onverdiend op voorsprong. En doordat Marvilde de vele kansen die zij kreeg niet benutte, bleef het spannend tot de laatste minuut. Maar uiteindelijk trok Marvilde toch aan het langste eind.

Het begin van de wedstrijd was duidelijk voor Marvilde. Al in de 4e minuut kreeg Erwin Isbouts een kans om de score te openen voor Marvilde maar zijn lob ging net over. Vervolgens kreeg Marvilde nog meer kansen voor o.a. Erwin Isbouts, Mitchel Smits en Vincent Bartholomeus maar tot een voorspong leidde dit niet. Na een, vanaf de rechterkant genomen, vrije trap van Rood Wit bleef de bal in het strafschopgebied van Marvilde liggen. Een schot op doel van Van de Wetering werd van richting veranderd waardoor Rood-Wit'62 op een onverdiende voorsprong kwam. Hierna waren er nog enkele kansen over en weer maar het bleef tot aan de rust 1-0 voor Rood-Wit'62.

Na een donderpreek van trainer Louwers en enkele omzettingen kwam Marvilde goed uit de startblokken en dit resulteerde in de 48e minuut al direct tot de gelijkmaker. Een voorzet vanaf links van Erwin Isbouts kwam op de schoen van Danny Das terecht. Die aarzelde niet en met een bekeken schot verschalkte hij de doelman van Rood-Wit'62. Hierna kwamen er nog meer kansen voor Marvilde voor onder andere Steven Cools, Erwin Isbouts, Sander Bertels en Mitchel Smits. Zij kwamen allemaal in kansrijke posities maar wisten vooralsnog niet te scoren. Daarna werd een afvallende bal door Mitchel Smits op goal geschoten, Deze bal bleef in de verdediging van Rood Wit hangen, kwam vervolgens voor de voeten van Gijs Kiebert waarna hij de verdiende 1-2 voorsprong kon binnen schieten. Er was op dat moment geen vuiltje meer aan de lucht voor Marvilde. Echter, na een vrije trap vanaf de zijkant werd de bal, nog voor dat Sten Otter redding kon brengen, door Van Dijk ingekopt, 2-2. Hierna drong Marvilde wederom aan om de winst alsnog mee te kunnen nemen naar Veldhoven. Tot aan de laatste minuten bleef het een spannende strijd maar toen kreeg Danny Das het op zijn heupen. Na goed doorzetten van Tommy Boogers aan de linkerkant werd Danny Das in stelling gebracht. Hij twijfelde geen moment en schoot de 2-3 binnen. Dit was voor Marvilde voldoende om de verdiende overwinning alsnog veilig te stellen.

Volgende week staat Stormvogels'28 op het programma op sportpark Jongelingsveld aan de Kerkakkerstraat in Veldhoven.

 

Fotograaf: Ruud Bertels


Fotograaf: Ronald Otter

 

=====================================

09-11-2014
Competitie

Marvilde 1 - PSC av 1 / uitslag 2 - 3

Marvilde verliest van sterk PSV

Dat PSV een sterke ploeg heeft was eigenlijk wel bekend, maar het begin van de competitie verliep niet helemaal volgens verwachting. Met veel nieuwe spelers in de gelederen was het even wachten op de automatismen, maar die lijken er nu wel te zijn. De laatste wedstrijden werden allemaal gewonnen en vandaag had Marvilde niet zo heel veel in te brengen. De eindstand van 2-3 lijkt spannend, maar dat was het eigenlijk alleen de laatste tien minuten nadat Marvilde van 0-3 terug was gekomen tot 2-3. Marvilde kon de gelijkmaker niet meer forceren.

Het eerste uur was PSV heer en meester en al in de 4e minuut had het op voorsprong kunnen komen. Een voorzet vanaf links kwam bij de geheel vrijstaande Tom Sheridan terecht bij de 2e paal. Zijn actie was niet snel genoeg, waardoor een speler van Marvilde de inzet kon blokken. Hierna bleven grote kansen uit, maar de verdediging van Marvilde had het zwaar te verduren en naar voren wist Marvilde totaal geen druk te zetten. In de 32e minuut kwam PSV op voorsprong. Jordi van Meurs raakte bij een inzet vanaf de linkerkant de binnenkant van de paal en in de rebound schoot Bas de Haas via de handen van Sten Otter de 0-1 in doel. Vijf minuten later kreeg Marvilde haar eerste kans. Daan Slaats kreeg de bal aan de rechterkant in het strafschopgebied en mocht redelijk vrij uithalen. Zijn schot ging over het doel van PSV. Drie minuten voor de rust raakte Wesley Plugers hard de onderkant van de lat, waarna de bal in de handen van Sten Otter viel. In de 45e minuut werd de ruststand dan toch bepaald op 0-2. Jordi van Meurs gaf weer een voorzet vanaf de linkerkant en deze keer stond Adil Zouthane helemaal vrij bij de tweede paal. Na een schijnbeweging, waardoor de doelman van Marvilde op de grond lag, schoot hij de bal rustig in de verre hoek. Marvilde ging dus rusten met deze 0-2 achterstand en er moest in de tweede helft veel gaan gebeuren om nog iets goeds van deze wedstrijd te maken.

