45'
Twan Demin (penalty)

21 augustus 2020 19:30

Onbekend

De voorbereiding voor het nieuwe seizoen is weer begonnen en de eerste oefenwedstrijden zijn gespeeld (1-3 overwinning bij RPC en 4-2 overwinning thuis tegen Bergeijk). Op vrijdag 21 augustus stond de jaarlijkse strijd om de Veldhoven Cup op het programma. Deze strijd zou plaatsvinden op de velden van Rood-Wit V, maar door corona en alle bijkomende beperkingen leek het Rood-Wit geen goed idee om dit door te laten gaan. In plaats hiervan speelden de 4 Veldhovense ploegen ieder één wedstrijd. Bij UNA werd gespeeld tussen UNA onder 23 en Rood-Wit (eindstand 0-3) en op het nieuwe kunstgrasveld van RKVVO speelde RKVVO tegen Marvilde met dezelfde uitslag als resultaat. Omdat niet alle teams tegen elkaar gespeeld hebben is er dit jaar dus geen winnaar van de Veldhoven Cup, maar hebben alle teams dus wel een oefenwedstrijd kunnen spelen.

Met vele wissels en nog meerdere afwezige spelers begonnen RKVVO en Marvilde om 19:30 uur aan hun wedstrijd. Zeker in de 1e helft was Marvilde veel feller en kon RKVVO zich geen kansen uitspelen. Marvilde daarentegen kreeg meerdere mogelijkheden om te scoren. Dat deed het dan ook al in de 5e minuut. Twan Demin onderschepte de bal op eigen helft en gaf deze diagonaal naar de rechterkant waar Mathijs de Bie richting doel kon gaan. Mathijs omspeelde de doelman en kwam aan de buitenkant van het strafschopgebied bij de achterlijn terecht. Zijn voorzet kon op drie meter ingekopt worden door Sander Megens, 0-1. Na 20 minuten had Twan Demin een grote kans om een voorzet van Robbert Born in te koppen, maar op 7 meter schampte hij de bal in plaats van vol te raken en dus ging de bal naast het doel. In de laatste minuut van de eerste helft verdubbelde Marvilde de voorsprong. Twan Demin werd neergehaald in het strafschopgebied en benutte zelf de toegekende strafschop, 0-2.

De 2e helft ging meer gelijk op en leverde nu kansen op aan beide kanten. Alleen Mark van Doorn wist nog te scoren in de 83e minuut en hiermee de eindstand te bepalen op 0-3.

In deze wedstrijd was Marvilde duidelijk de betere, maar wat dat zegt over de toekomst zal vanaf komende weken gaan blijken. Marvilde speelt in de bekerpoule op zondag 30 augustus bij Lindenheuvel-Heidebloem (2e klasser uit Geleen), op zaterdagavond 5 september om 19:30 thuis tegen 1e klasser Wilhelmina’08 uit Weert en sluit de poule af op zondag 13 september bij Venhorst (2e klasse). De 2 ploegen die als hoogste eindigen gaan door naar de volgende ronde van de beker.

Na de bekerwedstrijden begint op 20 september de nieuwe competitie voor Marvilde met een thuiswedstrijd tegen Someren.