Kerkakkerstraat 139
5504GM
VELDHOVEN
tel. 040-2534837

Deze week stond de wedstrijd tegen de meiden van FC Eindhoven op het programma. Voor Evan een zeer beladen wedstrijd, want hij moest tegen zijn zus spelen. Extra druk dus voor hem.
Voor de wedstrijd werd trainer Stef enorm verrast met geweldige cadeau's van de spelers én van de ouders. Dit voor zijn 40 jarig lidmaatschap van de gezelligste vereniging in Veldhoven: Marvilde. Ook via deze weg nog een keer dank je wel!!

Dan de wedstrijd. De warming-up was al rommelig en de trainer voorzag een slappe start. Het is fijn om makkelijk te winnen, maar gemakzucht ligt dan op de loer. De eerste minuten gingen nog wel. Daan gooide goed in op Acheampong. Er volgde een scrimmage voor de goal, maar Evan knalde de bal tegen de touwen. Een soort opluchting voor de wat nerveuse aanvoerder. Een paar minuten later nam Acheampong een corner. Evan vloog boven iedereen uit en kopte hem heerlijk binnen. 2-0. Hierna volgde een periode van nerveus en zenuwachtig voetbal. Veel hoge ballen, veel slordige passes. De verdere eerste helft zagen we niet het Marvilde dat we de afgelopen weken hebben gezien.
In de rust werd de groep weer aangesproken over het spel. Het moest beter en geconcentreerder. Voorin moest er al verdedigd worden en  er moest nauwkeuriger gepasst worden. In de tweede helft lukte dit nog niet meteen. Maar positieve coaching helpt veel meer dan mopperen op elkaar. En toen het gemopper minder werd, werd het spel beter. Evan stak de bal tussendoor naar Jesse en deze rondde simpel af. En zo was daar de bevrijdende 3-0. Jesse legde wat later de bal heerlijk terug op Evan. Die raakte de paal. De daaropvolgende corner van Jesse werd door Achampong keurig binnen getikt.
Het snelle storen door de voorhoedespelers wierp zijn vruchten af. Jesse zette druk, Acheampong nam die druk over en pakte de bal af. Hij zette Jesse vrij voor de goal en die maakte de 5-0.

Deze wedstrijd heeft weer bewezen dat mopperen op elkaar NIET helpt. Samenspel wel! Laten we echt ons best doen om positief naar elkaar te blijven. Als we een team willen worden en hoog willen eindigen, moeten we elkaar accepteren en er samen de schouders onder zetten. Geen discussies op het veld, maar er van uitgaan dat iedereen zijn best doet. Dan gaan we er komen. Dit was niet de beste wedstrijd, maar het einde liet zien dat als we er samen voor gaan, we echt heel sterk zijn.