Get Adobe Flash player

........... ..........

..........

.....Als erkend leerbedrijf heeft s.v. Marvilde
stageplaatsen voor een aantal beroepsopleidingen

===================================================

 

17-08-2018 t/m 19-08-2018

UPDATE 12-08-2018: PROGRAMMABOEKJE (PDF)

In het weekend van vrijdag 17 t/m zondag 19 augustus 2018 wordt het jeugdtoernooi (O19 t/m O8) om de Meerveldhoven Cup georganiseerd. Dit toernooi wordt georganiseerd als DE IDEALE OPMAAT voor de aanvang van de nieuwe competitie!

Alle informatie hierover kunt u HIER vinden.20 mei 2012
MARVILDE 1 - DOSKO 1

Marvilde uitgeschakeld in nacompetitie

Na een goede heenwedstrijd in Bergen op Zoom op Hemelvaartsdag (1-1) mocht Marvilde proberen in de thuiswedstrijd de volgende ronde van de nacompetitie te halen. Net als in de heenwedstrijd was het aantal afwezige basisspelers groot en uiteindelijk bleek de volgende ronde dan ook niet haalbaar.


Gedurende de gehele wedstrijd was DOSKO de bovenliggende partij en al na 8 minuten kreeg het de voorsprong in de schoot geworpen. Menno Kuulkers maakte de grootste fout die een keeper kan begaan door een eenvoudig schot vanaf 30 meter van Rob Dietvorst door de benen te laten gaan, 0-1

Net voor het half uur nam Mo Gigold een vrije trap vanaf de rechterkant die op 11 meter midden voor het doel door Tommy dan de Wiel in de kruising werd gekopt, 1-1. De stand was weer volledig in evenwicht, maar dit duurde niet lang. Een paar minuten later was het Nicky Nuytemans die van dichtbij een voorzet in kon koppen, 1-2. Meteen hierna kreeg Marco van Zantvoort een grote kans. Mo Gigold gaf weer een goede voorzet vanaf de rechterkant, maar Marco zocht het doel iets te hoog. In de blessuretijd van de eerste helft gaf Marvin Bedaf de bal voor vanaf de linkerkant. Voor het doel schoot Tom van Henne de bal in, maar via het hoofd van de op de lijn staande Steven Cools ging de bal op de lat. Marvilde ging dus met een achterstand rusten en had nog één helft om het verblijf in de nacompetitie te verlengen.

Het aantal kansen voor Marvilde was in de tweede helft echter zeer beperkt. Een kwartier voor het einde leek de wedstrijd beslist te worden. Bart Dietvorst gaf de bal vanaf rechts voor en Marvin Bedaf kon eenvoudig de 1-3 intikken. Gelukkig benutte Marvilde de enige grote kans van de tweede helft meteen hierna, waardoor het toch weer spannend werd. Een lange bal werd prima doorgekopt door Sofian el Betioui en Tommy van de Wiel benutte de kans die hieruit ontstond, 2-3. Marvilde ging steeds verder naar voren spelen en gaf dus heel veel ruimte weg. DOSKO kreeg veel mogelijkheden, maar was tot de blessuretijd niet zorgvuldig in het benutten van de geboden kansen. In de blessuretijd gebeurde het dan uiteindelijk wel. Menno Kuulkers maakte zijn rotdag nog iets zwarter door de bal in de voeten van Mesut Kartal te schieten. Op 20 meter had hij geen problemen om de bal over Menno in het verlaten doel te schieten, 2-4.

Marvilde mag trots zijn op het eerste seizoen in de tweede klasse. Na het hele seizoen in de top van het klassement meegespeeld te hebben, mocht het ook nog de nacompetitie gaan spelen. Helaas was hierin de eerste ronde het eindstation, maar hierdoor mag het volgend jaar in een mooiere tweede klasse (er komen veel regionale teams bij) proberen om dit seizoen te evenaren.

=========================================

17 mei 2012
DOSKO 1 - MARVILDE 1

Marvilde begint hoopvol aan de nacompetitie

Hoe mooi was het seizoen al. Maar het kan nog mooier worden, voor degene die wil dat Marvilde hogerop komt. In de eerste wedstrijd van de nacompetitie speelde Marvilde in Bergen op Zoom tegen de nummer 2 van de tweede klasse E. Zonder Hans Regeling (blessure), Vincent Bartholomeus (ziekte van Pfeiffer), Marc Senders (vakantie) en Tommy van de Wiel (geschorst) begon Marvilde aan deze lastige klus. In de eerste helft vielen ook nog Rob de Vries en Stefan Grassere geblesseerd uit en in de tweede helft ook nog Nol van Zantvliet. Marvilde eindigde de wedstrijd dus zonder 7 vaste basisspelers. Maar gelukkig is de selectie breed en konden ook de reserve spelers (en spelers uit Marvilde 2 en de B-jeugd) laten zien dat ze goed zijn.

Al in de derde minuut kreeg Marvilde op 25 meter midden voor het doel een vrije trap. Rick van den Bogaard schoot hard, maar helaas op de vuisten van keeper Jeffrey Vendrig. Acht minuten later kreeg Marvilde weer een vrije trap. Deze keer iets aan de linkerkant van het strafschopgebied op 23 meter. Danny Das krulde de bal op de lat. Het eerste gevaar van DOSKO kwam in de 24e minuut toen Mesut Kartal op de rand van het strafschopgebied aan mocht leggen. Menno Kuulkers pakte de bal klemvast. Marvilde speelde goed en het wachten was op de openingstreffer, maar met het uitvallen van Rob de Vries en Stefan Grassere kroop er de nodige onrust in het spel. Vijf minuten voor de rust kreeg Marvilde dan uiteindelijk de onverdiende tegentreffer om de oren. Een corner vanaf links werd bij de tweede paal diagonaal ingekopt door Bart Diepvorst, 1-0. Een paar minuten later onderschepte Danny Das op de middenlijn een bal in de verdediging van DOSKO. Hij gaf de bal naar de andere kant op Rick van den Bogaard. Hij leek alleen op de keeper af te gaan, maar een sliding van een verdediger bracht helaas redding voor DOSKO.

Het eerste half uur van de tweede helft was helemaal voor Marvilde. Nol van Zantvliet viel nog uit, maar werd goed vervangen door B-junior Jasper Jakobs. In de 70e minuut leek Marvilde op gelijke hoogte te komen. Marco van Zantvoort zette prima door op de rechterkant. Hij gaf de bal voor en bij de eerste paal leek Danny Das de gelijkmaker in te koppen. Helaas was het gezichtsbedrog en ging de bal aan de verkeerde kant van de eerste paal naast het doel. Een kwartier voor het einde viel dan toch de gelijkmaker. Jasper Jakobs gaf de bal prima voor vanaf de rechterkant. Rick van den Bogaard kon bij de tweede paal nog net bij de bal en gaf de bal breed voor het doel. Danny Das kon de bal binnen glijden, 1-1. In de 83e minuut draaide Marco van Zantvoort weg bij zijn tegenstander en kwam alleen voor de keeper terecht. Zijn inzet werd door keeper Vendrig tot corner verwerkt. Marvilde leek de wedstrijd te kunnen beslissen, maar in de laatste 5 minuten waren er plotseling weer grote kansen voor DOSKO. In de 86e minuut tikte Mesut Kartal bij de eerste paal de bal tegen de onderkant van de lat. De terugspringende bal werd, voor een instormende speler van DOSKO, weggekopt door Tayfun Yilmaz. Twee minuten later moest Menno Kuulkers nog een keer ver uitkomen en een tegenstander van het scoren afhouden. Dit leverde hem wel een gele kaart op, maar de gelijke stand werd gehandhaafd. In de blessuretijd waren er nog twee gevaarlijke kopkansen voor DOSKO, maar gescoord werd er niet meer.

Marvilde heeft dus nog alle kans om de finale van de nacompetitie te bereiken. A.s. zondag wordt de return tegen DOSKO gespeeld op het Jongelingsveld in Meerveldhoven.

=========================================

13 mei 2012
MARVILDE 1 - RKVVO 1

Marvilde speelt nacompetitie voor promotie naar de 1e klasse

Vooraf was het heel eenvoudig. Marvilde moest zelf winnen en als TEC dan ook zou winnen, dan was Marvilde zeker van de nacompetitie. Marvilde verloor echter vrij kansloos van RKVVO, maar door de hulp van Gestel (2-1 verlies bij Nulandia) en ’t Zand (2-2 bij Oisterwijk) bleef Marvilde op de vierde plaats staan in het eindklassement. Omdat TEC wel “gewoon” won gaf die vierde plaats recht op het spelen van nacompetitie. Marvilde neemt de 1e periode over van kampioen BVV en speelt nu tegen DOSKO uit Bergen op Zoom, dat op de 2e plaats is geëindigd in de 2e klasse E.

Dit seizoen hadden Marvilde en RKVVO elkaar al twee keer getroffen. De eerste wedstrijd in Oerle voor de competitie werd een bloedeloze 0-0. Daarna troffen beide ploegen elkaar voor de beker weer in Oerle. Deze keer was RKVVO de sterkste met 2-1. RKVVO is dus niet echt een ploeg die Marvilde ligt en ook deze keer trok RKVVO aan het langste eind. RKVVO had niets meer te winnen en kon dus vrijuit spelen.

In de 19e minuut kwam de eerste grote kans. Tom Paridaans schoot een vrije trap vanaf 20 meter achter Menno Kuulkers, 0-1. Dit was al bij al ook de enige grote kans in de eerste helft, waarin RKVVO in het eerste deel de overhand had en Marvilde in het tweede deel beter in de wedstrijd kwam.
In de tweede helft leek de wedstrijd snel beslist te worden. In de 48e minuut werd een bal in de verdediging van Marvilde weggewerkt, maar kwam voor de voeten van Joost van Doormaal. Joost haalde snoeihard vanaf 25 meter uit, waarna de bal diagonaal in de kruising ging, 0-2.
Vijf minuten later kwam de wedstrijd 45 minuten stil te liggen. Scheidsrechter Tim Wesdorp raakte geblesseerd aan zijn voet, maar gelukkig wilde Ger de Wit (aanwezig als toeschouwer) het restant wel tot een goed einde te brengen.
Ondertussen was al duidelijk dat Marvilde, ongeacht de uitslag van deze wedstrijd, zeker was van de nacompetitie. Toch ging het nog op zoek naar een beter resultaat tegen RKVVO. En dat leek er ook te komen. In de 77e minuut mocht Rick van den Bogaard een penalty binnenschieten na een handsbal, 1-2 en vijf minuten later gaf Tommy van de Wiel een prima voorzet vanaf de rechterkant die bij de tweede paal ingekopt werd door Stefan Grassere, 2-2.
In de laatste minuten van de wedstrijd besliste RKVVO toch nog de wedstrijd. In de 86e minuut was het Kay van Diessen die schuin rechts in het strafschopgebied de bal diagonaal in het doel schoot voor de 2-3 en één minuut later deed Rob van Breugel die nog een keer identiek over, 2-4. De wedstrijd was gelopen, wat voor RKVVO het einde van dit seizoen betekende, maar voor Marvilde onverwacht nog een toetje opleverde.

Op Hemelvaartsdag mag Marvilde eerst naar Bergen op Zoom voor de wedstrijd tegen DOSKO, waarna zondag de return wordt gespeeld. Dit is een fantastisch resultaat in het eerste seizoen van Marvilde in de 2e klasse. Het is echter ook historisch, omdat Marvilde dit nog nooit bereikt heeft.

Lees ook het wedstrijdverslag van RKVVO

 

=========================================

6 mei 2012
THEOLE 1 - MARVILDE 1

Marvilde laat onnodig een punt liggen bij Theole

Met nog één wedstrijd te gaan is er nog veel mogelijk voor Marvilde. De tweede klasse is zowel bovenin als onderin razend spannend. BVV, TEC en Theole gaan uitmaken wie kampioen wordt op de laatste speeldag waarbij dan ook nog de wedstrijd TEC-Theole op het programma staat, de derby in Tiel.
Daarnaast speelt Reusel Sport uit bij BVV. BVV moet winnen om kampioen te worden en Reusel moet winnen om niet rechtstreeks te degraderen.
Marvilde kan daarnaast bij een overwinning tegen RKVVO de nacompetitie nog bereiken. Met een overwinning in de voorlaatste wedstrijd tegen Theole in Tiel had Marvilde goede zaken kunnen doen. Het had dan mee bovenaan gestaan in de derde periode en vast op de vierde plaats gestaan. Beide, de derde periode winnen en de vierde plaats zouden voldoende zijn voor de nacompetitie.

De eerste helft ging gelijk op, waarbij Theole iets meer een overwicht op het veld had. In de 19e minuut kreeg Theole een vrije trap op 20 meter van het doel. De bal werd ingeschoten en Menno Kuulkers redde. De bal kwam echter op een paar meter rechts van het doel terecht en hier schoot Annas Lahnine hard op Menno, die hiermee de enige grote kans van de eerste helft onschadelijk maakte. Er waren nog een paar schietkansen in de eerste 45 minuten, maar die leverden verder niets op.

In de tweede helft kreeg Marvilde een paar goede kansen. In de 56e minuut had Hans Regeling een sterke actie. Uiteindelijk kwam de bal bij Marco van Zantvoort terecht. Op de rand van het strafschopgebied, zonder keeper in het doel plaatste hij de bal in een kluwen van spelers over het doel.
Net na het uur kwam de grootste kans voor Tayfun Yilmaz. Hij werd met een steekbal vrij voor de keeper gezet op 15 meter van het doel. Zijn inzet, iets aan de  linkerkant in het strafschopgebied, ging net voorlangs.
In deze gelijkopgaande wedstrijd ging Theole uiteindelijk tien minuten voor het einde met de overwinning aan de haal. Een corner vanaf de linkerkant kwam na een paar duels bij de tweede paal terecht. Hier volleerde Ramon van Soelen de bal hard in het doel, 1-0. Marvilde was niet meer in staat om de stand gelijk te trekken en zal volgende week, in de laatste wedstrijd, thuis tegen RKVVO moeten proberen om nog een prijsje te pakken.

Overigens heeft Marvilde 2 in een fantastische wedstrijd thuis tegen Gestel met 3-2 gewonnen en daarmee een beslissingswedstrijd voor het kampioenschap in de 2e reserve klasse uit het vuur gesleept tegen datzelfde Gestel. Deze wedstrijd zal woensdagavond om acht uur gespeeld worden op de velden van Brabantia. Daarnaast heeft Marvilde 3 met een overwinning op Wilhelmina Boys het kampioenschap veilig gesteld in de 4e reserve klasse.

Al bij al een prima seizoen voor de club Marvilde.

 

=========================================

22 april 2012
MARVILDE 1 - vv GESTEL 1

Marvilde wint voor de 2e keer van Gestel

De eerste twintig minuten zag het er nog niet naar uit dat Marvilde de wedstrijd tegen Gestel zou gaan winnen. Maar toen Marvilde het heft na die eerste 20 minuten in handen nam, had Gestel geen schijn van kans meer. Hiermee heeft Marvilde de vierde plaats overgenomen van Gestel en daarmee nog altijd zicht op de nacompetitie.

Gestel begon sterk aan de wedstrijd tegen Marvilde, ongetwijfeld ingegeven door het feit dat de eerste wedstrijd tussen beide ploegen in deze competitie door Marvilde gewonnen was met 1-6.

In de tweede minuut werd Tom Sheridan bij de tweede paal vrijgespeeld. Hij raakte de bal helemaal verkeerd, zodat dit uiteindelijk geen gevaar opleverde voor Marvilde. In de 12e minuut kopte Bas Bartels bij de eerste paal een corner over en één minuut later kwam de grootste kans voor Gestel. Batuhan Gunuc werd alleen weggestuurd en vrij voor keeper Menno Kuulkers lobte hij de bal over de uitgekomen sluitpost van Marvilde. Gelukkig voor Marvilde ging de bal naast het doel. In de 19e en 20e minuut waren er schoten vanaf de rechterkant in het strafschopgebied van Mo Gigold en Danny Das. Beide leverden geen doelpunt op, maar achteraf bleek hier wel het keerpunt in de wedstrijd te liggen. Marvilde werd steeds beter en Gestel had niets meer in te brengen. In de 35e minuut gaf Marco de bal mee aan de linkerkant met Rick van den Bogaard. Rick gaf de bal voor op Tayfun Yilmaz. Zijn inzet werd gekeerd door Jorg Claassen in het doel van Gestel, en oud keeper van Marvilde.

