Datum

29 augustus 2020 15:00

Accommodatie

Onbekend

De titel is duidelijk. Zo simpel was het gewoon. Waren we kansloos? Nee zeker niet. Ondanks de duidelijke nederlaag, hebben we een leerzame middag gehad en waren er zeker lichtpuntjes bij onze blauwwitten te zien.

De eerste paar minuten van de wedstrijd gingen gelijk op. De eerste kans van de wedstrijd was zelfs voor onze jongens. Helaas geen treffer. Al snel nam Geldrop de wedstrijd in handen. Ze waren sneller en gehaaider. Een aantal open kansen werden toch verprutst en zo bleef het een kwartier lang 0-0. Met steeds dezelfde beweging werd de verdediging van Marvilde gefopt en het was echt een wonder dat de bal er niet in ging. Na een kwartier was het dan raak. Vanaf de zijkanten werd er niet goed meegelopen met de tegenstander en zo kon de 1-0 gemaakt worden. Maar zoals dit team al vaker heeft laten zien, gaven de mannen niet op en was de eerstvolgende kans meteen voor onze jongens. Niels maakte goed gebruik van zijn snelheid en gaf een heerlijke bal aan Mike. Helaas werd de kruising net gemist en ging deze grote kans het  doel niet in.

Vrij snel hierna was Geldrop weer sneller. Ditmaal aan de rechterkant. Op links stonden 2 man vrij voor de goal en zo was de 2-0 een feit. Toch kwamen we er meteen daarna weer heel goed uit: Noa speelt met een goede actie Dyandro aan, deze ziet Jesper komen. Zijn schot werd tot corner verwerkt. Wat later een heerlijke verdedigende sliding van Noa. Helaas kon hij niet voorkomen dat de rebound toch voor Geldrop was: 3-0. De 4-0 was een afstandsschot die er in ging, omdat Rens net even uitgleed op het vreselijke kunstgrasveld van Geldrop. Net voor de rust, Gaat de bal via Thomas, naar Toby en door naar Niels. Een knappe redding van de keeper voorkomt de aansluitingstreffer.

Na de rust kwamen de blauwwitten een paar keer goed voor de goal, maar de boomlange keeper was erg sterk. Dat was onze keeper vandaag ook. Hij hield vele grote kansen tegen en mede hierdoor lukte het Geldrop maar 1 keer om in de tweede helft te scoren. Zelf kregen we nog kansen via Levi, Niels en Toby, maar de bal wilde vandaag niet in het netje.

Toch nog een kleine anekdote over de tweede helft. Na een flauwe opmerking van de vlagger van Geldrop, ontstond een kleine discussie tussen de bank en deze meneer. De laatstgenoemde, draaide zich om en bleef lekker inhakken op de reacties van de bank. De reactie van de trainer van Marvilde op de onoplettende vlagger was: "Hee let eens op! Het was buitenspel!.... voor ons!" De zeer geschrokken vlagger droop mopperend af. Dit tot grote hilariteit van de Marvilde bank.

Een leerzame wedstrijd tegen een tegenstander uit de eerste klasse. Het is lovenswaardig hoe de koppies omhoog bleven en de strijd groot was. Maar soms een een tegenstander gewoon beter. En dat was vandaag het geval.