11 november 2018 10:00

Onbekend

Veldhoven 12-11-2018

Unitas’59 5 – Marvilde 4

En zo zijn we aangekomen bij wedstrijd 7 van dit uiterst succesvolle seizoen tot dusver. Tegenstander deze week is het 5e van Unitas’59 uit Eindhoven, de nummer 6 in de stand voorafgaand aan deze wedstrijd. Voor ons een totaal onbekende tegenstander, maar de opdracht is duidelijk: er moet gewoon wéér gewonnen gaan worden. Dat klinkt allemaal heel makkelijk, maar het verhaal wordt een stuk lastiger als voor de wedstrijd blijkt dat je maar de beschikking hebt over 1 echte (fitte??) wissel. En het wordt allemaal nog vervelender als je een tegenstander treft die heel duidelijk van plan is om niet te gaan verliezen en daartoe ook een prima tactiek bedacht heeft. Zoals jullie allemaal weten beginnen onze thuiswedstrijden standaard om 11:00, maar gister is duidelijk geworden dat wij uit ook pas om 11:00 beginnen te voetballen ook al begint de wedstrijd om 10:00. In de eerste helft was het publiek de grote verliezer, maar dat werd in het laatste half uur van de wedstrijd helemaal goed gemaakt! Een verslag van een volgend examen dat weer met goed gevolg werd afgelegd.

