Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 1 16

Sportlaantje 1 a
5076AM
HAAREN
tel. 0411-621419

Op 4 oktober 2020 speelde Marvilde haar laatste officiële wedstrijd (thuis tegen Beerse Boys zonder publiek 5-0). Sinds die tijd is er vooral getraind, maar vandaag begon dan eindelijk weer de strijd om de punten. Zoals gebruikelijk is dat aan het begin van het seizoen de reeks van drie wedstrijden in een bekerpoule. Vandaag was in Haren Nemelaer (1e klasse) de tegenstander. A.s. zaterdag om 17 uur speelt Marvilde thuis tegen zaterdag 2e klasser Wilhelmina’26 uit Wijk en Aalburg en de week daarna (19 september) komt zondag 2e klasser Helvoirt op bezoek. De wedstrijd van vandaag was er voor Marvilde een van de gemiste kansen en daardoor hield Nemelaer de punten in eigen huis met een 2-0 overwinning.

Het eerste kwartier leunde Nemelaer vooral achterover. Marvilde had de bal, maar kon zich daar geen grote kansen mee uitspelen. De eerste echte kans had ook meteen een doelpunt kunnen (moeten) zijn. Mark van Doorn gaf de bal aan de rechterkant diep op Anwar Janssen. Anwar kapte zijn tegenstander uit en zijn voorzet leverde een niet te missen kans op voor Tayfun Yilmaz op. Op vijf meter midden voor een leeg doel kreeg Tayfun de bal echter in de kluts tussen zijn benen en ging de bal juist van het doel weg ipv in het lege doel. Twee minuten later kreeg ook Nemelaer haar eerste grote kans. Joeri Vugts ging diep aan de linkerkant en gaf vanaf de achterlijn voor. Op 10 meter bij de eerste paal mocht Wesley Diepens vrij uithalen, maar hij schoot voor het doel langs. Tien minuten voor de rust gaf Luuk Vermeer vanaf dezelfde achterlijn de bal voor en weer kreeg Diepens de kans om in te schieten. Zijn eerste schot werd gered door doelman Youri Keij en de rebound werd geblokt door een verdediger. Twee minuten voor de rust mocht Marvilde, in de persoon van Yurjen de Jongh, nog een corner nemen aan de rechterkant. Via een speler bij de eerste paal kwam deze op 11 meter voor de voeten van Sander Megens terecht. Sander schoot in vrije positie helaas hoog over.

De tweede helft kwam Marvilde sterk uit de kleedkamer. In de eerste drie minuten waren er 2 grote kansen. Eerst gaf Anwar Janssen de bal in het strafschopgebied op Sander Megens, maar Sander miste de bal volledig. En daarna was het Ferry Aerts die diep ging en via een één-twee met Sander Megens de bal weer terug kreeg. Op 10 meter schoot hij voor het doel langs. In de 53e minuut viel de openingstreffer voor de thuisclub. Een corner vanaf rechts bleef hangen midden voor het doel waar Wouter Molenaar het snelste reageerde en de 1-0 hoog in het doel schoot. Nemelaer kon lekker achterover hangen en werd alleen nog gevaarlijk uit de counter. Marvilde kreeg wel enkele mogelijkheden, maar één van de uitvallen (75e minuut) leverde uiteindelijk de beslissing op. Na een overtreding mocht de thuisclub op de rand van het strafschopgebied aan de linkerkant van het veld een vrije trap nemen. Geert van de Ven schoot deze ineens in de verre hoek, 2-0. Marvilde probeerde het zeker nog wel maar het zat niet mee. Zo speelde Twan Demin zich schitterend vrij, maar zijn schot vanaf 20 meter ging hard op de lat. Een paar minuten voor het einde stuurde Jens Kantelberg dan nog Anwar Janssen diep, maar zijn inzet werd tot corner verwerkt door de doelman en die corner, genomen door Anwar, werd naast gekopt door Sander Megens.

Marvilde heeft een verdienstelijke eerste wedstrijd gespeeld tegen een fysiek sterke tegenstander op een slecht grasveld en voor het eerst sinds lange tijd bij een hoge temperatuur. Scoren was vandaag een probleem en daardoor kon er geen goed resultaat gehaald worden. Volgende week zaterdag om 17 uur komt Wilhelmina’26 op bezoek op het Jongelingsveld. Deze wedstrijd moet gewonnen worden om nog kans te maken op een vervolg in de districtsbeker.