... (schot)

3e klasse 09

8 februari 2020 15:45

Onbekend

De winterstop zit er dan eindelijk op. Vorige week werd de wedstrijd nog afgelast, maar deze week mochten we dan toch voetballen. Enigzins gehavend, maar vol goede moet.
Dat een warming up niet alles zegt, bleek vandaag wel. De warming up van Heeze leek erg rommelig, maar na het eerste fluitsignaal stormden zij richting Rens, onze keeper. De eerste paar minuten gingen redelijk gelijk op, waarbij duidelijk opviel dat de heren uit Heeze krachtvoer gegeten hadden. Het betere duw en trekwerk zeg maar. Na 5 minuten razen, kwam daar toch de eerste kans voor onze blauwwitten. Deze ging er nog niet in, maar we kwamen langzaam maar zeker in ons spelletje. De bal ging lekker rond en de tegenstander moest verder en verder terug uit. Toch duurde het een half uur, voordat de eerste echte mogelijkheid zich aan deed. Thomas van Ool maakte een lekkere actie, de bal ging naar Niels Sonneveld. Deze zag Niels van Herwijnen staan. Niels uiteindelijk terug op Niels en hij schoot in de lange hoek keurig binnen. 1-0.

Tien minuten later volgde er een corner voor Heeze. De bal kwam hoog voor en met een prima duw, werd de verdediging uit balans gebracht. Hierna kwam de bal bij de tweede paal terecht en kon Heeze nipt binnen tikken. 1-1
Dat konden de Marvildrianen niet op zich laten zitten. De vrije trap van Thomas van Ool kwam heerlijk voor de wreef van Benno, die hem onberispelijk binnenknalde. En zo stonden we twee minuten later alweer op 2-1.

En zoals we kennen van onze jongens, scoorden ze meteen daarna nog een keer. De bal ging via Thomas Kars naar Mike. Die haalde hard uit, maar de keeper blokkeerde het schot met zijn handen... oh nee toch niet. Via de handen belandde de bal in de goal en was het 3-1.

Helaas viel Niels Sonneveld vlak voor de rust geblesseerd uit. En dat betekende de rentree van Gui. Terug van weggeweest. Zijn buitenlandse stage zit er op en hij is weer aangesloten bij het team. En zo komen we voor rust al op een comfortabele voorsprong.
Na de rust werd het elfkoppige team van Heeze versterkt met een aantal verse krachten. Ik denk dat de brug open stond en ze daardoor te laat waren.
Heeze kwam in ieder geval met bedoelingen uit het kleedlokaal. We werden enigzins teruggedrongen, maar tot grote kansen leidde dit niet. Na een minuutje of 10 kwamen wij weer in het spel en konden we onder de druk van Heeze uitvoetballen. Door hard werken en lekkere duels, draaide de wedstrijd weer onze kant op. Goed doorzetten van Noa leverde hem de bal op en hij schoot keurig binnen. 4-1

Toch was ook dit nog niet voldoende om Heeze rustig te krijgen. Weer kwam er een offensief. Een schot van afstand werd gekraakt door Lars, die zich er met zijn hele lichaam voor gooide. Toch kwam de bal bij een tegenstander, die de 4-2 binnen tikte.
Na een pittige overtreding voor de goal van Heeze, kreeg Niels Sonneveld een duidelijke waarschuwing. Toen hij daarna weer een sliding maakte, op de bal en daarbij een tegenstander mee nam, kreeg hij geel. Met de mededeling dat als hij bij de vorige overtreding zijn tegenstander een hand had gegeven, dan had hij geen geel gehad. Vreemd.
Heeze dacht nu verder te kunnen, maar een prima spelende Benno maakte aan alle hoop van Heeze een eind. Met een snelle uitbraak kwam hij voor de goal en zag Niels van Herwijnen vrij staan. Deze tikte beheerst binnen en de eerste overwinning in de nieuwe competitie was een feit.

Al met al was het een prima wedstrijd. Strijd, goed voetbal en mooie goals. Een goede start. Na afloop hebben we sponsor Menno van de Berg nog bedankt voor de mooie trainingspakken en de coachjassen. Daar moest natuurlijk op gedronken worden!