Datum

20 september 2020 14:30

Accommodatie

Onbekend

WAK_1e_Com_Marvilde_1_-_Someren_1_2-1.jpgWe zijn weer begonnen aan de competitie. De bekerpoule is perfect verlopen (3 overwinningen), maar vandaag begint dan dus weer het hoofdgerecht van het seizoen. De eerste tegenstander is Someren dat op bezoek komt in Veldhoven. Someren is altijd lastig en dat is vandaag niet anders. Uiteindelijk wordt met 2-1 gewonnen en dat is gezien het spelbeeld misschien iets te veel. Een gelijkspel had de verhoudingen beter weer gegeven.

Het eerste deel van de wedstrijd was Someren dreigender. In de 9e minuut gaf Thijs Martens de bal voor vanaf links, maar Koen de Louw raakte de bal meer met zijn schouder dan met zijn hoofd en dus ging deze over de achterlijn. In de 18e minuut kreeg Marvilde haar 1e grote kans en deze was meteen raak. Anwar Janssen werd diepgestuurd op rechts. Hij gaf de bal terug op Clint van Doorn die de bal panklaar op het hoofd van Jeroen van de Kerkhof deponeerde. Jeroen werd vrijgelaten midden voor het doel op 5 meter en had dus geen moeite om de 1-0 binnen te koppen. Hierna was Marvilde een tijdje de betere ploeg. In de 25e minuut kopte Mathijs de Bie goed in, waarna Sil Joosten met moeite kon redden. De rebound was voor Someren. Zes minuten later gaf Mathijs de Bie de bal voor vanaf links en bij de tweede paal tikte Gjalt Burger de bal tot corner. Net voor de rust werd de net ingevallen Jens Kantelberg (voor de geblesseerde Rikkert Dings) diepgestuurd door Clint van Doorn. Jens was net eerder bij de bal dan de doelman van Someren, maar deze wist de bal toch te verwerken tot corner.

In de 5e minuut na de rust nam Anwar Janssen aan de linkerkant een corner. Bij de eerste paal kopte Twan Demin hard op de onderkant van de lat, maar de bal ging niet over de doellijn. Twee minuten later was het aan de andere kant wel raak. Thijs Martens was de snelste aan de rechterkant en gaf de bal over de grond voor. Enkele spelers misten de voorzet en daardoor kon Maico Meulen midden voor het doel voor de 1-1 zorgen. Hierna leek Someren door te stoten, maar Marvilde onderbrak dit overwicht in de 64e minuut. Tayfun Yilmaz verdiende aan de rechterkant een corner. Yurjen de Jongh nam deze en bij de tweede paal kopte Mathijs de Bie de bal prima in het doel, 2-1. De wedstrijd werd hierna erg rommelig. De enige grote kans kwam voor Koen de Louw die in de 82e minuut dichtbij de paal inschoot, maar Sam van Rooij bracht redding. De enige negatieve vermelding is nog voor Robbert Born die in de 87e minuut volledig onnodig veel te hard doorging aan de zijlijn en hiervoor een verdiende rode kaart kreeg. Someren bleef hierna drukken, maar kwam niet meer tot uitgespeelde kansen.

De opening is gewonnen door Marvilde, maar zoals verwacht ging het niet vanzelf. Daarvoor is Someren eenvoudigweg te sterk. Volgende week gaan we naar Geldrop waar Braakhuizen ons verwacht. Braakhuizen heeft haar eerste wedstrijd in Asten bij NWC gelijkgespeeld met 0-0.

Opstelling Marvilde: Sam van Rooij, Wouter van Vark, Robbert Born, Rikkert Dings (33. Jens Kantelberg), Clint van Doorn, Yurjen de Jongh, Mark van Doorn, Twan Demin, Anwar Janssen (81. Sander Megens), Jeroen van de Kerkhof (46. Tayfun Yilmaz), Mathijs de Bie