Get Adobe Flash player

........... ..........

..........

.....Als erkend leerbedrijf heeft s.v. Marvilde
stageplaatsen voor een aantal beroepsopleidingen

===================================================

 

17-08-2018 t/m 19-08-2018

UPDATE 12-08-2018: PROGRAMMABOEKJE (PDF)

In het weekend van vrijdag 17 t/m zondag 19 augustus 2018 wordt het jeugdtoernooi (O19 t/m O8) om de Meerveldhoven Cup georganiseerd. Dit toernooi wordt georganiseerd als DE IDEALE OPMAAT voor de aanvang van de nieuwe competitie!

Alle informatie hierover kunt u HIER vinden.=======================

ZONDAG 2 MEI 2010
BLADELLA 1 - MARVILDE 1


Marvilde kan Bladella niet van het kampioenschap afhouden


In de laatste wedstrijd van deze competitie mocht Marvilde aantreden in Bladel tegen Bladella. Bij een overwinning was Bladella kampioen en in een mooie entourage mocht Marvilde dan ook proberen dit feestje te verstoren. Op het einde van een vermoeiend eerste jaar in de derde klasse zat dit er echter niet meer in en mocht Bladella eigenlijk vrij eenvoudig de benodigde drie punten binnenhalen.


Al binnen de eerste vijf minuten had Bladella drie grote kansen. Dit leverde ook in de derde minuut de zo verlangde vroege voorsprong op. Jeroen Schilders kopte van dichtbij de bal onder de lat, 1-0. Het eerste kwartier had Marvilde nauwelijks iets in te brengen, maar daarna kreeg het via Hans Regeling twee prima mogelijkheden om de stand gelijk te brengen. Helaas lukte het Hans net niet de bal in het net te werken. Hiermee had Marvilde haar gevaarlijkste periode van deze wedstrijd gehad. In de twintigste minuut werd Barry Graat diep gestuurd. Wilburt Need was hem echter de baas. Vijf minuten voor de rust verdubbelde weer Jeroen Schilders de score. Een vrije trap vanaf de rechterkant werd bij de tweede paal terug gekopt door Ruud Leermakers. Voor het doel kopte Schilders zijn tweede goal binnen, 2-0. Hiermee was de wedstrijd gespeeld en was het in de tweede helft slechts wachten tot de goed leidende scheidsrechter Van Gerven voor de laatste keer zou fluiten.

In de tussentijd zag Wilburt Need in de 63e minuut Barry Graat nog een keer voor zich opduiken, maar ook dit keer was Wilburt de baas. In de 78e minuut was hij dan toch kansloos toen Joep van de Ven, na een steekpass door het midden, vrij voor hem opdook. Joep was net eerder bij de bal en zorgde voor de 3-0 eindstand.

Marvilde heeft een bevredigend eerste jaar in de derde klasse gespeeld. Al vrij snel was duidelijk dat degradatie niet aan de orde zou komen dit seizoen, maar al net zo snel was duidelijk dat de bovenste plaatsen ook niet haalbaar zouden zijn. Daarom is de zesde plaats, als best of the rest, een mooie eindklassering. Deze klasse zal er volgend seizoen heel anders uit zien, aangezien er nogal wat teams zullen promoveren en degraderen. In ieder geval Bladella en Reusel Sport (nummer twee) gaan naar de tweede klasse en DBS zakt naar de vierde klasse.

=======================

ZONDAG 25 APRIL 2010
MARVILDE 1 - GESTEL 1

Marvilde wint met 2-0 van Gestel

Net als vorige week mocht Marvilde aantreden tegen een hoger geklasseerde tegenstander. Na de overwinning van vorige week bij Valkenswaard, werd deze week Gestel met 2-0 verslagen. Gestel miste 8 basisspelers, dus was danig verzwakt. Ook Marvilde miste de nodige spelers, maar had duidelijk meer kwaliteit en won dus ook verdiend deze wedstrijd.


De eerste helft waren de beste kansen voor Marvilde, maar had Gestel uiteindelijk toch met een gelijke stand kunnen gaan rusten. Het was vooral Hans Regeling die met zijn snelheid voor gevaar zorgde in de verdediging van Gestel. Na een aantal gemiste kansen, werd hij in de 24e minuut diep gestuurd door Gabby Gijzen. Uiteindelijk kwam hij alleen voor keeper Richard de Beer en plaatste de bal rustig langs deze doelman, 1-0. Drie minuten later had Marvilde deze stand moeten verdubbelen, maar Gabby miste helaas, op aangeven van Ali Emad, vrijstaand voor de keeper. Na de kansen van Marvilde leek Gestel in de 41e minuut nog op gelijke hoogte te komen. Kevin Zwennicker werd neergelegd in het strafschopgebied. De toegekende strafschop werd echter prima gestopt door Wilburt Need.


De tweede helft stelde niets meer voor. Gestel viel wel aan, maar werd zelden gevaarlijk. Marvilde was nog één keer doeltreffend. Marcel de Jonge zette vanaf de middenlijn een een-twee op met Ali Emad. Hij kreeg de bal prima terug, en stoomde vanaf de rechterkant het strafschopgebied in. Alsof het de normaalste zaak van de wereld is schoot hij heel rustig de bal in de verre hoek, 2-0. Het was voor Marcel Jonge de eerste treffer in zijn carrière als eerste elftal speler.


Door het verlies van Reusel Sport gaat Marvilde volgende week een mooie wedstrijd tegemoet. Bladella is de nieuwe koploper en is bij winst op Marvilde de kampioen.

=======================

ZONDAG 18 APRIL 2010
SV VALKENSWAARD 1 - MARVLDE 1


Marvilde op de valreep voorbij Valkenswaard


Enigszins onverwacht heeft Marvilde in Valkenswaard met 2-3 gewonnen van de plaatselijke SV. De thuiswedstrijd was weinig verheffend geweest (1-1) en de eerste helft van deze wedstrijd leek dezelfde kant uit te gaan. Uiteindelijk brandde de wedstrijd in de 2e helft toch los.


De eerste helft was vooral een strijd tussen keeper Wilburt Need van Marvilde en aanvaller Rob van Poppel van Valkenswaard. Liefst vijf keer kwam Van Poppel in kansrijke positie, maar telkens vond hij Need op zijn pad, daarbij overigens geregeld goed geassisteerd door Frank Saris. Valkenswaard had een veldoverwicht in de eerste helft, maar buiten de kansen van Van Poppel kwam daar weinig gevaar uit. Marvilde stelde daar niet zoveel tegenover en kwam niet verder dan een paar goed uitgespeelde counters zonder groot doelgevaar.


Trainer Bram Louwers zal in de rust zijn woordje gedaan hebben tegen de spelers, want de tweede helft verliep heel anders.


Al in de derde minuut had dit resultaat. Hans Regeling zette een een-tweetje op met Patrick Linders. Uiteindelijk kwam Hans alleen voor keeper Jeffrey Kleine Deters van Valkenswaard. Hans schoot de bal prima in voor de 0-1.

Acht minuten later leek de wedstrijd beslist te worden. Weer Hans Regeling schoot de bal hard op de lat en de rebound werd door Nol van Zantvliet prima ingeschoten, 0-2. Helaas wist Kelly Leemans twee minuten later al te profiteren van een onachtzaamheid in de verdediging van Marvilde, 1-2. Hierna ging de wedstrijd gelijk op. Valkenswaard probeerde met de moed der wanhoop de gelijkmaker te scoren en Marvilde was gevaarlijk met haar tegenstoten. Een kwartier voor tijd kwam dan toch de gelijkmaker. In de kluts in het strafschopgebied kwam de bal aan de linker verdedigingskant van Marvilde terecht bij aanvaller Roy Lavrijssen. Hij schoot de bal diagonaal onhoudbaar voor Wilburt Need in, 2-2. De laatste vijf minuten waren weer helemaal voor Marvilde. Eerst was er een goede schietkans voor Nol van Zantvliet. Zijn harde inzet werd echter prima gered door Kleine Deters. Twee minuten later ging Rob van der Schoot alleen op de keeper af, maar ook hij werd gestuit door deze uitstekende keeper. In de 90e minuut was het weer Rob die op de keeper van Valkenswaard af ging. Hij werd weer gestopt, maar dit keer kwam de bal weer voor zijn voeten. Via Gabby Gijzen kwam de bal bij Patrick Linders terecht. Hij schoot de bal in en passeerde daarmee de doelman. Op de lijn stond Roy van Heck die even voor doelman optrad en de bal met zijn handen van de doellijn haalde. De penalty werd onberispelijk ingeschoten door Ali Emad die daarmee voor de overwinning van Marvilde zorgde, 2-3.

Volgende week spelen zowel Marvilde 1 als 2 een thuiswedstrijd tegen Gestel. Marvilde staat nu op de gedeelde zesde plaats en deze plek te behouden zou een mooie prestatie zijn.

=======================

ZONDAG 11 APRIL 2010
MARVILDE 1 - DOSKO'32 1


Marvilde speelt gelijk tegen DOSKO’32


Marvilde en DOSKO’32 speelden een wedstrijd die eigenlijk nergens om ging. Beide kunnen niets meer winnen of verliezen in deze competitie. Ondanks een ruime overwinning van Marvilde in Duizel, zat dat er deze keer zeker niet in. Beide teams hadden kansen om te winnen en dus is de uiteindelijke 1-1 een terechte uitslag.


De eerste kansjes waren voor DOSKO, waarna Marvilde in de 13e minuut de grootste kans kreeg. Gabby Gijzen stuurde Rob de Vries diep. Hij mocht vrij uithalen vanaf 15 meter, maar keeper Twan Bierens wist redding te brengen. In de 24e minuut speelde Ali Emad aan de linkerkant zijn tegenstander prima uit en gaf de bal laag voor. Midden voor het doel op 5 meter tikte Gabby de bal binnen, 1-0. Hierna was Marvilde tot aan de rust de betere ploeg en kreeg diverse kansen, maar een doelpunt viel er niet. In de 45e minuut was de grootste kans voor Mark de Jonge. Gabby Gijzen gaf de bal voor vanaf de rechterkant en Mark mocht helemaal vrijstaand op vijf meter van het doel inkoppen. Hij raakte de bal helemaal verkeerd dus de bal ging voor het doel langs.


In de tweede helft waren de grootste kansen voor DOSKO, maar het vizier van vooral Tim Lavrijsen stond niet op scherp. Telkens stond Ilir Sulejmanovic op de goede plek om redding te brengen. Een kwartier voor het einde was Ilir echter ook kansloos. Dennis Jacobs kwam alleen op hem af, omspeelde hem en schoot de 1-1 binnen. Vijf minuten voor het einde leek Marvilde dan toch nog de overwinning te pakken, maar helaas eindigde het schot van Nol van Zantvliet op de lat.

Volgende week wacht in Valkenswaard een lastige wedstrijd, waarbij Marvilde kan proberen de zesde plaats te pakken ten koste van Valkenswaard.

=======================

MAANDAG 5 APRIL 2010
MARVILDE 1 - BLADELLA 1


Marvilde net de mindere van Bladella


In een (thuis)wedstrijd tegen Bladella, waarin de kansen zeer schaars waren, heeft Marvilde geen punten kunnen behalen tegen een vooral fysiek sterkere tegenstander.

Al binnen 30 seconden viel de enige treffer van de wedstrijd. Barry Graat mikte de bal in de verre hoek bij de eerste de beste aanval, 0-1. Hierna ging de eerste helft gelijk op, maar werden er geen grote kansen meer gecreëerd. De tweede helft was niet veel anders. Bladella werd wel iets sterker, maar ook zij wisten geen enkele kans te creëren. De grootste kans van de tweede helft was voor Nol van Zantvliet. In de 79e minuut kwam Marcel de Jonge prima naar voren. Hij omspeelde een paar tegenstanders en gaf de bal midden voor het doel mee aan Nol. Helaas schoot Nol, alleen voor doelman Peter Bons, over het doel.

In een wedstrijd waarin beide ploegen slechts één kans kregen is het natuurlijk niet raar dat er slechts één doelpunt valt. Marvilde was net iets minder dan Bladella en heeft dus uiteindelijk terecht verloren.


Volgende week staat weer een thuiswedstrijd op het programma tegen DOSKO’32 uit Duizel. Uit werd deze wedstrijd gewonnen met 0-3, maar zo gemakkelijk ging dat nu ook weer niet. Wil Marvilde de zesde plaats behalen, wat niet gemakkelijk zal worden na de onverwachte overwinning van Valkenswaard bij VOAB, dan zal het deze wedstrijd moeten winnen. De week daarna volgt dan de belangrijke uitwedstrijd tegen Valkenswaard.

