Wilhelmina'08 (zon)

Groep 1 25

5 september 2020 19:30

Onbekend

WAK_Beker_2e_wedstrijd_groepskwalificatie_uitslag.jpgNa de 1-3 overwinning bij Lindenheuvel-Heidebloem in de eerste wedstrijd van de bekerpoule, stond vandaag de thuiswedstrijd tegen 1e klasser Wilhelmina’08 uit Weert op het programma. Wilhelmina had in de eerste wedstrijd met 3-2 gewonnen van Venhorst, dus de winnaar van vandaag was zo goed als zeker door naar de volgende ronde (2 ploegen gaan door). Marvilde was duidelijk de betere en won verdiend met 3-0, waarbij de bezoekers 2 terechte rode kaarten in ontvangst mochten nemen.

De eerste helft was er een overwicht van Marvilde, maar echt grote kansen leverde dit niet op. De bezoekers kregen in de hele wedstrijd nauwelijks kansen. De meeste opwinding ontstond in de 38e minuut toen Placide Avouzoa Njoh natrapte en dus een rode kaart kreeg. Dit leverde vooral bij de bezoekers veel opwinding op en dat ging in het vervolg van de wedstrijd niet meer weg. In de laatste minuut van de eerste helft was er nog een mogelijkheid voor Marvilde toen Robbert Born op de punt van het strafschopgebied aan de rechterkant een vrije trap mocht nemen. De bal werd onderweg aangeraakt, maar kon nog uit de verre hoek getikt worden door doelman Maarten Walbers.

In de tweede helft mocht Twan Demin, vorige week ook al goed voor drie doelpunten, in de 50e minuut net buiten het strafschopgebied uithalen. Hij plaatste de bal prima in het doel, 1-0. Twintig minuten voor het einde schoot Jurjen de Jongh van buiten het strafschopgebied op doel. Via de ene paal kwam de bal tegen de andere paal, waarna de net ingevallen Jeroen van den Kerkhof de rebound in het doel schoot, 2-0. De strijd was beslist, maar de laatste minuten was er toch nog veel opwinding. Eerst stuurt Tayfun Yilmaz Twan Demin diep over de as van het veld. Alleen voor de keeper gaf hij de bal breed, waar weer Jeroen van de Kerkhof de bal in het lege doel kon tikken voor de 3-0. In de laatste minuut mocht Wilhelmina nog een corner nemen, maar voordat die genomen werd vond Ali Yalcin het nodig om in het gezicht van Sam van Rooij te spugen. De scheidsrechter zag dit en gaf uiteraard een rode kaart. Wilhelmina’08 beëindigde deze wedstrijd dus met 9 man, maar dat doet niets af aan de prima prestatie van Marvilde. Ook onder de negatieve strijd van de bezoekers bleef de thuisploeg uiterst kalm.

De knock-out fase van de beker is zo goed als zeker bereikt. Alleen als Venhorst morgen wint tegen Lindenheuvel zouden er nog 3 ploegen op 6 punten kunnen komen. Maar dan is voor Marvilde nog altijd het doelsaldo veel beter dan bij de andere ploegen. Volgende week sluit Marvilde de poulefase van de beker af met een uitwedstrijd bij Venhorst (2e klasse)