5 september 2020 10:30

Onbekend

Bekerwedstrijd 5 sept 2020.
Na afmeldingen van Jessy en Hejran kregen we hulp van Luuk Willems.
Na de nederlaag van vorige week (4-0 tegen SBC) konden nu onze borst nat maken tegen SVSOS.
Direct na de aftrap golfde het spel op en neer.
Beide teams probeerde hun wil aan de tegenstander op te leggen. In de 6e minuut maakte SVSOS 0-1 na een hoekschop die van dichtbij werd binnen getikt. Mika raakte de bal nog wel, maar het was net niet genoeg.
Lang hoefde we niet te treuren want in de 10e minuut was het Joep die na een knappe actie van Danny de 1-1 maakte. Dit was het moment om door te drukken en dat deed Marvilde....
Na een mooie aanval via Luuk en Danny kwam de bal plots bij Rayan. Die twijfelde geen moment en ramde het leer onderkant lat binnen. 2-1.
Direct hierna probeerde SVSOS de draad weer op te pakken en zette meer druk.
Onder de leiding van Thijn (die echt de leidersrol op zich neemt) wilde de verdediging niet wijken. De wedstrijd vroeg om strijd... en dat werd er geleverd.
We werden gedwongen om meer op de counter te spelen en daar waren we echt een paar keer gevaarlijk. SVSOS gingen iets fysieker spelen en Riley werd er even de dupe van.
Het middenveld (Joep, Luuk en Rayan stond goed zodat SVSOS wel meer balbezit had maar kwam niet tot grote kansen omdat ze de spitsen niet konden bereiken.
Rust... (en daar waren ze aan toe)
De 2e helft begon zoals de 1e helft eindigde... SVSOS drong wel aan maar kwam niet tot grote kansen.
De verdediging (Mahmod, Thijn,  Luke en Bas) maakte echt indruk door elke aanval onschadelijk te maken.
Voorin ging Bashar ons middenveld helpen.
Riley en Danny bleven voorin 3 a 4 verdedigers bezig houden door hun snelheid en inzet. SVSOS was eigenlijk alleen nog maar gevaarlijk met stilstaande situaties (vrije trappen en hoekschoppen).
1 keer kom Mika zich onderscheiden om een bal knap in de korte hoek te keren. In de laatste minuut kon Thijs zijn wapen benutten. Een vrijetrap van 28,5 meter schoot hard richting de goal. De bal sprong vol tegen de lat terug het veld in...... precies voor de voeten van Rayan. Wederom twijfelde hij niet en jaagde het leer onderkant lat binnen.
Hierbij was het verzet van SVSOS gebroken. Niet lang hierna floot de scheids voor de laatste keer.

Echt een BIJZONDERE prestatie van heel het team
Als ik nu een man van de wedstrijd moet noemen doe ik de andere 11 kids te kort.
Op naar de maandag: heb er nu al zin in.