Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 1 16

Kerkakkerstraat 139
5504GM
VELDHOVEN
tel. 040-2534837

Afgelopen zondag verloor Marvilde bij Nemelaer (2-0) en daarom was de thuiswedstrijd tegen Wilhelmina’26 uit Wijk en Aalburg van vandaag al meteen een belangrijke. Er moest gewonnen worden om in de poule van 4 nog bij de eerste 2 ploegen te kunnen eindigen. In een fysiek zware wedstrijd lukte dit verdiend met 1-0 en nu kan Marvilde volgende week thuis tegen Helvoirt met een overwinning de volgende ronde halen.

Zoals verwacht zorgde Wilhelmina’26 voor veel fysieke kracht en veel lange ballen op de grote bonkige spits Samuel Hartgers. Marvilde probeerde hier met snelle combinaties onderuit te voetballen, maar al bij al was de 1e helft erg rommelig. Kansjes over en weer en een aantal gele kaarten, maar de toeschouwers moesten in de regen tot de 45e minuut wachten op het eerste (en enige) doelpunt. Twan Demin werd vrijgespeeld aan de linkerkant. Zijn voorzet werd doorgekopt door Ferry Aerts en bij de tweede paal ingekopt door Mathijs de Bie, 1-0. De tweede helft kwam Marvilde sterk uit de startblokken. Na 10 minuten leverde dit, na een snelle uitbraak van laatste man Robbert Born, een schot op van Clint van Doorn. Doelman Carlo van den Beukel kon redden tot corner. Rond het uur kreeg Marvilde drie grote kansen. Eerst (60e) stuurde Twan Demin Mathijs de Bie diep aan de rechterkant. Zijn schot werd van richting veranderd, maar kon nog net uit het doel gebokst worden door de doelman. Twee minuten later gaf Clint van Doorn voor en schoot Twan Demin bij de tweede paal in het zijnet. Weer één minuut later schoot Twan Demin de bal tegen de buitenkant van de paal na een voorzet vanaf rechts van Mathijs de Bie. De eerste grote kans van de bezoekers in de tweede helft was een afstandsschot van Christiaan van der Velden in de 68e minuut, maar Sam van Rooy tikte dit bekwaam over de lat. Tien minuten voor het einde lanceerde Sander Megens zichzelf (hij moest wel achter zijn eigen diepe bal aan, omdat Jordan Bujitu buitenspel stond). Zijn schot in de korte hoek werd ook deze keer door doelman Van den Beukel tot corner getikt. In de 90e minuut kreeg spits Samuel Hartgers nog zijn 2e gele, en dus rode kaart.

Marvilde behaalde een prima overwinning tegen een fysiek sterke zaterdag 2e klasser. Zoals gezegd kan Marvilde zich volgende week zondag belonen met een plek in de 2e ronde door te winnen van zondag 2e klasser Helvoirt.