5e klasse 16

15 april 2019 18:30

Onbekend

Op maandagavond moesten we tegen een van de koplopers.
Zonder angst voor de gasten uit Valkenswaard begonnen we fanatiek aan de wedstrijd. Als snel werd duidelijk dat de Valk inderdaad niet voor niets bovenin meedraait. En de druk werd op onze verdediging groter.
Djordy, Roy en Luke hadden hun handen vol aan de snelle aanvallers maar hielden goed stand.
En als ze al er een keer door kwamen was daar Lenn... die al snel zijn talent kon laten zien. We moesten het van kleine momenten hebben en die kwamen er ook. Van achteruit werd Giel diep gestuurd en liep schuin op goal af.... Thijs die meegesprint was stond helemaal vrij en het was wachten tot dat Giel zo afspelen. Maar ineens schoot Giel onverwachts ineens op goal.... DOELPUNT.
1-0.
Het middenveld kreeg het drukker en drukker. Bashar, Qyano en Filmon stonden als echte krijgers alle aanvallen tegen te houden.
Toch was het de Valk dat een gaatje wist te vinden zodat het 1-1 werd.
Lang konden de gasten niet genieten van hun doelpunt want meteen na de aftrap zette Thijs en Giel een mooie aanval op en de laatst genoemde schoot beheerst binnen... 2-1.
Met kei hard werken haalden we de rust....
Direct na rust waren het de gasten die weer ten aanval trokken. En het duurde ook niet al te lang dat ze op 2-2 kwamen via een afstandschot.
Even leek alsof de kopjes naar beneden gingen, maar we bleven in de wedstrijd door goed verdedigen van onze mannen en uitstekend keeperswerk. Het middenveld (Kifle, Bashar en Filmon) bleef maar lopen en we veroverden de bal en met een mooie speelbal stond ineens Thijs oog in oog met de uitkomende keeper.
Rustig tikte Thijs het leer langs de keeper, 3-2.
De Valk zette nu alles op alles en met nog +/- 10 minuten te spelen vond de Valk plotseling een gaatje in de verdediging. En het stond weer gelijk 3-3.
Ons middenveld zat er een beetje doorheen, maar we wilden niet opgeven. De druk werd opgevoerd en we moesten steeds verder terug.
De verdedigers en Lenn hieden Marvilde nog lang op de been.
5 minuten voor tijd viel de beslissing, na een aanval van de Valk redde Lenn nog knap, maar in de herkansing kon de aanvalster van de Valk de 3-4 binnen tikken.
Even probeerde we nog aan te zetten, maar onze leeuwen hadden al zo veel gegeven dat het niet meer lukte en de (goed leidende) scheids floot toen voor de laatste keer.
Met opgeheven hoofd verlieten de mannen het veld.
Kei hard geknokt en echt heel knap gespeeld....