In de tweede helft werd het overwicht van Marvilde dan ook uitgedrukt in doelpunten. Tien minuten na de thee kwam een bal van achteruit op de rand van het strafschopgebied bij Danny Das terecht. Hij kaatste de bal breed op Tayfun die na een korte dribbel naar binnen de bal in de korte hoek schoot. De bal was niet hard, maar wel precies naar de paal, waardoor Jorg Claassen kansloos was, 1-0. In de 62e minuut gaf Mo Gigold vanaf de rechterkant een voorzet. Bij de eerste paal stapte Tayfun over de bal, waardoor Marco van Zantvoort de bal in kon schieten. Dit schot werd geblokt en de bal bleef op drie meter rechts van de eerste paal liggen. Danny Das was er als eerste bij en schoot de bal in, helaas tegen de keeper. Drie minuten later was er een voorzet vanaf de linkerkant. Bij de tweede paal wilde Robert Bettgens de bal wegwerken, maar hij raakte bal helemaal verkeerd, waardoor deze bovenop de lat kwam. Hieruit ontstond een corner die teruggespeeld werd op Mo Gigold op 23 meter. Mo gaf de bal breed op Marco van Zantvoort, die de bal perfect naast de paal plaatste, 2-0. Een kwartier voor het einde viel de definitieve beslissing. Hans Regeling speelde op de linkerzijlijn de bal door de benen van Robert Bettgens. Daarna kon hij op ongeveer vijf meter van de achterlijn richting het doel gaan. Bij het doel aangekomen schoot hij de bal richting de lange hoek. De bal leek voorlangs te gaan, maar Pascal van de Kamp wilde toch redding brengen. Helaas voor hem schoot hij de bal in het eigen doel, 3-0. De wedstrijd was gespeeld en Marvilde beperkte zich verder tot verdedigen en af en toe een snelle uitval. Aangezien Gestel niet gevaarlijk wist te worden beleefde Marvilde een betrekkelijk eenvoudige middag.

Volgende week is Marvilde vrij, maar daarna volgt een belangrijke uitwedstrijd tegen kampioenskandidaat Theole. Een mooie gelegenheid om de vierde plaats veilig te stellen.

=========================================

15 april 2012
MARVILDE 1 - St. Michielsgestel 1

Marvilde doet wat het moet doen tegen degradant St. Michielsgestel

St. Michielsgestel had nog een heel kleine kans om degradatie te ontlopen, maar daarvoor zou het de laatste vier wedstrijden allemaal moeten winnen. Als je echter in de voorgaande 22 wedstrijden slechts 8 punten gehaald hebt, lijkt dat een erg lastig verhaal. Tegen Marvilde hadden ze dan ook geen kans en verloren uiteindelijk kansloos met 0-2, waardoor degradatie een feit is.

Marvilde begon erg sterk. In het eerste kwartier kwam St. Michielsgestel er totaal niet aan te pas. Al in de eerste minuut gaf Rick van den Bogaard een prima steekpass op de aan de rechterkant opkomende Tay7fun Yilmaz. Hij gaf de bal uiteindelijk terug op 16 meter waar Rick de bal ineens in de korte hoek schoot. Keper Dennis Kapteijns pakte de bal klemvast. In de 12e minuut viel het onvermijdelijke eerste doelpunt. Rick van den Bogaard gaf voor vanaf de rechterkant. Bij de tweede paal nam Danny Das de bal ineens met een omhaal. Hoewel de bal nog via het hoofd van een verdediger in het doel ging, was het toch een schitterende actie van Danny die Marvilde op voorsprong zette, 0-1. Vier minuten later onderschepte Danny Das op de middenlijn een pass van een verdediger en ging vanaf de rechterkant alleen op het doel af. Hans Regeling, voor het doel, en Rick van den Bogaard, iets naar achter, waren mee opgekomen, maar Danny schoot de bal feilloos in de lange hoek, 0-2. Marvilde was klaar met deze wedstrijd en St. Michielsgestel kreeg een overwicht, zonder overigens ook maar één moment gevaarlijk te worden. Op het half uur moest Menno Kuulkers voor de eerste keer een bal tegenhouden. Krzysztof Kowalczyk schoot vanaf de rechterkant, rechtstreeks in de handen van Menno. Een paar minuten voor de rust kreeg Marvilde nog een goede kans. Hans Regeling gaf de bal voor vanaf de rechterkant. Midden voor het doel schoot Rick van den Bogaard de bal tegen de ver uitgekomen doelman aan. De rebound was voor Danny Das, maar een samenwerking van de doelman en een verdediger verhinderden een grotere voorsprong voor Marvilde.

Na de rust gaf Marco van Zantvoort in de 50e minuut de bal voor vanaf de linkerkant en kopte Tommy vd Wiel de bal over. Vijf minuten later schoot Rick van den Bogaard de bal snoeihard van buiten het strafschopgebied op de lat. Tien minuten voor het einde viel de laatste kans te noteren. Na een dubbele één-twee tussen Rick van den Bogaard en Hans Regeling schoot laatstgenoemde de bal tegen de onderkant van de lat. De bal was over de lijn, maar de scheidsrechter zag het niet en de grensrechter vlagde uiteraard niet.


Marvilde wint ogenschijnlijk eenvoudig, maar vergeet vaker te scoren. Door de nederlaag van Gestel komt het wel weer dichter bij de vierde plaats, die mogelijk recht geeft op de nacompetitie. Volgende week komt Gestel op bezoek bij Marvilde en kan Marvilde zelf zorgen dat het over Gestel heen gaat naar de vierde plaats. Gestel zal echter de heenwedstrijd niet vergeten zijn, toen het ongenadig klop kreeg van Marvilde, 1-6.

=========================================

9 april 2012
MARVILDE 1 - 't Zand 1

Marvilde verliest terecht van 't Zand.

Afgelopen zondag speelde Marvilde de laatste wedstrijd van de tweede periode. Bij een overwinning en een gelijk spel van Theole zou de nacompetitie een feit geweest zijn. Nog voordat Marvilde begonnen was aan haar wedstrijd tegen ´t Zand stond Theole op een 1-0 voorsprong en had de tegenstander een rode kaart op zak. De hoop op hulp van RKJVV was dus al na één minuut vervlogen. Dan toch maar zelf winnen van ´t Zand, maar ook dat bleek een lastige opgave.

Al in de vierde minuut nam Marvilde een voorsprong. Na een aanval over veel schijven kwam de bal op links terecht bij Nol van Zantvliet. Nol gaf de bal vanaf de achterlijn voor en hier kon Danny Das de bal op vijf meter in het dak van het doel schieten, 1-0. Drie minuten later was Marvilde weer gevaarlijk in de aanval, maar die werd afgeslagen en op datzelfde moment ging Daan van Hal alleen op Menno Kuulkers af. Nog voordat Daan bij Menno aan kwam had Stijn Louwers zijn achterstand goed gemaakt en met een perfecte sliding speelde hij de bal terug op Menno. Marvilde had het betere veldspel, maar grote kansen kwamen er vooralsnog niet. In de 33e minuut ging rechtsback Steven Cools mee naar voren. Uiteindelijk kwam hij op 18 meter van het doel en hij schoot richting de lange hoek. Keeper Wouter Kogels stond stokstijf, maar de bal ging voor het doel langs. Twee minuten later kwam Daan van Hal vanaf de linkerkant alleen op Menno Kuulkers af. Menno redde prima op de inzet van de spits van ´t Zand. In de laatste 5 minuten waren er nog twee grotere kansen voor Danny Das. De eerste kwam uit een voorzet van Mo Gigold vanaf de rechterkant. Bij de eerste paal kopte Danny samen met een verdediger van ´t Zand, waardoor de bal smoorde voordat hij bij het doel was. De tweede kans was groter. Vanaf de rechterkant werd de bal voorgegeven, waarna Mo Gigold de bal vanaf het midden meegaf op Danny. Op vijf meter rechts van het doel schoot hij de bal over. Er leek niets aan de hand voor Marvilde. Het overwicht was er, alleen de kansen werden niet benut. Hoe anders was de tweede helft.

Marvilde was geen schim meer van de ploeg die in de eerste helft de betere was. Al in de vijfde minuut na de rust kwam ´t Zand op gelijke hoogte. De bal ging door het midden van de verdediging en volgens iedereen, inclusief de vlagger van Marvilde, was het buitenspel. Alleen de scheidsrechter liet doorspelen en daardoor kon Norris Hennekam de bal langs Menno Kuulkers tikken, 1-1. Marvilde was de kluts helemaal kwijt en verder dan een kopbal van Rob de Vries in de 82e minuut kwam het niet meer. Hiervoor had ´t Zand al op voorsprong kunnen staan. In de 78e minuut kwam Cas Jacobs helemaal vrij aan de linkerkant, ter hoogte van de doelpaal,  op zeven meter. Man off the Match Menno Kuulkers redde knap. In de 89e minuut sloeg het noodlot dan toch toe. Een scrimmage voor het doel leek op het eerste oog ongevaarlijk, maar viel uiteindelijk voor de voeten van Cas Jacobs. Hij schoot de bal van dichtbij hoog in het doel, 1-2.

Na een goede eerste helft gaf Marvilde het initiatief in de tweede helft helemaal uit handen. De tweede periode is hiermee verloren en gegaan naar Theole (3-6 overwinning op RKJVV). Het seizoen is toch al goed, maar ook nu zijn er nog mogelijkheden op meer. De derde periode is nog mogelijk en ook op basis van de eindstand kan Marvilde nog de nacompetitie nog bereiken. Daarnaast speelt Marvilde nog twee mooie thuiswedstrijden (tegen Gestel en RKVVO) in de laatste vier competitie rondes. Volgende week volgt eerst een uitwedstrijd tegen het nagenoeg zeker gedegradeerde Sint Michielsgestel.

=========================================

1 april 2012
MARVILDE 1 - RKJVV/V DALSEN 1

Marvilde eenvoudig langs RKJVV

De heenwedstrijd tegen RKJVV was erg lastig. Mede door een rode kaart voor RKJVV net voor rust kon Marvilde in Den Bosch winnen. Sinds die tijd is er bij RKJVV veel veranderd. Er zijn veel spelers weg en het dieptepunt was een nederlaag tegen Gestel met dubbele cijfers. Marvilde miste veel spelers, maar had toch met grote cijfers kunnen winnen.

De eerste helft was erg rommelig en het spelpeil lag niet op een al te hoog niveau. Na een schot op de paal in de vijfde minuut van spits Eerhart was Marvilde wakker en kwam het in de 18e minuut op voorsprong. Mo Gigold gaf vanaf de rechterkant een voorzet die voorbij de tweede paal achter leek te gaan. Iedereen had zich al verzoend met een achterbal toen Marco van Zantvoort toch nog zijn schoen tegen de bal zette. Bij de tweede paal viel de bal nog net achter de paal in de uiterste hoek van het net, 1-0. Voor het overige was het aantal kansen in de eerste helft beperkt.

In de tweede helft had Marvilde de wedstrijd stevig in handen. Met iets meer raffinement was een grote uitslag zeker mogelijk geweest. In de 52e minuut gaf Mo Gigold aan de rechterkant een slim passje met de linker buitenkant over de verdediging. Hier ging Tommy van der Wiel diep die de bal meteen naar het midden gaf. Hier stond Danny Das die de keeper omspeelde en de 2-0 inschoot. Na een aantal grote mogelijkheden (die niet goed uitgespeeld werden) kwam Marvilde dan uiteindelijk in de 77e minuut op 3-0. Man off the Match Marco van Zantvoort pakte de bal op het middenveld af van een verdediger van RKJVV en liep alleen op het doel af. Uiteindelijk gaf hij de bal breed op Rick van den Bogaard. Rick schiet de bal in het dak van het doel.

In een wedstrijd met veel afwezigen heeft een aantal spelers (ook uit Marvilde 2) laten zien dat ook achter deze basisspelers voldoende spelers rondlopen die het gat op kunnen vullen. Volgende week, op Tweede Paasdag, kan een prijs gewonnen worden. Marvilde speelt thuis tegen ´t Zand en zal moeten winnen. Als dan Theole niet weet te winnen, uit tegen RKJVV, dan heeft Marvilde de tweede periode op zak. Een fantastische prestatie in een toch al fantastisch eerste seizoen in de tweede klasse.

=========================================

25 maart 2012
TAXANDRIA 1 - MARVILDE 1

Marvilde duidelijk beter dan Taxandria

In de eerste seizoenshelft kwam degradatiekandidaat Taxandria op bezoek bij Marvilde. Dit zou wel even gewonnen gaan worden, maar het team uit Oisterwijk ging naar huis met een 1-4 overwinning. De terugwedstrijd in Oisterwijk vond deze zondag plaats. Op een verschrikkelijk slecht veld was geen goed voetbal mogelijk, maar dan komt uiteindelijk toch de grotere kwaliteit van Marvilde boven drijven.

De eerste helft gaf weinig kansen te zien. Marvilde had het betere voetbal, maar de eindpass werd meestal verknald door een hobbel in het veld. In de 4e minuut ging Hans Regeling aan de linkerkant aan de haal. Hij gaf de bal voor, maar net voordat Rick van den Bogaard de bal binnen kon schieten gleed de verdediger van Taxandria de bal over de achterlijn. In de 11e en 12e minuut waren er, na goede rushes over de linkerkant van Rick van den Bogaard en Nol van Zantvliet, schietkansen voor Hans Regeling (net voorbij de verre hoek) en Mo Gigold (in de handen van de keeper). Taxandria kwam in de 23e minuut tot een schietkans vanaf 20 meter door Peter de Jong. De bal ging net naast het doel van Patrick Dekker. Twee minuten voor de rust werd Marco van Zantvoort aan de rechterkant nog een keer weggestuurd. De bal voor werd in eerste instantie weggewerkt, maar de rebound was voor Tayfun Yilmaz. Op 14 meter raakte hij de stuiterende bal echter niet goed, waardoor keeper Danny Straatman de bal eenvoudig op kon rapen. In de 45e minuut was er de grootste kans van Taxandria in de eerste helft. Maikel Wolfs werd diep gestuurd en aan de rechterkant van het strafschopgebied, op 13 meter van het doel, volleerde hij de bal net naast de kruising.


De tweede helft had in de vijfde minuut de voorsprong voor Marvilde op moeten leveren. Hans Regeling gaf de bal op Rick van de Bogaard. Rick stond helemaal vrij aan de linkerkant in het strafschopgebied. Hij kon rustig naar het midden dribbelen en hier op 7 meter voor de keeper de hoek uitzoeken. Zijn inzet was echter dusdanig slap dat de keeper de bal toch nog uit de hoek kon halen. De hierop volgende corner werd door Hans Regeling ineens boven op de lat geschoten. Twee minuten later probeerde Marvilde achterin rustig op te bouwen, maar op dit veld bleek dat eens te meer onmogelijk. De bal werd verloren en de voorzet kwam bij aanvoerder Coen Damen terecht. Bij de tweede paal nam hij de bal in een keer uit de lucht. Patrick Dekker pareerde deze bal fantastisch. De tegenaanval werd Marvildes voorsprong. Hans Regeling gaf de bal aan de rechterkant mee met Rick van den Bogaard. Rick gaf de bal over de grond voor en bij de tweede paal kon Tayfun Yilmaz de bal binnen tikken, 0-1. In de 61e minuut speelde Hans Regeling de bal op Rick van den Bogaard die de bal rustig in de korte hoek tikte, 0-2. De tegenstand van Taxandria was weg en Marvilde had vele mogelijkheden om tot een grote score te komen. Het enige doelpunt uit deze mogelijkheden kwam tien minuten voor het einde. Mo Gigold nam vanaf de linkerkant een corner, die in eerste instantie weggekopt werd. Op 23 meter stond Rick van den Bogaard klaar om de bal ineens in te schieten. In de baan van het schot stond Marvilde 2-speler Faisal Ramsaransing die handig over de bal sprong. Hierdoor was de keeper dusdanig in de war gebracht dat de bal in het doel verdween, 0-3.

