2019 Kamp Meisjes

2019 Kamp Meisjes

“Hallo Venray” – Marvilde meiden voor het eerst samen op weekend.

Zaterdag was het dan zover. Voor het eerst gaan ook de meiden op weekend. Buiten het “E-kamp” voor de jongsten, is er nu ook een meerdaagse uitstap voor de oudere meiden georganiseerd.  Nadat de bus is volgeladen wordt er koers gezet richting Venray. Als de luchtbedden en slaapzakken in de tent gezet zijn maken de eerste teams zich klaar om direct hun eerste wedstrijden te gaan spelen. Op het gigantische sportpark van SV Venray is naast 9 sportvelden ook de camping opgezet. Een camping met overnachtingsmogelijkheden voor maar liefst +/- 350 á 400(!) speelsters en begeleiding. Tijdens de eerste wedstrijden wordt de lunch voorbereid door de organisatie. Omstreeks 15.00 uur zat dag 1 er qua voetbal op. Na deze dag werden de poules van MO15 en MO17 op basis van resultaat opnieuw ingedeeld voor dag 2. Vanwege het aantal inschrijvingen (7 in totaal) staat er voor de zondag een programma tegen dezelfde 6 tegenstanders op het programma. Hopelijk is het weer dan iets beter, vandaag waaiden de meiden zowat van het veld. Nadat de teams zich lekker gedoucht hebben is er een broodje kroket/frikandel/kaassoufflé voor de liefhebbers. Tijd om te relaxen, een aantal meiden trekt zich terug in de tent voor een filmpje op de mobiele telefoon, een ander doet een dutje en wat meiden lopen een rondje over het sportpark. Maar eerst een liedje zingen voor Tiffany, die 13 wordt vandaag. Dan is er pizza! Wist u dat een VW Passat ruimschoots plaats heeft voor 51 pizza’s? Met de dozen van deze Italiaanse delicatesse is nog een heuse toren van pizza gebouwd, tot hilariteit van voorbijgangers. Uitbuiken geblazen en tijd voor ontspanning. Even lekker chillen in de tent of weer een rondje struinen over de camping en omgeving. MO17-1 kiest ervoor om met de leiding te kletsen en een klein feestje te maken voor de tent met Duitse schlagers en feestmuziek als “Potentie” en “500 ML”. Hoogtepunt van dit samenzijn is toch wel het optreden van She, die op een kliko als podium met het vertolken van “Brabant” van Guus Meeuwis wat warmte probeert te brengen. De temperatuur daalt snel en warmte kunnen we goed gebruiken. Een aantal meiden hult zich inmiddels in slaapzak of dekbed. Wat later staat de discoavond op het programma. De oudste 2 groepen vermaken zich daar, MO13 hangt in de tent of zit lekker onder de partytent mee te blèren met de muziek op de bluetoothspeaker van Femke. Dan zingen we om middernacht een liedje voor de jarige Sanne, die dan 13 wordt en vervolgens is het bedtijd.

Dag 2 breekt aan en 1 voor 1 druppelen de dames uit bed. De overbuurman verzorgt koffie voor de leiding en er zijn broodjes en krentenbollen. Gelukkig schijnt de zon en is het zo goed als windstil MO15 mag als eerste aantreden en wint die wedstrijd door een benutte penalty van Naomi met 1-0. Vervolgens is het de beurt aan MO17. Die spelen op het veld kort bij de camping, zodat deze slaapkoppen niet nog vermoeider zijn door een lange gang over het gigantische sportcomplex. Daarna vangen ook beide MO13-teams hun toernooi aan op veld 9. Als de wedstrijden erop zitten, is het tijd voor de prijsuitreiking:

MO13-1: 6e plaats
MO13-2: 5e plaats
MO15-1: 3e plaats
MO17-1: 5E plaats

Als de spullen zijn ingepakt en de partytent, tafels en stoelen zijn ingepakt, arriveert de bus en zit het avontuur in Venray erop en sluiten we een geweldig weekend af, met als hoogtepunten: 
- Optreden voor de hele camping
- Voetballes krijgen van Borussia Mönchengladbach (MO13)
- Van links naar rechts tijdens de discoavond

Dank aan de meiden voor de sfeer en dank aan de leiding voor het mogelijk maken van dit geweldige weekend!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!