=======================

Zondag 28 maart 2010
DBS 1 - MARVILDE 1


Marvilde wint met 0-1 bij DBS


Afgelopen zondag speelde Marvilde een wedstrijd die het niet mocht verliezen. Marvilde had immers de thuiswedstrijd tegen DBS met 10-0 gewonnen (5-0 na een kwartier voetballen) en DBS heeft slechts 3 doelpunten gescoord en evenzoveel punten. DBS zal dan ook de rechtstreekse degradant worden uit de 3e klasse D. Daar mag je dus niet van verliezen, want dan zet je je wel erg voor schut. Gelukkig gebeurde dat ook niet en ondanks de magere eindscore kwam die overwinning eigenlijk nooit in gevaar.


Het eerste kansje was voor Fabian de Jonge die schuin vanaf rechts op Wilburt Need af ging. Wilburt wist zijn inzet echter te keren. Hierna was het tot de 44e minuut alleen Marvilde dat aanviel. DBS kwam steeds minder van haar eigen helft af. In de 5e minuut mocht Nol van Zantvliet een vrije trap nemen op 18 meter van het doel. Hij schoot de bal snoeihard onder de lat, maar de keeper wist de bal prima tot corner te verwerken. De keeper, en eigen onnauwkeurigheid waren eigenlijk ook de enige redenen dat de score niet snel opliep. In de 13 minuut was er een prima lange bal van Rob de Vries op Patrick Linders aan de linkerkant. Zijn voorzet kon net niet ingetikt worden door Gabby Gijzen op 5 meter van het doel met een verdediger op zijn hielen. In de 32e minuut kwam de grootste kans. Tommy vd Wiel kon de bal rustig aannemen, nog een keer goedleggen en inschieten. En dat allemaal op vijf meter voor het doel, met alleen de keeper nog voor zich. Zijn inzet was echter dusdanig slap dat de keeper de bal gewoon in zijn handen had (na enig grabbelwerk). Hierna waren er nog kansen voor Rob de Vries (vrije trap vanaf 16 meter gered met de voeten door de keeper), Patrick Linders (voorzet over iedereen heen, ineens op de slof, redding keeper) en Nol van Zantvliet (bal bedoelt als voorzet, tegen de paal). Uiteindelijk leek DBS toch nog te gaan rusten met een voorsprong. William vd Ven nam een vrije trap op 35 meter van het Marvilde doel. Wilburt kon de bal niet vasthouden, waarna er twee spelers van DBS in kwamen stormen om de bal in het doel te werken. Op miraculeuze wijze eindigde de bal uiteindelijk naast het doel.


De eerste de beste aanval in de tweede helft had een doelpunt moeten zijn. Nol van Zantvliet was veel sneller dan de laatste man van DBS en kwam alleen voor de keeper. Hij raakte de bal echter helemaal verkeerd, zodat deze voor het doel langs ging. Één minuut later was het dan wel raak. Rob de Vries schoot vanaf de rand van het strafschopgebied onhoudbaar in het doel, 0-1. Hiermee was de wedstrijd meteen ook gespeeld. Marvilde geloofde het wel en DBS kon niet beter. Alleen Rob vd Schoot kreeg nog een goede kopkans uit een corner en een vrije doortocht naar de keeper, die gestopt werd door de keeper.


Volgende week maandag, 2e Paasdag speelt Marvilde thuis tegen Bladella. Bladella leek een aantal weken geleden nog de zekere kampioen te gaan worden, maar ondertussen is daar niets meer van over en zit een kampioenschap er niet meer in. Door de onverwachte uitslagen van afgelopen week moet voor Marvilde de doelstelling zijn om de zesde plaats in de stand vast te houden.

=======================

Zondag 21 MAART 2010
RPC 1 – Marvilde 1


Al na 5 minuten wist Marvilde te scoren na een door Ali Emad genomen vrije trap, de bal werd prima bij de tweede paal gelegd waarbij Gabby Gijzen de bal binnen kon koppen. RPC had in de eerste helft niet veel in te brengen tegen het verzorgde spel van Marvilde en dit leidde tot enkele goede kansen van Marvilde. Zo kwam Nol van Zantvliet in de 12e minuut alleen voor de keeper maar wist niet te scoren. Wilbert Need onderschepte zowaar op de 16 meter lijn de bal bij een van de spaarzame aanvallen van RPC. Gabby Gijzen wist zich in de 25e minuut prima vrij te spelen en gaf de bal aan Tommy van de Wiel die de bal met zijn verkeerde been net overschoot. Beter ging het met een goede onderschepping van Mark de Jonge op het halfveld die na een rush de bal breed legde op Nol van Zantvliet die beheerst de 0-2 binnen schoot. In de 44e minuut kwam wederom Mark de Jonge via het halfveld voorin en gaf de bal aan Gabby Gijzen die Rob de Vries vrij zette maar die scoorde  net niet. Uit een afgeslagen aanval van RPC was het weer Mark de Jonge die een pass gaf op de snelle Nol van Zandvliet die voor de tweede keer de bal achter de toch niet slechte keeper van RPC schoot. Een rust stand van 0-3 was meer dan verdiend.


Na de rust ging Marvilde in dezelfde formatie door en creëerde wederom verschillende kansen die helaas slordig afgewerkt werden. En zoals dat dan altijd gaat scoorde RPC uit het niets de 1-3. Wilbert Need kon een schot op goal maar net keren maar een oplettende speler van RPC was eerder bij de bal en kon zo scoren. Tussen de 60e en 70e minuut was Marvilde even de organisatie kwijt en zo kon het gebeuren dat RPC zelf in de 69e minuut de 2-3 kon binnenkoppen.

Vlak voor deze goal deed Wilbert Need nog een schitterende redding door een afstandsschot uit de kruising te stompen maar leek het of Marvilde de kluts helemaal kwijt was. Simon Cornelissen raakte bij een verdedigende actie geblesseerd waardoor Rob van de Schoot in de aanval erbij werd gebracht. Hierdoor moesten Gabby Gijzen en Rob de Vries beide een linie zakken. Uiteraard gooide RPC alles op alles en speelde haast alle ballen hoog voor het doel van Marvilde. Maar RPC kwam niet meer tot scoren waardoor Marvilde de drie punten mee naar Meerveldhoven nam. Al met al een verdiende 2-3 overwinning.

=======================

Zondag 14 maart 2010
MARVILDE 1 - REUSEL SPORT 1


Zwaar gehavend Marvilde krijgt te weinig tegen Reusel Sport


Marvilde miste in de wedstrijd tegen Reusel Sport 7 basisspelers, maar zorgde toch voor een prima prestatie tegen een van de grote kampioenskandidaten. Door vier schorsingen en drie blessures was de selectie van Marvilde danig uitgedund, maar de vervangers wisten met veel inzet de vaste krachten goed te vervangen.


Reusel Sport had de eerste minuten een overwicht, mede door de onwennigheid van Marvilde. Al na 10 minuten was het 0-2. In de zesde minuut ging John van Kaethoven aan de rechterkant aan de haal. Hij gaf voor en de bal werd bij de tweede paal teruggelegd. Midden voor het doel kon Harm Bruininx uithalen voor de 0-1. In de 10e minuut gaf weer Van Kaethoven de bal voor en via een Marvilde been ging de bal in het doel, 0-2. Marvilde leek rijp voor de slacht, maar hierna was er nog slecht één team dat gevaarlijk was, Marvilde. Reusel zakte diep in en was nauwelijks meer in staat om gevaarlijk te worden. In de 19e minuut kreeg Gabby Gijzen de bal aangespeeld op de rand van het strafschopgebied. Met een halve omhaal probeerde hij de keeper van Reusel te verschalken. Helaas kon deze met de vingertoppen redding brengen, corner. Wat er toen gebeurde zie je nooit meer denk ik. De corner werd genomen door Nol van Zantvliet. Bij de eerste paal lijkt de bal in het doel te gaan, maar een speler van Reusel Sport haalt de bal achter de doellijn vandaan met de arm. Gevolg: corner en dat kan niemand begrepen hebben, behalve de scheidsrechter. Marvilde werd dus een glaszuiver doelpunt onthouden, maar bleef verwoedt de aanval zoeken.


Grote kansen bleven echter uit, maar Marvilde bleef ook in de tweede helft de aanvallende ploeg. Uiteindelijk kreeg het in de 68e minuut een goede kans. Nol nam aan de linkerkant een corner die hij op 20 meter van het doel strak op Mark de Jonge gaf. Mark, beste man van het veld, schoot de bal perfect in, maar helaas had keeper Bas Brekelmans een goede reactie in huis. In de 79e minuut kopte Gabby Gijzen een vrije trap van Patrick Linders net over de kruising en daarna volgde eindelijk de beloning. In de 81e minuut speelde Mark de Jonge een aantal spelers uit en gaf een lange bal op Rob vd Schoot. De bal viel over de verdediging van Reusel en Rob kon alleen op de keeper af gaan. Hij plaatste de bal keurig in het doel, 1-2. Ondanks verder aanvallen van Marvilde bleek de tijd te kort voor een stunt.


Volgende week moet Marvilde revanche nemen voor de slechtste wedstrijd die het deze competitie gespeeld heeft. Thuis werd heel dik verloren van RPC, dus dat moet volgende week recht gezet worden, want deze ploeg is echt niet beter dan Marvilde.

=======================

Zondag 7 maart 2010

MARVILDE 1 - VOAB 1

Marvilde na goed begin overdonderd door VOAB

Tegen kampioenskandidaat VOAB had Marvilde aanvankelijk en goede uitgangspositie, maar na verloop van tijd gleed dit goede gevoel weg. Uiteindelijk werd deze zondag een grauwe zondag.


De eerste twintig minuten van de wedstrijd had VOAB grotendeels een veldoverwicht, maar grote kansen creëerde het daar niet uit. Marvilde daarentegen was wel gevaarlijk. Nol van Zantvliet had alleen al voor een 3-0 tussenstand kunnen zorgen na een kwartier. Helaas stond zijn vizier geen van de drie keren op scherp, zodat de stand na een kwartier nog op 0-0 stond. In de 18e minuut stuurde Gabby Gijzen Hans Regeling diep. Hans omspeelde de keeper en kon de bal in het verlaten doel schieten, 1-0. Niets leek op dat moment een Marvilde overwinning in de weg te staan, maar een kwartier later was die hoop totaal vervlogen. In de 23e minuut gleed Fabian Ho-A-Hing een voorzet van Nazmi Cakir van dichtbij binnen voor de 1-1 en in de 26 en 30 minuut was Dennis Sprengers de Marvilde verdediging te snel af. En dat was letterlijk, want Dennis is pijlsnel. Hij zorgde dan ook voor de 1-2 en 1-3. VOAB bleef duidelijk beter en uiteindelijk duurde het tot de 44e minuut voordat VOAB weer tot scoren kwam. Een corner vanaf de rechterkant werd bij de tweede paal terug voor het doel gekopt. Hier schoot Ralph van Uden de bal in het doel, 1-4.


In de tweede helft ging VOAB door waar het de eerste helft geëindigd was, aanvallen dus. In de 52e minuut ging Ralph van Uden alleen op Wilburt Need af. Marcel de Jonge maakte een perfecte sliding, maar de scheidsrechter floot toch voor strafschop, die door Van Uden binnengeschoten werd, 1-5. Hierna was Marvilde knock-out. Marvilde moest hopen op haar eigen gezonde verstand en geen onnodige gele en rode kaarten oplopen. Helaas lukte dit niet echt. Na drie gele kaarten ging Hans Regeling helemaal over de schreef en ontving dan ook terecht de rode kaart in de 68e minuut. Hiermee was de wedstrijd helemaal gespeeld en was de 1-6 van Nazmi Cakir slechts nog van statistische waarde.


Volgende week komt Reusel Sport op bezoek bij Marvilde. Mat de gele kaarten en de rode kaart wordt de Marvilde-selectie weer danig uitgedund, dus zal het een hele opgave worden om een goed resultaat te bereiken tegen de volgende kampioenskandidaat.

=======================

Dinsdag 23 februari 2010
UNA 1 - MARVILDE 1

Marvilde met opgeheven hoofd uit de beker tegen UNA


Na vele jaren heeft Marvilde een keer de laatste 16 van de beker weten te bereiken. Op zich is dit al een goede prestatie na 3 prima gewonnen poule wedstrijden en daarna 3 rondes die met strafschoppen gewonnen werden. Bij de laatste 16 was hoofdklasser UNA de tegenstander en dat bleek toch wel een maatje te groot.


Marvilde kon de hele wedstrijd redelijk meevoetballen met UNA, maar het leek er op dat UNA voetbalde met de handrem er op. Met een uitblinkende Wilburt Need in het doel kon Marvilde lange tijd UNA van het scoren afhouden. Uiteindelijk kwam dat onvermijdelijke doelpunt dan toch in de 39e minuut. Erwin Isbouts mocht van dichtbij de bal intikken, nadat Wilburt een eerste inzet nog had kunnen keren, 1-0. In de minuten hierna kreeg vooral dezelfde Isbouts nog een aantal goede mogelijkheden om te scoren, maar telkens wist Wilburt hem te stoppen.