Na de nodige verliespunten in de afgelopen wedstrijden was er eindelijk weer een overwinning voor Marvilde. Hopelijk zijn vanaf de volgende wedstrijd al de geschorste en geblesseerde spelers weer terug, zodat Marvilde nog een mooi slot van de competitie af kan werken. Dat moet dan beginnen met een thuiswedstrijd tegen RKJVV volgende week.

=========================================

18 maart 2012
MARVILDE 1 - BLADELLA

Marvilde moeizaam naar gelijkspel tegen Bladella

Een aantal maanden geleden had Marvilde de wedstrijd tegen Bladella helemaal in de zak, maar een doelpunt in de laatste minuut gooide toen roet in het eten (3-3). Vandaag was de situatie omgekeerd. Bladella had grotendeels een veldoverwicht, Marvilde kreeg niet minder kansen dan Bladella, maar na drie keer een achterstand mocht Marvilde blij zijn dat het één punt overhield aan deze ontmoeting.

Bladella begon sterk aan de wedstrijd tegen Marvilde. Al in de 6e minuut werd Jeroen Schilders diep gestuurd en onoplettendheid in de Marvilde-verdediging gaf hem vrije doorgang. Hij speelde de bal eenvoudig over keeper Patrick Dekker in het doel van Marvilde, 0-1. Ondanks het veldoverwicht van Bladella kwam Marvilde in de 20e minuut wel langszij. Stijn Louwers gaf een lange bal op Nol van Zantvliet. Nol kopte de bal door op Hans Regeling die op zijn beurt de bal weer meegaf op de doorgelopen Nol van Zantvliet. In de linkerkant van het strafschopgebied schoot hij de bal prima volley in de lange hoek, 1-1. Vier minuten later was Danny Das keeper Peter Bons al voorbij, maar de bal ging iets te hard om het doel nog te treffen en weer één minuut later schoot Dirk Reijnders vanaf de linkerkant hard op doel. Die bal werd prima gestopt door Patrick Dekker, maar de rebound was redelijk vrij voor Jeroen Schilders. Normaal geen probleem voor hem, maar deze keer schoot hij in het zijnet. Na een half uur ging Rick van den Bogaard goed door na een slippertje in de Bladella-verdediging. Na enig kap/ en draaiwerk bediende hij Hans Regeling op 20 meter van het doel. Zijn schot werd met enige moeite gekeerd door Bons in het doel van Bladella. De laatste kans voor de rust was voor Marvilde. Mo Gigold schoot vanaf 20 meter hard op de vuisten van Bons. De terugspringende bal kwam op 18 meter bij Rick van den Bogaard terecht. Rick schoot ineens op doel, maar de bal belandde op de lat.

Het spelbeeld veranderde in de tweede helft niet zoveel. Bladella viel aan, maar ook Marvilde kreeg zijn kansen. In de 57e minuut kreeg Bladella een hoekschop vanaf de rechterkant. Die werd bij de eerste paal door Jeroen Schilders hard op diezelfde paal gekopt. De bal bleef in Bladels bezit en kwam uiteindelijk bij de volledig vrijstaande Ruud Leermakers aan de linkerkant in het strafschopgebied terecht. In alle rust schoot hij de bal in de korte hoek, 1-2. Al vier minuten later kopte Danny Das uit een corner bij de eerste paal de 2-2 binnen. Toch kwam Marvilde tien minuten voor het einde weer op achterstand. Patrick Dekker gaf bij een achterbal de bal op Stefan Grassere. Op de rand van het strafschopgebied ging hij in de fout en de bal kwam bij Joris Evers die geheel vrijstond midden voor het doel. Koud kunstje voor hem om de 2-3 te scoren. Drie minuten later werd Hans Regeling neergelegd in het strafschopgebied. De toegekende strafschop werd binnengeschoten door Mo Gigold, 3-3.

Uiteindelijk kan Marvilde wel leven met deze eindstand. Ook vandaag liep het weer niet lekker en na drie keer op achterstand te zijn gekomen wist het toch gelijk te spelen. Volgende week volgt een uitwedstrijd tegen Taxandria. Hiertegen is nog iets goed te maken. Thuis werd namelijk verloren met 1-4.

 

=========================================

4 maart 2012
NULANDIA 1 - MARVILDE 1

Gemengde gevoelens bij Marvilde na gelijkspel tegen Nulandia


Nulandia ging onstuimig van start en Marvilde had het verdedigend moeilijk. Toch kwam het snel op voorsprong. Toen de Nulandia storm geluwd was stond er een 1-1 stand op het bord en had Marvilde de nodige kansen, maar gescoord werd er niet meer.

Nulandia had in de eerste helft een groot veldoverwicht en Marvilde leek dan ook overlopen te worden. Toch werd de eerste kans van Marvilde meteen verzilverd. Hans Regeling ging aan de rechterkant aan de haal en gaf de bal voor op Rick van den Bogaard. Net binnen het strafschopgebied, midden voor het doel, schoot hij de bal in één keer binnen 0-1. Na één kwartier had de voorsprong verdubbeld moeten worden. Rick van den Bogaard ging zijn tegenstander en keeper voorbij. Hij schoot zelf op doel, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald door een verdediger van Nulandia. Een bal opzij was waarschijnlijk beter geweest, aangezien hier Hans Regeling hier helemaal vrij stond midden voor het doel met alleen nog die verdediger op de lijn. In de 22e minuut schoot Jarno vd Leest op de rand van het strafschopgebied in één keer uit de lucht hard op doel. Patrick Dekker in het doel van Marvilde kon zijn vuisten achter de bal krijgen en de bal weg boksen. Rond de 26e minuut kreeg Nulandia 2 dotten van kansen, maar beide werden verprutst. Eerst werd met een steekbal Bart van Nistelrooy bereikt aan de rechterkant van het veld. Op de punt van het vijfmeter gebied schoot hij de bal hoog in het zijnet. Daarna was het Jeroen Korsten die op hetzelfde punt aan de andere kant over de grond in het zijnet schoot. Op het half uur had Marvilde dan toch echt op 0-2 moeten komen. Hans Regeling sneed vanaf de rechterkant het strafschopgebied in. Na een aantal verdedigers uitgespeeld te hebben gaf hij de bal breed op Marco van Zantvoort. Op 13 meter midden voor het doel helemaal vrij schoot hij geplaatst in. Helaas ging de bal net naast het doel. Al met al stond Marvilde een groot deel van de eerste helft onder druk, maar had het gezien de kansen met een grotere voorsprong moeten gaan rusten.

Binnen vijf minuten in de tweede helft kreeg Marvilde de rekening gepresenteerd. Na een paar klutsballen door het midden van de verdediging van Marvilde kwam Thijs van Druenen midden voor het doel. Hij schoot de bal geplaatst in het doel, 1-1. Tien minuten later kwam Marvilde, volgens de onpartijdige, Marvilde supporters weer op voorsprong. Rick van den Bogaard ging aan de rechterkant op pad. Hij gaf de bal terug op 15 meter. Hier schoot Tommy van de Wiel de bal in en onder de keeper door werd de bal, volgens ons, achter de lijn weggehaald. De assistent grensrechter vlagde uiteraard niet en de scheidsrechter zag het niet, dus het spel ging verder. Twintig minuten voor het einde ging Mo Gigold alleen door de verdediging van Nulandia. Op 30 meter van het doel werd hij door de laatste verdediger van Nulandia neergetrokken. Volgens ons een directe rode kaart, maar volgens de scheidsrechter een gele. Nulandia had zijn kruit verschoten en Marvilde nam het heft in handen. De meeste aanvallen strandden in schoonheid, maar in de 88e minuut was er toch nog een grote kans. Mo Gigold gaf de bal voor op Marco van Zantvoort. Marco tikte bij de eerste paal de bal in, maar keeper Nick Tielemans bokste de bal prima uit het doel.

Marvilde heeft een rare wedstrijd gespeeld. Met alweer de nodige geschorsten/geblesseerden en met een tegenstander die grote druk uitoefende heeft Marvilde een goede prestatie geleverd. Toch had het de wedstrijd met iets meer vernuft ook royaal kunnen winnen. Volgende week komt Bladella op bezoek in Meerveldhoven. Hopelijk kan het herstel dan verder doorgezet worden.

 

=========================================

4 maart 2012
MARVILDE 1 - TEC 1

Marvilde kansloos tegen TEC

In het eerste deel van de competitie was Marvilde het enige team in de tweede klasse F dat wist te winnen van TEC. In 2012 had TEC nog niet gewonnen, maar een tweede stunt van Marvilde zat er deze keer bij lange na niet in. Al na 25 minuten stond er een onoverbrugbare achterstand van 0-3 op het scorebord. Hierna probeerde Marvilde het wel, maar het zat nu even niet mee.

Na een gelijkopgaand begin was het in de 11e minuut voor de eerste keer raak voor TEC. Sven van Ingen gaf de bal vanaf de rechterkant voor en midden voor het doel draaide Beyhan Konak zich vrij. Van dichtbij schoot hij de bal in het dak van het doel, 0-1. Vier minuten later leek Marvilde gelijk te komen na een goede aanval via Marco van Zantvoort en Nol van Zantvliet over de linkerkant. Nol gaf uiteindelijk de bal voor en bij de eerste paal kon Hans Regeling de bal inschieten. Helaas ging de bal naast het doel. In de 22e minuut schoot Albert van Velsen (40 jaar) een vrije trap vanaf 20 meter hard op doel. Invaller keeper Patrick Dekker in het doel van Marvilde wist deze inzet nog wel te keren, maar de rebound was voor Sven van Ingen, 0-2. Drie minuten later werd een vrije trap bij de tweede paal binnengekopt door Albert van Velsen, 0-3. Iets na het half uur stak Danny Das het hele veld over met de bal aan zijn voet. Op 20 meter haalde hij goed uit, maar keeper Jan Schimmel tikte de bal uit de hoek.

Ongetwijfeld heeft trainer Bram Louwers in de rust aangegeven dat het in de tweede helft anders moest, want het spel van Marvilde werd dreigender. Er was nog geloof in een goede afloop en in de 53e minuut werd deze nog gevoed door een doelpunt. Marco van Zantvoort werd neergelegd binnen de beruchte lijnen en Rick van den Bogaard schoot de toegekende strafschop hard binnen, 1-3. Marvilde bleef strijdbaar en zocht met veel man naar voren de aansluitingstreffer. De ruimte die hierdoor aan de achterkant viel, werd echter prima benut door de aanvallers van TEC. Een kwartier voor het einde gaf Sven van Ingen weer eens een goede voorzet vanaf de rechterkant en bij de tweede paal schoot Stefan Lissenberg de 1-4 tegen de touwen. Zes minuten later was het ex-prof Patrick Ax die een voorzet van Van Ingen binnen schoot, 1-5. In de 86e minuut was het slotakkoord voor Stefan Lissenberg. Nadat Van Ingen snoeihard tegen de onderkant van de lat had geschoten, tikte hij de rebound in het doel, 1-6.

Marvilde heeft verloren van een hele goede tegenstander en miste zelf een aantal basisspelers. Dat gemis is lastig op te vangen en daarnaast zit Marvilde op dit moment even in een lastige fase. De automatismen lijken er niet te zijn en een overwinning blijft al een tijdje uit. Volgende week gaat Marvilde bij Nulandia proberen de ommekeer te bewerkstelligen.

=========================================

28 februari 2012
RKVVO 1 - MARVILDE 1

Marvilde verliest in de achtste finale van RKVVO

Na een minder resultaat in de competitie tegen BVV stond twee dagen later alweer de volgende krachtproef op het programma. De achtste finale van de districtsbeker Zuid I tegen RKVVO. In een matige wedstrijd trok RKVVO uiteindelijk aan het langste eind.

In de eerste helft waren de kansen schaars en was het overwicht op het veld het ene moment voor Marvilde en dan weer voor RKVVO. De eerste grotere kans kwam op naam van Joost van Doormaal. Hij kwam via een kluts aan de linkerkant in het strafschopgebied terecht. Zijn schot miste echter de juiste richting om het Patrick Dekker, vervanger van de geblesseerde Menno Kuulkers in het doel van Marvilde, lastig te maken. Twee minuten later werd Rick van den Bogaard diep gestuurd aan de linkerkant. Keeper Stefan van der Meijden kwam uit zijn doel, maar Rick was beduidend eerder bij de bal. De hoek vanaf die linkerkant was redelijk scherp en de bal was nog niet onder controle, dus de lob die volgde was lastig. De bal verdween over het doel. In het verdere verloop van de eerste helft waren er nog kansjes voor Jorrit Mol (schot van de rechterkant) en Kay van Diessen (geplaatste bal naar de verre hoek, naast) aan de kant van RKVVO en voor Rick van den Bogaard (schot 15 meter geblokt) aan de kant van Marvilde, maar gescoord werd er niet.

In de tweede helft gebeurde dit al snel wel. Door goed doorzetten van Marvilde belandde de bal op de rand van het strafschopgebied van RKVVO terecht bij Hans Regeling. Hans bedacht zich niet lang en schoot de bal in de korte hoek, 0-1. Meteen hierna leek de wedstrijd beslist te gaan worden. Danny Das gaf de bal vanaf de rechterkant voor en via Hans Regeling kwam de bal bij Mo Gigold terecht. Alleen voor de keeper, wist Mo het doel niet te vinden. Twintig minuten voor het einde kwam voor het eerst de verder onzichtbare Rob van Breugel in beeld. Met een steekbal van Kay van Diessen werd hij op Patrick Dekker afgestuurd. Hij was eerder bij de bal en plaatste deze rustig in het verlaten doel, 1-1. Vijf minuten later was er een prima voorzet vanaf de rechterkant van Rutger van Oorschot. Op vijf meter midden voor het doel was het weer Rob van Breugel die de bal voor het intikken had. Hij raakte de bal echter niet voldoende, waardoor deze voorlangs ging. In de 82e minuut kwam het voordeel dan toch aan de kant van RKVVO te liggen. Mitchell Smits gaf de bal vanaf de rechterkant voor en Mark van Doorn schoot de bal vanaf de strafschopstip binnen, 2-1. Marvilde probeerde het hierna nog wel, maar kansen kwamen hier niet meer uit.

RKVVO mag in de kwartfinale aantreden tegen de winnaar van de wedstrijd UNA – Nuenen. Voor Marvilde resten dit seizoen nog tien wedstrijden in de competitie, met als eerste a.s. zondag de thuiswedstrijd tegen het Tielse TEC, tot de winterstop dé kampioenskandidaat, maar door twee gelijke spelen en één verliespartij (tegen RKVVO) in 2012 is de ploeg gezakt naar de derde plaats. Één plaats boven Marvilde.

=========================================

26 februari 2012
BVV 1 - MARVILDE 1

Marvilde laat koploper BVV ontsnappen

In een zeer matige wedstrijd van twee kanten, was Marvilde in de eerste helft heer en meester, maar scoorde te weinig. In de tweede helft lukte er niets meer en ging BVV toch nog met de overwinning aan de haal. Hierdoor verliest Marvilde de aansluiting met de koplopers, verliest het de koppositie in de tweede periode en verliest het de ongeslagen status in uitwedstrijden (sinds 3 oktober 2010 niet meer verloren).

