Marvilde JO19-1

3e klasse 09

15 februari 2020 15:00

Onbekend

Na de gewonnen wedstrijd tegen Heeze, moesten we deze week tegen Geldrop. Tegen Geldrop J019-2, of... dat dachten we in ieder geval.
Voor de wedstrijd moest onze grensrechter Jesper de scheidsrechter attenderen op het ontbreken van de hoekvlaggen. Ondertussen liepen de jongens warm op een zompig veld dat bezaaid lag met takken. Geen ideale omstandigheden.
De wedstrijd begon stevig. Het lijkt wel of de 3e klasse bonkigere en hardere tegenstanders heeft dan in de 4e klasse. En de vele verschillende shirtjes, gaven duidelijk aan dat dit niet het orginele Geldrop team was. Het was in ieder geval een zeer zware opening. Al snel waren de eerste pijntjes daar. Na een kwartier maakten we achterin een fout, waardoor Geldrop in schietpositie kwam. Ze schieten keurig binnen. 1-0 achter, dat was heel lang geleden.
Wat later viel de bal tussen Dima en zijn tegenstander in. Vlak voor de zijlang draait de speler van Geldrop zijn schouder er in en vangt Dima op. Een enorme knal was het gevolg. Dima kon niet verder en met een flink beschadigde neus en een coldpack betekende dit meteen einde wedstrijd voor hem. De scheidsrechter trad niet op. Ook niet tegen de speler die een van onze ouders verbaal aan pakte.  Ook Thomas van Ool moest van het veld, groggy. Een iets te fanatieke actie zorgde ervoor dat hij even te weinig zuurstof in de hersenen kreeg en hierdoor werd hij duizelig.
Niels van Herwijnen gaf een knappe pass op Gui, maar hij schoot op de handen van de keeper. Ook net voor de rust kreeg Gui nog een kans. Toch gingen we de rust in met een 1-0 achterstand.
Na de rust ontspoorde de wedstrijd vrij snel. Lomp en met vlagen grof voetbal en een gebrek aan gele kaarten, maakten van de wedstrijd een zeer nare wedstrijd. Door de vele blessurebehandelingen en de opstootjes, is het niet gelukt om de Liveblog goed bij te houden.
Om het netjes te houden, ga ik niet in op de vele vreemde situaties, maar ga ik meteen door naar een paar minuten voor tijd. We kregen een vrije trap op 20 meter van het strafschopgebied. Niels Sonneveld en Benno overlegden samen. Niels dreigde te gaan schieten, maar in plaats daarvan passt hij de bal op Benno die links van alle andere spelers stond. Hij controleerde de bal goed en schoof hem keurig bij de tweede paal binnen.

Hierna kwam Finn nog in het veld. Hij komt terug van een flinke blessure en we hopen dat hij na de carnavalsstop weer meer mee mag doen.
De eindstand was 1-1 in een veel besproken en zeer vervelende wedstrijd. De jongens van Marvilde hebben zich aardig staande weten te houden, maar hebben ook een paar wijze lessen geleerd. Nu kunnen we de pijntjes laten rusten en spelen we over twee weken de wedstrijd tegen Nuenen. Hopelijk is het dan weer leuk op het veld.