... (intikker)

4e klasse 13

7 december 2019 14:00

Onbekend

De voorbereidingen waren getroffen. Het tijdschema was doorgesproken, Marvilde TV stond klaar, de fakkels gekocht en de kantine was ingelicht. Alles was gereed voor een mooi feestje na de wedstrijd. Maar eerst moest er nog gevoetbald worden. Bij een gelijkspel waren we alleen kampioen, maar het doel was: winnen!
De warming up was dramatisch. Te weinig concentratie, geen inzet, veel lol, maar weinig actie. Het leverde een geirriteerde trainer op. Het team moest duidelijk even op scherp gezet worden.
Bij de start van de wedstrijd was duidelijk zichtbaar dat we er nog niet klaar voor waren. Het spel was rommelig, veel onnodig balverlies, geen combinaties, We moesten er even inkomen. Gelukkig hield Rens ons in deze periode prima op de been.

De eerste goede actie van Marvilde kwam van Noa. Zijn pass op Niels kwam aan, maar het schot ging voorlangs. Iets later passte Thomas de bal naar Benno. Hij schoot, maar de bal werd gestopt door de keeper. Het spel werd langzaam beter en de viermansvoorhoede van Brabantia kwam niet meer bij de bal.Wat later bediende Thomas Niels. Niels legde de bal voor, maar het schot van Sam werd gered.
Na een kwartier kregen we een corner. Deze werd ingeschoten door Noa. De keeper haalde de bal van de doellijn, maar via opnieuw Noa, kwam de bal bij Niels Sonneveld. Boem! 1-0

En dan is de ban gebroken. Het team was klaar voor een nieuwe winstpartij. Drie minuten later ging Niels van Herwijnen er op rechts vandoor. Op snelheid liet hij zijn tegenstander zijn hakken zien en trok de bal terug naar Sam. Sam schiet beheerst de 2-0 binnen.

Het duurde een minuut of 10 voor de score hoger werd. Thomas van Ool gaf een akelig precieze steekpass op Niels van Herwijnen. Hij stond 1 op 1 met de keeper en hij schoot beheerst binnen. 3-0!

En als we dan eenmaal scoren, dan blijft de doelpuntentrein doordenderen. Nog geen 2 minuten later gaf Noa een dodelijke steekpass op Niels en stond hij weer vrij voor de goal. Zijn schot werd door de tegenstander in eigen doel gewerkt. 4-0
Vijf minuten later kregen we een vrije trap. Thomas knalde de vrije trap op de paal. In de scrimmage die volgde komt de bal via Dima bij Noa. Noa tikte de 5-0 binnen.

Uit een corner van Babantia, kwam een prima kopgoal en werd de stand 5-1. Niets aan de hand zou je zeggen, maar dat deze kerel zo vrij mocht staan, was wel erg onhandig.
En dan een flits over het veld. Mike kreeg de bal over de rechterkant. Zwaar gehinderd door zijn tegenstander, moest hij over de zijlijn (de bal zelf bleef binnen), om zijn tegenstander heen. Hij speelde de volgende tegenstander uit en die probeerde nog even na te trappen. Mike liet zich echter niet stoppen en gaf een uitstekende pass op Benno. Deze tikte keurig binnen. 6-1 en een flinke reprimande voor de tegenstander van Mike.

En toen was het rust. Een uitstekende eerste helft en de meegekomen supporters werden getrakteerd op een waardige kampioenswedstrijd.
In de rust werd er vooral gehamerd op het samenspel en de poging die Brabantia toch zou gaan doen om de wedstrijd terug te pakken.
De tweede helft begon weer erg rommelig. Het eerste gevaar kwam van Dima. Hij zette goed door over de linkerkant, maar zijn voorzet mislukte. Iets later ging Niels goed door over de rechterkant. Zijn voorzet werd door Toby doorgekopt. Benno mistte de kans.
Thomas gaf daarna een knappe bal op Mike, die zette voor en Benno schoot deze kans over.
Een fout achterin bij Marvilde zorgde voor de eerste goal in de tweede helft. Het was 6-2 en keeper Rens baalde enorm van deze tegengoal. Hij reageerde het af op de doelpaal, maar helaas won de paal.
Tien minuten later was een een goede actie van Toby. Hij bereikte Sam, maar zijn schot trof geen doel. De corner van een paar minuten later werd keurig doorgekopt door Noa. Jesper ontving de bal en schoot keurig de 7-2 binnen.

De wedstrijd kabbelde naar het einde. Brabantia kreeg nog wel een kans.  Een snelle uitbraak over de linkerkant werd voorgezet. Thomas Kars wilde de bal weghalen, maar passeerde strak zijn eigen keeper en zo eindigde de wedstrijd met een eigen goal en een 7-3 eindstand.

Na de wedstrijd was het tijd om de vele supporters te bedanken en hebben we ons opgemaakt voor de huldiging in de kantine. Mooie woorden van Wouter van Vark, aanvoerder van Marvilde 1 over ons team.En na het ontvangstnemen van de schaal, had aanvoerder Noa nog een bos bloemen namens het team voor Sandra. Het werd een lange en zeer gezellige middag!