28 oktober 2018 11:00

Onbekend

Veldhoven, 29-10-2018

Marvilde 4 – WODAN 8

Als je een zwak hart hebt, kun je beter niet naar Marvilde 4 komen kijken op de vroege zondagochtend. De resultaten zijn uitstekend tot nu toe zoals jullie allemaal wel weten, maar het wil maar niet lukken om een wedstrijd lekker uit te voetballen. Elke keer is het zo dat de 1e en 3e helft van een enorm hoog niveau zijn, maar de 2e helft van een minder kaliber is. Minder energie in de 3e helft stoppen is geen optie (en al zeker niet op de dag van het gigantische Marvilde-Oktoberfest!), dus moet er een andere oplossing gezocht gaan worden voor dit wekelijks terugkerend probleem. Afgelopen zondag was geen uitzondering op de regel. Er zijn zeker weer wat kamers vrij gekomen in verzorgingstehuis Merefelt, want de spanning in de 2e helft (en eigenlijk de gehele wedstrijd wel) moet een aantal oudjes teveel zijn geworden. Dit alles gebeurde dan ook nog eens tegen onze absolute angstgegner, met de wetenschap dat we bij een overwinning wel eens alleen bovenaan zouden kunnen staan. En voor de afwisseling eens een keer geen studentenelftal van WODAN, maar een echt “volks” elftal. Daar voetballen wij en alle andere Kempische clubs nou eenmaal niet graag tegen. Een verslag van een wedstrijd die ons weer een stap dichter bij ons einddoel bracht.

Een hoog WODAN-gehalte deze zondagochtend in de versierde Marvilde-kantine, want ons 3e (ook op kampioenskoers) mocht ook aantreden tegen een team van de fusievereniging. Er was een team met hele jonge gasten en een team met nog jongere gasten onze kant op gekomen, en tot teleurstelling van een aantal “oudjes” van Marvilde 4 mochten wij de degens kruisen met het jongste team. Die stonden er overigens keurig op, want zij werden volledig gesponsord door massagesalon Yu&Mi. Ik vermoed dat de leider van WODAN 8 geen moeite heeft om zijn mannen enthousiast te maken voor een uitstapje naar de sponsor, maar dat terzijde. Zoals “gewoonlijk” bestond de selectie van M4 deze week weer uit 16 man, en de volgende 11 mochten gaan beginnen aan de wedstrijd: Buizert; Glenn, Berlo ©, Dave en Louis; Kees; Mark; Hans; Martijn; Pul en Johan. Wissels: Bram, Bert, Robert, Kevin en Davy. Daar kun je wel mee voor de dag komen dacht ik zo. Vanaf het begin is duidelijk dat we te maken hebben met een tegenstander die niet van plan is om de punten zomaar cadeau te doen. Sterker nog, WODAN 8 speelt op het randje (en soms iets daarover) om ervoor te zorgen dat de punten mee gaan naar Sportpark Eindhoven Noord. Na een paar minuten gaat het al fout, als de aanvoerder van WODAN een sliding van achter inzet op Dave die daar duidelijk niet op gerekend had. Dave reageert, en een massale opstoot is het gevolg. 1 ding wordt hierbij duidelijk: WODAN 8 is een hecht team. Echt iedereen bemoeit zich ermee, maar gelukkig wordt het uiteindelijk gesust en kunnen we verder. De volgende aanslag is op de kuit van Mark, en die kan helaas niet meer verder. Davy vervangt hem, maar als het in dit tempo doorgaat houden we niemand meer over. Voetballend is er echter maar 1 ploeg de baas op het veld, en dat is Marvilde 4. Ik kan me zelfs niet heugen dat WODAN een kans heeft gehad de 1e helft, terwijl wij aanval op aanval over de mat lieten rollen. In de 20e minuut leidt dat tot de 1-0, maar niet eens uit een vlot lopende aanval. Martijn krijgt ruimte om uit te halen van zo’n 25 meter, en bedenkt zich niet. Als een granaat vliegt de bal binnen, en is de voorsprong eindelijk daar. Een absolute wereldgoal van Martijn, wiens profcarrière door toedoen van René Hake nooit tot volle bloei is gekomen. Dit was weer zo’n moment dat je zag dat die rare man er echt helemaal niks van gesnapt heeft. 5 minuten later valt de 2-0 al. Een vrije trap op onze eigen helft wordt door Louis gepromoveerd tot assist, als Pul alleen op de keeper af mag. Pul op zijn beurt lobt de bal over de kansloze keeper in de lege goal en de 2-0 is een feit! Er lijkt weer eens geen vuiltje aan de lucht, en WODAN lijkt rijp voor de slacht. We krijgen het echter weer niet voor elkaar om de score op te voeren, terwijl daar absoluut wel de kansen voor waren. 2 ballen worden van de lijn gehaald, waardoor 2-0 ook de ruststand is. Eerste tegenslag in de rust: onze captain kan niet meer verder. Een aderlating, gezien hij de degene is die het overzicht en de rust bewaart binnen het team. Verder worden Glenn, Pul en Johan gewisseld en komen Bert, Robert, Bram en Kevin er dus in. Glenn speelde een prima eerste helft evenals Pul en Johan, maar met zoveel wissels moet je keuzes gaan maken. En die vielen ongelukkig uit. De rust was meteen weg, alle 2e ballen waren voor WODAN, duels werden verloren, en we waren ons overwicht meteen kwijt. Dat lag aan niemand individueel, maar wel aan het feit dat de balans in het elftal weg was. Huiswerk voor de technische staf dus. Verder is de 2e helft een kopie van de 2e helft tegen Brabantia. WODAN praat zichzelf de wedstrijd uit, en wij zijn apathisch aan het wachten tot de tegengoal valt. WODAN staat met 9 man, als een misverstand achterin door Dave alleen gecorrigeerd kan worden d.m.v. een overtreding. De daarop volgende vrije trap wordt snoeihard binnen geschoten, waardoor de slotfase toch weer met angst en beven beleefd gaat worden van onze kant. Johan en Pul komen nog terug voor Kees en Louis, waardoor Davy laatste man wordt en Hans weer op “10” gaat spelen. Dat scheelt, want door deze omzetting komt de rust weer enigszins terug en wordt er voorin af en toe weer eens een bal vastgehouden. WODAN komt niet verder dan wat corners en een schot wat net langs gaat, terwijl Hans en Pul nog allebei een enorme kans krijgen om de wedstrijd te beslissen. Dat lukte ook niet, dus de opluchting was enorm toen scheidsrechter Dennis floot voor het einde. Ook deze wedstrijd (de vervelendste tot nu toe) is tot een goed eind gebracht, en door de nederlaag van Maarheeze tegen Rood Wit staat Marvilde 4 nu alleen bovenaan. Een mijlpaal, maar het zal anders moeten om de koppositie vast te kunnen blijven houden. Volgende week wacht Geldrop 4, en er zullen nog enkele flinke vraagstukken moeten worden opgelost alvorens we daar ook willen gaan zegevieren.