Al in de tweede minuut kreeg Marvilde een grote kans. Marco van Zantvoort stuurde Danny Das een de linkerkant de diepte in. Hij sneed prima naar binnen en mocht de keuze maken tussen terugleggen op Rick van den Bogaard of voorgeven op Hans Regeling. Hij koos voor de eerste optie, maar de pass was net niet goed genoeg. Vier minuten later werd Mo Gigold neergelegd in het strafschopgebied neergelegd. Marco van Zantvoort mocht aanleggen, maar keeper Fahd Bouchti tikte de bal uit zijn linker beneden hoek. Het enige kansje van de eerste helft voor BVV kwam in de 11e minuut toen Aggie Moujahid de bal uit een lastige positie over schoot. Iets na het half uur kwam Marvilde dan eindelijk verdiend op voorsprong. Hans Regeling gaf de bal aan de rechterkant prima mee aan Danny Das. Danny gaf de bal evenwijdig met de 16-meter lijn op Tayfun Yilmaz. Tayfun was volledig vrij en schoot op de rand van het strafschopgebied op doel. Het schot mislukte volledig, maar kwam daardoor op het hoofd van Danny Das terecht, 0-1. Marvilde had zichzelf tekort gedaan met deze geringe voorsprong en zou daarvoor in de tweede helft de rekening gepresenteerd krijgen.

In die tweede helft ging alles fout was fout kon gaan en zelfs een man meer gedurende het laatste half uur leverde geen uitgespeelde kans op. Al in de 49e minuut liet Jay Gibbes zich slim vallen op 17 meter van het doel. De fopduik leverde een vrije trap op en die schoot Jay zelf eenvoudig in het doel, 1-1. Marvilde leek zich even te herstellen. Mo Gigold ging aan de rechterkant aan de haal en gaf de bal uiteindelijk terug op Marco van Zantvoort. Op 15 meter midden voor het doel raakte hij de bal niet goed, waardoor die naast ging. Drie minuten later schoot Hans Regeling vanaf 20 meter op de bovenkant van de lat. Dit was de laatste kans voor Marvilde in deze wedstrijd. Iets na het uur kreeg Taoufik Garmat zijn tweede gele kaart, en dus rode kaart, voor aanmerkingen op de leiding. In de 66e minuut kreeg BVV weer een vrije trap, dit keer op 23 meter iets aan de linkerkant. Weer Jay Gibbes plaatste de bal via de binnenkant van de paal in het doel, 2-1. Marvilde ging zeer gehaast en zonder veel overleg op zoek naar de gelijkmaker, maar hierdoor kon BVV nog een aantal keren alleen op Menno Kuulkers afgaan. Een kwartier voor het einde gaf Jori van den Berk de bal op de rand van het strafschopgebied naar de geheel vrijstaande Charro Maria die aan de rechterkant in het strafschopgebied de bal snoeihard diagonaal in de hoek schoot, 3-1. In de 82e en 83e liepen Jori van den Berk en Sam van Doremalen nog een keer alleen op Menno af, maar beide keren wist de sluitpost van Marvilde redding te brengen. De wedstrijd was gespeeld, maar toch gebeurde er nog veel. Een duel tussen Marc Senders en Charro Maria eindige in een opstootje, waardoor beide spelers een directe rode kaart kregen. Hierna was er een afkoelingsperiode van een kleine tien minuten nodig om weer rust op, en vooral naast, het veld te krijgen. In de vele extra minuten was Marvilde niet meer in staat om nog een vuist te maken.

A.s. dinsdag speelt Marvilde in de kwartfinale van de beker (oostelijk deel van Zuid I) een uitwedstrijd tegen RKVVO. Daarna mag Marvilde volgende week thuis tegen het sterke TEC proberen om zich te herstellen van deze onnodige nederlaag.

 

=========================================

29 januari 2012
MARVILDE 1 - OISTERWIJK 1

Marvilde verliest onnodig 2 punten

Zoals vorige week al gememoreerd kreeg Marvilde deze week met Oisterwijk een laagvlieger op bezoek. Op voorhand zou het toch weer een lastige wedstrijd worden, zeker omdat onderin de stand al vijf katjes staan die rare sprongen kunnen gaan maken. Van die vijf ploegen zullen er twee rechtstreeks degraderen en twee nacompetitie gaan spelen. Één ploeg zal de dans ontspringen. De afstand naar de volgende ploegen is al bijna onoverbrugbaar.


Het was dus niet meteen een uitgemaakte zaak dat Marvilde wel even zou gaan winnen. Toch had Marvilde de gehele eerste helft een groot overwicht. In de 14e minuut nam Marco van Zantvoort vanaf de linkerkant een vrije trap. Bij de tweede paal raakte Danny Das de bal net met het hoofd, waardoor Stefan Grassere de bal niet in kon koppen. Na 21 minuten kwam Marvilde verdiend op voorsprong. Marc Senders gaf een lange bal van achteruit op Hans Regeling. Hans speelde de bal schitterend achter het standbeen in een keer op Marco van Zantvoort. Marco gaf een steekballetje op Rick van den Bogaard en die plaatste de bal rustig langs de keeper, 1-0. Vier minuten later kwam de volgende grote kans. Rick van den Bogaard nam een vrije trap aan de rechterkant kort op Nol van Zantvliet. Nol wilde hard uithalen, maar raakte de bal niet goed. De bal viel hierdoor voor de voeten van Danny Das, maar hij schoot tegen keeper Joost Peijnenburg in het doel van Oisterwijk. Tot aan de rust bleef het overwicht voor Marvilde, maar tot grote kansen kwam het niet meer.


Vijf minuten na de rust had het duel beslist moeten zijn. Hans Regeling gaf een de rechterkant een steekbal op Vincent Bartholomeus. Vincent kapte zijn tegenstander uit, gaf de bal terug op Danny Das op 18 meter van het doel. Danny speelde de bal een keer door op Tayfun Yilmaz. Geheel vrijstaand op vijf meter van het doel had hij de bal voor het inschieten. Helaas schoot hij recht op de keeper. In de 57e minuut stuurde Danny Das Rick van den Bogaard de diepte in. Rick was net de voor de doelman bij de bal, maar op 30 meter van het doel kon hij niets anders doen dan de bal langs de keeper spelen. De richting was niet goed en de bal haalde het doel niet, dus uitverdedigen was niet moeilijk. Twintig minuten voor het einde kreeg Marvilde het deksel op de neus. Na het missen van al die kansen werd een fout in de verdediging tot doelpunt gepromoveerd door Oisterwijk. Een bal in de verdediging leek eenvoudig terug gespeeld te worden door Tayfun Yilmaz. Hij trapte echter meer op de bal dan tegen de bal, waardoor die stil bleef liggen. Maarten van Breugel lobte de bal meteen over Menno Kuulkers. De bal verdween schitterend in het doel. Helaas voor Marvilde, maar het doelpunt was mooi, 1-1. Marvilde zette in de laatste 20 minuten nog veel druk en kreeg ook de nodige kansen en kansjes, maar de overwinningstreffer bleef uit. De frustratie bij Oisterwijk was wel groot. In de 87e minuut kreeg Willem Jan van Rooij zijn tweede, en dus rode, kaart en in de 91e minuut trapte Kenny Staps, aan de linker zijlijn, Marco van Zantvoort overhoop. Zijn beloning was een directe rode kaart. De laatste 5 minuten van de blessure tijd wist Oisterwijk met kunst en vliegwerk stand te houden.


Volgende week speelt Marvilde bij BVV in Den Bosch. Een zeer belangrijke wedstrijd, aangezien BVV de koploper is (vier punten voor Marvilde) en omdat Marvilde eigenlijk geen punten mag verliezen wil het de tweede periode binnen halen. In die tweede periode heeft Marvilde nog één punt voorsprong op Theole met nog een uitwedstrijd tegen BVV en een thuiswedstrijd tegen ´t Zand voor de boeg.

=========================================

22 januari 2012
REUSEL SPORT 1 - MARVILDE 1

Marvilde wint verdiend bij Reusel Sport


Kijkend naar de ranglijst zou de wedstrijd van Marvilde bij Reusel Sport een eenvoudige overwinning moeten worden. Nummer vier tegen nummer elf lijkt een duidelijke zaak, maar Marvilde moet ver terug gaan in de tijd om een overwinning te vinden tegen Reusel. Ik ben het niet uit gaan zoeken, maar ik denk dat de laatste keer ongeveer tien jaar geleden is geweest. Reusel Sport kon toen kampioen worden bij een overwinning, maar Marvilde won in Reusel en werd daarna kampioen door de beslissingswedstrijd tegen Dijkse Boys te winnen. Mooie tijden om aan terug te denken, maar dat telt nu natuurlijk niet meer.

Vandaag was Reusel Sport de eerste tien minuten meer in de aanval. Het zette Marvilde stevig vast met fysiek voetbal en dat is niet iets wat Marvilde graag heeft. Marvilde wil het graag technisch oplossen. Uiteindelijk wist de techniek ook te winnen van het spierballen voetbal. De eerste grote kans was voor Marvilde.
In de 19e minuut speelde Nol van Zantvliet de bal vanaf de rechterkant in op Rick van de Bogaard. Op de rand van het strafschopgebied draaide hij goed weg bij zijn tegenstander en schuin voor het doel op zeven meter haalde hij uit. Keeper Bas Brekelmans wist redding te brengen.
Een paar minuten later had Marvilde op voorsprong moeten komen. Hans Regeling werd diep gestuurd en was de keeper al voorbij toen de scheidsrechter floot voor buitenspel. De grensrechter van Reusel had gevlagd, maar vertelde daarna doodleuk tegen de Reusel supporters dat het geen buitenspel was. Het is al vaker gezegd, maar op dit niveau staan scheidsrechters er echt alleen voor. Hulp van de assistent scheidsrechter hoeven ze niet te verwachten.
Tot aan de rust kreeg Marvilde steeds meer een overwicht in een wedstrijd die sterk beïnvloed werd door een harde wind over de breedte van het veld.

In de tweede helft ging Marvilde verder waar het na 45 minuten opgehouden was, maar de eerste grote kans was voor Reusel. Dave Hermans ging razendsnel aan de haal langs de linker zijlijn. Zijn voorzet werd bij de eerste paal ingetikt door Nick Bel, maar Menno Kuulkers redde perfect. Na deze redding ging de bal meteen naar voren voor een sterke aanval van Marvilde. Rick van den Bogaard ging aan de linkerkant naar voren en gaf de bal voor op Hans Regeling. Hans schoot op ongeveer 16 meter tegen de uitkomende keeper aan, maar de rebound was voor Mo Gigold. Mo omspeelde een paar tegenstanders en schoot daarna op de rand van het strafschopgebied de 0-1 binnen.
In de 73e minuut kopte Frans Heesters uit een corner nog gevaarlijk over, maar heel erg dreigend kon Reusel niet worden. Dat lukte eigenlijk alleen uit stilstaande situaties. Een kwartier voor het einde kwam Marvilde op een zeker lijkende voorsprong. Nol van Zantvliet gaf een voorzet vanaf de rechterkant die door Stefan Grassere op acht meter hard op de lat werd gekopt. De aanval ging echter door en Rick van den Bogaard kwam vanaf de linkerkant naar binnen. Hij gaf een steekballetje op Hans Regeling die de bal breed gaf voor het doel. Hier stond nog altijd laatste man Stefan Grassere die de bal in tikte, 0-2.
In de 79e minuut schoot Ronald Adams nog van 18 meter uit een rebound van een afgeslagen corner, maar Menno kon de bal betrekkelijk eenvoudig uit zijn rechter beneden hoek pakken. Drie minuten later had Mo het duel definitief kunnen beslissen, maar zijn lobje vanaf 16 meter aan de rechterkant ging over het doel.
In de 85e minuut leek de spanning dan toch terug te komen in de wedstrijd toen Harm Bruininx een corner inkopte, 1-2. Lang duurde die spanning echter niet, want drie minuten later gaf Rick van den Bogaard nog maar een keer een goede voorzet vanaf de linkerkant. Via Hans Regeling kwam de bal bij Mo Gigold die de bal vanaf de rand van het strafschop gebied geplaatst binnenschoot, 1-3.
In de 94e minuut viel nog het laatste doelpunt. Rick van den Bogaard onderschepte op de middenlijn een breedtebal en stuurde Nol van Zantvliet aan de linkerkant weg. Nol gaf de bal voor op Hans Regeling die de bal meegaf aan Rick van den Bogaard. Rick kwam hiermee vrij voor de keeper te staan en plaatste de bal rustig in het doel, 1-4.
Één minuut later viel eigenlijk ook nog de 1-5 toen Hans Regeling en Rick alleen op de laatste man afgingen en Hans de bal meegaf aan Rick, maar ook nu gooide de vlaggenist de vlag de hoogte in en dit vond gehoor bij de scheidsrechter.

Uiteindelijk behaalde Marvilde dus een prima overwinning op een lastige tegenstander en door het verlies van TEC komt Marvilde ook alleen aan de leiding in de tweede periode.

Volgende week komt laagvlieger Oisterwijk naar Meerveldhoven, maar dat zijn vaak de lastigste wedstrijden. De gunstige uitgangspositie mag in dit soort wedstrijden zeker niet vergooid worden.

 

=========================================

15 januari 2012
MARVILDE 1 - TSV GUDOK 1

Marvilde moeizaam naar de volgende ronde van de beker

Deze voetbaljaargang heeft Marvilde nog geen tegenstand gehad in de beker. Na Nieuw Woensel (3-1), NOAD (12-1), Tongelre (11-0) en DEES (6-0) volgde dit weekend vierde klasser TSV Gudok. Dit was op papier natuurlijk ook een makkie en aan het spel te zien dachten de spelers dat ook. Uiteindelijk ging Marvilde met de hakken over de sloot naar de volgende ronde. Die ronde levert wel een tegenstander van formaat op, Kozakken Boys uit Werkendam.

De eerste minuten ging gelijk op en Gudok was zeker niet de mindere, maar toen Marvilde in de 15e minuut op voorsprong kwam leek de wedstrijd al beslist. Niets was echter minder waar. In die 15e minuut gaf Nol van Zantvliet de bal vanaf de rechterkant voor. Midden voor het doel op 5 meter stond Marco van Zantvoort vogeltje vrij en tikte dus eenvoudig de 1-0 binnen. Drie minuten later was de stand echter alweer gelijk. Robin van de Ven werd neergetrokken in het strafschopgebied en Robin Visser verzilverde de toegekende strafschop, 1-1.
In de 24e minuut gaf Antonio Meijer de bal vanaf de linkerkant prima voor bij de tweede paal. Hier mocht Hans Verheijen vrij uithalen in de korte hoek. Menno Kuulkers redde prima. Één minuut later had Marvilde op voorsprong moeten komen. Mo Gigold speelde de bal aan de rechterkant het strafschopgebied in. De bal kwam bij Tommie van de Wiel terecht die neergehaald werd door keeper Jamil Kools. De toegekende penalty werd echter zeer slap ingeschoten door Rick van den Bogaard en verdween naast het doel. Net na het half uur mocht Robin Visser een vrije trap nemen op 23 meter van het doel van Menno. De bal raakte net voor Menno de grond en stuiterde zo over de doelman van Marvilde, 1-2. In de 38e minuut werd Rick van den Bogaard neergelegd in het strafschopgebied en de scheidsrechter moest de derde penalty geven. Mo Gigold maakte geen fout en bracht Marvilde weer langszij, 2-2. Vijf minuten voor de rust verpestte Thijs van de Lisdonk een goede wedstrijd van Gudok. Hij dacht dat zijn team een penalty verdiende, maar Gudok kreeg die niet. Daarop reageerde hij naar de scheidsrechter, wat hem een gele kaart opleverde. Hierop schold hij de scheidsrechter uit wat hem een directe rode kaart opleverde. Marvilde mocht dus de gehele tweede helft met een man meer de wedstrijd tot een goed einde brengen, maar zelfs dat bleek nog een hele opgave.

