Johan van der Heidendr 12
5571XL
BERGEIJK
tel. 0497-541233

Na de overwinning op DVS (verslag komt nog), moesten we vandaag richting België. De Weebosch stond op het programma. De voorbereiding was wat rommelig, want Marvilde was vergeten te communiceren dat ze dicht waren en wij konden dus niet bij onze spullen. Dus hup naar Olympia om 3 nieuwe ballen te open, zodat we wel iets van een warming up konden doen.

Aangekomen in de Weebosch was ook daar nog alles dicht. Geen kopje koffie voor onze trouwe supporters. Althans, niet meteen. Toen de tractor met de sleutel gearriveerd was, kon ook het kleedlokaal open. We werden verwelkomd door wel 50 leiveheersbeestjes. De warming up was enigizins geïmproviseerd door gebrek aan materiaal, maar uiteindelijk waren we klaar voor de wedstrijd.

Er was vooraf gewaarschuwd voor stevige knapen, die gewend zijn om hard te werken. En dat bleek ook wel. Het eerste kwartier was voor de Weebosch. Vooral hun aanvoerder bezorgde ons middenveld kopzorgen. Er kwamen kansjes voor de Weebosch, maar keeper Gulio had er zin in en verder stond de verdediging ook niet slecht. Toch openden wij de score. Skip zette goed door en kreeg de bal bij Thijs. Die stuurde Evan weg over de linkerflank. Hij moest nog een tegenstander voorbij en kon daarna de bal panklaar leggen voor Daantje. Die tiktje keurig binnen. Een aanval uit het boekje.  Snel daarna kwam de tegenstander dichtbij door een vrijetrap die in de korte hoek gepakt werd door Gulio.
De Weebosch werd sterker door zeer zwak spel van onze kant. Posities werden niet goed ingevuld, er werden geen duels gewonnen en we kwamen niet verder dan wegroeien in plaats van overspelen. De rust was dan ook zeer welkom.

In de rust werd opnieuw gehamerd op de posities van de twee buitenste middenvelders. Zij moesten verdedigend meer naar binnen. Ook moesten we meer samenspelen. Met deze boodschap werd de tweede helft meteen beter gestart. Jesse ging een duel aan en lobte de bal over zijn tegenstander. De 1 op 1 voor Thijs was net te lastig en het bleef 0-1.  Na tien minuten kregen we weer 2 goede kansen, maar de goede keeper van de Weebosch hield de goal schoon. Evan stuurde Jesse wat later weg. Jesse scoorde, maar het was buitenspel. In dezelfde minuut stuurde Jesse Skip weg. Die bleef 1 op 1 wel heel koel en passeerde de keeper. De 0-2 was een bevrijding en we kwamen meer in ons spel. Jesse stond erg scherp en werd keer op keer afgevlagd voor buitenspel. Met nog een kwartier te spelen en ook een aantal goede reddingen van Gulio achter de rug, werd Jesse weer weggestuurd. Ditkeer bediende Evan de spits. Jesse omspeelde de keeper en scoorde de 0-3. Vlak voor tijd was er nog een dubieus moment in ons strafschopgebied. Een onduidelijk gegeven penalty aan de Weebosch moest de stand dragelijker maken. Gulio stopte hem bijna, maar het was toch 1-3. Wij kregen nog een drietal kansen, maar de keeper van de Weebosch keepte erg sterk. Beide keepers eisten de hoofdrol op. Na het laatste fluitsignaal werd de wave ingezet door onze supporters.

Mannen, het was een wedstrijd met twee gezichten. Onthou dat we het echt samen moeten doen. We zijn sterk genoeg voor iedere tegenstander, maar alleen als we er voor elkaar zijn. De tweede helft hebben we het weer hersteld en waren we weer een team. Knap gedaan, want de Weebosch stond 3e en was een sterke ploeg.