3e klasse Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase) 17

5504GM
VELDHOVEN
tel. 040-2534837

Één keer in het jaar is de trainer er echt niet bij. Voor de grote spellenbeurs Spiel in Essen (Duitsland) moet zelfs het voetbal van zijn mannen wijken. Sorry boys, maar dit weekend was het zo ver. Vol vertrouwen werden de boys aan de goede zorgen van Bas toevertrouwd, met als wakend oog Tamara, die ook fijn de Blog bij hield. Op die manier hoefde de trainer niks te missen.

Klokslag kwart over twee begon de laatste wedstrijd in deze ronde tegen Valkenswaard. Na 5 minuten schoot de keeper van de geelblauwen uit. De bal belandde bij Evan en hij knalde de bal van 30 meter achter de keeper: 1-0. De snelle treffer werd ook opgepikt in Duitsland en er werd voorzichtig gejuichd onder het spelen. Wat later kreeg Valkenswaard de eerste kans, maar de Marvilde defensie hield stand. Na een kwartier voetballen kreeg Daan een vrije trap. Daantje kon er net niet bij, maar de terugkomende bal was een prooi voor Evan: 2-0. Het gejuich bij de trainer werd luider en verbaasde mensen keken voorzichtig om.
Toch trok Valkenswaard voor de rust de stand recht. We vergaten lekker door  te voetballen en werden zelfs slordig. Vlak voor de rust leek Marvilde de voorsprong weer te pakken, maar uit een corner werd er net overgekopt.

De trainer was inmiddels aan een nieuw spel begonnen in Duitsland en bleef nerveus naar zijn telefoon staren. De uitleg van de uiterst vriendelijke dame ging volledig aan hem voorbij. Al snel werden er twee goede combinaties gemeld. Tussen Luuk en Jesse en tussen Thijs en Jesse.Wat later veert de trainer op van zijn stoel en roept:"YES!!, Penalty gescoord". De dame die nog aan het uitleggen was, snapte er niks van. Jesse had de 3-2 gemaakt. Niet uit een penalty bleek later, maar uit een corner van Thijs. Een kwartier later scoorde Jesse weer, ditmaal door een pass van Thijs en zo werd het 4-2. En als Jesse eenmaal gescoord heeft... Dus na een diepe pass van Ilias, scoorde Jesse ook de 5-2. Verheugd legde de trainer de telefoon even aan de kant en probeerde de uitleg van de nogsteeds vriendelijk lachende uitlegdame te volgen. Het kon niet meer mis... Na 5 minuten nog even stiekem op de telefoon kijkend, zag de trainer dat de wedstrijd in 5-3 geëindigd was. Jammer van die laatste tegengoal, maar een prima resultaat. Voor een uur stond Marvilde op de gedeeld eerste plek. Maar toen de Raven klaar waren met hun wedstrijd, bleken zij de terechte kampioen.

Bas, dank je wel voor je tijd en inzet om de mannen deze week te trainen en te coachen. Tamara bedankt voor de Blog. En boys, bedankt voor de 3e overwinning op rij! Jammer van de 3e plaats, maar hou dit vol en we maken nog mooie dingen mee samen. Nu afwachten wie we in de volgende competitie tegen krijgen. Klasse boys!