De tweede helft was echter nauwelijks tien minuten oud toen Wesley Plugers diep gestuurd werd. Hij was eerder bij de bal dan Sten Otter en speelde de bal dus voorbij de sluitpost van Marvilde. Gelukkig was Steven Cools goed meegelopen en werkte de bal prima weg. In de 58e minuut kwam PSV dan toch op een 0-3 voorsprong. Zaalvoetballer Adil Zouthane kapte (hij zal het kunstgras van Marvilde heel lekker gevonden hebben) en draaide op de rand van het strafschopgebied en plaatste de bal uiteindelijk in de verre hoek. Marvilde leek een heel grote nederlaag tegemoet te gaan, maar gelukkig vond PSV het hierna wel prima en kon Marvilde het laatste half uur gaan drukken. In de 66e minuut nam Erwin Isbouts aan de linkerkant een vrije trap die ongehinderd door Tommy van de Wiel bij de tweede paal ingekopt kon worden, 1-3. Zeven minuten later gaf Danny Das een prima lange bal vanaf de rechterkant op Gijs Kiebert. Gijs kopte de bal bij de tweede paal weer voor doel en Tayfun Yilmaz leek de aansluiting binnen te werken. Helaas raakte Tayfun de bal niet goed, waardoor keeper Aydin Efekan de bal eenvoudig op kon rapen. Tien minuten voor het einde kwam die aansluiting er wel. Een corner vanaf de linkerkant van Erwin Isbouts kon door Tommy van de Wiel bij de tweede paal weer voor het doel worden gekopt. Midden voor het doel op vijf meter stond Tayfun Yilmaz helemaal vrij om de 2-3 in te koppen. De laatste tien minuten bleef Marvilde proberen om de gelijkmaker te maken, maar tot grote uitgespeelde kansen kwam men niet. De grootste kans op een treffer kwam nog aan de andere kant. In de 85e minuut nam Plugers een vrije trap op 18 meter die via de muur een paar centimeter langs de, voor Marvilde, goede kant van de paal ging.

Marvilde speelde niet haar beste wedstrijd, maar PSV is een van de beste teams die Marvilde dit seizoen tegen heeft gehad. Volgende week is een inhaal/beker weekend, daarna gaat Marvilde op bezoek bij Rood Wit’62 in Helmond.

Fotograaf: Ruud Bertels

 

Fotograaf: Ronald Otter

 

=====================================

02-11-2014
Competitie

RPC 1 - Marvilde 1 / uitslag 1 - 4

Marvilde wint topper bij RPC

Marvilde en RPC zijn erg goed aan de competitie begonnen. Hierdoor stonden ze na 7 wedstrijden op de 3e en 4e plaats met een verschil van 1 punt tussen beide. Marvilde is de meest scorende ploeg in de klasse en RPC heeft op SSS´18 na de beste verdediging van de klasse. Vandaag dus de strijd tussen beide ploegen. Na een stormachtig begin van Marvilde was RPC een uur lang de betere ploeg, maar uiteindelijk kon RPC de opgelopen achterstand niet meer goedmaken. Door het verlies van alle andere ploegen aan de kop van de stand is Marvilde nu op één punt van koploper ZSV de nummer twee.

Zoals gezegd begon Marvilde erg sterk aan de wedstrijd. Of misschien was het wel RPC dat erg zwak aan de wedstrijd begon. In de 4e minuut mocht Erwin Isbouts opstomen vanaf de eigen helft aan de linkerkant van het veld. Op 25 meter gaf hij een steekballetje op Danny Das die de bal met een simpel tikje voorbij keeper Stijn Maenen tikte, 0-1. Vier minuten later verprutste RPC de bal in de verdediging aan de linkerkant van Marvilde. Erwin Isbouts plaatste de bal op Danny Das die op de rand van het strafschopgebied stond en eenvoudig de bal in de lange hoek plaatste, 0-2. Hierna was de dadendrang van Marvilde enigszins voorbij en kreeg RPC kansen. In de 19e minuut gaf Koen van Kemenade een prima voorzet vanaf de linkerkant. Sidney Gakpo, topscoorder van de klasse met 10 doelpunten, kopte de bal helemaal vrij midden voor doel over het doel van Sten Otter. In de 28e minuut mocht Erwin Isbouts weer opstomen vanaf de rechterkant. Hij schoot op de punt van het strafschopgebied hard op doel. Keeper Maenen wist de bal uit het doel te boksen tot corner. Drie minuten voor de rust kreeg Guy van Merrienboer een vrije kopkans bij de tweede paal na een voorzet vanaf de linkerkant. Hij kopte de bal voor het doel langs. Één minuut later was het dan toch raak. Niet door een uitgespeelde kans, maar door een schitterend schot van 25 meter van Noud Ackermans. Na een stapje naar rechts kon Sten Otter in het doel van Marvilde net niet meer bij de bal die schitterend afdraaide naar de linker hoek, 1-2.