In de tweede helft was de wedstrijd al snel beslist. Een verkeerde ingooi aan Marvilde kant zorgde ervoor dat weer Isbouts alleen op Wilburt af kon gaan. Hij wilde de bal breed geven, maar raakte de bal totaal verkeerd. Hierdoor was Wilburt verslagen en viel de bal in de kruising bij de tweede paal, 2-0. De rest van de tweede helft heeft Marvilde goed mee kunnen voetballen met UNA, zonder dat daar ook maar één kans uit kwam. UNA geloofde het wel en zette niet echt meer aan om tot een hogere score te komen.


Marvilde heeft een prima bekercompetitie gespeeld, maar in de kwartfinale komen zat er dit jaar niet in.

=======================

Dinsdag 9 februari 2010

Jan van Arckel 1 - Marvilde 1

Marvilde schaart zich onder de laatste 16 van de beker


Dinsdagavond 9 februari heeft Marvilde in de vrieskou van Ammerzoden, tegen vijfde klasser Jan van Arckel, de volgende ronde van de beker bereikt. Na 90 minuten was de stand gelijk maar Marvilde was voor de derde achtereenvolgende keer de beste in het nemen van strafschoppen.


Het was verrassend dat een vijfde klasser zo ver kon komen in de beker en Marvilde was dan ook gewaarschuwd dat het geen gemakkelijke wedstrijd zou worden. Daarbij lag er een keihard veld en moesten spelers, maar vooral ook het handjevol supporters, de ijzige kou weerstaan. Tot het laatste moment was onduidelijk of de wedstrijd door zou gaan en de scheidsrechter liet het uiteindelijk aan de teams om te beslissen of ze gingen spelen. Gelukkig was het antwoord “ja”, want Ammerzoden ligt nu niet bepaald naast de deur.


De eerste helft was er vooral een om te wennen aan de omstandigheden. Jan van Arckel kon Marvilde nog redelijk bijbenen en uiteindelijk vielen er in de eerste 45 minuten slechts twee kansen te noteren. Na een half uur mocht Bart Fughs alleen op Wilburt Need af gaan. Wilburt wist de inzet op de rand van het strafschopgebied te stoppen. Enkele minuten later gaf Marcel de Jonge een prima steekpass op Hans Regeling. Hans ging in een scherpe hoek vanaf de rechterkant alleen op het doel af. Hij schoot de bal hard in de korte hoek, maar de keeper kon de bal tot corner verwerken.


In de tweede helft was de eerste minuut voor Jan van Arckel. Dit leverde meteen een doelpunt op. De bal werd voorgezet en rond de strafschopstip stond Mark Hendriks die de bal in de verre hoek kopte. De volgende 44 minuten waren volledig voor Marvilde, waarbij Van Arckel bijna niet meer van de eigen helft af kwam. Dit moest kansen op gaan leveren, maar op zo’n lastig veld en met 21 spelers op een kleine ruimte was hier enig geluk bij nodig. De meeste kansen ontstonden door afstandsschoten van Nol van Zantvliet, Sofian el Betioui en Tommy vd Wiel. Telkens stond de keeper op de goede plek om redding te brengen. Uiteindelijk mocht Nol van Zantvliet in de 65e minuut op zo’n 25 meter een vrije trap nemen. De keeper stond als aan de grond genageld en Marvilde was weer op gelijke hoogte, 1-1. De stormloop van Marvilde hield aan, maar de ballen vielen net niet goed. Één keer nog was Marvilde er dicht bij. Een corner van Hans Regeling werd bij de 2e paal door Rob de Vries over de keeper gekopt, maar op de lijn stond nog een speler om redding te brengen.


Net als in de voorgaande rondes tegen Braakhuizen en RKGSV moesten er dus ook dit keer strafschoppen aan te pas komen om te bepalen wie de volgende ronde zou halen. Wilburt moet in de tweede helft kou geleden hebben, maar toch was hij uiteindelijk de gevierde man. Door het stoppen van twee strafschoppen (Marvilde miste er één) zorgde hij voor een 4-3 overwinning in de strafschoppenserie.


Marvilde is dus door en mag nu in de volgende ronde aantreden tegen hoofdklasser UNA uit Zeelst. Dit zal plaatsvinden, als de weergoden het goed vinden, op dinsdagavond 23 februari in Zeelst.

=======================

Zondag 7 februari 2010
Marvilde 1 - SBC 1

Marvilde krijgt lesje in effectiviteit


Met een bijna 100% score in het benutten van kansen heeft SBC aan Marvilde laten zien hoe je met de kansen om moet gaan. Marvilde was, net als in de uitwedstrijd, het grootste deel van de wedstrijd de beter voetballende ploeg, maar liep ook nu weer tegen aan nederlaag aan tegen het slimmer spelende SBC.


Al in de eerste minuut werd Patrick Linders diep gestuurd. Op de rand van het strafschopgebied was keeper Peter Smulders net iets eerder bij de bal. Marvilde was feller dan SBC en dat liet Gabby Gijzen in de 11e minuut duidelijk zien. Hij ontfutselde Paul Neggers op 35 meter van het doel de bal en liep alleen op keepers Smulders af. Hier schoot hij vanaf 18 meter te gehaast op doel, waar misschien een pasje opzij naar de meegelopen Patrick Linders een betere optie was geweest. Na 22 minuten kwam SBC voor de eerste keer voor het doel van Wilburt Need en meteen was het raak. Florian Ross gaf de bal aan de rechtkant diep op Sjaak van Egmond. Sjaak sneed het strafschopgebied in en gaf met een schuiver bij de eerste paal, Wilburt het nakijken, 0-1. Een paar minuten later mocht Tommy van de Wiel aan de rechterkant een vrije trap nemen. Deze kwam bij de tweede paal terecht waar Rob de Vries met een halve omhaal dacht te scoren. Weer kon Smulders redding brengen. Tien minuten voor de rust kwam SBC een tweede keer voor het Marvilde doel. Alex Haas ging in de kluts voorbij een verdediger van Marvilde en kon alleen op Wilburt af gaan. Hij plaatste de bal rustig langs de Marvilde doelman, 0-2. Twee minuten later gaf Gabby een steekballetje op A-junior Vincent Bartholomeus. Alleen voor het doel op 7 meter dacht hij de bal voor het inschieten te hebben, maar Paul Neggers wist met een sliding de bal te blokken. Hiermee was de eerste helft gespeeld en had Marvilde qua kansen en veldspel meer verdiend dan een 0-2 achterstand.


De tweede helft had beter schriftelijk afgedaan kunnen worden. De irritaties werden steeds groter wat Gabby Gijzen uiteindelijk een rode kaart opleverde wegens natrappen in de 69e minuut. Ondanks dat bleef Marvilde de voetballend betere ploeg, maar was het aan de andere kant SBC wat het gevaarlijkst was. Een kwartier voor tijd wist Wilburt bij een snelle uitval van SBC de bal nog voor de voeten van Alex Haas weg te plukken, maar in de blessuretijd was hij kansloos toen Haas de bal breed gaf op Sjaak Egmond en deze de bal in het verlaten doel kon tikken, 0-3. In de tussentijd hadden Patrick Linders, met een schot net over, en Mark de Jonge, met veel kappen en draaien net buiten het strafschopgebied en uiteindelijk een schot net naast de kruising, nog voor Marvilde gevaar gezorgd.


Marvilde weet weer waar het staat en weet waar het aan moet werken. Hopelijk heeft Marvilde zich dinsdag 9 februari al kunnen revancheren. Dan staat voor de 5e keer de bekerwedstrijd tegen Jan van Arckel uit Ammerzoden op het programma, met als inzet een (uit)wedstrijd bij de laatste 16 tegen UNA. Volgende week volgt dan weer een vrij weekend, alsof we er nog niet genoeg gehad hebben, in verband met carnaval. Daarna vervolgt Marvilde de competitie met een thuiswedstrijd tegen koploper Bladella.

=======================

Zondag 24 januari 2010

Marvilde 1 - Acht 1

Marvilde krijgt te weinig met 0-0 tegen Acht

Sinds 22 november had Marvilde slecht één keer gespeeld, tegen RKDSV (3-1 overwinning) en dus mochten zij na 2 maanden weer een keer de wei in. Acht was de tegenstander en de wedstrijd was zoals altijd tegen Acht close. Marvilde had meer goede kansen, maar was dit keer niet in staat om te winnen.


In het begin moesten beide teams wennen aan het spelen van wedstrijden en het duurde dan ook tot de 15e  minuut, voordat de eerste kans te noteren viel. Marvilde kreeg aan de linkerkant van het strafschopgebied een vrije trap en Patrick Linders schoot deze in de korte hoek op de paal. Hierna duurde het tot tien minuten voor tijd, totdat Marvilde weer gevaarlijk werd. Patrick Linders ging aan de linkerkant aan de haal en gaf de bal voor op Gabby Gijzen. Gabby mocht tot twee keer toe aanleggen, de eerste keer redde keeper Jean-Paul vd Feesten en de tweede keer schoot hij de bal over. Een paar minuten later viel de bal achter de verdediging van Marvilde waar Niek Broeders net iets eerder bij de bal was als Wilburt Need. Via de sliding van Niek ging de bal net voor het doel langs. Drie minuten voor de rust was de grootste kans van de eerste helft voor Patrick Linders. Hij speelde zich prima vrij in het strafschopgebied, maar zijn schot met binnenkant voet was net niet krachtig genoeg om keeper Vd Feesten te verschalken. De rust ging in na een gelijkopgaande eerste helft met een terechte dubbelblanke stand.


Na de rust leek Marvilde snel orde op zaken te gaan stellen. Binnen het eerste kwartier had het 4 grote kansen om op voorsprong te komen, helaas werd geen van de kansen omgezet in een doelpunt. Al in de 47e minuut zorgde ‘Man of the Match’ Simon Cornelissen met een prima verdedigende actie voor een scherpe counter. Hij speelde Nol van Zantvliet aan de linkerkant in de diepte aan. Nol gaf de bal voor op Gabby die op 15 meter van het doel aan mocht leggen. Via het been van een tegenstander kwam de bal op de onderkant van de lat terecht. Zeven minuten later werd Patrick Linders aan de linkerkant prima vrijgespeeld. Zijn voorzet ging uiteindelijk de lucht in en kwam bij de tweede paal terecht bij Rob de Vries. Rob pakte de bal uit de lucht, maar de bal ging recht op de benen van de keeper van Acht op een afstand van vijf meter. Weer drie minuten later mocht Ali Emad een vrije trap nemen aan de linkerkant van het veld op een meter van de achterlijn. Zijn voorzet kwam bij de tweede paal bij twee vrijstaande Marvildrianen terecht. Helaas vielen Gabby Gijzen en Tommy vd Wiel elkaar, op vier meter van een leeg doel, dusdanig lastig dat Gabby de bal over het doel kopte.

Na een uur liet de keeper van Acht de bal los en was Gabby er als de kippen bij om de bal in te schieten. Deze bal werd net voor de lijn verwerkt tot corner. Als je zoveel 100% kansen mist komt de onvermijdelijke kans aan de andere kant. In de 66e minuut werd Niek Broeders de diepte ingestuurd om alleen op Wilburt Need af te gaan. Wilburt bracht prima redding op de inzet van de Acht-aanvaller. Tien minuten later mocht Niek nog een keer op het doel schieten. Dit keer ging zijn schot over het doel.
De laatste twintig minuten had Marvilde wel een overwicht, maar wist het geen grote kansen meer uit te spelen.

Dinsdag 26 januari staat de bekerwedstrijd tegen Jan van Arckel voor de tweede keer op het programma, dus zal dan bekend zijn of Marvilde tegen UNA mag spelen voor een plek in de kwartfinale van de beker. Volgende week speelt Marvilde voor de competitie een uitwedstrijd tegen DBS. Thuis werd na een tussenstand, na een kwartier, van 5-0 de wedstrijd afgesloten in de dubbele cijfers. Grootste probleem zal dus de onderschatting zijn.

=======================

Zondag 13 december 2009

RKDSV 1 - Marvilde 1


Marvilde wint lastige uitwedstrijd tegen RKDSV


Na een aantal weken zonder competitievoetbal speelde Marvilde een op papier gemakkelijke wedstrijd tegen het nog puntloze RKDSV. Ondanks de nul punten die Diessen tot dusver behaald heeft en de 5-1 overwinning die Marvilde in de heenwedstrijd boekte kon dit toch nog wel eens een lastige wedstrijd worden. RKDSV had immers vorige week ook maar met 0-2 verloren van koploper Bladella.


De wedstrijd was nog maar 6 minuten oud, toen Wouter Hagenberg van RKDSV de bal voor mocht zetten en Gijs van Gestel de bal knap op de lat wist te tikken. Marvilde kwam dus goed weg, maar het werd nog beter. In de tegenaanval kreeg Marco van Zantvoort de bal net over de middenlijn aangespeeld. Geen enkele tegenstander voelde zich verantwoordelijk om hem tegen te houden en uiteindelijk besloot Marco op 25 meter van het doel uit te halen. De doelman stond aan de grond genageld en de bal vloog naast hem in het doel, 0-1.

