4 oktober 2020 14:30

Scheidsrechter

J.P.M. (Jean Pierre) Loontjens

Onbekend

WAK_3e_Com_Marvilde_1_-_BeerseBoys_1_5-0.jpgMarvilde heeft geleerd van de wedstrijd van vorige week (lijkt het). Vorige week stond er bij de rust een geruststellende voorsprong op het scorebord bij Braakhuizen (1-4), maar in de 2e helft liet Marvilde de thuisclub binnen een kwartier terugkomen tot 3-4. De wedstrijd werd uiteindelijk met 3-5 gewonnen, maar dat had zomaar anders kunnen lopen. Vandaag was de ruststand 2-0, maar kwam Marvilde al in de 48e minuut op 3-0, dus kwam er verder geen dreiging meer van de bezoekers. Uiteindelijk nam Marvilde met een 5-0 overwinning bezit van de 1e plaats in de 2e klasse H.

Het eerste half uur van de eerste helft gaf nog geen groot verschil te zien tussen beide ploegen. De grootste kans was zelfs voor Daan Mulders. In de 24e minuut nam Nick van Rooy aan de rechterkant een vrije trap die midden voor het doel ingeschoten kon worden door Mulders. Hij raakte de bal maar half en dus ging deze kans verloren. Iets na het half uur leek Marvilde op voorsprong te komen. Een corner van Yurjen de Jongh van de rechterkant werd door Jeroen van de Kerkhof verlengd. Via de onderkant van de lat en de handen van de doelman begon Jeroen al te juichen ten teken dat de bal over de doellijn was. De scheidsrechter dacht daar anders over. Meteen hierna mocht Yurjen de Jongh op 23 meter iets rechts van de as van het veld een vrije trap nemen. Doelman Rob Wilborts tikte deze uit zijn rechterhoek. In de laatste vijf minuten voor de rust nam Marvilde dan toch de beslissende afstand van Beerse Boys. Eerst (40. minuut) kwam een combinatie tussen Mathijs de Bie en Jeroen van de Kerkhof bij Twan Demin terecht. Hij tikte de bal langs de doelman en ondanks een vertwijfelde sliding van een van de verdedigers verdween de bal in het doel, 1-0. Drie minuten later ging Anwar Janssen goed door aan de linkerkant. Vanaf de achterlijn gaf hij de bal voor en kon Tayfun Yilmaz op 5 meter van het doel eenvoudig de 2-0 in het lege doel tikken.

De eerste twee minuten van de tweede helft waren de bezoekers meer in de aanval, maar de eerste de beste aanval van Marvilde leverde de definitieve voorsprong op. Mathijs de Bie stak de bal perfect door de verdediging op Twan Demin die vanaf rechts geen probleem had om de 3-0 in de korte hoek te schieten. Net vóór het uur speelt Jeroen van de Kerkhof de bal naar Anwar Janssen op de rand van het strafschopgebied midden voor het doel. Met een fantastische beweging speelt hij een paar verdedigers uit en alleen voor de doelman was de 4-0 geen probleem. Twintig minuten voor het einde schoot Yurjen de Jongh nog een vrije trap tegen de buitenkant van de paal en twee minuten later werd Mathijs de Bie aangetikt in het strafschopgebied. Twan Demin schoot de toegekende strafschop feilloos binnen voor zijn 3e van de middag, 5-0. In de allerlaatste minuut kwam Tayfun nog een keer opzetten over de linkerkant. Zijn voorzet werd op 10 meter midden voor het doel al vallend net naast de kruising geschoten door Michael Creemers.

Marvilde was vandaag duidelijk beter dan Beerse Boys. Na drie wedstrijd staan er 9 punten op het conto van Marvilde. Beter kan uiteraard niet. Volgende week gaan we op bezoek bij kampioenskandidaat nummer 1, Mierlo Hout. Door corona speelde Mierlo vandaag niet bij Haelen. Mierlo Hout heeft ook nog alles gewonnen, maar zij hebben dus nog maar 2 keer gespeeld.

Opstelling Marvilde: Sam van Rooij, Tayfun Yilmaz, Wouter van Vark, Rikkert Dings (75. Jens Kantelberg), Clint van Doorn, Yurjen de Jongh, Mark van Doorn, Twan Demin (83. Michael Creemers), Mathijs de Bie, Jeroen van de Kerkhof (67. Sander Megens), Anwar Janssen