De tweede helft zette RPC meteen vol aan en Marvilde kwam onder druk te staan. Al in de eerste minuut na de thee moest Sten Otter redding brengen op een inzet van Emiel vd Steen. Tien minuten na de rust was Marvilde aan het stuntelen in de verdediging. Uiteindelijk kwam de bal bij Koen van Kemenade terecht, die de bal in vrije positie over het doel van Marvilde schoot. Na driekwart van de wedstrijd kreeg Marvilde een vrije trap op de eigen helft. Vincent Bartholomeus schoot de bal naar voren op spits Gijs Kiebert. De bal was de lang, maar de verdediging van RPC kopte de bal toch weg. In de voeten van Erwin Isbouts. Erwin aarzelde geen moment en zonder de bal aan te nemen lobte hij de bal perfect over de uitgekomen doelman van RPC in het doel, 1-3. In de laatste 10 minuten waren er nog de nodige kansen, vooral voor Marvilde. Eerst was er echter een hele grote voor RPC. Een voorzet vanaf links werd niet goed verwerkt door Sten Otter en op 7 meter midden voor het doel mocht een aanvaller van RPC uithalen. Gelukkig stond Tommy van de Wiel op de doellijn om de bal weg te werken. Dit had zomaar de aansluiting kunnen betekenen. Drie minuten later stuurde Erwin Isbouts Dave Hermans diep aan de rechterkant van het veld. Dave omspeelde de keeper, maar kwam toen in een lastige hoek terecht. Hij schoot wel op doel, maar de bal kon weggewerkt worden. Één minuut later ging Gijs Kiebert diep. Hij was als eerste bij de bal en speelde deze langs de keeper richting het doel. Ook deze bal kon weggewerkt worden voordat het echt gevaarlijk werd. In de 90e minuut gaf Mitchel Smits de bal aan Dave Hermans aan de linkerkant. Dave ging schuin op de doelman af, maar schoot de bal voorlangs. In blessuretijd nam Marvilde dan toch nog ruimer afstand. Danny Das gaf de bal voor vanaf de linkerkant en Gijs Kiebert werkte de bal, met een beetje hulp van de doelman, in het doel, 1-4.

Marvilde heeft goede zaken gedaan vandaag, maar zal toch volgende week op zijn hoede moeten zijn. Dan komt PSV av op bezoek in Meerveldhoven. PSV is de laatste weken erg goed op dreef en met de klasse die zij hebben zullen ze het Marvilde erg moeilijk gaan maken.

Fotograaf: Ruud Bertels

 

Fotograaf: Ronald Otter

=====================================

26-10-2014
Competitie

Marvilde 1 - Venlosche Boys 1 / uitslag 3 - 0

Marvilde zonder grote problemen voorbij Venlosche Boys

Na een zeer sterk begin van de competitie met vier overwinningen volgden voor Marvilde twee nederlagen tegen SSS’18 en Helmondia. Hierdoor is de eerste periode uit zicht verdwenen en moet de neerwaartse spiraal zo snel mogelijk worden onderbroken. Dat zou dan moeten gebeuren thuis tegen Venlosche Boys. De tegenstander uit Venlo was vooral in de afwerking niet sterk en daardoor behaalde Marvilde een redelijk eenvoudige overwinning.

Al in de vierde minuut trof Dave Hermans vanaf de rechterkant de lat. Één minuut later werd er een overtreding gemaakt op Tayfun Yilmaz op 18 meter iets aan de linkerkant. Met de afwezigheid van de specialisten Erwin Isbouts (geschorst) en Danny Das (twee weken niet getraind, dus niet in de basis) moest er een andere speler opstaan. En dat gebeurde. Ties Bazelmans krulde de bal perfect in de korte hoek, 1-0. In de 7e en 9e minuut waren er kansen voor Jeffrey Bömers. Het eerste schot vanaf de rechterkant werd gestopt door Sten Otter (rebound te zwak) en de tweede bal werd bij de eerste paal overgetikt. Hierna gebeurde er tot vijf minuten voor de rust niets noemenswaardigs. In de 39e minuut gaf Dave Hermans de bal voor vanaf de rechterkant en op 14 meter mocht Tayfun Yilmaz uithalen. Hij mikte echter veel te hoog. Net voor het rustsignaal werd het dan toch 2-0. Tommy Boogers gaf de bal op Dave Hermans aan de rechterkant. Dave ging op keeper Ruud Stienen af en gaf de bal op het laatst breed op Tayfun Yilmaz. Het doel was leeg, dus het was voor Tayfun een koud kunstje om de 2-0 in te tikken.

In de eerste minuut na de rust kwam Luke van Veggel vanaf rechts alleen voor Sten Otter. Sten redde tot corner. Twintig minuten later mocht Jeffrey Bömers zomaar ineens alleen doorlopen. Zijn geplaatste schot verdween in het zijnet. Marvilde geloofde het wel en liet Venlosche Boys veel aan de bal. Uiteindelijk leverde een uitval over de rechterkant toch nog een treffer op. Tayfun Yilmaz gaf de bal op Danny Das en Danny gaf hem weer terug vanaf de achterlijn op Sander Bertels. Sander plaatste de bal in de verre hoek, 3-0.

