5712AV
SOMEREN
tel. 0493-492147

Na de veel te lange "winterstop" begon zaterdag de competitie weer. Een feestelijke dag, want ook onze trouwe supporters mochten weer mee. Reden genoeg om een topwedstrijd te spelen. Er was prima getraind de aflopen 2 weken, dus het moest goedkomen vandaag.

De warming-up verraadde al wat later werkelijkheid werd. Alle gemaakte afspraken waren in de voetballoze periode vergeten: doorlopen na een pass, laag voetballen, vrije mensen inspelen, duels winnen, het was allemaal verdwenen tijdens de warming-up. Tot overmaat van ramp kreeg Evan vlak voor de wedstrijd een bloedneus, geen goede start voor een wedstrijd.

Na de aftrap begon Marvilde twijfelend. Terwijl Someren juist voortvarend van start ging. Echte kansen kregen ze echter niet. Maar ze hadden meer balbezit, waren feller en wonnen meer duels. Na tien minuten kregen we de eerste echte kans. Door twee verdedigers. Jan en Luuk combineerden samen en het schot van Luuk ging net naast. In dezelfde minuut schoot Evan op de lat. We leken dichterbij te komen, maar de wedstrijd bleef rommeling en onrustig. Wellicht ook veroorzaakt door de vrouwelijke coach van Someren, die werkelijk 70 minuten lang iedere seconde naar haar spelers schreeuwde wat ze moesten doen en in 30 seconden 5 taken per speler oreerde. Niet te doen...
Langzaam werd ons spel iets beter en kregen we wat meer kansjes. Vlak voor de rust kreeg Evan de bal van een goed spelende Jan. Evan gaf een hoge voorzet die door Jesse keurig werd afgerond. 0-1 was de ruststand.

In de rust werden de ooit gemaakte afspraken nog eens herhaald en steunde vlagger Bas de trainer door, zonder overleg, hetzelfde pijnpunt aan te snijden. Hopelijk zou het van een ander wel aangenomen worden, hoopte de trainer.
Na de rust werden de blauwwitten uit Veldhoven wat sterker. Er werden meer duels gewonnen, maar het spel bleef slordig. Toch kwamen er veel meer kansen. Thijs miste er een paar, Evan raakte nog eens de lat en een 1 op 1 met de keeper was niet besteed aan Jesse. Deze schoot even later nog een bal van dichtbij zo hoog over dat ze die nu nog aan het zoeken zijn. De frustratie over de veel gemiste kansen droop van de gezichten en het spel van de Marvilde jongens af. Maar na het eindsignaal stond er 0-1 op het scorebord en was de wedstrijd gewonnen.

Een pot om snel te vergeten. Toch nog even een shout-out naar Joey van de O14-1. Nooit centraal midden gespeeld en vandaag laten zien dat hij met hard werken en een beetje logisch nadenken ook op deze plaats uit de voeten kan.
Volgende week staat Heeze op het programma. Het moet beter jongens. We moeten nog meer als team voetballen, iedereen!