4e klasse 02

26 september 2020 11:30

Onbekend

In de 1e wedstrijd van het seizoen waren er helaas Bashar en Rayan niet bij.
Diego (onze nieuwste aankoop) was nog niet wedstrijdfit om te starten in de basis.
Opstelling: Mika; Jessy, Luke, Thijn, Hejran; Bas, Danny, Mahmod; Joep, Riley, Thijs
Stipt om 11.30 floot de scheids voor aanvang van de wedstrijd. Al na 5 minuten zag iedereen dat de teams echt aan elkaar gewaagd waren.
Heel veel strijd op het middenveld, en zo af en toe dreigend in de aanval voor beide teams. In de 13e minuut ontsnapte Danny aan de buitenspelval, maar oog in oog met de keeper schoot Danny net voorlangs.
Maar aan de andere kant was Brabantia ook 3 a 4 keer gevaarlijk met een snelle uitval. Gelukkig stonden Luke en Thijn achterin om alles dicht te lopen.
En als het echt gevaarlijk leek te worden was Mika die prima mee voetbalde.
Op het eind van de eerste helft had Joep nog een prima aktie maar het ontbrak hem aan een krachtige uithaal. Aan de rechterkant hadden Jessy en Bas hun handen vol aan de rappe spelers van Brabantia, maar met een gezonde instelling hielden deze spelers zich prima staande. Marvilde had iets het beter van het spel, maar de gasten uit Eindhoven deden echt niet veel onder. Riley vocht voorin weer als een leeuw(tje?) en ondanks het lengte verschil schuwde hij niet 1 duel. Even moet de wedstrijd stil gelegd worden wegens onvriendelijk handelen van de kids, maar de sportieve begeleiders (aan beide kanten) hadden de zaakjes snel op orde.
Diego had intussen ook zijn debuut gemaakt, hij kwam er in voor Mahmod.
In de 1e helft kwamen er geen kansen meer en mochten de Marvildrianen even een welverdiende rustpauze nemen.
Even wat omzetten.
Thijn op het middenveld met Danny om meer loopvermogen naar voren toe te creëren.
Mahmod ging naar linksback en Hejran centraal achterin.
Het plannetje werkte en we kregen meer grip. Achterin was Brabantia combinerend  misschien wel te pakken.  Halverwege met nog z'n 20 minuten te spelen werd Joep aan de rechterzijde onderuit gehaald.
Thijs nam de vrije trap en schoot de bal over de verdediging heen naar de wegsprintende Danny, die nam de bal keurig in de loop mee en schoot het leer keurig achter de (goed keepende) doelman... 1-0.
Niet veel later ontsnapte Riley aan een buitenspelval, en met 2 verdedigers in de rug sprinte hij op de goal af.
De keeper kwam uit, maar Riley kon de bal nog net onder de keeper door tikken....
Langzaam rolde de bal richting de lijn, met een uiterste inspanning maakte de verdediger nog een slidding om de bal voor de lijn te stoppen.... maar hij was net te laat.
De "blauw-witte" juigden allemaal, en de "rood-blauwe" treurden...
Echter de scheids had het niet gezien of de bal over de lijn was dus liet hij (terecht?!?!) doorspelen.
De resterende 10 minuten werden we compleet teruggedrongen en Brabantia speelde nu alles op alles om de 1-1 te maken.
Onze jongens liepen op hun tandvlees om deze overwinning uit het vuur te slepen. Thijn en Thijs gingen nu achterin spelen om ze daar te helpen.
Mika redde nog een keer knap, en toen floot de scheids voor de laatste keer.
1-0 overwinning....