EMK MO13-1

3e klasse 8

9 februari 2019 9:45

Onbekend

Na een lange winterstop met alleen trainen als het weer het toeliet, mochten we eindelijk vandaag weer eens aantreden voor de eerste wedstrijd in de voorjaarscompititie.

De tegenstander is EMK, welke we vorige competitie ook zijn tegengekomen. Toen eindigde de wedstrijd in een zwaar bevochte 4-2 overwinning. We wisten dat we dus een gelijkwaardige tegenstander zouden hebben.

Na een pittige warming-up, begonnen we zeer gemotiveerd aan de wedstrijd. En dat gaf ook meteen resultaat. Na een mooi samenspel vanaf het middenveld kwam de bal in de voorste lijn, waar Lotte de bal zonder aarzelen direct tegen de touwen trapte. 1-0 binnen een minuut. Het trainersduo verbaasd en zeer trots. En hier bleef het niet bij. EMK was nog niet bij onze keepster Renske geweest en binnen 10 minuten stonden we al met 4-0 voor. Na het eerste kwart nam Marvilde wat gas terug en kreeg EMK wat meer grip op de wedstrijd. Echt gevaarlijk werden ze niet want onze verdedigsters wisten de aanvallen in de kiem te smoren of anders trad Renske resoluut op door de bal te keren.

De tweede helft, nu met wind mee, had hetzelfde beeld als de eerste. We bleven goed voetballen en overspelen. Het was goed om te zien dat er, ook voor de goal, oog was voor de medespeelsters. Met als resultaat dat bijna elke mooie aanval werd gepromoveerd tot een doelpunt. EMK had geen schijn van kans en werd uiteindelijk met 10-0 naar huis gestuurd. Een zeer terechte overwinning met mooi samenspel, als trots trainersduo kunnen we dit niet vaak genoeg zeggen.

Mooie overwinning meiden, op naar volgende week. Gaan we er weer vol tegenaan.