Marvilde geeft degradatieduel tegen DOSKO uit handen -

Marvilde geeft degradatieduel tegen DOSKO uit handen

Marvilde geeft degradatieduel tegen DOSKO uit handen

Marvilde 1

1 - 2

DOSKO 1

...
...
50'
Donny den Heijer
64'
90'
Rob Dietvorst

Competitie

1e klasse B

Datum

30 april 2023 13:00

Scheidsrechter

W. Velings

Accommodatie

Sportpark Jongelingsveld
Kerkakkerstraat 139
5504GM
VELDHOVEN
tel. 040-2534837

Moeilijke tijden voor Marvilde. Vele afwezigen zorgen er wekelijks voor dat een opstelling maken een uitdaging is. Vandaag waren er maar 2 aanvallers over en dat zorgde ervoor dat Sam Weijers noodgedwongen in de spits stond. Hij was al helemaal niet fit en dat bleek ook in de 29e minuut toen hij vervangen werd door Sem van Rhee. DOSKO was er al niet veel beter aan toe. Dus deze wedstrijd van twee ploegen die niet in topvorm zijn bracht niet veel vreugde. DOSKO zou gedegradeerd zijn als ze vandaag verloren. Dat gebeurde uiteindelijk nog niet, maar dat lijkt slechts een kwestie van tijd te zijn. Na een voorsprong van Marvilde ging DOSKO in de blessuretijd met de overwinning naar Bergen op Zoom.

Het veldspel van DOSKO was gedurende de eerste helft beter, maar de eerste kans kwam in de 20e minuut voor Marvilde. Na een scrimmage voor het doel van DOSKO mocht Jorg Vroomen uithalen, voorlangs. Drie minuten later was de kans nog iets groter. Wouter van Vark ving een bal vanuit de verdediging al op de middenlijn op en via Clint van Doorn en Anwar Janssen kwam deze weer bij Clint van Doorn terecht. Vanaf de achterlijn aan de rechterkant gaf hij kort terug op Anwar Janssen. Zijn schot vanaf de punt van het 5-meter gebied was te slap en recht in de handen van de jonge doelman Ouassim el Azzaoui. Tien minuten voor de rust was, ondanks het betere veldspel, de eerste echte kans voor de bezoekers. Marvin Bedaf schoot in vanaf 13 meter, maar te slap en via een aantal benen kwam de bal in handen van Sam van Rooij. Vijf minuten vóór de rust had Marvilde op voorsprong moeten komen. Sem van Rhee pakte op de middenlijn de bal perfect af van de laatste verdediger. Hij ging alleen op het doel af en aan zijn linkerkant kwam ook nog Gideon Pieschel mee, dus 2 aanvallers van Marvilde gingen op de doelman van DOSKO af. Sem koos ervoor om de bal zelf in te schieten. Zo’n poging heeft 2 mogelijke uitkomsten. Of de bal gaat er in, of hij gaat er niet in. Dat is natuurlijk altijd zo, maar als je met 2 aanvaller op de doelman af gaat … . De inzet van Sem van Rhee kwam op de paal en zo terug het veld in en dus is Sem op dat moment de schlemiel. Een balletje breed had een zeker doelpunt opgeleverd. Twee minuten voor de rust schoot Desmond Nagtzaam een vrije trap vanaf 18 meter op de vuisten van Sam van Rooij.

De tweede helft begon met kansje over en weer, maar in de 64e minuut kwam Marvilde dan toch op voorsprong. Yurjen de Jongh nam een corner aan de linkerkant en bij de eerste paal dook Mark van Doorn naar de bal. Zijn kopbal verdween in het doel voor de 1-0. In de 68e minuut was er eerst een schot van Yurjen de Jongh vanaf de rand van het strafschopgebied wat door de doelman uit de linkerhoek gedoken werd tot corner. Die corner kwam uiteindelijk bij Robbert Born terecht die vanaf 18 meter schoot. Ook deze inzet werd gered door de doelman (corner die niks opleverde). Een kwartier voor het einde kwamen de bezoekers op gelijke hoogte. Een zondagsschot van Marouan Moukouh vanaf 25 meter vloog over Sam van Rooij in de verre hoek, 1-1. In de 79e minuut tikte Sam van Rooij een schot van Rob Dietvorst vanaf 23 meter over de lat. In de 84e minuut had Sem van Rhee een prima actie in huis aan de rechterkant. Sem ging 2 verdedigers voorbij en schoot uiteindelijk op doel. Helaas net voor het doel langs. In de blessuretijd gebeurde ineens heel veel. Eerste was er een voorzet vanaf de achterlijn van Jorg Vroomen die door Anwar Janssen over gekopt werd. In de aanval hierna was er een opstootje en kreeg Rob Dietvorst zijn 2e en dus rode kaart. Hiermee was de wedstrijd nog niet gespeeld. Door een ongelukkige actie in de verdediging van Marvilde mocht een aanvaller van DOSKO allen op het doel van Marvilde af gaan. Sem van Rhee ging in de achtervolging, maar stopte de aanvaller in het strafschopgebied door middel van een overtreding. Strafschop en gele kaart (geen rood, want geen dubbele straf). De strafschop werd genomen door Desmond Nagtzaam die geen moeite had om de 1-2 in het doel te schieten.

Marvilde had in deze wedstrijd de mogelijkheid om DOSKO het laatste zetje te geven maar door het eigen verlies en de slechte uitslagen in de overige wedstrijden is de situatie behoorlijk verslechterd. Degradatie (Heeze, 2-1 overwinning op Sarto) is nu genaderd tot op 1 punt en de veilige 9e plek (nu Geldrop (2-1 overwinning op Erp) is nu 4 punten weg. Volgende week is een vrij (inhaal) weekend en de week daarna gaat Marvilde op bezoek in Leiden bij Boshuizen. Boshuizen staat op 33 punten en kan eigenlijk niets meer in deze competitie. De thuiswedstrijd speelde Marvilde met 1-1 gelijk tegen deze tegenstander.

Opstelling Marvilde:
Sam van Rooij, Mitchell Slegers, Robbert Born, Jorg Vroomen, Wouter van Vark, Clint van Doorn, Yurjen de Jongh, Mark van Doorn, Gideon Pieschel, Sam Weijers (29. Sem van Rhee), Anwar Janssen

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!