Kerkakkerstraat 139
5504GM
VELDHOVEN
tel. 040-2534837

Twee weken geleden speelde Marvilde de slechtste wedstrijd van dit seizoen bij SC ’t Zand (5-0). Na een carnavalsvrij weekend stond vandaag thuis tegen Eindhoven een wedstrijd op het programma waarin revanche mogelijk en misschien wel noodzakelijk was. Nog een nederlaag zou de afstand naar de veilige plekken (vanaf plek 9) groot maken. Gelukkig viel de uitslag vandaag gunstig uit voor Marvilde (2-1). Voetballend was Eindhoven beter, maar in kansen was Marvilde zeker niet de mindere, dus of deze wedstrijd een winnaar op had moeten leveren is de vraag.

Marvilde kwam al snel op voorsprong. In een groepje van spelers op de rand van het strafschopgebied kapte Twan Demin zich in de 4e minuut knap vrij en haalde uit. Precies langs de paal ging dit schot in het doel, 1-0. In de 21e minuut had Twan Demin de score ook moeten verdubbelen. Sil van Herwijnen gaf iets aan de rechterkant de bal naar de linkerkant op Gideon Pieschel. Gideon gaf deze ineens voor over de grond en op 7 meter kon Twan intikken. Keeper Ceylan Cenik bracht redding met de benen. Vijf minuten later kwamen de bezoekers op gelijke hoogte. Bob Adriaans kwam vanaf de rechterkant naar binnen en op 25 meter schoot hij op doel. Onderweg werd het schot nog aangeraakt door een verdediger van Marvilde en zo vloog de bal in het doel, 1-1. In de 32e minuut had Marvilde dan weer op voorsprong kunnen komen. Mauro van Houtum gaf de bal diep op Gideon Pieschel aan de rechterkant. Vanaf de achterlijn gaf hij terug op Twan Demin die op de rand van het strafschopgebied meteen inschoot. Keeper Cenik wist met een knappe redding in de rechter beneden hoek de 2-1 te voorkomen.

In de 2e helft gaf Giedeon Pieschel in de 47e minuut een voorzet vanaf links. Sil van Herwijnen was als eerste bij de bal en kopte bij de 1e paal net over. Precies op het uur kwam Marvilde dan toch weer op voorsprong. Sam Weijers gaf een perfecte voorzet nog vanaf eigen helft aan de rechterkant. Op een paar meter van het doel wist Giedeon Pieschel deze mooi te verlengen tot in het doel, 2-1. Eindhoven werd hierna noodgedwongen nog dreigender. In de 67e minuut kreeg Wael Nasser een behoorlijk vrije schietkans op 14 meter iets rechts in het strafschopgebied, maar Robbert Born blokte zijn inzet knap. Eén minuut later was Gideon Pieschel te snel voor zijn tegenstander en sneed vanaf de linkerkant richting het doel van Eindhoven. Zijn inzet ging de doelman voorbij, maar werd voor de doellijn weggewerkt. Tien minuten voor het einde gaf Sam Weijers weer een voorzet, deze keer op Anwar Janssen. Anwar nam deze op 15 meter knap aan op de borst en haalde ineens uit. Het schot was niet ver genoeg in de hoek, zodat de doelman eenvoudig op kon rapen. In de 85e minuut kon Julian Belle vrij uithalen aan de rechterkant in het strafschopgebied, maar Sam van Rooij bokste de bal goed weg tot corner. Eindhoven bleef aanvallen, maar ondanks enkele spannende momenten in het strafschopgebied, werd er niet meer gescoord en liep Marvilde dus met een belangrijke overwinning van het veld af.

Gelukkig was de inzinking van 2 weken geleden eenmalig en heeft Marvilde zich knap hersteld tegen een sterke tegenstander. De plek op de ranglijst doet geen recht aan het voetballend vermogen van Eindhoven. Volgende week zaterdag speelt Marvilde alweer de volgende thuiswedstrijd. Om 17:15 uur mag aangetreden worden tegen Geldrop. De wedstrijd in Geldrop leverde eerder dit seizoen een 2-2 eindstand op.