Potakkerweg 21
5712AV
SOMEREN
tel. 0493-492147

Vorige week donderdag won Marvilde in de 1e knock-out ronde thuis van Hapert (10-2), maar daarvoor had het de eerste topper in deze competitie tegen Mierlo Hout knap gewonnen. Vandaag moest het de eerder wegens corona afgelaste tweede topper spelen in en tegen Someren. Wedstrijden tussen Marvilde en Someren zijn altijd spannend en de uitslag ligt meestal dicht bij elkaar. Vandaag was er niet veel spanning, daarvoor waren de bezoekers te goed. In de eerste helft was Someren kansloos en kansenloos. Marvilde daarentegen had meerdere grote mogelijkheden en had met een grotere voorsprong (dan 0-2) kunnen gaan rusten. In de tweede helft was de concentratie in de eerste minuten weg en kon Someren met een gelukkig doelpunt de spanning terugbrengen. Hierna pakte Marvilde de draad weer op en na de 1-3 kwam het eigenlijk niet meer in gevaar.

In de 10e minuut kwam Robbert Born over de as op en schoot vanaf 25 meter. De bal werd geblokt en kwam zo aan de linkerkant bij Ferry Aerts terecht. Zijn voorzet werd midden voor het doel op 13 meter aangenomen en ingeschoten door Twan Demin, 0-1. Vijf minuten later kreeg Clint van Doorn de bal aan de rechterkant in de diepte van Sil van Herwijnen. Zijn inzet in het strafschopgebied ging te wild naast. In de 27e minuut had Sil van Herwijnen een schitterende actie in huis en gaf de bal daarna op Anwar Janssen aan de rechterkant. Aangekomen in het strafschopgebied schoot Anwar de bal in de verre hoek, 0-2. Nog net vòòr het half uur werd Ferry Aerts aan de linkerkant diep gestuurd. Op de rand van het strafschopgebied dacht hij doelman Sil Joosten te verschalken met een lob, maar die was net te laag, waardoor de doelman van Someren redding kon brengen.

Na de rust was er in de 48e minuut nog een goede aanval van Marvilde. Twan Demin maakte zich prima vrij rond de middenlijn en gaf diep op Ferry Aerts aan de linkerkant. Hij sneed het strafschopgebied in, maar zijn schot ging over de kruising (waar een balletje breed misschien een betere optie was geweest). Hierna leek de concentratie even weg te zijn wat dan ook in de 53e minuut een doelpunt voor Someren opleverde. De verdediging van Marvilde dacht een aanval uit te verdedigen, maar in de kluts viel deze zomaar voor de voeten van Koen de Louw. In het strafschopgebied iets aan de rechterkant haalde hij doeltreffend uit, 1-2. Drie minuten later mocht hij dit nog een keer proberen, maar nu uit een veel lastigere hoek. Nu ging de bal voor het doel langs. Hierna pakte Marvilde de draad weer op en na een prima bal van Clint van Doorn aan de rechter kant op Anwar Janssen, mocht Anwar alleen op doelman Joosten af gaan. Zijn inzet werd met de voeten tegengehouden, maar Clint was doorgelopen en kon de 1-3 in het lege doel plaatsen. Hierna waren er schoten van Mark van Doorn, in het strafschopgebied naast, en Ferry Aerts vanaf 30 meter in de handen van Sil Joosten. In de 72e minuut gaf Koen de Louw de bal vanaf rechts voor, waarna Luc Bouwmans langs de bal trapte op 15 meter van het doel. Een paar minuten later dook Koen de Louw voor Sam van Rooij op, maar de doelman van Marvilde was de baas. Marvilde consolideerde de voorsprong en Someren was niet in staat om meer gevaar te stichten en dus behaalde Marvilde een mooie overwinning.

Na de overwinning van vandaag neemt Marvilde voor het eerst dit seizoen de koppositie in in de 2e klasse H. De ploeg die tot nu toe koploper was, Oirschot Vooruit, komt als derde van het rijtje toppers a.s. zondag op bezoek in Meerveldhoven. Met dezelfde instelling als vandaag moet ook tegen deze tegenstander een goed resultaat mogelijk zijn.