In de 13e minuut had RKDSV een grote kans om gelijk te komen. Gijs van Gestel mocht alleen door in buitenspelpositie, niet gefloten, maar Wilburt Need wist zijn inzet tegen te houden. Het spel werd hierna rommelig en geen van de teams slaagde er in een stempel op de wedstrijd te drukken. Op het half uur maakte Marco van Zantvoort een overtreding op zijn tegenstander, maar zijn enkel kwam daarbij dusdanig verkeerd onder zijn lichaam, dat de ambulance er aan te pas moest komen om hem naar het ziekenhuis te brengen. Bij het schrijven van dit stukje is nog niet bekend hoe ernstig het precies is, gebroken enkel of gescheurde enkelbanden. Nadat er een kwartier niet gevoetbald was ging de wedstrijd verder en kreeg Gabby Gijzen op aangeven van Tommy van de Wiel een goede schietmogelijkheid. Keeper Maikel Hoosemans bracht echter redding. Twee minuten later lette de verdediging van Marvilde helemaal niet op. Een ingooi op tien meter van de achterlijn, mocht simpel gekaatst worden, waarna Wouter Hagenberg een voorzet gaf. Net als in de 6e minuut vond hij Gijs van Gestel. Dit keer was zijn kopbal te goed voor Wilburt Need, 1-1. Hiermee werd een tumultueuze eerste helft afgesloten.

In de tweede helft had Marvilde de wedstrijd binnen 6 minuten helemaal moeten beslissen. In de 48e minuut stuurde Marcel de Jonge Hans Regeling diep. Hans gaf perfect voor, maar helaas kopte Rob van de Schoot, geheel vrijstaand op vijf meter voor het doel, de bal naast. Twee minuten later gaf Patrick Linders een prima steekbal op Nol van Zantvliet, maar zijn inzet met buitenkant links ging net voor het doel langs. In de volgende aanval was het dan toch raak. Patrick Linders zette een één-twee op met Gabby Gijzen. Patrick nam de bal prima mee, was een paar verdedigers te snel af en tikte de bal voorbij de keeper, 1-2. Marvilde bleef gedurende de gehele tweede helft de betere ploeg, maar maakte het helaas niet af. Mede door erg onsportief vlaggen van de RKDSV vlagger, waar de scheidsrechter telkens in trapte. Twee keer was het Hans Regeling die alleen voor de keeper kwam. Vanaf de rechterkant was hij telkens zijn tegenstander te vlug af en sneed hij naar binnen. Helaas lukt het hem in de 75e en 88e minuut niet de bal in het doel te werken. In blessuretijd was het dan toch zover. Sofian el Betioui werd diep gestuurd aan de rechterkant van het veld en hij zag de in het midden mee opgekomen Gabby Gijzen. Gabby kreeg de bal aangespeeld, omspeelde de keeper en schoot de 1-3 in het verlaten doel.


Een verdiende overwinning van Marvilde tegen een in eerste instantie gevaarlijke ploeg die in de tweede helft toch duidelijk te zwak was. Wat het competitievoetbal betreft is het winterstop, maar volgende week mag Marvilde nog een keer aantreden voor de beker. In de strijd van de laatste 32 ploegen stuit Marvilde op Jan van Arckel uit Ammerzoden. Deze vijfde klasser moet verslagen kunnen worden en dan wacht in de volgende ronde het grote UNA. Het zou om te beginnen al een mooi resultaat zijn als Marvilde de laatste 16 van de beker wist te halen en een daaropvolgende wedstrijd tegen hoofdklasser en dorpsgenoot UNA is dan een mooie uitdaging.

=======================

Zondag 22-11-09
Marvilde 1 - RKGSV 1

Marvilde haalt met penalty’s de volgende ronde van de beker tegen RKGSV


Marvilde speelde een slechte wedstrijd tegen RKGSV uit Gerwen, maar wist uiteindelijk wel via penalty’s de volgende ronde van de beker te halen. Met veel invallers kon Marvilde, ondanks 65 minuten in overtal, geen potten breken.


De eerste grote kans in deze wedstrijd was voor RKGSV. Na een corner van Michel Klaassen kon Mark Janssen inkoppen. De bal eindigde op de lat boven invaller keeper Ilir Sulejmanovic. In de 26e minuut was er een opstootje tussen het publiek en oud-speler van Marvilde Joey van Kemenade. Joey kreeg de rode kaart en Marvilde leek op rozen te zitten. Het restant van de wedstrijd wees uit dat dit niet het geval was. Toch kwam Marvilde in de 32e minuut op voorsprong. Hans Regeling ging prima door aan de rechterkant van het veld. Hij gaf de bal voor vanaf de achterlijn en Rob van der Schoot kon de bal eenvoudig binnen tikken, 1-0. De wedstrijd leek al beslist te zijn, maar al drie minuten later zorgde Tommy van der Elst al in de korte hoek voor de 1-1. In de veertigste minuut had Marvilde weer op voorsprong moeten komen. Hans Regeling speelde de bal met een mooi hakje op Stein de Jongh, vorig jaar nog A-jeugd speler, maar hij wist de bal alleen voor de keeper net niet in het doel te werken. De laatste minuten voor de rust had RKGSV twee keer de mogelijkheid om met een voorsprong de rust in te gaan. Eerst was het Michel Klaassen die met een afstandsschot Ilir tot een redding dwong en daarna schoot diezelfde Klaassen nog op de lat. De rust werd dus bereikt met een 1-1 stand en in de tweede helft werd het spel vaak dramatisch slecht.

De grootste kansen waren voor RKGSV, schot Klaassen en bal van de lijn gehaald in de 92e minuut. Na een eindstand van 1-1 volgden meteen de strafschoppen. Na de vele kansen in de wedstrijd was het uiteindelijk in de strafschoppen ook weer oud speler van Marvilde Michel Klaassen die Marvilde aan de volgende ronde hielp. Hij gleed uit bij zijn strafschop, en miste dus. Hierna schoot Tommy vd Wiel Marvilde naar de volgende ronde.

Het is te hopen voor Marvilde dat volgende week thuis tegen Bladella het spel veel beter zal zijn, anders zal een nederlaag niet te vermijden zijn. Maar een bekerwedstrijd blijft toch altijd een wedstrijd op zich, dus Marvilde zal volgende week zeker veel beter voor de dag komen.

=======================

Zondag 15-11-09

Gestel 1 - Marvilde 1

Marvilde kansloos tegen sterk Gestel

De meeste wedstrijden in de lopende competitie heeft Marvilde goed tegenstand kunnen bieden aan de tegenstander, maar afgelopen zondag was Gestel duidelijk een maatje te groot. Negentig minuten lang heeft Marvilde zich moeten beperken tot verdedigen met af en toe een snelle uitval. Dat de wedstrijd uiteindelijk met 2-0 verloren is gegaan is dan ook niet verrassend.


De eerste minuten kon Marvilde nog goed meespelen en de eerste grote kans was ook voor Marvilde. Een lange bal werd verkeerd beoordeeld in de verdediging van Gestel en Hans Regeling mocht aan de rechterkant het strafschopgebied in gaan. Uiteindelijk gaf hij de bal voor waar een schot op het doel een betere optie was geweest. Dit leverde dus niets op en daarna was de hele eerste helft er een van verdedigen voor Marvilde. Met kunst en vliegwerk werd de nul gehouden, maar dat had het vooral aan de onzorgvuldigheid van de aanvallers van Gestel te danken. Net voor het half uur ging Mustafa Nawabi aan de linkerkant aan de haal. Zijn voorzet kwam midden voor het doel op 15 meter bij de vrijstaande Niels van de Moosdijk terecht. Hij raakte de bal helemaal verkeerd, zodat Marvilde rustig uit kon verdedigen. Een paar minuten later mocht dezelfde Vd Moosdijk aanleggen vanaf 18 meter. Deze keer ging zijn schot net naast. Weer een paar minuten later moest Wilburt Need handelend optreden bij een schot van de rand van het strafschopgebied. Vijf minuten voor de rust liep Vd Moosdijk een paar tegenstanders voorbij aan de linkerkant van Marvilde. Hij gaf de bal vanaf de achterlijn voor, maar Lesley Daams schoot de bal over.


Het overwicht van Gestel was groot, maar toch had Marvilde in de eerste minuut van de tweede helft op voorsprong moeten komen. Hans Regeling ging alleen op keeper Richard de Beer af, maar helaas kon De Beer zijn inzet tegenhouden. Het onvermijdelijke doelpunt viel uiteindelijk in de 61e minuut door uitblinker Niels van de Moosdijk. Aan de linkerkant kwam de bal via Batuhan Gunuc bij Tiel de Wilde terecht. Hij gaf de bal laag voor en op de rand van het strafschopgebied schoot Vd Moosdijk de bal in de verre hoek, 1-0. Een paar minuten later kwam Marvilde er nog een keer gevaarlijk uit. Gabby Gijzen gaf de bal prima diep aan de rechtkant op Rob van der Schoot. Zijn voorzet bereikte Sofian el Betioui net niet. In de 66e minuut werd de wedstrijd zo mogelijk nog lastiger voor Marvilde. Frank Saris kreeg zijn tweede gele kaart en mocht dus vertrekken. De beslissing viel uiteindelijk in de 80e minuut. Batuhan Gunuc slalomde door de verdediging en alleen voor Wilburt Need maakte hij geen fout, 2-0. De wedstrijd was gespeeld en Gestel geloofde het verder wel.


Volgende week krijgt Marvilde voor de beker RKGSV uit Gerwen op bezoek. Een mooie kans om tegen een goede tegenstander uit de vierde klasse zich weer te herstellen van deze nederlaag.

=======================

Zondag 8-11-09
DOSKO'32 1 - Marvilde 1


Marvilde wint van DOSKO’32


Na het desastreuze spel, en de daarmee gepaard gaande nederlaag, van vorige week tegen RPC, heeft Marvilde zich prima hersteld tegen DOSKO’32. Bij DOSKO ontbrak de topscorer, Bart van der Krieken, wegens ziekte en dat kwam Marvilde zeker niet slecht uit. Buiten vrije trappen en corners werd DOSKO nauwelijks gevaarlijk. Daarnaast stond de verdediging goed en gaf weinig weg.


Het eerste kwartier ging het veldspel gelijk op. DOSKO was iets meer op de helft van Marvilde te vinden, maar Marvilde was iets gevaarlijker. Via Hans Regeling en Nol van Zantvliet waren er goede acties, maar die leverden uiteindelijk niets op. In de 17e minuut leek Hans Regeling royaal buitenspel te staan, de grensrechter vlagde ook, maar de scheidsrechter liet doorspelen. Hans was aan de rechterkant van het veld eerder bij de bal dan de keeper en gaf de bal voor. Hier was alleen Sofian el Betioui doorgelopen en hij kon de bal dan ook vanaf een metertje voor de doellijn binnenschieten, 0-1. Marvilde was hierna de betere ploeg en kwam in de 22e minuut op een 0-2 voorsprong. Een corner werd aan de rechterkant van het veld kort genomen door Nol van Zantvliet op Hans Regeling. Hans gaf de bal terug op Nol, waarna Nol de bal voor gaf. De bal klutste door de verdediging en viel stil voor de voeten van Ali Emad op 8 meter van het doel. Ali schoot de bal onhoudbaar in de verre hoek.

Marvilde liet hierna het veldspel aan DOSKO en probeerde met snelle uitvallen gevaarlijk te worden. Net voor het half uur kreeg DOSKO een vrije trap op 25 meter van het Marvilde-doel. Harm Lavrijsen schoot die op de bovenkant van de lat, maar Wilburt Need zat hier ook goed bij. De rest van de eerste helft waren er geen grote kansen meer en haalde Marvilde betrekkelijk eenvoudig de rust met een 0-2 voorsprong.