De ziekenboeg werd nog maar eens wat uitgebreid na de wedstrijd van vorige week tegen Geldrop. Zoals bekend zaten Mark, Pul & Kevin daar al in, maar zij kregen deze week gezelschap van Davy. De uitblinker van vorige week bleek een enkelbandje opgerekt te hebben en was zodoende niet beschikbaar voor de wedstrijd tegen Unitas. En daar kwam gisteren tijdens de warming-up Jan ook nog bij. Geen kuitblessure, maar de hamstring deze keer. Jammer, want Jan was de logische vervanger voor Davy geweest. Ik blijf hoop houden dat Jan voor de winterstop nog een keer helemaal vrij van klachten is.. Omdat de geplande reservebeurt van Marcel op deze manier ook niet door kon gaan, bleven alleen Frank en Louis als potentieel wisselmateriaal over. En aangezien Frank maar maximaal 10 minuten tot een kwartier kan voetballen was het maar te hopen dat iedereen heel zou blijven vandaag. In deze opstelling werd dat geprobeerd: Buizert; Glenn, Berlo ©, Dave, Bram; Robert, Marcel, Hans, Kees; Johan & Rik. Over de eerste helft kan ik kort zijn: die was echt niet best.. Onze helden kwamen niet aan voetballen toe door de goede veldbezetting van Unitas, Unitas zelf deed te weinig met het (optisch) veldoverwicht en iedereen was enorm blij toen de scheidsrechter floot voor de rust. Hoogtepunt van de eerste helft was Frank, die de zelfgemaakte eiersalade van Daniëlle (vriendin Marcel) van de avond ervoor om had weten te zetten in darmdampen waar iedereen langs de kant regelmatig de handjes voor op elkaar kreeg. De eerste helft paste verder prima in het troosteloze decor waarin deze zich afspeelde. Een achterafveld waar je nog niet dood gevonden wil worden, geen dug-outs, geen omheining dus veel oponthoud omdat de bal elke keer 100 meter verder gehaald moet worden, schrale wind... Het nodigde allemaal ook niet uit om tot grootse prestaties te komen. Het was duidelijk dat er iets omgezet moest gaan worden, maar wat precies wist het Technisch Hart nog niet. Louis kwam er in voor Bram, maar dat had geen enkele tactische reden. Nee, de oplossing van de puzzel kwam deze keer vanuit de spelersgroep zelf. En ere wie ere toekomt: Glenn was de grote inspirator. Dat de vader van de afgelopen week geboren Kay voetballend aan een geweldig seizoen bezig is had ik al verteld, maar dat hij nou ook nog verstand van het spelletje gaat krijgen had niemand aan zien komen. “Weet je wat mij moeten doen trainer? Wij moeten met 3 centrale middenvelders gaan spelen en dan ga ik daar lekker alle gaten dicht lopen”. En dat was inderdaad de oplossing voor ons probleem, want met onze nieuwe tactiek was Marvilde 4 de bovenliggende partij in de 2e helft. Marvilde drong aan, kreeg enkele prima kansen en het wachten was op de eerste goal. Die kwam er, maar werd gemaakt door Unitas. Volledig tegen de verhouding in op dat moment, maar dat boeit niemand iets denk ik. Een voorzet van links werd door de nummer 7 van Unitas (goede voetballer) al glijdend achter keeper Buizert geschoven. Die had weer de pech dat de bal net voor hem op leek te butsen. Hoe dan ook: in de achtervolging dus. We schrijven de 55e minuut, dus er was nog tijd genoeg om de schade te herstellen. En dat gebeurde wel heel vlug. Wat er met onze tegenstander gebeurde na de 1-0 weet ik nog steeds niet, maar ineens lag er overal op het veld ruimte. Dat is wel lekker als Rik voorin rondloopt en Johan hem assisteert vanaf de linkerflank. In de 57e minuut valt dan ook de 1-1 al. Een lange bal van achteruit wordt in de middencirkel doorgekopt door Marcel, waardoor Rik vrije doortocht heeft richting de goal van Unitas. Rik had al wel wat kansjes gehad (helaas zonder succes) maar dit was veruit de grootste. Dat had onze Boy Wonder zelf ook in de gaten, en zonder aarzeling schoof hij de bal uiterst precies langs de vijandelijke keeper. Deze goal was precies wat we nodig hadden, want ineens was Unitas gedegradeerd tot figurant in deze wedstrijd. In de 60e minuut valt de 1-2 al. Het is nu Rik die Johan bediend, en gezegd moet worden dat onze killer de bal geweldig binnen schiet vanaf de 16 meter. En het feest gaat gewoon door! 62e minuut, 1-3! Het is Hans die Rik bediend, en Rik beslist de wedstrijd. 5 gekke minuten waren dus genoeg om een wedstrijd te laten kantelen en winnend af te sluiten. Over efficiënt gesproken. Van Unitas is op een klein kansje na niks meer vernomen in de 2e helft, en dat is een compliment voor het hele team. Het leek wel of onze tegenstander niet wist hoe het met de verkregen voorsprong om moest gaan, want er had wel iets meer voor ze in gezeten als ze geduldig waren blijven voetballen. Smetje op de 2e helft is dat zowel Louis (nek) en Glenn (enkel) geblesseerd naar de kant moesten. Hopelijk valt het allemaal mee, want de ziekenboeg zit al vol genoeg. Zo kon Frank toch nog mooi een paar minuutjes meepakken en komt hij steeds dichter bij het grote doel: een volledige helft voetballen!! In de 78e minuut werd de 1-4 eindstand genoteerd. Rik anticipeerde op een lange bal van achteruit van onze captain, gaf een prachtige pass vanaf rechts op Johan,  en die rondde na het betere kap- en draaiwerk prima af. De uitslag had nog een stuk hoger uit kunnen vallen, maar gezien de omstandigheden is 1-4 gewoon prima. Ook na speelronde 7 staan we dus nog bovenaan, en kunnen we weer door naar het volgend project. Dat project heet RKGSV 2, en die komen volgende week op bezoek op het Jongelingsveld. Wéér een totaal onbekende tegenstander, maar die liggen ons wel is gebleken.

Na de wedstrijd is er nog een overwinningsbiertje gedronken in de kantine van Unitas, maar daarna ging ieder zijn eigen weg omdat we allemaal rechtstreeks naar sportpark ‘t Bokt waren gekomen. Zelfs Louis ging meteen terug naar Steensel, maar dat had vermoedelijk meer te maken met de zaterdagavond. Hopelijk is dat volgende week anders, want dan spelen alleen wij en het 1e thuis. Eens kijken of wij ons vaandelteam kunnen inspireren tot resultaten, want daar draait het even niet zo lekker de laatste weken. Misschien is het wel goed om ons als voorbeeld te nemen.. In onze reserve 5e klasse is gisteren de “vorentscheidung” wel gemaakt. Rood Wit had een baaldag opgenomen en was dus vrij, maar de topper Maarheeze 4 – Hoogeloon 3 stond wel op het programma. Hoogeloon was het enige team dat net als ons nog ongeslagen was, maar kreeg met 6-1 flink klop. Maarheeze, Rood Wit en wijzelf lijken het hierdoor uit te gaan maken dit seizoen, maar dat kan alleen door elke wedstrijd serieus te benaderen want er is er nog geen echt makkelijk geweest deze jaargang. Dat zal volgende week niet anders zijn.. Wie weet tot dan!