60'

Groep 6 04

14 september 2019 15:45

Onbekend

Een derby roept altijd bijzondere gevoelens op. Als er vele bekenden mee spelen bij de tegenpartij, maakt dat de wedstrijd nog meer bijzonder. Persoonlijk heb ik een mooie en zeer vriendschappelijke band met de coach van Una. Dat maakte de wedstrijd voor mij persoonlijk toch een beetje spannender. Maar de twee voorafgaande overwinningen, stemde me wel gerust. JO19-1 is een mooi team.

De wedstrijd begon prima. Goed inspelen, veel beweging en de opdracht werd goed uitgevoerd. Tot minuut 5. Thomas van Ool valt geblesseerd uit. Dat betekend een omzetting op het midden. De jongens pakken het goed op en blijven de betere ploeg. Toch een aantal slordigheden op het veld. Niet iedereen staat er goed op in de eerste helft. We krijgen twee grote kansen, maar ze gaan er nog niet in. Hoewel we bij de tweede kans twijfelen of hij niet achter de doellijn weggehaald werd. Maar dat gaat de grensrechter nooit toegeven.
Na een half uur stuurt Niels van Herwijnen Sam weg. Deze blijft kalm en maakt de 1-0.

Even later staan we in de verdediging volledig verkeerd en wordt het 1-1. Balen, want dit was erg onnodig. Hierna neemt Una de wedstrijd over. We worden slordiger, we lopen uit positie en we winnen geen duel meer. We snakken naar de rust, hoewel Una nooit een echte kans kon creeeren. Het rustsignaal bracht uitkomst.

In de rust hebben we elkaar even wakker geschud. We wilden over de grond spelen, om uit de fysieke duels te blijven. Het blijkt een prima idee. We flitsen uit de rust en we grijpen als team de wedstijd terug. Met prima combinatiespel trekken we Una uit elkaar en komen er wat kansjes. 10 Minuten na de rust worden we al beloond met een goal. De corner wordt door Una niet weggewerkt. De bal komt bij Niels  van Herwijnen en hij bereikt Jesper. Hij schiet prima binnen. 2-1

Hierna bleven we zoeken en kwam Una niet meer bij onze goal. 5 Minuten na de 2-1 volgt er een flinke overtreding op Noa. De scheidsrechter geeft voordeel, omdat Niels van Herwijnen weg kan aan de rechterkant. Hij geeft hem keurig voor en Dima tikt hem binnen. Helaas moet hij er meteen met een blessure van af. Maar wel 3-1.

Hierna krijgen we nog een penalty. Deze gaat er helaas niet in. We blijven combineren en kansen krijgen, maar het eist ook zijn tol. Drie spelers met blessures op de bank. Vlak voor tijd is Rens weer de reddende engel. Hij pakt een tweetal prima schoten van Una.
Terugkijkend op de wedstrijd kunnen we concluderen dat we een sterk team zijn. We hebben karakter getoond en we hebben als team geknokt om terug in de wedstrijd te komen. En dat is meer dan gelukt. Het gevoel in de kleedkamer was dan ook een gevoel van trots bij het hele team. Klasse mannen!
Door de overwinning gaan we ongeslagen door naar de volgende bekerronde. En daar zijn we trots op.