In de 50e minuut kreeg Job Foudraine een goede mogelijkheid, maar hij schoot de bal uit een corner van dichtbij over het doel. Na 64 minuten pakte Gabby Gijzen met een sliding de bal op de middenlijn prima af van zijn tegenstander. De bal kwam bij Nol van Zantvliet die de bal uiteindelijk voor gaf op Marco van Zantvoort. Marco speelde de bal nog een station verder op Hans Regeling. Geheel vrijstaand schoot Hans de bal over het doel. In de 71e minuut kreeg Willem vd Zande van DOSKO een vrije schietmogelijkheid in het strafschopgebied van Marvilde. Ook hij zocht het doel te hoog. Een kwartier voor het einde had de wedstrijd definitief beslist moeten zijn. Marco van Zantvoort gaf de bal mee aan de opstomende Nol van Zantvliet aan de linkerkant van het veld. Nol gaf de bal weer terug op Marco in het strafschopgebied van DOSKO. Marco had alle tijd en alleen nog de keeper en een verdediger op de lijn tegenover zich. De keeper was geen probleem, maar de verdediger op de lijn wist de bal weg te werken tot corner. Twee minuten later Gert Jan Bierens namens DOSKO een corner die door Bart Lavrijsen via de lat over gekopt werd. Weer een paar minuten later ging een corner van DOSKO over de gehele verdediging en kon bij de tweede paal ingeschoten worden door Gert Jan Bierens. Wilburt Need wist prima redding te brengen. Al bij al heeft DOSKO dus zeker zijn kansen gehad, maar het vizier stond niet bepaald op scherp. In de 89e minuut kreeg Marvilde binnen 5 seconden drie mogelijkheden om de 0-3 te scoren. Nol van Zantvliet kon op 5 meter van het doel schuin aan de linkerkant vrij inschieten, Hij schoot op de paal, waarna Gabby Gijzen de terugspringende bal in schoot. De keeper kon die bal nog net tegenhouden, waarna Nol een identieke kans kreeg en de bal weer op de paal schoot. In blessuretijd was het dan toch zover. Ali Emad stuurde Hans Regeling aan de rechterkant weg. Hans mocht geheel alleen opstomen richting het doel. Hij gaf de bal voor op Sofian die weer een leeg doel voor zich zag en de bal eenvoudig tegen de touwen kon schieten voor de eindstand van 0-3.


Marvilde heeft zich, zonder perfect te spelen, goed hersteld van een paar mindere weken en staat nu op de zesde plaats. Volgende week volgt een uitwedstrijd tegen Gestel (nummer 4). Dat zal zeker geen eenvoudig potje worden, maar met de juiste instelling zijn er zeker mogelijkheden.

=======================

ZONDAG 1-11-09
Marvilde 1 - RPC 1

Marvilde belabberd


In een wedstrijd tegen het op papier gelijkwaardige RPC heeft Marvilde het helemaal af laten weten. Zonder zelf ook maar één goede aanval voor elkaar te krijgen ging de wedstrijd verloren met 2-5.


In de eerste minuten was Marvilde nog minimaal gelijkwaardig aan RPC, maarhoe verder de eerste helft vorderde hoe minder daar van over bleef. Uiteindelijk resulteerde dit in de 35e minuut in een kopbal van dichtbij van Michiel Marks. Deze kon nog perfect door Wilburt Need uit de linkerbenedenhoek getikt worden tot corner. Die corner werd echter door Max Merrienboer in de lange hoek gekopt, 0-1. Vijf minuten later was het al 0-2 toen Sander Bertels een, al dan niet terechte, penalty onberispelijk binnen schoot. Hiermee werd de rust bereikt en het was te hopen dat Bram Louwers de spelers in de rust weer op het goede spoor kon krijgen.


Na de rust bleek echter al snel dat dit niet ging lukken. Binnen zeven minuten was de achterstand al verdubbeld en moest Marvilde vrezen voor een afstraffing. Door slecht verdedigen mocht Max Merrienboer twee keer van dichtbij ongehinderd inschieten, 0-4.

De net ingevallen Sofian el Betioui zorgde voor de eretreffer van Marvilde, door een vrije trap van Marco van Zantvoort, die in de klutsvoor zijn voeten viel, binnen te schieten, 1-4.
Rond de 65e minuut werd de eindstand bepaald. Vincent Lagerweg mocht in de 64e minuut ongehinderd bij de tweede paal de 1-5 binnen koppen en een paar minuten later bepaalde Sofian met zijn tweede doelpunt de eindstand op 2-5.

Marvilde kan veel beter, maar liet dat afgelopen zondag zeker niet zien. In de gestaag vallende regen viel er voor de trouwe Marvilde-supporters weinig te genieten. Hopelijk kan Marvilde zich volgende week tegen DOSKO’32 (in Duizel) herstellen van deze blamage

Overigens mag Marvilde de volgende ronde van de beker thuis aantreden tegen RKGSV uit Gerwen. Deze wedstrijd zal op 22 november gespeeld worden.

=======================

Zaterdag, 24 oktober 2009
Marvilde bereikt de 3e bekerronde


Na een zeer moeizame wedstrijd heeft Marvilde via strafschoppen de volgende ronde van de beker gehaald ten koste van Braakhuizen. Duidelijk was dat de beleving in deze bekerwedstrijd minder was dan in de eerste zeven wedstrijden van de competitie. Uiteindelijk is het doel bereikt en daar gaat het om.


De wedstrijd ging grotendeels gelijk op, waarbij Braakhuizen in de 5e minuut al op voorsprong hadkunnen komen. Ad vd Broek mocht na een lange bal alleen op Wilburt Need af gaan. Hij plaatste de bal ook prima langs de uitkomende keeper van Marvilde, maar raakte uiteindelijk slechts de paal. Drie minuten later was er de eerste grote kans voor Marvilde. Marco van Zantvoort gaf de bal op de rand van het strafschopgebied aan Rob vd Schoot. Hij treuzelde iets te lang waardoor zijn schot eindigde in een hoekschop. Bij de kort genomen hoekschop en de daaruit volgende voorzet had Rob wederom de mogelijkheid om te scoren. Helaas kopte hij, bij de eerste paal, langs de bal. In de tiende minuut was er weer een mogelijkheid voor Braakhuizen. De snelle Ad vd Broek werd aan de rechterkant weggestuurd. Hij gaf de bal vanaf de achterlijn terug op Jacob Westland, maar die schoot de bal over het vangnet. Na 24 minuten ontstond een schietkans voor Nol van Zantvliet, na een vloeiende combinatie tussen Rob vd Schoot en Sofian el Betioui. Zijn zwabber schot kon uiteindelijk met de grootste moeite gestopt worden door de keeper van Braakhuizen. Iets na het half uur stuurde Ali Emad Rob vd Schoot door het midden richting het vijandelijke doel. Rob schoot de bal al buiten het strafschopgebied, maar deed dit niet goed. Hij kwam dan ook niet verder dan een rollertje ruim naast het doel. Een paar minuten later leverde ongelukkig uitverdedigen aan Marvilde zijde weer een vrije doorgang richting Wilburt Need op. Bart van Moorsel wist zich hier echter geen raad mee en schoot de bal ver naast. Vijf minuten voor de pauze kopte Rob de Vries nog een hoekschop op doel, maar een verdediger kon de bal nog van de doellijn weg koppen. De rebound was voor Tommie vd Wiel, maar hij schoot van zeven meter hard over het doel.


De tweede helft was erg rommelig met aan beide kanten de nodige kansen en kansjes. Uiteindelijk leek de bevrijdende treffer een kwartier voor het einde te komen. Denny Hocksenar stuurde Nol van Zantvliet aan de linkerkant weg. Zijn voorzet werd weggewerkt in de voeten van Gabby Gijzen. Gabby werd neergelegd wat voor Marvilde een strafschop opleverde. Ali Emad is het hele seizoen al trefzeker vanaf de stip en zo ook deze keer, 0-1. Hierna kreeg Marvilde legio kansen om de wedstrijd definitief te beslissen, maar onzorgvuldigheid in de eindpass zorgden alsnog voor een spannend einde. In de 90e minuut sloeg de vlam in de pan, waarbij twee teams het met elkaar aan de stok kregen. Uiteindelijk vond de scheidsrechter dat Rob de Vries de grootste dader was en stuurde hem met een rode kaart weg. In blessuretijd kreeg Marvilde dan toch nog het deksel op de neus. Geert van Tongerlo tikte van dichtbij de 1-1 binnen. In bekerwedstrijden betekent dit meteen strafschoppen en die werden beter genomen door Marvilde, 3-4.


De derde ronde is bereikt en hopelijk levert dat bij de loting een mooie thuiswedstrijd op.

Volgende week wordt de competitie hervat met een thuiswedstrijd tegen RPC. RPC staat gelijk met Marvilde in de middenmoot. Hopelijk kan Marvilde na twee nederlagen en een gelijkspel de draad van de eerste vier wedstrijden weer oppakken.

=======================

Zondag 18 oktober 2009
Marvilde verliest van VOAB


Marvilde begon de wedstrijd heel slecht want al in de eerste minuut kon Fabian Ho-A-Tong diagonaal het strafschopgebied binnen lopen en vanaf de hoek de bal snoeihard in de kruising schieten.

In de 9e minuut werd Nol van Zandvliet diep gestuurd maar kon de bal net niet aan voor de uitstormende keeper, Gabby Gijzen kon daarna een voorzet van links niet niet binnenkoppen.
VOAB zette goed druk op Marvilde waardoor de opbouw soms moeizaam ging. Een vrije trap van Rob de Vries werd maar net in de muur gesmoord. In de 27e minuut werd Gabby Gijzen door een steekpass van Ali Emad het strafschopgebied binnen gespeeld en werd Gabby van achteren ten val gebracht. Ali Emad verzilverde deze penalty en stond Marvilde weer gelijk.
Lang mocht dit niet duren want op rechts kon de razend snelle Nazmi Cakir oprukken en alleen voor Wilbert verschijnen en liet hem kansloos zodat Marvilde al weer achter stond.
Een schot na een mooie een-twee tussen Marco van Zantvoort met Hans Regeling kon nog maar net door een speler van VOAB gekeerd worden. Wilbert had zijn goede vorm vast weten te houden en kon enkele gevaarlijke ballen keren totdat in de laatste minuut voor rust Fabian wederom kon scoren door een bal die uit een vrije trap kwam in twee keer in het dak van het doel te schieten.

Waarschijnlijk had Bram Louwers de jongens tijdens de rust moed in gesproken want de groep kwam, met Rob van de Schoot als vervanger van de geblesseerde Gabby Gijzen, heel goed uit de startblokken. Rob had de pech om al in de eerste minuut van de tweede helft op de paal te schieten en niet veel later had Patrick Linders en scoringskans maar speelde de bal breed en die kon niet binnen geschoten worden. In de 72e minuut moest de helaas geblesseerde Nol van Zandvliet vervangen worden door een goed invallende Marcel de Jonge waardoor Henry Eliens die wederom goed speelde door kon schuiven naar het halfveld. Patrick Linders scoorde ineens de 3-2 na een mooie pass van Rob van de Schoot. Het spel golfde daarna nog heen en weer zonder echt gevaarlijk te worden voor beide parijen hoewel Danny Hocksenar nog vlak voor tijd een doorgebroken speler tegen moest houden. Vanaf toen zette Marvilde druk en kon zelfs in de vierde minuut van de blessuretijd nog gelijk komen als de keeper van VOAB de vrije trap van Marco van Zandvoort niet tegen de paal wist te tikken.


Als Marvilde iets meer geluk gehad had gedurende de gehele wedstrijd had men misschien een punt uit Goirle mee kunnen nemen.

=======================

Zondag 11 oktober 2009
Marvilde krijgt een gelukkig punt


Marvilde is in de fase van de competitie terecht gekomen waarin het louter sterke tegenstanders krijgt. In de eerste vijf wedstrijden heeft het gespeeld tegen de onderste drie ploegen uit de ranglijst. Die moet je ook winnen en dat heeft Marvilde ook gedaan, maar de overige wedstrijden tegen Reusel Sport (2-1) en SBC (1-0) gingen verloren. Ook afgelopen zondag stond een lastige tegenstander op het programma, Valkenswaard. Uiteindelijk mocht Marvilde blij zijn met het punt dat het over hield aan deze wedstrijd.


Het grootste deel van de eerste helft had Marvilde een overwicht op Valkenswaard. In de 11e minuut had het dit moeten bekronen met een treffer. Hans Regeling ging prima door aan de rechterkant van het veld en gaf de bal voor. Hier stond Gabby Gijzen die de bal op een paar meter midden voor het doel voor het intikken had. Helaas raakte hij de bal verkeerd en ging het leder over het doel van Jeffrey Kleine Deeters. Ondanks het overwicht bleef het altijd opletten voor de aanvallers van Valkenswaard. In de 20e minuut speelt Patrick Linders de bal totaal verkeerd terug in de verdediging van Marvilde. Rob van Poppel kon onderscheppen en schoot de bal prima langs Wilburt Need, 0-1. Marvilde herstelde zich snel, maar kon niet tot scoren komen. In de 36e minuut kwam de grootste kans toen ook Valkenswaard de bal niet goed terug speelde. Gabby kon met een sliding bij de bal, maar de doelman van Valkenswaard kon redding brengen. De rust werd dus bereikt met een, op dat moment onterechte voorsprong voor Valkenswaard.