In de 49e minuut gaf Nol van Zantvliet een prima voorzet vanaf de rechterkant. Midden voor het doel stond Stijn Louwers helemaal vrij, maar hij kopt over het doel. In de 54e minuut leek de buit dan toch binnen. Marco van Zantvoort kaatste de bal op de rand van het strafschopgebied prima op Danny Das. Danny volleerde de bal in een keer vanaf 12 meter schuin rechts van het doel in de uiterste hoek, 3-2. Toch kwam Gudok op het uur weer terug in de wedstrijd. Robin van de Ven schoot vanaf de linkerkant op de verste paal en Thijs Kunzel schoot de rebound in het doel, 3-3. Drie minuten later werd Mo Gigold aan de rechterkant weggestuurd en aangekomen in het strafschopgebied schoot hij de bal in de verre hoek, 4-3. Hierna kreeg Mo nog 2 goede mogelijkheden, maar in de 69e minuut werd zijn te zachte inzet van de lijn gehaald en in de 84e minuut verwerkte de keeper zijn harde schot met de vuisten tot corner. Dat Marvilde het moeilijk had en tot het einde moest bibberen bleek wel in de 88e minuut, toen Robin Visser nog een keer aan mocht leggen voor een vrije trap. Op 20 meter van het doel schoot hij de bal op de bovenkant van de lat.

De wedstrijd was afgelopen, maar Gudok kon de nederlaag blijkbaar toch niet heel goed verkroppen. Na het fluitsignaal waren er nog rode kaarten voor aanvoerder Antonio Pisano en de leider. Dus Gudok mocht de terugreis naar Tilburg aanvaarden met drie rode kaarten op zak.

In de volgende (5e) ronde van de beker krijgt Marvilde voor het eerst in deze jaargang een tegenstander tegen die hoger speelt. En het is meteen ook een hele mooie naam, Kozakken Boys uit Werkendam. Zij staan op dit moment op de derde plaats in de hoofdklasse B van de zaterdag amateurs. De wedstrijd zal dan ook hoogstwaarschijnlijk op zaterdag de 25e februari gespeeld worden op het Jongelingsveld van Marvilde.

 

=========================================

11 december 2011
RKVVO 1 - MARVILDE 1

Marvilde blij met punt in derby tegen RKVVO

Twee teams die het meeste scoren in de tweede klasse F spelen tegen elkaar en het wordt: 0-0.
Opmerkelijk, maar het is wel zo. Rob van Breugel had Marvilde in de eerste helft heel veel pijn kunnen doen, maar deed het niet. In de tweede helft speelde Marvilde 40 minuten met een man meer, maar wist dit ook niet uit te buiten.

De eerste tien minuten waren om elkaar af te tasten. Beide teams kennen elkaar erg goed en het was afwachten wie als eerste de aanval zou pakken. In de 12e minuut kreeg RKVVO twee grote kansen. Eerst werd Sjors Rombouts aan de rechterkant in het strafschopgebied, ter hoogte van de paal op zeven meter vrijgespeeld. Zijn schot ging echter recht op Menno Kuulkers in het doel van Marvilde af. De volgende aanval leverde een schietkans op voor Rob van Breugel op de strafschopstip. De bal werd van richting veranderd en leverde dus niet meer dan een corner op. In de 17e minuut gaf Danny Das een prima voorzet vanaf de rechterkant. Bij de tweede paal kon Stefan Grassere vrij inkoppen, maar hij kopte over. Twee minuten later ging Joël van Lieshout alleen op Menno af. Hij omspeelde de Marvilde sluitpost, die hem probeerde neer te halen, maar kwam in een dusdanig moeilijke hoek dat zijn schot achter het doel ging. In de 23e minuut kopte Stefan Grassere een vrije trap van Marco van Zantvoort door, waarna de bal net over het doel verdween. Op het half uur kapte Rob van Breugel aan de linkerkant bij de zijlijn Tommie van de Wiel uit. Hij sneed naar binnen en schoot op de voeten van Menno. Één minuut later gaf Van Lieshout de bal prima voor vanaf de rechterkant. Bij de tweede paal trapte Van Breugel, op vijf meter van het doel, half naast de bal, waarna Menno in het doel bij Marvilde de bal op kon rapen. Vijf minuten voor de rust kopte Bram van Sambeek een voorzet van de linkerkant nog net over het doel van Marvilde. Al bij al had Marvilde dus twee kansen gehad via Stefan Grassere, maar RKVVO had er minimaal zes gehad. Marvilde kon dus niet ontevreden zijn met de brilstand, waarmee het de rust in ging.

De tweede helft was nog maar vijf minuten oud, toen Teun Joppen zijn tweede gele, en dus rode kaart, kreeg. Marvilde had dus bijna de gehele tweede helft een man meer, maar meer dan een veldoverwicht en een paar gevaarlijke vrije trappen rond het strafschopgebied leverde dit niet op. Op het uur kreeg Danny Das een van de grootste kansen. Midden voor het doel op vijftien twaalf meter kon hij redelijk vrij uithalen. Keeper Stefan van der Meijden kreeg de bal recht op zich af en pakte de bal klemvast. In de 70e minuut gaf Marco van Zantvoort de bal op Mo Gigold. Op twintig meter schoot hij via een speler van RKVVO op doel. Stefan van der Meijden tikte de bal over de lat en de hierop volgende corner werd door Tommie van de Wiel hoog over geschoten. Vijf minuten voor het einde kreeg RKVVO de laatste grote kans. Na een voorzet had Jorrit Mol bij de tweede paal de bal voor het intikken, maar ook hij raakte de bal niet goed, waarna Menno het speeltuig simpel op kon rapen.


Bij de rust was Marvilde heel blij met de gelijke stand en na de rode kaart van RKVVO had Marvilde een overwicht op het veld, maar kansen kwamen er nauwelijks. Uiteindelijk mocht Marvilde dus heel tevreden zijn met de puntendeling, die uiteindelijk ook voldoende was om de koppositie in de tweede periode te behouden. Volgende week de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar. De vierde ronde van de beker, thuis, tegen vierde klasser Gudok. Dat mag geen probleem zijn, maar in de beker weet je het nooit. Eind januari wordt de competitie dan vervolgd met een uitwedstrijd tegen Reusel Sport.

=========================================

4 december 2011
MARVILDE 1 - THEOLE 1

Marvilde wint knap van nummer drie Theole

De afgelopen weken heeft Marvilde louter grote uitslagen neergezet. Na twee grote overwinningen in de competitie volgde een nietszeggende overwinning in de derde ronde van de beker tegen DEES in Wintelre. Zondag zou het anders worden tegen nummer drie in de competitie, Theole. De wedstrijd ging totaal gelijk op, maar uiteindelijk besliste Marvilde toch in de laatste tien minuten het duel.

In het eerste half uur gebeurde er nagenoeg niets voor de beide doelen. Marvilde schoot een keer op doel vanaf 25 meter (Rob de Vries) en Theole trapte een vrije trap onder de lat, maar Menno redde knap. In de 33e minuut werd een corner vanaf de linkerkant bij de tweede paal ingekopt door Danny Das. De kopbal eindigde op de verste kruising en kaatste terug in de voeten van Tommie van de Wiel. Hij gaf de bal weer hoog voor. Bij de tweede paal vielen twee verdedigers van Theole elkaar lastig, waardoor het wegkoppen niet goed ging. Tayfun Yilmaz kreeg de bal op 7 meter voor de voeten en schoot hard in, 1-0. Het middenveld spel ging verder, maar in de 44e minuut wist Ananas Janine zich toch knap vrij te kappen op de rand van het strafschopgebied aan de rechterkant. Zijn schot werd van richting veranderd, waardoor Menno Kuilers in het doel kansloos was in de korte hoek, 1-1.

Ook de tweede helft ging gelijk op. Kansen waren schaars, maar in de laatste tien minuten wist Marvilde toch het verschil te maken. Hans Regeling, terug van een schorsing en ingevallen voor Marco van Zantvoort, kreeg de bal een aan linkerkant aangespeeld. Hij kapte zijn tegenstander uit en in de punt van het strafschopgebied schoot hij de bal in de korte hoek. Keeper Dennis Vinken stond op het verkeerde been en was daarmee kansloos, 2-1. Vijf minuten later pakte Danny Das de bal op het middenveld op en zette prima door tot in het strafschopgebied van Theole. Op zeven meter schuin links van het doel plaatste hij de bal in diezelfde korte hoek als het eerdere doelpunt, 3-1.

Marvilde is nog steeds prima op dreef in de tweede klasse. In de winterstop zal het minimaal op een vierde plaats staan en met een overwinning op RKVVO volgende week is zelfs de derde plaats hoogstwaarschijnlijk een feit, aangezien Theole (nu derde) volgende week koploper TEC ontvangt. Deze koploper is tot nu toe alleen verslagen door … juist, Marvilde.

 

=========================================

27 november 2011
DEES 1 - MARVILDE 1

Marvilde zonder problemen naar de 4e bekerronde

Het bekertoernooi heeft tot nu toe nog weinig problemen opgeleverd voor Marvilde. In de eerste ronde waren derde klassers Nieuw Woensel (3-1) en NOAD (12-1) het slachtoffer en in de tweede ronde moest vierde klasser Tongelre (11-0) diep buigen. De volgende tegenstander was vierde klasser DEES uit Wintelre en ook die had uiteindelijk niets in te brengen.

Al in de eerste minuut was er een mogelijkheid. Danny Das onderschepte een diepe bal in de verdediging van DEES. Hij plaatste de bal op Marco van Zantvoort die doortikte op Rick van den Bogaard. Op de punt van het strafschopgebied aan de linkerkant schoot hij de bal naast. Rond de tiende minuut werd de wedstrijd beslist. In de 9e minuut ging Rick van den Bogaard zijn tegenstander aan de linkerkant op snelheid voorbij. Zijn voorzet werd bij de tweede paal diagonaal over de keeper gekopt door Marco van Zantvoort, 0-1. Twee minuten later speelde Marc Senders de bal langs de lijn aan de linkerkant op Marco van Zantvoort. Ter hoogte van het strafschopgebied kapte Marco naar binnen en schoot de bal perfect geplaatst in de uiterste kruising, 0-2. In de 27e minuut nam Marc Senders vanaf de rechterkant een corner die door Tayfun Yilmaz bij de tweede paal ingetikt werd, 0-3. Marvilde bleef aanvallen en had vier minuten later weer een goede mogelijkheid. Rick van den Bogaard sneed vanaf de linkerkant naar binnen en schoot op de tweede paal. De rebound was voor Marc Senders die snoeihard inschoot vanuit een moeilijke hoek. Op de lijn stond een verdediger die de bal over het doel wist te werken zonder dat hij er zelf veel erg in had.

De tweede helft was ronduit saai te noemen. De krachten bij DEES waren in de eerste helft al weggevloeid bij het achter de bal aan rennen die ze toch nooit gingen krijgen en Marvilde had geen zin om heel erg diep te gaan. In de 51 minuut gaf Robin de Lepper de bal aan de linkerkant diep op Tayfun Yilmaz. Aan de zijlijn gaf hij de bal breed op Mo Gigold, die op 25 meter afstand op doel schoot. Onderweg werd de bal nog aangeraakt wat de keeper kansloos maakte, 0-4. Drie minuten later werd Rick van den Bogaard aan de rechterkant weggestuurd. Hij kapte naar binnen en gaf de bal perfect met Mo Gigold mee aan de linkerkant. Mo stond vrij voor de keeper en lobte de bal over de sluitpost in het verlaten doel, 0-5. Iets na het uur zette Tommie van de Wiel een aanval op vanuit de achterste linie. Hij gaf de bal door het midden op spits Tayfun Yilmaz. Tayfun gaf de bal op zijn beurt weer mee met de doorgelopen Van de Wiel. Alleen voor de keeper aangekomen omspeelde hij deze, maar verloor daarna een beetje de controle over de bal. Uiteindelijk kon Robin de Lepper uit een heel moeilijke hoek vanaf de linkerkant nog op doel schieten, maar de bal ging op de paal. Zeven minuten voor het einde bepaalde Marvilde eindstand op 0-6. Mo Gigold werd met een snel genomen vrije trap weggestuurd aan de rechterkant. Hij gaf voor op de geheel vrijstaande Robin de Lepper midden voor het doel. Robin schoot eenvoudig de eindstand op het bord.

De volgende ronde mag Marvilde mag Marvilde weer tegen een vierde klasser aantreden. Thuis tegen de winnaar van Gudok tegen Arkel.
Tussendoor speelt Marvilde eerst volgende week thuis tegen Theole uit Tiel, nummer drie in de competitie, daarna volgt een uitwedstrijd tegen RKVVO en de laatste wedstrijd voor de winterstop is dan op 18 december de vierde ronde van de beker.

=========================================

20 november 2011
GESTEL 1 - MARVILDE 1

BRON: EINDHOVENS DAGBLAD

zondag 20 november 2011 | 18:28 | Laatst bijgewerkt op: zondag 20 november 2011 | 18:30

....LEES MEER ...

=========================================

13 november 2011
MARVILDE 1 - ST. MICHIELSGESTEL 1

Moeizame maar ruime zege Marvilde

Dit seizoen wist Marvilde thuis nog niet te winnen en had Marvilde nog geen wedstrijd de 0 weten te houden. Vandaag lukte dit allemaal wel. Na een moeizame eerste helft was Marvilde in de tweede helft duidelijk de betere en behaalde zo een ruime 4-0 overwinning.

De eerste twintig minuten waren niet goed, van beide kanten. Beide teams wisten niets te creëren, maar ook tegenstander Sint Michielsgestel kon niets brengen. Dat laatste was ook niet zo raar, aangezien de tegenstander van vandaag pas één punt staat na negen (en na vandaag ook na tien) wedstrijden, behaald tegen RKVVO. In de 23e minuut was er de eerste grote kans. Danny Das gaf de bal vanaf de linkerkant voor en Tayfun Yilmaz kon van dichtbij intikken. Keeper Dennis Kapteijns redde knap. Twee minuten later kwam een lange bal net tussen de keeper en de verdediging van Sint Michielsgestel terecht. Rick van den Bogaard miste de bal op een haar om de bal voorbij de keeper te tikken. In de 31 minuut leek het fout te gaan voor Marvilde. Het moeizame gevoel van de eerste helft uitte zich in een stevige duwfout van Rob de Vries in het strafschopgebied. Menno Kuulkers stopte de strafschop van Sjors van der Aalst. Deze redding was achteraf erg belangrijk. Vijf minuten later had Marvilde toch nog op voorsprong kunnen komen toen Tayfun Yilmaz Rob de Vries diep stuurde. Alleen voor de keeper redde de doelman van St. Michielsgestel.

In de tweede helft wisselde Bram Louwers Nol van Zantvliet en Tayfun Yilmaz voor Mo Gigold en Marco van Zantvoort. Deze twee wissels brachten uiteindelijk de beslissing in de wedstrijd. In de 53e minuut stuurt Danny Das Marco van Zantvoort diep. Alleen voor keeper Kapteijns maakt Marco geen fout, 1-0. Twee minuten later mocht Marc Senders vanaf 18 meter aanleggen. Via de buitenkant van de paal ging deze kans verloren. Net na het uur passeerde Rick van den Bogaard aan de linkerkant in het strafschopgebied 2 verdedigers. Op de achterlijn gaf hij de bal terug op Mo Gigold. Op tien meter van het doel schoot hij op het doel. Dit werd onderweg gekraakt, waardoor de keeper net voor de lijn de bal kon stoppen. Vijf minuten later kwam Marco van Zantvoort vanaf de linkerkant ook het strafschopgebied binnen. Hij probeerde de bal om de keeper te krullen in de verre hoek. De keeper tikte de bal nog net weg. Dit bleek slechts uitstel van executie. Sint Michielsgestel kon nergens de kracht meer vandaan halen en Marvilde liep geregeld door de verdediging van de gasten. In de 73e minuut werd Rick van den Bogaard aan de linkerkant aangespeeld. Hij gaf de bal voor, maar die werd door een verdediger van richting veranderd. Midden voor het doel op 16 meter onderschepte Marc Senders de bal, waardoor hij in een keer vrij stond voor de doelman. Een laatste tikje was voldoende om de wedstrijd te beslissen, 2-0. Tien minuten voor het einde gaf Danny Das de bal prima mee aan de rechterkant op Marco van Zantvoort. Marco gaf de bal terug op Rick van den Bogaard die geheel vrijstaand op 11 meter de bal in het verlaten doel kon schieten, 3-0.

