5504GM
VELDHOVEN
tel. 040-2534837

Een kort videoverslag van de wedstrijd kun je hier vinden.

Vorige week wist Marvilde met de nodige moeite te winnen van Eindhoven. Vandaag speelde Marvilde thuis tegen Geldrop en volgde een soortgelijke wedstrijd, met dezelfde uitslag, 2-1. Marvilde was zeker niet beter dan Geldrop (en ook niet beter dan Eindhoven), maar maakte wel de minste fouten en daar gaat het uiteindelijk wel om.

In de 9e minuut kwam Sammy Dirkx alleen voor Sam van Rooij op de punt van het 5-meter gebied. Zijn inzet werd gestopt door Van Rooij en voor de doellijn weggewerkt door Jorg Vroomen. Tien minuten later kwam Marvilde op voorsprong. Gideon Pieschel (vorig seizoen nog speler van Geldrop) kwam vanaf de linkerkant naar binnen en schoot op doel. Via een rare stuit voor de doelman ging het schot in het doel, 1-0. Twee minuten later was er nog een grote kans voor Marvilde. Sil van Herwijnen gaf aan de linkerkant op Gideon Pieschel. Gideon op zijn beurt gaf over de grond ter hoogte van het strafschopgebied over de grond op Twan Demin. Twan miste de bal grotendeels, dus de kans ging verloren. In de 21e minuut was het weer Dirkx die alleen voor Sam van Rooij opdook. Deze keer ging zijn inzet naast het doel. Drie minuten later mocht Wouter Verstraaten een vrije trap nemen op 20 meter. Het schot ging net naast de paal aan de goede kant voor Marvilde.

In de 2e helft werd een vrije trap vanaf de rechterkant voor het doel net over gekopt door Wouter Verstraaten. Op het uur kwam Rensel Bryson vanaf links en zijn schot kon nog net door Sam van Rooij over de achterlijn getikt worden. Bryson zou het in de 72e minuut beter en mooier doen. Vanaf links kwam hij naar binnen, waarbij hij wel heel veel ruimte kreeg. Zijn schot in de verre hoek ging via de onderkant van de lat in het doel, 1-1. Zes minuten later kwam Marvilde, ondanks een overwicht van Geldrop in de 2e helft, toch weer op voorsprong. Yurjen de Jongh stuurde Gideon Pieschel diep aan de linkerkant. Gideon bereikte de achterlijn en gaf over de grond terug op Sil van Herwijnen. Op 7 meter had Sil geen moeite om de 2-1 achter doelman Len van Gestel te tikken. Hierna bleef Geldrop wel aandringen, maar grote kansen voor de bezoekers kwamen er niet meer. De grootste kans was voor Sander Megens in de 86e minuut. Hij wist, door goed doorjagen op een verdediger, een bal half te onderscheppen. Deze kwam bij Gideon Pieschel terecht en Gideon kaatste de bal hierna direct over de as richting het doel van Geldrop waar Sander diep ging. De inzet van Sander Megens werd met de voeten gestopt door Len van Gestel. In de laatste minuut kreeg Marvilde nog een grote kans door geblunder in de verdediging bij Geldrop. Gideon Pieschel  kwam hierdoor iets te ver aan de rechterkant van het doel terecht en kon niet meer afwerken.

Na een belangrijke overwinning tegen Eindhoven volgde vandaag een net zo belangrijke overwinning tegen Geldrop. Ondanks een meer dan hartelijk ontmoeting met Geldrop zijn wij uiteraard toch zeer tevreden met de drie punten die wij in eigen huis mochten houden. Volgende week gaat Marvilde op bezoek bij TAC’90 in Den Haag. Een van de topploegen in deze competitie waar thuis een 2-0 overwinning tegen behaald werd.