Marvilde heeft de twee verliespartijen goed verwerkt en weer een degelijke overwinning behaald. Hierdoor is Marvilde weer opgeschoven naar de derde plaats. Volgende week volgt de topper bij RPC. RPC volgt op één punt van Marvilde op de vijfde plaats.

Fotograaf: Ruud Bertels


Fotograaf: Ronald Otter

 

Foto's Pupil van de Week: Luna van de Ven

=====================================

12-10-2014
Competitie

Marvilde 1 - Helmondia 1/ uitslag 2 - 4

Scheidsrechter speelt beslissende rol in verliespartij van Marvilde tegen Helmondia

Hoe goed de competitie ook gestart was voor Marvilde, na twee achtereenvolgende nederlagen rest op dit moment slechts een 5e plaats op vier punten van koploper SSS´18. Vorige week was koploper SSS sterker en vandaag kreeg Marvilde te maken met een scheidsrechter die erg snel over ging tot het trekken van rode kaarten, waardoor de wedstrijd na 39 minuten voorbij was. Marvilde stond op dat moment met 1-0 voor maar kreeg op dat moment twee rode kaarten. Tegen een sterk en dynamisch Helmondia was dit teveel van het goede.

Het eerste half uur was helemaal voor Helmondia, maar toch stond Marvilde met 1-0 voor. Helmondia was snel en vol passie en Marvilde had er de handen vol aan. Ondanks dat kwam Marvilde in de 23e minuut aan de leiding. Mitchel Smits speelde zich knap vrij aan de linkerkant in de verdediging van Marvilde. Hij speelde de bal op Ties Bazelmans op het midden van het veld. Ties gaf de bal weer op Dave Hermans en met een gelukje kwam de bal bij Erwin Isbouts terecht op de rand van het strafschopgebied. Met een schitterend schot schoot hij Marvilde op voorsprong. Op het half uur werd Yunus Cakmak vrijgespeeld aan de rechterkant. Zijn schot in de korte hoek werd tot corner verwerkt door Sten Otter. In de 39e minuut viel de beslissing in deze wedstrijd. Tayfun Yilmaz had al een gele kaart (wegens praten) ging achter een aanvaller van Helmondia aan. Hij haalde hem ook in, maar beging hierbij een overtreding die volgens de scheidsrechter goed was voor zijn tweede kaart. Hierna zou Erwin Isbouts de scheidsrechter aangeraakt hebben, waardoor hij direct rood kreeg. Tussen de spelers was het de gehele wedstrijd een super vriendelijke sfeer, maar na deze snelle rode kaarten van de scheidsrechter vond de leidsman het toch nodig om een afkoelingsperiode van een kwartier in te lassen. Meteen na dit kwartier viel de gelijkmaker uit de vrije trap die nog stond na de overtreding van Tayfun Yilmaz. De vrije trap vanaf de linkerkant werd bij de tweede paal ongelukkig in het eigen doel gewerkt door Daan Slaats, 1-1. Vier minuten later schoot Said Yahia de bal vanaf 14 meter midden voor het doel onhoudbaar tegen de touwen, 1-2.  

Na de rust was er van een wedstrijd geen sprake meer. Helmondia viel plichtmatig aan en Marvilde probeerde een grote nederlaag te voorkomen. In de 53e minuut ging Railly van de Beek vanaf links naar binnen en gaf de bal hard voor. Bij de tweede paal tikte Amos Letwory de bal in het lege doel, 1-3. Alsof het nog niet genoeg was kreeg Larbi Karkaze van Helmondia in de 73e minuut ook nog een rode kaart, voor het neerhalen van Dave Hermans. Ook dit was een onterechte rode kaart, aangezien er nog meerdere verdedigers in de buurt waren. De toegekende penalty werd ingeschoten door doelman Sten Otter, 2-3. Tien minuten voor het einde kwam Gregory Lammers vanaf links naar binnen. Hij gaf de bal op Kun Omba die de bal hard in het doel schoot 2-4.

Een teleurstellende middag die goed begon en die alle tekenen had van een mooie wedstrijd, maar die na 39 minuten voorbij was. Erg jammer. Volgende week is er een inhaal en bekerprogramma. Daar heeft Marvilde niets meer mee te maken en daarom spelen ze a.s. zaterdag om 19:00 een thuiswedstrijd tegen RKVVO. Helaas is RKVVO afgelopen seizoen gedegradeerd, maar op deze manier kan er toch nog een derby gespeeld worden.

