ST Reusel Sport/CoTrans/HMVV/Hulsel MO13-1 - Marvilde MO13-1

ST Reusel Sport/CoTrans/HMVV/Hulsel MO13-1

30 maart 2019 12:00

Accommodatie

Onbekend

Vandaag staat de inhaalwedstrijd op het programma. Met een voltallige selectie en een mooi voorjaarszon vetrekken we richting Reusel. Daar waar het altijd lastig voetballen is.
We hebben deze tegenstander ook al in de najaarscompetitie getroffen. Die wedstrijd was moeilijk, maar we hadden wel de 3 punten meegenomen. Dus we waren gewaarschuwd.
Tijdens de warming-up bleek al dat het moeilijk voetballen zou worden, daar het veld wat hobbeliger is dan wat we gewend zijn. Gedurende de wedstrijd bleek dus ook dat we last hadden van die hobbels en dat mooi combinatievoetbal dus niet mogelijk was.
Dat het moeilijk zou worden bleek al direct vanaf de aftrap. Reusel nam direct het heft in handen en viel fel aan. Dit leidde na 5 minuten al tot een hoekschop, die ongelukkig door ons in het eigen doel werd gewerkt. Een kleine domper, maar het schudde ons ook wakker. Langzaam kwamen we wat beter in het spel, mede door een kleine aanpassing in de speelstijl. We kregen steeds meer grip op de tegenstander en ook kregen we kleine kansen. En zoals al vaker gebeurde dit jaar werd zo'n kans opeens een doelpunt. 1-1. Dit was ook de ruststand.
De 2de helft was eigenlijk hetzelfde beeld als de laatste minuten van de eerste helft. Marvilde was sterker en drong steeds meer aan. Reusel was gevaarlijk in de omschakeling en counterde met enige regelmaat gevaarlijk. Gelukkig was de verdediging allert en kwam Reusel toch tot een doelpoging, dan hadden we altijd nog Renske die alle ballen tegenhield.
Na een kleine 10 minuten kreeg Demi van den Heuvel, gastspeelster uit MO13-2, de bal op 10 meter van het doel en schoot deze knalhard via de lat binnen. 1-2 voor Marvilde. Reusel ging steeds meer in de aanval, maar dat gaf Marvilde ook meer mogelijkheden en ruimte om de voorsprong uit te breiden. Het bleef spannend tot in de slotfase. 5 minuten voor tijd kreeg Sanne op het middenveld de bal. Met een slim balletje wist ze Merel aan te spelen. Merel kon de bal net voor de uikomende keeper van Reusel aantikken en de bal verdween in het doel. 1-3 en de wedstrijd was gespeeld.
Weer een goede overwinning, zeker op werklust en karakter.
Volgende week wacht ons weer een spannende wedstrijd. We spelen thuis tegen medekoploper Steensel/Knegsel.