't Hoogje 1
4756CP
KRUISLAND
tel. 0167-532889

Wedstrijduitslag.jpgMarvilde mocht vandaag voor de 2e keer in het 96 jarig bestaan aan een competitie beginnen in de 1e klasse. In 2016/2017 was de eerste keer en eindigde dit niveau na één seizoen. Dit seizoen dus een nieuwe kans om te bewijzen dat het ook mogelijk is om langer stand te houden. Vandaag de eerste wedstrijd, uit bij Kruisland. Kruisland hoort bij de gemeente Steenbergen in het westen van Noord-Brabant. Vorig jaar 3e geworden in de 2e klasse en via de nacompetitie gepromoveerd naar de 1e klasse. Het team van vorig seizoen is danig vernieuwd, met vooral spelers van Goes dat afgelopen seizoen in de 3e divisie speelde. De stormloop in de eerste helft was groot en Marvilde was gedwongen te verdedigen. Met het nodige fortuin werd de rust bereikt met een 0-0 stand en de tweede helft was de pijp bij de thuisploeg behoorlijk leger. Marvilde hield gemakkelijker stand en had zelfs mogelijkheden om met een overwinning te vertrekken. Dat gebeurde (terecht) niet en het gewonnen punt mag gerust gekoesterd worden.

De eerste minuten gingen nog gelijk op, waarbij Mark van Doorn na vijf minuten een voorzet vanaf rechts voor het doel langs kopte. Maar daarna kwam de stormloop van Kruisland op gang. Met heel veel snelheid over het hele veld en veel balvaste spelers werd Marvilde ver terug gedrongen. Uiteindelijk leverde dit niet heel erg veel grote kansen op. In de 29e minuut kwam een verre inworp vanaf de rechterkant van Kruisland voor het doel. Daar werd deze doorgekopt en voorlangs gekopt door Jeremy Goveia. Twee minuten later werd er in het strafschopgebied een overtreding gemaakt op Souffiane el Ouazzani. De toegekende strafschop werd ingeschoten door Richelor Sprangers en gestopt door Sam van Rooij en de rebound werd knap onschadelijk gemaakt door Nick van den Boomen. De enige echte kans van de eerste helft van Marvilde kwam in de 34e minuut. Gino de Wijs gaf hard voor vanaf links en kwam op rechts terecht van Sam Weijers. Sam gaf over de grond terug naar Sil van Herwijnen en zijn schot ging net over het doel. In de laatste secondes voor de rust was er uit een corner vanaf links nog een scrimmage voor het doel van Marvilde, maar uiteindelijk kon de bal weggewerkt worden.

In de tweede helft bleek al snel dat de dadendrang van de thuisclub in de eerste helft veel energie gevergd had. Marvilde kwam meer in het spel voor en kreeg kansen. In de 58e minuut werd Clint van Doorn aan de rechterkant diep gestuurd. Zijn voorzet op Sil van Herwijnen werd met een uiterste sliding tot corner verwerkt. Een kwartier voor het einde was er eerst een schot van Richelor Sprangers vanaf links, net over het doel, waarna Robbert Born een perfecte lange bal gaf op Clint van Doorn. Clint dook op in de spits en nam de bal aan achter de laatste verdediger. De verdedigers waren echter snel terug en nadat hij de bal weer vrijgemaakt had schoot hij op de rand van het strafschopgebied richting de linker benedenhoek. Doelman Maikel Korebrits wist zijn hand nog net achter de bal te krijgen tot hoekschop. Meteen hierna kreeg Kruisland een ingooi aan de rechterkant. Jelle Klap, rechtsback, gooit deze telkens tot bij de eerste paal. Zo ook nu en na enige kopballen dacht een speler van Kruisland in te kunnen koppen, maar Sam van Rooij bokste de bal net voor zijn hoofd weg. Hiermee liep deze pittige wedstrijd op z’n eind en mag Marvilde heel tevreden zijn met het punt, al heeft het zelf misschien wel de meeste kansen gehad.

De opening van het seizoen is met voldoende resultaat volbracht tegen een tegenstander die graag naar de 4e divisie wil en dat qua spel ook lijkt te kunnen bereiken. Echte kansen uitspelen en die benutten is dan wel een vereiste. Volgende week speelt Marvilde thuis tegen het Tilburgse ’t Zand, vandaag verliezend met 1-3 thuis tegen TAC’90 uit Den Haag.