 

Fotograaf: Ronald Otter

 

=====================================

Marvilde moet zijn meerdere erkennen in SSS’18

Na vier wedstrijden had Marvilde nog de volle score van 12 punten. SSS (Sport Staal Spieren) opgericht in 1918 had ook niet verloren (1 keer gelijk) en bovendien nog geen doelpunt tegen. Na de wedstrijd van vandaag blijkt maar weer eens dat Marvilde niet op halve kracht te werk kan gaan. Zeker tegen een tegenstander als SSS (vorig seizoen nog 1e klasser) is volle inzet noodzakelijk. Vandaag was dat er, zeker in de 2e helft, onvoldoende en dus mocht Marvilde uiteindelijk nog blij zijn dat het slechts met 3-1 verloor. Met, alweer, grote dank aan keeper Sten Otter.

De eerste minuten had Marvilde een licht veldoverwicht, zonder dat dit kansen opleverde. De eerste grote kans was echter voor SSS. Job Gielen kwam vanaf de linkerkant naar binnen en richtte zijn schot op de lange hoek. Sten Otter kon de bal nog net op de lat tikken. In de tegenaanval zag Erwin Isbouts dat keeper Bram Dekkers een paar meter voor zijn doel stond en dus probeerde hij het van een metertje of 35. Het schot ging over de keeper, maar helaas ook een halve meter over het doel. In de 18e minuut mocht Koen Verlinden van SSS vrij aanleggen op 10 meter midden voor het doel. Ook nu redde Sten Otter fantastisch. In de 27e minuut had Marvilde haar grootste kans van de eerste helft. Na een één-twee tussen Danny Das (rand 16 meter) en Tayfun Yilmaz (net binnen het strafschopgebied), kon Danny Das midden voor het doel op de rand van het strafschopgebied uithalen. Keeper Dekkers bokste de bal over het doel. Iets na het half uur zette Bas Joosten goed door aan de rechterkant van het veld. Hij gaf hard voor en bij de tweede paal stond Frits Lucassen vogeltje vrij. Hij had dan ook geen moeite om de bal in het lege doel te schieten, 1-0.

De tweede helft begon prima voor Marvilde. Al na een paar minuten speelde Danny Das de bal hard in op de lopende Erwin Isbouts. Erwin ging het strafschopgebied in en nam de bal in één keer goed mee. Vrij voor de doelman maakte hij geen fout, 1-1. Mooie bijkomstigheid was dus dat Marvilde hiermee voor het eerste tegendoelpunt zorgt voor SSS in deze competitie. Hierna leek Marvilde door te drukken, want er werden meteen nog mogelijkheden uitgespeeld. Helaas leverden die geen doelpunt op en bij de eerste de beste goede aanval van SSS was de achterstand weer een feit. Een voorzet vanaf de linkerkant viel net over Tommy van de Wiel bij de tweede paal in de voeten van Bas Joosten. Op de punt van het 5-meter gebied schoot hij de bal diagonaal in het doel, 2-1. Hierna was Marvilde het spoor helemaal bijster. De ene na de ander gevaarlijk aanval rolde op het doel van Sten Otter af. In de 62e minuut kwam Jesse Rommen vanaf de linkerkant naar binnen en schoot op doel. Sten Otter redde prima. Drie minuten later kon ook de Marvilde doelman geen redding meer brengen. Frits Lucassen omzeilde de buitenspelval aan de rechterkant van het veld en ging op Sten af. Na een simpel passje opzij had Koen Verlinden geen moeite de bal in een leeg doel te schieten, 3-1. Tien minuten voor het einde schoot Koen Verlinden net binnen het strafschopgebied midden voor het doel nog een keer hard in en mocht Sten Otter nog een keer zijn klasse tonen.

Een gebrek aan inzet zorgde vandaag voor de eerste nederlaag van Marvilde in deze competitie. De eerste plek is verlaten en ingeruild voor de vierde. Volgende week komt Helmondia op bezoek in Veldhoven. Helmondia staat op 2 punten van Marvilde, maar aangezien de top 6 volgende week allemaal tegen elkaar speelt, zou Marvilde volgende week zondag zomaar weer op de 1e plaats kunnen staan.

Fotograaf: Ruud Bertels

 

Fotograaf: Ronald Otter

 

 

=====================================

28-09-2014
Competitie

Marvilde 1 - RKSV Heeze 1/ uitslag 4 - 1

De wake-up call van vorige week bij Volharding heeft zijn uitwerking niet gemist. Vandaag tegen Heeze was Marvilde weer helemaal bij de les. Na één helft stond Marvilde met 4-0 voor, maar dat had ook 7-2 kunnen zijn. Marvilde kreeg nog een aantal opgelegde kansen, maar aan de andere kant wist Sten Otter ook een aantal grote kansen van Heeze onschadelijk te maken.

