J.J.L. (Jorg) Spoelstra

Accommodatie

Onbekend

Voorraf even een kleine waarschuwing en meteen een spoiler: Dit wordt een lang verslag, met vele gifjes er in.

De eerste competitiewedstrijd van het seizoen brengt meestal een extra beetje spanning met zich mee. Hoe staan we er voor en hoe presteren we tegen een team uit dezelfde klasse? De wedstrijd tegen Unitas was zo een wedstrijd. Vooraf toch even opzoeken hoe zij het in de beker gedaan hadden. Proberen in te schatten wat we konden verwachten.

We waren verre van compleet vandaag. Twee geblesseerden en 1 zieke speler. Maar met een prima woensdagtraining achter de rug, waren we hoopvol gestemd.

De wedstrijd begon prima. We namen meteen controle over de wedstrijd, maar de nachtelijke uitspattingen van de avond ervoor, braken een aantal spelers al meteen op. Slordig in de passing en slordig in de afwerking. In de eerste 15 minuten van de wedstrijd waren we de bal al 4 keer kwijt door het hoog overschieten van de blauwwitten.  Toch sloegen we binnen het kwartier voor de eerste keer toe. Niels van Herwijnen geeft de bal aan Jesper. Hij komt 1 op 1 met de keeper en.... mist. Gelukkig frommelt hij de rebound er wel 1 en kwamen we op 0-1.

Niet lang daarna waren de tegenstanders het gedribbel en gepass van Thomas van Ool helemaal zat. Een blessure en een wissel waren het gevolg. Maar wat is er beter dan een sportieve wraak. Noa geeft een prima voorzet op Sam. En Sam rond prima af. 0-2 na een half uur.

Wat later dribbelt Noa het strafschopgebied in. Hij wordt neergelegd en het is een strafschop. Noa neemt zijn verantwoordelijkheid en schiet zeer beheerst binnen. 0-3

Unitas is er in de eerste helft maar 2 keer uitgekomen, maar de schoten werden door Rens prima verwerkt. Niels Sonneveld ziet ineens Xander diep gaan. Een prachtige pass komt bij Xander aan. Die ziet Noa staan. Noa haalt verwoestend uit, maar zijn schot wordt door de keeper tegengehouden. Niels van Herwijnen is er als de kippen bij en maakt de 0-4.

In de rust spreken we af te blijven voetballen en niet allemaal voor eigen succes te gaan. Dat werd door de jongens uitstekend opgepakt. Binnen de minuut scoort Sam zijn 2e door de prima pass van Jesper over de keeper heen te leggen. Jesper kreeg de bal van Niels Sonneveld.

Terwijl ik de score nog aan het bijwerken ben, heeft Xander een corner genomen en tikt Jesper hem binnen. Het gaat nu heel snel.

Jesper gaat door over de rechterkant en legt de bal panklaar neer voor Niels van Herwijnen. Deze tikt de 0-7 binnen. Om het geen stripboek te laten worden en omdat jullie Jesper en Niels hierboven al gezien hebben, laat ik het gifje even achterwege. Maar dat maak ik zo goed.
Mike is er vandoor en bediend Sam. En daar is de 0-8. En dus het gifje van Mike.

Het samenspel van Marvilde  blijft ongestoord door gaan. Lars opent op Noa, die stuurt Niels van Herwijnen weg en zijn voorzet bereikt Sam. Hij schiet de 0-9 binnen. En dan komt Unitas er ineens uit. Niels Felten was even weg uit de verdediging. Maar Rens bokst de kans zorgvuldig weg. Rens zijn gifje zat al in de Instapost over de overwinning, dus we gaan vlug door. Jesper is weer weg over rechts. Hij ziet Niels van Herwijnen en die maakt de 0-10.
Een uitslag als deze geeft vaak aan dat het niet echt een nuttige wedstrijd is geweest. De tegenstand was er dan niet vandaag, maar ik wil toch benadrukken dat de mannen als een team zijn blijven voetballen. Niet zelf schieten, maar afleggen wanneer er iemand anders beter voor staat. Dat maakt je een team! En dat hebben we uitstekend gedaan.