Leerzaam weekend afgesloten met nederlaag

5 september 2020 15:00

Scheidsrechter

R. (Rene) van de Ven

Onbekend

Na een Meerveldhoven Cup vol passie en strijd, speelden we vandaag de zware bekerwedstrijd tegen Rood-Wit. De overwinning van Rood-Wit op Nuenen met 12-0 had indruk gemaakt op de spelers van Marvilde en dit was te merken in de sfeer vooraf.

De opdracht voor de jongens van JO19-2 was simpel. Hou zo lang mogelijk de 0 om het spel van de tegenstander te frustreren. Na de halve finale tegen dezelfde jongens, was wel duidelijk dat de tegenstander snel geïrriteerd raakte, wanneer het niet lukte.

Het eerste kwartier verliep prima. Rood-Wit werd met veel strijd tegengehouden. Zelf kwamen we er nog niet uit, maar de tegenstander kwam ook niet echt bij de goal. Een hoog gegeven bal werd door Noa net niet lekker weggekopt en zo kreeg Rood-Wit de kans om de 0-1 binnen te koppen. (Wij speelden volgens het schema thuis) Tien minuten later gingen onze blauwwitten er met de bal vandoor aan de linkerkant. Een overtreding en dus een vrije trap waren het gevolg. Helaas konden we de bal niet binnenkoppen in een overvol strafschopgebied. Wat later stuurde Joey Niels weg. Zijn schot miste kracht. Vijf minuten voor tijd werd de score verdubbeld. De bal ging te snel rond en wij konden helaas niet volgen, 2-0.Toch was de volgende grote kans weer voor Marvilde. Niels ging er aan de rechterkant vandoor en hij produceerde een prima schot. De vingertoppen van de keeper voorkwamen de 1-2. En ja, dan zul je altijd zien dat het noodlot toe slaat. Een zwak uitverdedigde bal, kon makkelijk opgepikt worden door de tegenstander en zij maakten de 0-3.

Na de rust bleef de schade beperkt. Ondanks de vele pijntjes, kreeg Rood-Wit weinig grote kansen en nam de frustratie bij de tegenstander toe. Zij hadden niet verwacht dat deze wedstrijd zo moeizaam zou verlopen. Een aardige duik in het strafschopgebied leverde de tegenstander nog een penalty op. 0-4.  Ondanks de score, bleven de Marvildrianen knokken. Toch was het slotakkoord voor Rood-Wit en konden zij de 5-0 binnentikken.

Dit weekend was erg leerzaam. Twee keer tegen een eerste klasser de schade beperkt houden en het uitschakelen van een hoofdklasser moet ons moed geven voor de competitie. Er zitten veel krachten in deze ploeg. Jammer genoeg kampen we met blessures, waardoor we op dit moment fysiek wat te kort komen. We kunnen pijntjes niet goed opvangen. Maar ondanks dat, hebben we laten zien dat we nooit opgeven. Chapeau!