Één minuut voor het einde speelde Rick van den Bogaard zijn tegenstander aan de linkerkant uit en aangekomen in het strafschopgebied op 15 meter schoot hij de bal in de verre hoek 4-0.

De uitslag doet een eenvoudige wedstrijd vermoeden, maar het spel van Marvilde was zeker niet oppermachtig. Pas na de wissels in de rust liep Marvilde uit naar een ruime overwinning. Dat is het voordeel van 18 goede voetballers, de ene week beslist de ene voetballer de wedstrijd en een week later doet een ander dat. Volgende week volgt een uitwedstrijd tegen Gestel, ik gok een eindstand van 4-4 na een voorsprong van Marvilde van 4-2.

=========================================

6 november 2011
RKJVV 1 - MARVILDE 1

Marvilde wint dikverdiend bij RKJVV

Vorige week liep Marvilde in een moeizame wedstrijd tegen een onverwachte nederlaag op. Tegen laagvlieger Taxandria werd met 1-4 verloren. Dat betekende ook dat Marvilde thuis nog geen wedstrijd gewonnen heeft dit seizoen. Uit speelt Marvilde daarentegen dusdanig goed dat er al drie keer gewonnen werd en één keer gelijk. Alle hoop dus voor de uitwedstrijd tegen RKJVV in Den Bosch.

Het eerste half uur was nagenoeg in z’n geheel voor Marvilde. In de tweede minuut mocht Tayfun Yilmaz, ondanks een vlagsignaal, aan de rechterkant doorgaan. Op de achterlijn gaf hij de bal voor, maar deze leverde slechts een corner op. Die corner kwam bij Rob de Vries terecht die met een halve omhaal de paal raakte. In de vijfde minuut ging Danny Das alleen op pad aan de rechterkant in het strafschopgebied. Zijn voorzet ging net aan Tayfun voorbij en een verdediger maakte er een corner van. Bij die corner ging de keeper er onderdoor, waardoor Tommy van de Wiel voorbij de tweede paal uit kon halen. Zijn schot ging voorlangs. Weer drie minuten later snelde Rick van den Bogaard zijn tegenstander aan de linkerkant in het strafschopgebied voorbij. Zijn schot in de korte hoek kon gered worden door de doelman. In de tiende minuut was er een eerste kans voor RKJVV toen Johan Eerhart een voorzet van Richard van Rijn naast kopte. Na een kwartier kwam een lange bal van Nol van Zantvliet vanaf de rechterkant bij Rick van den Bogaard terecht aan de linkerkant. Rick gaf de bal weer aan de rechterkant op Tayfun, die in het strafschopgebied redelijk vrijstaand hoog over schoot. In de 20e minuut leek Marvilde op voorsprong te komen. Een corner ging over alles en iedereen heen. Bij de tweede paal gaf Rob de Vries de bal terug op Tommy van de Wiel, die de bal in één keer weer voor gaf. Helemaal vrijstaand op vijf meter van het doel wist Nol van Zantvliet de bal niet goed te raken, waardoor de keeper de bal op kon rapen. In de 24e minuut was er een serieuze kans voor RKJVV. Een gevaarlijke aanval leek in de kiem gesmoord te zijn, toen Tommy van de Wiel een sliding maakte midden voor de goal op de rand van het strafschopgebied. Helaas was Menno Kuulkers echter al uit zijn doel en kwam de bal bij een speler van RKJSS terecht. Gelukkig raakte Sonny Leermans de bal zo slecht dat die het lege doel miste. Na de vele kansen voor Marvilde wist RKJVV in de 31e minuut toch op voorsprong te komen. Imad Rhouat gaf vanaf de linkerkant voor en op 15 meter van het doel ter hoogte van de tweede paal schoot Sonny Leermans in één keer op doel. Die bal kan overal heen vliegen, maar in dit geval eindigde de bal in de korte hoek van het doel, 1-0.
Marvilde was even van slag en het laatste kwartier van de eerste helft was helemaal voor RKJVV. Gelukkig voor Marvilde wilde de scheidsrechter en Henri den Teuling heel veel aandacht hebben. Den Teuling maakte aanmerkingen op de leiding en kreeg hiervoor in de 45e minuut een gele kaart. Hierna klapte hij cynisch voor de leidsman wat hem meteen zijn tweede kaart, dus rood, opleverde.

Met een man meer was Marvilde in het laatste half uur veel beter dan RKJVV. In de 55e minuut gaf Nol van Zantvliet vanaf de rechterkant een voorzet die van dichtbij niet goed geraakt werd door Tommy van de Wiel. Vijf minuten later gaf Nol vanaf de linkerkant een voorzet die door Danny Das bij de eerste paal ingetikt werd. Zijn inzet werd echter geblokt, waarna de toegekende corner door Rob de Vries over gekopt werd. Twintig minuten voor het einde speelde Mo Gigold de bal op Tayfun. Vrij voor de keeper raakte hij in de kluts met de keeper de paal. Één minuut later volgde dan wel de verdiende gelijkmaker. Nol van Zantvliet werd aan de linkerkant weggestuurd en gaf een perfecte voorzet op Robin de Lepper. Robin schoot de bal via de onderkant van de lat in het doel, 1-1. Na nog een aantal kansen voor Marvilde volgde in de blessuretijd dan toch nog de beloning voor Marvilde. De grensrechter van RKJVV was niet in alle gevallen altijd even eerlijk als het om buitenspel ging en in de 93e minuut liet de scheidsrechter hem dan ook staan met zijn vlag. De bal kwam aan de linkerkant bij Nol terecht. Die gaf voor en geheel vrijstaand bij de tweede paal kon Tayfun de 1-2 inkoppen. RKJVV gooide alles op de aanval en de verdediging werd totaal verwaarloosd. Hiervan profiteerde uiteindelijk Rick van den Bogaard in de 96e minuut. Hij omspeelde drie verdedigers en schoot de bal in de verre hoek, 1-3.

Marvilde heeft zich prima hersteld van de nederlaag van vorige week. Volgende week kan het laten zien dat het wel degelijk tegen een laaggeklasseerde ploeg, thuis, kan winnen. Dan komt namelijk Sint Michielsgestel op bezoek dat tot dusver slechts één punt verzameld heeft.

=========================================

30 oktober 2011
MARVILDE 1 - Taxandria 1

Teleurstellende nederlaag Marvilde tegen Taxandria

Dat Marvilde mee kan in de tweede klasse is na zeven wedstrijden wel duidelijk, maar tegen laagvlieger Taxandria (4 punten) bleek dat het ook een keer niet goed kan gaan. Het team zat niet in de wedstrijd en liep constant achter feiten aan. Ballen kwamen niet aan en kansen gingen er niet in, terwijl aan de andere kant de ballen er wel invlogen.

Al na een paar seconden kon Marvilde achter de feiten aan gaan lopen. Sjoerd Volkersz werd aan de linkerkant weggestuurd. Hij omspeelde Menno Kuulkers, haalde de bal nog een keer terug en wist toen toch alle mee teruggekomen verdedigers te verschalken, 0-1. Marvilde was hardhandig wakkergeschut, maar had hierna gedurende de eerste helft wel een veldoverwicht. Taxandria werd vooral gevaarlijk met lange ballen van achteruit. In de 15e minuut leek alles weer goed te komen. Hans Regeling gaf een steekbal op de aan de linkerkant mee opgekomen Marc Senders. Op de achterlijn gaf hij de bal voor, die bij de eerste paal ingetikt werd door Rick van den Bogaard, 1-1. Twee minuten later had Marvilde op voorsprong moeten komen. Een lange bal van achteruit viel over de verdediging in de voet van Rick van den Bogaard. Hij lobte van afstand de bal over de uitgekomen keeper. Helaas ging de bal net voor het doel langs. Een balletje opzij was waarschijnlijk een betere optie geweest, aangezien hier Hans Regeling mee opgekomen was. Na een half uur gaf Hans Regeling de bal vanaf de rechterkant voor. Bij de eerste paal dacht Danny Das de bal af te maken, maar hij raakte de bal niet goed, waardoor die voorlangs ging. Net voor de rust ging het helemaal fout voor Marvilde. Eerst werd aanvoerder Coen Damen neergelegd in het strafschopgebied, waarna hij de toegekende strafschop feilloos binnenschoot, 1-2. Net voor het rustsignaal ging Hans Regeling in de fout door opzichtig na te trappen. Dit leverde hem de rode kaart op, zodat de hele tweede helft met een man minder afgewerkt moest worden in een toch al moeizame wedstrijd.

Het spelbeeld veranderde niet wezenlijk met deze numerieke minderheid. Taxandria bleef achterover hangen en Marvilde bleef aanvallen, maar het ontbreken van aanspeelpunt Hans maakte het lastig. Toch had Marvilde na een uur gelijk moeten komen. Tommy van de Wiel stuurt Rick van den Bogaard alleen op keeper Danny Straatman af. Hij had alle tijd, maar schoot helaas toch op de voeten van de keeper. Één minuut later was er een goede actie van Mo Gigold aan de linkerkant in het strafschopgebied. Hij omspeelde aan paar tegenstanders en gaf de bal hard voor. In het midden voor het doel stonden Tayfun Yilmaz en Danny Das klaar om in te tikken, maar de bal was net de scherp en ging dus voor het doel langs. Een kwartier voor het einde kwam de bal gelukkig voor de voeten van Peter de Jong net binnen het strafschopgebied. Hij de punterde de bal in de verre hoek, 1-3. Ver in blessuretijd, zeven minuten werden er bijgeteld, volgde de 1-4 nog. Met alle aanvallende bedoelingen van Marvilde kwam de bal bij de vrijstaande Chiem Liebeton en hij schoot deze laatste treffer langs Menno Kuulkers.

Het was vandaag niet de dag van Marvilde, maar dat betekent niet dat het in één keer allemaal slecht is. Marvilde heeft haar supporters in de eerste zeven wedstrijden al veel laten zien in de tweede klasse en daar doet één mindere prestatie niets aan af. Volgende week kan alles weer anders zijn als Marvilde op bezoek gaat in Den Bosch bij RKJVV. RKJVV hoort bij de toppers in deze klasse en had tot afgelopen zondag nog niet verloren. Dat hebben ze nu nog niet, maar ze staan in de gestaakte wedstrijd tegen BVV wel op een 0-1 achterstand.

=========================================

25 oktober 2011
Tongelre 1 - MARVILDE 1 

Marvilde eenvoudig naar de 3e ronde van de beker

Op papier had Marvilde een gemakkelijke loting getroffen in de tweede ronde van de beker op dinsdag 25 oktober. Vierdeklasser Tongelre leek op het eerste oog niet echt een lastige tegenstander. Dat het verschil tussen deze middenmoter in de vierde klasse en de subtopper uit de tweede klasse zo groot zou zijn had niemand verwacht.

De eerste tien minuten van de wedstrijd kon Tongelre nog goed tegenstand bieden. Buiten twee afstandsschoten, Rick van den Bogaard net over en Marco van Zantvoort op de vuisten van de keeper, was er ook nog geen gevaar geweest van Marvilde. In de tiende minuut was het echter Danny Das die vanaf 18 meter de bal strak onder de lat binnenschoot, 0-1. In de 23e minuut was er een heel mooie aanval tussen Danny Das, Mo Gigold en Tayfun Yilmaz, die uiteindelijk door Hans Regeling van dichtbij hoog in het doel werd geschoten, 0-2. Op het half uur had Tayfun het volgende doelpunt moeten maken. Alleen tegen de keeper, met een verdediger in de rug, schoot hij vanaf de linkerkant in het strafschopgebied eerst op de benen van de keeper en daarna de rebound in het zijnet. Drie minuten later mocht Hans Regeling een balletje van Rick van den Bogaard helemaal vrijstaand op 15 meter aannemen en inschieten. Helaas te slap. Weer twee minuten later was er een prima voorzet vanaf de rechterkant van Steven Cools. Bij de tweede paal mocht Tayfun inkoppen, maar de keeper redde prima. Vijf minuten voor de rust mocht Nol van Zantvliet nog een keer vrij aanleggen, maar vond weer de keeper op zijn pad. In de laatste vijf minuten kreeg de stand dan toch nog enigszins het aanzien dat bij deze eerste helft hoorde. Eerst mocht Nol van Zantvliet vanaf 25 diagonaal vanaf de linkerkant hard uithalen waarna de bal in de lange hoek verdween, 0-3. Daarna stuurde Hans Regeling Nol diep, die de keeper met een lobje verschalkte, 0-4.

Na de rust gaf Danny in de 53e minuut de bal mee met Tayfun aan de linkerkant. De sneltrein van Marvilde sneed naar binnen en kon de bal eenvoudig langs de keeper schieten, 0-5. Één minuut later speelde een verdediger van Tongelre de bal breed in de verdediging, maar deed dit dusdanig slecht dat Marvilde met drie tegen één kwam te staan. Tayfun had de bal, omspeelde de laatste man, en schoot de 0-6 in. In de 57e minuut moest Menno Kuulkers in de goal bij Marvilde de eerste keer redding brengen en in de63e minuut was Tongelre zelfs dicht bij een eretreffer. Bij de tweede paal had Jacky van de Houtert de bal voor het intikken, maar via Menno en de paal werd de kans onschadelijk gemaakt. Tot 12 minuten voor het einde regende het kansen, maar gescoord werd er niet. Er waren grote kansen voor Rob de Vries, Mo Gigold, Tayfun Yilmaz en Rick van den Bogaard. De mooiste actie was niet de gemakkelijkste om een doelpunt te maken. Danny Das pakte een afgeslagen aanval op 30 meter ineens op de schoen. De bal ging als een streep net langs de kruising. In de laatste twaalf minuten gaf Marvilde dan nog een keer extra gas. Het was allang duidelijk dat Tongelre zich hier helemaal geen raad mee wist en dat werd ook duidelijk met vijf doelpunten in die laatste minuten. In de 78e minuut gaf Tayfun de bal mee op Rick die de bal diagonaal inschoot, 0-7. Twee minuten later blokte Tayfun de trap van de keeper. Hij gaf de bal breed op Mo Gigold die voor een leeg doel geen moeite had met de 0-8. Weer twee minuten later mocht Mo aan de linkerkant alleen op het doel af gaan. Hij versloeg de keeper met een lobje, maar een verdediger kon nog redding brengen op de lijn. Denny van Helmont was er attent bij om de 0-9 in te tikken. No een keer twee minuten later zorgde Tayfun vanaf de rechterkant met een diagonaal schot voor de 0-10. In de laatste minuut zette Robin de Lepper met een mooie actie de punt. Vanaf de rechterkant liep hij over de rand van het strafschopgebied naar het midden van het veld. Bijna bij het midden aangekomen schoot hij de bal in de verre hoek, 0-11.

Dit was duidelijk geen graadmeter, die zal ongetwijfeld in de volgende ronde wel komen, want het aantal lager spelende teams wordt snel minder. Eerst volgt a.s. zondag weer een belangrijke wedstrijd in de competitie tegen Taxandria op het eigen Jongelingsveld.

=========================================

16 oktober 2011
BLADELLA 1 - MARVILDE 1 

Marvilde verliest 2 punten bij Bladella

Na zes wedstrijden weet Marvilde ondertussen wat er in de tweede klasse gevraagd wordt en heeft het ook in de gaten dat van elke tegenstander te winnen is, maar ook te verliezen. Tegen Bladella was er een overvloed aan kansen, maar uiteindelijk kreeg het in blessuretijd de gelijkmaker tegen.

