Amstelstraat 1 A
5626BX
EINDHOVEN
tel. 06-16450960

Na de zeer goede wedstrijd van vorige week, was het deze week lekker trainen. Af en toe moest de groep scherp gehouden worden, maar over het algemeen werd er goed getraind. En op maandag hadden we lekkere pizza namens Evan. Hij had de bal over het hek gejaagd en kwam zijn belofte na (chapeau). De meeste spelers konden ook mee met het teamuitstapje naar FC Eindhoven. Daar werd in de tweede helft een lesje effectiviteit gegeven. Twee kansen, twee doelpunten.

Voor de wedstrijd tegen Acht waren de zaken van vrijdagavond veel belangrijker dan de wedstrijd zelf. Dat zag je ook aan de inzet bij het eerste stuk van de warming up. Vaak is dit een voorbode van matig voetbal. Helaas kwam dat de eerste helft ook uit.
Acht wilde de wedstrijd later beginnen door het gebrek aan een keeper. Na tien minuten wachten werd de wedstrijd toch begonnen. De wedstrijd ging de eerste minuten gelijk. Er was veel strijd op het middenveld, waarbij opviel dat Acht rustiger combineerde. Toch waren de beste kansen voor Marvilde. Vooral Jesse en Evan kwamen dicht bij een doelpunt, maar de invalkeeper deed het erg goed. Naar mate de wedstrijd vorderde, kreeg Acht steeds meer balbezit en bleven de blauwwitten te onrustig. De bal bleef niet in de ploeg en we kwamen niet in ons spel. Toch bleven we verdedigend de baas en kreeg Acht weinig kansen. En anders stond Gulio wel in de weg.

In de rust werd gewaarschuwd voor vreemde beslissingen. Probeer snel te scoren, want anders geef je de scheidsrechter de kans om de wedstrijd te beslissen. Noem het eerder opgedane ervaringen... Marvilde kwam redelijk uit de startblokken, maar toch ging het na 8 minuten al mis. Een duidelijke achterbal werd door de scheidsrechter corner gegeven. Na wat protesten werd de corner genomen en verkeerd ingeschat. 1-0 voor Acht. Nog meer protesten van Marvilde kant, maar de scheidsrechter was overtuigd van zijn gelijk.
Hierna werd het een vechtwedstrijd. Niet letterlijk gelukkig, maar het werd wel harder en er was van beide kanten steeds minder voetbal. Gesteund door een coachende scheidsrechter (hun trainer) en het opbutsen van de begeleiders van Acht. Twintig minuten voor tijd kantelde de wedstrijd en kreeg Marvilde veel meer grip op de wedstrijd. Duels werden gewonnen en de keeper moest alle zeilen bijzetten om de goede kansen en goede aanvallen te keren. We speelden veel beter en plots zag Evan Jesse goed vrijstaan. Een prima schot liet de keeper eindelijk kansloos en werd het 1-1. Gulio moest hierna nog 1 keer knap redden. Tien minuten voor tijd zag Jesse Skip staan. Skip kwam naar binnen en schoot heerlijk binnen... nee weer die keeper. Marvilde zette flink druk en plots... uit het niets... fuut... fuut... fuut. Einde wedstrijd? Ja volgens de scheidsrechter was de tijd om. Volgens de Marvilde klokjes en de trainer zijn telefoon (liveblog) 7 minuten te vroeg. Een rekenles van trainer Stef mocht niet baten. In Acht gelden andere wetten qua tijd. Teleurgesteld verlieten de spelers en trainer van Marvilde het veld.

Het was vandaag te mager jongens. Te onrustig. Toch zijn er aanknopingspunten te vinden voor de volgende wedstrijd. De slotfase was prima. Maar dit moeten we langer kunnen opbrengen. In dit soort wedstrijden moet je het eerder beslissen. Dan kunnen er geen gekke beslissingen genomen worden. Misschien zijn we wel gestrand op een hele goede keeper van Acht.