Marvilde kan niet winnen van RKSV Heeze -

Marvilde kan niet winnen van RKSV Heeze

Marvilde kan niet winnen van RKSV Heeze

Marvilde 1

2 - 2

RKSV Heeze 1

Competitie

1e klasse B

Datum

13 november 2022 14:30

Scheidsrechter

J.D. Masman

Accommodatie

Sportpark Jongelingsveld
Kerkakkerstraat 139
5504GM
VELDHOVEN
tel. 040-2534837

Na zes wedstrijden staan er zes punten op het conto van Marvilde. De tegenstander van vandaag, RKSV Heeze, is daar jaloers op. Zij hebben nog geen enkel punt en al 29 doelpunten tegen. Dat dit voor Marvilde geen zekerheid op drie punten was bleek vandaag. Na een zeer moeizame wedstrijd mocht Marvilde blij zijn met een 2-2 puntendeling.

In de eerste helft was er vooral een overwicht van de bezoekers. Al in de eerste minuut had dit een doelpunt op kunnen leveren. Jorg van Galen mocht uithalen vanaf 18 meter, maar Sam van Rooij wist de bal uit het doel te boksen tot hoekschop. Ondanks het overwicht van Heeze kwam Marvilde in de 14e minuut op voorsprong. Sam Weijers nam een vrije trap tegen de zijlijn aan de linkerkant. Bij de eerste paal tikte Sil van Herwijnen knap binnen, 1-0. Grote kansen bleven hierna uit en er was een verdedigingsfout bij Marvilde voor nodig om Heeze in de 38e minuut aan de gelijkmaker te helpen. Jorg van Galen mocht hierdoor over de as van het veld alleen richting Sam van Rooij gaan. Hij tikte de bal beheerst onder de doelman van Marvilde door, 1-1.

Trainer Frank Weijers was duidelijk ook ontevreden met het spel van Marvilde en bracht bij de start van de tweede helft drie nieuwe spelers in het veld. En al snel kwam daar een vierde, gedwongen, wissel bij. Wouter van Vark werd van dichtbij hard tegen het hoofd geschoten en werd vervangen door Gino de Wijs. Veel leverde dit niet op. Marvilde bleef onrustig spelen en in de 53e minuut was er, weer, een communicatiefout in de verdediging. Hierdoor kon Mathijs Veerman iets aan de linkerkant ongehinderd de 1-2 inschieten. Drie minuten later leek Sil van Herwijnen voor de gelijkmaker te gaan zorgen, maar zijn lob op 16 meter, na een diepe bal van Robbert Born, werd gestopt door doelman Lars Bouwmans. Twintig minuten voor het einde gaf Mitchell Slegers vanaf links voor en Sil van Herwijnen in samenspel met een verdediger van Heeze tikte de bal een paar centimeter voorlangs tot hoekschop. Hierna ging Marvilde vol op de aanval spelen en dat leverde tien minuten voor het einde een schot voorlangs op van Gideon Pieschel. In de 85e minuut mocht Yurjen de Jongh de zoveelste hoekschop nemen aan de rechterkant. Hij draaide deze perfect in de uiterste hoek, 2-2. Marvilde bleef opportunistisch de ballen voor het doel gooien. Er kwamen kopkansen voor Sander Megens en Jorg Vroomen, maar alles ging over het doel. Tot overmaat van ramp kreeg Sil van Herwijnen in de 89e minuut ook nog zijn 2e gele, en dus rode, kaart.

Marvilde heeft vandaag een teleurstellende wedstrijd afgeleverd tegen Heeze. Volgende week wordt een bezoek gebracht aan Sarto in Tilburg. Ook deze ploeg heeft de juiste draai nog niet gevonden en staat één punt boven Marvilde.

Opstelling Marvilde:
Sam van Rooij, Wouter van Vark (50. Gino de Wijs), Jorg Vroomen, Nick van den Boomen, Clint van Doorn (46. Mitchell Slegers), Yurjen de Jongh, Mark van Doorn (46. Robbert Born), Mauro van Houtum (46. Youri van der Meer), Gideon Pieschel, Sil van Herwijnen, Sam Weijers (75. Sander Megens)

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!