Mannen KNVB beker Amateurs 1e ronde Groep 1 54

Kerkakkerstraat 139
5504GM
VELDHOVEN
tel. 040-2534837

In september was de groepsfase van de districtsbeker gespeeld en had Marvilde zich achter groepswinnaar Nemelaer geplaatst voor de 1e knock-out wedstrijd. Bij de loting werd 3e klasser Hapert gekoppeld aan Marvilde. Vandaag bleek het verschil tussen een van de staartploegen uit de 3e klasse tov een van de topploegen uit de 2e klasse erg groot. Na een 6-0 ruststand won Marvilde met 10-2.

Het eerste kwartier konden de bezoekers de doelpunten nog voorkomen, al had het daar ook al de hulp van paal en lat voor nodig. In de 14e minuut brak Twan Demin met een schot vanaf 20 meter de ban en hierna ging het snel. In de 16e minuut kwam een schot van Ferry Aerts vanaf links nog tegen de verste paal, maar één minuut later viel zijn (mislukte) voorzet precies over de doelman, 2-0. Ferry schoot hierna ook de 3-0 (23. schot 20 meter) en de 4-0 (26. Intikker 2e paal) binnen. In de 34e minuut schoot Twan Demin vanaf de rand van het strafschopgebied de 5-0 in het doel en om de dolle 20 minuten (6 doelpunten) af te sluiten zorgde Anwar Janssen in de 35e minuut nog voor de 6-0. De rest van de eerste helft vond Marvilde vooral paal en lat. In de tweede helft schoot Yurjen de Jongh in de 50e minuut nog hard tegen de lat, waarna in de 52e (Kevin Raaijmakers) en in de 56e (Willem Brouwer) minuut de eretreffers voor Hapert vielen, 6-2.
Hierna was het toch weer de beurt aan Marvilde. Sander Megens loste in de 57eminuut een schot, wat door doelman Jesper Storm gestopt werd. De rebound was echter voor Sil van Herwijnen, 7-2. De mooiste aanval kwam in de 68e minuut. Clint van Doorn gaf een steekbal op Anwar Janssen aan de rechterkant. Jarige job Anwar gaf voor en Sil van Herwijnen zorgde voor de 8-2. Uit een hoekschop van Yurjen de Jongh kopte Twan Demin zijn 3e binnen in de 72e minuut en vijf minuten voor het einde zorgde Jens Kantelberg met weer een kopbal uit een hoekschop van Yurjen de Jongh voor de 10-2 eindstand.

Tussen de toppers in de competitie door (vorige week Mierlo Hout thuis (2-1), a.s. donderdag Someren uit en volgende week zondag Oirschot Vooruit thuis) kon Marvilde zich vandaag uitleven. Komende zondag is er geen programma en volgende week donderdag gaat Marvilde op bezoek bij Someren om de afgelaste wedstrijd van afgelopen zondag (corona bij Someren) in te halen.