De eerste 19 minuten had Marvilde een veldoverwicht zonder tot grote kansen te komen. In de 19e minuut kreeg Marvilde een corner aan de rechterkant. Die werd door Erwin Isbouts kort genomen op Dave Hermans. Dave draaide goed weg en gaf de bal prima voor. Bij de tweede paal kopte Daan Slaats de bal in het doel, 1-0. Drie minuten later pakte Tayfun Yilmaz op de voor hem karakteristieke wijze de bal af van Tom Krieckaert. Hij ging alleen op het doel van Derk Faes af. Zijn voorzet kan net niet ingetikt worden door Danny Das, maar iets voorbij de tweede paal wordt Daan Slaats neergelegd. De toegekende strafschop wordt ingeschoten door Erwin Isbouts, 2-0. Na een half uur krijgt Sten Otter de bal in handen na een aanval van Heeze. Hij trapt snel en ver uit en Tayfun Yilmaz gelooft altijd in dit soort ballen. Hij is net voor de keeper, net buiten het strafschopgebied, bij de bal en tikt de bal weg. Dave Hermans moet snel reageren en kan daarom niet goed richten. Zijn inzet rolt net aan de verkeerde kant van de paal naast het doel. In de 36e minuut zet Ties Bazelmans aan de linkerkant prima door. Hij snijdt naar binnen en geeft de bal reed op Danny Das. Danny schiet vanaf 11 meter de 3-0 in het doel. Twee minuten later schiet Tom Derkx iets van de linkerkant in het strafschopgebied hard op doel, maar Sten Otter redt prima. In de 39e minuut gaat Dave Hermans aan de linkerkant aan de haal. Nadat hij zich vrijgespeeld heeft is de hoek lastig geworden, maar toch schiet hij op doel. Dit schot belandt op de bovenkant van de lat in de verste hoek. Vijf minuten voor de rust gaat Danny Das vanaf de rechterkant op het doel af. Zijn voorzet levert door een misverstand tussen Dave Hermans en Tayfun Yilmaz geen doelpunt op, maar slechts een corner. Die corner wordt weer kort genomen door Erwin Isbouts op Dave Hermans. Nu krijgt Erwin de bal teruggekaatst en geeft hij de bal voor. Bij de tweede paal kopt Stijn Louwers de 4-0 in. Één minuut later mag Dave Hermans nog een keer alleen op keeper Faes afgaan. Iets te wilt schiet hij de bal over het doel. Weer twee minuten later is het Tom Konings die net buiten het strafschopgebied uithaalt. Ook deze keer tikt Sten Otter de bal over de lat. De eerste helft is voorbij en Heeze zal niet geweten hebben wat er gebeurd is. De voorgaande drie wedstrijden waren allemaal zonder nederlaag verlopen en nu waren ze volstrekt kansloos.

De tweede helft zal dan ook in het teken hebben gestaan van schade beperken. Hierbij werden ze al vrij snel geholpen door de scheidsrechter. In een duel van Jorg van Galen met Steven Cools, sprintduel naar het doel van Marvilde, ging Jorg neer. De scheidsrechter zag hier een overtreding van Steven in en gaf de rode kaart. Hierna beperkt Marvilde zich grotendeels tot verdedigen en mag een veldoverwicht opbouwen. Uiteindelijk resulteert dit in de 90e minuut tot de eretreffer van Jorg van Galen die vanaf de rand van het strafschopgebied de 4-1 binnen schiet.

Een knappe en goede overwinning van Marvilde. Men kan volgende week dan ook met een goed gevoel afreizen naar Overloon waar SSS’18 de volgende tegenstander zal zijn. De ploeg heeft in 4 wedstrijden nog geen doelpunt tegen gekregen en staat 2 punten achter Marvilde op de tweede plaats.

 

Fotograaf: Ronald Otter

 

=====================================

21-09-2014
Competitie

Volharding 1 - Marvilde 1 / uitslag 1 - 2

Marvilde weer met twee voeten op de grond

Na twee ruime overwinningen met doelcijfers 11-0 kwam Marvilde vandaag een echte tegenstander tegen. Volharding was het grootste deel van de wedstrijd de betere, maar zag Marvilde in blessuretijd met de overwinning aan de haal gaan. Deze wedstrijd heeft laten zien dat Marvilde elke wedstrijd vol aan de bak moet om bovenin mee te blijven draaien.

Al in de 1e minuut kwam Marvilde op voorsprong. Volharding had nog geen bal aangeraakt toen Daan Slaats aan de linkerkant aangespeeld werd. Op de middenlijn gaf hij de bal diep op Tayfun Yilmaz. Tayfun kapte zijn tegenstander uit en gaf de bal voor op Danny Das. Midden voor het doel had hij geen probleem om de 0-1 in te tikken. Dit zou een goed begin moeten zijn, en dat is het natuurlijk ook, maar hierna kreeg Marvilde in het eerste uur totaal geen vat op Volharding. Volharding kreeg vele kansen, maar mede door prima keeperswerk van Sten Otter wisten ze geen doelpunten te maken. In de 4e minuut kwam Kevin Reijnders vanaf de rechterkant alleen op Sten af. Met de benen wist de Marvilde-keeper via de bovenkant van de lat tot corner te verwerken. In de 22e minuut was er eerst een schietkans van Jasper Lenkens, maar zijn schot vanaf de rand van het strafschopgebied kon nog geblokt worden door Stijn Louwers. Meteen hierna kreeg Tim Brouwers de bal net binnen het strafschopgebied aangespeeld en zijn schot werd gepakt door Sten Otter. In de 30e minuut was Tim Brouwer te snel voor Stijn Louwers. Hierdoor kwam hij oog in oog te staan met Sten, maar ook nu wist Sten redding te brengen. De rust werd dus bereikt met de snel verkregen voorsprong.

