Bijsterveldenlaan 1
5045ZZ
TILBURG
tel. 013-5703984

Vorige week was een nederlaag op voorhand al redelijk ingecalculeerd. Eén van de topploegen in de 1e klasse B (Kruisland) kwam op bezoek bij Marvilde en er ontbrak meer dan een helft van de basisspelers. Vandaag ontbraken nog steeds de nodige spelers, maar niet zo veel als vorige week en SC ’t Zand is de tegenstander. Deze ploeg uit Tilburg staat vóór de wedstrijd van vandaag onder Marvilde met 2 punten minder. De thuiswedstrijd werd met 2-3 verloren, dus er was iets goed te maken en in de algemene rangschikking kon ’t Zand op een mooie achterstand gezet worden. De wedstrijd verliep echter anders en na een goede eerste helft was de tweede abominabel, waarna er een eindstand van 5-0 op het scorebord stond.

Gedurende de eerste helft had Marvilde de beste kansen, maar stond toch al snel op achterstand. In de 12e minuut gaf Thijs Jongbloets de bal vanaf rechtsachter diagonaal op linksvoor waar Steven van Riel opstoomde en diagonaal de 1-0 in het doel schoot. In de 19e minuut was er een prima aanval van Marvilde. Sam Weijers gaf aan de rechterkant diep op Clint van Doorn, waarna Clint deze vanaf de achterlijn terug gaf op Sander Megens. Helaas kon Sander de bal op 5 meter niet goed raken. Meteen hierna schoot de doelman de bal uit tegen Sander aan. De bal had voor Marvilde het verkeerde effect, waardoor doelman Vincent Vroomans deze voor de lijn op kon rapen. Vijf minuten later was er een voorzet vanaf links van Nick van den Boomen. Bij de tweede paal kwam deze bij Sam Weijers die uithaalde. Midden voor het doel kon Sander Megens de bal intikken, maar via een verdediger op de lijn ging de bal over de lat. In de 26e minuut mocht Bob Melis namens ’t Zand aan de linkerkant een vrije trap nemen. Sam van Rooij bracht redding door deze over de lat te tikken. Net voor het half uur was het Yurjen de Jongh die, voor de zoveelste keer deze competitie, met een vrije trap het houtwerk raakte. Hierna waren er nog twee schoten over het doel van ’t Zand van Robbert Born (vrije trap) en Yurjen de Jongh.

De rust ging dus in met een 1-0 achterstand, maar gezien het vertoonde spel leek dat nog niet zo’n probleem. De tweede helft verliep echter totaal anders en de spelers van Marvilde leken totaal niet te geloven in een ommekeer. Geen enkele kans werd meer gecreëerd in het tweede bedrijf en SC ’t Zand kon dan ook eenvoudig uitlopen naar een grote overwinning. In de 50e minuut kwam een mislukt schot vanaf de linkerkant op 11 meter bij Rob Keuken terecht. Uit de draai schoot hij de 2-0 in. In de 65e minuut kwam een voorzet vanaf links op 12 meter bij Rob Keuken terecht. Hij raakte de bal half en hierdoor kwam deze bij de tweede paal bij Bodie Scholten terecht die de 3-0 inschoot. Tien minuten voor het einde werd Keuken diep gestuurd aan de linkerkant en alleen voor Sam van Rooij maakte hij geen fout, 4-0. In de blessuretijd mocht Dorus van Trier dan nog de 5-0 inschieten vanaf 13 meter, maar toen was de strijd allang verloren.

Met de slechtste prestatie van dit seizoen gaat Marvilde richting de carnaval. Een weekje rust zal goed doen, waarna in de laatste 12 wedstrijden hard gewerkt zal moeten worden om voldoende (als het kan 5, maar in ieder geval 3) teams onder zich te houden in de rangschikking. Er is nog niks verloren, maar gemakkelijk zal het zeker niet worden. De eerste wedstrijd na de carnaval is op 26 februari thuis tegen Eindhoven AV. De wedstrijd die in verband met de sneeuw 2 weken geleden afgelast werd.