57'

2e klasse H

27 september 2020 14:30

Onbekend

WAK_2e_Com_Braakhuizen_-_Marvilde_1_3-5.jpgVorige week behaalde Marvilde een prima overwinning thuis tegen Someren (2-1) en vandaag stond de uitwedstrijd tegen Braakhuizen (vorige week 0-0 bij NWC) op het programma. Vorig jaar won Marvilde eenvoudig (0-3) in Geldrop en daar leek het vandaag in de 1e helft ook op, maar na de 1-4 voorsprong bij de rust werd het toch nog veel te spannend. Na 3-4 werd het uiteindelijk 3-5 voor Marvilde. Met de maximale score uit twee wedstrijden kunnen we niet klagen en voert Marvilde met Mierlo Hout en Oirschot Vooruit de ranglijst aan.

In de 1e helft ging het rondom de 10e minuut erg hard met de doelpunten. Braakhuizen kwam over de linkerkant opzetten en uiteindelijk kwam de bal in de kluts tussen Sam van Rooij en een speler van Braakhuizen. De klutsbal kwam hierna voor de voeten van Oisin van Lier die geen moeite had de bal in het lege doel te plaatsen, 1-0. De eerste de beste aanval van Marvilde na dit doelpunt leverde een vrije trap op midden voor het doel op 25 meter. Yurjen de Jongh schoot deze hard op het doel en doelman Youri van Tilburg kon de bal niet vasthouden. Twan Demin was er als de kippen bij om de 1-1 in het dak van het doel te schieten. Twee minuten later gaf Mathijs de Bie vanaf de linkerkant voor en bij de tweede paal werd Twan Demin helemaal vrij gelaten. Twan had dan ook geen moeite om de 1-2 in te koppen. Weer een paar minuten later mocht Sander Megens een corner vanaf rechts van Yurjen de Jongh vrij inkoppen, maar hij miste de bal half en dus ging deze naast het doel. In de 16e minuut werd dan nog een doelpunt van Anwar Janssen om onverklaarbare redenen afgekeurd, maar het was duidelijk dat Marvilde veel sterker was dan de thuisploeg. In de 27e minuut was er weer een vrije trap op de as van het veld op 23 meter. Yurjen de Jongh schoot deze schitterend in de kruising (onderkant lat), 1-3. Iets na het half uur mocht ook Braakhuizen een vrije trap nemen op deze afstand. Het schot van Rick Frederiks ging ook richting de kruising, maar Sam van Rooij tikte de bal schitterend weg uit de bovenhoek tot corner. In de 40e minuut gaf Anwar Janssen vanaf links de bal diagonaal naar rechts waar Mathijs de Bie alleen richting het doel van Braakhuizen mocht gaan. Zijn schot werd met een uiterste sliding van een verdediger tot corner verwerkt. Twee minuten voor de rust werd de voorsprong dan toch nog vergroot. Via Anwar Janssen ging de bal naar Twan Demin op de as en van daaruit naar Mathijs de Bie aan de linkerkant. Zijn voorzet werd door Anwar Janssen ingetikt, 1-4. Marvilde was zoveel beter dat dit geen probleem meer op zou mogen leveren in de tweede helft.

Zo moeten de spelers ook uit de kleedkamer gekomen zijn, want binnen 2 minuten was er geklungel in de verdediging bij Marvilde en schoot Ryan Maas de bal precies naast de paal in het doel, 2-4. Niks aan de hand zou je zeggen, maar dit was het sein voor Braakhuizen om nog een tandje bij te schakelen. Marvilde kreeg het erg moeilijk. Zeker toen Rik Slaats in de 57e minuut vanaf de linkerkant ook nog de 3-4 in de verre kruising schoot. Marvilde kwam niet verder dan sporadische uitvallen, maar gelukkig leverde zo’n uitval tien minuten voor het einde de bevrijdende vijfde treffer op. Clint van Doorn zette goed door aan de rechterkant. De inzet die hieruit ontstond werd slecht weggewerkt door de verdediging van Braakhuizen en kwam op de rand van het strafschopgebied bij Twan Demin terecht. Twan gaf breed op Jeroen van de Kerkhof en die schoot de bal strak in de kruising, 3-5. In de 87e minuut kwam Mohamed Amezziane nog vanaf links vrij voor Sam van Rooij, maar Sam bracht redding met de voeten.

Marvilde speelde vandaag een prima eerste helft en had misschien nog meer moeten scoren, maar ongetwijfeld is het overwicht zo groot geweest dat de spelers dachten dat 80% in de 2e helft ook wel voldoende zou zijn. Dat dit niet lukt in de 2e klasse bleek al snel en om de gedachte dan nog om te zetten valt niet mee. Gelukkig kwam het allemaal nog net goed. Volgende week komt Beerse Boys naar Marvilde. Beerse Boys is niet goed aan de competitie begonnen met verlies bij Sparta’25 (2-0) en verlies thuis tegen NWC (1-2). Ook volgende week zal Marvilde weer 100% bij de les moeten zijn, dat heeft vandaag wel bewezen.

Opstelling Marvilde: Sam van Rooij, Tayfun Yilmaz, Wouter van Vark, Mark van Doorn, Clint van Doorn, Yurjen de Jongh, Jens Kantelberg, Twan Demin, Mathijs de Bie (87.Tijs de Matter), Sander Megens (69. Jeroen van de Kerkhof), Anwar Janssen (76. Rikkert Dings)