Na de rust was het spelbeeld vooralsnog hetzelfde. Vier minuten na de rust kon Mark Blenckers vanaf de rechterkant op Sten Otter af gaan. Zijn inzet kwam tegen de paal, waarna Tommy van de Wiel de bal net aan de goede kant van de paal tot corner redde. In de 57e minuut kwam er dan toch de dikverdiende gelijkmaker. Jip Verstegen werd in het strafschopgebied neergelegd door Tommy van de Wiel en Jasper Lenkens schoot de strafschop in de kruising, 1-1. Merkwaardig genoeg zakte Volharding hierna in en Marvilde kwam weer meer aan voetballen toe. Meteen na de gelijkmaker leverde dat 2 corners achter elkaar op. Twee keer mocht Erwin Isbouts vanaf rechts de corner nemen en de eerste keer kopte Daan Slaats de bal hard net onder de lat. Keeper Job Vullings tikte de bal onder de lat weg tot een nieuwe corner. Deze corner werd in eerste instantie weggewerkt, maar op 20 meter hard op doel geschoten door Dave Hermans. Helaas werd dit schot een paar meter van het doel geblokt door een verdediger. Drie minuten later was er een schot vanaf 23 meter van Jip Verstegen. Sten Otter tikte deze bal over de lat en de corner werd van dichtbij ingekopt door Rob Branje. Gelukkig voor Marvilde recht in de handen van Sten. Uiteindelijk scoorde Marvilde diep in blessuretijd uit een scrimmage het winnende doelpunt. Tayfun Yilmaz schoot op 7 meter op doel en onderweg raakte Erwin Isbouts de bal nog aan, waardoor deze in het doel verdween, 1-2.

Een gelukkige overwinning voor koploper Marvilde en de komende weken mag Marvilde bewijzen dat het helemaal bovenaan thuis hoort. Volgende week komt Heeze (gedeeld 2e op 2 punten) naar Veldhoven en daarna gaan ze op bezoek bij SSS´18 (Overloon ook gedeeld 2e en nog zonder tegendoelpunten).

Fotograaf: Ruud Bertels

 

Fotograaf: Ronald Otter

=====================================

14-09-2014
Competitie

Marvilde 1 - SVC'2000 1/ uitslag 7- 0

Marvilde enkele maten te groot voor SVC'2000

Na de overwinning in de eerste wedstrijd bij Sparta´18 in Sevenum was duidelijk dat die ploeg niet tot de sterkere ploegen hoort. Vandaag kwam Swift Victoria Combinatie (opgericht in 2000) uit Roermond op bezoek in Veldhoven. Ook deze tegenstander zal in de competitie niet voor de bovenste plaatsen mee gaan spelen. SVC is een andere weg ingeslagen en daardoor zijn veel spelers weggelopen. Vorig seizoen speelde het nog in de 1e klasse, maar dit seizoen zal handhaven in de 2e klasse de doelstelling zijn.

Vanaf de eerste minuut was Marvilde de veel sterkere ploeg. Na enkele mogelijkheden was het in de 14e minuut voor het eerst raak. Tayfun Yilmaz werd diep gestuurd. Hij omspeelde de keeper en gaf de bal voor op Danny Das. Danny tikte de bal in het doel, 1-0. Na 27 minuten gaf Dave Hermans vanaf rechts de bal voor en bij de eerste paal tikte Danny Das de bal net naast. Tien minuten later kon Dave Hermans vanaf de rechterkant naar binnen komen. Zijn inzet werd gestopt door keeper Jeremy Caessens, maar de rebound was voor Tayfun Yilmaz. Vanaf 15 meter schoot hij in en Loek Ratering haalde de bal van de lijn. Op slag van rust werd het dan toch eindelijk 2-0. Erwin Isbouts stuurde Tayfun Yilmaz diep, waarna Tayfun neergelegd werd in het strafschopgebied. De toegekende strafschop was een prooi voor Erwin Isbouts.