In de eerste minuut was er een grote kans voor Bladella. Joris Evers mocht na een kluts de bal vrij inschieten vanaf de punt van de vijf meter lijn. Gelukkig ging de bal voorlangs. Bladella was meer in de aanval in de eerste tien minuten, maar daarna was het alleen Marvilde wat de kansen kreeg. In de 11e minuut speelde Peter Bons in het doel van Bladella de bal zomaar in de voeten bij Rick van den Bogaard. In het strafschopgebied schrok Rick hier zo van dat hij niet in staat was de bal in het doel te werken. Twee minuten later ging Danny Das alleen op de doelman af. Hij passeerde Bons, maar zijn inzet raakte slechts de paal. In de 20e minuut kwam Marvilde dan eindelijk op voorsprong. Tayfun Yilmaz onderschepte een breedtepass, hij bedacht zich niet en schoot vanaf 20 meter de bal in het doel, 0-1. Na 27 minuten opende Hans Regeling het spel met een pass op Rick van den Bogaard aan de rechterkant. Hans ging mee naar voren, maar de voorzet van Rick kwam enigszins achter hem, zodat de verdediging de kans kreeg op in te grijpen. Één minuut later ging Nol van Zantvliet helemaal alleen naar de keeper. Hij was iets te onzelfzuchtig en gaf de bal op het laatst breed op de mee opgekomen Rick van den Bogaard. Die bal was niet helemaal goed, zodat deze 100% kans ook verloren ging. Drie minuten later knalde Mo Gigold vanaf 25 meter hard op de vuisten van Peter Bons. Na al deze gemiste kansen kreeg Marvilde in de 43e minuut het deksel op de neus. Bladella had nog nauwelijks een kans gehad, maar Ruud Leermakers schoot wel vanaf 25 meter de bal achter Menno Kuulkers, 1-1.

Het eerste kwartier van de tweede helft ging het spel op en neer, maar hierna kwam Marvilde toch weer op voorsprong. Mo Gigold speelde de bal in op Hans Regeling. Hans schermde de bal prima af in het strafschopgebied en speelde uiteindelijk terug op Tayfun Yilmaz. Zijn schot werd van richting veranderd, waardoor de keeper kansloos was, 1-2. Marvilde kon slechts vijf minuten genieten van deze voorsprong. Bij een vrije trap vanaf de rechterkant, kwam Max Jansen net voor Menno en toucheerde de bal net voldoende om de Marvilde keeper kansloos te laten, 2-2. Vier minuten later leek Marvilde dan toch de definitieve voorsprong te pakken. Weer Hans Regeling speelde zich aan de linkerkant van het strafschopgebied prima vrij, hij gaf de bal terug op Marc Senders die bekeken in de verste hoek binnen schoot, 2-3. In de laatste minuut had Tayfun Yilmaz het duel helemaal in het slot moeten gooien. Hans Regeling stuurde hem alleen naar Peter Bons, maar de keeper kon op het laatst redding brengen. En weer kwam de teleurstelling op het einde. Ver in blessuretijd frommelde Jeroen Schilders zich door de Marvilde achterhoede en tikte beheerst de 3-3 binnen.

Marvilde bezorgde zichzelf een behoorlijke kater in deze wedstrijd. Met een overschot aan kansen wist het de voorsprong toch niet over de tijd te brengen. Volgende week is er geen wedstrijd voor Marvilde, maar twee dagen later (dinsdagavond 25 oktober) mag Marvilde in de tweede ronde van de beker aantreden in Eindhoven tegen Tongelre.

=========================================

9 oktober 2011
MARVILDE 1 - NULANDIA 1

Marvilde speelt gelijk tegen Nulandia

Vorige week had Marvilde spectaculair gewonnen in Tiel tegen TEC en deze week kwam Nulandia naar Veldhoven. Nulandia is vorig seizoen via de nacompetitie gedegradeerd uit de 1e klasse en is dus een geduchte tegenstander. Dat bleek deze wedstrijd ook, en na 20 goede eerste minuten voor Marvilde, namen ze het heft in handen en behaalden een verdiend gelijkspel.

Marvilde begon dus heel sterk aan de wedstrijd en had in de 7e minuut de eerste grote kans. Nol van Zantvliet gaf een steekbal aan de rechterkant op Rick van den Bogaard. Rick gaf de bal hard voor en op de strafschopstip schoot Tayfun Yilmaz in. De bal ging net langs de kruising. Twee minuten later had Nulandia echter ook zomaar op voorsprong kunnen komen. Joris Razenberg gaf vanaf de rechterkant voor en bij de tweede paal mocht Jarno vd Leest geheel vrijstaand inkoppen. Gelukkig deed hij dit niet goed, waardoor de bal over ging. In de 10e minuut poeierde Rob de Vries vanaf 25 meter hard net over de lat. Rond de 20e minuut leek Marvilde weg te lopen van haar tegenstander. In de 20e minuut plaatste Nol van Zantvliet de bal bekeken vanaf 18 meter over de keeper. Via de binnenkant van de paal viel de bal perfect in het doel, 1-0. Twee minuten later gooide Vincent Bartholomeus de bal snel in naar Nol van Zantvliet. Nol gaf de bal mee met Rick van den Bogaard, die op zijn beurt de bal voor gaf. Hans Regeling tikte bij de eerste paal de 2-0 in de kruising. Hierna werd Nulandia steeds sterker wat in de 34e minuut resulteerde in de 2-1. Jarno vd Leest werd aangespeeld in het strafschopgebied, draaide weg van Stijn Louwers (die daarbij een klap in het gezicht kreeg) en schoot de bal perfect in de verre hoek, 2-1.

Na de rust maakte Nulandia snel gelijk. In de 53e minuut schoot Ruud Tielemans vanaf de rechterkant in het strafschopgebied op doel. Het was nauwelijks een schot te noemen, maar toch ging de bal via de binnenkant van de verste paal het doel in, 2-2. Hierna ging de wedstrijd gelijk op en hadden beide teams nog kunnen winnen. De grootste kans was voor Hans Regeling. In de 64e minuut gaf Danny Das vanaf de rechterkant voor. Hans stond helemaal vrij op 5 meter, maar koppen is niet zijn sterkste punt en de keeper kon de bal dus ook tegenhouden. Twee minuten later mocht Hans nog een keer aanleggen, maar op de punt van het vijf meter gebied schoot hij de bal vanaf de rechterkant voor het doel langs. Een kwartier voor het einde schoot Jarno vd Leest nog een vrije trap vanaf 17 meter hard op de paal.

Marvilde heeft een wisselende wedstrijd gespeeld. Na een sterk begin moest het toch toestaan dat Nulandia helemaal terug kwam. Volgende week volgt de uitwedstrijd tegen Bladella. Bladella is niet sterk aan de competitie begonnen en bivakkeert op dit moment in de onderste regionen van de stand.

 

=========================================

2 oktober 2011
TEC 1 - MARVILDE 1

Marvilde verslaat titelkandidaat TEC

Op bezoek bij TEC in Tiel heeft Marvilde met 2-3 gewonnen.
Tijdens de hele wedstrijd heeft TEC de gevaarlijkste kansen gehad, maar door uitmuntend keeperswerk van Menno Kuulkers heeft het lang geduurd voordat TEC kon scoren.

Tot aan de 15e minuut was TEC gevaarlijk via de spitsen.
In de 17e minuut was er een ingooi voor Marvilde aan de linkerkant van het veld ter hoogte van het strafschopgebied van TEC. De bal kwam terecht bij Rick van de Boogaard die zich knap vrij speelde en met een droge knal in de uiterste linkerhoek de 0-1 liet aantekenen.

Zowel in de 28e als de 30e minuut waren er gevaarlijke kansen voor TEC, maar zoals gezegd stuitten de aanvallers van TEC op Menno Kuulkers die Marvilde in de race hield.

Na nog enkele doelpogingen van TEC kwam Marvilde in de 41e minuut op 0-2. Na een doeltrap van Menno, kwam de bal terecht aan de rechterkant van het veld bij Hans Regeling die Mo Gigold op maat bediende.

De 2e helft had nagenoeg hetzelfde beeld als de 1e helft waarin TEC wederom gevaarlijke kansen kreeg en Marvilde naar de 0-3 counterde.

Op het middenveld verloor TEC de bal waarna Marc Senders Nol van zandvliet de diepte in stuurde over de rechterkant. Zijn voorzet werd knap diagonaal ingekopt door Rick van de Boogaard. Naar eigen zeggen, zijn 1e kopgoal ooit.

Met spierballenvoetbal wist TEC in de 89e minuut de 1-3 in de touwen te werken. Het doelpunt werd gescoord door nr. 29 van TEC, Seref Kaya.

Diep in blessuretijd werd het 2-3 door een doelpunt van Nehemia Sanaky.
Toch wist Marvilde de 2-3 over de eindstreep te tillen.

Enkele wapenfeiten:
Vincent Bartholomeus had linkeraanvaller Patrick Ax (ex NEC) volledig in zijn zak zitten.
Man van de wedstrijd was Menno Kuulkers met een paar schitterende reddingen.

 

=========================================

25 september 2011
SC 't Zand 1 - MARVILDE 1
Marvilde herstelt zich prima na de nederlaag van vorige week

Na bijna een jaar ongeslagen te zijn geweest, verloor Marvilde vorige week van BVV. In Tilburg tegen SC ’t Zand wist de ploeg zich echter prima te herstellen en behaalde een verdiende 1-3 overwinning.

Het begin was nog even stroef. SC ’t Zand kreeg een heel grote kans in de 8e minuut en had eigenlijk met 1-0 voor moeten staan. Mark Lohn gaf de bal vanaf de rechterkant voor op de geheel vrijstaande Max Beijer. Op vijf meter midden voor het doel schoot hij echter dusdanig in, dat Menno Kuulkers de bal nog kon redden. Na een kwartier nam Marvilde het heft in handen en in de 20e minuut resulteerde dit in een prachtig uitgespeeld doelpunt. Nol van Zantvliet gaf de bal met een hakje aan de linkerkant langs de lijn mee aan Tayfun Yilmaz. Tayfun gaf de bal weer mee aan Rick van den Bogaard, die op zijn beurt de bal voorgaf op Hans Regeling. Een verdediger dacht de bal te kunnen onderscheppen, maar omdat dat niet lukte stond Hans helemaal vrij en tikte de bal achter keeper Wouter Kogels, 0-1. Hierna bleef Marvilde de betere, maar kreeg niet echt grote kansen tot de 42e minuut. Nol van Zantvliet ging aan de linkerkant aan de haal. Hij gaf de bal voor op Rick van den Bogaard. Rick nam de bal aan, maar die sprong weg richting de achterlijn. Hij kon hem nog net teruggeven op Nol, die zijn tegenstander uitkapte. De verdediger tikte hierbij echter de benen van Nol aan, penalty. Rick van den Bogaard schoot deze in voor de 0-2.

De eerste drie minuten na de rust was Marvilde nog niet bij de les. ’t Zand kreeg twee grote kopkansen, maar gelukkig voor Marvilde gingen ze beide over het doel van Menno Kuulkers.
Marvilde had controle over de wedstrijd en ’t Zand vond het vooral belangrijk om niet te voetballen, maar vooral tegen de scheidsrechter en de tegenstanders te praten. Dit resulteerde uiteindelijk in twee rode kaarten in de 70e minuut. Mark Lohn ging fel door op Stefan Grassere, waarna er een opstootje volgde. Na het van een afstandje bekeken te hebben besloot de scheidsrechter om Mark Lohn en Tommy van de Wiel rood te geven. Meteen hierna waren er kansen voor Tayfun Yilmaz (2x) en Mo Gigold en er leek dan ook niets aan de hand. Toch leek het 3 minuten voor het einde nog spannend te worden. Een aanval van ’t Zand werd afgeslagen, maar opnieuw ingeschoten vanaf de rand van het strafschopgebied aan linker verdedigingskant van Marvilde. Dit schot van Mike van Engelen plofte precies achter de verste paal in het zijnet voor de 1-2. In de 90e minuut herstelde Marvilde de oude marge echter weer. Tayfun draaide aan de linkerzijlijn prima weg van zijn tegenstander, sneed naar binnen en gaf de bal voor op Rick van den Bogaard. Hij tikte de 1-3 in de verste hoek.

Marvilde heeft een lastige wedstrijd tot een goed einde gebracht. Dat was ook belangrijk om niet onderin te blijven hangen. Volgende week volgt een zeer lastige uitwedstrijd tegen één van de kampioenskandidaten in Tiel tegen TEC.

 

 

 

=========================================

18 september 2011
BVV 1 - MARVILDE 1
Marvilde verliest, terecht, haar ongeslagen status

Na 26 ongeslagen wedstrijden heeft Marvilde afgelopen zondag haar meerdere gevonden in BVV uit Den Bosch. Marvilde was de hele wedstrijd niet in staat om haar gewenste spel te spelen en verloor uiteindelijk verdiend van deze tegenstander.

Marvilde begon nog sterk aan de wedstrijd. Rick van den Bogaard nam een corner vanaf de linkerkant die bij de tweede paal ingeschoten werd door Rob de Vries. De bal belandde op diezelfde paal en de rebound werd door Rob ver langs geschoten. Mogelijk had hij deze bal beter kunnen laten liggen voor Tommy van de Wiel, die er beter voor stond. Hierna was de wedstrijd helemaal voor BVV. In de 12e minuut schoot Jori van den Berk aan de rechterkant in het strafschopgebied hard op doel. Dit schot kon nog net gestopt worden door Menno Kuulkers, maar de rebound werd eenvoudig binnengetikt door Sam van Doremalen, 0-1. Op het half uur gaf Bas van den Berk hard voor vanaf de linkerkant, waarna Jori van den Berk hard inschoot bij de tweede paal, 0-2. Ook hierna was BVV de betere en veel gemakkelijker voetballende ploeg. Dit werd het gevaarlijkst uitgedrukt met twee afstandsschoten van Jay Gibbes. De eerste in de 36e minuut ging voorlangs en de tweede werd knap gestopt door Menno Kuulkers. Tegen alle verhoudingen in leek Marvilde toch nog met een redelijke stand te gaan rusten. Mo Gigold gaf de bal diep op Hans Regeling. Alleen voor de keeper, met een verdediger op de hielen, puntert hij de bal op de rand van het strafschopgebied in het doel voor de onverdiende 1-2. Helaas voor Marvilde was de eerstvolgende aanval van BVV al weer raak. Een afstandsschot werd naar de zijkant gebokst door Menno, maar de bal werd weer snel voorgegeven door een speler van BVV. Hier stond Emin Balta die de bal in kon tikken, 1-3.

De tweede helft gebeurde er niet veel meer. BVV vond het prima en Marvilde had vandaag niet het vermogen om de strijd recht te trekken. In de 63e minuut gaf Nol van Zantvliet voor vanaf de rechterkant en bij de tweede paal kreeg Tommy van de  Wiel de bal in alle snelheid op de knie waardoor de baal over ging. In de 65e minuut is de wedstrijd helemaal beslist als Marco van Zantvoort natrapt en terecht de rode kaart krijgt. Een kwartier voor het einde schiet Tayfun Yilmaz vanaf 25 meter op doel en de keeper kan ternauwernood redding brengen. Tien minuten voor het einde werd Bas van den Berk alleen op doel afgestuurd maar hij stift de bal over het doel. In blessuretijd zette Rick van de Pas nog voor vanaf de rechterkant waarna Emin Balta de bal bij de tweede paal op de paal kopte.

De recordreeks is ten einde, maar die reeks is fantastisch geweest. Marvilde moet gewoon doorgaan op de lijn van de afgelopen wedstrijden. Volgende week is dat met een uitwedstrijd tegen ’t Zand. BVV is één van de kampioenskandidaten, dus een nederlaag tegen deze goede tegenstander is te begrijpen. Volgende week beter.

 

=========================================

11 september 2011
OISTERWIJK 1 - MARVILDE 1
Terechte overwinning Marvilde 1 in en tegen Oisterwijk 1

In de 1e minuut van de wedstrijd werd door Menno Kuulkers goed ingegrepen bij een gevaarlijke uitval van Oisterwijk.
Tot aan de 12e minuut ging de wedstrijd redelijk gelijk op, daarna kwam Marvilde beter in het spel.
Zowel Denny Das als Nol van Zandvliet misten het doel op een haar na.
In de 38e minuut was er loon naar werken. Na een knappe voorzet van Nol van Zandvliet tekende Rick van de Boogaard de 0-1 aan.