Eerst nog even terug naar onze tegenstander. Ik ben erg blij dat de wedstrijd niet volledig uit de hand is gelopen en gestaakt is, want daar zag het namelijk wel naar uit na de eerste 10 minuten. Dat is ook een verdienste van WODAN, want zoals een van de leiders van onze tegenstander al zei: “dat zit er gewoon in bij die mannen, dat fanatisme”. Net of wij niet lopen te vloeken als we verloren hebben. De jongens die we nog gesproken hebben na de wedstrijd waren goede verliezers en heel sympathiek, en ik gun ze dan ook heel snel wat meer punten. Volgende week tegen onze directe concurrent zou al heel mooi zijn.. Keeper Mark Buizert kreeg na de wedstrijd de lachers op zijn hand. Op de vraag van Marcel of hij de vrije trap van WODAN niet kon hebben antwoordde onze vriend droog: “Nee, want dan had ik em wel gehad”. Daarmee was de toon gezet voor een heel mooi feestje. De pullen werden in rap tempo gevuld, en op bepaalde momenten leek het wel of we al kampioen waren. Dat is zeker niet zo, maar na al die jaren is het best fijn om jezelf eens bovenaan te zien staan. Dat was vorig jaar rond deze tijd wel anders.. En nog mooier, als we elke week 2 goede helften op de mat kunnen leggen dan blijven we daar ook staan! Daar moet de focus op liggen. Graag pik ik Martijn er nog even uit, want die liet zien dat je ook 3 helften top kan presteren! Volgende week weer een nieuwe krachtproef, en weer hebben we 16 man. Aan mij de taak om te zorgen voor de goede balans, aan de spelers de taak om te zorgen voor 100% inzet en motivatie. Dan komt alles goed, en hebben we weer een verslag. 10:30, Sportpark de Kievit te Geldrop. Wellicht tot dan!