Kerkakkerstraat 139
5504GM
VELDHOVEN
tel. 040-2534837

Na de mooie overwinning vorige week in Erp (0-3) stond vandaag de wedstrijd tegen Kruisland (uit Kruisland gemeente Steenbergen) op het programma. De eerste wedstrijd van deze competitie speelde Marvilde in Kruisland en behaalde een knappe 0-0 uitslag. Kruisland is de betere ploeg, maar met veel inzet en een beetje geluk is dat mogelijk. Vandaag ontbreekt bij Marvilde een half basisteam door een schorsing, een vakantie, blessures en zieken. Op voorhand zal de wedstrijd tegen kampioenskandidaat nummer één dus moeilijk worden. En dat blijkt ook in de wedstrijd. Marvilde loopt 90 minuten achter Kruisland aan en verliest uiteindelijk met 1-4.

In de 8e minuut komt Kruisland op voorsprong. Een voorzet vanaf de linkerkant wordt, in een poging om de bal weg te werken, verlengd door Jorg Vroomen. Hierdoor is Gideon Pieschel verrast en loopt de bal met de borst in het doel, 0-1. Hierna blijft het overwicht voor de bezoekers en, behoudens een vrije trap van Jorg Vroomen op 23 meter die naast gaat, krijgt Marvilde geen kansen. In de 33e minuut komt Richelor Sprangers tot de achterlijn in het strafschopgebied aan de rechterkant. Zijn voorzet kan ingetikt worden door Fouad Idabdelhay, 0-2. Helaas is dit nog niet de ruststand, want in de blessuretijd wordt een ingooi vanaf de linkerkant bij de eerste paal nog met het hoofd verlengd door Niels de Boer. Hierdoor vliegt deze over iedereen heen in de verre hoek, 0-3.

In de tweede helft blijft Kruisland de betere ploeg en komt in de 67e minuut op een 0-4 voorsprong. De verdediging van Marvilde gaat in de fout en hierdoor kan Richelor Sprangers vanaf de rechterkant alleen op Sam van Rooij af gaan. Hij heeft geen moeite om de bal in het doel te plaatsen. Gelukkig weet Marvilde in de 87e minuut nog een eretreffer te maken en dat is ook meteen het mooiste doelpunt van de wedstrijd. Je hebt er niks aan, maar toch… . Een corner vanaf links van Mitchell Slegers werd weg gebokst door doelman Maikel Korebrits. Op 30 meter pikte Robbert Born deze op en hij trapte deze daarna fantastisch gedrukt in de verre hoek vanaf 25 meter 1-4.

Een mooi besluit van deze kansloze wedstrijd. Kruisland is, vanuit ons oogpunt, de grootste kanshebber voor het kampioenschap en zij bereiden zich ondertussen ook al voor op toetreding tot de 4e divisie, met de nodige nieuwe aanwinsten. Volgende week staat de volgende wedstrijd op het programma in Tilburg bij ’t Zand. De eerste wedstijd tegen deze tegenstander werd thuis met 2-3 verloren, dus er is iets goed te maken.