Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 1 17

Landrop 30
5528NB
HOOGELOON
tel. 0497-681925

Na het gelijke spel bij Hilvaria en de overwinning op EFC, speelde Marvilde vandaag de laatste poulewedstrijd voor de beker, uit bij Hoogeloon. Bij een gelijkspel zou de volgende ronde bereikt worden en toen er na 15 minuten een 0-2 stand op het scorebord stond kwam de plaatsing voor de 1e knock-out ronde eigenlijk niet meer in gevaar.

De eerste helft ging redelijk gelijk op, maar kansen waren er vooral voor Marvilde. Al na 5 minuten kon Sander Megens de bal oppikken na een slechte balbehandeling van de laatste man van Hoogeloon. Sander ging alleen op doel af en had zo ongeveer iedereen uitgespeeld, maar op doel schieten zat er niet in. Zijn bal terug kwam bij Sam Weijers en die had geen moeite om het grotendeels verlaten doel te vinden, 0-1. Na een kwartier kwam Clint van Doorn goed mee op rechts. Zijn voorzet werd midden voor het doel gemist door Sander Megens, maar bij de 2e paal stond Mauro van Houtum ook nog helemaal vrij en hij kon dan ook eenvoudig de 0-2 intikken. Hierna waren er weinig kansen meer in de eerste helft en ook het doelpunt van Hoogeloon in de 44e kwam eigenlijk niet uit een uitgespeelde kans. Robbert Born had een prima sliding in huis aan de linkerkant net buiten het strafschopgebied. Scheidrechter Hendrix zag dit anders en gaf een vrije trap. Yannick Sol schoot deze bij de eerste paal direct in het doel, waarbij Sam van Rooij de bal via zijn handen liet glippen, 1-2.

Ook in de 2e helft waren grote kansen schaars. Vijf minuten in de tweede helft schoot Tom Michielse vanaf rechts op het doel van Marvilde en via het hoofd van Jorg Vroomen ging deze gevaarlijk dicht langs de paal tot corner. Die corner werd weggewerkt, maar hard ingeschoten vanaf 20 meter door Michielse. Sam van Rooij bokste de bal weg.  Tien minuten voor het einde van de wedstrijd was het weer Clint van Doorn die goed doorzette aan de rechterkant van het veld. Hij verdiende hiermee slim een corner. Die werd door Yurjen de Jongh genomen en weggekopt in de verdediging, maar op de rand van het strafschopgebied ineens op doel geschoten door Gideon Pieschel. Onderweg werd dit schot nog aangeraakt en verdween in het doel, 1-3. In de laatste minuut werd Yannick Sol dan nog over de as van het veld diep gestuurd en alleen voor Sam van Rooij plaatste hij de bal op 16 meter mooi over de Marvilde doelman in het verlaten doel, 2-3.

Op een grasveld van Hoogeloon dat door de voortdurende regenval steeds zwaarder werd heeft Marvilde een verdiende overwinning behaald. Beide teams beginnen komend weekend aan de competitie na een behaalde promotie in het afgelopen seizoen. Hoogeloon voor het eerst in het 85 jarig bestaan in de 2e klasse en Marvilde voor de 2e keer (2016-2017 één seizoen) in de 1e klasse. Marvilde mag meteen ver weg voor één van de vier wedstrijden op grote afstand, bij Kruisland. Kruisland is afgelopen seizoen 3e geworden in de 2e klasse en via de nacompetitie gepromoveerd naar de 1e klasse.