In de tweede helft werd Valkenswaard echter al snel de betere ploeg. Het kreeg legio kansen om de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. In de 49e minuut kwam Rob van Poppel alleen voor Wilburt Need, maar Wilburt redde prima. Dat deed hij ook in de 55e minuut toen in korte tijd Valkenswaard vier keer mocht schieten op het doel. De scheidsrechter had kunnen beslissen voor penalty, een keer ging de bal op de paal, maar uiteindelijk had Wilburt de bal in zijn handen. In het laatste kwartier kreeg Marvilde weer meer vat op de wedstrijd, maar had Van Poppel, alleen voor Need, de wedstrijd toch weer kunnen beslissen (82e minuut). Het gevaarlijkste moment kwam hiervoor (77e minuut) van Rob de Vries, die de bal uit een corner in de handen van de doelman van Valkenswaard kopte. Uiteindelijk kreeg (letterlijk) Marvilde in de 85e minuut de gelijkmaker. Marco van Zantvoort speelde de bal perfect op de vrijgelaten Nol van Zantvliet aan de linkerkant van het veld. Zijn harde voorzet werd uiteindelijk (zonder dat hij het wist) door Rob Vlassak in het eigen doel gewerkt, 1-1. Uiteindelijk had Marvilde in de laatste seconde nog de overwinning kunnen pakken. Een corner ging over de hele verdediging en werd voorbij de tweede paal voor het doel gebracht door Tommie van de Wiel. Midden voor het doel had Hans Regeling in een scrimmage de bal in het doel kunnen schieten, maar dit lukte net niet.


Marvilde heeft een gelukkig punt gepakt, maar na onterechte nederlagen tegen Reusel Sport en SBC mag dit ook wel een keer. Volgende week wacht een ploeg in vorm. In Goirle mag Marvilde het opnemen tegen VOAB, de huidige nummer twee. Deze wedstrijd zal Marvilde aan de bak mogen en laten zien dat het in de bovenste regionen thuis hoort.

Wedstrijd van de week 

SBC - Marvilde
(wedstrijdverlag amateurvoetbaleindhoven.nl)

SBC wint in een matige wedstrijd van Marvilde 1-0

De wedstrijd tussen SBC en
Marvilde was niet hoogstaand, maar een belangrijke wedstrijd voor beide teams. SBC wist de laatste 2 wedstrijden in winst om te zetten, na de eerste 2 te hebben verloren. Voor SBC was het dan ook belangrijk om deze wedstrijd in winst om te gaan zetten, om zodoende aansluiting te krijgen in de bovenste regionen van de 3e klasse D.
Voor Marvilde was winst noodzakelijk om het gat niet te groot te laten worden met koploper Bladella.

De wedstrijd begon aan beide kanten afwachtend en het duel speelde zich voornamelijk af op het middenveld. Zowel SBC als Marvilde probeerde van achteruit de opbouw te verzorgen, maar beide teams leden hierin veel balverlies, daardoor was de wedstrijd in het eerste half uur erg rommelig.
Marvilde
had wel het betere van het spel,het was af en toe dreigend, maar niet slagvaardig als het 16 metergebied van de tegenstander kwam. Voor de rust creëerde SBC geen enkele kans en Marvilde was in de 30e minuut het dichts bij een treffer. Het was Ali Emad die op rechts een goede voorzet gaf op Denny Hocksenaer die het speeltuig voor het inkoppen had en voor de 0-1 had moeten zorgen. Echter raakte hij de bal volledig verkeerd en de bal ging naast. Kort daarna was het Patrick Linders die in de 16 meter goed los kwam van zijn tegenstander en met een listig hakballetje de bal net naast zag gaan. Russtand 0-0

Na de rust had het spelbeeld eenzelfde aanzien.
Marvilde was voetballend beter maar kwam moeilijk door de verdediging van SBC heen en SBC bleef simpel overeind. Waar Marvilde probeerde een opening te forceren, was het SBC die de score opende. Een diepe bal van Labinot Maloku op Alex Haas in de 70e minuut betekende meteen de 1-0, Haas lobde de bal over de utkomende keeper Need heen.
Na de 1-0 kwam SBC beter in de wedstrijd maar tot meer kansen leidde dat niet.
Waar Marvilde probeerde een gelijkspel uit het vuur te slepen en SBC de 1-0 voorsprong koesterde, ging de wedstrijd uit als een nachtkaars en bleef de 1-0 stand op het scorebord.

Een overwinning van SBC, die niet echt verdiend te noemen was.Trainer van Wilgen van SBC vond dat zijn ploeg deze overwinning uit het vuur had weten te slepen, doordat het verdedigend goed stond. We spelen de laatste wedstrijden zo en dat pakt tot nu toe elke keer goed uit. Goed, tot de 1-0 hadden we niet 1 kans gecreëerd maar na de 1-0 hadden we wel de mogelijkheid om het duel te beslissen.

Voor trainer Bram Louwers waren de druiven zuur na de wedstrijd. Louwers zag een beter Marvilde in de 1e helft en we hadden de scoren moeten openen. Goed, dat laten we na in de 1e helft en komen we na de rust ongelukkig op een 1-0 achterstand. Dan weet je dat je het moeilijk krijgt tegen dit SBC, dat verdedigend speelt.
Jammer dat we verloren hebben, het gat is nu 6 punten geworden met koploper Bladella dat wist te winnen uit bij Gestel. Maar we moeten verder werken naar de volgende wedstrijden en hier lering uit trekken.


Zondag 4 oktober 2009
SBC1 - Marvilde 1

Marvilde doet zichzelf tekort tegen SBC (wedstrijdverslag Marvilde)

Na drie betrekkelijk eenvoudige wedstrijden tegen RKDSV (5-1), Acht (1-0) en DBS (10-0) stond een van de lastigste wedstrijden van deze competitie op het programma, uit bij SBC uit Son en Breugel. Uiteindelijk was Marvilde de eerste helft voetballend beter, maar was SBC in de tweede helft doeltreffender. Dit leverde dan ook een nederlaag op die zeker niet verdiend was.

Gedurende de gehele eerste helft was Marvilde beter dan SBC. SBC kwam tot geen enkele uitgespeelde kans en Marvilde kreeg meerdere mogelijkheden, zonder dat het tot uitgespeelde grote kansen kwam. Meestal was de laatste bal niet nauwkeurig genoeg, waardoor de verdediging van SBC de bal op kon ruimen. In het eerste half uur waren er kansjes voor Patrick Linders die aan de linkerkant in het strafschopgebied een te slap schot afleverde en Hans Regeling die zijn tegenstander prima uitkapte, maar zijn schot uiteindelijk geblokt zag door een tegenstander. In de 40e minuut stuurde Ali Emad Nol van Zantvliet diep. Nol was te snel voor zijn tegenstander en gaf de bal vanaf de achterlijn voor. Bij de eerste paal probeerde Patrick Linders met een bal achter het standbeen te scoren, maar dit mislukte en de bal ging voor een achterbal over de achterlijn. Één minuut later gaf Ali Emad een strakke voorzet, maar kon Tommie van de Wiel de bal van dichtbij net niet voldoende raken. Al bij al een eerste helft met een overwicht voor Marvilde zonder dat het de kansjes kon benutten, dus 0-0.

In de tweede helft was Marvilde het overwicht kwijt. De dreigende acties waren er niet meer en bij de eerste kans van SBC was het meteen raak. Balverlies van Marvilde op het middenveld leverde een lange bal op van Labinot Maluko. Deze viel over de verdediging van Marvilde voor de voeten van Alex Haas. Hij lobte de bal over de uitgekomen Wilburt Need in het verlaten doel, 1-0. Drie minuten later had SBC de genadeklap uit kunnen delen, maar een ingekopte bal van Maloku kon prima gered worden door Wilburt Need. De rebound werd door Florian Ross op de buitenkant van de paal geschoten. Hierna probeerde Marvilde het wel, maar het heilige vuur was weg en de wedstrijd eindigde in een kleine, onverdiende nederlaag.


Volgende week mag Marvilde proberen de tegenslag recht te zetten met een thuiswedstrijd tegen een gevaarlijke outsider, Valkenswaard. Valkenswaard staat één punt voor op Marvilde.

=======================

ZONDAG 27 september 2009
Marvilde – DBS  10-0


De vooruitzichten waren al niet goed voor DBS. Marvilde zit lekker in haar vel en DBS niet bepaald, ondanks de overwinning vorige week tegen een zwak RKDSV. Gelukkig voor DBS was Marvilde in de loop van de wedstrijd nonchalant in het afmaken van de kansen, anders was de rust al ingegaan met de dubbele cijfers.

DBS wist nog niet dat de wedstrijd begonnen was en het stond al achter. De eerste de beste aanval leverde een voorzet van Nol van Zantvliet op die door Patrick Linders in het dak van het doel geschoten werd, 1-0. Binnen 10 seconden was de score dus al opengebroken en de manier waarop dit ging was symptomatisch voor bijna al de doelpunten die er zouden vallen. Elke aanvaller van Marvilde, of het nu Hans Regeling, Nol van Zantvliet of Ali Emad vanaf het middenveld was of de twee spitsen Gabby Gijzen en Patrick Linders, was sneller en beter dan zijn tegenstander. Bijna al de doelpunten waren dan ook uiteindelijk intikkertjes, omdat de bal meestal vanaf de achterlijn voorgegeven werd op een vrijstaande speler op ongeveer 5 meter van het doel van DBS. Toch kwam DBS in de tweede minuut bijna op gelijke hoogte. De kopbal van Elroy Leijten, oud Marvilde, was goed in de hoek geplaatst, maar Wilburt Need wist prachtig redding te brengen. DBS had toch al een veldoverwicht in de eerste 10 minuten, maar wist hier niet uit te scoren. Toen die tien minuten om waren ging het in 6 minuten heel snel. In de 10e, 12e, 14e en 16e minuut waren het drie keer Patrick Linders en één keer Gabby Gijzen die de bal op een presenteerblaadje kregen en zo de score naar 5-0 wisten te verhogen. In de 26e minuut deed Gabby Gijzen nog een duid in het zakje voor de 6-0. Hierna kreeg DBS weer een aantal kansen, waarbij vooral Elroy Leijten het vizier niet helemaal op scherp had staan, anders had hij de score zeker een draaglijker aanzien kunnen geven. Ook Marvilde liet zich niet onbetuigd, maar de kansen werden nu niet allemaal meer gepromoveerd tot doelpunt. Patrick Linders was nog een keer dicht bij met een schot op de paal en een bal ‘achter het standbeen’ in de handen van de keeper, daarnaast leverden schoten van Rob de Vries (over de kruising) en Marco van Zantvoort (redding keeper Tim ter Haar).
De rust ging dus in met een stand van 6-0 en de vraag was alleen maar of de tien gehaald zou worden.

Het antwoord leek in de tweede helft al snel te komen. In de 47e minuut werd Hans Regeling neergelegd binnen de beruchte lijnen en Ali Emad schoot de toegekende penalty binnen, 7-0. Na een kwartier in de tweede helft was Hans Regeling weer een keer te snel voor zijn tegenstander en gaf de bal voor op Gabby Gijzen. Die had de bal weer voor het intikken, 8-0. Rond de 70e minuut mocht Nol van Zantvliet twee keer aanleggen. Eerst ging hij aan de haal over de linkerkant, maar werd zijn inzet gestopt door de keeper en één minuut later pegelde hij een vrije trap van 25 meter op de vuisten van de doelman. In de 75e minuut leek het volgende doelpunt de vallen. Ali Emad gaf een prima steekbal op Nol van Zantvliet. Zijn voorzet vanaf de linkerkant werd bij de tweede paal van dichtbij hoog over geschoten door Gabby Gijzen. Drie minuten later was het dan wel 9-0. Ali Emad werd helemaal vrij gespeeld aan de rechterkant en zijn voorzet kon eenvoudig door Rob van de Schoot ingeschoten worden. Het slotakkoord was voor Rob de Vries. Hij kwam in de 86e minuut geheel vrij voor de doelman en knalde de 10-0 in de touwen. Ook hierna waren er nog kansen, maar verder werd er niet meer gescoord.


Volgende week zal het zo gemakkelijk zeker niet gaan, dan volgt namelijk de uitwedstrijd tegen het gedegradeerde SBC. De ploeg uit Son en Breugel is zich goed aan het herstellen na twee nederlagen aan het begin van de competitie.

=======================

ZONDAG 20 SEPTEMBER 2009
Marvilde boekt verdiende overwinning op Acht


Marvilde was de competitie begonnen met een nederlaag tegen Reusel Sport en een overwinning op RKDSV uit Diessen. Het vervolg moest in Acht komen tegen de plaatselijke VV Acht. Beide teams zijn vorig seizoen gepromoveerd uit de vierde klasse, Marvilde als kampioen en Acht via de nacompetitie. Het gevoel vóór de wedstrijd was dusdanig dat een overwinning mogelijk moest zijn. Een overwinning kwam eigenlijk alleen in het laatste kwartier in gevaar, maar het scoren van doelpunten valt niet altijd mee.