In de 2e helft was het wachten op het uitbouwen van de voorsprong, maar tegen de verhouding in kwam Oisterwijk in de 47e minuut na een blunder in de verdediging van Marvilde op 1-1 door een doelpunt van Kenny Staps. Na een paar goede aanvallen van Marvilde werd het in de 62e minuut 1-2 door een doelpunt van Hans Regeling. Mo Gigold ging goed door en bediende Hans op maat.
In de resterende tijd had Marvilde weg moeten lopen van de tegenstander, maar verzuimde bij open kansen om het verschil in kwaliteit uit te drukken in doelpunten.
In blessuretijd werd het nog bijna 2-2 door een goed ingekopte vrije trap. de bal ging rakelings langs de kruising.

 

=========================================

4 september 2011
MARVILDE 1 - REUSEL SPORT 1
Marvilde speelt eerste wedstrijd in 2e klasse gelijk tegen Reusel

Na 22 wedstrijden ongeslagen te zijn geweest in de derde klasse, mocht Marvilde in de tweede klasse gaan proberen die ongeslagen status vast te houden. Ondertussen stond de teller op 24 na twee gewonnen bekerwedstrijden. Reusel is altijd een stugge tegenstander en Marvilde had nog iets goed te maken van twee seizoenen geleden toen de eerste competitiewedstrijd met 2-1 verloren werd in Reusel.

De eerste helft werd in een moordend tempo gespeeld, waarbij de kansen vooral ontstonden uit stilstaande situaties. Marvilde kreeg in de vierde minuut een vrije trap op 20 meter. Mo Gigold schoot de bal op doel, maar onderweg werd deze van richting veranderd. De keeper lag al in de verkeerde hoek, maar de bal verdween over het doel voor ene corner. Die werd kort genomen en daarna voorlangs geschoten door Nol van Zantvliet. In de 22e minuut moest Menno Kuulkers in het doel van Marvilde handelend optreden bij een inzet van dichtbij. De rebound werd afgefloten wegens buitenspel. Op het half uur was er een pegel van Mo Gigold die door keeper Bas Brekelmans tot corner werd verwerkt. In de 34e minuut mocht Rob Dirkx van dichtbij inkoppen, maar de spits van Reusel Sport deed dit slecht, waardoor de bal naast het doel ging. In de 45e minuut werd dan toch de score geopend door Marvilde. Een slecht uitverdedigde bal werd aan de rechterkant van het strafschopgebied ineens op de schoen genomen door Danny Das. De bal verdween perfect over de keeper in het doel, 1-0. De voorsprong was van korte duur, want meteen na de rust zorgde Frans Heesters voor de gelijkmaker. Hij tikte bij de tweede paal een corner in het dak van het doel, 1-1. Meteen hierna ging Mark de Brouwer alleen op Menno Kuulkers af, maar hij schoot gelukkig naast. In de 56e minuut kreeg Marvilde op 18 meter een vrije trap, die door Mo Gigold eenvoudig ingeschoten werd, 2-1. Een kwartier voor het einde leek de wedstrijd beslist te worden. Mo Gigold gaf een perfecte bal vanaf de linkerkant. Die viel precies over de verdediging en kwam bij de tweede paal op 5 meter van het doel bij Danny Das terecht. Danny nam hem in één keer op de binnenkant ban zijn rechtvoet en schoot op die manier laag de 3-1 in. Binnen zeven minuten was het echter al weer gelijk. Na twee verdedigingsfouten had de ingevallen Nick Bel de stand weer gelijkgetrokken, 3-3.

Toch leek Marvilde in de 89e minuut met de zege aan de haal te gaan. Hans Regeling kwam vanaf de linkerkant naar binnen en schoot de bal bij de eerste paal in, 4-3. In de eerste minuut van de blessuretijd was het echter Dave Hermans die vanaf de linkerkant de bal diagonaal in de uiterste hoek schoot en zo voor de 4-4 eindstand zorgde.

Marvilde heeft kennis gemaakt met de tweede klasse en heeft gemerkt dat het niveau behoorlijk hoger ligt dan dat van de derde klasse. Met de 3-1 voorsprong een kwartier voor het einde had de eerste overwinning een feit moeten zijn, maar een gelijkspel geeft de verhoudingen op het veld goed weer. Volgende week gaat Marvilde op bezoek bij Oisterwijk (2-1 verlies bij BVV in de eerste ronde).

=========================================

28 augustus 2011
MARVILDE 1 - NOAD 1
Marvilde eenvoudig naar de volgende bekerronde

Nadat Marvilde afgelopen dinsdag een 1-3 overwinning behaald had tegen Nieuw Woensel, was een gelijkspel tegen de laatste tegenstander uit de poule, NOAD uit Tilburg, voldoende om de volgende ronde te halen. NOAD was vorig seizoen, net als Nieuw Woensel gepromoveerd uit de vierde klasse naar de derde en had de eerste wedstrijd met 3-7 verloren van Nieuw Woensel. Het leek dus niet al te moeilijk te worden voor Marvilde, maar dat het uiteindelijk zo eenvoudig zou worden had niemand gedacht.

Al in de vierde minuut was er een aanval via Tommy van de Wiel naar Tayfun Yilmaz. Tayfun gaf de bal naar buiten en kreeg daarna een perfecte voorzet terug van Mo Gigold, die hij bij de tweede paal in kon koppen, 1-0. In de tiende minuut en de 23e minuut mocht Rick van den Bogaard van buiten het strafschopgebied aanleggen voor de 2-0 en de 3-0. De wedstrijd was al gespeeld, maar door een schoonheidsfoutje achterin kwam NOAD toch een keer tot scoren. Van Baast werd diep gestuurd en stuitte in eerste instantie op Menno Kuulkers, maar met het hoofd wist hij daarna de bal toch in het verlaten doel te koppen, 3-1. In de blessuretijd van de eerste helft pakte Nol van Zantvliet de bal af van een verdediger van NOAD en bezorgde Tayfun een niet te missen kans, 4-1. Een royale ruststand, maar in de tweede helft zouden er nog acht doelpunten bijkomen.


In de tweede minuut na rust gaf Danny Das de bal, na een schitterende actie, in het strafschopgebied terug op Tayfun Yilmaz en hij schoot de 5-1 binnen. Tien minuten later mocht Rick van den Bogaard nog een keer alleen doorlopen en de 6-1 binnen schieten. Iets na het uur ging de bal over de breedte naar Tayfun, die perfect voor gaf op Mo Gigold. Bij de tweede paal schoot hij hard binnen, 7-1. Twee minuten later wist de keeper van NOAD in eerste instantie te redden, maar op vijf meter van het doel kreeg Tommy van de Wiel de bal, maar hij wist nog de lat te raken. De kansen hoopten zich op en NOAD moest echt gaan vrezen voor een grote afstraffing. Die kwam er dan ook. In de 65e minuut gaf Danny Das de bal nog een keer op Tayfun, die weer heel vrij in kon schieten, 8-1. Na 72 minuten gaf Tayfun de bal midden door de verdediging mee aan Mo Gigold. Ook hij kwam weer alleen voor het doel en had hier geen probleem om de 9-1 te scoren. De 10-1 was door Dennie van Helmont die ook weer alleen op de keeper af mocht gaan. Vijf minuten voor het einde werd Robin de Lepper met een steekballetje alleen voor de keeper gezet, 11-1 en het slotakkoord was in de 88e minuut voor Vincent Bartholomeus die bij de eerste paal een corner van Marc Senders binnen tikte, 12-1.

Deze eerste bekerronde is nog geen graadmeter geweest voor de kracht van Marvilde. Die zal volgende week moeten gaan blijken wanneer Reusel Sport op bezoek komt in Meerveldhoven voor de eerste competitiewedstrijd. Dan gaan we zien hoe Marvilde stand kan houden in de tweede klasse.

=========================================

23 augustus 2011
NIEUW WOENSEL 1 - MARVILDE 1
Marvilde wint betrekkelijk eenvoudig eerste bekerwedstrijd tegen Nieuw Woensel

Na de nodige oefenpotjes en de Gemeente beker, met wisselend spel en resultaat, stond dinsdag 23 augustus de eerste officiële wedstrijd op het programma. In een poule met Nieuw Woensel en NOAD uit Tilburg had Nieuw Woensel de eerste wedstrijd bij NOAD met 7-3 gewonnen. De tweede wedstrijd was Nieuw Woensel thuis tegen Marvilde. Nieuw Woensel bestaat ondertussen uit een behoorlijke groep van oud hoofd- en zelfs topklassers, maar het enige waarin ze op hoog niveau acteren is in praten tegen tegenstanders en scheidsrechter. Voetbaltechnisch moet het allemaal nog iets beter om ook in de derde klasse, na een kampioenschap in de vierde klasse afgelopen seizoen, ook hoge ogen te gooien.

In de vijfde minuut speelde Steven Cools aan de linkerkant langs de zijlijn op Rick van de Boogaard. Hij gaf de bal in een keer diep op Hans Regeling. Hans was sneller dan de verdediging en tikte van dichtbij de 0-1 binnen. Al bijna meteen begon het gezever op alles wat de “topvoetballers” van Nieuw Woensel niet naar de zin was. Uiteindelijk kwam het wel op gelijke hoogte toen in de 22e minuut Tommy Franse een vrije trap meegaf met Marcel van de Kamp. Hij gaf de bal voor en bij de tweede paal mocht Bob Crooij de bal in het dak van het doel tikken, 1-1. Één minuut later had het al weer 1-2 kunnen staan, maar bij een voorzet van Rick van de Boogaard schoot Tayfun Yilmaz met een hoge volley over het doel van keeper Roel Meyers. In de 25e minuut mocht Marco van Zantvoort oprukken en hij schoot uiteindelijk vanaf 20 meter op doel. Meyers kon de bal slechts tot corner verwerken. Die werd door Nol van Zantvliet teruggespeeld op 25 meter van het doel op Marco. Marco gaf de bal breed op Mo Gigold die de bal perfect in de verre hoek schoot, 1-2. Op het half uur gaf Steven Cols de bal diep op Dennie Das. Hij opspeelde de keeper en schoot de bal in voor een zeker doelpunt. Op de lijn dacht Chakir Oumghar daar anders over door de bal met zijn handen van de doellijn te halen. Gevolg uiteraard een rode kaart en een penalty. Marco van Zantvoort besliste de wedstrijd door de bal van de stip in het doel te schieten, 1-3. In de tweede helft geloofde Marvilde het wel en Nieuw Woensel had niet de kracht om terug te komen in de wedstrijd.

Zondag volgt de laatste wedstrijd in de poule fase van de beker, thuis tegen NOAD. Een gelijk spel betekent dat Marvilde de volgende ronde haalt. Een goed resultaat, weliswaar tegen twee derdeklasser die vorig jaar nog vierde klasser waren, maar het spel zag er goed en degelijk uit.

=========================================
Seizoen 2011- 2012: De eerste twee weken voorbereiding van Marvilde

Na het fantastische seizoen 2010-2011 met als beloning promotie naar de tweede klasse, is Marvilde op 2 augustus begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Een aantal spelers, met als belangrijkste Erwin van de Meerakker, is gestopt of weggegaan en een aantal nieuwe spelers heeft zich bij de selectie gevoegd. Trainer Bram Louwers heeft nu een redelijk grote groep tot zijn beschikking en zal nog lastige keuzes moeten maken voordat hij zijn definitieve opstelling klaar heeft.

De eerste oefenwedstrijd zou op 6 augustus gespeeld worden tegen LEW, maar deze tegenstander had een dubbele boeking gemaakt en ging op deze dag naar DOSL ipv naar Marvilde. Dus werd er snel gezocht naar een andere tegenstander en die werd gevonden in Dommelen (dinsdag 9 augustus). Met dus een redelijk aantal nieuwe spelers en nog een aantal afwezigen in verband met vakantie werd het een rommelige wedstrijd. Het spel was nog zeker niet vergelijkbaar met dat van vorig seizoen, maar dat kon ook niet verwacht worden. Uiteindelijk ging deze wedstrijd tegen de vierde klasser zelfs met 0-1 verloren.

Twee dagen later ging Marvilde naar Zeelst om daar tegen een combinatie elftal van UNA te spelen. Hierin zaten in ieder geval geen spelers van UNA 1, maar wat het wel was, was niet helemaal duidelijk. Het spel van de UNA combinatie was ver onder de maat en Marvilde won dan ook na een 0-5 ruststand met 1-9.

Op zaterdag 13 augustus volgde een minitoernooi in Maarheeze. Marvilde zou 2 halve wedstrijden spelen tegen Maarheeze (45 minuten) en tegen een team uit Diemen (45 minuten) met een rust ertussen, dus samen precies één wedstrijd. Eerst was al gespeeld Maarheeze tegen Diemen wat in 1-0 voor Diemen eindigde. Hierna was Marvilde aan de beurt tegen Maarheeze. In de miezerregen en met slechts een handjevol mensen (meest van Marvilde) op de tribune was de setting erg mistroostig. Marvilde had totaal geen moeite met Maarheeze en won met 0-3. Een gelijkspel tegen Diemen zou voldoende zijn voor de eindoverwinning. Na een 1-0 voorsprong werd het einde bereikt met een 1-1 stand. Toernooi gewonnen, maar verder snel vergeten. Vooral blij zijn dat er na deze valse start en een paar mindere tegenstanders op dinsdag 16 augustus nog een echte tegenstander naar Marvilde komt, PSV av.

PSV is afgelopen seizoen kampioen geworden in de tweede klasse en is dus een sterke tegenstander met enkele ex-profs in de gelederen.
Na een snelle achterstand herstelde Marvilde zich gedurende de eerste helft goed en stond bij de rust op een 1-1 stand. Na de rust kwam PSV weer nel op 1-2, maar weer toonde Marvilde veerkracht en nam zelfs een 4-2 voorsprong. Net als in de bekerwedstrijd van vorig seizoen kwam PSV nog terug tot 4-3, maar daar bleef het bij. Een mooie overwinning voor Marvilde met ongetwijfeld de nodige aandachtspunten voor Bram Louwers.

Op die punten kan hij in de komende weken de nadruk leggen, waarna op 4 september de competitie begint met een thuiswedstrijd tegen Reusel Sport.

In de tussentijd volgen nog de strijd om de Gemeente beker (17 augustus op de velden van RKVVO) en bekerwedstrijden tegen Nieuw Woensel (uit 23 augustus) met voor Marvilde bekende gezichten Gabby Gijzen en Ali Emad en NOAD (thuis 28 augustus).

Banner
JoomlaWatch Stats 1.2.8_04-dev by Matej Koval
HOOFDSPONSOR

Banner

STERSPONSORS

 • Stersponsors Marvilde
 • Stersponsors Marvilde
 • Stersponsors Marvilde
 • Stersponsors Marvilde
 • Stersponsors Marvilde
 • Stersponsors Marvilde
 • Stersponsors Marvilde
 • Stersponsors Marvilde
 • Stersponsors Marvilde
 • Stersponsors Marvilde
 • Stersponsors Marvilde
 • Stersponsors Marvilde
 • Stersponsors Marvilde
 • Stersponsors Marvilde
 • Stersponsors Marvilde
 • Stersponsors Marvilde
 • Stersponsors Marvilde
 • Stersponsors Marvilde
 • Stersponsors Marvilde
 • Stersponsors Marvilde
 • Stersponsors Marvilde
 • Stersponsors Marvilde
 • Stersponsors Marvilde
 • Stersponsors Marvilde
 • Stersponsors Marvilde
 • Stersponsors Marvilde
 • Stersponsors Marvilde
 • Stersponsors Marvilde
 • Stersponsors Marvilde
 • Stersponsors Marvilde
 • Stersponsors Marvilde
 • Stersponsors Marvilde
 • Stersponsors Marvilde

Marvilde 1 - Twitter

s.v. Marvilde - Facebook

Banner

Marvilde TV

Banner

ARCHIEF

AANTAL BEZOEKERS

We hebben 58 gasten online