Marvilde wint ook derde wedstrijd in bekerpoule bij Venhorst

Marvilde 1

Groep 1 25

13 september 2020 14:30

Onbekend

WAK_Beker_3e_wedstrijd_groepskwalificatie.jpgNa de 1-3 overwinning bij Lindenheuvel en de 3-0 overwinning thuis tegen Wilhelmina’08 was de volgende (knock-out) ronde zo goed als bereikt. Alleen een grote nederlaag vandaag in Venhorst tegen de plaatselijke tweede klasser zou nog roet in het eten kunnen gooien. Zover kwam het niet, Marvilde had het in de eerste helft niet gemakkelijk, maar won uiteindelijk verdiend met 1-2. De volgende ronde is dus bereikt door Marvilde.

Al in de eerste minuut kreeg Venhorst een grote kans. Thijs van Sleeuwen ging alleen richting Sam van Rooij, waarna Sam redding bracht tot corner. Twee minuten later gooide Twan Demin de bal voor het doel vanaf de linkerkant, waarna Wouter van Vark over het doel kopte. In de 9e minuut kwam Marvilde op voorsprong. Clint van Doorn gaf voor vanaf de rechterkant en midden voor het doel werd Jeroen van de Kerkhof helemaal vrij gelaten. Hij had dan ook geen moeite om de 0-1 in te koppen. Venhorst zette gedurende de eerste helft constant hoog druk en dus had Marvilde veel moeite om hier voetballende onderuit te komen. De enige grote kans die hieruit voor de thuisploeg ontstond kwam van Rens van Sleeuwen die met een volley weer Sam van Rooij op zijn pad vond. Iets na het half uur was er misschien wel het hoogtepunt van de wedstrijd. Venhorst mocht zo ongeveer op de middenlijn een vrije trap nemen. Teun van de Putten zag Sam van Rooij ver voor zijn doel staan en schoot de bal dus vanaf de middenlijn over Sam in het dak van het doel, 1-1. Mag misschien niet gebeuren, maar de uitvoering was perfect. Drie minuten later had Marvilde de voorsprong weer te pakken. Een combinatie tussen Twan Demin, Jeroen van de Kerkhof en Clint van Doorn werd vanaf de middenlijn door Clint diepgegeven op Mathijs de Bie. Mathijs ging alleen richting de doelman met een verdediger in de achtervolging. Zijn eerste inzet stropte nog onder de doelman, maar hierna viel de bal weer voor de voeten van Mathijs en had hij geen moeite om de bal in het lege doel te tikken, 1-2.

De tweede helft verliep totaal anders dan de eerste. Venhorst had niets meer te zeggen en Marvilde had dus geen moeite om de voorsprong over de 90 minuten te brengen. De enige kans was voor Mark van Doorn die in de 57e minuut vanaf 23 meter schoot. De keeper bracht stijlvol redding met een duik naar zijn linkerkant.

Na deze drie bekerwedstrijden met de optimale score begint voor Marvilde volgende week de competitie met een thuiswedstrijd tegen Someren. Someren is altijd een lastige tegenstander en beide teams zullen in de top van de ranglijst willen eindigen. Meteen dus een uitdagende wedstrijd.

Opstelling Marvilde: Sam van Rooij, Wouter van Vark, Robbert Born (84. Stan Janssen), Rikker Dings, Mark van Doorn, Clint van Doorn, Yurjen de Jongh, Tijs de Matter (46. Sander Megens), Mathijs de Bie, Twan Demin, Jeroen van de Kerkhof (81. Luc Martens)