De eerste minuten van de wedstrijd gingen gelijk op. Acht viel aan en Marvilde viel aan en het enige noemenswaardige feit ontstond in de 8e minuut toen Tommy van de Wiel, de stille kracht van Marvilde, aan mocht leggen voor een schot vanaf 30 meter. Helaas ging het schot, ondanks de goede bedoelingen, naast het doel. In de 21e minuut werd Ali Emad aan de linkerkant weggestuurd. Hij schoot de bal vanaf de linkerkant in, maar de keeper kon redding brengen. Hij deed dit echter recht in de voeten van Hans Regeling, die de bal voor het inschieten had. Helaas raakte hij de voet van een verdediger. In de volgende minuut bereikte Patrick Linders vanaf de rechterkant, perfect de mee opgekomen Marco van Zantvoort. Midden voor het doel op de rand van het strafschopgebied mocht hij aanleggen voor een schot, maar dit ging over het doel van keeper Jean Paul Vanderfeesten. Vijf minuten later ging Nol van Zantvliet aan de linkerkant aan de haal. Zijn voorzet kwam bij Rob van de Schoot op de rand van het strafschopgebied terecht. Hij mocht vrij aanleggen, maar ook hij schoot de bal over het doel. In de 37e minuut kreeg Marvilde een vrije trap op 20 meter van het doel. Marco van Zantvoort schoot deze op de lat, waarna Rob van de Schoot de rebound in het doel schoot. De vlag van de grensrechter ging de lucht in en de scheidsrechter volgde dit vlagsignaal, waardoor dit doelpunt op dubieuze wijze niet door ging. De wedstrijd ging een beetje lijken op die van twee weken geleden in Reusel. Ook toen kreeg Marvilde de nodige kansen, maar bleven de doelpunten uit. Gelukkig voor Marvilde was de aanvallende kracht van Acht zeer beperkt, waardoor het achterin niet zo veel te duchten had.


De tweede helft speelde zich tot een kwartier voor het einde ook grotendeels op de helft van Acht af. Marvilde kreeg enkele kansen en Acht vond het prima zo, zij hadden immers nog altijd aan één geslaagde uitval voldoende om een beter resultaat te halen. Uiteindelijk kreeg Marvilde in de 74e minuut toch de beloning voor het goede spel. Ali Emad gaf vanaf de rechterkant de bal voor en Gabby Gijzen mocht op vijf meter van het doel geheel vrijstaand de 0-1 binnenkoppen. Hierna zakte Marvilde (gedwongen) terug. Acht zette alles op alles om de gelijkmaker af te dwingen. Het leek daarin te gaan slagen in de 84e minuut toen Wilburt Need een doorgebroken aanvaller neerhaalde en Acht een strafschop mocht nemen. Wilburt herstelde deze fout echter door de ingeschoten strafschop perfect uit zijn rechterhoek te duiken. Hierna bleef Acht aanvallen en probeerde Marvilde er met counters uit te komen. Grote kansen deden zich niet meer voor en Marvilde had de tweede dikverdiende overwinning op zak. Hierdoor komt Marvilde op de tweede plaats in de stand terecht met drie punten achterstand op het ongeslagen Bladella.


Volgende week volgt de thuiswedstrijd tegen DBS dat afgelopen zondag haar eerste overwinning pakte door een 2-0 overwinning op RKDSV.

=======================

ZONDAG 13 SEPTEMBER 2009

Marvilde overklast RKDSV

Na een eerste verloren wedstrijd, vorige week tegen Reusel Sport 2-1, mocht Marvilde zich herstellen tegen RKDSV uit Diessen. RKDSV was vorig jaar een degelijke derde klasser, maar na het vertrek van een viertal vasten krachten zijn ze duidelijk zwakker geworden. Dat bleek ook in de wedstrijd tegen Marvilde. Met één gewonnen en één verloren wedstrijd nestelt Marvilde zich prima in de subtop.


De eerste 15 minuten van de wedstrijd waren voor RKDSV. De gasten uit Diessen mochten voetballend een overwicht hebben, maar grote kansen kwamen hier niet uit voort. De grootste kans was zelfs voor Marvilde toen Patrick Linders in de 5e minuut de bal diep gaf op Gabby Gijzen. Hij kon keeper Maikel Hoosemans net niet verslaan met zijn, in de sliding, ingeschoten bal. Na dat eerste kwartier werd Marvilde sterker en had het gedurende de rest van de wedstrijd een groot overwicht. Na een aantal kleinere kansen viel na een half uur het eerste doelpunt. Gabby Gijzen gaf een perfecte steekbal op Nol van Zantvliet aan de linkerkant. Nol gaf de voorzet en midden voor het doel kon Patrick Linders de bal binnen glijden voor de 1-0. Nauwelijks vijf minuten later stond ook de 2-0 op het bord. Marco van Zantvoort mocht net buiten het strafschopgebied een vrije trap nemen. Hij krulde de bal, over de grond, langs de slecht opgestelde muur. Vijf minuten voor de rust leek de wedstrijd beslist te worden. Nol van Zantvliet gaf de bal voor op Patrick Linders, maar Patrick had last van de keeper en een paar verdedigers. Die hele kluwen aan spelers vergat echter allemaal de bal aan te raken, waardoor Gabby Gijzen de bal heel eenvoudig in het lege doel mocht schieten, 3-0.

Net voor de rust nam RKDSV nog een corner welke helaas voor Marvilde geheel vrijstaand bij de tweede paal binnengeschoten mocht worden door Frank Kolen, 3-1.

Marvilde leek even van slag, maar herstelde zich na tien minuten in de tweede helft prima. De eerste grote kans, Patrick Linders werd alleen naar de keeper gestuurd, maar schoot over, werd de wedstrijd rond de zeventigste minuut definitief beslist. In de 69e minuut snelde Hans Regeling weg van zijn tegenstander en gaf de bal perfect voor op Rob van de Schoot. Rob tikte de bal prima met binnenkant voet in de verste hoek binnen, 4-1. Drie minuten later was het weer Hans Regeling die zich op kracht ontdeed van zijn tegenstander. Zijn voorzet werd slecht verwerkt door de keeper en Rob van de Schoot mocht de bal het laatste zetje geven in het verlaten doel, 5-1. Marvilde kreeg hierna nog legio kansen en kansjes, maar een doelpunt viel er niet meer.


Een zeer verdiende overwinning tegen een zwakke tegenstander. Volgende week kan Marvilde tegen een andere promovendus, Acht, laten zien dat het bij de bovenste ploegen thuis hoort.

=======================

ZONDAG 6 SEPTEMBER 2009
Marvilde doet zichzelf tekort


Na een bijna perfecte voorbereiding, waarin o.a. de volgende ronde van de beker gehaald werd na drie prima overwinningen, waren de verwachtingen aan het begin van de competitie hoog gespannen. Marvilde begon meteen met een zeer lastige uitwedstrijd bij één van de titelkandidaten, Reusel Sport. Na een goede eerste helft, waarin te veel grote kansen gemist werden, verloor Marvilde de wedstrijd uiteindelijk in de laatste minuten.


Reusel Sport begon fel aan de wedstrijd, maar verder dan een schotje over het doel van Wilburt Need kwamen ze in de eerste vijf minuten niet. Hierna nam Marvilde het grootste deel van de eerste helft het heftin handen. In de zesde minuut draaide Marco van Zantvoort zich goed vrij en schoot de bal in de korte hoek. Keeper Bas Brekelmans kon zijn hand er nog net achter krijgen en verwerkte de bal tot corner. Deze werd kort genomen door Nol van Zantvliet. Uiteindelijk kreeg hij de bal ook weer terug, waarna zijn voorzet bij de eerste paal, tegen diezelfde paal geschoten werd door Patrick Linders. Twee minuten later ontweek Patrick Linders de buitenspelval, maar was zijn voortzetting op Nick Kapteijns niet zorgvuldig genoeg, waardoor deze overtal situatie niet uitgebuit werd. In de 10e minuut stuurde Marco van Zantvoort, Patrick Linders diep. Hij kapte zijn tegenstander uit, maar vrij voor de keeper was zijn schot niet goed genoeg om de keeper te verschalken. In de 14re minuut mocht Gabby Gijzen geheel vrijstaand op 10 meter van het doel inkoppen, na een voorzet van Nick Kapteijns. Helaas recht in de handen van de keeper. Weer twee minuten later kopte Gabby Gijzen een lange bal door op Nol van Zantvliet. Hij was eerder bij de bal dan de keeper, maar tikte de bal voor het doel langs. Na al deze kansen kreeg Reusel Sport plots een grote kans vanaf de strafschopstip in de 18e minuut. Rob de Vries stopte Paul Lavrijsen onreglementair af, waarna de scheidsrechter naar de stip wees. Wilburt Need kon de zwak ingeschoten bal van Geert Jansen klemvast pakken, zodat de stand toch nog dubbel blank bleef. Marvilde was nauwelijks geschrokken van deze kans voor Reusel en bleef de betere ploeg. Desondanks ging Reusel Sport met een onterechte voorsprong de rust in. Drie minuten in blessuretijd viel de bal bij een uitval van Reusel een aantal keren ongelukkig voor Marvilde. Dave Hermans wist wel raad met deze buitenkans en schoot de bal via Wilburt Need in het doel, 1-0.


In de tweede helft was het al snel weer gelijk. Na vier minuten gaf Hans Regeling vanaf de rechterkant de bal voor en vanaf de strafschopstip plaatste Gabby Gijzen de bal bekeken in het doel, 1-1. Tien minuten na de rust werd Ali Emad diep gestuurd aan de linkerkant. Met twee verdedigers voor zich wist hij uiteindelijk via Gabby, Hans Regeling te bereiken. Op vijf meter schuin voor het doel aan de rechterkant van het strafschopgebied schiet hij de bal net over het doel. Na een uur voetballen neemt Reusel het heft meer en meer in handen. Grote kansen blijven vooralsnog uit, maar Marvilde komt niet echt meer uit de verdediging. Uiteindelijk valt vijf minuten voor het einde dan toch het doelpunt dat op dat moment in de lucht hing. Een corner vanaf de rechterkant werd bij de tweede paal binnen gekopt door Harm Bruininx, 2-1. Marvilde probeerde het tij nog te keren, maar verder dan een over het doel geschoten vrije trap op twintig meter van het doel van Marco van Zantvoort, kwam het niet meer.


Marvilde verliest dus de eerste wedstrijd, maar door het missen van vele kansen heeft het dat vooral aan zichzelf te danken. De wedstrijd gaf zeker aan dat Marvilde voetballend goed meekan tegen deze vermeend sterkere tegenstander.

=======================

ZATERDAG 29 AUGUSTUS 2009

Marvilde na drie overwinningen naar de volgende ronde van de beker

Na twee knappe overwinningen in de poule fase van de beker had Marvilde in de laatste wedstrijd, thuis tegen Capelle, voldoende aan een gelijkspel. Marvilde had twee keer met 4-2 gewonnen, tegen Vlijmense Boys thuis en tegen Nemelaer uit, terwijl Capelle twee keer verloren had, 2-6 tegen Nemelaer en 1-3 tegen Vlijmense Boys. Voor Capelle stond er dus niets meer op het programma en Marvilde kon een knap resultaat behalen door drie tegenstanders uit te schakelen die tot vorig seizoen allemaal twee klassen hoger speelden.


De wedstrijd tegen Capelle was snel gespeeld. Al binnen vijf minuten mocht Rob de Vries het middenveld oversteken en uithalen vanaf 30 meter. De bal eindigde in het dak van het doel boven de keeper van Capelle, 1-0. Capelle was niet echt in staat om grote tegenstand te bieden en Marvilde kreeg de ene na de andere kans. In de 21e minuut volgde de eerste grote kans die eigenlijk ook een doelpunt op had moeten leveren. Patrick Linders werd diep gestuurd en kwam vrij voor de keeper te staan. Hij schoot de bal recht op de keeper, maar de terugspringende bal kwam recht in de voeten van Gabby. Op elf meter van het doel kon hij de bal geheel vrijstaand inschieten. Ook nu stond de keeper het tweede doelpunt in de weg.

Na 28 minuten nam Marco van Zantvoort aan de rechterkant een vrije trap, die door Paul van Dorst op zeven meter met een snoekduik ingekopt werd. De keeper van Capelle reageerde alert en tikte de bal over de lat. In de 35e minuut ging Denny Hocksenar aan de linkerkant alleen door. Hij was niet zelfzuchtig en gaf de bal voor op de geheel vrijstaande Patrick Linders. Op 10 meter van het doel wist hij de bal naast te schieten. Drie minuten later was er een identieke situatie waarbij dit keer Ali Emad aan de linkerkant op mocht komen. Hij gaf de bal terug op Marco van Zantvoort, die op de rand van het strafschopgebied, de bal met binnenkant voet via de binnenkant van de paal in het doel schoot, 2-0. Weer twee minuten later was de wedstrijd echt beslist. Hans Regeling passeerde een aantal verdedigers aan de rechterkant van het veld en gaf daarna de bal op de inkomende Gabby Gijzen. Zijn schot uit de draai op zeven meter van het doel knalde in de kruising, 3-0.

