Velddoornweg 6
5644SZ
EINDHOVEN
tel. 040-2551846

Vandaag speelde Marvilde haar laatste wedstrijd in de competitie van het seizoen 22/23. De uitwedstrijd tegen Eindhoven av was nog erg belangrijk. Niet zozeer voor Eindhoven, want dat was al 2 weken geleden gedegradeerd, maar wel voor Marvilde. Bij een verliespartij zou rechtstreekste degradatie een feit kunnen zijn als Heeze zou winnen. Heeze verloor uiteindelijk met 5-2, dus dat kon de uitkomst niet meer zijn. Dan waren de wedstrijden van Geldrop (3-0 verlies bij ‘t Zand) en Sarto (0-3 winst bij DOSKO) nog van belang, maar door de overwinning van Sarto kon Marvilde de nacompetitie niet meer ontlopen. De 2-4 overwinning van vandaag leverde dus wel een plek winst op in de eindrangschikking (Geldrop voorbij), wat dan weer een wedstrijd in de nacompetitie scheelt. Geldrop moet op 4 juni beginnen en Marvilde op donderdag 8 juni (thuis).

De eerste helft leverde kansen aan beide kanten op. Na een paar minuten kreeg Sander Megens er een van dichtbij, maar hij kreeg de bal niet in het doel gewerkt. In de 8e minuut kwam Eindhoven op voorsprong. Een voorzet vanaf rechts van Julian Belle werd op een paar meter van het doel ingekopt door Jason van Klinken, 1-0. In de 25e minuut kwam Tom Dekkers helemaal vrij op 7 meter na een voorzet vanaf de linkerkant. Zijn inzet ging over het vangnet. Drie minuten later kwam Marvilde op gelijke hoogte. Mark van Doorn speelde de bal op Yurjen de Jongh, maar die stapte slim over de bal, waardoor deze bij Gideon Pieschel terecht kwam. Alleen voor de doelman, iets links wist hij de 1-1 in te schieten. Vanaf dat moment geloofde Eindhoven het verder wel en was Marvilde in het laatste uur duidelijk de betere. Op het uur gaf Robbert Born een perfecte bal van achteruit over de grond naar de linkerkant op Mitchell Slegers. Mitchell kwam naar binnen en met enige moeite speelde hij Sander Megens in. Zijn intikker ging via de voeten van doelman Ceylan Cenik omhoog en viel net voor de lat naar beneden in het doel, 1-2. Twintig minuten voor het einde gaf Nick van den Boomen een lange bal vanaf de middenlijn naar links. Gideon Pieschel nam deze mee en gaf bij de achterlijn voor. Hier tikte Ferd Pasaribu deze achter zijn eigen doelman, 1-3. In de 80e minuut leek Eindhoven nog terug te komen toen Tom Dekkers een hoekschop vanaf links van Bob Adriaans inkopte 2-3, maar alweer 2 minuten later zorgde Twan Demin voor de beslissing. Hij schoot van de bal vanaf 23 meter via de binnenkant van de paal in de kruising, 2-4. Twee minuten voor het einde gaf Robbert Born nog een perfecte bal op Anwar Janssen, maar geheel vrijstaand op 8 meter van het doel schoot Anwar hoog over.

Marvilde heeft vandaag een prima overwinning behaald op een tegenstander die het al snel niet meer interessant vond. Gevolg is dat Eindhoven, DOSKO (Bergen op Zoom) en Heeze gedegradeerd zijn en dat Geldrop en Marvilde de nacompetitie in moeten. Geldrop moet zondag 4 juni beginnen met een thuiswedstrijd tegen Gilze en Marvilde (omdat het de bovenste nacompetitie plek heeft) speelt pas de donderdag daarna (8 juni) de eerste wedstrijd in de nacompetitie. Thuis tegen de winnaar van Mierlo Hout tegen Uno Animo (4 juni). Hoe dan ook behaalt Marvilde de beste prestatie in het 97-jarig bestaan van de club. Slechts 2 keer werd in de 1e klasse gespeeld en de eerste keer (2016/2017) werd de laatste plaats behaald en dus rechtstreeks gedegradeerd.