...

4e klasse 13

9 november 2019 15:45

Onbekend

Koud! Heel koud, voor de 4 reserves aan het begin van de wedstrijd. De opdracht van de trainer was simpel: Zorg dat SBC geen moment denkt dat er hier iets te halen valt. En daar hebben de jongens werk van gemaakt!
Doordat ik niet thuis ben, hebben we geen gifjes deze week, hoewel ik die er wellicht later nog bij zal zetten.

We begonnen lekker fel en binnen de minuut jaagde Dima zijn tegenstander op. De bal komt bij de keeper en deze verwerkt deze geheel verkeerd en de attente Benno tikt de 1-0 binnen. Wow, wat een opening van de wedstrijd. Hierna spelen we prima maar er zijn niet echt uitgespeelde kansen. SBC beperkt zich louter tot het naar voren roeien van de bal, maar Rens wordt nooit echt getest.
Jesper speelde in de eerste helft een beetje slinks. Rustig bij zijn mannetje blijven, maar als de bal in zijn buurt komt... 3 grote passen en hij is niet meer bij te houden. In het strafschopgebied wordt hij ten val gebracht en we krijgen een strafschop. "Jongens, regel het zelf maar", aldus de trainer. Mike eist de bal op en schiet de bal binnen. Onthou die naam goed: Mike van Roij. (komen we nog even op terug)
Even later combineren Benno en Noa lekker samen en de laatste ziet Mike weglopen. Binnenkant paal, goal! 3-0 na 20 minuten.
Dan komen Lars en Toby in het veld. Toby krijgt meteen de bal, legt hem op Niels van Herwijnen en die lobt de bal heerlijk over de Sonse doelman heen. 4-0. Een minuutje later geeft Niels de bal op Toby en die tikt beheerst tegen de keeper... en daarna toch binnen.
De jongens wilden SBC echt het idee geven dat er niets te halen viel en gaven de bal aan Jesper. Een rush, een foutje van de verdediger en weer een strafschop. Daar is Mike weer en hij schiet zijn 3e binnen.  6-0. De protesten van SBC vonden gehoor bij de scheidsrechter en deze trok geel voor SBC wegens opmerkingen tegen de scheidsrechter.  Wat later komt de bal via Noa bij Jesper, die met een zeer leep balletje de keeper vlak langs de linkerpaal verschalkt. En toen was het eindelijk rust.

Tijdens de rust werden de puntjes op de i gezet en spraken we af dit samenspelend af te maken. SBC versterkte het middenveld, want Noa en Thomas hadden de eerste helft vrijspel. Na de rust duurde het 5 minuten voor de trein weer op stoom was. Xander met een heerlijke pass op Mike (ja daar issie weer) en die schiet heerlijk binnen. Wat later vindt Noa Mike weer en die schiet zijn volgende goal binnen. 9-0
En dan toch dat ene moment. De tegenstander rent het strafschopgebied in en Niels Sonneveld gaat het duel aan. En met zo een sterke kerel is het moeilijk duellleren... strafschop (uit medelijden?). Rens duikt de goede hoek in, maar kan een tegengoal niet voorkomen.
Mike ziet wat later Toby voor de goal komen en deze tikt de voorzet keurig binnen. En dan slaat het noodlot toe: de trainer van SBC gelooft zijn ogen niet en maakt een foto van het scorebord. Er staat 0-1... Tja het scorebord had niet gerekend op 10 doelpunten voor Marvilde en het sprong spontaal op 0. Mike was het daar niet mee eens en zijn prima pass werd door Thomas afgemaakt: 1-1 uhhhh 11-1
Wat later draait Sam heerlijk weg en bedient Mike die zijn volgende er in schiet. En weer wat later heeft Niels de bal vrij en ziet Sam staan. Van 25 meter gaat de bal over de keeper en is de stand 13-1.
Ook Niels is on fire en zijn assist op Benno lijkt de wedstrijd rond te maken. Benno opent de score en sluit deze ook af.
Maar daar was Toby het niet mee eens, hoewel... Niels geeft een heerlijke pass op Toby en hij schiet van dichtbij...over! Gelukkig was de vader van Toby net weg, want anders was het droog brood eten vanavond. Gelukkig schiet hij de voorzet van Benno wel binnen en eindigt de wedstrijd in 15-1.

Een prima pot, want ondanks de grote score, en ik heb alle andere grote kansen maar even weggelaten, hebben jullie weer als een team gespeeld. De gunfactor is enorm groot en al combinerend hebben jullie SBC lam gespeeld. En ondanks dat je niet scoort, ben je toch belangrijk in de wedstrijd. Dus Rens, Niels, Niels, Thomas, Lars, Dima, Jesper, Xander, Sam, Thomas, Niels, Benno, Toby, Noa, jullie waren geweldig vandaag. En dan ben ik er bewust 1 vergeten: Mike, wat een topwedstrijd!! En even voor de tegenstander en alle supporters: Zijn dopingtest na de wedstrijd was negatief!