De wedstrijd was dus lang en breed gespeeld en Marvilde kon de tweede helft rustig uitspelen. Capelle was niet in staat om daar veel aan te doen. In de 67e minuut mocht Rob de Vries nog een keer geheel vrij opkomen. Hij schoot de bal vanaf 25 meter op doel, maar deze keer bracht de lat redding voor de bezoekers. Marvilde sloot de wedstrijd vijf minuten voor het einde in stijl af. Na een handsbal van een speler van Capelle, mocht Ali Emad de toegekende strafschop onberispelijk binnen schieten, 4-0.


Marvilde heeft de volgende ronde van de beker gehaald, met goed voetbal. Volgende week begint echter de competitie en dan zal blijken in hoeverre deze goede voorbereiding voortgezet kan worden in de competitie. De competitie begint voor Marvilde in Reusel tegen Reusel Sport.

=======================

DINSDAG 25 augustus 2009

Marvilde wint verrassend van Nemelaer

In de tweede poulewedstrijd van de beker speelde Marvilde op dinsdag 25 augustus uit tegen Nemelaer. Nemelaer is één van de topploegen in de tweede klasse en Marvilde was dus duidelijk de underdog, maar Marvilde heeft in de eerste wedstrijd van de beker, tegen Vlijmense Boys (4-2) laten zien dat het ook goed kan voetballen. Vlijmense Boys was afgelopen seizoen ook nog tweede klasser, was voetballend ook het grootste deel van de wedstrijd tegen Marvilde de betere ploeg, maar uiteindelijk was Marvilde toch de winnaar.


De eerste helft ging behoorlijk gelijk op en het spel speelde zich vooral af op het middenveld. De rust leek gehaald te worden met een 0-0 gelijk spel, maar in de laatste minuut kwam hier toch nog verandering in. Nol van Zantvliet nam vanaf de rechterkant een corner die uiteindelijk op de strafschopstip terecht kwam in de voeten van Paul van Dorst. Hij kwam ten val, maar de scheidsrechter vond het geen reden voor een strafschop. Hierna kwam de bal in de voeten van Gabby Gijzen. Ook hij ging tegen de grond en nu floot de scheidsrechter wel voor een strafschop. Ali Emad schoot deze penalty feilloos in het doel, 0-1.


Na de rust leek de wedstrijd snel beslist te zijn. In de 47e minuut gaf Rob van de Schoot een lange bal. Die leek eenvoudig voor de keeper te zijn, maar hij schoot de bal onhandig weg, waardoor die in de voeten van Patrick Linders kwam, die goed doorgelopen was. Vanaf de rechter punt van het strafschopgebied schoot hij de bal prima in het verlaten doel, 0-2. Nemelaer had deze achterstand duidelijk niet verwacht en begon steeds meer tegen de scheidsrechter te praten. Gevolg was in de 52e minuut een vrije trap op 20 meter van het doel. Patrick Linders gaf deze vrije trap een klein tikje, waarna Marco van Zantvoort de bal perfect met binnenkant voet in de kruising schoot, 0-3. De wedstrijd leek, zoals gezegd, gespeeld te zijn, maar door twee onoplettendheden in de verdediging en het doel van Marvilde kwam Nemelaer binnen 2 minuten terug tot 2-3 (60e en 62e minuut). Kort hierna kreeg Rob van de Schoot zijn tweede gele kaart en moest Marvilde dus verder met 10 man. Gezien het spelverloop leek het nu nog lastiger te worden, maar ook Nemelaer werd teruggebracht tot 10 man, ook door twee gele kaarten. Nemelaer werd wel de aanvallende ploeg, maar grote kansen kwamen hier niet uit voort. Marvilde was door snelle uitvallen nog steeds de gevaarlijkste ploeg. Vijf minuten voor het einde leverde dit een perfecte aanval over de linkerkant op. Ali speelde zich vrij aan de linkerkant en gaf de bal nog verder naar de zijlijn aan Marco van Zantvoort. Marco speelde een paar verdedigers uit en gaf de bal  vanaf de achterlijn terug op Ali. Helaas ging zijn schot net naast. Één minuut later viel dan toch de beslissing. Patrick Linders ging op avontuur en uiteindelijk kwam hij alleen voor de keeper aan de rechterkant van het veld. Hij schoot de bal prima binnen en de eindstand kwam zo uit op 2-4.


Gevolg hiervan is dat Marvilde nu twee keer gewonnen heeft en het in de laatste poulewedstrijd voldoende heeft aan een gelijkspel. Dit moet dan gebeuren op zaterdag 29 augustus in de thuiswedstrijd tegen Capelle (zaterdag 3e klasser, vorig jaar 2e klasser).

=======================

ZONDAG 23 AUGUSTUS 2009

Marvilde op de valreep voorbij Vlijmense Boys

Het seizoen is weer begonnen en voor Marvilde was dat met de eerste bekerwedstrijd thuis tegen Vlijmense Boys. Dit was voor Marvilde meteen de eerste kennismaking met de derde klasse. Het eerste uur gaf aan dat het zeker niet zo gemakkelijk zal gaan als afgelopen seizoen. Uiteindelijk kwam het allemaal toch nog goed en heeft Marvilde een zeer knappe overwinning behaald op een goede tegenstander die vorig jaar nog in de 2e klasse speelde.

De eerste helft speelde zich grotendeels af op de helft van Marvilde. Vlijmense Boys was voetballende beter en Marvilde kwam elke keer net iets te laat. Met een enkele snelle uitval liet Marvilde wel zien dat het goed kan voetballen. Het eerste echte gevaar kwam al in de 8e minuut van Vlijmen. Soufiane Bakkili nam een vrije trap op 25 meten van het doel van Ilir Sulejmanovic, vervanger van Wilburt Need die nog 2 wedstrijden schorsing heeft van afgelopen seizoen. Ilir wist prima redding te brengen. In de 20e minuut was de eerste opleving van Marvilde. Marco van Zantvoort gaf voor vanaf de linkerkant en Gabby Gijzen mocht geheel vrij vanaf 13 meter inschieten. Een speler van Vlijmen wierp zich voor de bal en leek dat te doen met zijn hand, maar de scheidsrechter zag er geen strafschop in. Na weer enkele kansen voor Vlijmen was het in de 34e minuut plotseling 1-0 voor Marvilde. De bal werd aan de rechterkant meegegeven met Denny Hocksenar, via Patrick Linders en Gabby Gijzen kwam de bal op de rand van het strafschopgebied bij Marco van Zantvoort terecht. Met een bekeken schot binnenkant voet plaatste hij de bal precies aan de goede kant van de paal in het doel. Hiermee leek Marvilde met een voorsprong te gaan rusten, maar in de laatste 5 minuten was het toch Vlijmense Boys dat nog twee keer scoorde. Eerst was het in de 40e minuut Patrick Leytens die perfect binnenschoot en in de 44e minuut mocht Vlado Petrovic vanaf de strafschopstip de 1-2 binnenschieten. Op dat moment een zeer terechte voorsprong voor Vlijmense Boys.
De tweede helft ging hetzelfde van start als de hele eerste helft. Vlijmen viel aan en Marvilde kwam er af en toe gevaarlijk uit. In de 55e minuut mocht Michel Baay aanleggen vanaf 16 meter, maar Ilir in het doel van Marvilde wist met een reflex redding te brengen. Twintig minuten voor het einde kwam dan toch de ommekeer. Geheel onverwacht kreeg Gabby de bal voor zijn voeten en hij bedacht zich geen moment. In volley schoot hij de bal vanaf 25 meter onhoudbaar in de kruising, 2-2. Marvilde werd sterker en bekroonde dat in de laatste vijf minuten met twee treffers. In de 86e minuut stuurde Marco van Zantvoort Patrick Linders diep. Patrick omspeelde de keeper en tikte de 3-2 tegen de touwen. Één minuut later werd Marco neergelegd binnen de beruchte lijnen en mocht Ali Emad de toegekende strafschop binnenschieten, 4-2.
Al met al een niet geheel verdiende overwinning tegen een Vlijmense Boys dat het grootste gedeelte van de wedstrijd het beste van het spel had, maar het gaat om de doelpunten en dus wint Marvilde met 4-2.

Dinsdag 25 augustus volgt een uitwedstrijd tegen Nemelaer (2e klasse) en de eerste ronde van de beker wordt afgesloten met een thuiswedstrijd tegen Capelle (3e klasse). Dit gebeurt op zaterdag 29 augustus om 17:00 uur als afsluiting van de 2e Open Dag van Marvilde, die zaterdag om 13:00 uur begint. Deze Open Dag zijn er vooral activiteiten voor de Marvilde jeugd en later in de middag en avond komen de A en B-jeugd en de senioren aan bod. Er zal onder anderen een hooghoudwedstrijd gehouden worden voor de jeugd van de vier Veldhovense verenigingen. De dag wordt besloten met een BBQ en feestavond voor de aanwezigen en uiteraard de wedstrijd van Marvilde 1 tegen Capelle.

=======================

ZONDAG 9 AUGUSTUS 2009

Marvilde speelt bevredigende eerste oefenwedstrijd

In een tijd waarin meer mensen aan vakantie denken dan aan voetbal, is Marvilde sinds afgelopen dinsdag aan de voorbereiding begonnen voor een nieuw seizoen. Na het kampioenschap van afgelopen seizoen ligt die nieuwe uitdaging in de derde klasse.

Vandaag stond de eerste oefenwedstrijd op het programma, uit tegen Geldrop (1e klasser). Door de vele afwezigen stond er een behoorlijk geïmproviseerd elftal. De eerste twintig minuten is Geldrop dan ook veel beter en komt het na ongeveer tien minuten ook verdient op voorsprong door Tom Fransen. Marvilde lijkt overlopen te worden maar na die eerste twintig minuten wordt Marvilde sterker en is Geldrop zeker niet meer zo overheersend. De grootste kans in die eerste helft is voor Rob van de Schoot die alleen op de keeper af mag gaan. Zijn lob gaat prima richting doel, maar komt op de onderkant van de lat en zo terug het veld in. Ook Patrick Linders is, na een paar jaar in een lager team te hebben gespeeld, weer aanwezig. Hij had een prima omhaal in huis die door de keeper maar ternauwernood tot corner verwerkt kon worden.

In de tweede helft verandert er niet zo veel. Geldrop speelt te traag en nonchalant. Bij doorzetten van Ali Emad schoot de keeper de bal tegen hem op. Ali wist de bal nog goed voor te zetten maar Marc Pullens had net niet genoeg vrijheid om de bal binnen te knikken. Na ongeveer 20 minuten in de tweede helft krijgt Marvilde loon naar werken. Wat Ali eerder deed, werd nu gedaan door Marc Pullens. Ook hij kreeg de bal tegen zich aan en hij stond plotseling voor een leeg doel, 1-1. Marvilde leek een verrassend gelijk spel te gaan halen maar in het laatste kwartier is de conditionele kracht bij Geldrop toch iets groter. Zij zijn dan ook al enkele weken in training en hebben een paar weken geleden van BVO Eindhoven gewonnen met 3-1. Door nog twee doelpunten van Tom Fransen, waarvan de eerste een schitterende vrije trap in de kruising, verliest Marvilde alsnog met 3-1.

Uiteindelijk dus verloren maar de eerste wedstrijd onder de nieuwe trainer Bram Louwers en zijn assistent Dennis Tiels zag er hoopvol uit.

De fotoreportage van deze wedstrijd is HIER te zien of onder het menu: Multimedia->Fotogalerie en dan kiezen voor de categorie Wedstrijden->Marvilde 1


Banner
JoomlaWatch Stats 1.2.8_04-dev by Matej Koval
HOOFDSPONSOR

Banner

STERSPONSORS

 • Stersponsors Marvilde
 • Stersponsors Marvilde
 • Stersponsors Marvilde
 • Stersponsors Marvilde
 • Stersponsors Marvilde
 • Stersponsors Marvilde
 • Stersponsors Marvilde
 • Stersponsors Marvilde
 • Stersponsors Marvilde
 • Stersponsors Marvilde
 • Stersponsors Marvilde
 • Stersponsors Marvilde
 • Stersponsors Marvilde
 • Stersponsors Marvilde
 • Stersponsors Marvilde
 • Stersponsors Marvilde
 • Stersponsors Marvilde
 • Stersponsors Marvilde
 • Stersponsors Marvilde
 • Stersponsors Marvilde
 • Stersponsors Marvilde
 • Stersponsors Marvilde
 • Stersponsors Marvilde
 • Stersponsors Marvilde
 • Stersponsors Marvilde
 • Stersponsors Marvilde
 • Stersponsors Marvilde
 • Stersponsors Marvilde
 • Stersponsors Marvilde
 • Stersponsors Marvilde
 • Stersponsors Marvilde
 • Stersponsors Marvilde
 • Stersponsors Marvilde

Marvilde 1 - Twitter

s.v. Marvilde - Facebook

Banner

Marvilde TV

Banner

ARCHIEF

AANTAL BEZOEKERS

We hebben 54 gasten online