5504GM
VELDHOVEN
tel. 040-2534837

De kou die deze week over ons land viel, was geen pretje voor enkele voetballers. De maandagtraining zou eigenlijk afgelast zijn, maar door inspanningen van de trainer mochten we toch trainen. Dat was niet aan iedereen besteed.  Vooral het laatste deel van de training was dramatisch door gebibber en gemauw over de koude. Op woensdag was ook veld 2 afgelast en konden we niet trainen. De kou zou ook zaterdag nog aanwezig zijn, dus maar hopen dat het dan beter zou gaan. Na vorige week werd er opnieuw gehamerd op een goede start tegen Valkenswaard.

Helaas vielen we in herhaling, want opnieuw stonden we binnen enkele minuten achter. Doordat niet iedereen zijn taken uitvoerde, kon er een voorzet komen en deze waaide op een vreemde manier in het zijnet (aan de binnenkant) en zo de goal in en weer uit. Een vreemd moment, maar de 0-1 stond wel op het bord. Wat later kregen wij een penalty mee. Evan eiste deze op, maar miste. Jammer, maar dat overkomt wel meer Nederlandse voetballers en niet de minsten. Langzaam kwamen we wel in ons spelletje. De combinaties kwamen voorzichtig te voorschijn en we hielden langer balbezit. Toch viel even later de 0-2 doordat we weer niet ingrepen.

In de rust knetterde het wel even. Het team werd aangesproken op het mopperen op elkaar en het wederom zeuren over de scheidsrechter. Om de wedstrijd om te draaien moesten we weer met elkaar spelen in plaats van tegen elkaar. Helaas was Daan al heel snel uitgevallen met een flinke enkelblessure, die achteraf veel ernstiger was dan we in eerste instantie dachten. Ook Luuk viel net voor rust uit met een hamstring blessure. Hierdoor stonden we met 10 man, maar gelukkig stond Tim langs de kant en kon hij de plek van Luuk overnemen.

Meteen na de rust stonden we er weer. We wonnen de duels, voerden onze taken uit en combineerden er lekker op los. Het duurde tot de 23e minuut voor we de welverdiende goal maakte. Thijs nam een korte, snelle corner op Mike. Deze zette voor en Daantje kopte de bal binnen. 1-2
Er kwam hierna nog meer strijd met overtredingen over en weer. Een vrije trap werd door Ilias slim en snel genomen. Evan kreeg de bal en schoot prima binnen. Slimme goal mannen.  Marvilde had de wedstrijd weer stevig in handen en wilden voor de 3-2 gaan. Dat leek ook echt te gaan lukken. Daantje schoot nog een keer op de keeper. Achterin was alles onder controle en er leek niets aan de hand. De winnende goal hing in de lucht. Een overtreding aan onze rechterkant. Valkenswaard nam deze rechtstreeks op de goal. Helaas liet Gulio, die verder goed keepte, de bal glippen en was het toch 2-3. Super sonde, maar dat gebeurt. Het uitdagende gedrag van enkele spelers van Valkenswaard zorgde voor onrust. Toen de scheidsrechter een overduidelijke overtreding niet bestrafte, vonden wij het nodig om zelf in te grijpen. De trainer greep in en Marvilde speelde met 10 man verder. Niet veel later floot de scheidsrechter af. De frustratie droop van enkele Marvilde spelers af, maar de rest van het team ving dat op en iedereen verliet het veld.

We hebben ons vandaag niet van een goede kant laten zien mannen. Zeker de laatste minuten van de wedstrijd en na afloop niet. Althans, na de wedstrijd lieten een aantal jongens wel zien dat we voor elkaar opkomen en elkaar redden, maar zo ver moet het eigenlijk niet komen. Hoe een tegenstander zich ook gedraagd.
De tweede helft was weer veel beter dan de eerste helft en we hadden onszelf ook mogen belonen. Maar soms zit het tegen en daar moeten we ook sterker in worden. Blijf strijden als een team. Help elkaar in plaats van afbranden en geloof in ieders kwaliteiten. We hebben een hele mooie competitieronde gehad met maar 1 nederlaag. Daar mogen we trots op zijn. Nu wordt het zaak om goed te beginnen en dat vol te houden.
Ik wens iedereen hele fijne feestdagen, rust goed uit en kom fit terug. Ook voor onze grote, trouwe supportersschare hele fijne feestdagen en ik hoop dat jullie er de volgende ronde weer bij zijn.