Na de rust kreeg SVC haar enige kans van de wedstrijd. Een vrije trap vanaf 23m werd ingeschoten door Johnny Burhenne en losgelaten door Sten Otter. De voorzet die hier uit kwam werd naast het doel geschoten. Na 50 minuten was er een schitterende aanval met Dave Hermans, Danny Das en Erwin Isbouts. Laatstgenoemde schoot, binnen het strafschopgebied,  op doel. De keeper redde tot hoekschop. Deze corner werd door Stijn Louwers op de paal gekopt en in de rebound ingeschoten door Danny Das. Ook deze bal werd van de lijn gehaald. In de 57e minuut ging het snel. Erwin Isbouts gaf een steekbal op Tayfun Yilmaz, die iets van rechts binnen het strafschopgebied, de bal in het doel schoot, 3-0. Één minuut later ging Danny Das diep aan de linkerkant. Uit een moeilijke hoek schoot hij op de paal en ondanks 2 verdedigers op de lijn wist Tayfun Yilmaz de rebound in het doel te schieten, 4-0. Tien minuten later gaf Daan Slaats een steekbal op Danny Das. Vanaf rechts schoot hij de bal diagonaal in de verre hoek, 5-0. Een kwartier voor het einde gaf Danny Das de bal vanaf rechts, met een hakje,  mee aan Dave Hermans. Dave gaf de bal voor en bij de tweede paal schoot Tommy Boogers de 6-0 in het doel. Tien minuten voor het einde zorgde Erwin Isbouts voor de 7-0. Een voorzet van Tayfun aan de linkerkant werd door een verdediger tegengehouden, maar de bal kwam uiteindelijk op 7m door de lucht bij Erwin Isbouts terecht. Erwin had geen moeite om de bal ineens in het doel te knallen.

Marvilde is deze competitie heel sterk begonnen, maar gezien de tegenstanders zegt dit nog helemaal niets. Volgende week, uit bij Volharding in Vierlingsbeek, zal blijken wat deze twee overwinningen waard zijn.

Fotograaf: Ronald Otter

 

Fotograaf: Ruud Bertels

=====================================

07-09-2014
Competitie

Sparta'18 1 - Marvilde 1/ uitslag 0-4

Marvilde begint overtuigend aan de nieuwe competitie

De competitie is weer begonnen voor Marvilde. Hoe die zal gaan verlopen is niet te zeggen, omdat Marvilde in een poule (Zuid II) is ingedeeld met 9 Limburgse ploegen. Hier hebben we nog nooit tegen gespeeld, dus de sterkte is moeilijk in te schatten. De eerste wedstrijd, uit bij Sparta´18 in Sevenum, lijkt geen graadmeter te zijn. Hiervoor was Sparta te zwak (of is Marvilde zo sterk?). Sparta kreeg geen enkele kans en het enige verwijt aan de ploeg van Bram Louwers is dat er meer gescoord had moeten worden.

Al in de 2e minuut kwam Marvilde op voorsprong. Danny Das speelde de bal op Erwin Isbouts, die de bal in een keer diep gaf op Ties Bazelmans. Ties kwam midden voor het doel alleen voor keeper Yannick Vullings te staan. Hij maakte geen fout en schoot de 0-1 in het doel. In de tiende minuut mocht Tommy van de Wiel alleen opkomen en vanaf 20 meter schieten. De keeper reageerde erg onzeker en kon dit schot maar met moeite tot corner verwerken. Na 15 minuten kreeg Marvilde een vrije trap op 30 meter van het doel. Erwin Isbouts schoot de bal hard op de onderkant van de rechter kruising. Hierna zakte het tempo bij Marvilde enigszins en kon Sparta mee gaan voetballen. Dit leverde echter nauwelijks dreiging op voor het doel van Marvilde. Tien minuten voor de rust kwam Marvilde weer opzetten. Ties Bazelmans stuurde Dave Hermans diep aan de rechterkant. Dave ging alleen op de doelman af en gaf de bal uiteindelijk breed. Hier kon Mitchel Smits de bal rustig in een leeg doel tikken, 0-2. In de 45e minuut onderschepte Tayfun Yilmaz een bal op de middenlijn. Hij sprintte richting het doel van Sparta. Zijn voorzet was bestemd voor Dave Hermans, maar in de kluts kwam de bal voor de voeten van Danny Das. Op 15 meter van het doel plaatste hij de bal net voorbij de verste paal.

Meteen na de rust werd Tayfun vrij voor het doel gezet op de rand van het strafschop gebied. Zijn punter ging net naast. Marvilde bleef aanvallen, en kwam in de 67e minuut op de beslissende 0-3. Een corner vanaf de linkerkant van Erwin Isbouts werd slecht verwerkt door de doelman. De bal viel voor de voeten van Stijn Louwers op vijf meter van het doel. Stijn ramde de bal in het doel, 0-3. Vijf minuten voor het einde nam Erwin Isbouts vanaf de rechterkant een korte corner op Danny Das. Danny gaf de bal terug aan Erwin, waarna diens voorzet op de lat gekopt werd door Daan Slaats. In de 87e minuut kwam de eindstand op het scorebord. Jasper Jakobs gaf vanaf links een prima pass op Erwin Isbouts aan de rechterkant. Erwin kapte zijn tegenstander uit en gaf de bal weer terug op Jasper. Hij werd te veel lastig gevallen door een verdediger om goed af te kunnen werken, maar in de kluts kwam de bal weer voor de voeten van Erwin Isbouts. Hij kon de bal eenvoudig langs de doelman tikken, 0-4.

Volgende week speelt Marvilde thuis tegen SVC´2000 uit Roermond. Swift Victoria Combinatie heeft vandaag thuis met 0-2 verloren van Helmondia dus zal deze valse start zeker goed willen maken.

Fotograaf: Ronald Otter