Kerkakkerstraat 139
5504GM
VELDHOVEN
tel. 040-2534837

DSC01497.JPGVorig seizoen speelde Marvilde drie wedstrijden in de competitie, voordat die stilgelegd werd. Één van die wedstrijden was een uitwedstrijd bij Braakhuizen. Dat leverde toentertijd een eenvoudig overwinning op. Vandaag kwam Braakhuizen op bezoek op het Jongelingsveld, maar van een eenvoudige overwinning was geen sprake. Dat kwam vooral door het missen van meerdere kansen en paal en lat zaten ook redelijk in de weg. Uiteindelijk was een doelpunt van Mark van Doorn in de 8e minuut toch voldoende om de overwinning binnen te slepen.

De eerste helft van de eerste helft was Marvilde oppermachtig. Na vijf minuten schoot Sil van Herwijnen van dichtbij over, maar na 8 minuten was het wel raak. Mark van Doorn schoot vanaf 18 meter in de korte hoek, 1-0. Weer twee minuten later speelde Twan Demin zich goed vrij midden voor het doel, maar zijn inzet was te slap. Na 16 minuten mocht Braakhuizen een vrije trap nemen op 20 meter van het doel van Marvilde. Het schot van Mohamed Amezziane ging richting de bovenhoek, maar Sam van Rooij tikte deze met een mooie actie uit die hoek. Na 20 minuten gaf Ferry Aerts nog een prima voorzet vanaf rechts die door Clint van Doorn net voor het doel langs gekopt werd. Hierna werd het spel van twee kanten rommelig. Pas vijf minuten voor de rust kreeg Marvilde weer meer grip op de wedstrijd. Dit leverde ook meteen weer kansen op. Yurjen de Jongh kwam over de as op en gaf breed op Mathijs de Bie. Mathijs had alle vrijheid, maar twijfelde te veel en verloor uiteindelijk de bal. Deze werd wel weer voorgezet door Clint van Doorn maar Ferry Aerts miste de voorzet bij de eerste paal. Net voor de rust gaf Twan Demin de bal naar rechts waar Clint van Doorn mee op kwam. Clint gaf de bal terug op Mark van Doorn, maar deze keer ging zijn schot hoog over.

De tweede helft begon erg onrustig. In de 53e minuut gaf Clint van Doorn de bal voor en Ferry Aerts kopte in. Op de lijn bracht een verdediger van Braakhuizen redding. In de 65e minuut kopte Mathijs de Bie een corner vanaf rechts van Robbert Born bij de tweede paal in, maar via meerdere keren houtwerk ging de bal toch weer uit het doel. Een paar minuten later werd Sander Megens aangespeeld in het strafschopgebied. Hij draaide goed weg en uit de draai schoot Sander op de binnenkant van de paal. Twintig minuten voor het einde pikte Ferry Aerts de bal op de middenlijn op en snelde iedereen over de as van het veld voorbij. De laatste verdediger kapte hij ook nog uit, maar zijn inzet op een paar met van het doel ging dan langs. Schitterende inspanning, maar helaas zonder resultaat. Een paar minuten voor het einde gaf Robbert Born de bal nog schitterend lang op Twan Demin. Iets aan de rechterkant in het strafschopgebied haalde Twan uit, maar Oisin van Lier gooide zich met een laatste krachtsinspanning nog voor het schot en wist de bal nog te blokken tot hoekschop. Ondertussen was Braakhuizen bezig met haar slotoffensief. Dit leverde vele voorzetten op, maar echt gevaarlijk werd het nooit en als het dat wel werd, dan stond de betrouwbare sluitpost van Marvilde, Sam van Rooij, altijd goed.

Na drie wedstrijden heeft Marvilde 7 punten en nog geen doelpunt tegen. Dat is natuurlijk prima, maar de twee doelpunten die zelf gemaakt zijn is nog erg karig. Volgende week gaat Marvilde op bezoek bij rode lantaarn, mede dorpsgenoot en nog puntloos, RKVVO. Al deze gegevens zijn nog zeker geen garantie op een goed resultaat. Marvilde zal flink aan de bak moeten om de drie punten mee naar huis te nemen.