3e klasse Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase) 17

Kerkakkerstraat 139
5504GM
VELDHOVEN
tel. 040-2534837

Na een makkelijke wedstrijd tegen DVS, stond vandaag de wedstrijd tegen vv Acht op het programma. Het was een prima trainingsweek en we waren bijna compleet. Alleen Ilas was ziek. Voor de wedstrijd herhaalde de trainer de gemaakte afspraken op het middenveld. Ook benoemde de trainer Jesse even specifiek: "Geloof in je kansen en als je hard blijft werken, scoor jij er 3 vandaag". Een duidelijke boodschap voor de nog weinig scorende spits.

De eerste helft begon redelijk. Twee goede corners van Jesse werden niet afgemaakt, maar we begonnen aanvallend. Toch stonder we al heel snel tegen een achterstand aan te kijken. Acht zocht snel de diepte en daar stond een snelle speler. De eerste keer kregen we deze speler nog onder controle, de tweede keer kwam hij oog in oog met Gulio. Deze stopte de inzet nog wel, maar kreeg de bal niet naar de zijkant. In het midden stond een speler helemaal vrij en die rammelde de bal binnen. Ook daarna werd Acht gevaarlijk via die manier: diep spelen en rennen. Het centrale duo Daan en Jan herstelden snel de rangorde achterin en zo kwam er toch meer rust. Hierdoor konden we ook makkelijker rondspelen en bleven we beter in balbezit. Evan kon meer opbouwen en zo kreeg ook Marvilde de nodige kansen. Een prachtige voorzet kwam bij Evan en vlak voor de doellijn schoot hij de bal het stadion uit. Wat later stuurde Evan Skip goed weg. Deze leek op de goal af te gaan, maar werd afgevlagd. Als er een VAR was geweest, had Skip door mogen gaan, maar helaas zijn we nog niet op dat niveau.
Een minuut later kreeg Marvilde een vrije trap. Jesse ging er eens goed voor staan. Op de bank wisten ze het zeker: Jesse zou zelf gaan schieten. Dat deed hij dan ook: 1-1. Een prima schot over de keeper heen. Marvilde zette door en vertoonde met vlagen uitstekend veldspel.

Na de rust was het zaak om de druk op Acht hoog te houden en verdere kansen te creeëren. Dat werd door de boys van Marvilde goed opgepakt. Al vrij snel stuurde de controlerend spelende Evan Jesse weg. Jesse dribbelde langs de keeper en scoorde de 2-1. Terecht op dat moment, want Marvilde had de controle op het veld. Er werd hard gewerkt, voor elkaar gewerkt en gestreden voor iedere bal. Veel duels werden in Veldhovens voordeel beslist. Toch ging het 10 minuten voor tijd mis. Na wat onhadige acties werd de bal over Gulio heen gestift. 2-2. De trainer greep nog even in en bracht wat frisse spelers in. Hierdoor nam Marvilde weer het initiatief. "Geloof in je kansen", had de trainer geroepen. Bij een clash op het middenveld kwam de bal bij Jesse. Hij soleerde zich naar de goal en dribbelde opnieuw voorbij de keeper. 3-2! Gejuich op de tribunes en op de bank. De 3 punten gingen terecht naar Marvilde.

Mannen, super gewerkt vandaag. Met vlagen ook lekker gecombineerd. En uitstekend geknokt voor iedere bal! En het belangrijkste: iedereen heeft zijn bijdrage geleverd. En Mike, bedankt dat je mijn uitspraak voor de wedstrijd nog herinnerde. Gefelcitieerd mannen!!